Menu

Futbal

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)

MFK Chrudim – FC Hradec Králové

2:3

koniec (0:0)

21.04.2021, 17:00 • Městský fotbalový stadion Za Vodojemem, Chrudim • Petr Dejnožka cz

Tipsport: 7.17 4.33 1.45

90

Konec zápasu. (18:50:04)

90

A znovu se žlutí, tentokrát je za faul potrestán Vojtěch Řezníček.

90

Zároveň je za roztržku potrestán i Otto Urma.

90

Roman Čáp dostává žlutou kartu.

89

Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Ladislav Mužík, přichází Jan Havlena.
Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Ju Kang-hjon, přichází Roman Čáp.

88

Hradec Králové právě vstřelil branku!
Tak to je smrtící obrat lídra tabulky, kteří otáčí stav třemi brankami během osmi minut! Centr z pravé strany propadl až na zadní tyč na DANIELA VAŠULÍNA, který v pádu dopravil míč za záda Simona Zímy a otočil stav z 0:2 na 3:2!

85

Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Pavel Sokol, přichází David Látal.
Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Petr Rybička, přichází Petr Drahoš.

84

Hradec Králové právě vstřelil branku!
Lídr tabulky z Hradce Králové se během čtyř minut raduje z vyrovnání! Centr z rohového kopu ideálně prodloužil MICHAL LEIBL a jeho hlavička končí v chrudimské síti – 2:2!

83

Dlouhý centr Leibla odvrátil na zadní tyči Sokol na rohový kop.

82

Mohlo být vyrovnáno! Daniel Vašulín perfektní hlavičkou hledal ještě Závišku, Zíma s Venclem měli plné ruce práce, ale nakonec dokázali udržet míč před brankovou čarou!

81

A ihned je Hradce plné hřiště, do pokutového území zamířil další centr, který po hlavičce Dvořáka končí v náruči Zímy.

80

Hradec Králové právě vstřelil branku!
Rázem nás čeká ještě obrovské drama! PAVEL DVOŘÁK dostal trochu prostoru za pokutovým územím, otočil a ukázkovou střelou po zemi parádním angličákem vrací hradecké fotbalisty deset minut před koncem zpět do hry – 2:1!

80

Naopak musel na zem brankář Reichl. Z rohu pokutového území ho prověřil Jaroslav Hlavsa, s přízemní střelou ale neměl hradecký gólman výraznější problém.

79

Hradečtí fanoušci právě odpálili pyrotechniku mimo stadion, i přesto se ale na trávníku vznáší dým. Zatím to rozhodně není oslavné gesto.

78

Další akce Hradce Králové končí jen dalekonosným odkopem Fofany, ten si tentokrát nelámal s nějakým vymýšlením rady.

77

Útočná akce hradeckých Votroků končí ofsajdem Daniela Vašulína.

76

Hodně nepřesná Donátova přihrávka prohnala Závišku, který však ale balon na hrací plošed udržet nedokázal. Hradečtí fotbalisté jsou hodně rozhození.

75

Skvělou práci odvedl bránící Hlavsa, který nejen, že zastavil hradeckou akci, ještě dokázal vyvést míč kupředu.

74

Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází David Breda, přichází Vojtěch Řezníček.

73

Další hlavička na chrudimskou branku, opět nepřesná. Domácí chystají střídání.

71

Chrudim právě vstřelila branku!
Obrovská radost domácích fotbalistů, kteří vedou již o dvě branky! Velký potlesk u této branky směřuje k Dominikovi Haškovi, jenž ve středu hřiště vystihl rozehrávku a založil akci. Na jejím konci však David Breda centrem na přední tyč našel útočníka JU a ten prohodil Reichla na přední tyči – 2:0!

69

Dva závary v chrudimské šestnáctce nebezpečím neskončili, hrát bude Simon Zíma.

68

Z následné standardky si nejvýše vyskočil Pavel Dvořák, který ale z velké dálky hlavičkoval mimo.

67

Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází František Čech, přichází Jan Král.

67

Ahmed Fofana nejprve zavařil svým spoluhráčům rozehrávkou, následně zboural hostujícího Leibla i s kapitánem Kesnerem. Dostal za to žlutou kartu.

66

Už to vypadalo na rychlý útok Chrudimi, Korejec Ju si ale o dobrý metr nepohlídal ofsajdové postavení. A tak budou hrát znovu Votroci.

