Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Deportivo Alavés – Villarreal CF

2:1

koniec (1:0)

21.04.2021, 21:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • 31. kolo • Patrik Sandev (@Thimpu25) cz

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (23:00:36)
Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:11.
Deportivo ukázalo, že umí být velmi produktivní. Byť už se ve druhém poločase schylovalo k remíze, nakonec domácím přisoudil tři body střídající Edgar Méndez. Villarrealu se snaha upřít nedá, v koncovce se mu ale v rámci tohoto vloženého kola prostě nedařilo.

90+5

Konec zápasu.

90+3

Tahle střela z dálky Deyversona nebyla přesná. Deportivu ale tahle skutečnost bezpochyby vůbec nevadí. Mělo by totiž dotáhnout zápas ke svému druhému ligovému vítězství v řadě.

90+3

Ani tenhle rohový kop nepřinesl Žluté ponorce aspoň kýžené vyrovnání. Už jen pár desítek sekund zbývá do konce tohoto zápasu.

90+2

Celou akci Villarrealu nakonec zabrzdil ofsajd Gerarda Morena. Marně se snaží hosté propracovat ke své druhé brance.

90+1

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Joselu, přichází Deyverson.

90

Sudí Adrián Cordero nastaví ke druhé půli celkem čtyři minuty.

88

Manu Trigueros zbytečně srazil k zemi svého soupeře, který si dává na čas, co se týče zvedání z trávníku týče. Takový stav Deportivu vyhovuje.

87

Někteří hráči vypadají hodně unaveně, myšleno ti v modrobílých dresech. V defenzívě dnes odvedl opravdu velký a tvrdý kus práce. Uhlídat Villarreal mnohdy není vůbec jednoduché.

85

Tohle na penaltu nebylo. Pedraza se dost čílil poté, co spadl ve vápně po férovém souboji s Ximem Navarrem. Adrián Cordero ve spolupráci s VAR ale uznal, že se ani nepůjde podívat k monitoru. Žlutá ponorka musí hledat cestu za vyrovnáním jinde.

84

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Yeremi Pino.
Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Mario Gaspar, přichází Rubén Peña.
Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Étienne Capoue, přichází Fer Niño.

83

Házenkářská obléhaná v podání Villarrealu. S takovou se bude opravdu jen těžko prosazovat. Byť pochopitelně, trpělivost mnohdy přináší své ovoce.

82

Villarrealu moc času nezbývá na to, aby ještě urval nějaký ten bodík z tohoto duelu. Co jsme přitom dosud viděli, to je moc dobře vyvážená defenzíva celku z Vitorie-Gasteiz.

80

Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
Deportivo z ničeho nic udeřilo! Už už zápas pomalu a jistě uspával, ale on ještě může být pořádně zajímavý. Joselu přes bránícího Ramira Funese Moriho našel ve vápně pasem zprava EDGARA MÉNDEZE, který z voleje zacílil za záda marně zasahujícího Rulliho. Asistence: Joselu.

79

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Jota, přichází Facundo Pellistri.

78

Faulů na obou stranách přibývá, možná proto, že v osobních docházejí hráčům síly. O tom se nyní přesvědčil hostující Manu Trigueros.

77

Pina nyní fauloval ve středu hrací plochy. Takticky velmi dobře ze strany Deportiva. Snaží se hru soupeře rozkouskovat.

75

Čtvrthodinka do konce. Hra se na hrací ploše výrazně uklidnila. Jako by oběma týmům docházel dech. Doteď byl především Villarreal směrem dopředu hodně aktivní.

74

Edgar Méndez (DAL) zatáhl soupeře za dres ve slibně se rozvíjející akci a je dalším potrestaným hráčem na straně domácích.

70

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Dani Parejo, přichází Francis Coquelin.
Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Samuel Chukwueze, přichází Moisés Gómez.

70

Lejeune je střelecky stále docela aktivní, teď po rohovém kopu hlavičkoval, ovšem spíše než o střelu se jednalo o jakési prodloužení centru směrem dozadu. A na něj nikdo ze spoluhráčů nedosáhl.

69

Žlutou kartu za protesty dostal jeden z rozcvičujících se náhradníků. Nelíbilo se mu, že souboj ve vápně nebyl posouzen jako pokutový kop ve prospěch Deportiva. Konkrétně se jednalo o Manua Garcíu (DAL).

67

Tímhle zakončením z dálky se Lejeune opravdu nemohl příliš prosadit. Ale vyzkoušel své štěstí, proč ne. Každopádně balón nasměroval jen vedle brány.

