Menu

Futbal

Anglická Premier League

Southampton FC – Stoke City FC

0:1

koniec (0:1)

21.11.2015, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • 13. kolo • Matúš Valko

Fortuna: 1.58 4.0 6.1

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 1:3.
Střely mimo: 14:10.
Rohy: 7:3.
Ofsajdy: 0:2.
Fauly: 8:8. (18:04:53)

90+4

Koniec zápasu. Hlavný arbiter to už viac nenaťahuje a odbitím 94 minúty sa rozhodol ukončiť zápas. Zápas skončil víťazne pre hráčov Stoke City, ktorý sa ujali vedenia v 9 minúte, po peknej päte Bojana Krkica, ktorý dnes robil všetko, čo bolo v jeho silách a taktiež zabával divákov svojimi parádičkami. Hráči Stoke si dnes vybojovali ešte pár šancí, no tie najväčšie mal striedajúci Afellay, ktorý mohol istotne navýšiť, no zlyhal. Hráči Southamptonu odchádzajú porazene, no nemajú sa za čo hanbiť, pretože dnes vytvorili veľa šancí, po ktorých mohli po presnejšej strele skórovať. Najnepresnejší bol dnes Shaqiri z Stoke City, ktorý mohol taktiež navýšiť stav, no jeho strely leteli vysoko, ale naozaj vysoko nad. Dúfam že ste si zápas užili a dovidenia nabudúce.

90+3

Prvá žltá karta v tejto sezóne pre hráča s menom Pellé, ktorý si pomohol pri spracovaní rukou, čo sa Leemu Masonovi nepáčilo.

90+2

Najskôr do šestnástky prenikal Long, ktorý sa znovu ocitol na zemi, bez odozvy pána rozhodcu, loptu dostal následne na ľavú stranu Tadic, ktorý centroval nepresne.

90+1

Šanca Southamptonu na vyrovnanie. Voľný kop z pravej strany bol mierený svojim spoluhráčom do malého vápna, no tam čakal pozorný a dnes nepokorený Butland.

90

Hlavný arbiter nadstavil 4 minúty.

89

Ku strele sa dostal Wanyama, ktorý najprv zasekol a následne strelil ľavou nohou ponad bránu.

88

Neuveriteľná šanca, neuveriteľný zákrok. Z ľavej strany prešiel až do šestnástky Amautovic, ten poslal prihrávku až k bielemu bodu, kde stál Afellay a ten mohol spečatiť dnešnú výhru Stoke City, jeho strela bola myslená do protismeru Stekelenburga, no ten parádnym zákrokom udržiava stále šancu na vyrovnanie.

86

Posledné striedanie pre tím Stoke City FC. Z ihriska odchádza Walters a na jeho miesto putuje Diouf.

85

Stoke zlyhali pri vytvorení šance. Affelay poslal loptu na ľavú stranu, odtiaľ putoval center do vápna, no tam sa ho nik nešuchol a tak sa bude odkopávať od brány Southamptonu.

84

Z ihriska putuje obranca domácich Soares a na jeho miesto prichádza Juanmi.

83

Walters si loptu pripravil, keď dostal prihrávku od Pietersa, no jeho strela bránu míňa.

82

Máme tu rozpor medzi hráčmi, keď Pellé pri spracovaní lopty chcel postupovať do vnútra šestnástky, no tam ho kopol jeden z obrancov. Tento zákrok však Lee Mason nezobral vážne a tak lopta putovala na roh, ktorý neskončil veľkou šancou.

80

Afellay výborne pred šestnástkou, loptu si pripravil na strelu a jeho prízemná strela minula pravú tyč o pár milimetrov.

79

Johnson prenikal po pravej strane, prihral do šestnástky Waltersovi. Ten zachoval chladnú hlavu a prihral Afellayovi, ten poslal loptu až k Fontemu, ktorý netrafil bránu svojou strelou.

78

Máme tu prvú kartu stretnutia, ktorej sa dopustil striedajúci James Ward-Prowse hrubým faulom.

76

Johnson sa tentoraz ocitol vpredu, kde dostal prihrávku a mohol zakončovať, keď stopéri boli dva kroky za ním. Johnson zvolil strelu ľavačkou, ktorá ale letela vysoko nad!

75

Johnson znovu pozorný a nedovolil jednému z hráčov Southamptonu k prihrávke ponad neho. Aut rozohral Cedric, ktorý má už nejakú dobu na hlave náplasť namiesto obväzu.

73

Cameron bol napádaný hráčmi Southamptonu, ktorý chcú určite vyrovnať, loptu na poslednú chvíľu poslal Butlandovi, ktorý odkopol ďaleko preč.

