Menu

Futbal

Európska liga

Athletic Club Bilbao – AZ Alkmaar

2:2

koniec (1:1)

10.12.2015, 21:05 • San Mamés Barria (Bilbao) • 6 • Skupina L • Andrej Marienka

Fortuna: 1.47 4.6 7.2

Je dobojované, po dnešnom súboji si tímy body podelia, nič to však nemení na fakte, že Bilbao skupinu L vyhralo so ziskom 13tich bodov a Alkmaar naopak zostane na poslednom štvrtom mieste. V druhom polčase síce mali prevažnú časť navrch domáci hráči, Janssenovi sa v závere polčasu podarilo vyrovnať a tak sa Alkmaar s tohtosezónnou Európskou Ligou UEFA lúči s remízou na pôde Bilbaa.

Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (22:57:48)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Tak predsa ešte jedna šanca pre Alkmaar. Domáci tím opäť v obrane akosi zaspal a po centri z pravej strany sa do zakončenia hlavou dostal Janssen. Herrerín opäť musel predviesť pohotový zákrok aby loptu vyrazil.

90+2

Hostia by sa očividne radi rozlúčili s Európskou Ligou UEFA víťazstvom, no i prípadná remíza na pôde Bilbaa a fakt, že tento španielsky tím v prvom vzájomnom dueli zdolali nieje na zahodenie.

90+1

Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte 3 minúty navyše.

90

Mühren mal snahu strhnúť vedenie na svoju stranu, no postranný rozhodca jeho snahu rýchlo ukončil po tom, ako signalizoval ofsajd.

88

88. Vincent JANSSEN - 2:2

88

Alkmaar dal gól! Nedáš – dostaneš, teraz sme to mohli vidieť v praxi. Po obrovskej šanci Bilbaa loptu okamžite odkopol Luckassen, v útoku si ju prebral VINCENT JANSSEN, ktorý sa predral až do pokutového územia a z ťažkého uhlu v páde parádne prestrelil Herrerína.

88

Domáci tím mal k tomu teraz blízučko, no nepodarilo sa mu to. Po rýchlom prechode vpred najprv Coutinho parádnym zákrokom vychytal útočiaceho hráča, následne však prišli dve strely, no obe iba opečiatkovali brvno!

87

Čas do konca riadnej hracej doby nám rýchlo plynie, uvidíme či sa ešte niektorému z tímov podarí skórovať.

86

Následný rohový kop už tak nebezpečný nebol, aj keď sme videli zakončenie útočiaceho hráča. To však letelo mimo.

85

Veľmi pekný pokus hráča Alkmaaru Janssena, po jeho strele pod brvno sa musel Herrerín poriadne natiahnuť aby loptu vyškriabol na roh.

84

Johansson teraz vo vlastnej šestnástke zahral nohou poriadne vysoko, odnieslo si to čelo Sabina, no domáci hráč bude v poriadku.

83

Domáci hráči to skúšajú nakopávanými loptami, tie úspech neslávia, lopta takmer vždy skončí buď u brankára, alebo na kopačkách hráčov AZ.

82

Haye sa pokúšal o individuálnu akciu, v snahe preniknúť cez brániaceho Susaetu si počínal nedovolene.

81

Posledný raz v dnešnom zápase strieda aj Bilbao, na posledných desať minút svoje miesto Eraso prenechá Aketxemu.

81

Ihrisko opúšťa aj tretí dnešný strelec, van Overeemovo miesto zaujme Mühren.

80

Bilbao ešte získalo rohový kop, Luckassen hlavou poslal loptu za postrannú čiaru neďaleko rohovej zástavky.

79

Tempo hry nám po častom prerušení hry výrazne kleslo, domáci tím aj naďalej drží loptu na svojich kopačkách, no zdá sa, že dnešný zápas sa bude viac-menej už len dohrávať.

77

Z ihriska odchádza aj druhý strelec domáceho tímu, Kiku Sola na trávniku vystrieda Viguera.

77

Žltou kartou je za faul v strede ihriska potrestaný aj domáci hráč Sabin.

76

Aj napriek tomu sa hráči pokúšajú o dobrý výsledok, chcú zo Španielska doviezť aspoň bodík.

75

Začalo sa nám posledných 15 minút skupinovej fázy Európskej Ligy UEFA, Bilbao má už postup istý nech dopadne dnešný súboj akokoľvek, naopak Alkmaar s určitosťou obsadí posledné miesto tabuľky.

74

Na rad prichádza ďalšie striedanie, zápas predčasne končí pre Ouwejana, na cca štvrťhodinu do hry zasiahne Hatzidiakos.

73

Sledujeme však skôr len postupné snahy o založenie akcie, bielo-červení zbytočne neriskujú.

72

K zvyšovaniu tlaku zo strany hostí nedošlo a tak sa Bilbao bez problémov oslobodilo a práve domaći tím môže opäť zaútočiť.

71

Domáci tím sa viac stiahol, to dáva priestor hráčom Alkmaaru, ktorým sa však nedarí prejsť cez more hráčov pred pokutovým územím.

