Menu

Futbal

Anglická Premier League

Crystal Palace FC – Manchester City

0:1

koniec (0:0)

12.09.2015, 16:00 • Selhurst Park, Londýn, Anglicko • 5. kolo • Miroslav Revaj

Fortuna: 4.65 3.75 1.75

Sledovali sme vyrovnaný zápas, ktorý sa schyľoval ku spravodlivej deľbe bodov, avšak v 90.minúte zápasu vyšla hosťom rýchla akcia a striedajúci Iheanacho strelil jediný gól zápasu a tak Manchester City získava všetky body! Domáci smútia, boli blízko ku bodu, avšak v tomto zápase predviedli skvelý výkon, hostia však mali v závere väčšie šťastie!

Ďakujem Vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera! Onlajny.eu majú pre Vás pripravené nejaké tie športové prenosy, ostaňte nám tak verní aj naďalej! (18:01:53)

90+5

Koniec zápasu.

90+5

Zápas sledovalo 25 167 divákov!

90+5

V samom závere nadstaveného času mali hostia možnosť tento zápas definitívne rozhodnúť! Touré sa dostal ku lopte v pokutovom území domácich ku lopte, jeho strela sa dostala ku Navasovi, ktorý však hlavou nedokázal loptu usmerniť do brány!

90+4

Lopta lieta z jednej strany na druhú, domácim sa už zrejme vyrovnať nepodarí a hostia tak opäť zápas vyhrajú.

90+3

Hostia však domácich do ničoho nepúšťajú a pohodlne kontrolujú priebeh. Domáci vrhli všetky sily do útoku, ostávajú tak hosťom otvorené zadné vrátka.

90+2

Hlavný rozhodca Mike Jones napokon nadstavuje ešte 5 minút, domáci ak majú šancu ešte vyrovnať!

90+1

90+1. Kelechi IHEANACHO - 0:1

90+1

Manchester City dal gól!
Nádherný záver tohto zápasu, gól v nadstavenom čase znamená, že hostia sú blízko ku trom bodom! Krásna akcia po pravej strane od hráčov v modrom drese, lopta sa následne dostala po kombinácii ku Nasrimu, jeho strelu brankár domácich vyrazil len pred seba, ku lopte dobehol najrýchlejšie nový muž na ihrisku KELECHI IHEANACHO a poslal ju do brány! Domáci sú v šoku, veľa nechýbalo a mohli získať v tomto ťažkom zápase bod.

90

Oba tímy po získaní lopty kombinujú a presúvajú sa dopredu pomalšie. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.

89

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Wilfried Bony, prichádza Kelechi Iheanacho.

88

Momentálne lopta lieta zo strany na stranu, vyzerá to tak, že žiadneho veľkého záverečného tlaku od jedného z aktérov sa nedočkáme.

87

Hostia už loptu stratili a tak je na kopačkách domácich futbalistov, ktorí sa snažia preniknúť dopredu. City sa už dobre zorganizovalo v zadných radoch.

86

Mierne aktívnejší sú v závere hostia, avšak nemajú veľa priestoru nato, aby niečo vymysleli a pohrozili domácim.

85

Lopta je na kopačkách hostí, avšak smerom dopredu sa prebíjajú len pomaly. Zrejme sa gólu v tomto zápase nedočkáme, remíza bude však určite spravodlivá.

84

Puncheon bol pri predchádzajúcom faule na neho zranený a tak musel striedať. Zápas sa už dostal do svojho záveru a stav je stále bezgólový.

83

Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Jason Puncheon, prichádza Lee Čung-Jong.

82

Hostia zahrávali priamy kop, loptu však dokázali získať domáci a vydali sa do rýchleho brejku. Mangala fauloval a tak majú približne v strede ihriska domáci k dispozícii priamy kop.

81

Žltú kartu dostáva Eliaquim Mangala (Manchester City).

80

Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Yannick Bolasie, prichádza Mile Jedinak.

79

City je aj s loptou v blízkosti domácej brány, avšak nemôžu sa vďaka skvelej obrannej práci domácich ku ničomu zaujímavému dostať.