71

Z ihriska odchádza Bojan Krkic, ktorý dnes predviedol niekoľko krásnych parádičiek. Na jeho miesto putuje Cameron G.
Striedali taktiež domáci. Namiesto Davisa prišiel na ihrisko Ward-Prowse.

69

Ku strele sa dostal striedajúci hráč Mane, ktorý pôvodne zasekol pred šestnástkou a prehodil si loptu na silnejšiu nohu. Jeho strela prešla cez všetkých obrancov hostí, no táto prízemná strela bola malinou pre Butlanda.

67

Pieter sa rozhodol založiť akciu po ľavej strane, prihral Amautovicovi, ktorý bol napadaný a stratil loptu. Následne mali akciu hráči Southamptonu, no Longova prihrávka z pravej strany našla prázdny priestor.

65

Hráči Southamptonu znovu pri lopte, David dostal prihrávku a ihneď poslal prihrávku do priestoru Longovi, ktorý prenikal až kým ho pri malom vápne zastavil Amautovic. Hráči avizovali faul, no hlavný arbiter Lee Mason mal jasné, že to bol čistý zákrok.

62

Z ihriska odchádza pravý defenzívny záložník Southamptonu Clasie, nahrádza ho Mané.
Tak isto striedali hostia. Z ihriska odchádza aktívny Shaqiri, ktorého strely mohli rozhodnúť, keby boli presnejšie. Na jeho miesto prichádza Affelay Ibrahim.

61

Tadic poslal loptu dopredu, kde mu stála dvojica Davis Pellé, no loptu ani jeden z nich nezískal.

60

Shaqiri poslal center z pravej strany do šestnástky domácich, tam odvrátili loptu obrancovia a založili útok, no ten skončil na nepresnej prihrávke, ktorá skončila pri brankárovi Stoke City.

59

Na loptu si nabehol až pred polkruh šestnástky Stoke City Wanyama, ktorého následná strela vnútrajškom lizla tyč.

57

Faul na Tadica, Southampton rozohral okamžite. Long až pri rohovej čiare, poslal loptu do malého vápna, no tma znovu stal pozorný brankár hostí.

56

Ďalší roh hráčov Southamptonu a tento raz to je Johnson, ktorý odvracia preč.

54

Cedric prechádzal po pravej strane, nehral Longovi, ktorý to skúsil sám, no zastavil ho obranca Stoke, nasledoval rohový kop, ktorý odhlavičkovala obrana na ďalší roh. Ten už chytil Butland pevne do rúk a vykopol preč.

53

Wanyama s peknou myšlienkou, poslal ľahučký pas do šestnástky pre Tadica, ten centroval ihneď, no lopta preletela všetkých jeho spoluhráčov.

51

Faulu sa dopustil Shaqiri, ktorý je dnes až moc aktívny. Po priamom kope sa lopta držala okolo šestnástky Stoke počas celej minúty, aj po pokazených prihrávkach od Tadica a Davisa si loptu Southampton udržali. Následný center z ľavej strany pokryl brankár Stoke City – Butland, ktorý je zatiaľ nepokorený.

50

Bojan po ľavej strane obchádzal dvoch obrancov Southmaptonu, no na treťom zlyhal, čo je škoda, pretože mal potom voľný priestor smerom ku brankárovi.

49

Znovu pri lopte hráči Stoke, Adam poslal pas pred šestnástku na Waltersa, no tam už čakali dvaja obrancovia Southamptonu, ktorý loptu odrazili späť, no tam bol znovu aktívny Shaqiri, a znovu netrafil bránu svojou strelou.

48

Faul a výhoda pre hráčov Stoke City.

47

Po ľavej strane strane si krásne narazil Amautovic s Bojanom, následne prenikol do šestnástky, poslal spätnú prihrávku ku polkruhu a tam Shaqiri prekopol bránu za jasnej gólovej šance.

46

Začal sa druhý polčas.

45

Prvý polčas sa skončil. Prvý polčas nám priniesol iba jednu zaujímavú situáciu z 9 minúty, kde sa presadil Krkic. Po celý zápas môžme vidieť aktívneho Tadica na domácej strane, alebo Shqiriho na hosťujúcej strane, ktorý mohol pridať druhý gól do siete Southamptonu, no jeho strela nebola dostatočná. Pokračovať budeme o 17:05.

45+1

Johnson rozohral tretí aut za sebou, keď sa hráčov Stoke nepodarilo udržať loptu na ihrisku. Lopta skončila konečne už na jeho noha, poslal prihrávku dopredu, no tá bola moc rýchla.

45

Hlavný arbiter nadstavil 2 minúty.

44

Cedric bude schopný pokračovať v hre, no s obväzom na hlave. Zdá sa, že to nie je nič vážne.

