Menu

Futbal

Španielska LaLiga

FC Sevilla – Real Madrid

3:2

koniec (1:1)

08.11.2015, 20:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • 11. kolo • Jakub Šoth (@Jakubsoth)

Fortuna: 3.55 3.8 1.95

Držanie lopty: 45 % : 55 %.
Strely na bránku: 5:10.
Strely mimo: 5:11.
Rohy: 4:6.
Ofsajdy: 0:2.
Fauly: 13:11. (22:21:45)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

90+2. James RODRÍGUEZ - 3:2

90+2

Real Madrid dal gól!
Z ničoho nič sa hostia dostávajú znova do zápasu, ale času je veľmi málo. JAMES RODRÍGUEZ si loptu prehodil na ľavačku a krížnou strelou k pravej žrdí kozmetický upravil konečný stav.

90+2

A znovu domáci s loptu, hostia iba stoja a pozerajú ako si ju stopéri prihrávajú.

90+1

Teraz hostia predviedli akciu, ktorú už mal skúšať oveľa skôr. James pekne preniesol hru na Danila, ktorý sa dostal do šestnástky a centrom našiel Bale, ale ten sa nedostal k razantnejšej hlavičke a Rico loptu chytil do náručia.

90

Budú sa nadstavovať tri minúty.

89

Real konečne trošku zrýchlil, ale Danilov center skončil v náruči Rica.

88

Casemiro teraz mal na výber komu prihrať, ale napokon to vyskúšal strelou z vyše tridsiatich metrov, ktorú zastavil domáci stopér.

87

Sevilla drží loptu na svojich kopačkách a v pohode dohráva toto stretnutie.

84

Real Madrid prehráva 1:3, ale namiesto zbesilého útočenia bráni.

82

Opakujem to už po x-ty krát, ale Konopljanka si dnes robí čo chce. Skvelé sa dostal až do šestnástky, kde to už mohol páliť na bránu, ale namiesto toho ešte prihrával. No jeho prihrávka bola nepresná a zastavil ju Varane.

80

Okamžite na druhej strane šanca pre Jamesa, ktorý sa dostal k strele, ale jeho pokus z hranice šestnástky mieri vysoko nad bránu.

79

Vitolo sa krásne dostal do šestnástky, ale jeho spätná prihrávka na Llorenteho prešla, no ten už nedokázal prepáliť obranu hostí.

77

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Jesé.

76

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Éver Banega, prichádza Michael Krohn-Dehli.

76

To čo dnes predvádza Real je na plač. Konopljanka si robí s hráčmi Realu čo chce a znova to potvrdil. Casilla najskôr vyrazil strelu Konopljanku a následne skvele vytesnil dorážku Banegu.

74

74. Fernando LLORENTE - 3:1

74

Sevilla dala gól!
Nedáš-dostaneš! Teraz Madridčania predviedli ako sa brániť nemá. Sevillčania boli 4 na 2 v hosťujúcej šestnástke, ale domáci to nevyužili a hostia sa stihli vrátiť do šestnástky. Ale to im nebolo nič platné, keďže FERNANDO LLORENTE si nabehol medzi štyroch hosťujúcich hráčov a hlavou loptu umiestnil za Casillu.

73

Rico predviedol fantastický zákrok! James poslal skvelý center, ktorý hlavou umiestnil na bránu Casemiro, Rico sa reflexne hodil na zem a loptu zastavil rukavicou.

73

Hostia to skúšajú dosť často spoza šestnástky, Modričova nebezpečná strela skočila pred Ricom, ale ten ju dokázal vyraziť na roh.

71

Hostia sa snažia všetko páliť na bránu, ale buď bránu netrafia alebo si sami zavádzajú. James strelou spoza šestnástky trafia iba Ronalda.

70

Ďalšia strela Bale, ale aj jeho pokus smeruje nad bránu.

69

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Ciro Immobile, prichádza Fernando Llorente.

69

Bale dostal peknú prihrávku do šestnástky, kde si ju trošku posunul a v malom vápne hľadal Ronalda, ale ten dostal prihrávku na päty a nedokázal zakončiť.

68

Po chybe v obrane domácich mohli hostia skórovať, ale to by nemohol Ronaldo zasebčiť. Ronaldo mal v šestnástke voľných Modriča s Baleom, ale radšej vystrelil a nepresne.