63

Nebylo co řešit. Pedraza (VLR) sestřelil u lajny pronikajícího Jotu Peleteira a právěm si vysloužil žlutou kartu. Vůbec první v tomto zápase.

62

Hosté jsou stále aktivnější, obrana Deportiva stíhá jen tak tak. Nutno ale podotknout, že defenzivní hráči Alavése si počínají slušně. Pacheco tak napřímo nemusel zasahovat ani jednou v posledních dvou, třech minutách.

59

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Lucas Pérez, přichází Edgar Méndez.

58

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Luis Rioja, přichází Pere Pons.

57

Obrovská možnost Villarrealu na druhé straně! Paco Alcácer se ocitl zcela sám před brankářem Pachecem, z blízkosti ho ale nepřekonal. Trestuhodně zahozená šance ze strany Žluté ponorky.

57

Také Deportivo nyní vystrčilo růžky po rohovém kopu! Konkrétně Lejeune, jehož pokus doletěl jen těsně mimo branku.

56

Villarreal začíná být hladovější a hladovější! Teď se pořádně vystrašil brankář Pacheco, jehož se snažil prostřelit svým kopem z voleje naběhnuvší si Mario Gaspar. Jeho střižené nůžky ale skončily v zámezí.

54

Nyní opakované záběry potvrdily, že se Paco Alcácer opravdu v ofsajdu opravdu nenacházel. Bylo tomu o kousek, ale přece si situaci perfektně pohlídal.

52

Nedávná trefa může velmi rychle změnit ráz tohoto klání. Byť Deportivo se zřejmě i nadále do útoku horlivě hnát nebude. I bod je pro něj v tuhle chvíli velmi dobrým.

50

Villarreal právě vstřelil branku!
Tahle akce hodně zaváněla ofsajdem, nakonec ale rozvlnění sítě ze strany PACA ALCÁCERA bylo uznáno za regulérní. Centr zprava nedokázal stoper Laguardia zachytit a jeho soupeř se následně prosadil i z těžkého úhlu. Máme vyrovnáno. Bez asistence.

49

Lucas Pérez se u pravé lajny nádherně vymotal, až směroval dopředu. Po ponechané výhodě ale o míč přišel, a tak se Adrián Cordero nakonec vrátil k původnímu přestupku na něj.

48

Míč už přešel pomezní čáru, Pedraza míč nedostihl. Vhazovat tak bude Deportivo, které evidentně svou taktiku nezměnilo. Bude se soustředit hlavně na pozorné bránění.

46

Začal druhý poločas.
Zatím je tenhle výsledek překvapivý. Villarreal sice vstoupil do utkání aktivně, nicméně jeho sok vsítil brzkou branku a od té doby Žlutou ponorku do nebezpečnějších plaveb nepouští. Deportivo je vzadu velmi kompaktní. Hosty čeká ještě pořádně tvrdá práce, aby utkání aspoň zremizovali.

45+4

První poločas skončil.

45+4

Ofsajd Villarrealu, konkrétně Chukwuezeho. Tohle bude zřejmě jeden z posledních zásadních momentů tohoto poločasu.

45+3

Odvážný průnik Chukwuezeho po pravé straně. jeho následný centr směřoval na bližší tyčku, tam však uspěli soupeřovi obránci.

45+2

Hostům se docela slušně daří kombinovat, jenže jakmile míč doputuje do blízkosti šestnáctky nebo přímo do něj, je tam přehršel hráčů v modrém. Těžko, velmi těžko se Villarreal prosazuje.

45

Poté, co hostům nevyšel rohový kop, bylo oznámeno nastavení druhého dějství. Konkrétně se jedná o čtyři minuty.

43

Villarreal u míče, Deportivo brání. Nic se v uplynulých minutách na hrací ploše nezměnil. Zvládnou hosté ve zbytku poločasu ještě alespoň vyrovnat?

40

Pacheco musel být v pohotovosti! Pedraza zleva poslal přihrávku do středu na volného spoluhráče Gerarda Morena, jehož pokus zastavovaly až soupeřovy rukavice. Moc povedená akce Žluté ponorky. Jen to zakončení postrádá efektivitu.

39

Na hranici šestnáctky pálil Gerard Moreno, jeho pokus byl ale zablokovaný. Stoper Laguardia, který střelu zastavil, zatím pracuje na výbornou.