78

Onedlho na to sa Kevin De Bruyne prezentoval nepresnou strelou z väčšej vzdialenosti. Domáci brankár mohol ostať pokojný.

77

Teraz hostia vo svojom útočnom ťažení pokračovať nemohli, pretože De Bruyne sa dopustil nedovoleného zákroku na domáceho futbalistu.

76

Do útoku sa však opäť dostali hostia, avšak domáci im skvelou defenzívnou prácou nedovolili nič zaujímavé vymyslieť. Pomaly sa nám blíži záver zápasu, uvidíme, či padne nejaký ten gól.

75

Napokon z toho bolo aj ohrozenie domácej brány, avšak Touré mieril len vysoko nad bránu domáceho tímu. Zaútočiť teraz môžu skúsiť domáci futbalisti.

74

V hre sa už pokračuje aj s Nasrim, ktorý práve založil útočnú akciu hostí a tak sa domáci musia mať v zadných radoch na pozore.

73

Nasri odchádza za postrannú čiaru, zrejme do hry zasiahne, čo je pre hostí dobrou správou, že nebudú musieť siahnuť ku striedaniu.

72

Hangeland fauloval Nasriho a ten ostáva ležať na zemi a je ošetrovaný. Hra sa tak na chvíľu prerušila.

71

Žltú kartu dostáva Brede Hangeland (Crystal Palace FC).

70

Vynikajúci zákrok brankára hostí Harta! Puncheona sa dostal do hlavičkového zakončenia, pri ktorom anglický reprezentačný brankár predviedol skvelý a pohotový reflex a loptu dokázal vyraziť do bezpečia!

70

Žltú kartu dostáva Samir Nasri (Manchester City).

69

Lopta je na kopačkách hostí, domáci tak poctivo vyčkávajú, čo hostia na nich idú vymyslieť.

68

Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Bakary Sako, prichádza Dwight Gayle.

66

Stále mame možnosť sledovať pekné útočné akcie na oboch stranách, avšak gólu sa akosi nemôžme dočkať. Ak tento zápas skončí remízou, bude to zaslúžené.

65

Domáci tím fauloval a tak mali hostia k dispozícii priamy kop. Po jeho rozohrávke pálil z väčšej vzdialenosti Fernandinho, avšak lopta bránu domácich minula.

64

Ani hostia z rohového kopu nič nevyťažili, na prvý gól zápasu tak stále čakáme. Pri lopte však ešte hráči v modrom drese ostali a skúšajú obliehať bránu domáceho tímu.

63

Rohový kop čaká na druhej strane aj pre hostí, keď loptu odvrátil do bezpečia domáci kapitán Dann.

62

Jeho exekútorom bol napokon Cabaye, avšak hostia sa bez problémov ubránili a získavajú loptu na svoje kopačky.

61

V útoku bol opäť domáci celok, Mangala zachytil centrovanú loptu a odvrátil ju na rohový kop pre Crystal Palace.

60

Kompany teraz výborne čítal hru a prerušil útočné ťaženie domácich futbalistov výborným obranným zákrokom.

59

Domáci skúsili vystúpiť viac dopredu, avšak loptu následne stratili a tak majú šancu zaútočiť hostia. Tento zápas bude zrejme o jednom góle, kto ho dá tak ten vyhrá.

58

Lopta je však na kopačkách domácich futbalistov aj naďalej, svoju kombináciu však stiahli na vlastnú polovičku.

57

Po rýchlom brejku sa snažili pohroziť domáci futbalisti, avšak nepodarilo sa im to, Hart zasahovať vôbec nemusel.

56

V pokutovom území domácich padol na zem Nasri, penalta sa však nepíska! Hráči hostí sa rýchlo rozbehli ku hlavnému rozhodcovi vyjadriť svoj názor.

55

Teraz sa to už hosťom podarilo, Touré sa dostal ku strele, jeho prízemný pokus však míňa bránu domáceho tímu.

54

Hostia sú momentálne s loptou veľmi aktívny, avšak ohroziť bránu domácich sa im nedarí. Domáci sa tak musia brániť, čo zvládajú výborne.