66

Konopljanka si robí s hosťujúcou obranou čo chce, Pepe a hneď nato Danilo skončili po jeho kľučkách na zemi. Nato sa už nemohol pozerať Casemiro a vystavil stopku Konopljankovi.

66

Zaujímavá situácia sa odohrala na pravej strane, kde James loptu z ničoho nič zdvihol do rúk, ale poukazoval nato, že lopta neje v poriadku.

65

Ale hostia z ponúknutej príležitostí neskórovali.

64

Ďalekonosný pekný pokus Krossa, ale ten smeroval do stredu brány. Rico ho radšej vyrazil na rohový kop.

63

Varaneho hlavička po centri Krossa končí mimo.

63

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza James Rodríguez.

61

61. Éver BANEGA - 2:1

61

Sevilla dala gól!
Domáci zachytili loptu na polovici ihriska, okamžite vyštartovali dopredu. Konopljanka si pred šestnástkou narazil loptu s Immobilem, Konopljanka vnikol do šestnástky a našiel svojou prihrávkou ÉVERA BANEGU, ktorý medzi troma obrancami dokázal skórovať.

58

Zatiaľ väčšina striel smeruje mimo brány, Mariano to tentokrát skúšal a jeho strela skončila podobne ako väčšina pred ňou.

57

Dnešné stretnutie sleduje 40 377 divákov.

56

Ronaldova nebezpečná strela bola nepresná. Po malej chvíľke sú pri lopte znova hostia a tí budú znova dobíjať domácu pevnosť.

55

Immobile si urobil priestor na hranici šestnástky, ale jeho strela bola zablokovaná a tu Casilla nemal problém chytiť do náručia.

54

Domáci sú poriadne zatiahnutý pred vlastnou šestnástkou, veď všetkých jedenásť hráčov sú nasťahovaný v okolí vlastnej šestnástky.

52

Konopljanka je poriadne aktívny, presunul sa do stredu ihriska a vystrelil, ale jeho strela spoza šestnástky letela mimo.

50

Kross sa dobre uvoľnil a vypálil spoza šestnástky, ale jeho lopta mala opačnú rotáciu a smerovala dosť mimo.

49

Nebezpečný prízemný pokus Bale končí v náručí Rica.

48

Tak domáci poriadne podkurujú hosťom. Vitolo sa fantastickým prienikom dostal do šestnástky, kde našiel Immobileho, ktorý ale neprepálil Pepeho.

48

Ale domáci ich od lopty odzbrojili a dopredu smerujú domáci.

47

Madrid je nasťahovaný na polovici domácich, kde sa dlhým držaním lopty snaží niečo vymyslieť.

46

O úvod druhého polčasu sa postarali hostia, Konopljanka okamžite pálil spoza šestnástky, ale jeho pokus bol poriadne nepresný.

46

Začal sa druhý polčas.
Štatistiky:
Držanie lopty: 36% – 64%
Strely: 5 – 12
Strely na bránu: 1 – 4
Rohové kopy: 3 – 4
Ofsajdy: 0 – 2
Fauly: 8 – 5
Žlté karty: 1 – 1

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Isco sa snažil technický obstreliť, ale jeho strela bola zablokovaná na roh.

45

Bude sa nadstavovať jedná minúta.

44

Isco na pravej strane povyzvŕtal Mariana, ale jeho center už bol tak presný.

44

Okamžite brejk na opačnej strane, Modrič prihral Casemirovi, ktorý pálil z 25 metrov, ale jeho strela bola nepresná.

43

Domáci mohli už isť do vedenia, Vitolo po prihrávke Banega už bol sám pred Casillom, ale v poslednom momente mu do strely sa hodil Pepe a strelu zablokoval.

42

Domácim vychádza oveľa viac akcií, Marianov center z pravej strany, ale zachytil Varane.

40

Bale v snahe o hlavičku fauloval brankára Rica.

39

39. Ciro Immobile (SEV)

39

Tak po vystriedaní Ramosa to hosťom v obrane škrípe. Konopljanka poslal loptu do šestnástky, kde ju netrafil Banega, ale lopta sa dostala ku Immobilemu, ktorý ale netrafil odkrytú časť brány.

39

Pepe vyviezol loptu, ale Modričovi už ju nedokázal prihrať.

38

Ronaldo nachytaný v tesnom ofsajde.