38

Deportivo se opravdu nikam nežene. Tenhle stav mu zatím plně vyhovuje. Je otázkou, jak dlouho vydrží. Možná ano. Nechceme přece outsiderovi tohoto souboje nějak křivdit.

37

Nebezpečný centr zleva teď letěl do šestnáctky, jenže nikdo z hráčů Villarrealu nakonec nezakončil. Defenzíva Deportiva zase zakročila včas a dostatečným způsobem.

35

Deset minut zbývá do konce základní hrací doby první půle. Hostům se stále nedaří najít správný recept na pozornou obranu svého soupeře. Ten vzadu působí zatím velmi dobře.

33

Hra je přerušena, to je verdikt španělských arbitrů. Nepřímý volný kop ve prospěch Deportiva je výsledkem celé situace.

30

Následoval rohový kop. Tahle hlavička Albiola ale nebyla přesná a obloučkem zaletěla pouze do zámezí. Pacheco situaci kontroloval.

29

Villarreal mohl vyrovnat! Dani Parejo poslal centr leva do šestnáctky, tam ho Pedraza sklepl pro svého spoluhráče Paca Alcácera, který okamžitě vypálil. Nicméně mířil jen do míst, kde stál připravený Pacheco.

28

Střed pole, to jsou pozice, které nyní hosté okupují. No, chtělo by to v jejich podání spíše obsadit ty vepředu. Přece jenom aktuálně prohrávají o branku.

27

Obrázek hry se ani po šanci Joselua v podstatě nezměnil. Villareal se snaží o vstřelení branky, jejich ataky jsou ovšem neúspěšné. Nutno zmínit, že první půle se o něco nastaví za úpravu komunikátorů sudího Adriána Cordera a jeho kolegů.

25

První pětadvacetiminutovka nabídla několik zajímavých momentů. Oba týmy si vytvořily několik solidních šancí, Deportivo vsítilo gól, sudí Adrián Cordero měl problémy se svou výstrojí. Doufejme, že v tomto trendu budeme na stadionu ve Vitorii-Gasteiz pokračovat.

22

Manu Trigueros nyní pomáhá hlavnímu arbitrovi během instalace nových komunikátorů. Tahle pauza oba celky zajisté nepříjemně vyhodí z rytmu.

21

Zřejmě problém s komunikátorem. Dojde dokonce k jeho úplné výměně. Pořád je tedy hra přerušená.

20

Vypadá to, že nějaký problém eviduje rozhodčí Adrián Cordero se svou výstrojí. Hra je tedy přerušena.

19

Tenhle scénář se Žluté ponorce hodně nemůže líbit. Doteď byla aktivnějším celkem, jenže gól zkrátka vsítil jeho soupeř. Bude se muset zkrátka probrat, aby s výsledkem začala něco dělat ve svůj prospěch.

17

Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
Hosté sice doteď drželi více míč na svých kopačkách, taková skutečnost je jim ale platná jak mrtvému zimník. Po centru zleva sklepl míč ve vápně Jota Peleteiro svou pravačkou k volnému JOSELUOVI, který už následně pohotově zacílil. Asistence: Jota Peleteiro.

14

A další možnost Deportiva! Najednou se začíná pořádně osmělovat outsider tohoto souboje. Rulli ovšem dobře zasáhl vůči dalšímu nebezpečnému pokusu Joselua.

13

Hostující gólman Rulli poprvé v akci! Domácí předvedli velmi dobrou kombinaci, na hranici šestnáctky si zpracoval míč na pravačku Joselu a ostře vypálil, nicméně na soupeřova muže v rukavicích nevyzrál.

12

Také Alavés se směrem dopředu osmělil. Centr z levé strany, zřejmě od Luise Riojy, však dokázala zlikvidovat hostující obrana bez větších potíží.

11

Unai Emery nyní své mužstvo povzbudil. Opět Villarreal dobře obléhal branku soupeře, jenže následný jemný oblouček do pokutového území skončil pouze v rukavicích Pacheca.

9

Dani Parejo ve středu pole nyní ostře atakoval Xima Navarru. Poprvé musela výrazně zaznít píšťalka sudího Adriána Cordery.

8

Deportivo je u míče opravdu sporadicky. Poté, co se podkopu od branky chopil Pacheco, se chvilku snažilo kombinovat, výsledkem jeho počínání je ovšem ztráta balónu ve prospěch soupeře.

7

Hosté se nyní snažili prosadit přes pravou stranu, ovšem bez úspěchu. Nakonec bude odkopávat od branky gólman Pacheco.

