Menu

Futbal

Talianska Seria A

Hellas Verona – Lazio Rím

1:1

koniec (0:1)

06.02.2023, 18:30 • Stadio Marcantonio Bentegodi, Verona • 21. kolo • Lukáš Mihal (@mihal_lukas) cz

Tipsport: 4.26 3.5 1.97

To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a zase někdy na počtenou. (20:31:42)
Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 16:12.
Hellas je po závěrečném hvizdu určitě mnohem spokojenější, protože proti Laziu byl outsiderem. Bod si ale určitě zaslouží, a to zejména díky výbornému vstupu do druhého poločasu, kdy hlavou skóroval Cyril Ngonge a vzápětí mohl obrat dokonat Darko Lazović, ale tomu v gólové radosti zabránila tyčka. Pak už pomalu začali iniciativu přebírat hosté, kteří se do obrovského náporu dostali až v samotném závěru, ale další gól nevstřelili, takže se budou muset spokojit pouze s jedním bodem.

90+8

Konec zápasu.

90+6

90+6. Zaccagni svou patičkou málem zajistil svému týmu výhru

90+6

Z rohu domácí nic nevymysleli a vzápětí dokonce faulovali, takže museli co nejrychleji pelášit ke své bráně, aby zastavili protiútoku soupeře. To se nakonec podařilo, i když Mattiu Zaccagniho dělilo od skórování pár centimetrů!

90+5

Ondrej Duda zkusil z pravého křídla odcentrovat, což se mu sice nepovedlo, ale aspoň získal pro svůj tým rohový kop.

90+4

Verona zkušeně kupuje na útočné polovině co nejvíce času, nyní tam dokonce vybojovala aut, takže může i opatrně zkusit zaútočit.

90+3

Ivan Provedel docela zariskoval při rozehrávce, protože k němu dobíhal Adolfo Gaich. Brankář římského celku si ale nakonec poradil.

90+2

Josh Doig si sedá na trávník, nejspíš chytil nějakou křeč, což v takové fázi zápasu není nic neobvyklého. Každopádně k němu míří ošetřovatelé a nějakou chvíli se hrát nebude.

90+1

Nastavuje se šest minut.

90

Hosté úplně zbytečně kazí rozehrávku a kvůli tak ztratí další cenné vteřiny. Hellas nakonec posunul míč až ke svému gólmanovi, který nakopl co nejvíce dopředu.

87

Domácí to už opravdu chtějí jenom ubránit, což nyní jasným faulem potvrdil Fabio Depaoli, který zezadu zatahal protihráče za dres. Také tedy dostal žlutou kartu.

87

Josh Doig opět nezvládl zpracování a míč tak zase poslal za brankovou čáru. Bere si ho tedy Ivan Provedel, který okamžitě nakopává co nejvíce dopředu.

86

Střídání v týmu Hellas Verona FC:
ze hřiště odchází Adrien Tameze, přichází Ibrahim Sulemana.

85

Felipe Anderson předvedl dobrý návrat do obrany a míč odklidil mimo hrací plochu. Hellas tedy bude vhazovat na levé straně.

84

Domácí už se zatahují poměrně hluboko do své šestnáctky a nyní už se spíše budou snažit o to, aby vyrovnaný stav ubránili. I bod proti Laziu určitě budou brát všemi deseti.

83

Souboj nohy proti noze dopadl hůře pro Alessia Romagnoliho, který musel snést nějakou bolest, ale nakonec může být rád, protože hlavní rozhodčí odpískal nedovolený zákrok.

81

Isak Hien si nejspíš spletl sport, protože objal jednoho z protihráčů a hodil ho na zem. Určitě se tedy nemůže divit, že si musel prohlédnout žlutý kartónek.

81

Josh Doig měl prostor na levém křídle, jenže dostal příliš prudký pas, takže ho už nestihl na hrací ploše. Domácí se ale rozhodně nestahují dozadu a jsou připravený napadat rozehrávku soupeře.

80

Střídání v týmu Hellas Verona FC:
ze hřiště odchází Darko Lazović, přichází Oliver Abildgaard.

80

Střídání v týmu Hellas Verona FC:
ze hřiště odchází Diego Coppola, přichází Federico Ceccherini.

