Menu

Futbal

Európska liga

Tottenham Hotspur – R.S.C. Anderlecht

2:1

koniec (1:0)

05.11.2015, 21:05 • White Hart Lane, London • 4 • Skupina J • Patrik Ondrovič

Fortuna: 1.55 4.1 6.1

Je za nami aj druhý polčas v súboji o postupovú priečku medzi Tottenham Hotspur – R.S.C. Anderlecht. Tottenham sa vďaka dnešnej výhre vyšvihol až na prvú priečku skupiny J. Celky nastúpili do druhého polčasu za stavu 1:0. V druhom polčase sme sa dočkali až dvoch kúskov. O prvý sa postaral v 72. minúte Ezekiel. Dlh oto vyzeralo, že Anderlecht udrží stav 1:1, no potom prišla delovica Mousu Dembelého, ktorá znamenala výhru Tottenhamu 2:1.


Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (22:56:56)

90+3

Koniec zápasu.

90+1

Harry Kane sa s Lamelom nikam neponáhľajú. Loptu si vymieňajú pri rohovej zastávke a čakajú na napádanie od súpera.

90

V prvom polčase sa nadstavujú +3 minúty.

89

Striedanie v tíme R.S.C. Anderlecht: z ihriska odchádza Frank Acheampong, prichádza Idrissa Sylla.

88

88. Mousa DEMBÉLÉ - 2:1

88

Tottenham dal gól!

Tak toto je niečo neuveriteľné! Zakríkol som to a gól na 2:1 predsa len prišiel a nebol to len tak obyčajný gól. V samom závere zápasu naservíroval Son loptu na kopačku MOUSU DEMBÉLEHO, ktorý tvrdou strelou z prvej mieril presne pod brvno. Krásny gól, ktorý bude určite znamenať veľa pre kohútov.

87

Center od vlajočky sa však nepodaril ani domácemu Erikovi Lamelovi a tak sa zrejme dnes už rozhodujúceho gólu nedočkáme.

86

Konečne sa v druhom polčase ukázal aj Harry Kane po pase Lamelu. Zakončenie bolo nepresné, no len vďaka teču jedného zo stopérov a tak uvidíme rohový kop.

85

K strele sa na opačnej strane odhodlal Mousa Dembelé, no ten mieril po zemi len do rukavíc pripraveného Prota.

84

A ani teraz neprišlo poriadné zakončenie po dobrej centrovanej lopte od rohovej zástavky.

83

Striedanie v tíme R.S.C. Anderlecht: z ihriska odchádza Fabrice N´Sakala, prichádza Ibrahima Conté.

82

Po prvom rohovom kope uvidíme aj druhý, no v dnešnom stretnutí gól z rohu nie a nie prísť.

81

Pochváliť treba Erika Diera, ktorý v závere zápasu pracuje na 110%. Momentálne včas odzbrojil Ezekiela, ktorý tak nepridá svoj druhý gól.

80

Tottenham momentálne v kľude kombinuje pred bránkou Tottenhamu, no strela neprichádza a bez strely nepríde ani gól. Navyše do konca riadnej hracej doby ostáva niečo okolo 10 minút.

79

Do lopty sa po rohovom kope napokon oprel Dendoncker, ktorý žiaľ mieril veľmi nepresne a lopta končí niekde na tribúne za bránkou Huga Llorisa.

78

Okaku mohol v ďalšom brejku pridať aj druhý gól svojho tímu no Ben Davies výborne zakročil a loptu poslal mimo hraciu plochu. Z následného rohového kopu sa už Anderlecht nepresadil.

77

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Dele Alli, prichádza Joshua Onomah.

76

Domáci chystajú aj posledné striedanie a vyzerá to na posilnenie útoku. Venujme sa však dianiu na ihrisku a to prieniku Najara po krídle.

75

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Ryan Mason, prichádza Mousa Dembélé.

74

Máme tu 74. minútku a začíname pekne odznovu. Takýto výsledok nepomôže ani jednému z celkov a boj o postupovú priečku bude napínavý až do konca.

72

72. Imoh EZEKIEL - 1:1

72

Anderlecht dal gól!