5

Deportivo vyčkává na své polovině, Villarreal se pokouší o kombinaci, ale zatím ne moc úspěšnou. Přesto jsme měli možnost vidět první šanci už po pár okamžicích od úvodního hvizdu sudího Adriána Cordery.

3

Villarreal je zatím v úvodních chvílích o něco aktivnější. Dal se tenhle scénář očekávat, přece jenom je v daleko lepší formě než jeho protivník a může si určitě více věřit.

1

Uběhlo jen pár sekund a už se Žlutá ponorka tlačila k první brance! Po centru Maria Gaspara z pravé strany hlavičkoval z nebezpečné pozice Chukwueze, avšak jeho hlavičku vyrazil pryč bránící Laguardia. Tohle hodně zavánělo prvním rozvlněním sítě.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Deportivo Alavés: F. Pacheco – Martín, Laguardia, Lejeune, Navarro – Jota, Battaglia, Pina, Rioja – Joselu, Lucas Pérez.
Náhradníci: Sivera – Guidetti, Pons, Pellistri, Méndez, M. García, Deyverson, López, Tachi, Burgui, Sainz.

Villarreal CF: Rulli – M. Gaspar, Albiol, Ra. Funes Mori, Pedraza – Chukwueze, Capoue, Parejo, Trigueros – G. Moreno, Alcácer.
Náhradníci: Asenjo – Baena, Moisés Gómez, P. Torres, A. Moreno, Foyth, Coquelin, Niño, J. Costa, Pino, Peña, Bacca.

Rozhodčí: Adrián Cordero – Roberto Alonso, Antonio Cerezo.
Adrián Cordero bude hlavním arbitrem tohoto středečního klání vloženého kola LaLigy, asistovat mu budou Roberto Alonso a Antonio Cerezo. Čtvrtým rozhodčím byl delegován pan Miguel Sesma.
Lejeune, García, Abqar a Rodrigo Ely, to je čtveřice hráčů, která bude chybět domácímu výběru. Zato hosté, v minulosti častokrát zmítaní mnohačetnými absencemi, budou postrádat pouze Estupiňana. I v tomto ohledu je na tom lépe Villarreal, jenž by rozhodně chtěl potvrdit své aktuální dobré rozpoložení.
Roli favorita bezpochyby bude plnit Žlutá ponorka, které se navíc na svého soupeře slušně daří. Porazila ho třikrát v řadě, loni v září ho doma skolila o dva góly. Deportivo každopádně nehraje do karet ani ta skutečnost, že má oproti svému sokovi, který bojuje o účast v evropských pohárech na příští sezónu, daleko větší marodku.
O záchranu horlivě usilující Deportivo Alavés se pokusí vymanit ze sestupového pásma v rámci vloženého kola proti Villarealu. Domácí, kteří nevykazovali v uplynulých několika týdnech vůbec dobrou formu, naposledy přece utnuli sérii osmi zápasů bez vítězství a doma skolili v klíčovém měření sil o holé přežití Huescu. Hosté každopádně budou představovat pro Alavés velmi nepříjemného soka, vždyť naposledy zvítězili o čtyři branky na půdě Levante.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Deportivo Alavés – Villarreal CF

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 17. Joselu (Jota), 80. Méndez (Joselu) – 50. Alcácer

Karty:   69. M. García (DAL), 74. Méndez (DAL) – 63. Pedraza (VLR)

Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:11.

Deportivo Alavés: F. Pacheco – Martín, Laguardia, Lejeune, Navarro – Jota (79. Pellistri), Battaglia, Pina, Rioja (58. Pons) – Joselu (90+1. Deyverson), Lucas Pérez (59. Méndez).
Náhradníci: Sivera – Guidetti, Pons, Pellistri, Méndez, M. García, Deyverson, López, Tachi, Burgui, Sainz.

Villarreal CF: Rulli – M. Gaspar (84. Peña), Albiol, Ra. Funes Mori, Pedraza – Chukwueze (70. Moisés Gómez), Capoue (84. Niño), Parejo (70. Coquelin), Trigueros – G. Moreno, Alcácer (84. Pino).
Náhradníci: Asenjo – Baena, Moisés Gómez, P. Torres, A. Moreno, Foyth, Coquelin, Niño, J. Costa, Pino, Peña, Bacca.

Rozhodca: Adrián Cordero – Roberto Alonso, Antonio Cerezo