78

Hosté to pořád zkouší hlavně vzduchem, Lorenzo Montipò si takové míče ale i nadále velmi bedlivě hlídá a opět úspěšně zasáhl.

77

Lazio už nic dalšího nevymyslelo, nakonec centroval Pedro jen do rukavic brankáře a Hellas má další pokus na úspěšný útok.

76

Verona po delší době chybovala v rozehrávce, díky čemuž před bránu servíroval míč Luis Alberto. Lorenzo Montipò byl ale připravený a pas srazil na rohový kop.

74

Adolfo Gaich se nadějně kroutil kolem dvou protihráčů, ten druhý ho ale už odzbrojil a následně míč odkopl z nebezpečné zóny.

73

Felipe Anderson ztratil při souboji kopačku a ihned signalizoval, že byl faulován, ale rozhodčí zůstal klidný. Musí si jí tedy rychle sbírat, aby se mohl opět zapojit do hry.

72

Lorenzo Montipò v klidu pokryje nepřesný pas protihráče a s rozehrávkou vůbec nespěchá. Své spoluhráče posílá co nejvíce dopředu, bude tedy následovat výkop.

70

Do konce základní hrací doby zbývá už jen dvacet minut, přičemž hra se po delší době vyrovnala. Lazio už se vzpamatovalo z úvodní sprchy a začíná také občas útočit, Verona ale rozhodně nezpomaluje a pořád je o něco málo aktivnější.

69

Domácí trochu zklidňují hru na své polovině, rychle ale obrátili a už jsou v šestnáctce. Nakonec z dálky vypálil Josh Doig, bránu ale netrefil.

68

Střídání v týmu S. S. Lazio:
ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Felipe Anderson.

68

Střídání v týmu Hellas Verona FC:
ze hřiště odchází Cyril Ngonge, přichází Adolfo Gaich.

67

Všem hráčům už začínají docházet síly, proto je na hřišti o něco více prostoru a poměrně často jsou na vidění průnikové přihrávky. Zatím to ale ani jednomu celku příliš nevychází.

65

Hosté se konečně trochu rozhoupali a drží se na útočné polovině. Tam dokonce získali rohový kop, ale centr proletěl jenom nad bránou.

64

Pedro se před brankou natahoval po dalším gólu, na nadějnou přihrávku ale těsně nedosáhl, kvůli čemuž bude Verona vhazovat.

63

Lazio nestíhá a proto si i nadále pomáhá dost hraničními zákroky. I ten další ale prošel a rychle tedy přišlo přenesení hry, Hellas to ale v obraně zvládl levou zadní.

61

Kevin Lasagna byl hraničním zákrokem poslán k zemi v pokutovém území, podle hlavního rozhodčího se ale o faul nejednalo. Stejně se ale musí přerušovat, protože domácí forvard nemůže na nohy.

60

Verona vstupuje do poslední třetinu duelu jednoznačně aktivněji a žene se za obratem. Hosté se stále nemohou dostat do hry v každém souboji jsou o něco později.

59

Střídání v týmu S. S. Lazio:
ze hřiště odchází Danilo Cataldi, přichází Matías Vecino.

58

Díky dalšímu dobrému centru tentokrát hlavičkoval Giangiacomo Magnani, ten ale pouze prodloužil na Kevina Lasagnu, který ale nezakončil mezi tři tyče.

56

Obrana hostů se rozpadá jako domeček z karet! Úplně zapomenutý zůstal u levé tyče jeden z domácích hráčů, který odtud samozřejmě tvrdě vypálil, ale Ivan Provedel ho skvěle vychytal!

55

Lazio se pochopitelně snaží co nejvíce uklidnit hru, protože už klidně mohlo prohrávat. Ivan Provedel tak s rozehrávkou nespěchá a čeká, kam si jeho spoluhráči naběhnou.

53

53. Lazović mohl po asistenci přidat i branku

53

Hellas byl neskutečně blízko k dalšímu skórování, tentokrát už to mohlo být z velké dálky, protože výstavní pokus vytáhl Darko Lazović, ale nakonec trefil jen brankovou konstrukci!