36

Žltú kartu dostáva Ciro Immobile (FC Sevilla).

36

36. Ciro IMMOBILE - 1:1

36

Sevilla dala gól!
Vynikajúci center na prednú žrď predĺžil niekto z domácich, lopta preletela celou päťkou až ku CIRO IMMOBILEMU, ktorý ju z väčšieho uhla posiela do brány.

35

Do zakončenia sa dostal kapitán Krychowiak, ale ten prehral súboj s Nachom a uvidíme ďalší roh.

34

Casilla je zatiaľ vo vzduchu poriadne neistý, čo sa domáci snažia využívať. Budeme svedkami rohového kopu.

33

Isco sa už dostával do šestnástky, ale jeden z domácich hráčov ho zastavil a loptu posunul dopredu. Domáci sa trošku po inkasovanom góle prebudili a smerom dopredu sú aktívnejší.

31

Diváci na štadióne Ramón Sánchez Pizjuán sa teraz vôbec nevyznamenali. Pritom ako z ihriska odchádzal Ramos ho poriadne vypískali. Asi zabudli, že Ramos je odchovancom práve tohto klubu a istý čas svojej kariéry strávil v Seville.

31

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Sergio Ramos, prichádza Raphaël Varane.

30

Ronaldo sa neodhodlal isť do súboja 1 na 1, prihral Modričovi, ktorý našiel na osi ihriska Balea, ktorý vypálil ľavačkou, ale Rico jeho strelu vyrazil.

28

Domáci z rohu nevyťažili nič, ale ostali pred šestnástkou súpera. Konopljankov center smeroval do malého vápna, ale tam kraľoval Casilla.

27

Tak domáci sa po dlhšom čase dostali k väčšej šanci. Banega poslal skvelý center za obranu domácich, ale pred Immobillem výborne zasiahol Pepe a loptu tečoval na roh.

26

Casemiro krásne preniesol hru na Danila, ktorý si loptu spracoval a poslal skvelý center do šestnástky, kde bol voľný Bale, ale jeho hlavička smerovala nad bránu.

25

Ramos už je na ihrisku a my znova sledujeme prevahu Realu.

24

Okamžite mohlo byť 0:2, ale Bale potom čo prešiel okolo troch hráčoch Sevilly už nedokázal presnejšie zakončiť a jeho strelu Rico vyrazil.

22

22. Sergio RAMOS - 0:1

22

Real Madrid dal gól!
To o čo sa pokúša už nejaký čas Ronaldo, dokázal Ramos. Hostia mali k dispozícii roh, ktorý zahrával Kross, ktorý svojím centrom našiel SERGIA RAMOSA, ktorý vystrihol nožničky a lopta skončila pri pravej žrdí. Ramos sa ale z gólu neteší, keďže pri dopade dopadol na svoje zranené rameno.

20

Konopljanka smeroval center na Immobilleho, ale ten bol v súboji neskoro. Ramos loptu pred ním odkopol a ešte si vypýtal aj faul.

20

Po dlhšom čase tu máme postupný útok domácich.

19

Momentálne držanie lopty: 23% – 77%

18

Domáci hráči sú zoradený v dvoch blokoch pred svojou šestnástkou a dobre obsadzujú hráčov. Modrič aj preto to skúsil sám, ale jeho obaľovačku Rami zablokoval.

16

Realu vychádza prechod stredom ihriska, Modrič loptu posunul Baleovi, ktorý ju efektne priťukol Ronaldovi, ktorý ale neprestrelil obrancu.

15

Krossov center hľadal Ronalda, ale ten sa k hlavičke nedostal.

15

Modričov pretiahnutý center Rico vyrazil na roh.

14

Bale ukazuje, že mu futbal počas posledných týždňov chýbal a zatiaľ patri k najaktívnejším mužom na ihrisku. Teraz mu ani štvorica hráčov loptu nedokázala zobrať a následne si Nacho vypýtal faul a uvidíme ďalšiu štandardku.

13

Hostia sú aktívnejší a to potvrdil aj Bale, keď sa po ľavej strane presadil cez obrancu, ale jeho center smeroval do miest, kde kraľoval Rico.

11

Bale sa pokúšal o strelu z dvadsiatich metrov, ale tá smerovala priamo do miest, kde stal pripravený Rico.

