Menu

Futbal

Anglická Premier League

Leicester City – Sheffield United

2:0

koniec (1:0)

16.07.2020, 19:00 • King Power Stadium • 36. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 2.2 3.29 3.75

Leicester City dnešný dôležitý súboj pre oba tímy zvládol a ostáva v hre o Ligu majstrov, ale ešte nič nemá isté. Nováčikovi, ktorý je Sheffield United sa cesta do Európskej komplikuje. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. (20:53:43)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Žltú kartu dostáva John Fleck (Sheffield United FC).

90+2

Leicester City zvláda záver stretnutia veľmi dobre, loptu domáci držia na útočnej polovici ihriska, ďaleko od svojej bránky.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

Kasper Schmeichel sa síce vo vzduchu dostal k lopte, bol navyše faulovaný. Dánsky gólman bude rozohrávať z vlastnej polovici ihriska.

89

George Baldock poslal sprava loptu k šestnástke a Oliver McBurnie hľadal spoluhráčov pred bránkou. Z päťky odkopol na roh Ryan Bennett.

88

John Lundstram mal problémy v rozohrávke, prihral tak na svojho brankára. Dean Henderson nedostal ideálnu prihrávku, no stihol ju odkopnúť včas do bezpečia.

87

Billy Sharp nemal v hlavičkovom súboji žiadny nárok, dominoval Wes Morgan. Leicester posúva loptu postupne smerom dopredu.

86

Hostia držia loptu, avšak iba v strede ihriska, odkiaľ nehrozí žiadne nebezpečenstvo pre Schmeichela a spol.

85

Posledných päť minút plus nadstavený čas pre Sheffield United, ktorému v tomto zápase chýba v ofenzíve moment prekvapenia.

83

Žltú kartu dostáva John Egan (Sheffield United FC).

82

Ryan Bennett nedokázal zakončiť center z rohu na jeho osobu. Odrazenú loptu získali domáci a Youri Tielemans zrazeným centrom získal aut. Leicester pokračuje v aktivite.

81

James Justin sa sprava dostal do pokutového územia, jeho zrazený center prináša rohový kop. Ďalšia možnosť pre domácich ohroziť Hendersona.

80

Leicester City mohol už dávno viesť o tri alebo viac gólov, ale nakoniec uniká do vyššieho vedenia až teraz. Môže to by rozhodujúci moment duelu.

79

79. Demarai Gray (LEC) - 2:0

79

Leicester City dáva gól!
Výborne zapracoval Jonny Evans. Po zisku lopty ju poslal na ľavé krídlo. Jamie Vardy prihral do šestnástky a aj keď DEMARAI GRAY nemal dobrý prvý dotyk, tak strelou po trávniku obstrelil Hendersona.

78

Jonny Evans poslal z vlastnej polovice smerom dopredu dlhý aut, v strede poľa však loptu získali hráči Sheffieldu United a znova sa snažia niečo vymýšľať.

77

Billy Sharp sa nedostal k lopte vedľa šestnástky súpera, proti skúsenému harcovníkovi to skvele zvládol Luke Thomas.

76

Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Harvey Barnes, prichádza Demarai Gray.

75

Žltú kartu dostáva Jonny Evans (Leicester City).

74

Jamie Vardy poslal skvelý pas do pokutového územia a Youri Tielemans bol pred päťkou, kde si loptu predkopol a nakoniec zakončoval do padajúceho Egana.

73

John Lundstram sa oprel do lopty ľavačkou, jeho prudký pokus z diaľky smeroval veľmi nepresne mimo bránky Schmeichela.

72

Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Ayoze Pérez, prichádza Hamza Choudhury.

71

Wilfred Ndidi získal loptu pred svojou šestnástkou, ale smerom dopredu ďaleko nezašiel. Bude to aut pre Sheffield na útočnej polovici.

70

Ayoze Pérez potiahol loptu zo stredu poľa na útočnú polovicu, ale neprihral ju presne do uličky, kde si nabiehal Jamie Vardy. Akciu zastavil Jack O'Connell.

69

Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.

68

Ayoze Peréz sa pokúsil o technickú strelu z hranice pokutového územia, okolo jedného obrancu poslal poriadne nepresný pokus.

67

Luke Thomas si našiel center do jeho pokutového územia. Síce sa k nemu okamžite dostal Lys Mousset, no hráči Leicesteru odkopol včas.

66

Wes Morgan odkopával loptu spred svojej šestnástky. James Justin chcel prejsť dopredu, výborne sa s ním stiahol útočník Oliver McBurnie.