Dorovnávajúci gól predsa len prišiel. Tottenham si o toto doslova koledoval. Podobný center a podobná akcia ako pred minútkou teraz končí na kopačke striedajúceho IMOHA EZEKIELA, ktorý z bezprostrednej blízkosti aj za pomoci žrde strieľa dorvnávajúci gól.

71

Defour si teraz nádherne zbehol na center z poliacje čiary. Loptu si jedným dotykom spracoval a druhým vystrelil Strela to bola naozaj pekná, no pravý horný roh minula o centimetre.

70

Po rohovom kope sa lopta dostala až k Okakovi, ktorý z malého vápna volejom nezakončil najpresnejšie a tak gól na 1:1 nie a nie padnúť.

69

Striedanie v tíme R.S.C. Anderlecht: z ihriska odchádza Youri Tielemans, prichádza Imoh Ezekiel.

68

Acheampong chcel trošku oživiť hru idnividuálnym prienikom, no Alderweireld povedal nie a loptu odkopol do bezpečnej zóny.

67

Mason sa tento raz napraihol zo strednej vzdialenosti, no lopta mu vôbec nesadla a tak mu ju doslova ukradol z kopačky Mbodji.

66

Lopta sa drží pred vápnom Anderlechtu, no chýba tomu rýchlosť a najmä presnosť. Striedanie konečne chystajú aj hostia.

65

Strela Erika Lamelu nemala ani potrebnú silu a ani potrebnú presnosť.

64

Davies teraz trošku nepresnou prihrávkou na Sona pripravil svoj tím o výhodu. Anderlech sa ihneď oslobodzuje, no ich kombinácia je sprevádzaná nepresnosťou.

62

Strela prišla aj na opačnej strane. Tu sa však jednalo o veľmi nepresný pokus a tak sa venujme dianiu na opačnej strane.

61

Son sa ihneď zapája do kombinácie svojho celku. Loptu síce poslal do vápna, no tá sa ihneď dostáva von. To však nevadí lebo sa jej zmocnil Davies, ktorý tvrdou strelou opečiatkoval brvno bránky Anderlechtu.

60

Lamela naservíroval loptu Allimu. Ten sa napriahol zo strednej vzdialenosti, no ohrozenie Protu neprišlo vďaka dobre postavenej obrane hostí.

59

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Christian Eriksen, prichádza Son Heung-min.

58

Ten sa však R.S.C vôbec nepodaril a Tottenham sa tak poľahky oslobodzuje.

57

Acheampong si teraz loptu pripravil trikrát na strelu aj za pomoci domácich futbalistov, no strelu napokon na poloodkrytú bránku nevyslal. To však nevadí, lebo Anderlecht môže zahrávať rohový kop.

55

Dendoncker sa teraz hnevá na postranného arbitra, ktorý mu odpísal naozaj tesný ofsajd. Na strane domácich sa za postrannou čiarou rozcvičuje Son Heung-Min.

54

V úvode druhého polčasu je jednoznačne lepším celkom Anderlecht, ktorému chýba už len presná strela, ktorá by priniesla potrebný gól.

53

N'Sakala to teraz skúšal tvrdým centrom pred Llorisa, no výborne zasiahol Alderweider, ktorý loptu posiela do bezpečia.

52

Tak a situácia sa nám zopakovala. Po prihrávke Masona sa do brejku dostal Lamela, no ten vo finálnej fáze padá a tak strela neprichádza. Erik si ešte pýtal penaltu, no márne.

51

Anderlecht mal k dispozícii rohový kop, ktorý padol len na kopačku Vertonghena. Podobne dopadol aj druhý pokus z rovnakej pozície.

50

Pozor však na opačnej strane, kde sme sa takmer dočkali dorovnávajúceho gólu po prízemnej strele Defoura. Lloris na dvakrát, no predsa likviduje

49

Alli v brejku hľadal na opačnej strane Lamelu, no loptu poslal veľmi nepresne a tak sa teraz právom drží za hlavu. Obrovská smola.

49

Strela prišla však pred Hugom Llorisom po krásnej kombinácii na jeden dotyk. Projektil však letel privysoko a ohrozenie nepriniesol.

48

Loptu od vlajočky poslal práve Christian Eriksen, no tomu sa nepodarilo nájsť žiadného spoluhráča v rovnakom drese a tak druhý gól zápasu nevidíme.