51

51. Cyril NGONGE - 1:1

51

Hellas Verona právě vstřelila branku!
CYRIL NGONGE si vybírá tu nejlepší odměnu za svou vysokou aktivitu v první půli! Neprosadil se ale ze střely z dálky, nýbrž se trefil hlavou po krásném centru Darka Lazoviće. Měl to jednoduché, protože zakončoval z velké blízky a navíc ho nikdy nehlídal. Asistence: Darko Lazović.

50

Nyní už byl Adrien Tameze stoprocentně aktivní při souboji, nic vážného to tedy snad nebude. Vzápětí dokonce může rozvíjet útok svého týmu.

49

Tentokrát na trávníku leží Adrien Tameze, který si nejspíš něco natáhl. Uvidíme, jestli to bude natolik vážné, aby musel vystřídat. Zatím každopádně bude pokračovat.

48

Fabio Depaoli se nejspíš tloukl hlavou o zem a musí to chvíli rozdýchat. To se mu povedlo a už je zpátky na trávníku.

47

Fabio Depaoli si při pádu na trávník možná přivodil nějaké menší zranění, protože potřebuje ošetření. Chvíli se tedy hrát nebude.

46

Začal druhý poločas.
V prvním poločase jsme se nakonec dočkali gólu, i když to bylo opravdu na poslední chvíli. Předtím to ale bylo hodně vyrovnané, protože oba týmy si vytvořily několik gólových příležitostí. Možná i o něco málo nebezpečnější byla Verona, ale v klíčových chvílích buď selhala nebo zasáhl jistě chytající Ivan Provedel. Úspěšný je nakonec pouze Pedro, který v šestnáctce odvedl skvělou práci a výrazně svůj tým přiblížil k zisku tří bodů.
Druhý poločas začne přibližně v 19:34.

45+2

První poločas skončil.

45

45. PEDRO - 0:1

45

Lazio právě vstřelilo branku!
Přece jen jsme se dočkali gólu do šatny a Lazio jde do vedení! O branku se postaral výhradně PEDRO, který si v šestnáctce narazil s Danilem Cataldim, následně se rychle otočil a míč poslal přímo ke vzdálenější tyči. Asistence: Danilo Cataldi.

44

Verona to ještě opatrně zkouší směrem dopředu, hosté ale dobře hlídají oblast ve středu hřiště a ke své šestnáctce už soupeře nechtějí pustit.

43

Pedro se zničehonic dobře uvolnil a zamířil do úniku, který pod tlakem zakončoval z dálky, ale střílel v příliš velkém záklonu, takže z toho bylo jen příliš vysoké zakončení!

41

Laziu už se ale dopředu příliš nechce, první půle se tak už pomalu začíná dohrávat. Nikdo už nechce riskovat případné inkasovaní do šatny.

40

Sergej Milinković-Savić na středu hřiště skončil na trávníku, hlavní sudí píská faul a hosté tak mohou po delší době zaútočit.

38

Na rohové kopy už se to začíná pomalu vyrovnávat. Ani jeden tým však nemůže vymyslet gólový rohový kop, naposledy k tomu sice byl blízko Fabio Depaoli, ale Ivan Provedel ho vychytal!

37

Adam Marušić si pohybem řekl o přihrávku do běhu, ta ale byla příliš prudká, kvůli čemuž skončila až u domácího brankáře, který s rozehrávkou nebude spěchat.

35

Ve zmatku v pokutovém území si míč našel Ciro Immobile, který střílel z hranice malého vápna, ale balón netrefil čistě, takže Lorenza Montipa příliš neohrozil.

34

Giangiacomo Magnani předvedl příliš tvrdý faul, který navíc spáchal záměrně, aby zastavil postup protihráčů. Také se tady musí smířit se žlutou kartou.

33

Po rohovém kopu ještě centroval Darko Lazović, míč ale letěl příliš blízko gólmanovi, který zasáhl a následně jeho spoluhráči získali aut.

32

Josh Doig se sám vystavil do docela nepříjemné pozice, protože centroval téměř z brankové čáry a navíc pod tlakem. Vzdušný pas tak nemohl být příliš nebezpečný, takže domácí hráč je určitě rád, že díky němu získal aspoň roh.

31

Domácí pokračují ve své odvaze, nyní tak vytasil povedenou volej Kevin Lasagna, smolně ale trefil prvního protihráče před sebou.