53

Jesús Navas teraz spálil zatiaľ najväčšiu šancu v tomto zápase! Po chybe domácich sa Navas dostal ku lopte, postupoval následne sám na domáceho brankára, toho aj obišiel, ale prázdnu bránu domácich netrafil!

52

Jeho exekútorom bol napokon Sako, lopta sa však dostala ku hosťom, ktorí sa už rýchlo prebíjajú s loptou dopredu.

51

Útočná akcia domácich futbalistov pred bránu hostí sa podarilo, domáci majú k dispozícii rohový kop.

50

Po zachytení lopty postupovali dopredu hostia, Kolarov sa dostal následne aj ku strele, avšak bránu domácich prestrelil.

49

Lopta teraz lieta zo strany na stranu, sledujeme plno nepresností na oboch stranách.

48

Po získaní lopty sa domáci snažili rýchlo preniknúť dopredu, zastavil ich však postranný rozhodca, ktorý avizuje ofsajd.

47

Druhý polčas sa nám naplno rozbehol, pri lopte sú hostia a skúšajú sa postupne prebiť na dostrel domácej brány.

46

Začal sa druhý polčas.
Oba tímy spolu s rozhodcami sú už späť na ihrisku, druhý polčas sa nám tak čoskoro začne!
V prvom polčase sme videli vyrovnaný priebeh, šancí bolo len minimum, prvý polčas nám gól napokon nepriniesol. Oba tímy sa prezentujú výbornou defenzívnou prácou, uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas a či sa dočkáme aj nejakého gólu, kto ho dá ako prvý získane veľkú psychickú výhodu na svoju stranu.

Druhý polčas sa začne približne o 17:05!

45+4

Prvý polčas sa skončil.

45+4

Krásnu strelu vyslal na bránu hostí Sako, mieril však tesne nad bránu.

45+3

Rozbehla sa posledná minúta nadstaveného času, pri lopte sú domáci, preniknúť bližšie ku bráne hostí sa im však nedarí.

45+2

Kevin De Bruyne teraz vyslal krásnu strelu na bránu domácich, McCarthy v bráne domácich však výborne proti strele zasiahol a svoj tím podržal!

45+1

Ku lopte sa dostal pred pokutovým územím hostí Puncheon, jeho strela však končí nad bránou hostí!

45

Hlavný rozhodca nadstavuje až 4 minúty, možno sa ešte nejakej zaujímavej situácie v prvom polčase dočkáme!

44

Netrvalo dlho a domáci sa opäť dostali ku lopte, Zaha sa snažil s loptou niečo vymyslieť, avšak mu bol avizovaný ofsajd a tak táto akcia končí.

43

Loptu získali domáci futbalisti a z pravej strany vyslali center do pokutového územia hostí, loptu si však vo vzduchu preberá brankár hostí Hart.

42

Oba tímy momentálne bojujú o loptu v strede ihriska, záver prvého polčasu zatiaľ nič zaujímavého neprináša.

41

Chybu v rozohrávke lopty teraz spravil domáci tím a tak skúšali ísť dopredu futbalisti v modrom drese. Ani im sa však nič prevratného vymyslieť nepodarilo.

40

Avšak oba tímy sa teraz dopustili nepresností vo svojich rozohrávkach a tak tempo hry v závere prvého polčasu mierne opadá.

39

Momentálne sledujeme rýchly futbal hore-dole, avšak oba tímy stroskotajú na dobre pripravených brániacich hráčov. Do konca prvého polčasu už veľa času neostáva, uvidíme, či sa ešte niečoho zaujímavého dočkáme.

38

Po peknej kombinácii sa do zakončenia na bránu domácich dostal Jesús Navas, avšak prezentoval sa len nepresnou strelou.

37

Potlesk tribún si teraz vyslúžil brankár domácich McCarthy, keď ukázal riskantnú prihrávku na svoju spoluhráča, tá mu však našťastie vyšla.

36

Lopta je momentálne na kopačkách domácich, ktorí sa snažia s loptou prebojovať pred bránu hostí, avšak defenzíva modrých je pozorná.

35

Kompany sa po priamom kope dostal do hlavičkového zakončenia, avšak bránu domácich minul.