48

Podobne to skúšal aj Eriksen, ktorý cez Deschachta vybojoval aspoň rohový kop pre svoj tím.

47

Netrvá však dlho a klopte sa dostal Trippier, ktorý to skúšal centrom z pravej strany. Výborne zapracoval N'Sakala, ktorý blokuje center.

46

A máme tu druhý polčas. O výkop doň sa postarali futbalisti Anderlechtu, ktorí sa rozhodli pre kombináciu smerom pred vlastného gólmana odkiaľ začnú pomalý presun na bránku Hugga Llorisa

46

Začal sa druhý polčas.
Je za nami prvý polčas medzi Tottenham Hotspur – R.S.C. Anderlecht. Jedná sa o zápas o druhú priečku a zatiaľ má lepšie nakročené Tottenham, ktorému sa podarilo v 29. minúte ujať vedenia zásluhou Harryho Kanea, ktorý nedal Protovi najmenšiu šancu.

Druhý polčas začne približne o 22:06.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Alli sa po páde vo vápne hnevá na hlavného rozhodcu, no ten rozhodol správne. Nejednalo sa o zákrok hodný penalty.

45

V prvom polčase sa nadstavuje +1 minúta.

44

Prvý polčas sa prakticky už len dohráva kúsok od poliacej čiary. Gól do šatní by teraz znamenal veľa a tak neriskuje ani jeden z celkov.

43

Ale teraz prišlo pekné zakončenie Kane, ktorý po centri Alliho mieril len do rukavíc pripraveného gólmana Prota.

42

Loptu si napokon postavil Eriksen, ktorý poslal pred Prota razantný center. Žiaden z mužov v bielom sa k lopte nedostal, no Tottenham ostáva pri lopte.

41

41. Žltá karta

41

Žltú kartu dostáva Fabrice N´Sakala (R.S.C. Anderlecht).

41

Alli si vypýtal pádom priamy kop kúsok od vápna Anderlechtu. je to pozícia skôr na center. Zrejem to bude aj s prvou žltou kartou.

40

Do konca prvého polčasu ostáva niečo okolo 5 minút a na svetelnej tabuli nám od 29. minúty svieti 1:0 po presnom zásahu Kanea.

39

Pochváliť však treba Harryho Kanea, ktorý predviedol krásnu robotu s loptou pred Protom, no po kľučkách sme sa ďalšieho projektilu nedočkali.

38

Posledné minútky je to skôr nakopávaná. Oba celky robia chyby vo finálnej prihrávke a tak nič poriadné na hracej ploche nevidíme. Momentálne kombinujú kohúti kúsok od rohovej zástavky Anderlechtu.

36

Karta sa trošku obrátila a momentálne bráni Tottenham v 10-tich. Loptu si vymieňa Najar s Defourom. Strela však nie a nie prísť.

35

Najar si teraz vypýtal hlasným výkrikom faul na vlastnej polovičke a tak sa domáci musia rýchlo stiahnúť pred vlastného gólmana.

34

Štadión White Hart Lane a divákov na ňom teší strelený gól Harryho Kane. Po tomto zásahu je domácich fanúšikov konečne poriadne počuť.

33

Acheampong sa zbytočne hnevá na postranného arbitra. Jednoznačne sa jednalo o ofsajdové postavenie tohto futbalistu.

32

Individuálne sa pri rohovej zástavke chcel presadiť aj Trippier, no tomuto mužovi sa jeho výlet z obrany nepodaril a tak sa Anderlecht znovu oslobodzuje dlhým odkopom do bezpečia.

30

Ihneď po inkasovanom góle chcú odpovedať aj hostia. Zatiaľ sme boli svedkami len centru, ktorý navyše nenašiel spoluhráčov v žlto-modrých dresoch.

29

29. Harry KANE - 1:0

29

Tottenham dal gól!

Domácim futbalistom sa podarilo využiť dočasnú presilovku bez Okakuho. Po kombinácii na jeden dotyk prišla krásna lopta od Eriksena priamo na kopačku HARRY KANE, ktorý sa razantnou strelou z hranice vápna nemýlil a otvára tak stav stretnutia. 1:0!

28

28. Stefano Okaka (AND)

28

Erik Lamela navyše teraz trošku zbytočne a tvrdo poslal na zem Okakuho, ktorý sa drží za ľavé oko.

