Menu

Futbal

Európska liga

Asteras Tripolis – FC Schalke 04

0:4

koniec (0:2)

10.12.2015, 21:05 • 6 • Skupina K • Milan Gončár

Fortuna: 5.5 3.9 1.63

Zápas je na konci. Po jasnom priebehu sa z víťazstva teší favorizované Schalke, ktoré svojmu gréckemu protivníkovi nedalo najmenšiu šancu. Sledovali sme priemerné stretnutie, no boli sme svedkami štyroch pekných gólov v sieti Asterasu. Od nás je to všetko, prajeme peknú dobrú noc a tešíme sa na ďalšie prenosy na stránke Onlajny.eu. (22:57:39)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

V úplnom závere veľká možnosť Schalke. Franco Di Santo vystrelil z asi jedenástich metrov, parádnym zákrokom sa blysol brankár Theodoropoulos.

90+3

Schalke akoby záver duelu úplne vypustilo, no ani to nedokázali Gréci využiť. V útoku to zbytočne prekombinovali, až napokon o loptu prišli.

90+2

Prvú minútu nadstavenia sme mali takmer na konci, keď sa do dobrej šance dostal Fernández. Ten si prevzal dlhú loptu na hranici ofsajdu, potiahol svoj útok a napokon aj vypálil. Tesne vedľa.

90+1

Hrať budeme ešte tri minúty.

90

Začala sa nám posledná minúta riadnej hracej doby.

89

Bežia nám posledné minúty dnešného zápasu. Schalke síce pridalo aj piaty gól, no rozhodca odmával ofsajd. Spomalený záber mu dal za pravdu.

88

Pre domácich je to už debakel, ale za svoj výkon si zrejme lepší výsledok len sotva zaslúžili.

86

86. Max Meyer (SCH)

86

Schalke 04 dalo gól! Krásna akcia hostí a je to ďalší gól v sieti gréckeho brankára. Kolašinac potiahol loptu po ľavej strane, spätnou prihrávkou našiel MAXA MEYERA, ktorý mal dostatok času na umiestnenie strely. Urobil to výborne a teší sa z prvého gólu v Európskej lige.

85

Gréci situáciu znovu raz nezvládli, pripravili sa o loptu a v nasledujúcich okamihoch sa budú musieť brániť útoku súpera.

84

Højbjerg fauloval a domáci budú zahrávať priamy kop.

83

Schalke sa ešte snaží niečo vymyslieť, no domáci sú jednoznačne proti.

82

Posledné minúty sa zrejme bude už iba dohrávať. O všetkom je rozhodnuté.

81

Asteras sa dostal do náznaku šance, ale finálnu fázu jeho hráči absolútne nezvládli a iba podčiarkli, že v ich tíme absentuje kvalita.

80

O osude zápasu je definitívne rozhodnuté. Schalke si z Grécka dovezie cenné tri body a aj prvenstvo v skupine.

79

Striedanie Schalke. Huntelaar dnes skončil, vymenil ho Meyer.

79

Striedanie Schalke 04. Höwedes dohral, prišiel Friedrich.

78

78. Eric Choupo-Moting (SCH)

78

Schalke 04 dalo gól! Hostia ukážkovo vyšachovali obranu súpera. Huntelaar prihral Højbjergovi, ktorý okamžite našiel ERICA CHOUPO-MOTINGA. Kamerunský futbalista si ukážkovo poradil s brániacim hráčom a poľahky pridal tretí gól.

77

Z rohového kopu hostia nič nevyťažili. Naďalej však zostávajú pri lopte.

76

V druhom polčase je to naozaj veľká futbalová bieda. Ak by sme takýto zápas videli v našej najvyššej súťaži, okamžite by sme našu ligu bezhlavo kritizovali. No vidieť, že aj na najvyššej úrovni vie byť futbal slabý.

