Menu

Futbal

Talianska Seria A

Spezia Calcio – SSC Neapol

0:3

koniec (0:0)

05.02.2023, 12:30 • Stadio Alberto Picco, La Spezia • 21. kolo • Filip Lefenda cz

Tipsport: 8.77 5.07 1.39

Naděje domácích na dobrý výsledek vzaly zasvé hned po patnácti vteřinách druhé půle. Reca zahrál v pokutovém území rukou a Chviča Kvaracchelija otevřel skóre z penalty. Neapol měla po celý průběh zápasu více ze hry a díky povedené pětiminutovce odskočila na rozdíl třídy. V 68. minutě přeskočil Victor Osimhen Nikolaoua i Drągowského a hlavou zvýšil. Zakrátko těžil stejný hráč po zpackané rozehrávce Caldary z přihrávky před prázdnou branku a pečetil svou už šestnáctou trefou v sezoně výhru lídra v poměru 3:0.

Neapol zvýšila na čele tabulky Serie A náskok před druhým Interem na propastných 16 bodů. Na šestou výhru v řadě budou svěřenci trenéra Spallettiho útočit příští týden doma proti poslednímu Cremonese. Sedmnáctá Spezia se po třech porážkách v řadě pokusí zabodovat na hřišti desátého Empoli. (14:29:53)
Držení míče: 31 % : 69 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 19:18.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Matteo Politano pouštěl přihrávku z levé strany Giovannimu Di Lorenzovi. Ten měl balon na střelu, zcela zaskočen jej ale jen tak lehce dloubl v domnění, že bude kombinace ještě pokračovat.

90+2

Matteo Politano si už po několikáté neúspěšně naváděl míč na střelu podél hranice vápna. Nakonec ho raději odevzdal spoluhráči. Neapol posouvá hru dozadu.

90+1

Utkání bude nastaveno minimálně o tři minuty.

90

Raimonds Krollis střílel těsně zpoza hranice velkého vápna. Jeho točený balon zastavil v pádu Alex Meret, který si přeci jen připsal i nějaký zákrok mimo kategorii rutinních.

89

Duel se rychle blíží ke svému finiši. O vítězi je rozhodnuto. Už za malou chvíli se dozvíme, kolik bude rozhodčí Di Bello nastavovat.

88

Giovanni Simeone se na levé straně hezky stihl natlačit před obránce a zachránil balon pro svůj celek. Následný dloubák Stanislava Lobotky odhlavičkoval nově příchozí Przemysław Wiśniewski.

86

Střídání v týmu Spezia Calcio:
ze hřiště odchází Salvatore Esposito, přichází Przemysław Wiśniewski.

85

Pískáno po faulu Raimondse Krollise. Nějakou poznámku směrem k rozhodčímu si zřejmě neodpustil Arkadiusz Reca, jenž vyfasoval žlutou kartu.

83

Standardní situace Spezie. Salvatore Esposito poslal nízký centr do ohně v pokutovém území. Do odraženého míče se opřel Mehdi Bourabia. Ani on ale přesný nebyl. Mířil příliš vysoko, Alex Meret mohl zůstat v klidu.

82

Spezia rozehrála rohový kop z pravé strany centrem na bližší tyčku. Ten byl odvrácen. Po chvíli střílel z větší dálky nepřesně Raimonds Krollis.

82

Střídání v týmu SSC Neapol:
ze hřiště odchází Victor Osimhen, přichází Giovanni Simeone.

80

A proto přišel centr do vápna. Do zakončení se po něm hosté nedostali. Navíc byl pískán a máván ofsajd.

79

Victor Osimhen byl faulován na útočné polovině. Neapol má k dispozici standardní situaci. Na přímou střelu to není.

77

Oba týmy prostřídaly. Předchozí události nicméně nasvědčují tomu, že utkání už se bude spíše pouze dohrávat. Victor Osimhen se dvěma zásahy v rozmezí pěti minut ještě více osamostatnil na čele tabulky střelců.

76

Střídání v týmu Spezia Calcio:
ze hřiště odchází Mattia Caldara, přichází Tio Cipot.

76

Střídání v týmu Spezia Calcio:
ze hřiště odchází Mattia Caldara, přichází Daniel Maldini.

Spezia Calcio – SSC Neapol

0:3

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 47. Kvaratskhelia (pen.), 68. Osimhen, 73. Osimhen (Kvaratskhelia)

Karty:   16. Ampadu (SPZ), 51. Caldara (SPZ), 85. Reca (SPZ) – 19. Lozano (NEA), 52. Zieliński (NEA)

Držení míče: 31 % : 69 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 19:18.

Spezia Calcio: Drągowski – Ampadu, Caldara (76. Maldini), Nikolaou – Amian, Bourabia, Esposito (86. Wiśniewski), Agudelo, Reca – Verde (C), Šomurodov (76. Krollis).
Náhradníci: Marchetti, Zovko – Beck, Ferrer, Holm, Pedicillo, Giorgeschi.

Tréner: Luca Gotti

SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo (C), Rrahmani, Kim Min-jae, Rui (74. Oliveira) – Anguissa, Lobotka, Zieliński (63. Elmas) – Lozano (46. Politano), Osimhen (82. Simeone), Kvaratskhelia (74. Ndombèlé).
Náhradníci: Gollini, Marfella – Bereszyński, Demme, Gaetano, Jesus, Østigård, Raspadori, Zedadka, Zerbin.

Tréner: Luciano Spalletti

Rozhodca: Di Bello – Preti, Di Iorio