Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

1. FSV Mainz 05 – TSG 1899 Hoffenheim

3:1

koniec (1:1)

18.09.2015, 20:30 • Coface Arena, Mainz • 5. kolo • Miroslav Kováčik

Fortuna: 2.22 3.5 3.25

Dnešný zápas je minulosťou. Vďaka hattricku Yunusa Malliho sa tešia z trojbodového zisku domáci hráči Mainzu. Tí zdolali Hoffenheim 3:1 a v tabuľke poskočili na priebežné 3. miesto. Naopak kríza Hoffenheimu sa prehlbuje. Zverenci Markusa Gisdola prehrali štvrtý z piatich zápasov novej sezóny a zostávajú na 15. pozícii. V drese hostí sa ako jediný presadil Jonathan Schmid. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný víkend. (22:24:56)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Posledné striedanie zápasu. Odišiel Pablo De Blasis, ktorého nahradil Devante Parker.

90+1

K dnešnému zápasu pridáva Daniel Siebert ešte 2 minúty.

90

Prvým potrestaným mužom na domácej strane je Florian Niederlechner.

89

Suat Serdar sa okamžite zapojil do hry, no v súboji s Niklasom Sülem sa nedokázal v šestnástke hostí presadiť.

88

Obrovský potlesk v Coface Arene. Z ihriska odišiel autor hattricku Yunus Malli a na záverečné minúty vybehol na ihrisko Suat Serdar.

86

86. Eduardo Vargas (HOF)

86

Veľké šťastie stálo na strane Mainzu. Vôbec prvý raz sa dostal do zakončenia Eduardo Vargas, jeho strelu tečoval vracajúci sa Niko Bungert a takmer si vrazil loptu do vlastnej brány.

85

Kevin Kurányi sa nevie presadiť. Tentokrát jeho akciu zastavili domáci obrancovia ešte pred svojim pokutovým územím. Výborne zapracoval Stefan Bell.

84

Mainz výborne bráni. Navyše sa zbytočne nezbavuje lopty, čo je veľmi sympatické.

83

Asistent hlavného rozhodcu zdvihol zástavku po tom, ako sa v ofsajde ocitol jeden z domácich hráčov.

82

Yunus Malli sa opäť dostal do rýchlej kontry. Jeho prihrávka na Floriana Niederlechnera ale bola výborne prečítaná Erminom Bičakčićom.

81

81. Kevin Kurányi (HOF)

81

Kevin Kurányi mohol vrátiť hosťom šancu na body. V pokutovom území sa dostal k strele, no tiesnený obrancom nedokázal prudšie vystreliť.

80

Ani tento rohový kop nepriniesol Hoffenheimu vytúžený kontaktný gól. Hráči Mainzu bránia mimoriadne obetavo.

79

Na druhej strane sa rýchly brejk črtal pre Yunusa Malliho. Nemecký futbalista možno mohol sám strieľať, no nakoniec o loptu prišiel – podľa hlavného rozhodcu čistým spôsobom.

78

Kevin Volland na pravej strane naďalej hýri aktivitou. Tento raz jeho center upratal do bezpečia Stefan Bell.

77

Do svojho prvého zakončenia sa mohol okamžite dostať Florian Niederlechner, no pred ním dobre zasiahol Oliver Baumann.

76

Séria striedaní pokračuje. Na strane hostí prišiel posilniť ofenzívu Kevin Kurányi a z ihriska odišiel Pirmin Schwegler. Na druhej strane odchádza Yoshinori Muto, ktorého nahradil Florian Niederlechner.

75

Pred priamym kopom hostí je tu druhé striedanie Hoffenheimu. Odišiel Kim Ji-Su a na jeho miesto vybehol Mark Uth.

74

Eugen Polanski zápas ešte nechce vzdať a po súboji s Brosinskim vybojoval roh. Napokon sa k strele dostal Rudy, ale jeho pokus bol zblokovaný.

72

Hostia sa pokúsili o pekný signál, no prízemný center Polanskiho si postrážil Niko Bungert.

71

Eugen Polanski vybojoval faul na svoju osobu a ponúka svojmu tímu výhodu priameho kopu, približne z 25 metrov.

