Menu

Ďalšie

Zjazdové lyžovanie

SP - Zjazd mužov, Wengen

Vítěz: A. Kilde (NOR)

koniec udalosti

14.01.2022, 12:45 • Lauberhorn, Wengen, Švýcarsko • Michal Hromas cz

Zkrácený sjezd ve Wengenu dnes skvělým technickým výkonem ovládl Nor Aleksander Aamodt Kilde. Za ním skončil o 19 setin fenomenální lídr celkového hodnocení Světového poháru Marco Odermatt a bronz získal další z domácích Beat Feuz.
Pod stupni vítězů se seřadila hned trojice Rakušanů Hemetsberger, Franz a Mayer.
Po pádech předjezdců panovaly trochu obavy, co se bude dít, ale ze závodníků nedokončil jen Ital Bosca.
Svými výkony dnes určitě překvapil 10. Slovinec Čater, 11. loučící se Carlo Janka nebo 16. Kanaďan James Crawford se startovním číslem 43.
Spokojen naopak nebude devátý Dominik Paris a celá německá sestava, ze které byl nejlepší 24. Dominik Schwaiger.

Tímto se s vámi loučím a nezapomeňte na další zítřejší sjezd na Lauberhornu, tentokrát už v plném rozsahu! (14:35:21)
Konečné výsledky:

1. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 1:42,42
2. Marco Odermatt (SUI) +0,19
3. Beat Feuz (SUI) +0,30
4. Daniel Hemetsberger (AUT) +0,46
5. Max Franz (AUT) +0,66
6. Matthias Mayer (AUT) +0,78
7. Bryce Bennett (USA) +0,95
8. Ryan Cochran-Siegle (USA) +0,96
9. Dominik Paris (ITA) +1,00
10. Martin Čater (SLO) +1,15
11. Carlo Janka (SUI) +1,19
12. Vincent Kriechmayr (AUT) +1,26
13. Christof Innerhofer (ITA) +1,31
14. Johan Clarey (FRA) +1,36
15. Stefan Rogentin (SUI) +1,40
16. James Crawford (CAN) +1,43
17. Mattia Casse (ITA) +1,48
18. Niels Hintermann (SUI) +1,54
19. Gilles Roulin (SUI) +1,59
20. Travis Ganong (USA) +1,69
21. Otmar Striedinger (AUT) +1,74
22. Matteo Marsaglia (ITA) +1,80
23. Nils Allegre (FRA) +1,88
24. Dominik Schwaiger (GER) +1,89
25. Urs Kryenbühl (SUI) +1,92
26. Daniel Danklmaier (AUT) +1,95
27. Romed Baumann (GER) +1,96
28. Miha Hrobat (SLO) +1,98
29. Stefan Babinsky (AUT) +2,07
30. Justin Murisier (SUI) +2,11

Konec závodu.

50

Startovní listinu uzavřel Ital Pietro Zazzi. S bodovanými pozicemi už nezahýbal a poráží dnes z 45. místa jen krajana Buzziho a Američana Morseho.

49

Justin Murisier zářil v obřím slalomu na minulém podniku v Adelbodenu. Čerstvě třicetiletý Švýcar dnes ale porazil také mnoho sjezdařů specialistů a je třicátý!

48

Stefan Babinsky dojel s odstupem 2,07 sekundy za lídrem a aktuálně je na 29. místě! Pokud ho nepředjedou oba dva zbylí závodníci, tak bude bodovat.

47

Broderick Thompson v této sezóně dokázal být bronzový v SuperG v americkém Beaver Creek. Také dnes se kanadský závodník málem zaskvěl. V první polovině to vypadalo na umístění do patnácté pozice, ale poté začal hodně ztrácet a je o jednu pozici za bodovanou třicítkou.

46

Třetí a poslední ze Slovinců Miha Hrobat má za sebou vydařený sjezd. Se ztrátou necelých dvou vteřin je průběžně 28. a na 29. místo odsouvá krajana Klineho.

45

Sam Morse tu asi body neočekával a cílem bylo hlavně porazit některé slavnější konkurenty. To se ale zatím nedaří a se ztrátou 3,48 je nejpomalejší.

44

Italský reprezentant Guglielmo Bosca jel první polovinu trati kolem nejlepší dvacítky, ale kvůli velké chybě ztratil a poté dokonce vypadl ze závodu.