70

Prvý raz v zápase strieda aj Bilbao, z ihriska odchádza strelec zatiaľ vedúceho gólu San José, opačným smerom vybieha Iturraspe.

69

Kike Sola si v útoku trúfol na dvojicu hráčov, v pokutovom území sa mu cez ňu podarilo prihrať, no útočiaci hráč bol otočený chrbtom k bráne a zakončiť nestihol.

68

Pekná kombinácia Bilbaa na jeden dotyk, center z ľavej strany bol však opäť úspešne zrazený, na letiacu loptu si potom už najvyššie naskočil brankár Coutinho.

67

Ďalšia snaha AZ na vytvorenie si nebezpečnej situácie, od rohovej zástavky naslepo centroval Janssen, no iba do náručia Herrerína.

66

Po dlhšej dobe sme videli útok Alkmaaru, po výmene lopty na hranici pokutového územia sa k strele odhodlal Ortiz, no pálil mimo.

65

Domácemu tímu sa priamy kop príliš nevydaril, nepresný center skončil iba v rukaviciach pozorného Coutinha.

64

Pred tým ako bude Bilbao zahrávať priamy kop príde prvé striedanie v zápase, Huppertsa na ihrisku vymení Tankovic.

63

Gouweleeuw je ďalším potrestaným hráčom Alkmaaru, žltú kartu vidí za faul na Elustonda.

62

Je vidieť, že Alkmaar cíti jedinú šancu na bodový zisk v tom, že bude poctivo brániť a do protiútokov vysielať Janssena. Ten si teraz nedal pozor a ocitol sa v ofsajde.

61

Tento trend hry pokračuje aj naďalej, no hráči sa v posledných minútach nevedia dostať na dostrel Coutinhovej brány.

60

Domáci tím aj naďalej operuje na súperovej polovici ihriska, hráči by určite radi svoje vedenie navýšili aspoň o jeden ďalší gól.

59

Bilbao má momentálne jasne navrch, nielen čo sa týka držania lopty, ale aj kontrolovania hry, počte nebezpečných situácii.

58

Ortiz fauloval v strede ihriska, aj za tento zákrok by sa kľudne dala udeliť žltá karta, rozhodca tentoraz zostáva milosrdný.

57

Následne malo Bilbao k dispozícii rohový kop, ten však zostal nevyužitý, postupne boli hráči vytlačení až k ich vlastnej šestnástke.

56

Už sa zdalo, že sa hostia po priamom kope ubránia, prišiel však center do šestnástky a pohotové zakončenie Kika Solu z otočky. Tentoraz ale vynikol Coutinho, ktorý jeho šancu perfektným zákrokom zneškodnil.

55

Prvú žltú kartu vidí po faule na Susaetu Haye, v jeho zbytočnom faule zozadu bolo vidieť aj jeho frustráciu.

54

Hroziace nebezpečenstvo za cenu rohového kopu zlikvidoval Luckassen, ten sa nechcel dopustiť ďalšej zbytočnej chyby.

53

Nedôrazný center na Sabina končí v rukaviciach Coutinha, ten dobre prečítal hru, vybehol z brány a loptu zachytil ešte vo vzduchu.

52

S loptou však zotrvávajú na polovici súpera, no je to veľmi ďaleko od jeho brány.

51

Tempo hry nám pomaly klesá, Alkmaar nechce inkasovať ďalší gól, preto hráči hru tak neotvárajú, naopak domáci hráči sa zase nemajú kam ponáhľať.

50

Bilbao sa úspešne ubránilo a hráči sa okamžite snažili o kontru. Tá im však z dôvodu nepresnej prihrávky nevyšla, lopta končí mimo.

49

Hostia sa okamžite snažia o gólovú odpoveď Bilbao však cúvlo a hráči pred svojou šestnástkou vytvorili val, cez ktorý sa bude dať dostávať len ťažko.

48

Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného z tímov, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.

47

47. Mikel San José - 2:1

47

Bilbao dalo gól! MIKEL SAN JOSÉ si postavil loptu na biely bod, odkiaľ sa nemýlil, svojou strelou k tyči nedal brankárovi šancu na úspech.

46

Rozhodca nariadil pokutový kop! Luckassen mal veľkú smolu, keď v snahe spracovať si loptu nešťastne zahral rukou a hlavný rozhodca bez diskusie ukazuje na biely bod!

46

Začal sa druhý polčas.
Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
Nadstavovať sa nebude ani len minúta navyše a tak je stav po prvom polčase nerozhodný. Skóre otvoril v 26. minúte van Overeem, v závere polčasu na 1:1 vyrovnával Kike Sola. Inak sme sledovali pomerne vyrovnanú hru. Uvidíme, či to tak bude aj v druhom polčase, ktorý začne zhruba o 22:06.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Pokúšali sa o to domáci hráči, Kike Sola na krídle proti obrancom neuspel, nasledovať bude odkop od brány Alkmaaru.

44

Tak sa domáci hráči predsa dočkali vyrovnanie ešte pred prestávkou. Čas do konca polčasu sa nám rýchlo míňa, uvidíme či ešte niektorý z tímov vo zvyšných sekundách niečo vymyslí.