65

Hostia v posledných minútach prebrali taktovku nad stretnutím a z rovnováhy ich nevyviedla ani strata v strede ihriska, keďže Vardy bol v ofsajde.

64

Center na zadnú žrď hlavičkoval aj za pomoci teču vedľa Egan, prišiel opätovný roh. Ten na niekoľkokrát domáci dostali odkopom do bezpečia.

63

Billy Sharp si prebral loptu na kraji šestnástky a hneď ju posielal pred bránku, kde cítil, že je Lys Mousset. Wes Morgan odvrátil na roh. Po centrovanej lopte hlavičkoval John Egan a práve Morgan predviedol teč, ktorým si takmer strelil vlastný gól, no Kasper Schmeichel vystrúhal famózny reflex na čiare. Opäť to bude roh.

62

Enda Stevens odvrátil center z rohového kopu z prvej žrde, dokonca bude môcť vhadzovať. Sheffield prečkal ďalšiu zložitú situáciu.

61

61. Dean Henderson (SHU)

61

Luke Thomas odkopom na útočnú polovicu loptu iba odovzdal hráčom súpera, avšak Oliver Norwood o ňu prišiel. Jamie Vardy potiahol rýchlu akciu, prihral do šestnástky a Harvey Barnes bol úplne sám. Z prvej trafil iba Hendersona, zahodil ďalšiu obrovskú možnosť.

60

Hodina hry za nami. Leicester síce vyhráva, ale je to iba o jeden gól, takže v závere duelu je ešte všetko otvorené.

59

Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Chris Basham, prichádza Billy Sharp.

58

Leicester City získal rohový kop, ktorý rozohral Youri Tielemans, ale v malom vápne sa z domácich hráčov nedostal do zakončenia nikto.

57

Harvey Barnes sa ako nôž maslom dostal okolo obrancov súpera až pred malé vápno. Zakončoval zblízka a Dean Henderson jeho zakončenie vykopol do bezpečia.

55

Youri Tielemans a James Justin sa snažili zakombinovať na pravom krídle, k lopte sa ale dostal John Egan a odkopol ju preč.

53

Hostia sa po pravom krídle síce dostali k šestnástke súpera, potom o loptu prišli a vhadzovať bude obranca Jonny Evans.

52

Harvey Barnes si takmer posunul loptu zo stredu poľa za Bashama a mohol uniknúť do zaujímavej možnosti, ale obranca hostí ho sklzom zastavil.

51

51. Jamie Vardy (LEC)

51

Jamie Vardy dostal fantastickú kolmicu za obranu hostí do Tielemansa. V bežeckom súboji ho nestíhal John Egan a útočník "líšok" zakončil prudko do žrde.

50

Leicester sa snaží byť aktívnym tímom aj po zmene strán. Momentálne má znova loptu vo svojej moci, aj keď len v strede poľa.

49

Youri Tielemans získal loptu na vlastnej polovici ihriska, pas na pravé krídlo si nenašiel Justin, ale loptu pred ním odvrátil Enda Stevens.

48

John Fleck poslal veľmi dlhý pas na krídlo, lopta preťala bránkovú čiaru a rozohrávať od svojej svätyne tak môže Kasper Schmeichel.

47

Sheffield United vymenil cez polčas hneď troch hráčov, takže uvidíme, ako tieto zmeny pomôžu tímu Chrisa Wildera. Leicester bude chcieť duel určite doviesť do úspešného konca.

46

Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza David McGoldrick, prichádza Lys Mousset.
Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Ben Osborn, prichádza John Lundstram.
Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Sander Berge, prichádza John Fleck.

46

Začal sa druhý polčas.
Leicester City je zatiaľ aktívnejším tímom, a preto zaslúžene vyhráva po góle, o ktorý sa postaral Ayoze Pérez. Sheffield United zatiaľ neposlal ani jednu strelu na bránku Kaspera Schmeichela.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Jack O'Connell zastavil pas za obranu hostí, potom sa dozadu stiahol Oliver McBurnie a získal aut pre svojich spoluhráčov.

45

Nadstavujú sa 2 minúty.

44

James Justin sa nedostal k pasu na krídlo, ktorý mu poslal Youri Tielemans. Dobre zakročil obranca hostí Enda Stevens.

43

Oliver Norwood poslal zaujímavú loptu pred päťku súpera, kde si nabiehal David McGoldrick. Chýbali mu asi dva kroky, aby mohol zakončovať.

42

Ayoze Pérez stratil loptu v strede ihriska. Hostia idú dopredu po ľavom krídle, kde nevymysleli nič. Pri lopte napriek tomu ostali.