29

Ivan Provedel v klidu pokryje vysoký nákop protihráče a po delší době uklidní hru. Všichni hráči to určitě ocení, protože se hraje v poměrně vysokém tempu.

28

Mattia Zaccagni to nyní Ondreji Dudovi vrátil dost podobným zákrokem a také za něj vyfasoval žlutou kartu.

27

Zničehonic se na druhé straně výborně uvolnil Ciro Immobile, který celou situaci vyřešil i nebezpečným zakončením, které bylo hodně prudké, ale letěla kousek vedle brány.

26

Hellas je teď jako pokropený živou vodou, protože se dostává do jedné příležitosti za druhou. Další střely na bránu z toho ale nevznikají, naposledy to hlavou zkoušel Diego Coppola, ale také se netrefil.

25

Lazio kazí rozehrávku na středu hřiště, což mohl vzápětí potrestat Cyril Ngonge, který se střelby z dálky rozhodně nebojí. Tentokrát ale mířil nepřesně.

24

Ondrej Duda vidí první žlutou kartu tohoto utkání, Mattiu Zaccagniho totiž zatáhl za dres a rozhodně se nemůže divit svému trestu.

23

Ondrej Duda centroval z přímého kopu přímo do šestnáctky, tam ale žádného spoluhráče nenašel. O chvíli později ale bude moci rozvíjet další útok svého týmu, protože hosté se osvobodili jen odkopem.

21

Hra se pořádně přitvrzuje, nyní to na středu hřiště odnesl předchozí střelec Cyril Ngonge, který to schytal do kotníku. To je vždy bolestivá záležitost.

19

19. Doig trestuhodně nezvládl dorážku z velké blízkosti

19

Kevin Lasagna už zase číhal za obranou a míč si konečně zpracoval, následně ho vrátil dozadu na Cyrila Ngongeho, který z velké dálky nebezpečně vypálil. Brankář Lazia tak střelu vyrazil jen před sebe, tam byl připravený Josh Doig, ale ten trestuhodně přestřelil!

18

U pomezní čáry se bojovalo dost tvrdě o balón, nakonec ze souboje vzešli vítězně hosté, kteří poté rychle vhazovali.

16

Adrien Tameze poměrně riskantně kličkoval na středu hřiště, nakonec ho vysvobodil až rozhodčí, který odpískal faul Pedrovi.

15

Luis Alberto vymyslel přetažený centr, který letěl i celkem nadějně, Verona si to ale opět pohlídala a stále úspěšně odolává.

14

Sergej Milinković-Savić si nadějně narazil s Pedrem, přihrávka do běhu ale byla moc pomalá, díky čemuž domácí dostali míč z nebezpečné zóny.

13

Ciro Immobile si šťastně našel odražený míč a hned vyzýval spoluhráče ke střele, jenže ten na balón nedosáhl. I přesto z toho bude roh pro hosty, protože Hellas absolutně nezvládl rozehrávku.

12

Verona dnes bude sázet především na rychlé brejky, protože do úniku se opět málem dostal Kevin Lasagna, zase mu to ale o kousek nevyšlo.

11

Sergej Milinković-Savić zvolil přímé zakončení, které vypadalo i poměrně nebezpečně, ale Lorenzo Montipò nakonec zasahovat nemusel, protože míč proletěl těsně kolem jeho levé tyče.

10

V prvních deseti minutách poměrně jednoznačně dominovalo Lazio, které tak zatím potvrzuje roli favorita. Jednoznačně vede ve statistice držení míče a nyní navíc bude rozehrávat přímý kop.

9

Hosté to nyní zkouší přes levé křídlo, odtud nakonec přišel centr, ale ten byl příliš nízký, takže ho domácí hráči rychle odrazili.

7

Darko Lazović si sice dobře našel vysoký míč, ten prodloužil za sebe, jenže tam se žádný jeho spoluhráč nepohyboval.

6

Lazio mělo na svědomí první rohový kop utkání, samozřejmě přišel centr, který letěl přímo do brankoviště, tam byl ale připravený Lorenzo Montipò.

5

Darko Lazović zkoušel zrychlit po levé straně, míč si ale předkopl příliš, takže skončil až za brankovou čárou a rozehrávat bude Ivan Provedel.