27

Kane teraz trošku zbytočne pätičkou prestrkoval loptu na Masona. Lopta samozrejme adresáta nenašla a tak sme sa samostatného nájazdu na brankára nedočkali.

25

Okaku v treťom súboji s Vertonghenom. Ani tentokrát to však nekončí inak ako rohovým kopom, po tom čo sa do strely tohto futbalistu ochotne hodil Ryan Mason.

24

Vyzerá to tak, že domáci sa pomaly ale isto dostávajú do hry. Futbalisti Anderlechtu musia momentálne v 10-tich brániť svojho gólmana. Lopta sa totiž drží pred ich vápnom.

23

23. Érik Lamela (TOT)

23

Krásna robota Erika Lamelu s loptou. Tomu sa podarilo prekľučkovať až do vápna, no následná strela v polopáde bola veľmi nepresná.

22

Po tomto centrovanom pokuse sa k lopte dostal Trippier, ktorý projektilom zo strednej vzdialenosti míňa bránku o pár metrov.

21

Pochváliť teraz treba Deschachta, ktorý odzbrojil včas šprintujúceho Alliho. Tottenham po tomto zákroku zahrá aspoň rohový kop.

20

Erik Lamela teraz výborne zabojoval po svojej chybnej prihrávke a loptu napokon vybojoval pre Alliho. Druhý menovaný sa však Ďaleko už nedostal.

19

Tempo hry od úvodu stretnutia pomaly ale isto upadá. Dúfajme, že sa len mýlim alebo, že sa jedná o chvíľkovú záležitosť.

18

Hra sa nám presunula na poliacu čiaru. Teda skôr lieta zo strany na stranu a nie je jasné, ktorý z celkov je pri lopte častejšie.

17

Eriksen sa teraz po individuálnom prieniku dostal až k centru, no lopta opäť nebola najpresnejšia a tak sa R.S.C Anderlecht aj v tomto prípade ubránil.

16

Momentálne je lopta na kopačke Masona, ktorý si loptu vymieňa s Dierom. Cez múr hostí je naozaj ťažké sa presadiť.

15

15. Youri Tielemans (AND)

15

Krásna strela Tielemansa teraz minula bránku Tottenhamu len o chlp. Po narážačke s Okakom prišla totiž strela k tyčke, po ktorej sa hádzal Hugo Lloris, no zbytočne.

14

V úvode stretnutia sú aktívnejším celkom práve hostia, ktorí jeden z dvojzápasu už vyhrali. Podarí sa im to aj dnes?

12

Domácim sa podarilo loptu prepašovať až pred Prota, no žiaden z mužov v bielom sa do zakončenia nehrnul. Lopta tak bez povšimnutia letí do bezpečia.

11

Lamela to skúšal kľučkami priamo cez stred obrany Anderlechtu, no Deschacht sa oklamať nedal a loptu poslal ďaleko do bezpečia.

10

Gólová radosť však neprišla ani z tejto zatočenej lopty na prednú tyč. Tottenham sa ubránil a navyše sa jednalo o ofsajdové postavenie jedného z futbalistov Anderlechtu.

9

9. Steven Defour (AND)

9

Steven Deffoure to vymyslel naozaj skvelo. Loptu si hodil z otočky na silnejšiu nohu a následne vypálil tesne pod brvno bránky Llorisa. Kapitán domácich a zároveň gólman Tottenhamu boxuje na rohový kop.

8

Gillet sa teraz napriahol na vlastnej polovičke a loptu od vlastného gólmana poslal až pred bránku Huga Llorisa, kde je už v moci Defoureho.

7

Lopta sa momentálne drží neďaleko stredového kruhu. Rozohrávku zadákov Anderlechtu napáda Kane s Masonom. Pod tlakom hostia loptu strácajú a Tottenham môže vhadzovať kúsok od poliacej čiary.

6

Ale ani centrovaná lopta z tejto strany nekončí v bránke. Výborne zasiahol Prota, ktorý boxuje do bezpečia pred vyskakujúcim Dierom.

5

Prvý rohový kop domácim nevyšiel a tak si pozrieme repete, tento raz od druhej zástavky.

