Menu

Futbal

Európska liga

FC Sion – Girondins Bordeaux

1:1

koniec (0:0)

05.11.2015, 19:00 • Stade de Tourbillon (Sion) • 4 • Skupina B • Andrej Marienka

Fortuna: 2.52 3.1 3.0

Je dobojované, už sa zdalo, že Bordeaux si dnes z ihriska súpera odnesie veľmi dôležité tri body, domácemu kapitánovi Salatićovi sa však aj napriek tomu, že si Sion v závere nevypracoval tlak podarilo vyrovnať a tak sa dnešný zápas končí nerozhodne 1:1. Tento výsledok zrejme zápasu svedčí najviac, keďže Sion bol v prvom polčase jasne lepším tímom, naopak v druhej polovici zápasu malo navrch Bordeaux.

Po dnešnom zápase tak Sion zotrvá na prvej priečke B skupiny, no náskok pred Liverpoolom sa mu zmenšil iba na 3 body, keďže Liverpool dnes zdolal Kazaň tesne 1:0. Bordeaux po dnešnom dni aj naďalej zotrvá na 3. priečke tabuľky.

Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (20:59:32)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

90+3. Veroljub SALATIC - 1:1

90+3

Tím Sion práve strelil gól! Domáci tím to napokon predsa len dokázal! Na center z rohového kopu si najvyššie vyskočil VEROLJUB SALATIĆ, ktorý doslova v posledných sekundách zachránil svoj tím od prehry!

90+1

90+1. Moussa Konaté (SON)

90+1

Obrovská šanca na vyrovnanie! Follonier sa na pravej strane zbavil protihráčov, našiel úplne voľného Konatého, no jeho prudká strela bola zrazená tesne vedľa brány.

90

Crivelli získal ďalšie cenné sekundy na polovici súpera, pri rohovej zástavke sa s loptou udržal dobrých 30 sekúnd.

89

Prichádza posledné striedanie v zápase, ihrisko opúšťa zatiaľ jediný strelec v zápase Touré, na pár minút do hry naskočí Saivet.

88

Konaté to skúšal v útoku individuálne, hostia však výborne bránia, blokujú strely i prihrávky, hrajú naozaj obetavo.

87

Bordeaux teraz dve minúty úspešne udržiavalo hru na polovici Sionu, hráči sa však teraz musia rýchlo vrátiť, Vanins totiž dlhým odkopom vysunul svojich spoluhráčov.

86

Hneď na to prichádza aj posledné striedanie Sionu, ihrisko opúšťa Ndoye, ktorý toho má dnes už zrejme dosť, opačným smerom vybieha Follonier.

85

Uvidíme, či domácemu tímu pomôže výmena Assifuaha za Karlena.

84

Sion to skúša iba nakopávanými loptami, no tie nemajú šancu na úspech, keďže sú všetci hráči Bordeaux zoradení pred svojou vlastnou šestnástkou.

83

Na zemi sa navyše ocitol Edimilson Fernandes, ktorého ratujú aj jeho vlastní spoluhráči, keďže im ide v podstate o každú sekundu.

82

Domácemu tímu čas na prípadné vyrovnanie rýchlo ubieha a zatiaľ to nevyzerá na nejaký záverečný tlak na defenzívu Bordeaux.

81

Konaté bol v strede ihriska podľa rozhodcu faulovaným hráčom, i keď sa zdalo, že práve on uštedril Palloisovi šľapáka.

80

Po nepresnej prihrávke lopta skončila u Carrassa, ten sa s ďalšou rozohrávkou nenáhli, no mal by si na to dať pozor, dnes už jednu žltú kartu za zdržiavanie hry videl.

79

Strieľaná prihrávka bola zrazená za postrannú čiaru, po vhadzovaní sa neúspešne o center pokúšal aj Zeman.

78

Plašil si teraz nedal pozor, fauloval jedného z útočníkov Sionu a tak súperovi daroval priamy kop z dobrej pozície.

77

Tímu hostí prichádza pomôcť Crivelli, ktorý v zápase vystrieda Diabatého.

76

Assifuah šiel do vzdušného súboja na súperovej polovici až moc bojovne, odniesol si to jeden z obrancov. Rozhodca píska útočný faul.

75

Zatiaľ sa hráčom domáceho tímu nedarí dostať sa na dostrel brány a budú to mať čoraz ťažšie, keďže hostia začínajú prehusťovať priestor pred svojou šestnástkou.

74

Takúto hru sledujeme aj naďalej, uvidíme, kedy sa Sion odhodlá k otvoreniu hry a tým k väčšiemu riskovaniu.