34

Hostia výborne zakombinovali na polovičke domácich a získali aj priamy kop. Uvidíme, čo hosťom prinesie.

33

Po dlhšej dobe sme videli nejaký ten vzruch, McCarthy v bráne domácich výborne zasiahol proti strele Wilfrieda! Skóre zápasu tak ostáva nezmenené.

32

Onedlho sa však hostia opäť dostali ku lopte, tvrdú strelu vyslal na bránu domácich Kolarov, avšak dobre zasiahol Zaha a hlavou poslal loptu za postrannú čiaru.

30

Nová posila modrých Kevin De Bruyne sa dostal ku lopte, avšak prezentoval sa len nepresnou prihrávkou a lopta je tak späť u domácich futbalistoch.

29

Brankár hostí Hart sa dostal ku lopte a dlhým odkopom hľadal vpredu svojich spoluhráčov, loptu však majú na kopačkách domáci.

28

Teraz sa už domácim podarilo prebojovať sa pred bránu hostí, avšak nedokázali využiť menšie zaváhanie obrany hostí a prezentovali sa len nepresnou strelou.

27

Musíme konštatovať, že od úvodu zápasu moc zaujímavý zápas nesledujeme. Momentálne sú pri lopte domáci futbalisti, avšak s rozohrávkou lopty sa nikam neponáhľajú.

26

Prvá žltá karta v tomto zápase na strane hostí, vidí ju Touré.

25

Je tomu skutočne tak, zranený Agüero odchádza z ihriska a na svoj prvý zápas v modrom drese nastupuje De Bruyne!

23

Agüero je už dávnejšie späť v hre, ale opäť ho s bolestivou grimasou v tvári vidíme ležať na ihrisku. Zrejme už bude musieť teraz striedať.

22

Do útočnej akcie sa dostali opäť domáci, Eagles sa však ocitol v ofsajde a tak sa táto snaha domáceho futbalistu skončila.

21

Ku lopte sa dostal domáci celok, na kopačke ju mal konkrétne Bolasie, avšak prejsť cez modrý múr sa mu nepodarilo, následne však vyslal nepresnú strelu na bránu hostí.

20

V hre sa už pokračuje ďalej, Agüero je za postrannou čiarou a tak zrejme do hry opäť zasiahne, hostia tak ku striedaniu siahnuť nemusia.

19

Hostia teraz spozorneli, pretože Agüera ostáva po predchádzajúcom faule ležať na trávniku a je v opatere lekárov!

18

Prvá žltá karta v tomto zápase patrí domácemu kapitánovi Dannovi, ktorý sa prezentoval škaredým faulom na Agüera.

17

Trošku nudnejší obraz hry momentálne sledujeme, loptu majú stále na svojich kopačkách hostia, avšak strelu na bránu z ich strany stále nevidíme. Domáci sa bránia úspešne, dnes to budú mať hostia zrejme ťažké prekonať ich hradby.

16

Crystal Palace sa prezentuje dobrou defenzívnou prácou, hostia sú aj naďalej pri lopte, avšak výrazne ohroziť bránu domácich sa im nedarí.

15

Futbalisti v modrom sa teraz však už pred pokutové územie domácich dostali, Agüero sa snažil prepasovať loptu na svojho spoluhráča, čo sa mu však nepodarilo.

14

Hostia sa dostali opäť ku lopte, Hart dlhým nákopom hľadal vpredu Bonyho, ten však stál v ofsajde a tak nemohol v tejto akcii pokračovať.

13

Hart už loptu rozohral na svojich spoluhráčov a futbalisti v modrom drese sa pokúšajú prebojovať s loptou dopredu.

12

Po rozohranom priamom kope sa ku strele spoza 16-tky dostal Souaré, vyslal tvrdú strelu, avšak tá skončila tesne vedľa brány hostí! Hart sa za loptou len obzrel, keby bola strela presnejšia, šancu na zákrok by nemal!

11

Loptu si hostia rýchlo vybojovali späť, avšak po faule ju opäť strácajú, domáci tím získava priamy kop z dobrej pozície.