70

Kevin Volland sa snažil z pravej strany prestrčiť loptu na Eduarda Vargasa, no čílsky hráč je v dnešnom zápase prakticky neviditeľný.

69

Domáci sa o poriadny kus priblížili k víťazstvu. Naopak Hoffenheim to bude mať už veľmi, veľmi ťažké...

68

68. Yunus MALLI - 3:1

68

Mainz dal gól! YUNUS MALLI je hrdinom dnešného zápasu. Yoshinori Muto poslal do šestnástky prízemný center z ľavej strany, loptu šikovne pustil na Malliho Christian Clemens a nemecký futbalista na dvakrát skompletizoval svoj hattrick. Najprv síce trafil blokujúceho Kima, no na druhý raz už nekompromisne zakončil.

67

Center Christiana Clemensa končí iba v rukaviciach Olivera Baumanna, ktorý okamžite posiela loptu dopredu.

66

Daniel Siebert píska nedovolený zákrok Sebastiana Rudyho. Pre Mainz sa tak naskytá dobrá šanca na zveľadenie svojho náskoku.

65

Postranný rozhodca teraz dobre videl, že v pokutovom území hostí zahral rukou Japonec Muto.

63

Hoffenheim zvyšuje obrátky a oveľa agresívnejšie napáda rozohrávku súpera. V tejto sezóne sa črtá už jeho štvrtá prehra z piatich zápasov.

62

Od svojej brány bude po nepresnosti v rozohrávke Hoffenheimu odkopávať loptu domáci brankár.

61

61. Yunus MALLI - 2:1

61

Mainz dal gól! Nádherný gól v podaní YUNUSA MALLIHO. Kým v prvom polčase zakončoval pravačkou, tento raz ukázal, že dokonale ovláda aj hru ľavou nohou. Krásne sa uvoľnil cez Kima, dokonale obstrelil Olivera Baumanna a posiela svoj tím do vedenia.

60

Výborne Stefan Bell. Domáci obranca odvrátil prízemný center Kevina Vollanda do bezpečia.

59

Dlhý center na Yoshinoriho Muta nebol presný, a tak bude odkopávať Baumann. Japonec sa svojmu spoluhráčovi poďakoval aspoň za peknú myšlienku.

57

Rohový kop zahral Jonathan Schmid, jeho center neznamenal pre domáci tím žiadne nebezpečenstvo.

56

Výhodu rohového kopu bude mať aj Hoffenheim. Pred Jonathanom Schmidom totiž dobre zasiahol Stefan Bell.

55

Julian Baumgartlinger neuspel v súboji so Sebastianom Rudym. Hlavný rozhodca ale napokon píska nedovolený zákrok hosťujúceho záložníka.

54

Pavel Kadeřábek sa z ľavej strany pokúsil odcentrovať, no jeho pokus bol veľmi nepresný. Odkopávať od svojej brány tak bude Loris Karius.

53

53. Jošinori Muto (MAI)

53

Domáci boli veľmi blízko k tomu aby sa dostali do vedenia. Po rohovom kope ale Yoshinori Muto svojou hlavičkou iba obečiatkoval brvno Baumannovej brány.

52

V pokutovom území sa dostal k lopte Volland, ale bývalý kapitán nemeckého tímu do 21 rokov nedokázal loptu dostatočne spracovať.

51

Obrancovia Mainzu si teraz zbytočne skomplikovali život a po akcii Kima bude Hoffenheim vhadzovať v blízkosti domácej šestnástky.

50

Rozohrávky priameho kopu sa ujal strelec druhého gólu Yunus Malli, ale jeho pokus trafil iba dobre pripravený múr.

49

Po štyroch minútach na trávniku vidí po faule na Clemensa žltú kartu bosniansky obranca Ermin Bičakčić.

48

Do druhého polčasu vstúpili lepšie hostia. Po pravej strane sa dostal po prihrávke Kadeřábka dostal k centru Volland, no nemecký futbalista nenašiel v šestnástke osamoteného Vargasa.

47

Pekná akcia Hoffenheimu. Na hranici šestnástky sa dostal po peknej kombinácii k strele Kevin Volland, ale jeho pokus mieril iba nad bránu Lorisa Kariusa.

