Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

FC Augsburg – Hertha BSC

0:1

koniec (0:0)

15.08.2015, 15:30 • SGL Arena, Augsburg • 1. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka

Fortuna: 2.0 3.3 4.0

V priebehu druhého polčasu hneď na úvod z penalty skóroval Kalou, následne hrali hostia s Petrom Pekaríkom v zostave od 66. minúty bez Beerensa, ale horko-ťažko sa v závere dokázali ubrániť, a tak z Augsburgu berú prvé tri body v tejto sezóne.

Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme pekný deň. (17:24:18)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

90+4. Alexander Esswein (AUG)

90+4

Obrovská a možno posledná šanca pre Augsburg! Werner z ľavej strany ideálne našiel v šestnástke voľného Essweina, ktorý mal stopercentnú šancu, ale trafil iba brankára Krafta!

90+4

Baier rozohral štandardku smerom do šestnástky, ale tam nikto z jeho spoluhráčovn edokázal zakončovať.

90+3

Haraguči sa šikovne zbavil dvoch hráčov pri rohovej zástavke, následne ale kľučkou neuspel proti Klavanovi.

90+2

Haraguči sa s použitím svojej kľučky nedokázal pretlačiť cez Philippa Maxa na pravej strane. Augsburg dáva dôraz aj na defenzívu.

90+1

Rozhodcovia nadstavili štyri minúty.

90

Loptu nakoniec v pokoji zachytil do rúk brankár Herthy Berlín, ale až po nerazantnom zakončení Brazílčana Caiubyho.

90

Augsburg momentálne dáva všetko zvyšné úsilie do ofenzívy, teraz získali domáci futbalisti rohový kop. K zastávke sa presúva Werner.

88

K hlavičke sa napokon dostal Caiuby, ale až na druhý pokus. Loptu namieril niekoľko centimetrov nad bránu. Rozohráva Kraft.

88

Verhaegh vhodil aut z pravej strany, hostia ho odstavili za bránkovú čiaru. Augsburg bude mať k dispozícii rohový kop. Smeruje tam aj brankár Hitz.

87

Haraguči fauloval protihráča na útočnej polovici, Augsburg urýchlene rozohral a smeruje dopredu.

86

Schulz sa s loptou rozbehol po ľavej strane, napravo sa mu ukazoval Haraguči, ale nedokázal na neho loptu posunúť.

85

Pekarík poslal z pravej strany nízky center do vnútra vápna, kde ho iba protihráč odrazil za postrannú čiaru.

84

Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Jens Hegeler, prichádza John Anthony Brooks.

83

Baier hľadal priamočiarou prihrávkou zo stredového kruhu niekoho na hrote, ale tam sa neocitol nikto, a tak pre každú bezpečnosť zachytil loptu brankár Kraft.

82

Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Dominik Kohr, prichádza Sascha Mölders.

81

Do vápna sa šikovne a neočakávane uvoľnil Esswein, ktorého vysunul Caiuby, ale v šanci mu dokázal zblokovať strelu protihráč!

80

Caiuby si spracoval loptu pred pokutovým územím, nebolo to však úplne dokonalé, keďže mu ju následne okamžite vypichol Čong-ho.

78

Dominik Kohr smeroval s loptou do zakončenia, ale ušla mu a vzal si ju Schulz, ktorému ešte Kohr do jazdy vložil nohu a tým fauloval hráča Herthy Berlín.

77

Do pekného samostatného zakončenia sa dostal Genki Haraguči, ktorý vyskúšal pozornosť brankára Hitza strelou spoza vápna, ale Švajčiar bol vo svojej bránke pozorný a strelu zachytil.

77

V šestnástke sa do hlavičkového zakončenia dostal Werner po Essweinovom centri, ale zakončenie bolo nepresné.

76

76. Alexander Esswein (AUG)

76

Tak napokon zo šestnástkového oblúka tvrdo vypálil Esswein, ktorý trafil ľavú žrď! Takmer mohlo byť vyrovnané!