73

Hra sa opäť presťahovala do strednej časti ihriska, tam sa zrejme budú hostia snažiť udržať loptu po čo najdlhší čas.

72

Carrasso sa s rozohrávkou od brány príliš neponáhľal, za zdržovanie hry vidí aj žltú kartu.

72

Prvý raz v zápase strieda aj domáci celok, zápas predčasne končí pre Carlitosa, do hry zasiahne Zeman.

71

71. Cédric Carrasso (BOR)

71

Carrasso sa musel blysnúť parádnym zákrokom po tom ako sa z ničoho nič k lopte dostal na hranici šestnástky Assifuah. Jeho prudkú strelu dokázal francúzsky brankár končekmi prstov vyraziť.

70

Čas na prípadné vyrovnanie sa im však rýchlo kráti, medzitým sa nám začala posledná dvadsaťminútovka riadnej hracej doby.

69

Hra sa trošku ukľudnila, snažia sa o to najmä domáci obrancovia, ktorí si držia loptu na svojich kopačkách na svojej vlastnej polovici ihriska.

67

Zdá sa, že strelený gól skôr nakopol hráčov Bordeaux a obzvlášť Tourého. Ten sa s loptou znova dostal až do pokutového územia, odkiaľ však tentoraz bránu neohrozil.

66

Tak uvidíme, čo spraví inkasovaný gól s mentalitou domáceho mužstva. Inkasovaný gól je len logickým vyústením zlej hry domáceho mužstva v druhom polčase.

65

65. Thomas TOURÉ - 0:1

65

Bordeaux dalo gól! Hostia nám predviedli ako má vyzerať rýchly útok, celá akcia začala pri Chantômem, a skončila pri THOMASOVI TOURÉM, ktorý prudkou strelou nedal domácemu brankárovi ani najmenšiu šancu.

64

64. Ebenezer Assifuah (SON)

64

Edimilson Fernandes krásnou prihrávkou našiel Konatého, ten ešte krajšie vysunul Assifuaha, ktorému na opačnej strane nabiehal Edimilson Fernandes, no rozhodol sa pre zakončenie tesne vedľa brány.

63

Prichádza prvé striedanie v zápase, ihrisko opúšťa Jussiê, jeho miesto na trávniku zaujme Maurice-Belay.

62

Touré to tentoraz skúsil individuálne, prenikol sám až do šestnástky, jeho strela z ťažkého uhla bola zrazená na rohový kop.

61

Chabé zakončenie sme videli aj na opačnej strane, Tourého hlavička nemohla prekvapiť pozorného Vaninsa.

60

Prudký center nenarobil Carrassovi žiadne problémy, do dráhy lopta sa nepostavil nikto, kto by ju nejakým spôsobom tečoval.

59

Carlitos svoju stratu lopty odčinil, na ľavej strane si vypýtal faul a získal priamy kop. Faulom sa previnil Sané.

58

Pri lopte sa po dlhšej dobe nachádza domáci celok, hráči si ale loptu vymieňajú len na svojej vlastnej polovici ihriska, dopredu sa príliš nehrnú.

57

Konaté vybojoval v stredovom kruhu loptu, dopredu mu nabiehal Assifuah, no svojou prihrávkou si vybral Carlitosa, ktorý ale nemal rýchlosť a tak ho takmer okamžite o loptu obral protihráč.

56

Hostia sú aj naďalej aktívnejší, aj keď sa teraz nedostávajú až na dostrel brány. Domáci tím je v druhom polčase akoby vymenený.

55

55. Cheick Diabaté (BOR)

55

Contento krásnou diagonálnou prihrávkou do šestnástky prihral Diabatému, ten v dobrej pozícii iba trestuhodne triafa bočnú sieť.

54

Sledujeme úplne opačný obraz hry oproti tomu z prvého polčasu. Teraz má Bordeaux jednoznačne navrch a domáci tím sa takmer výhradne bráni.

53

Konaté sa teraz takmer dostal do úniku, výbornú prihrávku cez celé ihrisko však včas zastavil Biyogo Poko.

52

Zo strany hostí je to však stále akési chaotické, nepresnými prihrávkami sa hráči sami vyháňajú do ťažších pozícii.

51

Bordeaux začína na súpera vyvíjať tlak, pred bránou si na letiacu loptu naskakoval Touré, jeho zakončenie ale nenarobilo Vaninsovi veľké problémy.

