Menu

Futbal

Anglický Ligový pohár

Southampton FC – Newcastle United

0:1

koniec (0:0)

24.01.2023, 21:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Semifinále • Milan Huppert cz

Tipsport: 5.54 3.62 1.65

90+5

Takticky vyřešil Mohammed Salisu situaci skvěle, protože moc dobře věděl, že by další průnikový pas na Isaka nezastavil. Švéda zezadu stáhl za dres, žlutá karta je v tomto případě přijatelným trestem.

88

Střídání v týmu Southampton FC:
ze hřiště odchází Kyle Walker-Peters, přichází Jan Bednarek.

86

86. Ćaleta-Car si za podražení Saint-Maximina vysloužil druhou žlutou, a tedy červenou kartu

86

Velká komplikace pro Southampton, který zbytek střetnutí odehraje v deseti lidech! Duje Ćaleta-Car totiž zastavil rozběhnutého Sainta-Maximina podražením, o druhé žluté kartě pro chorvatského stopera nebylo pochyb. Následně došlo k rozmíšce mezi ním a Brunem Guimarãesem, Brazilec si za zbytečnou aktivitu vykoledoval první žlutou kartu na své konto.

84

Po přerušení hry došlo k potyčce, v níž byli nejaktivnější Lyanco a Allan Saint-Maximin, arbitr Atwell oběma horkým hlavám ukázal žlutou kartu.

82

Střídání v týmu Southampton FC:
ze hřiště odchází Ibrahima Diallo, přichází Romeo Lavia.

78

Střídání v týmu Newcastle United:
ze hřiště odchází Miguel Almirón, přichází Jacob Murphy.

77

77. Branka neplatila pro hru rukou i na domácí straně

77

Hrál! Trefa Adama Armstronga neplatí, protože se mu míč v jeden moment skutečně odrazil od levé ruky. Jednalo se o nechtěný zásah, ale na to se pravidla neptají.

75

Odpověď The Saints na sebe nenechala dlouho čekat! Ward-Prowseův centr prodloužil Adams za sebe na Edozieho, jenž vracel do ohně a byl to ADAM ARMSTRONG, kdo přetlačil Burna a šťastně nasměroval míč za brankovou čáru.

73

73. JOELINTON - 0:1

73

Newcastle právě vstřelil branku!
Bezbrankové skóre prolomeno a trefuje se favorizovaný Newcastle! Alexander Isak si u lajny pohrál s Ćaletou-Carem a po pravé straně se prohnal až do do šestnáctky, odkud přihrál do malého vápna volnému JOELINTONOVI. Brazilec v další tutovce nezaváhal, odkrytou pravou část brány trefil s přehledem.

70

Čistý trestní rejstřík už nemá ani Newcastle. Jeho prvním hráčem potrestaným žlutou kartou je Kieran Trippier, podražením zastavil po levé lajně sprintujícího konkurenta.

67

Střídání v týmu Newcastle United:
ze hřiště odchází Calum Wilson, přichází Alexander Isak.

67

Střídání v týmu Newcastle United:
ze hřiště odchází Joe Willock, přichází Allan Saint-Maximin.

67

67. Pope pokryl i další nebezpečné zakončení Adamse

67

Na přímou střelu to nebylo. James Ward-Prowse hledal Ćaletu-Cara, který se k zakončení nedostal, nicméně míč se odrazil k Che Adamsovi, který ani v tomto případě neuspěl, Pope zafungoval skvěle pro změnu na brankové čáře.

65

65. Adams na Popea nevyzrál

65

V ideální chvíli Carlos Alcaraz vyslal průnikovou přihrávku na Che Adamse, který vyzrál na ofsajdovou past soupeře. Neporadil si však s vyběhnuvším Popem, nepovedenou střelu nasměroval přímo do něj.

57

Střídání v týmu Southampton FC:
ze hřiště odchází Mislav Oršić, přichází Samuel Edozie.

57

Střídání v týmu Southampton FC:
ze hřiště odchází Sékou Mara, přichází Che Adams.

53

53. Joelinton v tutovce selhal

53

Obrovskou tutovku zahodil Joelinton! Almirón si narazil se spoluhráčem a míč adresoval před bránu, kde zaváhal Lyanco, který pustil balón právě k Joelintonovi, ten v tisíciprocentní šanci přestřelil prázdnou bránu, tuto skutečnost přešel hořkým úšklebkem.

45+4

Střídání v týmu Southampton FC:
ze hřiště odchází Moussa Djenepo, přichází Adam Armstrong.

44

Jamesi Wardu-Prowseovi se vůbec nelíbila skutečnost, že Atwell neodpískal zákrok po Popeově sestřelení Djenepa. Za protesty si vykoledoval kartónek žluté barvy.

39

39. Joelintonův gól neplatil pro hru rukou

39

Straky vstřelily gól, ale radost trvala jen chvíli! Na levém křídle nabral velkou rychlost Willock. Kličkou do středu se zbavil Ćalety-Cara a křižnou ránou nechal vyniknout Bazunua. Odražený míč si našel Wilson, jehož dorážku zblokoval Salisu, síť rozvlnil až Joelinton. Problém byl v tom, že si skórující Brazilec pomohl při zpracování rukou, proto gól neplatí.

37

Také druhá žlutá karta míří do hostujících řad. Pěkně zblízka si ji prohlédl Carlos Alcaraz, jenž zatáhl Bruna Guimarãese s jasným cílem zastavit protiútok, což vyšlo.

28

Standardní situaci pro Straky vybojoval Miguel Almirón, který nabral velkou rychlost po pravé lajně a Duje Ćaleta-Car jej zastavil ostrým skluzem, za nějž po zásluze obdržel kartu žluté barvy.

Southampton FC – Newcastle United

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 73. Joelinton

Karty:   28. Ćaleta-Car (SOT), 37. Alcaraz (SOT), 44. Ward-Prowse (SOT), 84. Lyanco (SOT), 90+5. Salisu (SOT) – 70. Trippier (NEW), 84. Saint-Maximin (NEW)   86. Ćaleta-Car (SOT) – 86. Guimarães (NEW)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:9. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:7.

Southampton FC: Bazunu – Lyanco, Ćaleta-Car, Salisu, Walker-Peters (88. Bednarek) – Diallo (82. Lavia), Alcaraz – Djenepo (45+4. A. Armstrong), Ward-Prowse (C), Oršić (57. Edozie) – Mara (57. Ch. Adams).
Náhradníci: Caballero – Elyounoussi, Maitland-Niles, Perraud.

Tréner: Nathan Jones

Newcastle United: Pope – Trippier (C), Schär, Botman, Burn – Willock (67. Saint-Maximin), Guimarães, S. Longstaff – Almirón (78. Murphy), C. Wilson (67. Isak), Joelinton.
Náhradníci: Darlow – Anderson, Lascelles, Lewis, Manquillo, Ritchie.

Tréner: Eddie Howe

Rozhodca: Attwell – Cann, Mainwaring

Odveta: Newcastle - Southampton 2:1