74

Za hranie rukou na hranici šestnástky dostáva žltú kartu Sebastian Langkamp a štandardku bude rozohrávaš Werner.

73

Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Genki Haraguči.

72

Schulz v tejto chvíli fauloval, zakročil proti Verhaeghovi a Werner odohral ďalšiu štandardku, no za pomoci pozornej defenzívy Herthy sa podarilo loptu eliminovať.

71

Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Markus Feulner, prichádza Philipp Max.

70

Pekarík v tejto chvíli zastavil Feulnera na svojej strane, ale tentokrát sa to už zaobišlo aj s faulom. Werner zahrá štandardku.

69

Pekarík sa v tejto chvíli ukázal v dobrom svetle, keď účinným zákrokom od lopty odstavil Baiera na ľavom krídle.

66

66. Červená karta po druhej žltej

66

Beerens v tejto chvíli nepríjemne fauloval Feulnera a dostáva druhú žltú kartu v zápase, čo znamená, že po Bobadillovi bude druhým vylúčeným mužom v zápase a sily na oboch stranách budú vyrovnané!

66

Esswein teraz mohol prekvapiť brankára Krafta strelou spoza šestnástky, ale v poslednej chvíli k nemu dobehol Langkamp, ktorý mu loptu odkopol.

65

Už dlhšiu dobu sme nevideli nejakú zaujímavú akciu, Berlínčania nechávajú súpera viac znervózňovať, pretože loptu iba bezpečne držia na polovici ihriska a v blízkom okolí.

63

Beerens chcel vysúvať po kraji Pekaríka, obranne tam však dobre zapracoval Werner a nepustil nášho futbalistu ďalej.

61

Ošetrenie si vyžiadal kapitán domácich Verhaegh, už s ním lekári pracujú za postrannou čiarou.

60

Hertha opäť v maximálnej pohodičke na vlastnej polovici s loptou, ešte je ale do konca zápasu vyše 30 minút (aj s nadstavením), takže treba sa mať na pozore.

57

Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Valentin Stocker, prichádza Nico Schulz.
Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Halil Altintop, prichádza Caiuby.

56

Pekarík bol v tomto momente nebezpečne zasiahnutý Wernerom, ktorý vôbec nešiel po lopte, ale žltú kartu za svoj zákrok napokon nedostal.

54

V tejto chvíli sme videli faul na hranici šestnástky, ktorý napokon hlavný rozhodca neposúdil už ako pokutový kop, ale domáci budú zahrávať štandardku tesne spoza hranice pokutového územia. Beerens dostáva za nedovolený zákrok kartový trest.

53

Berlínčania sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú, chcú si trochu vydýchnuť po zaujímavom úvode druhého polčasu, atak začínajú krátkymi prihrávkami na vlastnej polovici.

50

V tejto chvíli fauloval hosťujúci Plattenhardt domáceho Wernera a domáci teda môžu využiť štandardku z priestoru pri rohovej zástavke.

49

V obrovskej šanci sa ocitol nikým nechránený Kohr, ktorý sa znenazdajky objavil v šestnástke a tvrdo pálil, no bránu prestrelil!

48

48. Salomon KALOU - 0:1

48

Hertha dala gól!
SALOMON KALOU sa z bieleho bodu nemýlil a tvrdou strelou viac ku ľavej žrdi posiela Herthu do vedenia v zápase!

47

47. Ragnar Klavan (AUG)

47

Hertha má teraz lepšiu možnosť na skórovanie, hrajú naviac s jedným hráčom a navyše Klavan fauloval Kaloua, čo znamená, že Hertha bude mať pokutový kop!

46

Začal sa druhý polčas.
V prvom polčase sme videli vlažný futbal, pár príležitostí na oboch stranách. Zaujala najmä červená karta pre Bobadillu v závere prvého polčasu, Augsburg sa teda v druhom polčase bude musieť brániť s desiatimi hráčmi.
Druhý polčas začne približne o 16:34.