10

10. Nacho Fernández (REA)

10

Po centri Krossa sa lopta dostala pred šestnástku, kde sa do nej oprel Nacho a jeho krásna strela skončila na žrdi.

9

Pepe poslal výbornú prihrávku za obranu na Ronalda, ktorý si ju spracoval, ale v poslednej chvíli mu strelu Andreaolli zablokoval.

8

Domáci po prvý raz v tomto zápase dlhšie pri lopte a okamžite po ľavej strane sa snažil presadiť Konopljanka, ale ten po úspešnom obídení sa prekľučkoval až za bránkovú čiaru.

7

Ronaldo sa ocitol v šestnástke v súboji 1 na 1, ale Mariano jeho kľučku prečítal a zastavil ho.

6

A aj preto dopredu smerujú hostia, Danilov center smeroval na dvojicu Bale, Ronaldo. Ronaldo sa už chystal na nožničky, ale k lopte sa skôr dostal jeho kolega Bale a hlavičkoval iba do náručia Rica.

5

Útoky domácich po každom končia pred stredovou čiarou.

5

Žltú kartu dostáva Nacho Fernández (Real Madrid CF).

3

K exekúcii sa postavil Bale, ale jeho center zastavil hneď prvý obranca.

3

Isco nahodil jasličky Trémoulinasovi, ale ten ho fauloval a Madridčania budú zahrať štandardku.

2

Vysoký pressing Realu, Krychowiak musel túto situáciu riešiť odkopom lopty do autu.

1

Madridčania okamžite loptu poslali dopredu na Ronalda, ale ten prehral hlavičkový súboj a domáci loptu odkopuju na polovičku hostí.

1

Stretnutie sa práve začalo.
O úvodný výkop sa postarajú hostia z Madridu.
Aktéri sú už na ihrisku. Domáci v klasickej bielej sade dresov, hostia v modrých dresoch.
Úvodné zostavy:

FC Sevilla: S. Rico – Mariano, Rami, Andreolli, Trémoulinas – Krychowiak, N'Zonzi – Vitolo, Banega, Konopljanka – Immobile.
Náhradníci: Soria – Kolodziejczak, Krohn-Dehli, Iborra, J. A. Reyes, F. Llorente, Coke.

Real Madrid CF: Casilla – Danilo, Pepe, Ramos, Nacho Fernández – Modrić, Casemiro, Kroos – Isco, Ronaldo, Bale.
Náhradníci: Yáñez – James Rodríguez, Varane, Kovačić, Jesé, L. Vázquez, Arbeloa.

Rozhodca: González – Sánchez, Torre.
Posledných 5 vzájomných zápasov:
04.02.2015 – Real Madrid – Sevilla FC 2:1
02.05.2015 – Sevilla FC – Real Madrid 2:3
26.03.2014 – Sevilla FC – Real Madrid 2:1
12.08.2014 – Real Madrid – Sevilla FC 2:0
30.10.2013 – Real Madrid – Sevilla FC 7:3
Tabuľka:
1. Real Madrid – 24

2. FC Barcelona – 24
3. Celta Vigo – 21
4. Atlético Madrid – 20
5. Villarreal CF – 20
6. Valencia CF – 18
7. SD Eibar – 16
8. Deportivo La Coruña – 15
9. Athletic Bilbao – 14
10. Espanyol Barcelona – 13
11. Sevilla FC – 12
12. Sporting Gijón – 12
13. Real Betis – 12
14. Getafe CF – 10
15. Rayo Vallecano – 10
16. Real Sociedad – 9
17. Málaga CF – 9
18. UD Las Palmas – 9
19. Granada CF – 7
20. Levante UD – 7
Sevilla FC – pravdepodobná zostava:
Rico – Coke, Kolodziejczak, Rami, Trémoulinas – Iborra, Krychowiak – Vítolo, Banega, Konopljanka – Llorente.

Real Madrid – pravdepodobná zostava:
Casilla – Danilo, Ramos, Varane, Nacho – Modrić, Casemiro, Kroos – Isco, Ronaldo, Jesé.
Sevillu čaká ďalší náročný súboj. Po nie príliš vydarených dňoch sa o tri body bude prať so slávnym Realom Madrid, ktorý naopak hrá vo veľkej pohode. Stane sa zázrak, alebo sa potvrdia papierové predpoklady?