75

Pred nami je záverečná štvrťhodina dnešného stretnutia. Otázkou je, či nám hráči jedného či druhého celku ešte niečo predvedú, alebo sa nám už skóre meniť nebude. Uvidíme.

74

Obraz hry v druhom polčase sa nám nemení. Nemci majú nahrané, majú loptu viac na svojich kopačkách, no očividne nehrajú úplne naplno.

73

Schalke zahrávalo rohový kop, v pokutovom území bolo poriadne husto, lopta sa poodrážala a napokon ju jeden z domácich odkopol do bezpečia.

72

Pred niekoľkými minútami sme videli kapitána domácich Goiana na nosidlách a v opatere lekárov. Futbalistu Asterasu odnášali do útrob štadióna a podľa všetkého ide o zranenie vážnejšieho charakteru. My len veríme, že Goian bude čím skôr v poriadku a aspoň na diaľku mu želáme skoré uzdravenie.

71

Kolašinac okamžite poslal do úniku Choupo-Motinga, ktorý z prvej netrafil priestor troch žrdí.

70

Højbjergovi znovu nesadla lopta a opäť bol jeho pokus veľmi nepresný. Tréner ho asi nepochváli po zápase.

69

Tak napokon ďalšia vynútená zmena v domácom tábore. Odišiel Iglesias, prišiel Dimoutsos.

68

Momentálne sa prakticky nemáme na čo pozerať. Druhý polčas výrazne zaostáva za tým prvým.

67

Domáci futbalista by ale mal byť podľa všetkého v poriadku. Zrejme šlo o malé divadielko, nakoľko jeho zranenie sa udialo po konflikte s Huntelaarom.

66

A znovu je hra preruešná. Na trávniku teraz Iglesias.

65

Striedanie Schalke. Odišiel Geis, prišiel Ayhan. Zmenu pripravili aj domáci. Lanzarote dole, prišiel Bertoglio.

64

Schalke bolo blízko tretieho gólu. Højbjerg sa šikovne otočil a z pokutového územia vystrelil. Dánsky futbalista len tesne minul pravú tyč.

63

Striedanie Tripolis. Zranený Goian dohral, prišiel Zisopoulos.

63

Pekná akcia FC neslávila úspech. Huntelaara v poslednej chvíli zastavil jeden z obrancov.

62

Domáci sa konečne dostali k vážnejšiemu ohrozeniu. K strele spoza pokutového územia sa odhodlal Iglesias, ale mieril len do stredu brány.

61

Máme za sebou hodinu hry. Schalke je jednoznačne lepším tímom na trávniku a kontroluje priebeh stretnutia. Domáci sa síce snažia, ale zatiaľ to z ich strany nie je príliš vydarený výkon.

60

Momentálne nehráme. Na trávniku ostal ležať Goian, kapitán domácich. Už je v opatere lekárov a hoci sa nám to ťažko hovorí, domáci obranca končí na nosidlách.

59

Schalke má už zabezpečený postup, no i tak ho prišli do Tripolisu povzbudiť stovky priaznivcov, ktorí vytvárajú skvelú atmosféru.

58

Hráči Schalke očividne pustili nohu z plynového pedála a len tak vyklusávajú po trávniku. Asteras to ale nevie využiť, dokonca Gréci majú veľký problém dostať sa pred pokutové územie svojho favorizovaného súpera.

57

Nuž, ostáva nám len veriť, že zápas sa nám znovu rozbehne, lebo posledných asi sedem minút nebolo pre divákov vôbec zaujímavých.

56

Nemci akoby nechali teraz hrať súpera, no z jeho strany je to všetko kostrbaté a nepresné. Asteras dnes na svojho súpera zrejme absolútne nemá.

55

Po úvodnej aktivite hostí nám tempo hry trošku upadlo a sledujeme aj pomerne dosť nepresností a kúskovania hry.

54

Ani z jedného k ohrozeniu Fährmann nedošlo. Schalke sa bez akýchkoľvek problémov ubránilo.