45+4

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Už beží aj tretia nadstavená minúta, o chvíľu štvrtá. Uvidíme, ako dlho sa ešte bude hrať prvý polčas.

45+2

45+2. Červená karta po druhej žltej

45+2

Raúl Bobadilla končí svoje pôsobenie v tomto stretnutí, keďže po nedovolenom zákroku na Lustenbergera, ktorého nepochopiteľne kopol do oblasti panvy dostáva druhú žltú kartu, čo znamená červená karta!

45+1

Je známe, že sa nadstavujú dve minúty.

45

Beerens sa nezadržateľne rozbehol na ľavej strane, spoza pokutového územia vypálil prízemnú strelu, ale Hitz ju dokázal svojimi rukami odtlačiť mimo brány.

44

Verhaegh hľadal ľahkým centrom na ľavej strane šestnástky Wernera, lopta však dorazila iba na kopačky hosťujúcich hráčov.

43

Aut majú v tejto chvíli v rukách hráči Herthy Berlín, po vhadzovaní však loptu okamžite stratili a majú ju v moci Augsburgčania.

42

Pekarík poslal center priamo do vnútra pokutového územia, kde hľadal obávaného kanoniera Kaloua, ale tomu v zakončení zabránil protihráč.

41

Halil Altintop sa nebezpečne pretláčal cez šestnástkový oblúk, nakoniec mu však loptu spredk opačky vyrazil Skjelbred.

40

Feulnerov center z ľavej strany bol pridlhý pre Essweina, ktorý bežal ku vzdialenejšej žrdi, ale aj tak nedokázal loptu zastihnúť.

39

Pekarík sa na pravej strane snažil uvoľniť cez Feulnera, ten mu to neumožnil, ale následne sa k tvrdej strele dostal Hegeler, ktorého delovka letela tesne mimo pravej žrde.

37

Dvaja obrancovia Augsburgu sa na obrannej polovici mierne zamotali, ale napokon Verhaeghovu prihrávku zblokoval súper do autu, čo je vhodné pre domácich.

36

Werner sa v tejto chvíli dopustil faulu na slovenského reprezentanta Petra Pekaríka, ktorý zatiaľ v priebehu hry moc výrazný na pravom kraji obrany nebol, ale možno ešte jeho čas v zápase príde.

35

Vzápätí však z rohového kopu sa domácim taktiež nepodarilo presadiť, lopta bola odovzdaná von zo šestnástky.

34

Baier nakrátko posunul Wernerovi, ktorý sa rozbehol a pálil priamo nad bránu, no jeho tvrdú strelu mu protihráči zblokovali nad bránu. Roh pre Augsburg.

33

Bobadillu v tejto chvíli zastavil nedovolene Lustenberger, domáci teda môžu využiť štandardku asi z 25 metrov.

33

Beerens hľadal centrom z pravej strany Kaloua v šestnástke, loptu však preniesol až príliš ďaleko.

32

Hegeler sa hnevá na hlavného rozhodcu, pretože proti nemu odpískal zbytočný faul, ale nedovolený zákrok na Kohra to naozaj bol. Nemá čo namietať.

31

Essweina tesne zastavil Plattenhardt. Ofenzívneho záložníka Augsburgu už viackrát museli hráči Herthy eliminovať, pretože už párkrát sa pokúšal presadiť sa po pravej strane ihriska.

29

Beerensa po pravej strane ďaleko nepustil pozorný Feulner, bude z toho iba výkop od Hitzovej bránky.

28

Až v tejto chvíli sa ukončilo ošetrenie hosťujúceho Stockera, ktorému museli lekári ošetriť aj tvár, pretože si pravdepodobne poranil miesto nad obočím.

26

V tejto chvíli prebieha ošetrenie na obidvoch stranách, keďže sa v hlavičkovom súboji nepríjemne zrazili Verhaegh so Stockerom.