Sevilla opäť pokračuje v slabých výkonoch, ktoré od nej pred štartom nového ročníka naozaj nikto nečakal. Absencia rodeného strelca a odchod Carlos Bacca sa ukazujú ako fatálne chyby, bez ktorých Sevilla nedokáže žiť. Celok z Andalúzie prehráva jedno stretnutie za druhým a kritické hlasy opäť volajú po hlave trénera Unai Emeryho.

Toho teraz navyše čaká veľmi zložitý duel. Sevilla sa trápi v La Lige i Lige majstrov. Najprv nestačila na Villarreal, ktorý si nechal všetky tri body doma. A v Lige majstrov to tiež nie je žiadna hitparáda. Naposledy sa Sevilla stretla s favorizovaným Manchestrom City. Anglický celok si pripísal tri body za výhru 3:1.

Tréner Unai Emery však napriek tomu svoje hráčov bráni a dôveruje im. "Liga majstrov je niečo úplne iné, než na čo sme zvyknutí. Nemám hráčom za zlé, že sme prehrali, dokonca im ani nevytýkám ich prístup. Odohrali dobré stretnutie proti skvelému tímu, za čo si zaslúži pochvalu. Je pravda, že nie sme v dobrej pozícii, ale musíme to zlomiť. A prejdeme tým spoločne, "hlása Emery.

Sevilla má niekoľko hráčov, ktorí nemôžu do zápasu s Bielym baletom nastúpiť. Sú to predovšetkým Nicolas Pareja, Daniel Carriçu a Beto. Vo forme ešte nie je ani útočník Kevin Gameiro. Real Madrid sa v týchto problémoch dobre vyzná, veď po zranení sa vracia trojica James, Bale, Arbeloa, ale Benítez nebude môcť rátať s Carvajalom, Benzemom, Navasom a Marcelom.

Zápasy medzi Realom Madrid a Sevillou vždy patrili k ozdobám kola a padalo v nich veľa gólov. Pri poslednej návšteve Sevilly vyhral Real Madrid 3:2, hetrikom sa blysol Cristiano Ronaldo. Ten samozrejme nastúpil aj v minulom zápase Ligy majstrov, v ktorom sa Real stretol s Paris Saint-Germain. Španielsky celok síce Ronaldo nespasil, ale napriek tomu sa radoval, pretože jediným úspešným strelcom zápasu bol obranca Nacho.

Real Madrid zvládol aj posledný ligový zápas, keď si poradil s nováčikom z Las Palmas. Vtedy sa Ronaldo trafil a pripojili sa k nemu tiež Isco a Jese. Real sídli na čele Primera Division s 24 bodmi a na Barcelonu má náskok v podobe lepšieho skóre. Teraz si ho chce ešte vylepšiť.

Ak naozaj dôjde k zmene na poste brankára a medzi tri tyče sa postaví Kiko Casilla, vraj to nebude z hľadiska rivality žiadny problém. Niekdajší hráč Espanyol povedal: "Tvoríme s Keylorem naozaj dobrý tím, nie je medzi nami žiadne nepriateľstvo. Len taká zdravá rivalita, ktorá nás motivuje a pomáha nám. Veľmi si spolu ale rozumieme a vychádzame skvele. Obaja chceme len to najlepšie pre Real," dodáva Casilla. Prispeje aj on k dobrému výkonu Realu Madrid?
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

FC Sevilla – Real Madrid

3:2

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 36. Immobile, 61. Banega, 74. F. Llorente – 22. Ramos, 90+2. James Rodríguez

Karty:   36. Immobile (SEV) – 5. Nacho Fernández (REA)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 5:11. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:11.

FC Sevilla: S. Rico – Mariano, Rami, Andreolli, Trémoulinas – Krychowiak, N'Zonzi – Vitolo, Banega (76. Krohn-Dehli), Konopljanka – Immobile (69. F. Llorente).
Náhradníci: Soria – Kolodziejczak, Krohn-Dehli, Iborra, J. A. Reyes, F. Llorente, Coke.

Real Madrid: Casilla – Danilo, Pepe, Ramos (31. Varane), Nacho Fernández – Modrić, Casemiro, Kroos (77. Jesé) – Isco (63. James Rodríguez), Ronaldo, Bale.
Náhradníci: Yáñez – James Rodríguez, Varane, Kovačić, Jesé, L. Vázquez, Arbeloa.

Rozhodca: González – Sánchez, Torre

Diváci: 40 377