43

Hlavný arbiter zastavil hru, keď sa na zemi ocitol Cedric, ktorý vo vzdušnom súboji dostal lakťom do oka od Bojana. Cedrica sa ujali lekári, pretože mu oko zaliala krv. Následne prišiel sám Bojan ospravedlniť sa. Hlavný arbiter ukľudňuje situáciu.

41

Tadic pri lopte na ľavej strane, loptu poslal do vápna pre Longa, ktorý nedokázal trafiť loptu, no lopta zostala pod kontrolou hráčov Southamptonu, prišla prihrávka pre Cedrica na pravú stranu, skúsil to inviiduálne, no pozorný Pieters ho nikde nepustil a loptu pokryl telom až na výkop od brány.

40

Roh pre hráčov Southamptonu, ktorý zahral Tadic. Poslal prízemenú loptu na hranicu šestnástky, no celá akcia skončila po následnej neúspešnej prihrávke, ktorá nasledovala.

38

Tadic znovu dostal prihrávku do vápna z bočnej strany, pokúsil sa poslať loptu za seba, no našiel iba hráča súpera.

37

Tento raz Walters nechcene zasiahol svojho spoluhráča vo vzduchu lakťom do hlavy. Hlavný rozhodca rozhodol udeliť rozhodcovskú loptu, s výhodou pre hráčov Southamptonu.

35

Tadic dostal prihrávku do behu, kde sa vyvinula situácia jeden na jedného, no nanešťastie preňho ho na hranici šestnástky dobehol jeden z hráčov Stoke, Tadic zasekol, spravil kľučku, no jeho strela netrafila bránu.

34

David poslal ľahký center až k malému vápnu, kde ale nabehol Butland, ktorý spočiatku chytil loptu do náručia, no následne mu spadla. Prišla aj dorážka jedného z hráčov Southamptonu, no lopta prešla mimo bránu.

33

Ďalší faul, tento krát výhoda pre hráčov Southamptonu. David bude znovu exekútorom tohto priameho kopu.

32

Nepekného zákroku sa dopustil Bertrand, ktorý skopol svojho spoluhráča zozadu.

31

Virgil Dijk poslal vysoký center pre svojich spoluhráčov, no jeho prihrávka nenašla ani jedného.

29

Bojan prenikal sám až cez šestnástku súpera, tam spravil kľučku, no loptu mu odobrali obrancovia. Po zákroku sa domáhal nejakej výhody od hlavného arbitra, no ten bol dostatočne blízko aby vedel túto situáciu vyhodnotiť spravodlivo.

28

Ofsajd hráčov Stoke City, ktorý pekne prenikali a mohli vytvoriť zaujímavú situáciu.

27

Roh v podaní Davisa, obrancovia loptu vrátili pred šestnástku, kde sa pokúsil o strelu z voleja Clasie, no lopta sa pokotúľala okolo pravej tyčky.

25

Loptu si krásne vymenili Whelan s Arnautovicom, a ten prenikal po boku šestnástky dnu, následne poslal pas ku polkruhu, no tam boli len obrancovia Southamptonu.

24

Pekná práca v podaní Cedrica, ktorý znemožnil útok hráčom City.

22

Pieters dostal peknú prihrávku ponad dvoch hráčov Southamptonu, následne poslal trošku rýchlejší pas Amautovicovi, ktorý stihol loptu len tak-tak na čiare, no tam bol napadnutý Cedricom, ktorý spôsobil roh pre Stoke, no ten nebol nijakou hrozbou.

21

Hráči Southamptonu napádajú vysoko – až na hranicu hráčov Stoke. Týmto tlakom sa im podarilo získať loptu, no Long z pravej strane zlyhal, keď poslal nepresný center.

19

Faul, ktorý spôsobil Shaqiri, ktorý naznačoval že pri zákroku použil rameno, no hlavný arbiter videl jasne zásah rukou. Následný priamy kop do šestnástky poslal Davis, no hlavička Fonteho letela vysoko nad.

17

David na ľavej strane šestnástky Stoke City, poslal nádherný pas do malého vápna, kde bol Pellé, ktorý sa pokúsil loptu zasiahnuť ešte vo vzduchu nohou, no to sa mu nepodarilo. Následne ukazoval potiahnutie za dres, no nič sa nekonalo.

16

Veľká šanca pre Shaqiriho, ktorý dokázal prešprintovať obrancov a dostať prihrávku do vápna. Tam ale zvolil strelu po zemi, no jeho pokus brankár Southamptonu Stekelenburg dokázal zmariť!

15

Tadic poslal prihrávku Longovi na pravú stranu, no ten neuspel vo vzdušnom súboji, keď sa lopta od jeho hlavy odrazila do autu.