25

Esswein si už spracoval loptu vo výhodnej pozícii na strelu, ale vtedy ho zastavil hlavný rozhodca, pretože ešte predtým sa dopustil faulu na Lustenbergera.

23

Stocker si dokázal šikovne vymeniť loptu s Hegelerom, druhý menovaný futbalista nakoniec pálil, ale strelu mu zablokovali domáci.

22

Hostia sa v tejto chvíli nikam nenáhlia, polminútku sa udomácnili na vlastnej polovici a bez unáhlených rozhodnutí rozohrávajú akciu.

20

Esswein sa tvrdo oprel do Skjelbreda vo vzdušnom súboji, hlavný rozhodca si tam faul nevšimol, a tak hra pokračuje ďalej.

18

Vladimír Darida dostáva žltú kartu za náraz do Baiera počas hlavičkovania vo výskoku.

17

Esswein sa v šestnástke pretlačil cez obrancu, v poslednej chvíli prihral bližšie k bráne, ale nestačilo to na zakončenie. Aut pre Augsburg.

15

15. Salomon Kalou (HER)

15

Salomon Kalou sa šikovne prepracoval až do zakončenia z ťažkej pozície v šestnástke, vypálil, ale strelu mu v poslednej chvíli zblokoval domáci obranca!

13

Esswein ešte predsa len dobehol loptu smerujúcu k bránkovej čiare, ale nakoniec ju odkopol iba nad bránu.

12

Bobadilla pred vápnom posunul na Baiera, ktorý sa z tejto väčšej vzdialenosti odhodlal k strele, ale nakoniec trafil iba do hráča Herthy BSC.

11

Werner sa takisto tlačil do koncovky viac po ľavej strane, dostal sa ku hranici pokutového územia, ale odtiaľ sa už ďalej nedokázal pohnúť. Bol zablokovaný.

10

Raúl Bobadilla si vypracoval peknú pozíciu na zakončenie, uvoľnil sa cez hráča spoza hranice šestnástky a pálil, ale strelu umiestnenú do stredu brány bezpečne zachytil Kraft do náručia.

9

Loptu vo výskoku bezpečne zachytil švajčiarsky brankár Hitz a okamžite rozohral akciu prudko dopredu.

8

Beerens sa pretláčal po pravej strane, ale v súboji ho vytlačil Feulner, čo nakoniec znamená rohový kop pre Herthu, pre Plattenhardta.

7

Domáci odkopli loptu až do šestnástky, tam ju však bezpečne uchopil v rukách brankár Kraft.

6

Na ihrisku to momentálne dobre nevyzerá s Hegelerom, ktorého v súboji tvrdo udrel Čong-Ho, ten však neobdrží žltú kartu.

5

Hneď v piatej minúte tu je trest pre Raula Bobadillu, ktorý nedovolene zastavil protihráča v stredovej oblasti ihriska.

4

Plattenhardtov center smeroval do priestoru, kde bol Salomon Kalou, ktorý sa dokázal uvoľniť k hlavičke, ale namieril ju z ťažkej pozície vysoko nad bránu.

4

Plattenhardt sa chcel presadiť po ľavej strane cez Baiera, ale bol faulovaný, čiže Hertha bude zahrávať priamy kop z priestoru rohovej zástavky.

3

Pre zmenu tento raz fauloval domáci hráč, loptu teda majú v moci futbalisti Berlína, ktorí rozohrávajú cez obranu.

2

Stocker fauloval protihráča a následne teda bude rozohrávať FC Augsburg od brankára Hitza.

2

Hertha získala svoj prvý rohový kop, z rohovej zástavky ho pošle do šestnástky Čech Vladimír Darida.