43

Mladý Toronťan James Crawford pozvedl kanadskou vlajku! Další z těch, co se cítí lépe v SuperG, ale i tak je z toho dnes skvělé 16. místo!

42

Blaise Giezendanner má také jako prioritu superobří slalom a sjezdové body může zkusit lovit znovu až zítra. Francouz je 31. se stejným časem jako Walder.

41

Spodní pozice se nám nějak plní Němci a Kanaďany. Další zástupce země javorového listu Brodie Seger tuto sestavu doplňuje svým 36. místem.

40

Simon Jocher dnes bude stejně jako jeho němečtí krajané zklamán. Je 32. s mankem přes dvě a půl vteřiny.

39

Raději SuperG než sjezd má určitě Christian Walder. Rakušan ale i ve své slabší disciplíně dnes útočil na bodované příčky. Bohužel mu to nevyšlo a je aktuálně první pod čárou.

38

Alexanderův krajan Jeffrey Read a syn slavného Kena Reada také nemůže být spokojen. Čtyřiadvacetiletý rodák z Calgary je až na 34. místě.

37

První z Kanaďanů Cameron Alexander ztratil na Kildeho 2,67 a bere 32. pozici.

36

Nicolas Raffort z Francie je snoubencem slavné italské lyžařky Federicy Brignoneové. Nicolasův výkon s mankem 2,41 sekundy dnes asi na body stačit nebude. Aktuálně je právě třicátý.

35

Americký veterán a vítěz tří závodů SP ve sjezdu Steven Nyman dnes nebude ani bodovat. Třívteřinová ztráta znamená 32. příčku.

34

Emanuele Buzzi nikomu jeho pozici nezmění. Ital svuerénně nejhorší jízdou ztratil 3,39 sekundy a je poslední.

33

Gilles Roulin zajel před domácími fanoušky velice dobrou jízdu! Ztráta 1,59 ho řadí na 18. příčku.

32

Adrian Smiseth Sejersted se dnes na trati nakonec nepředstaví.

31

Od začátku šlo znát, že Maxence Muzaton se dnes bude měřit s těmi zatím nejpomalejšími. Výsledkem je ztráta 2,58 vteřiny a předposlední místo.

30

Mattia Casse s číslem 30 byl od začátku poněkud rozhozený v úvodní pasáži. Divočejší jízda ale přináší poměrně pěkný výsledek v podobě prozatimního 16. místa.

29

Už se nedá reálně očekávat, že by někdo zasáhl do boje o stupně vítězů. To potvrzuje také Boštjan Kline ze Slovinska, který nenavázal na krajana Čatera a s odstupem 2,19 vteřiny je společně s Bailetem na 25. pozici.

28

Josef Ferstl se pokoušel zlepšit dnešní německou reputaci, ale ani on dnes žádný velký výsledek nezaznamená. Poráží dnes zatím jen krajana Sandera.

27

Po čase znovu domácí závodník, a to Urs Kryenbühl. Sedmadvacetiletému Švýcarovi víc sedí SuperG a dnes je zatím horší než jeho krajani. Za Kildem je o 1,92 vteřiny na 22. místě.

26

Američan Jared Goldberg se dnes na startu nakonec nepředstavil.

25

Rakouský závodník Daniel Danklmaier včera zajel skvělé SuperG a i dnes chtěl atakovat nejlepší desítku. Jeho ztráta ale narůstala a Daniel se kvůli manku 1,95 sekundy musí spokojit s průběžně 22. pozicí.

24

Martin Čater ve Wengenu má tři umístění v TOP 10, z čehož byl jeden sjezd a dvě kombinace. Lepším Slovincem by dnes měl být Boštjan Kline, ale ani Čater dnes nezajel vůbec špatně a spodní polovinu zajel prakticky stejně jako Kilde! Je z toho desátá příčka.

23

Osmadvacetiletý Francouz Nils Allegre jde na 19. místo se ztrátou 1,88 vteřiny.

22

A do třetice Švýcar! Veterán Carlo Janka ohlásil na tento podnik konec kariéry. Ve svém předposledním závodě zajel velmi solidně. Olympijský vítěz v obřím slalomu na desátém místě střídá Kriechmayra a má na tváři úsměv!