65

Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Filip Novotný, přichází Jan Záviška.

65

Ladislav Mužík si zpracovával balon ve vápně rukou, akce Chrudimi je u konce.

64

Chrudimští se zatím rozhodně neuchyluje k bránění a napadá Votroky hodně vysoko.

63

Adam Vlkanova využil laxnosti Sokola, ve vápně si na Vencla nepřišel a tak připravil palebnou pozici pro Petra Kodeše. Jeho rána vypadala velmi zajímavě, nakonec ale skončila mimo chrudimskou branku.

62

Hradecký Kodeš teď ne zcela dobře zvládl odkopnutý balon Zímy, pořádně ho prohnal Ladislav Mužík. Hostující zadák ve spolupráci s Reichl situaci dokázal uklidnit.

61

Hosté přitápí pod kotlem, povedený centr na zadní tyč musel Sokol odklidit jen za cenu rohového kopu Votroků.

60

Nyní se hostům podařilo zatlačit chrudimské hráče na jejich polovině, obléhání ale ukončil ukvapeným centrem Michal Leibl.

58

Teď se Hradec Králové dostal do šestnáctky Chrudimi. Dvořák na zadní tyči hlavou ještě vracel balon do nebezpečné situace, tam byly ale připraveny rukavice Simona Zímy.

57

Domácí zatím hrají velmi chytře a nechtějí se zatáhnout. Sokol navíc šikovně na levé straně vybojoval balon pro domácí barvy, Chrudim bude vhazovat u půlící čáry.

55

Rybička se hnal za balonem na útočnou polovinu příliš vehementně, sudí mu odpískal faul a navíc ukázal žlutou kartu.

54

Dominik Hašek sice předběhl Pavla Dvořáka, byl mu ale pískán nedovolený zákrok.

53

Chrudim právě vstřelila branku!
Domácí fotbalisté se dostávají do vedení! Po zákroku na Ondřeje Kesnera kopala Chrudim penaltu, kterou proměnil nejlepší střelec FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY LADISLAV MUŽÍK! Reichl sice vystihl stranu, prudkou přízemní střelu ale vyrazit nedokázal – 1:0!

52

Penalta pro Chrudim!

51

Mužík faulován při svém postupu po pravé straně, Chrudimští budou kopat "zkrácený" roh.

50

Domácí jsou při chuti. Prudký centr Davida Bredy mířil na zadní tyč, tak však nikdo z chrudimských fotbalistů nestihl být včas.

49

Druhý poločas je zatím hrozně svižný. Petr Rybička poslal přízemní centr z pravé strany, Ju na přední tyči nasměroval balon jen do boční sítě.

48

Obrovská příležitost přišla i na druhé straně! Jakub Rada z otočky vystřelil po zemi velmi šikovně, míč se ještě marně snažil tečovat Urma. Brankář Simon Zíma musel také vytáhnout skvělý zákrok, kterým udržel skóre bezbrankové!

48

Tak to byla stoprocentní příležitost Dominika Haška, která mohla znamenat vedení! Haškovu hlavičku ale fantasticky vytáhl brankář Reichl!

47

Úvodní akce druhého poločasu vynesla rohový kop Chrudimi po sraženém centru Davida Bredy.

46

Začal druhý poločas.
Hlavní rozhodčí nenastavil ani minutu a poločasové skóre je tak bezbrankové. Ačkoliv se na hřiště hrál poměrně vyrovnaný souboj, mnohem nebezpečnější byli Hradečtí, kteří však byli v zakončení nepřesní a Simon Zíma tak nekapituloval.

45

První poločas skončil.

45

Začala poslední minuta řádné hrací doby prvního poločasu, prudká střela Donáta byla tečována na rohový kop. Jedna z posledních příležitostí Votroků v prvním poločase.

44

Prudký nákop do malého vápna odhlavičkoval Fofana jen do zad Ju, následný odkop skončil pro změnu u Jakuba Rady. Jeho ukvapená rána z první ale neměla gólové parametry.

44

Hradecký Vlkanova dnes poněkolikáté centroval z pravé strany do šance, jeho centr srazil připravený Vencl na roh.

43

Petr Rybička velmi šikovně vysunul na levé straně dopředu útočníka Ju, který si přibrzdil, ale následně tvrdou ranou vysoko přestřelil hradeckou branku.