1

Úvodného výkopu v dnešnom zápase sa zmocnili hráči Herthy Berlín, ktorým však domáci okamžite prekazili rozohrávku a získali aut.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Obe mužstvá vychádzajú z kabín na trávnik. Domáci hráči sa dnes predstavia v bielych dresoch, hostia z Berlína budú hrať v tmavomodrých.
Želám vám príjemné sobotňajšie popoludnie a vítam vás pri sledovaní zápasu 1. kola nemeckej Bundesligy, v ktorom uvidíme deväť stretnutí (jedno z nich sa odohralo už včera). V tomto prenose nájdete live informácie k zápasu FC AugsburgHertha BSC Berlín, ktorý sa začína o 15:30. Jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

FC Augsburg
Augsburg zavŕšil predošlú sezónu na peknom 5. mieste s 49 bodmi, čím si zabezpečil účasť v Európskej lige v sezóne 2015/2016. V rámci prípravy na novú sezónu odohral niekoľko stretnutí od 2. júla po 1. august. Začal zápasom proti TSV Zusmarshausen, ktorý zdolal vysoko 1:11, pokračoval víťazstvom nad SV Mering 1:8, ďalej nasledovala aj výhra nad Jahn Regensburgom 1:3 a deklasovanie BFV-Schwaben-Auswahl 11:1. Augsburg zavŕšil prípravu tromi zápasmi. S Norwich City prehral 1:2, porazil TSV Rain 0:3 a francúzsky Toulouse zdolal 5:0. Sezónu začal zápasom 7. augusta v nemeckom pohári, keď si v 2. kole porazil s Elversbergom 1:3.

Hertha BSC
Berlínsky futbalový klub minulý ročník len tak-tak utiekol hrobárovi z lopaty, keďže sa umiestnil na 15. mieste a so 16. Hamburgom nazbieral rovnaký počet bodov (35). Do bojov o udržanie teda smeroval Hamburg, pretože zaznamenal horšie skóre než klub z hlavného mesta Nemecka. Hertha odštartovala zápasovú prípravu 1. júla, keď zdolala 1. FC Lubars 7:2, o dva dni neskôr vysoko zdolala DB-Auswahl 10:2, ďalej porazil FSV Union Furstenwalde 0:2 a s TSG Neustrelitz remízovala 2:2. Následne prišiel ťažší súper Rayo Vallecano, s ktorým prehrala 0:1, chuť si veľmi nenapravila na SV Grodig a ani na FC Fulham. V oboch prípadoch sa stretnutie skončilo remízou 2:2. Záver prípravy sa niesol v znamení stretnutí s Belediyesporom (výhra 1:0) a FC Janov (prehra 0:2).

Vzájomné zápasy v minulej sezóne
28.2.2015, Hertha – Augsburg 1:0
28.9.2014, Augsburg – Hertha 1:0

Podstatné informácie sme vám uviedli, ak si teda nechcete nechať ujsť práve toto stretnutie Bundesligy, sledujte náš on-line prenos na webe Onlajny.eu. Prajem vám pekný športový zážitok!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

FC Augsburg – Hertha BSC

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 48. Kalou (pen.)

Karty:   5. Bobadilla (AUG), 78. Kohr (AUG) – 18. Darida (HER), 54. Beerens (HER), 74. Langkamp (HER)   45+2. Bobadilla (AUG) – 66. Beerens (HER)

FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Hong Čong-ho, Klavan, Feulner (71. Max) – Baier – Esswein, Kohr (82. Mölders), Altintop (57. Caiuby), Werner – Bobadilla.
Náhradníci: Manninger – Janker, Callsen-Bracker, Max, Či Tong-won, Caiuby, Mölders.

Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Langkamp, Lustenberger (C), Plattenhardt – Skjelbred – Beerens, Darida, Hegeler (84. Brooks), Stocker (57. Schulz) – Kalou (73. Haraguči).
Náhradníci: Almenning Jarstein – Ronny, Brooks, Schulz, Mittelstädt, Haraguči, Kohls.

Rozhodca: Welz – Foltyn, Thomsen