40

Hostia sa v posledných minútach nedostávajú k lopte a keď sa im to už podarí, tak ju rýchlo stratia. Leicester je na koni.

39

Dean Henderson center do jeho päťky boxoval preč. Leicester pri lopte ostal a kombinuje pred šestnástkou na útočnej polovici ihriska.

38

Harvey Barnes sa zľava dostal do šestnástky. Jeho prihrávka pred bránku neprešla, zrazený pokus prináša rohový kop pre Leicester City.

37

Jamie Vardy síce dostal pas za obranu, kde sa aj rútil, lenže pri lopte bol skôr Dean Henderson a celú situáciu vyriešil.

35

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký presný zásah?

34

Ben Osborn centroval zľava, pred hráčmi Sheffieldu United dominoval Wes Morgan a loptu potlačil späť. Následný nákop pred bránku Schmeichela nebol presný.

33

Jack O'Connell faulovaný na vlastnej polovici ihriska, dobre si pokryl loptu. Túto situáciu teda hostia zvládli a rozohrávať bude môcť Dean Henderson.

32

Leicester získal priamy kop. Youri Tielemans centroval pred päťku hostí, tam dominoval Oliver McBurnie a dostal loptu poľahky preč.

31

Hostia sa na útočnej polovici ihriska previnili faulom, rozohrávať bude brankár Kasper Schmeichel, ktorý pošle dlhý pas.

30

Domáci hráči boli v doterajšom priebehu aktívnejší a vo vedení sú zaslúžene. Sheffield United bude musieť zvýšiť ofenzívne obrátky.

29

29. Ayoze Pérez (LEC) - 1:0

29

Leicester City dáva gól!
Luke Thomas prihral do pokutového územia, kde bol úplne voľný AYOZE PERÉZ. Ten sa rýchlo zorientoval a okamžite pálil po trávniku k žrdi. Trafil to skvele, Dean Henderson ostal bez šance.

28

Domáci hráči celku Leicester City držia loptu na útočnej polovici ihriska, kde sa snažia kombinovať a posúvať sa k vápnu hostí.

26

Chvíľu sa hrať nebude, nasleduje totiž prestávka na osvieženie.

25

George Baldock síce dostal pas na pravé krídlo, ale centrovať pred bránku nemohol, pretože ho zastavil ofsajd.

24

Youri Tielemans krútil loptu centrom z rohu na bránku, v malom vápne všetko vyriešil bez väčších problémov Dean Henderson.

23

Leicester prešiel rýchlo dopredu po ľavom krídle. Center si našiel na zadnej žrdi Ayoze Peréz, jeho prudkú strelu vyrazil pred seba Dean Henderson, ktorý zastavil aj dorážku Tielemensa a všetko ukončil zrazený pokus z diaľky. Bude to roh.

21

Držanie lopty: 65% – 35%

20

Dvadsať minút za nami. Oba tímy vstúpili do stretnutia aktívne, jeden aj druhý tím potrebuje bodovať naplno. Komu sa to dnes podarí?

19

David McGoldrick si zľava nabehol za obranu súpera, v snahe prejsť s loptou pred bránku Schmeichela ho zastavil ofsajd.

18

Harvey Barnes zakončoval spred pokutového územia, jeho pokus ľavačkou zrazil pravdepodobne Vardy nechtiac mimo ihriska. Rozohrávať bude Dean Henderson.

17

James Justin zrazeným centrom získal rohový kop. Ayoze Pérez hľadal Jamieho Vardy, na toho si defenzíva Sheffieldu dávala obrovský pozor.

16

Luke Thomas zastavil center vedľa svojej šestnástky, loptu odvrátil mimo ihriska. Následne ju Leicester získal a Harvey Barnes išiel dopredu. Center pred bránku nedobehol Vardy.

15

Ayoze Pérez fauloval vedľa svojej šestnástky. Hostia získali ďalšiu štandardku. Znova ho rozohral Oliver Norwood a John Egan hlavičkoval cez Justina nad bránku.

14

Jonny Evans poslal totálne zlú malú domov, skôr to bol odkop na rohový kop zadarmo pre hostí. Centroval Oliver Norwood a Kasper Schmeichel v ťažkej pozícii pred McGoldrickom boxoval do bezpečia.

13

Jamie Vardy dostal sprava presný pas. Cez Chrisa Bashama z prvej nezakončil, ale podarilo sa mu strieľať znova. Loptu vykopol Dean Henderson, k dorážke sa neprepracoval Harvey Barnes.

12

Harvey Barnes potiahol kontru domácich a poslal kolmicu pre Vardyho. Prihrávku v poslednom momente zrazil do autu John Egan.