21

Další ze Švýcarů Stefan Rogentin předvedl dlouhatánský skok na Hundschopfu a byl v kontaktu se nejlepším časem Kildeho. Trochu poté přibrzdil v technické pasáži a přišla ztráta. Akceptovatelných +1,40 ho řadí na 14. pozici.
Průběžné pořadí:

1. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 1:42,42
2. Marco Odermatt (SUI) +0,19
3. Beat Feuz (SUI) +0,30

20

Výsledky Nielse Hintermanna mají letos zlepšující se tendenci a poslední dva závody byl dokonce na bedně. Vyrazil trochu přemotivovaný a nabral hned manko. Domácí sjezdař se dnes nedostal do potřebného rytmu a zapíše si nejhorší výsledek v této sezóně, co se sjezdu týká. Aktuálně je až 13. se ztrátou 1,54 vteřiny.

19

Od Romeda Baumanna se atak nejlepších neočekával. Opatrnou jízdou neměl šanci a ukázal, že mu sedí spíš dynamické sjezdy. Se ztrátou takřka dvou vteřin je 17. a Němci aktuálně obsadili tři ze čtyř posledních pozic.

18

Christof Innerhofer vyhrál Lauberhorn před devíti lety a letos také jeden z tréninků. Nejlepší druhý sektor Itala zapojil do boje o nejvyšší příčky, ale závod se dnes rozhoduje ve spodní pasáži, ve které Innerhofer zaváhal. Jde nespokojen na jedenáctou příčku.

17

Max Franz vyhrál jeden z tréninků před dnešním závodem a Kilde musel být během první poloviny Franzovy jízdy pořádně nervózní. Rakušan jel naprosto na jeho úrovni. Poté ale nedokázal držet dostatečně dlouho sjezdový postoj a nabíral ztrátu. Max je průběžně pátý a zlobí se na sebe. Tušil, že to dnes mohlo být ještě lepší.

16

Andreas Sander je držitelem stříbra z posledního MS. Na Hundschopfu letěl až moc daleko, což ho připravilo o rychlost. Němcům se dnes závod zatím příliš nedaří. Sanderova ztráta nabobtnala až na 2,76 sekundy a je poslední.

15

Rakouský sjezdař Otmar Striedinger na své první vítězství stále čeká. Na stupně vítězů třicetiletý závodník zajet umí, ale dnes to platit nebude. Zbytečně moc přibrzdil v horní části a jízda byla celkově pasivní. Je zatím nejhorším z Rakušanů na dvanáctém místě.

14

Matthieu Bailet se startovním číslem 14 měl trošku problémy při dopadech a šla na něm znát únava ve spodní pasáži. Rodák z Nice ztratil přes dvě vteřiny a je nejpomalejší.

13

Vítěz včerejšího SuperG Marco Odermatt si užil sjezd s aplausem fanoušků. Švýcar měl nejlepší výjezdovou rychlost z rovinaté pasáže a jel přesně na úrovni Kildeho. Odermatta poté potkalo mírné zaváhání, ale vše vynahradil v cílovém esíčku a je druhý o 19 setin!

12

Bryce Bennett překvapil vítězstvím ve své oblíbené Val Gardeně. Víc jak dvoumetrový Američan dnes na nejlepší neměl a bere páté místo o setinku před krajanem Cochranem-Sieglem.

11

Aleksander Aamodt Kilde v předminulé sezóně získal velký glóbus za vítězství v celkovém hodnocení Světového poháru. Letos je zatím druhý a dnes přidá další porci bodů. Ve včerejším SuperG ho porazil jen Odermatt a i dnešní technická trať mu sedla. První dva sektory měl nejrychlejší. Držel skvělou stopu s čistými výjezdy, a i když oproti Feuzovi ztrácel v rychlostní části, tak jde o tři desetiny na první pozici!

10

Desátým mužem na trati byl Ryan Cochran-Siegle. Na začátku to pořádně rozbalil a byl rychlejší než Feuz. Američan si poté nepřibrzdil v technické pasáži a byl vynesen mimo ideální stopu. Manko poté konstantně rostlo a zastavilo se na 66 setinách a střídá Parise na čtvrté pozici.

9

Vedoucí muž letošního hodnocení ve sjezdu Dominik Paris tu byl naposledy druhý za Feuzem. Dnes to byl od prvních mezičasů další skvělý minisouboj těchto dvou skvělých sjezdařů. Paris měl ale slabší spodní sekci a je čtvrtý se ztrátou sedmi desetin. Ital v cíli není spokojen.

8

Dominik Schwaiger se spustil z kopce jako první z německé výpravy. Specializuje se hlavně na SuperG. Z technické pasáže vyjel pomaleji a jeho ztráta se postupně navyšovala až na finálních 1,59 sekundy. Schwaiger je poslední.