46

Hneď na začiatku druhého dejstva tu máme zmenu v tíme hostí. Na ihrisko vstúpil Ermin Bičakčić, ktorý nahradil Fabiana Schära.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas máme za sebou. Jasnú územnú prevahu mali hráči Mainzu, no skóre po prvom dejstve je vyrovnané 1:1. Ako prvý sa zapísal do streleckej listiny po skvelej prihrávke Polanskiho Jonathan Schmid, no o päť minút neskôr vyrovnal po individuálnej akcii Yunus Malli. Druhý polčas začne približne o 15 minút.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Po skrumáži sa dostal do zakončenia Eugen Polanski, no jeho strela bola zblokovaná v pokutovom území domáceho tímu.

43

43. Jonathan Schmid (HOF)

43

Jonathan Schmid pekne vystrelil spoza šestnástky. Jeho strela tesne skočila pred brankárom Kariusom, no ten si s ťažkou strelou poradil a loptu vyrazil na rohový kop.

42

Vysoké napádanie hostí komplikuje rozohrávku obrancov Mainzu. Tí napokon aj prišli o loptu a dopredu môžu ísť hráči Hoffenheimu.

41

Po priamom kope Christiana Clemensa sa dostal k hlavičke Pablo De Blasis, no zakončenie domáceho futbalistu nenašlo priestor troch žrdí brány Olivera Baumanna.

40

V zápase vidíme aj prvú žltú kartu. V súboji s Mutom si nedovolene počínal Fabian Schär, a tak právom dostáva žlté varovanie.

39

Center De Blasisa odvrátil mimo pokutového územia Fabian Schär, následne sa do lopty oprel Christoph Moritz, no jeho pokus mieril mimo bránu.

38

A ďalší nedovolený zákrok hostí. Voči pravidlám sa v súboji s Yunusom Mallim previnil kapitán Pirmin Schwegler.

37

Kadeřábek sa snažil poslať loptu na Eduarda Vargasa. Posila z Neapolu ale loptu nezachytila, a tak lopta končí len v rukaviciach Lorisa Kariusa.

35

Domáci ostanú pri lopte po nedovolenom zákroku Jonathana Schmidta. Na trávniku ostal ležať Daniel Brosinski, no žltú kartu pre protihráča si nevypýtal.

34

Pavel Kadeřábek stratil loptu pred šestnástkou domáceho tímu a následne chýbal v obrane. Pablo De Blasis získal loptu, no nanešťastie pre Mainz jeho prihrávka na Clemensa bola príliš dlhá.

33

Christian Clemens sa hnevá na Daniela Sieberta, no ten posúdil jeho stret s Kimom ako nedovolený. Pri lopte tak ostanú zverenci Markusa Gisdola.

32

Po úvodnej aktivite Mainzu sa čoraz viac dostávajú dopredu aj hráči Hoffenheimu. Ich útočná akcia sa ale teraz neskončila úspešne.

31

Naopak o niekoľko sekúnd neskôr fauluje Pierra Bengtssona práve frustrovaný Rudy.

30

Na konci prvej polhodiny duelu postupoval dopredu v situácii 1 na 2 Sebastian Rudy. Hoci sa hráč Hoffenheimu hnevá, jeho súboj s Bellom neposúdil hlavný arbiter ako nedovolený.

28

Mainz je opäť pri lopte. Najmä v strede poľa domáci dominujú a zbierajú odrazené lopty.

27

Daniel Brosinski sa snažil z pravej strany poslať center do šestnástky na svojho spoluhráča, no našiel iba pripraveného Olivera Baumanna.

26

Mainz je opäť aktívnejši, no po zbytočnej strate lopty smerovali dopredu hostia. K strele napriahol z 25 metrov Kim Jin-Su, no kórejský obranca netrafil priestor troch žrdí.

25

Na druhej strane sa črtala šanca pre Muta, no japonský útočník premrhal ten správny čas na strelu. Nakoniec sa do zakončenia spoza šestnástky dostal Malli, no jeho strelu bezpečne kryje Oliver Baumann.

24

24. Kevin Volland (HOF)

24

Eugen Polanski vyčaroval ďalšiu fantastickú prihrávku za obranu. Na jeho pas si nabehol Kevin Volland, no vo veľkej šanci trafil loptu iba do brankára Kariusa. Nasleduje rohový kop pre hostí.