50

Hrá sa prevažne v strednej časti ihriska, tam momentálne nemá navrch ani jeden z tímov. Lopta pomerne často mení majiteľa.

49

Sion následne zahrával priamy kop, z toho však nič nebolo, keďže jeden z útočiacich hráčov hral v ofsajde.

48

Nehralo sa príliš dlho, Biyogo Poko totiž inkasoval nepríjemný úder do chúlostivých partii a chvíľu trvalo, kým to rozchodil.

47

V hre pokračuje aj Ndoye, ktorý síce musel byť ošetrovaný, no vďaka obväzom na hlavne je na ihrisku lepšie rozoznateľný.

46

Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného z tímov, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.

46

Začal sa druhý polčas.
Oba tímy dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
Polovica zápasu je za nami, gólu sme sa v nej nedočkali, keďže šancí na skórovanie bolo ako šafranu. Aktívnejším tímom bol domáci Sion, ktorý bol v útoku nebezpečnejší. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 20:03.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Tak teraz mala domáca obrana veľké šťastie! Z ľavej strany do šestnástky z ničoho nič priletela prudká prihrávka a Tourého zakončenie z ťažkej pozície v poslednej chvíli mimo brány zrazil jeden z obrancov.

45+1

V nadstavenom čase ešte sledujeme snahu hostí o ohrozenie brány, kvôli nepresným prihrávkam sa im to však vôbec nedarí.

45+1

Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať ešte 1 minúta navyše.

45

Lacroix to zrejme rozchodí, horšie je na tom Ndoye, je tam aj krv, hraciu plochu opúšťa síce po svojich ale v sprievode tímového lekára.

44

Na ihrisku zasahujú aj lekári, s oboma hráčmi to vyzerá dosť zle. Uvidíme, či budú schopní v hre ešte pokračovať, alebo dôjde k nútenému striedaniu.

43

43. Lacroix a Ndoye

43

Až teraz sa vďaka protiútoku hostia dostali zo svojej vlastnej polovici. V snahe odvrátiť nebezpečný center sa však vo vzduchu nepríjemne hlavami zrazili domáci hráči Lacroix a Ndoye.

42

Sion v závere prvého polčasu zvyšuje tlak, hráči si zrejme dali za cieľ skórovať ešte v prvej polovici zápasu. Bordeaux teraz v podstate len bráni.

41

41. Žltá karta - Ebenezer Assifuah (FC Sion)

41

Assifuah sa následne v útoku previnil faulom na Saného, keď to s bojovnosťou trošku prehnal. Kartový trest ho neminie.

40

40. Assifuah

40

Domáci hráči teraz nemôžu uveriť tomu, že nebudú zahrávať pokutový kop. Assifuah si zbehol do šestnástky a zozadu ho k zemi poslal jeden z obrancov. Kružliak však akékoľvek protesty odmieta a pokutový kop nasledovať nebude.

39

Domáci tím sa opäť prebúdza, z pravej strany prilietaval pred bránu center, na ktorý ale nemohol Carlitos v žiadnom prípade zareagovať.

38

Loptu mu odobral Touré, ktorý sa s tým nemaznal a takmer okamžite vypálil. Jeho strela bola však veľmi nepresná, Vanins zasahovať nemusel.

37

Lacroix získal loptu na svojej polovici, dopredu mu okamžite štartovala trojica spoluhráčov, on však nepochopiteľne robil kľučky, pri ktorých stratil loptu.

36

36. Žltá karta - Cédric Yambéré (Girondins Bordeaux)

36

Yamberého však tentoraz kartový trest neminie, vidí ju za faul na súperovej polovici ihriska.

35

Ďalší faul hráča Bordeaux, Touré tentoraz protihráča stiahol za ruku k zemi. Aj tento zákrok by kľudne mohol byť potrestaný žltou kartou.

34

Biyogo Poko na svojej polovici fauloval, treba poznamenať, že Konaté tomu poriadne pridal, každopádne však získal priamy kop.

33

V hre sa nám začínajú hromadiť nepresnosti na obidvoch stranách, hrá sa preto prevažne v strednej časti ihriska.

32

Veľmi sľubná kombinácia domáceho tímu, Assifuah si nabehol za obranné línie súpera, ocitol sa pri tom v tesnom ofsajde.

31

Takmer sa im to podarilo, Assifuah si nabiehal do dobrej pozície, no prihrávka z ľavej strany sa k nemu nedostala.

30

Domáci tím tak ma dočasnú presilovku o jedného hráča, uvidíme či sa im ju podarí využiť na vypracovanie si príležitosti.