7

Vítěz Lauberhornu z roku 2019 Vincent Kriechmayr už také zapsal svůj čas. Rakušan od úvodu ukazoval, že se s ním dnes má počítat. V druhé polovině i přes opticky dobrou jízdu dost zpomalil a je zatím nejhorší z Rakušanů na čtvrtém místě s mankem 85 setin.

6

První zámořský borec Travis Ganong si držel větší distanc od ochranné sítě než ostatní. Kalifornskému rodáku ale Wengen dlouhodobě nesedí a nezajel zde nikdy v nejlepší dvacítce. Ganong má raději strmější kopce a dnes jde zatím na pátou pozici se ztrátou 1,39 sekundy na Feuze.

5

Sjezdařský olympijský šampion ze Soči Matthias Mayer odjel výborně první polovinu trati. Do poslední rovinaté pasáže vjížděl s nejvyšší rychlostí ze všech, ale i tak je až třetí za Hemetsbergerem.

4

Ital Matteo Marsaglia prožívá solidní sezónu, ale dnešní závod se mu příliš nepovedl. Nedokázal nabrat rychlost, kterou by konkuroval Feuzovi a ztratil přesně vteřinu a půl, což znamená čtvrtou příčku.

3

Trojnásobný vítěz zdejšího sjezdu a domácí favorit Beat Feuz zahájil pomaleji než Rakušan. Střední pasáž je ale ušita přímo na něj a v této zóně otočil čísla na svou stranu. Ve spodní části přišlo lehké zaváhání, ale Švýcar si vedení utéct nenechal a je v čele o 16 setin!

2

S dvojkou se představil Daniel Hemetsberger z Rakouska. Už od začátku na Clareyho postupně najížděl desetinky a je z toho čas rychlejší o rovných devět desetin! Daniel v cíli jásá a cítí, že tohle byla hodně dobrá jízda.

1

Johan Clarey jakožto nejstarší účastník závodu a rekordman v absolutní rychlosti během závodu Světového poháru právě z Wengenu se jako první vydal na trať. Ve své poslední sezóně v kariéře předvedl solidní jízdu. V záludné šikaně musel víc přibrzdit.
Stanovil základní čas 1:43,78.

Závod byl zahájen.
Na trať se vydal další předjezdec, ale i ten spadl. Dnes nás nejspíš čeká zajímavý závod.
Do dnešního závodu se bude startovat z nižší části sjezdovky. Zkrácený sjezd se jede z toho důvodu, aby byl jen jeden opravdu legendární ročně. Ten přijde zítra.
Start bude nakonec lehce opožděn kvůli pádu předjezdce, po kterém musí proběhnout úprava sítí a transport samotného lyžaře.
Ve Wengenu panuje krásné slunečné počasí a padesátka závodníků už se chystá na tento slavný sjezd!
Startovní listina:

1. Johan Clarey (FRA)
2. Daniel Hemetsberger (AUT)
3. Beat Feuz (SUI)
4. Matteo Marsaglia (ITA)
5. Matthias Mayer (AUT)
6. Travis Ganong (USA)
7. Vincent Kriechmayr (AUT)
8. Dominik Schwaiger (GER)
9. Dominik Paris (ITA)
10. Ryan Cochran-Siegle (USA)
11. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
12. Bryce Bennett (USA)
13. Marco Odermatt (SUI)
14. Matthieu Bailet (FRA)
15. Otmar Striedinger (AUT)
16. Andreas Sander (GER)
17. Max Franz (AUT)
18. Christof Innerhofer (ITA)
19. Romed Baumann (GER)
20. Niels Hintermann (SUI)
21. Stefan Rogentin (SUI)
22. Carlo Janka (SUI)
23. Nils Allegre (FRA)
24. Martin Čater (SLO)
25. Daniel Danklmaier (AUT)
26. Jared Goldberg (USA)
27. Urs Kryenbühl (SUI)
28. Josef Ferstl (GER)
29. Boštjan Kline (SLO)
30. Mattia Casse (ITA)
31. Maxence Muzaton (FRA)
32. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
33. Gilles Roulin (SUI)
34. Emanuele Buzzi (ITA)
35. Steven Nyman (USA)
36. Nicolas Raffort (FRA)
37. Cameron Alexander (CAN)
38. Jeffrey Read (CAN)
39. Christian Walder (AUT)
40. Simon Jocher (GER)
41. Brodie Seger (CAN)
42. Blaise Giezendanner (FRA)
43. James Crawford (CAN)
44. Guglielmo Bosca (ITA)
45. Sam Morse (USA)
46. Miha Hrobat (SLO)
47. Broderick Thompson (CAN)
48. Stefan Babinsky (AUT)
49. Justin Murisier (SUI)
50. Pietro Zazzi (ITA)
Čtvrteční SuperG na této sjezdovce ovládl suverénní lídr Světového poháru Marco Odermatt. Jeho dominantní disciplíny jsou obří slalom a právě SuperG, ale také ve sjezdu patří do top 10, konkrétně je sedmý. Nezapomínejme navíc, že pojede před domácím publikem a v posledním sjezdu v Alta Badii byl druhý. Největšími favority budou pravděpodobně Dominik Paris, Matthias Mayer (třetí v SuperG) a Aleksander Aalmodt Kilde (druhý v SuperG), kteří letos vyhráli každý po jednom závodu již zmíněných závodníků bude pozornost upřena na švýcarské elitní sjezdaře Nielse Hintermanna a trojnásobného vítěze Lauberhornu Beata Feuze. Uspět budou chtít také další Rakušané za Mayerem, tedy Vincent Kriechmayr, Otmar Stredinger nebo Daniel Hemetsberger.