9

Hostia sa snažili rýchlo prejsť do útoku, Zaha však šikovne zachytil prihrávku, bol však faulovaní a tak je hra prerušená, lopta tak ostane domácim futbalistom.

8

Svoju prácu v bráne si teraz musel splniť aj Hart, veľmi aktívny domáci futbalista Bolasie pálil z uhla, brankár hostí však so zákrokom nemal žiadny problém.

7

Nasri mal na kopačke úvodný gól zápasu, avšak skvelo zasiahol domáci brankár McCarthy, ktorý tak hneď v úvode zápasu podržal svoj tím!

6

City sa však ďaleko s loptou nedostalo a ku ohrozeniu brány domácich nedošlo. Loptu majú domáci futbalisti, avšak zvolili pomalšiu rozohrávku.

5

Zakrátko domáci po zraznej lopte od Bonyho kopali ďalší rohový kop, ani ten sa však ničím zaujímavým neskončil, pri lopte sú už hostia.

4

Domáci tím prekvapivo vstúpil do tohto zápasu veľmi aktívne. Práve mali k dispozícii rohový kop, lopta padla na hlavu Bolasieho, ten ju však do brány usmerniť nedokázal.

3

Prvá strela na bránu v tomto zápase patrila domácemu tímu, keď obrana hostí zabudla za svojim chrbtom na Bolasieho, ktorý prenikol do 16-tky, mierne tiesnený však loptu poslal len nad bránu hostí!

2

Lopta je aj naďalej na kopačkách hostí, avšak cez prehustený stred sa hráči v modrom prebojovať nemôžu.

1

Zápas sa nám už rozbehol, úvodná rozohrávka patrila hosťom, ktorí sa už pokúšajú o prvú útočnú akciu v zápase.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Hlavný rozhodca Mike Jones spoločne so svojimi asistentmi privádza oba tímy na ihrisko, po úvodných formalitách sa nám tak zápas môže začať. Prajem príjemný športový zážitok!
Príjemné sobotné popoludnie prajem všetkým, ktorí ste klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávite aj jeho sledovaním! Zápas medzi Crystal Palace FC – Manchester City sa čo nevidieť začne, čas na čakanie si môže skrátiť pozretím zostáv oboch mužstiev. Dnes nová posila Manchesteru City Kevin De Bruyne začína zápas na lavičke náhradníkov. V Selhurst Parku v Londýne je už na zápas všetko pripravené, ostáva nám teda si už len počkať na začiatok stretnutia.

Na zápas s pozície rozhodcov budú dohliadať páni Mike Jones – Richard West, Adam Nunn, Roger East.

Tesne pred začiatkom zápasu sa Vám opäť prihlásime!
Úvodné zostavy:

Crystal Palace FC: McCarthy – Kelly, Dann, Hangeland, Souaré – Cabaye, McArthur – Zaha, Puncheon, Bolasie – Sako.
Náhradníci: Hennessey – Jedinak, Campbell, Mariappa, Mutch, Gayle, Čung-Jong.

Manchester City: Hart – Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov – Navas, Fernandinho, Y. Touré, Nasri – Bony, Agüero.
Náhradníci: Caballero – Iheanacho, Demichelis, Roberts.
Vítam Vás pri sledovaní zápasu 5.kola Premier League medzi Crystalom Palace FC a Manchesterom City. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
CRYSTAL PALACE FC
Zverenci Alana Pardewa začali sezónu až prekvapujúco dobre. Po štyroch kolách im patrí skvelá druhá priečka, keď získali deväť bodov za tri víťazstvá a jednu prehru. Takýto vstup Orlov do nového ročníka najvyššej anglickej súťaže asi nik nečakal. Naposledy sa v lige predstavili na horúcej pôde Chelsea Londýn, kde sa len tak nevyhráva. Po bezgólovom prvom polčase sa do vedenia dostali hostia, keď v 65.minúte otvoril skóre Sako. Domáci to skúšali z každej pozície, no nevedeli loptu dotlačiť do siete McCarthyho. Podarilo sa to až v 79.minúte žolíkovi Falcaovi, ktorý vyrovnal a začínalo sa od začiatku. Lenže nerozhodný stav nevydržal veľmi dlho, pretože už o dve minúty neskôr sa znova presadili hostia. Sako prihral Wardovi, ktorý opäť strhol vedenie na stranu Orlov. The Blues mali počas celého stretnutia územnú prevahu, boli aktívnejší, viackrát ohrozili súperovho brankára, lenže nestačilo to na ani jeden bod. Crystal Palace zvíťazil tesne 2:1 a odviezol si domov veľmi cenné tri body.