14

Krásna prihrávka, ktorá letela zo stredu pre nabiehajúceho Pellého, no tam pri ňom stáli dvaja obrancovia a jeden z nich dokázal trafiť loptu vo vzduchu. Nebyť tohto zákroku, Pellé mohol ísť do samostatného úniku.

12

Znovu šanca hráčov Southamptonu, ktorý sa dostali pred šestnástku Stoke, tam Tadic mal pár pokusov poslať loptu spoluhráčovi dnu, no nakoniec mu prešla až tretia prihrávka, kde Cedric nedokázal vo vzduchu usmerniť loptu do brány.

9

9. Bojan KRKIĆ - 0:1

9

Stoke City FC dalo gól! Loptu spred šestnástky dostal na ľavú stranu Pieters, ktorý poslal prízemný center priamo do malého vápna a tam sa BOJAN KRKIC dokázal predrať cez všetkých obrancov až k prihrávke a posiela loptu do siete!

6

Hráči Stoke sa stále držia taktiky držania lopty a postupné útoky, no to im nevychádza podľa predstáv, keď sú zastavovaný na súperovej polovici.

5

Tadic dostal prihrávku na ľavú stranu a snažil sa preraziť cez pravého obrancu Stoke City, no pozorný Johnson nepustil Tadica ďalej. Následne loptu držali hráči Southamptonu vo vnútri šestnástky, kde prišla aj strela Tadica, ktorý však netrafil bránu.

4

Pri lopte sa držia hráči Stoke city, ktorý sa pokúšajú udržať loptu na svojej nohe. Následne prišiel faul na Johnsona, ktorý si loptu pokrýval telom.

3

Pekné prenikanie v podaní Krkica, ktorý sa pokúšal naraziť loptu so svojím spoluhráčom, no ten bol neúspešný vrátiť balón presne.

2

Úvodného výkopu sa zmocnili hráči Southamptonu, lopta bola poslaná Cedricovi, ktorý sa pokúsil poslať loptu Davisovi, no hlavička od Davisa skončila v aute.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Pekný deň milí páni a dámy. Vítam vás pri zápase najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League, kde proti sebe nastúpia dva sympatické tímy, no ani jeden nepatrí medzi jedného z favoritov súťaže.

Na strane domácich dnes uvidíme Southampton FC, ktorý sa nachádza na siedmom mieste v tabuľke s 20 bodmi, kde o jeden bod navyše má West Ham a Tottenham. Hráči Southamptonu sú očividne vo forme, o čom svedčí aj bilancia z posledných piatich zápasov, ktorá činí 11 bodov. Tieto body sú tvorené tromi výhrami – proti Sunderlandu, Bournemounthu a Aston Ville, čo boli posledné tri zápasy. Pred necelým mesiacom však dokázal Southampton iba remizovať, a to proti Liverpoolu 1:1 na Anfielde, a 2:2 proti Leicestru na domácom štadióne.

Tím, ktorý preverí formu Southamptonu sa nazýva Stoke City FC, ktorý ale okupujú spodnú polovicu tabuľky, presnejšie dvanáste miesto so 16 bodmi. Z posledných piatich zápasov si červeno-biely odniesli 10 bodov, naposledy vďaka výhre nad Chelseou, ktorej sa očividne túto sezónu nedarí. Hráči stoke taktiež dokázali vyhrať znovu s Chelseou, ale v súťaži „Capital One Cup“, kde s dávkou šťastia sa im podarilo streliť gól v predĺžení. Posledný trojbodový zápas sa odohral 19.10 proti Swansea, kde vyhrali rozdielom jediného gólu 1:0. Stoke stratili body pri bezgólovej remíze s New Castlom a prehre s Watfordom 2:0.

Čaká nás určite zaujímavý zápas, kde štatistiky hovoria v prospech Southamptonu, no aj hráči Stoke môžu prekvapiť. Mne neostáva nič iné, len Vám popriať príjemný futbalový zážitok.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Southampton FC – Stoke City FC

0:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 9. Krkić

Karty:   78. Ward-Prowse (SOT), 90+3. Pellè (SOT)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 14:10. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:8.

Southampton FC: Stekelenburg – Soares (84. Juanmi), van Dijk, Fonte, Bertrand – Clasie (62. Mané), Wanyama – Long, S. Davis (71. Ward-Prowse), Tadić – Pellè.
Náhradníci: K. Davis – Juanmi, Mané, Romeu, Ward-Prowse, Jošida, Caulker.

Stoke City FC: Butland – Johnson, Shawcross, Wollscheid, Pieters – Whelan, Adam – Shaqiri (62. Afellay), Krkić (71. Cameron), Arnautović – Walters (86. Diouf).
Náhradníci: Haugaard – Cameron, Afellay, Ireland, Crouch, Diouf, Wilson.

Rozhodca: Lee Mason