Mezi rovnou padesátkou účastníků nebude žádný český ani slovenský zástupce.
Elitní sjezdaře čeká nejdelší a pravděpodobně nejmalebnější sjezd v rámci Světového poháru. Na 4480 metrů dlouhé sjezdovce se závodí už od roku 1930 a svou věhlasností se často rád srovnává i s Kitzbühlem. V Bernských Alpách čeká závodníky skutečná výzva. V závěrečné části trati dosahují ti nejlepší rychlosti až 160 km/h! Lauberhorn je skutečný padák a v ikonickém úseku Hundschopf je potřeba nejen odvahy, ale také respektu k místu se strmostí jen lehce nad 40 stupňů.
Domácím Švýcarům se zde poměrně daří. Tři sjezdařské triumfy (včetně posledního z předminulé sezóny) má na svém kontě Beat Feuz.
Z aktivních jezdců zde vyhrál také Christof Innerhofer a Vincent Kriechmayr.
Diváci už jsou natěšeni, protože loni se kvůli koronavirové situaci nejelo a předloňský sjezd proběhl ve zkrácené verzi. Program ve Wengenu začal čtvrtečním SuperG. Po tomto sjezdu přijde ještě další sobotní a poté se pojede slalom na jiné sjezdovce hory Lauberhorn, konkrétně Männlichen/Jungfrau, která má s legendárním sjezdem společný finiš.
Pořadí SP ve sjezdu (po 4 z 10 závodů):

1. Dominik Paris (ITA) 227 bodů
2. Matthias Mayer (AUT) 217
3. Niels Hintermann (SUI) 178
4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 169
5. Beat Feuz (SUI) 165
6. Vincent Kriechmayr (AUT) 163
7. Marco Odermatt (SUI) 146
8. Otmar Striedinger (AUT) 126
9. Bryce Bennett (USA) 114
10. Daniel Hemetsberger (AUT) 110
Celkové pořadí SP (po 18 z 35 závodů):

1. Marco Odermatt (SUI) 945 bodů
2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 549
3. Matthias Mayer (AUT) 507
4. Vincent Kriechmayr (AUT) 402
5. Alexis Pinturault (FRA) 382
6. Henrik Kristoffersen (NOR) 349
7. Manuel Feller (AUT) 341
8. Dominik Paris (ITA) 317
9. Beat Feuz (SUI) 307
10. Loïc Meillard (SUI) 236
...
106. Adam Žampa (SVK) 14
124. Andreas Žampa (SVK) 8
Pondělní trénink vyhrál Ital Christof Innerhofer těsně před domácí dvojicí Stefan Rogentin a Beat Feuz.
Druhá tréninková jízda proběhla v úterý a nejrychlejší byl Max Franz z Rakouska s půlvteřinovým náskokem na Aleksandera Aamodta Kildeho.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:45.

