Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava pred zápasom s AS Trenčín

koniec udalosti

17.09.2015, 10:00

Tlačová konferencia práve skončila, nižšie nájdete všetky podrobnosti, ktoré na nej v podaní trénera Nikkiho Papavasilia a zástupcu kabíny Nicolasa Gorosita odzneli. Ja sa s vami pre teraz lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa. (10:27:55)
Na záver ešte manažér pre médiá a marketing Tomáš Cho predstavil novú publikáciu venovanú Michalovi Vičanovi, jednému z najslávnejších trénerov Slovana Bratislava. V nedeľu od 12:15 sa na Pasienkoch uskutoční jej slávnostný krst.

Tlačová konferencia - zľava N. Papavasiliou, N. Gorosito, T. Cho

Očakáva tréner v nedeľu vyššiu návštevu?
N. Papavasiliou: ,,Rozumiem, že ten štadión nie je pre ľudí najatraktívnejší. Čo je však podstatnejšie, hrá tu Slovan, preto by ľudia mali prísť. Verím, že na zápas príde viac divákov a uvidia výborný duel z oboch strán. Hráčom sa potom tiež hrá lepšie, keď cítia podporu svojich fanúšikov, a my im chceme ukázať, že pracujeme na tom, aby bola zmena a mužstvo hralo inak."
Ako Nikki Papavasiliou vníma po mesiaci Slovan a slovenský futbal?
N. Papavasiliou: ,,Vnímam to pozitívne, národný tím je takmer na 95 % kvalifikovaný na EURO 2016. V Trnave postavili nový štadión, my pripravujeme stavbu nového štadióna. Je tu veľa talentovaných hráčov, s ktorými treba dobre pracovať a rozvinúť ich potenciál."
Môže Róbert Vittek v nedeľu nastúpiť?
N. Papavasiliou: ,,Je tu ešte šanca, že bude môcť nastúpiť, uvidíme, ako sa vyvinie jeho zdravotný stav."
Slovan hral v pohári vo Vinici s mladým mužstvom, ktorí hráči trénera najviac zaujali?
N. Papavasiliou: ,,Bol to veľmi dobrý zápas na to, aby mladší hráči ukázali, čo v nich je. Viacerí, medzi nimi aj Robert Matejka majú potenciál na to, aby sa dostali do prvého tímu."
Budú trénerovi chýbať nejakí hráči?
N. Papavasiliou:,,Zdravotné problémy má stále Vittek, aj Simovič, tomu bude trvať uzdravenie ešte tak 2-3 týždne. Dlhodobo zranený je aj Karol Mészáros. V kádri sú ďalší, ktorí môžu zaujať ich miesto a ukážu, že majú na to, aby boli v základnej zostave."
Bude hrať Slovan proti Trenčínu defenzívnejšie?
N. Papavasiliou: ,,Samozrejme, vždy sa musíte prispôsobiť aktuálnej situácii. Našou filozofiou je vytvoriť tím, ktorý hrá atraktívny futbal. Chce to čas a veľa práce, stále sme na začiatku. Nedá sa to zmeniť za 2-3 týždne, ten plán chce veľa práce. Sú tu zápasy, kedy treba spraviť niečo inak, každý zápas je iný a vždy čelíme inému súperovi. Dôverujeme našim hráčom, veríme v ich kvality a som presvedčený, že v nedeľu odovzdajú na ihrisku čo najlepší možný výkon. Samozrejme, niektoré aspekty určite prispôsobíme aj tomu, aký silný súper nás čaká."
Favoritom je Trenčín, je to pre Slovan teraz ľahšie?
N. Gorosito: ,,My sme Slovan, čo samo o sebe znamená, že musíme vždy bojovať o výhru bez ohľadu na súpera. Budeme maximálne motivovaní a čo najlepšie sa pripravíme. Uvedomujeme si, že Trenčín je silný tím, dobre hrá na lopte, vieme, že nás nečaká nič ľahké, ale urobíme všetko pre víťazstvo."
N. Gorosito o defenzíve Slovana proti Trenčínu:
,,V Žiline sme inkasovali dva góly po centrovaných loptách, budeme si na to musieť dať pozor. Musíme sa dobre psychicky pripraviť, zápas v Žiline je minulosť, treba ho hodiť za hlavu a sústredíme sa na Trenčín."
Ako môže Slovan napraviť nevydarený duel v Žiline?
N. Papavasiliou: ,,Z našej strany to nebol dobrý zápas, inkasovali sme rýchly gól, snažili sme sa potom niečo zmeniť, potom sme však dostali na 0:2 a to domácich definitívne posadilo na koňa. Potom sme však nepochopiteľne "prestali hrať," čo sa jednoznačne v budúcnosti nesmie opakovať! Najlepším reparátom bude víťazstvo proti Trenčínu."
Čo si tréner sľubuje od duelu s Trenčínom?
Nikki Papavasiliou: ,,Hráme so silnými protivníkmi, Žilina aj Trenčín majú veľmi dobre organizované mužstvá. Musíme sa na zápas dobre pripraviť psychicky a takticky. Trenčín hrá podobným štýlom ako Žilina, analyzujeme hru súpera a poznatky odovzdávame našim hráčom."
Na tlačovej konferencii sa spolu s trénerom Nikkim Papavasiliom zúčastní Nicolas Gorosito.
Príjemné dopoludnie prajem všetkým futbalovým fanúšikom z bratislavských Pasienkov, kde sa o niekoľko minút začne tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava pred nedeľným šlágrom s AS Trenčín. Tréner belasých Nikodimos Papavasiliou spolu so zástupcom kabíny prednesú ambície a očakávania mužstva pred dôležitým duelom. Buďte s nami a dozviete sa všetko ako prví!

Belasí sa v priebežnej tabuľke súťaže nachádzajú po ôsmich kolách na 4. priečke so ziskom 14 bodov. V nedeľu bude slovenská futbalová verejnosť sledovať očakávaný duel Slovana s Trenčínom, ktorý aktuálne tabuľku vedie a nazbieral už 22 bodov. Rozdiel medzi mužstvami je 8-bodový, čo výrazne nahráva práve v prospech Trenčanov, ktorí v tejto sezóne stratili body len raz, a to pri domácej remíze s Ružomberkom.

O to viac budeme zvedaví na to, čo nám priamo z kabíny či zákulisia. Prajem vám príjemný športový zážitok.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 10:00.

Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava pred zápasom s AS Trenčín

koniec udalosti


Štatistiky:
Účastníci tlačovej konferencie
Nikki Papavasiliou (tréner Slovana Bratislava)
Nicolas Gorosito (hráč Slovana Bratislava)