42

Po zákroku na Sokola došlo na debaty kapitána Chrudimi s rozhodčím, v tomto případě ale žlutá karta udělena nebyla.

40

Zajímavá standardka končí nedovoleným zákrokem na Dominika Haška. Domácí si budou moci oddychnout.

39

Ondřej Kesner byl v souboji s hradeckým fotbalistou pozdě, za faul dostává žlutou kartu a navíc je tu zajímavý volný přímý kop z dílny Hradce Králové. U balonu Jakub Rada.

39

Fofana zatím dlouhé nákopy za chrudimskou obranu sbírá velmi efektivně a jeho hlava opět poslal balon za postranní čáru.

37

Vlkanova pozdržel další akci Hradce Králové, nakonec alespoň na Sokolovi vybojoval další standardní situaci.

36

Dlouhé přenesení hry Donáta na rozběhnutého Otto Urmu vypadala velmi přesně, hradecký zadák ale balon nedokázal zastavit na hrací ploše. Zíma bude vykopávat v klidu.

35

Hradečtí jsou v posledních minutách aktivnějším týmem a mají i zajímavé šance, uvidíme, zda se Chrudimi podaří držet hradecké střelce na uzdě.

34

Ve 34. minutě jsme tu viděli asi největší šanci prvního poločasu a měl ji bývalý chrudimský fotbalista Daniel Vašulín! Ten si zpracoval dlouhý balon a po kličce levou nohou po zemi jen těsně minul chrudimskou branku!

34

Druhý rohový kop Hradce Králové nic nepřinesl, na druhé straně musel naopak Donát rychle hasit prudký pas na Ju. Nakonec to pro hosty dobře dopadlo.

33

Po následném rohu přišel další pokus o střelu ze strany hostujícího týmu, střela Daniela Vašulína po otočce ale skončila kvalitním blokem.

32

Po ztrátě Chrudimi ve středu hřiště mohl Hradec Králové postupovat do rychlého protiútoku, v jednom chvíli šli dokonce ve čtyřech proti dvěma. Na sebe to vzal Adam Vlkanova, který nejprve pozdržel ideální pas na Novotného a následně si vybral napravo Vašulína hodně nepřesně.

31

A znovu je přerušeno, hra se poměrně kouskuje. Tentokrát je na vině faul na korejského útočníka Ju.

30

Fofana si v souboji s hradeckým hráčem pomohl přistrčením a trochu zbytečně tak daroval balon na kopačky Votroků.

29

Na druhé straně Simon Zíma rychlý výběhem ukončil postup Kodeše za volným balonem.

29

Nakonec z toho byl poměrně zajímavý centr z nouze z nohy Pavla Sokola, míč padal těsně nad břevno, přesto si ho ale Reichl zkušeně pohlídal.

28

Chrudimští jsou usazeni u rohového praporku a snaží se dostat do šestnáctky soupeře.

27

Novotného prudký centr z levé strany končí jen v rukavicích Zímy.

26

Vlkanova se potkal s balonem na hranici malého vápna Chrudimi, zády k brance se ale rozhodl zpracovávat a vzápětí mu balon ze střelecké pozice odpálil pozorný Vencl.

25

Po dlouhém nákopu Vencla končí akce Chrudimi po útočném faulu Hlavsy.

24

Do práce musel hradecký gólman Reichl, jenž šel z branky ven proti nákopu na zabíhající chrudimské útočníky. Před Rybičkou byl u míče dříve jen o malou chvilku, dlouhým odkopem však zažehnal nebezpečí.

23

Domácí si žádali pokutový kop po úderu do Haška, sudí byl ale jasně proti. Následně vášně ukončuje faul Jaroslava Hlavsy na polovině hřiště.

23

Rozehrávka nakrátko nakonec znamenala míč pro Davida Bredu, jeho přízemní centr si ale hostující obránci znovu pohlídala. Kop od rohového praporku si tak chrudimští fotbalisté zopakují.

22

S pěknou akcí se prezentovali i chrudimští fotbalistů, Mužíkův ostrý nákop do šestnáctky odvrátil na poslední chvíli na roh Kodeš. Uvidíme tak první roh Chrudimi v dnešním utkání.