53

Napokon sa ale Asteras dostal do útoku a ešte aj vybojoval dva rohové kopy v sérii.

52

Jednu z mála nepresností Schalke domáci nevyužili a namiesto rýchlej kontry sa musia brániť.

51

Hostia poľahky získali loptu od nedôrazných hráčov domácich, ale útočnú kombináciu nezvládli podľa svojich predstáv. No to ich mrzieť vôbec nemusí.

50

Domáci úvodný nápor ustáli a azda prvýkrát po prestávke držia loptu na svojich kopačkách. Nie však dlho.

49

Veľký tlak Schalke pokračuje. Geis zahral rohový kop, ktorý domáci síce odvrátili, no hostia zostávajú naďalej pri lopte.

48

Po rohovom kope bolo pred bránou Asterasu horúco. Choupo-Moting priťukol loptu Højbjergovi, ktorý z prvej páli veľmi nepresne.

47

Šikovná akcia hostí, na ktorej konci bola strela Di Santa z vnútra veľkého vápna. Autor prvého gólu však už trošku z uhla, domáci brankár si bližšiu žrď postrážil a vyráža na roh.

47

Schalke okamžite po začiatku druhého dejstva pri lopte. A to je vlastne obraz celého dnešného zápasu.

46

Začal sa druhý polčas.
Máme za sebou úvodných 45 minút zápasu. Hostia potvrdzujú úlohu favorita a po góloch Di Santa a Choupo-Motinga vedú v Grécku o dva góly. Kvalita je jednoznačne na kopačkách hostí, Asteras sa snaží, no zatiaľ toho smerom dopredu veľa nevymyslel. Zostaňte s nami, druhý polčas sa začne približne v čase 22:06.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Krásna technická strela v podaní Fernándeza, ktorý oblúčikom len tesne minul pravú tyč. A to je bodka za prvým dejstvom.

45

Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby vv prvom polčase. Uvidíme, koľko rozhodcovia nadstavia. My tipujeme maximálne jednu minútu, možno ani to nie.

44

Schalke zahrávalo ďalšiu štandardnú situáciu. Lopta zaplachtila do pokutového územia, no tam bolo poriadne husto a domáci sa ubránili.

43

Tripolis sa takmer dostal do šance, v poslednej chvíli zastavil útok Kolašinac.

42

Hra v strede poľa, hráči o ňu zvádzajú tvrdé súboje. Na tribúnach stále skvelá atmosféra.

41

Hostia si futbal užívajú a v závere polčasu už len vyčkávajú, čo vymyslí ich súper. Ten sa ale vôbec nevie výraznejšie presadiť.

40

A už mohlo byť 0:3. Choupo-Moting šikovnou kolmicou našiel Hunelaara, no toho ukážkovo zblokoval jeden z hráčov Tripolisu.

39

Nuž, FC ide jasne za víťazstvom nielen v zápase, ale i v skupine. Domáci hrýzli len v úvodných minútach, v týchto chvíľach sú absolútne bezradní.

38

Hráči Schalke nám po góle predviedli aj víťazný tanec, ktorý venovali skvelým fanúšikovom. Tí sú situovaní rovno za bránou Theodoropoulosa.

37

37. Eric Choupo-Moting (SCH)

37

Schalke 04 dalo gól! Nemci vyhrávajú už o dva góly. Peknú individuálnu akciu predviedol ERIC CHOUPO-MOTING. Ten sa dostal až do šestnástky, rovno pred brankára Theodoropoulosa, ktorému zasunul loptu popod nohy.

36

Hostia si pri zakladaní útoku nerozumeli, no to isté platilo aj na druhej strane ihriska.

35

Schalke malo výhodu priameho kopu, centrovaná lopta takmer z polovice ihriska našla iba pripraveného Theodoropoulosa, pre ktorého to bola malina.