3

Kevin Lasagna se velmi dobře naběhl za obranu a samozřejmě dostal i přihrávku, ale ta byla příliš prudká, takže si jí domácí forvard nedokázal zpracovat, jinak by šel do úniku.

2

Josh Doig chtěl udržet míč na hrací ploše za každou cenu, o což se také pokusil, ale balón naservíroval přímo k protihráči. Nakonec ještě může být rád, že se píská aut, protože hosté by jinak útočili so rozhozené obrany.

1

Úvodní výkop obstarali fotbalisté Lazio, kteří se zpočátku nikam neženou a míč posílají až ke svému brankáři.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Hellas Verona FC: Montipò – Magnani, Hien, Coppola – Depaoli, Tameze, Duda, Doig – Ngonge, Lazović (C) – Lasagna.
Náhradníci: A. Berardi, Perilli – Zeefuik, Ceccherini, Cabal, F. Terracciano, Abildgaard, Sulemana, Verdi, Braaf, Kallon, Gaich.
Trenér: Marco Zaffaroni.

S. S. Lazio: Provedel – Hysaj, Casale, Romagnoli, Marušić – S. Milinković-Savić, Cataldi, Alberto – Pedro, Immobile (C), Zaccagni.
Náhradníci: Maximiano, Adamonis – Pellegrini, Patric, Gila, Vecino, Antônio, Romero, Lazzari, Bašić, F. Anderson, Cancellieri.
Trenér: Maurizio Sarri.

Rozhodčí: Ayroldi – Costanzo, Passeri.
S. S. Lazio
Lazio řeší úplně jiné a mnohem příjemnější problémy. Římský celek totiž bojuje o postup do Ligy mistrů, což zatím zvládá dobře, i když před Atalantou a AC Milánem je jen díky lepšímu skóre. Dnešní hosté od reprezentační přestávky hrají více než jistě a své místo si určitě zaslouží. Jediné klopýtnutí přišlo proti Lecce, pak už si Lazio připsalo dvě výhry a dvě remízy a dnes bude chtít bodovat v pátém utkání za sebou.

Poslední tři utkání
Juventus vs. Lazio – 1:0
Lazio vs. Fiorentina – 1:1
Lazio vs. AC Milán – 4:0
Hellas Verona FC
Veroně se po začátku druhé poloviny sezony poměrně daří, protože bodovala v pěti ze čtyř utkání. Porazila ale jenom Cremonese a Lecce, remízu uhrála proti Turínu a Udinese a jedinou porážku si připsala s Interem. I když to je docela dobrá forma, tak se Hellas stejně nachází až na předposlední pozici, protože se mu hrubě nepovedl podzim. Dnešní domácí tedy čeká ještě hodně práce a pokud by dnes získali aspoň bod, určitě by se přiblížili udržení.

Poslední tři utkání
Udinese vs. Verona – 1:1
Verona vs. Lecce – 2:0
Inter vs. Verona – 1:0
Dobrý podvečer všem fotbalovým fanouškům! Dnes nás čekají poslední dva zápasy 21. kola Serie A, přičemž první z nich proti sobě odehrají Verona a Lazio. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Hellas Verona – Lazio Rím

1:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 51. Ngonge (Lazović) – 45. Pedro (Cataldi)

Karty:   24. Duda (VRN), 34. Magnani (VRN), 81. Hien (VRN), 87. Depaoli (VRN) – 28. Zaccagni (LAZ)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 16:12.

Hellas Verona: Montipò – Magnani, Hien, Coppola (80. Ceccherini) – Depaoli, Tameze (86. Sulemana), Duda, Doig – Ngonge (68. Gaich), Lazović (C) (80. Abildgaard) – Lasagna.
Náhradníci: A. Berardi, Perilli – Zeefuik, Cabal, F. Terracciano, Verdi, Braaf, Kallon.

Tréner: Marco Zaffaroni.

Lazio Rím: Provedel – Hysaj, Casale, Romagnoli, Marušić – S. Milinković-Savić, Cataldi (59. Vecino), Alberto – Pedro, Immobile (C) (68. F. Anderson), Zaccagni.
Náhradníci: Maximiano, Adamonis – Pellegrini, Patric, Gila, Antônio, Romero, Lazzari, Bašić, Cancellieri.

Tréner: Maurizio Sarri.

Rozhodca: Ayroldi – Costanzo, Passeri