21

Další zajímavá šance Hradeckých! Daniel Vašulín zůstal na malém vápně naprosto nehlídaný, jenže svoji šanci zahodil a balon poslal nad břevno branky Chrudimi!

19

Přetažený centr Chrudimi mířil na zadní tyč, kde sice našel hlavu Ondřeje Vencla, jeho zakončení v záklonu ale nemělo naději na úspěch. A tak budou hrát znovu Hradečtí.

18

Mužík faulovaný Urmou, standardní situace pro změnu pro Chrudim.

17

Pavel Sokol chtěl kolmicí posunout balon na Ju, ten ale jeho úmysl nepochopil. Míč bude patřit Michalovi Reichlovi.

16

Okénko v chrudimské obraně přineslo po čtvrthodině hry první kvalitní příležitost Hradce Králové! Filip Novotný dostal od Vašulína míč na levou stranu, byl v pokutovém území naprosto sám a prudkou ranou protáhl brankáře Simona Zímu!

15

Značné nedorozumění mezi Ondřejem Venclem a Ahmedem Fofanou mohlo pro domácí znamenat problém, první jmenovaný ale společně se Zímou celou situaci uhasili.

14

Domácí Sokol nedokázal udržet míč na hrací ploše, hosté budou moci hru uklidnit. První minuty východočeského derby zatím žádnou šanci nepřinesly, sledujeme velmi vyrovnanou podívanou.

13

Hostující Daniel Vašulín si zpracovával balon na hranici pokutového území, ani v tomto případě se ale akce rozvinout nemohla. Pískal se další ofsajd.

12

Na zápas dorazila i skupinka hradeckých fanoušků, která, i přesto, že na stadion nebyla vpuštěna, podporuje svůj tým mimo stadion.

12

Nákop na malé vápno bez okolků dlouhým odkopem odvrátil Ju.

11

Znovu se píská, rozhodčí si zatím vůbec neberou servítky. Hašek fauloval Donáta, volný přímý kop proti brance Simona Zímy. Na přímou střelu to rozhodně není, takže budeme svědky zřejmě dalšího centrovaného balonu.

11

A Breda pěkným centrem našel na zadní tyči nabíhajícího Fofanu, který rychle vracel míč do ohně. Opět bylo vzrušení zbytečný, obránce z Pobřeží slonoviny si nedokázal pohlídat ofsajdové postavení.

10

Chrudimský Dominik Hašek, který s velkým fotbalem začínal právě v Hradci, byl u balonu dříve než bránící hráč a po zákroku je tu zajímavá standardní situace i pro Chrudimské.

9

Ladislav Mužík dostal dlouhý aut až do pokutového území, kde ho po otočce cpal na nabíhajícího Rybičku. Tomu chyběl proti bránícímu hráči soupeře k balonu jeden krok.

8

Po rohu hlavičkoval pro změnu Denis Donát, jeho pokus byl ale hodně nepřesný.

7

Centr Jakuba Rady byl mnohem nebezpečnější, našel hlavu Pavla Dvořáka. Jeho zakončení však chrudimští obránci zblokovali na rohový kop.

6

Po zákroku Ondřeje Kesnera je tu další volný přímý kop hradeckých Votroků.

5

Daniel Vašulín si v souboji jeden na jednoho šikovně poradil s Venclem, domácí měli nyní štěstí, že chrudimského beka velmi rychle zastoupil Hlavsa.

4

Centr Vlkanovy byl silně nepřesný a doskákal jen do zámezí. Míč tak do hry pošle výkopem Simon Zíma.

4

Chystá se první nebezpečí i před chrudimskou brankou, po vzdušném souboji Fofany s Vašulínem je píská nedovolený zákrok domácího stopera. Následuje první standardka Hradce Králové.

3

V krátkém sledu se mává druhý ofsajd Chrudimi, tentokrát se v něm ocitl Petr Rybička. Následná otočka a střela po zemi do Reichlovy náruče tak již byla zbytečná.

3

Breda faulován Kodešem ve středu hřiště, domácí i nadále zůstanou na míči.

2

Další chrudimská akce skončila nepřesným zpracováním Petra Rybičky, hosté tak budou moci vhazovat.

1

Chrudimští vstoupili do prvního východočeského derby letošního kalendářního roku velmi sympaticky. Balon za hradeckou dostal David Breda a ihned si to namířil do šestnáctky Votroků. Jeho snahu ale ukončil signalizovaný a pískaný ofsajd.