34

Blíži sa nám záver prvého polčasu. Hra sa odvíja v strede poľa, pri lopte stále viac hostia.

33

A už znovu agilní hostia. Schalke bude zahrávať štvrtý rohový kop, domáci mali k dispozícii iba jeden.

32

Hráči Asterasu sú po góle zaskočení a len ťažko niečo vymýšľajú smerom do útoku. Ale tieto slová mohol znegovať Fernández, lenže z prvej netrafil loptu v šestnástke súpera.

31

Kapitán Höwedes neotáľal a spoza pokutového územia vystrelil, ale veľmi nepresne.

30

Papierové predpoklady sa nám napĺňajú, Nemci zvýšili svoju snahu a dočkali sa aj gólu.

29

29. Franco Di Santo (SCH)

29

Schalke 04 dalo gól! Hostia sú za svoju zvýšenú aktivitu odmenení. Caicara poslal z pravej strany pekný center do päťky, kde bol pripravený FRANCO DI SANTO, ktorý nekrytý hlavičkou otvára skóre dnešného duelu.

28

Schalke je čoraz aktívnejšie a v týchto chvíľach nedovolí súperovi prakticky nič.

27

Napokon sa do nej oprel Geis a preveril Theodoropoulosa. Ten vyráža na roh.

27

Choupo-Moting pekne potiahol loptu, nedovolene ho zrazil k zemi Giannou a uvidíme priamy kop. Lopta je asi 30 metrov od brány.

26

Viacero nepresností na kopačkách oboch tímov.

25

Hráči Schalke si šikovne posúvajú loptu na veľmi veľkom priestore. Futbalisti Asterasu behajú bez lopty, čo ich stojí bezpochyby obrovské množstvo fyzických síl.

24

Hostia sa znovu chytili do ofsajdovej pasce a znovu to bol Huntelaar, zatiaľ asi najaktívnejší muž dnešného merania síl.

23

Choupo-Moting si vyšlipaol na Lluya a rozhodca mu udeľuje žltú kartu.

22

Huntelaar sa už-už dostával do zakončenia, no lopta bola vo vzduchu a domáci ju dokázali upratať a odzbrojiť bývalého hráča Realu Madrid.

21

Gréci predviedli veľmi pekný presun do útoku. Hostia museli zatiahnuť ručnú brzdu a zastaviť črtajúcu sa šancu.

20

Rozhodca bol teraz trošku úzkostlivý a Goianovi, kapitánovi domácich, odpískal faul v strede poľa.

19

Tripolis podnikol rýchly útočný výpad. Tsokanis dostal dlhú loptu až do veľkého vápna, ľavačkou z prvej vypálil, ale tesne minul. Napriek tomu mu diváci zatlieskali.

18

Zdalo sa, že Nemci budú mať solidnu šancu, napokon Huntelaar v ofsajde. Ale zrejme by z toho i tak nebolo, nakoľko Holanďan si zle spracoval loptu.

17

Útočný faul aj na druhej strane. Tentokrát si počínal nedovolene Iglesias.

16

Schalke sa previnilo útočným faulom, konkrétne Sam. Lopta pre Tripolis.

15

Prevaha je podľa očakávania na kopačkách hostí. Udrieť ale mohli domáci, no svoju veľkú možnosť premárnili.

14

Na opačnej strane rohový kop, ktorý bezpečne odvrátila domáca defenzíva.

13

Domáci práve spálili prvú veľkú šancu v zápase. Hráči Asterasu sa dostali do prečíslenia, Hamdani pekne potiahol loptu a hoci mohol strieľať, rozhodol sa prihrať do druhej vlny Lanzarotovi, ktorý z prvej ľavačkou absolútne trestuhodne prestrelil.

12

Fernández ustál súboj a okamžite sa snažil nájsť na hrote niekoho zo spoluhráčov, ale prihrávka bola pridlhá.

11

Hamdani čakal na dlhú loptu do pokutového územia, ale Gréci z toho nevyťažili nič. Znovu sa teraz musia brániť.