11

Sheffield United získal priamy kop. Oliver Norwood nakoniec poslal nízky center, ktorý poľahky odkopol pripravený Jonny Evans.

10

10. Ayoze Pérez (LEC)

10

Ayoze Pérez si skvele nabehol na výborný center zľava. Španielsky útočník bol voľný na zadnej žrdi, ale hlavičkoval tesne nad brvno Hendersona.

9

George Baldock zablokoval prihrávku na krídlo, Harvey Barnes sa nemohol rozbehnúť vpred. Vhadzovať bude Luke Thomas.

8

Leicester kombinuje v zadných radoch, lopta sa teraz z polovice domáceho celku neposúva smerom dopredu.

7

Dean Henderson poslal nákop až pred šestnástku súpera. Jeho spoluhráči sa dostali k lopte iba na krátko, potom Barnesa fauloval obranca John Egan.

6

Jamie Vardy v snahe získať loptu fauloval na pravom krídle, nepresne svojho útočníka hľadal odkopom obranca Ryan Bennett.

5

Ani ďalší rohový kop nedokázali domáci hráči zakončiť presne. Odkopávať od svojej bránky tak môže Dean Henderson.

4

Mladý Luke Thomas, ktorý pri veľkom počte zranených hráčov musí zaskakovať, centroval zľava a získal rohový kop. Nakoniec zakončoval Youri Tielemans a bude to ďalší roh.

3

George Baldock dostal pas na pravé krídlo vedľa šestnástky a poslal loptu pred päťku, kde mal obrovskú šancu David McGoldrick. V poslednej chvíli ho dostúpil Justin, a tak prišlo zakončenie nad.

2

Jonny Evans končí na trávniku mimo hracej plochy, poslal ho tam dosť tvrdo Oliver McBurnie, ale domáci bek bude v poriadku.

1

Domáci Leicester nastupuje v tradičných modrých dresoch, hostia majú biele prevedenie. Favorita dnes hľadať ťažko.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Leicester City: Schmeichel – R. Bennett, Morgan (C), J. Evans – Justin, Ndidi, Tielemans, Thomas – Ayoze Pérez, Vardy, H. Barnes.
Náhradníci: D. Ward – Johnson, D. Gray, Choudhury, James, N. Mendy, Praet, Iheanacho, Hirst.

Sheffield United FC: D. Henderson – Basham, Egan, O'Connell – Baldock, S. Berge, Norwood (C), Osborn, Stevens – McBurnie, McGoldrick.
Náhradníci: Moore – Jagielka, K. Freeman, Robinson, Fleck, Lundstram, Sharp, Mousset, R. Živković..
Leicester City

"Líšky" sa nachádzajú na štvrtom mieste, kde majú 59 bodov a rovnaký počet vlastní aj piaty Manchester United, ale ten už ide EL, takže boj o LM ešte bude zaujímavý. Leicester naposledy stratil zápas s Bournemouthom, ktorý prehral 1:4. Po reštarte vyhral iba proti Crystal Palace, odohral šesť stretnutí. Najlepší strelec Jamie Vardy je aj najlepším kanonierom celej Premier League, postaral sa o 23 gólov.

Sheffield United FC

Nováčik stále pomýšľa na európske poháre, keďže z posledných štyroch duelov vyhral trikrát proti Tottenhamu, Wolves a Chelsea, remizoval s Burnley. V tabuľke je Sheffield United na ôsmom mieste s 54 bodmi, šiesty Wolves majú 56 a piaty Manchester United o tri viac. Oliver McBurnie a Lys Mousset sa trafili po šesťkrát. V závere ešte čaká na Sheffield – Everton a Southampton.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Leicester City – Sheffield United

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 29. Ayoze Pérez, 79. D. Gray

Karty:   75. J. Evans (LEC) – 83. Egan (SHU), 90+3. Fleck (SHU)

Leicester City: Schmeichel – R. Bennett, Morgan (C), J. Evans – Justin, Ndidi, Tielemans, Thomas – Ayoze Pérez (72. Choudhury), Vardy, H. Barnes (76. D. Gray).
Náhradníci: D. Ward – Johnson, D. Gray, Choudhury, James, N. Mendy, Praet, Iheanacho, Hirst.

Sheffield United: D. Henderson – Basham (59. Sharp), Egan, O'Connell – Baldock, S. Berge (46. Fleck), Norwood (C), Osborn (46. Lundstram), Stevens – McBurnie, McGoldrick (46. Mousset).
Náhradníci: Moore – Jagielka, K. Freeman, Robinson, Fleck, Lundstram, Sharp, Mousset, R. Živković.