Posledné zápasy
29.08.2015 Chelsea – Crystal Palace 1:2
25.08.2015 Crystal Palace – Shrewsbury 4:1pp (Pohár)
22.08.2015 Crystal Palace – Aston Villa 2:1
16.08.2015 Crystal Palace – Arsenal 1:2
08.08.2015 Norwich – Crystal Palace 1:3

Najlepší strelec: Bakary Sako/Joel Ward – 2 góly
MANCHESTER CITY
Tím okolo Manuela Pellegriniho šlape zatiaľ ako švajčiarske hodinky. Štyri odohraný zápasy, štyri víťazstvá, dvanásť bodov, desať strelených gólov a žiaden inkasovaný. Toto sú štatistiky aktuálneho lídra anglickej Premier League, ktorý zatiaľ ani raz nezaváhal. V poslednom ligovom stretnutí narazil na domácom trávniku na Watford. Nováčik to vôbec nemal jednoduché, no v úvodných 45 minútach dokázal udržať bezgólový stav. Skóre zápasu otvoril v 47.minúte Sterling, ktorý poslal domácich do vedenia. O pár minút neskôr pridal druhý gól Fernandinho a bolo po zápase. The Citizens si už postrážili zbytok stretnutia a svojmu súperovi nedovolili priamo ohroziť svojho gólmana Harta.

Posledné zápasy
29.08.2015 Manchester City – Watford 2:0
23.08.2015 Everton – Manchester City 0:2
16.08.2015 Manchester City – Chelsea 3:0
10.08.2015 West Brom – Manchester City 0:3
01.08.2015 Stuttgart – Manchester City 4:2 (Priateľský)

Najlepší strelec: Fernandinho/Vincent Kompany – 2 góly
VZÁJOMNÉ ZÁPASY
06.04.2015 Crystal Palace – Manchester City 2:1
20.12.2014 Manchester City – Crystal Palace 3:0
27.04.2014 Crystal Palace – Manchester City 0:2
28.12.2013 Manchester City – Crystal Palace 1:0
27.08.2009 Crystal Palace – Manchester City 0:2

POSTAVENIE TÍMOV V TABUĽKE
1. Manchester City 4-0-0 10:0 12
2. Crystal Palace 3-0-1 8:5 9

STÁVKOVÉ KANCELÁRIE
Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 5,50, na remízu okolo 4,00 a na výhru hostí približne 1,62.

ZHODNOTENIE
Favoritom sú Citizens, ale nebudú to mať jednoduché. Orli sú motivovaný predošlými výsledkami a navyše hrajú na domácej pôde. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 1:2.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Crystal Palace FC – Manchester City

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 90+1. Iheanacho

Karty:   18. Dann (CRP), 71. Hangeland (CRP) – 26. Y. Touré (MAC), 70. Nasri (MAC), 81. Mangala (MAC)

Crystal Palace FC: McCarthy – Kelly, Dann (C), Hangeland, Souaré – Cabaye, McArthur – Zaha, Puncheon (83. Čung-Jong), Bolasie (80. Jedinak) – Sako (68. Gayle).
Náhradníci: Hennessey – Jedinak, Campbell, Mariappa, Mutch, Gayle, Čung-Jong.

Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), Mangala, Kolarov – Navas, Fernandinho, Y. Touré, Nasri – Bony (89. Iheanacho), Agüero (25. De Bruyne).
Náhradníci: Caballero – Iheanacho, Demichelis, Roberts, De Bruyne, Otamendi, García.

Rozhodca: Mike Jones – Richard West, Adam Nunn, Roger East

Diváci: 25 167