Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová

koniec udalosti

09.02.2023, 13:00 • Milan Gončár

To je z dnešnej tlačovky všetko, prajeme Vám pekný deň (14:44:06)
R.L.: V kabíne sa už profilujú noví lídri. Vždy sme boli dobrá partia, a po odchode skúsených hráčov sme ostali väčšina mladých. Myslím si, že sa ukáže časom, aká sme partia a bude to dobré aj na ihrisku.
R.S.: Mám pocit, že chlapci idú ohromne dopredu ohľadom výkonnosti. Budem aj konkrétny. Ovšonka a Mielke sú plnohodnotnými členmi tímu. Určite dostanú príležitosť.
M.P.: Kováčik je zranený a nebudeme na neho vôbec tlačiť. Budeme opatrní a už sa tešíme na jeho návrat, ktorý by mal byť v priebehu marca.
M.P.: Sám som zvedavý, ako sa ukáže Sangare, ktorý potrebuje viac času. Nie je pripravený na celých 90 minút, takže ho zatiaľ nemôžeme brať ako náhradu za Mosesa. Myslím si, že Marek Kuzma by mohol túto úlohu zobrať na seba.

R.S.: Príprava ukázala, že ak príde Sangare do zápasu, znechutí hru hráčom súpera. Ukazuje sa lepšie, ako Cobnan na začiatku jeho pôsobenia v Podbrezovej. Keď bude mať kondíciu, sám som veľmi zvedavý, ako bude pôsobiť na trávniku. Títo chlapci majú futbal v sebe. Učia sa ale spôsob hry. Ak bude hrať Sangare ako s Prešovom, bude hrať až za rok. Ak ako proti Žiline, tak môže hrať hneď.
M.P.: Cieľ sme si zadefinovali už na začiatku sezóny – prvá šestka a ani teraz ho nemeníme. Ak ho splníme, určite nevyložíme len tak nohy. Sme športovci a chceme sa biť o čo najlepšie výsledky a súperom nad nami to znepríjemnime. Ideme podľa plánu a verím, že sa ukážu aj noví mladí hráči.
R.S.: Odohrali sme veľa zápasov aj bez Godála. Tlačí sa nám mladý Ovšonka na jeho post. S odchodom Borisa strácame lídra kabíny. Chceme hrať náročný futbal, čo môže dlhšie trvať.
R.S.: Čo sa týka kapitána, rozhodnutie som urobili po vlaňajšej sezóne. Richard ukázal, prečo prevezme po Godálovi kapitánsku pásku. Prijíma úlohy, ktoré mu mužstvo dáva, a to je podstatné.
R.L.: Odohrali sme dobré zápasy, dostali sme aj facky, ktoré nám ukázali, čo musíme zlepšiť a na čom pracovať. Za mňa sme pripravení a teším sa veľmi na ligu. Neviem sa dočkať, až to všetko znovu odštartuje. Dúfam, že budeme pokračovať vo výkonoch z jesene i prípravy. Verím, že to bude gradovať. Podstatné je, aby sme na trávniku nechali srdce a vážili si, že môžeme hrať a sme zdraví.
R.S.: Mali sme veľký priestor na dôkladnú analýzu jesene. Môžem povedať jediné. Som hrdý, že môžem byť v tomto klube, ktorý takto systematicky premýšľa. Rastú nám hráči, ale i chlapci v realizačnom tíme. Zmeny budú skôr či neskôr k prospechu veci. Mladší hráči totiž získajú kľúčové veci ohľadom zodpovednosti.

Celá príprava bola mimoriadne pracovitá. To, čo sme mali v pláne, to sa nám jednoznačne podarilo. Zápasy to aj ukázali. Ideme štandardne ďalej. Veľmi sa tešíme na súťaž. Verím, že chlapci, ktorí dostanú príležitosť ukážu, že sme urobili správne rozhodnutia. Trpezlivo si počkáme na informácie z prvého zápasu. Jednoznačným cieľom je prezentovať sa lepšou hrou ako na jeseň. Či bude výsledok hneď, nevieme. Pre nás je kľúčový rozvoj hry a tímu. Verím, že sme na správnej ceste.
M.P.: Bola to "veselá" zimná príprava. Odišli dôležití hráči, čo sme si vedomí. Nikto to nepodceňuje a berieme to ako realitu. Moses prerástol náš tím aj ligu. Reagovali sme na ponuku. Čo sa týka Borisa Godála, zaslúži si za kariéru i za služby u nás, aby si polepšil. Skončili aj Breznanik a Grendel, ktorí mali silnú pozíciu v klube. Ideme smerom, že chceme omladzovať káder, pričom budeme mať aj športové ciele. Verím, že na jar sa to ukáže aj na ihrisku.
Mediálna manažérka privítala zástupcov médií i klubu.
Pekné športové popoludnie, milí futbaloví fanúšikovia.

Nachádzame sa v útrobách Zelpo arény, kde sa už o malú chvíľu začne tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy.

Tlačovej konferencie sa zúčastnia:
Miroslav Poliaček, generálny manažér klubu, Roman Skuhravý, tréner A tímu a Richard Ludha, kapitán mužstva.

Zostaňte s nami, o malú chvíľu začíname.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.

Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová

koniec udalosti