29

Ďalší nepríjemný faul na hráča Bordeaux, Plašil inkasoval veľmi nepríjemného šľapáka od Edimilsona Fernandesa a bude potrebovať ošetrenie za postrannou čiarou.

28

Následná nakopávaná lopta na Assifuah končí iba v náručí Carrassa. Ten nepripustil žiadnu chybu.

27

Biyogo Poko v útoku výborne získal loptu, jeho spoluhráči to však potom zbytočne prekombinovali, na hranici šestnástky si dokonca chceli prihrávať pätičkou. Priama strela by bola v tejto situácii určite lepším riešením.

26

Hra aj naďalej pokračuje na domácej polovici, hráči Bordeaux však boli vytlačení z nebezpečnej vzdialenosti a loptu si vymieňajú ďaleko od brány.

25

Priamy kop nebol márny, strieľaná prihrávka sa však od hráča zo šestnástky odrazila, takže Diabatému sa nepodarilo zakončiť.

24

Rüfli na svojej polovici zozadu doslova v sklze zostrelil Tourého, za tento zákrok by sa kľudne mohla udeliť žltá karta, slovenský rozhodca je ale milosrdný, rieši to dohovorom.

23

Ani táto štandardná situácia nemohla narobiť brankárovi Carrassovi vrásky na čele, biedny center skončil v jeho rukaviciach.

22

Assifuah sa zapojil do útočnej akcie svojho tímu, dostal sa až do šestnástky, no ideálny čas na strelu premrhal. Tak sa aspoň pokúsil o prihrávku, ktorá alebo bola zrazená na roh.

21

Hostia sa aj naďalej sústreďujú prevažne na obrannú činnosť a súpera trápia iba protiútokmi, ktoré im zatiaľ nevychádzajú.

20

Bordeaux zásluhou Tourého získalo priamy kop, Touré ho aj zahrával, jeho center však končí iba v rukaviciach pozorného Vaninsa.

19

Ďalšia snaha o vysunutie Konatého, ten si tentokrát nedal pozor a ocitol sa v tesnom postavení mimo hry.

18

Až teraz boli hráči Sionu vytlačení na svoju vlastnú polovicu ihriska, odkiaľ sa cez prehustený stred nedokážu pretlačiť do útoku.

17

Domáci celok zostáva aktívnejším, hráči sa tlačia čoraz viac dopredu, obrana Bordeaux zatiaľ náporu dokáže odolávať.

16

Konečne pekná útočná akcia. Carlitos inkasoval pekný krížny pass na ľavej strane, načasoval prihrávku na Konatého, ktorý si zbehol do šestnástky, z ťažkej pozície však iba triafa bočnú sieť.

15

O útoku cez dlhú vzdušnú prihrávku sa pokúšali aj hráči Sionu, aj v tomto prípade bola prihrávka príliš prudká, na to aby ju hráč dokázal spracovať.

14

Carlitos v útoku stratil loptu, dopredu sa okamžite pustila trojica hráčov v bielom, Touré vysunul Chantôma, ten trošku zbrklo centroval na Diabatého, bolo to veľmi nepresné.

13

Pokus o nakopávanú loptu na Diabatého hráčom hostí nevyšiel, prihrávka bola príliš prudká a skončila mimo hracej plochy.

12

Tí získali rohový kop po ďalšej aktivite Contenta v pokutovom území. Nepresná prihrávka z rohu ihriska končí iba na bočnej sieti.

11

Ani z tejto štandardtky nič nebezpečné nevzniklo, takisto ako z pokusu o protiútok domáceho tímu. Pri lopte sú opäť hráči Bordeaux.

10

Contento potiahol hru po ľavom krídle, situácia sa zdala byť beznádejná, no nemecký obranca získal aspoň priamy kop.

9

Na opačnej strane to skúsili aj útočníci Sionu, ani oni sa však ďaleko nedostali, zatiaľ si na prvú vážnejšiu šancu budeme musieť počkať.

8

Do ojedinelého útoku sa pustil hostia, Diabaté skúsil strelu z väčšej diaľky, tá ale Vaninsovi nemohla narobiť väčšie problémy.

7

Z tohto rohu nič nebude, Ndoye vo vzduchu opäť fauloval, čo neušlo pozornosti hlavného rozhodcu Kružliaka.

6

V hre sa opäť pokračuje, Edimilson Fernandes prenikal po pravej strane, jeho prihrávka bola zablokovaná a tak získal aspoň prvý roh.

5

Stále sa nehrá, zranený hráč musel opustiť ihrisko v sprievode lekára, nevyzerá to príliš dobre.