10

Črtal sa rýchly brejk Schalke, ale hostia to trošku pribrzdili. Napokon si na loptu šikovne nabehol Di Santo, ale tiesnený v päťke ju nedokázal trafiť.

9

Pri lopte budú futbalisti Asterasu, ktorí sa v týchto momentoch snažia podržať loptu na svojich kopačkách. Hostia vyčkávajú.

8

Domáci ustáli aj toto nebezpečenstvo a poľahky sa ubránili. V úvode sledujeme pomerne rušný zápas, hráči bojujú o každú loptu.

7

Lenže Nemci ostali v útoku a navyše vybojovali prvý rohový kop.

6

Peknú individuálnu akciu predviedol Kolašinac, ktorý napokon aj zakončil. Pre brankára domácich to bolo ľahké sústo.

5

Hneď na to podnikli rýchly brejk po pravej strane. Kolašinac odvrátil na roh. Domáci zahrali túto štandardku nie príliš ideálne, všetko upokojil Fährmann, ktorý loptu skryl vo svojom náručí.

4

Žltí, čiže hráči Tripolisu, prvýkrát v zápase faulovali. Útoku súpera sa ale ubránili.

3

Lenže ten istý priestupok aj na opačnej strane. Tentokrát v podaní Tsokanisa.

3

Po viac ako dvoch minútach tu bol prvý útok Schalke. Huntelaar hľadal Choupo-Motinga, ale postranný rozhodca odmával ofsajd. Domáci sa tak ubránili.

3

Favorit dnešného zápasu je jasný. Otázne je, ako sa s touto úlohou dokážu vysporiadať.

2

Štadión v Tripolise nie je ani zďaleka zaplnený, napriek tomu vládne na tribúnach výborná atmosféra.

1

Výkop mali domáci futbalisti.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Hráči nám práve prišli na trávnik, zdravia sa medzi sebou a my o malú chvíľu začíname. Zostaňte s nami.
Úvodné zostavy:

Asteras Tripolis: Theodoropoulos – Lluy, Goian (C), Sankaré, Panteliadis – Iglesias, Hamdani, Lanzarote, Fernández – Tsokanis, Giannou.
Náhradníci: Bertoglio, Dimoutsos, Fountas, Giannoulis, Kourbelis, Zisopoulos.

FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Höwedes (C), Neustädter, Kolašinac – Sam, Geis, Højbjerg, Choupo-Moting – Di Santo, Huntelaar.
Náhradníci: Gspurning – Ayhan, Friedrich, Matip, Meyer, Sané, Riether..
Asterasu v tomto zápase už o nič nejde a dnes to bude pre grécky celok rozlúčka s Európskou ligou.

Schalke je v opačnej pozícii. Nemci majú postup vo vrecku, ale ešte stále hrajú o prvenstvo v skupine.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.

Asteras Tripolis – FC Schalke 04

0:4

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 29. Di Santo, 37. Choupo-Moting, 78. Choupo-Moting, 86. Meyer

Karty:   23. Choupo-Moting (SCH)

Asteras Tripolis: Theodoropoulos – Lluy, Goian (C) (63. Zisopoulos), Sankaré, Panteliadis – Iglesias (69. Dimoutsos), Hamdani, Lanzarote (65. Bertoglio), Fernández – Tsokanis, Giannou.
Náhradníci: Kapetanos – Bertoglio, Dimoutsos, Fountas, Giannoulis, Kourbelis, Zisopoulos.

FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Höwedes (C) (79. Friedrich), Neustädter, Kolašinac – Sam, Geis (65. Ayhan), Højbjerg, Choupo-Moting – Di Santo, Huntelaar (79. Meyer).
Náhradníci: Gspurning – Ayhan, Friedrich, Matip, Meyer, Sané, Riether.

Rozhodca: Liany – Krasikow, Biton (Izrael)