Menu

Futbal

Európska liga

AC Miláno – AC Sparta Praha

3:0

koniec (1:0)

29.10.2020, 18:55 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Miláno • Skupina H • Michal Sadlek

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:56:15)
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 57 % : 43 %.
Strely na bránu: 6:1.
Strely mimo: 7:4.
Rohy: 3:1.
Ofsajdy: 5:1.
Fauly: 15:15.
Milánčania potvrdili rolu favorita tohto zápasu a bez vážnejších komplikácií doviedli zápas s pražskou Spartou k víťazstvu. Náskok domáceho tímu vylepšili v druhom polčasom Leao a Dalot a aj keď následne AC Miláno prešlo do úspornejšieho módu, tak sa hostia cez skvele fungujúcu obranu domácich nedostali vlastne k ničomu. Sparta bránu Tătăruşanuho poriadne neohrozila a snáď za celý zápas nemusela obrana milánskeho celku riešiť akýkoľvek kritický moment. Výhra AC Miláno je tak úplne zaslúžená a po zisku ďalších troch bodov sa domáci dostali na čelo skupiny so šiestimi bodmi. Sparta je naopak po druhej prehre o tri góly na poslednom mieste skupiny bez bodu.

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Oba tímy už vyslovene čakajú na záverečný hvizd hlavného rozhodcu. Domáci si loptu prihrávajú pred vlastnou šestnástkou a hostia ich už ani nijak výrazne nenapádajú.

90+1

Domáci kontrolujú i záver zápasu. Maldini udržal loptu pred šestnástkou Sparty a potom ju chcel posunúť za obranu hostí k rozbehnutému Leaovi. Ten však túto prihrávku spracovať nedokázal a lopta končí u brankára Sparty.

90

Nadstavený čas sú tri minúty.

90

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Bořek Dočkal, prichádza Vojtěch Patrák.

90

90. David Moberg Karlsson (SPA)

90

Moberg Karlsson si navádzal loptu z ľavého krídla na os ihriska a spoza šestnástky vystrelil, jeho technický pokus ale výrazne minul Tătăruşanuovu bránu.

89

Po dlhšej dobe zatlačili domáci svojou kombináciou hostí hlboko do obrany, cez prehustený priestor na hranici šestnástky sa ale nedostali ani k strele, ani k centru z krídla. Lopta po nepresnej prihrávke na Leaa skončila u brankára Sparty Heču.

88

Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Rade Krunić, prichádza Daniel Maldini.

86

Hostia však domácemu gólmanovi vrátili loptu prakticky okamžite po nepresnom nákope Dočkala na Kozáka. AC Miláno otáča hru na opačnú stranu.

85

Hosťom sa podarilo donútiť domácich aspoň prihrať brankárovi Tătăruşanuovi, ktorý musel loptu vykopnúť pred dobiehajúcim Kozákom do stredu poľa.

84

Obraz hry sa príliš nemení. Sparta sa snaží útočiť, domáci ale jej útoky bez väčších problémov zastavujú a následne držia hrací predmet pod svojou kontrolou.

83

Domácich tento útok Sparty asi trochu vydesil, okamžite totiž vyrazili proti hosťom a pripravili ich o loptu. Tú si prihrávajú na vlastnej polovici domáci obrancovia.

82

Center z pravej strany neodhlavičkoval striedajúci Duarte vôbec dobre a loptu len predĺžil k Mobergovi Karlssonovi. Jeho okamžitú strelu zablokoval Kjaer.

80

Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Ismaël Binnásir, prichádza Franck Kessié.

80

Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Alessio Romagnoli, prichádza Léo Duarte.

AC Miláno – AC Sparta Praha

3:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 24. B. Díaz, 57. Leao, 67. Dalot

Karty:   28. Dočkal (SPA), 36. Lischka (SPA), 52. Pavelka (SPA)

Nepremenená penalta: 36. Ibrahimović (ACM), mimo

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:15.

AC Miláno: Tătăruşanu – Calabria (68. Conti), Kjaer, A. Romagnoli (C) (80. Duarte), Dalot – Binnásir (80. Kessié), Tonali – Krunić (88. Maldini), B. Díaz, Castillejo – Ibrahimović (46. Leao).
Náhradníci: Antonio Donnarumma, Moleri – Çalhanoğlu, L. Colombo, Duarte, Hernández, Conti, Kalulu, Kessié, Maldini, Leao, Saelemaekers.

AC Sparta Praha: Heča – Sáček, Čelůstka, Lischka (80. Plechatý), Matěj Hanousek – Vindheim, Pavelka, Dočkal (C) (90. Patrák), Trávník (80. Karabec), Ladislav Krejčí st. (63. Moberg Karlsson) – Juliš (63. Kozák).
Náhradníci: Kotek, Nita – Karabec, Moberg Karlsson, Kozák, Plechatý, Polidar, Plavšić, Patrák, Vitík, Wiesner.

Rozhodca: Özkahya – Ersoy, Satman (TUR)