4

4. Žltá karta - Birama Ndoye (FC Sion)

4

Ndoye šiel do vzdušného súboja veľmi nešetrne, odniesol si to Chantôme, ktorý inkasoval lakeť do hlavy. Domáci hráč vidí aj prvú žltú kartu.

3

Prvýkrát sa tak do útoku mohli vydať hráči Bordeaux, ďaleko však nedošli, domáca obrana ich zastavila ešte predtým, ako sa dostali na dostrel brány.

2

Center smeroval k vzdialenejšej žrdi, kde si na loptu naskakoval Salatić, ten však nechtiac zahral rukou.

1

Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci futbalisti, tí už po pár sekundách získavajú priamy kop z dobrej pozície na pravom krídle.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v červených dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v bielom.
Úvodné zostavy:

FC Sion: Vanins – Zverotić, Ziegler, Lacroix, Rüfli – Salatić, Ndoye – Carlitos, Edimilson Fernandes, Assifuah – Konaté
Náhradníci: Fickentscher – Zeman, Karlen, Sierro, Vanczák, Joaquim Adão, Follonier

Girondins Bordeaux: Carrasso – Contento, Pallois, Yamberé, Sané, Biyogo Poko – Jussiê, Chantôme, Plašil, Touré – Diabaté
Náhradníci: Prior – Ounas, Pablo, Traoré, Saivet, Maurice-Belay, Crivelli

Rozhodca: Kružliak – Somolani, Mokos (všetci SVK).
História vzájomných zápasov:

Tieto tímy sa vzájomne stretli iba raz a to pred dvoma týždňami, keď Sion zvíťazil na pôde Bordeaux 1:0.
Pekný štvrtkový večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase skupinovej fázy Európskej Ligy UEFA. V dnešnom súboji si sily zmerajú FC Sion a Girondins Bordeaux.

FC Sion

Dnešný domáci tím je zároveň aj lídrom skupiny, keďže sa mu ako jedinému podarilo aspoň v jednom zápase bodovať naplno. Momentálne má na svojom konte dokopy 7 bodov za 2 víťazstvá a 1 remízu. Hráčom sa podarilo zdolať Rubin Kazaň na domácej pôde 2:1 a na ihrisku jeho dnešného súpera vybojovali cenné víťazstvo 1:0. Vo zvyšnom, treťom zápase Sion získal na pôde Liverpoolu bod za remízu 1:1. V domácej súťaži momentálne patrí Sionu 5. miesto v tabuľke, na Luzern stráca dva body.

Girondins Bordeaux

Bordeaux sa momentálne nachádza na tretej resp. štvrtej priečke tabuľky o ktorú sa delí s Kazaňou. Situácia však ešte nemusí byť stratená, keďže na druhý Liverpool stráca iba jediný bod. Hráči dokopy vybojovali dva body za domácu remízu s Liverpoolom 1:1 a bezgólovú remízu na ihrisku Kazane. Na lídra tabuľky – Sion však stráca už 5 bodov. Situácia v tejto skupine bude ešte veľmi zaujímavá, k čomu môže prispieť aj dnešný prípadný bodový zisk Bordeaux. Výkony francúzskeho tímu však zaostávajú za očakávaniami, keďže ani v domácej súťaži to nieje bohviečo. Po 12tich kolách totiž Bordeaux v tabuľke patrí až 14. miesto.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

FC Sion – Girondins Bordeaux

1:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 90+3. Salatic – 65. T. Touré

Karty:   4. Ndoye (SON), 41. Assifuah (SON) – 36. Yambéré (BOR), 72. Carrasso (BOR)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 6:4. Fauly: 14:13.

FC Sion: Vaņins – Ruefli, Lacroix, R. Ziegler, Zverotić – Assifuah (85. Karlen), Ndoye (86. Follonier), Fernandes, Salatic (C), Garcia Carlitos (72. Zeman) – Konaté.
Náhradníci: Fickentscher – Vanczák, Sierro, Adão, Zeman, Karlen, Follonier.

Girondins Bordeaux: Carrasso – Biyogo Poko, Sané (C), Yambéré, Pallois, Contento – T. Touré (89. Saivet), Plašil, Chantôme, Jussiê (63. Maurice-Belay) – Diabaté (77. Crivelli).
Náhradníci: Prior – Pablo, A. Traoré, Maurice-Belay, Ounas, Saivet, Crivelli.

Rozhodca: Kružliak – Somolani, Mokos (všetci SVK)