23

Nepríjemný moment. Oliver Baumann sa teraz zahral na Neuera a v sklze ho trochu zasiahol Muto. Nakoniec sa tento stret zaobišiel bez žltej karty.

22

Hoffenheim zostane pri lopte po tom ako ostal na zemi ležať Eugen Polanski.

21

K strele sa dostal Daniel Brosinski, no jeho pokus mieril tesne nad bránu Hoffenheimu.

20

Pablo De Blasis si chcel naraziť loptu s Christianom Clemensom, no výborne zapracoval v defenzíve český obranca Pavel Kadeřábek.

19

Pekný úvod zápasu. V prvých dvadsiatich minútach sme videli po jednom góle na každej strane.

18

18. Yunus MALLI - 1:1

18

Mainz dal gól! Hoffenheim sa z vedenia príliš dlho netešil. Po piatich minútach sa domáci dostali do brejku, lopty sa zmocnil YUNUS MALLI, prehodil si ju na pravačku a strelou medzi nohy Fabiana Schära prekonal aj brankára Olivera Baumanna.

16

Polanski po rýchlej akcii opäť hľadal Schmida, no tentokrát ich spolupráca nepriniesla šancu pre hostí.

15

Domáci sa tlačia do pokutového územia Hoffenheimu, no ten výborne prehusťuje stred poľa. Ani tentokrát sa Mainzu nepodarilo dostať do zakončenia.

14

Domáci sa okamžite snažia o odpoveď a získavajú 4. rohový kop. Exekútorom štandardnej situácie bude opäť Christian Clemens

13

13. Jonathan SCHMID - 0:1

13

Hoffenheim dal gól! Veľmi prekvapujúci moment v Coface Arene. Domáci boli v úvode jasne lepší, no napriek tomu inkasujú ako prví. Eugen Polanski krásne vysunul prihrávkou za obranu JONATHANA SCHMIDA, ktorý technickou strelou prekonáva Lorisa Kariusa.

11

Hra je teraz veľmi rozháraná a obe mužstvá veľmi rýchlo strácajú loptu. Po ľavej strane sa snažil presadiť De Blasis, no ani na dvakrát sa mu nepodarilo odcentrovať.

10

Jasná územná prevaha Mainzu na začiatku zápasu – 65 ku 35%. Z ľavej strany centroval Pablo De Blasis, no jeho prízemný center odvrátil do bezpečia výborne hrajúci Niklas Süle.

9

Prvýkrát smerovala lopta dopredu na mladého nemeckého útočníka Kevina Vollanda. Ten ale v súboji s Nikom Bungertom fauloval.

8

Prvý ofsajd zápasu. Ocitol sa v ňom asi najaktívnejší hráč úvodných minút Yoshinori Muto.

7

Christoph Moritz svojim centrom narobil hosťom problémy. Na rohový kop odvrátil loptu opäť Kim, no center z pravej strany skončil iba na hlave Niklasa Süleho.

6

Hoffenheim sa len sporadicky dostáva k lopte. Hostia ju veľmi rýchlo strácajú, a tak majú v úvode viac z hry zverenci Martina Schmidta.

5

A ďalší rohový kop pre Mainz. Postaral sa o to Daniel Brosinski. Následný center Clemensa ale neznamenal pre hostí nebezpečenstvo.

4

Pekná akcia domáceho tímu. Z ľavej strany odcentroval Pierre Bengtsson a na rohový kop loptu odvrátil Kim Jin-Su.

3

Začiatok stretnutia sa odohráva v pokojnom tempe. Defenzívne povinnosti si opäť dobre splnil Süle, ktorý uspel v súboji s Yoshinorim Mutom.

2

Na začiatku druhej minúty registrujeme prvý faul zápasu. Útočným faulom sa v súboji s Niklasom Sülem previnil Christian Clemens.

1

Úvodný výkop mali hostia, ktorí nastúpili do zápasu v modrých dresoch. Naopak Mainz je v tradičnej červeno-bielej kombinácii.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

1. FSV Mainz 05: Karius – Brosinski, Bungert, Bell, Bengtsson – Baumgartlinger, Moritz – Clemens, Malli, De Blasis – Muto.
Náhradníci: Curci – Balogun, Bussmann, Latza, Parker, Niederlechner.