SP - Zjazd mužov, Wengen

Vítěz: A. Kilde (NOR)

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Konečné výsledky:
1. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 1:42,42
2. Marco Odermatt (SUI) +0,19
3. Beat Feuz (SUI) +0,30
4. Daniel Hemetsberger (AUT) +0,46
5. Max Franz (AUT) +0,66
6. Matthias Mayer (AUT) +0,78
7. Bryce Bennett (USA) +0,95
8. Ryan Cochran-Siegle (USA) +0,96
9. Dominik Paris (ITA) +1,00
10. Martin Čater (SLO) +1,15
11. Carlo Janka (SUI) +1,19
12. Vincent Kriechmayr (AUT) +1,26
13. Christof Innerhofer (ITA) +1,31
14. Johan Clarey (FRA) +1,36
15. Stefan Rogentin (SUI) +1,40
16. James Crawford (CAN) +1,43
17. Mattia Casse (ITA) +1,48
18. Niels Hintermann (SUI) +1,54
19. Gilles Roulin (SUI) +1,59
20. Travis Ganong (USA) +1,69
21. Otmar Striedinger (AUT) +1,74
22. Matteo Marsaglia (ITA) +1,80
23. Nils Allegre (FRA) +1,88
24. Dominik Schwaiger (GER) +1,89
25. Urs Kryenbühl (SUI) +1,92
26. Daniel Danklmaier (AUT) +1,95
27. Romed Baumann (GER) +1,96
28. Miha Hrobat (SLO) +1,98
29. Stefan Babinsky (AUT) +2,07
30. Justin Murisier (SUI) +2,11

Startovní listina:
1. Johan Clarey (FRA)
2. Daniel Hemetsberger (AUT)
3. Beat Feuz (SUI)
4. Matteo Marsaglia (ITA)
5. Matthias Mayer (AUT)
6. Travis Ganong (USA)
7. Vincent Kriechmayr (AUT)
8. Dominik Schwaiger (GER)
9. Dominik Paris (ITA)
10. Ryan Cochran-Siegle (USA)
11. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
12. Bryce Bennett (USA)
13. Marco Odermatt (SUI)
14. Matthieu Bailet (FRA)
15. Otmar Striedinger (AUT)
16. Andreas Sander (GER)
17. Max Franz (AUT)
18. Christof Innerhofer (ITA)
19. Romed Baumann (GER)
20. Niels Hintermann (SUI)
21. Stefan Rogentin (SUI)
22. Carlo Janka (SUI)
23. Nils Allegre (FRA)
24. Martin Čater (SLO)
25. Daniel Danklmaier (AUT)
26. Jared Goldberg (USA)
27. Urs Kryenbühl (SUI)
28. Josef Ferstl (GER)
29. Boštjan Kline (SLO)
30. Mattia Casse (ITA)
31. Maxence Muzaton (FRA)
32. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
33. Gilles Roulin (SUI)
34. Emanuele Buzzi (ITA)
35. Steven Nyman (USA)
36. Nicolas Raffort (FRA)
37. Cameron Alexander (CAN)
38. Jeffrey Read (CAN)
39. Christian Walder (AUT)
40. Simon Jocher (GER)
41. Brodie Seger (CAN)
42. Blaise Giezendanner (FRA)
43. James Crawford (CAN)
44. Guglielmo Bosca (ITA)
45. Sam Morse (USA)
46. Miha Hrobat (SLO)
47. Broderick Thompson (CAN)
48. Stefan Babinsky (AUT)
49. Justin Murisier (SUI)
50. Pietro Zazzi (ITA)

Celkové pořadí SP (po 18 z 35 závodů):
1. Marco Odermatt (SUI) 945 bodů
2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 549
3. Matthias Mayer (AUT) 507
4. Vincent Kriechmayr (AUT) 402
5. Alexis Pinturault (FRA) 382
6. Henrik Kristoffersen (NOR) 349
7. Manuel Feller (AUT) 341
8. Dominik Paris (ITA) 317
9. Beat Feuz (SUI) 307
10. Loïc Meillard (SUI) 236
...
106. Adam Žampa (SVK) 14
124. Andreas Žampa (SVK) 8

Pořadí SP ve sjezdu (po 4 z 10 závodů):
1. Dominik Paris (ITA) 227 bodů
2. Matthias Mayer (AUT) 217
3. Niels Hintermann (SUI) 178
4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 169
5. Beat Feuz (SUI) 165
6. Vincent Kriechmayr (AUT) 163
7. Marco Odermatt (SUI) 146
8. Otmar Striedinger (AUT) 126
9. Bryce Bennett (USA) 114
10. Daniel Hemetsberger (AUT) 110