5

Cestu pred Prota prvýkrát našiel aj Harry Kane, ktorý to skúšal centrovanou loptou, no skvelo zakročil Mbodji, ktorý daroval Tottenhamu rohový kop.

4

Ďalší súboj Okaku s Vertonghenom a opäť vyhral domáci stopér, ktorý sa veľmi ochotne hodil do strely strajkera Anderlechtu.

3

Štandardka hosťujúcemu Anderlechtu nevyšla podľa predstáv. Hlavou odvrátil do bezpečia Mason, no Anderlecht pokračuje v úvodnom tlaku.

2

Ihneď v úvode sledujeme rohový kop hosťujúceho celku po tom, čo Vertonghen zasahoval proti šprintujúcemu Okakovi. nebyť tohto zákroku zrejme by to bol gól.

1

Rozohrávka sa musela opakovať, ale to nič nemení na tom, že o úvodný výkop sa napokon postarali futbalisti Tottenhamu, ktorí smerujú pred vlastného gólmana.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Hráči oboch celkov sú pripravení na hracej ploche, stretnutie sa o malý okamžik začne. Domáci dnes nastúpia v tradičnej bielo-modrej kombinácii a hostia naopak v žlto-zelených dresoch.
Vážení priaznivci futbalu! Vítam Vás pri sledovaní skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. V skupine J si dnes bude merať sily druhý Tottenham Hotspur proti tretiemuR.S.C. Anderlechtu.


Postavenie v tabuľke J:

1.Monako 3:2 5b
2.Tottenham 5:4 4b
3.Anderlecht 3:3 4b
4.Karabach 2:4 3b


Doterajšie zápasy Tottenhamu v Európskej lige:
Anderlecht – Tottenham 2:1
Monako – Tottenham 1:1
Tottenham – Karabach 3:1

Doterajšie zápasy Anderlechtu v Európskej lige:
Anderlecht – Tottenham 2:1
Karabach – Anderlecht 1:0
Anderlecht – Monako 1:1


Tottenham Hotspur sa v doterajšom priebehu Európskej ligy zatiaľ darilo. Momentálne patrí kohútom druhá priečka so 4 bodmi a so skóre 5:4. Domáci po troch kolách a teda polovičke skupinovej fázy okúsili každý možný výsledok zápasu. Ten najnepríjemnejší a teda prehru si pripísali Spurs proti dnešnému súperovi a to Anderlechtu – 2:1. Jediný presný zásah Tottenhamu si pripísal Eriksen v samom úvode zápasu.
V domácej súťaži sa kohútom taktiež zatiaľ darí. Momentálne im patrí piata priečka s 20 bodmi a so skvelým skóre a to 19:9. Spolu s Leicestrom má Tottenham v Premier League len jedinú jednu prehru.


R.S.C Anderlecht na opačnej strane máme tím, ktorý sa v Európskej súťaži nachádza len o skóre za Tottenhamom. V poslednom meraní síl a teda poslednom kole si Anderlecht poradil s Tottenhamom 2:1 a určite zabojuje aj v tomto stretnutí o postupovú priečku. O dva zásahy do siete kohútov sa postupne postarali Gillet s Okakom. Gillet s dvoma presnými zádahmi patrí medzi najlepších strelcov Anderlechtu.
V domácej súťaži patrí hosťom po 14 kolách skvelá 2. priečka s 29 bodmi a so skóre 24:10. Podobne ako náprotivok aj Anderlecht prehral len jediné jedno súťažné stretnutie a lepšie je na tom už len Gent.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

Tottenham Hotspur – R.S.C. Anderlecht

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 29. Kane, 88. Dembélé – 72. Ezekiel

Karty:   41. N´Sakala (AND)

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Mason (75. Dembélé), Dier – Alli (77. Onomah), Eriksen (59. Son Heung-min), Lamela – Kane.
Náhradníci: Vorm – Fazio, Dembélé, Onomah, Son Heung-min, Carroll, Wimmer.

R.S.C. Anderlecht: Proto (C) – G. Gillet, Mbodji, Deschacht, N´Sakala (83. Conté) – Dendoncker, Defour – Najar, Tielemans (69. Ezekiel), Acheampong (89. Sylla) – Okaka.
Náhradníci: Roef – Conté, Ezekiel, Lukebakio, Nuytinck, Matías Suárez, Sylla.