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Schär, Süle, Kim Džin-Su – Rudy, Schwegler, Polanski – Volland, Schmid, E. Vargas.
Náhradníci: Grahl – Strobl, Bičakčić, Toljan, Kurányi, Uth, Zuber.

Rozhodca: Daniel Siebert.
Po týždni je tu opäť nemecká Bundesliga . Na portáli onlajny.eu sa dnes môžete tešiť na predohrávku 5. kola, v ktorej domáci Mainz privíta futbalistov TSG 1899 Hoffenheim. Zápas sa začína o 20:30 hod a rozhodovať ho bude Daniel Siebert.

MAINZ 05

Mainz vstúpil do nového ročníka prehrou s Ingolstadtom 0:1, ktorý sa z pozície nováčika drží v pokojnom strede tabuľky. Po úvodnom zaváhaní sa ale zverenci Martina Schmidta oklepali a nasledujúce dva dueli zvládli úspešne. Na pôde Borussie Mönchengladbach prekvapivo zvíťazili 1:2 a v domácom prostredí zdolali jasne Hannover 3:0. Minulý víkend prehral Mainz v Gelsenkirchene so Schalke 04, a tak mu so 6 bodmi patrí 10. priečka. V minulej sezóne bol najlepším strelcom tímu Shinji Okazaki, no Japonec počas leta prestúpil do anglického Leicesteru. V dnešnom zápase sa domáci kouč nebude môcť spoľahnúť ani na Freia (stehno), Sota (koleno) a mimo hru je tiež aj Beister. Napriek týmto stratám je dnes Mainz považovaný za mierneho favorita zápasu.

HOFFENHEIM

Futbalisti Hoffenheimu nehrajú v úvode sezóny vôbec zle, no kvôli zbabraným koncovkám zápasov majú na konte iba bod. Ten získali v 3. kole, keď remizovali na pôde Darmstadtu. Na svoje konto si pripísali aj prehry s Leverkusenom (2:1), Bayernom (1:2) a Brémami (1:3). V posledných dvoch spomínaných dueloch prišli o body až v nadstavenom čase, čo je varovný signál aj pred dnešným zápasom. Pred touto sezónou prišiel Hoffenheim o Firmina, Andreasa Becka i Svena Schiplocka. Naopak výraznou posilou je Eduardo Vargas, ktorý prestúpil za 6 miliónov eur z Neapolu. Spoločne s Kevinom Vollandom a Kevinom Kurányim by tak mali byť najväčšími hrozbami pre obranu domáceho tímu. Tím Markusa Gisdola, ktorý sedí na lavičke Hoffenheimu od roku 2013, neposilní v dnešnom zápase Kai Herdling a ani Jiloan Hamad.

VZÁJOMNÉ ZÁPASY

28.02.15 Hoffenheim – Mainz 2:0
26.09.14 Mainz – Hoffenheim 0:0
15.03.14 Hoffenheim – Mainz 2:4
05.10.13 Mainz – Hoffenheim 2:2
16.03.13 Hoffenheim – Mainz 0:0
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

1. FSV Mainz 05 – TSG 1899 Hoffenheim

3:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 18. Malli, 61. Malli, 68. Malli – 13. Schmid

Karty:   90. Niederlechner (MAI) – 40. Schär (HOF), 49. Bičakčić (HOF)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:13.

1. FSV Mainz 05: Karius – Brosinski, Bungert, Bell, Bengtsson – Baumgartlinger (C), Moritz – Clemens, Malli (88. Serdar), De Blasis (90+2. Parker) – Muto (76. Niederlechner).
Náhradníci: Curci – Balogun, Bussmann, Parker, Niederlechner, Klement, Serdar.

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Schär (46. Bičakčić), Süle, Kim Džin-Su (75. Uth) – Rudy, Schwegler (C) (76. Kurányi), Polanski – Volland, Schmid, E. Vargas.
Náhradníci: Grahl – Strobl, Bičakčić, Toljan, Kurányi, Uth, Zuber.

Rozhodca: Daniel Siebert