1

Utkání právě začalo.
Chrudimští fotbalisté jsou již nastoupeni na hrací ploše, hrát budou v tradiční červené variantě dresů. Votroci nastupují na trávník v celí v černém.
V Chrudimi panuje skvělé jarní počasí, východočeské derby odstartuje za malou chvilku. Velká škoda, že opět nemohou být na stadionu přítomni fanoušci.
Úvodní sestavy:

MFK Chrudim: Zíma – D. Hašek, Fofana, Vencl – Mužík, Kesner (C), D. Breda, Hlavsa, Sokol – Kang-hjon, Rybička.
Náhradníci: Janda – Drahoš, Řezníček, J. Havlena, Čáp, Juliš, Látal.

FC Hradec Králové: Reichl – F. Čech, Donát, Leibl, Urma – Kodeš, J. Rada – Vlkanova (C), P. Dvořák, F. Novotný – Vašulín.
Náhradníci: Ottmar – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, D. Doležal, Záviška, Vučić.

Rozhodčí: Pechanec – Blažej, Melichar.
Do dnešního zápasu z karetních důvodů nezasáhnou dva fotbalisté – na chrudimské straně záložník Miroslav Verner, na straně Votroků bude ze stejného důvodu chybět útočník Erik Prekop.
Velmi speciální bude duel pro útočníka Daniela Vašulína, který se poprvé vrátí k Vodojemu v dresu Votroků. „Bude to mít snazší, když se hraje bez diváků. Mám ho rád, ale teď bude na devadesát minut náš soupeř. Známe jeho přednosti a pokusíme se ho ubránit,“ tvrdí Veselý.
Chrudimští fotbalisté po televizní prohře s Líšní 0:3 myslí na další bodový zisk, moc dobře si jsou vědomi, že je proti lídrovi tabulky nečeká nic jednoduchého. „Rádi bychom uspěli, ale víme, co nás čeká. Hradec je ve skvělé formě, navíc je extrémně namotivovaný,“ má jasno trenér Chrudimi Jaroslav Veselý, který mluví o soupeři jako o velkém aspirantovi na postup. „Hradec ví, že když nepostoupí letos, tak to v dalších sezonách bude mít extrémně složité. Hráči to cítí a jdou si za tím. My jim to chceme zkomplikovat,“ prozrazuje kouč Chrudimi.
Příjemné středeční odpoledne z Chrudimi! Dnes budeme svědky druhého východočeského derby v sezoně, MFK Chrudim hostí FC Hradec Králové! Věřme, že se bude na co dívat, jedná se totiž o souboj pátého s prvním týmem tabulky.
Náhradní termín utkání byl stanoven na středu 21. dubna se začátkem v 17:00 hodin.

Vedení soutěže odložilo na neurčito dvě nejbližší utkání klubu FC Hradec Králové. Důvodem pro odložení duelů druhé nejvyšší soutěže jsou karanténní opatření nařízená místně příslušnou hygienickou stanicí a souvisejí s významně zvýšenými počty pozitivních výsledků testů na přítomnost viru SARS-CoV-2.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

MFK Chrudim – FC Hradec Králové

2:3

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 53. Mužík (pen.), 71. Kang-hjon – 80. P. Dvořák, 84. Leibl, 88. Vašulín

Karty:   39. Kesner (CHR), 55. Rybička (CHR), 67. Fofana (CHR), 90. Čáp (CHR), 90. Řezníček (CHR) – 90. Urma (HKR)

MFK Chrudim: Zíma – D. Hašek, Fofana, Vencl – Mužík (89. J. Havlena), Kesner (C), D. Breda (74. Řezníček), Hlavsa, Sokol (85. Látal) – Kang-hjon (89. Čáp), Rybička (85. Drahoš).
Náhradníci: Janda – Drahoš, Řezníček, J. Havlena, Čáp, Juliš, Látal.

FC Hradec Králové: Reichl – F. Čech (67. J. Král), Donát, Leibl, Urma – Kodeš, J. Rada – Vlkanova (C), P. Dvořák, F. Novotný (65. Záviška) – Vašulín.
Náhradníci: Ottmar – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, D. Doležal, Záviška, Vučić.

Rozhodca: Pechanec – Blažej, Melichar