43

43. Kike SOLA - 1:1

43

Bilbao dalo gól! Lopta z rohu zástavky najprv preletela ponad všetkých hráčov pred bránou, no pohotový Saborit ju hlavou okamžite vrátil naspäť, kde našiel úplne voľného KIKEHO SOLU, ktorý prepálil všetko pred sebou.

42

Sabin na opačnej strane neúspešne centroval z ľavej strany, jeho vzdušná prihrávka bola zrazená na roh.

41

Janssen si teraz v útoku pomohol rukami, svojho protihráča na zem stiahol za dres. Prísnejší rozhodca by tento zákrok kľudne mohol odmeniť žltou kartou.

40

Po zisku lopty v útoku šťastie vyskúšal Janssen, domáci gólman Iago Herrerín ale všetko videl a strelu z väčšej vzdialenosti pokryl.

39

Haye to s napádaním trošku prehnal, v strede ihriska sa odpustil nedovoleného zákroku.

38

Hostia začali súperovu rozohrávku napádať o niečo vyššie, Bilbau sa tak nedarí dostať sa do podobných príležitostí ako pred malou chvíľou.

37

Susaeta pekným centrom našiel nabiehajúceho si Saborita, ktorý zostal nepokrytý len na chvíľu a okamžite tento okamih využil na prudkú strelu. Tá letí tesne mimo.

36

Tempo hry nám o niečo pokleslo, hostia sa stiahli pred svoju šestnástku, kde teraz v podstate výhradne bránia a všetky situácie riešia odkopom.

35

Neúspešné dobývanie brány Alkmaaru pokračuje aj naďalej, Španieli nevedia nájsť recept na dobre zorganizovanú obranu hostí.

34

Sabin šiel v útoku k zemi opäť príliš ľahko, ani tentoraz nevybojoval priamy kop, nasledovať bude iba vhadzovanie.

33

Dlhé vzdušné vysunutie na opačnej strane takmer prinieslo ďalšie nebezpečenstvo pre Herrerínovu bránu. Aj v tomto prípade však bola prihrávka príliš prudká a Janssen už zakončiť nestihol.

32

Mikel Rico to v útoku nemyslel zle, snažil sa o prudké vysunutie Sabina, no bolo to prisilné a Coutinho bol pripravený.

31

Obaja gólmani sa pokúšali o vysunutie svojich spoluhráčov dlhými nákopmi, nemalo to úspech, tak aspoň takýmto spôsobom jeden druhého pozdravili.

30

Hostia sa úspešne bránia, svojho súpera do vážnejšej príležitosti nepustili a odkopom poslali loptu opäť do bezpečia.

29

Až teraz domáci tím zaútočil a snaží sa o vyrovnanie. Susaeta šiel po súboji na pravej strane k zemi, no postranný rozhodca mu signalizuje, že má v hre pokračovať, faul to nebol.

28

Herrerín sa právom hnevá na svojich spoluhráčov, pretože tak ako pri inkasovanom góle aj v tejto situácii pristupovali k bráneniu útočníka veľmi laxne.

27

Hráčom Alkmaaru narástli krídla, Luckassen sa až príliš ľahko dostal do pokutového územia, odkiaľ z ťažkého uhla ani na dvakrát neprepálil Herrerína.

26

26. Joris van Overeem - 0:1

26

Alkmaar dal gól! Huppertsa najprv výborne vychytal Herrerín, k lopte sa však dostal Rienstra, ktorý pekným centrom našiel JORISA VAN OVEREEMA, na ktorého domáca obrana akosi pozabudla a ten poľahky strieľa prvý gól dnešného zápasu.

25

Aj po tejto štandardtke sa hostia ubránili a hráči dlhým odkopom poslali loptu do bezpečnej vzdialenosti od brány.

24

Rohový kop sme videli aj do tretice a uvidíme ho aj štvrtý raz za sebou. Za cenu rohu tentoraz do bezpečia odvracial Johansson.

23

Kike Sola následne vybojoval druhý rohový kop pre svoj tím. Ten si hráči po obrannom zákroku Gouweleeuwa zopakujú.

22

Domáci hráči ukľudňujú hru, loptu si vymieňajú na súperovej polovici, no ďaleko od brány, takže ich rozohrávka nieje napádaná.

21

Navyše pri tom fauloval jedného z obrancov, takže strela sa nebude do štatistík započítavať.

20

Ten im však nevyšiel, naopak do rýchleho protiútoku vyštartovali hostia, Janssena spoluhráči výborne vysunuli za obrannú líniu Bilbaa, no ten zoči voči brankárovi zlyhal a bránu minul.

19

Následne domáci celok vybojoval rohový kop na pravej strane. Zahrávať ho bude Susaeta.

18

Pekná akcia Bilbaa, San José z pravej strany posielal pred bránu prudkú loptu na ktorú dokázal hlavou zareagovať Kike Sola. Ten ju však usmernil tesne vedľa.

17

Tento rohový kop však nebezpečný pre domáci tím nebol, Iago Herrerín skryl letiacu loptu do svojich rukavíc.

16

Hostia si loptu vymieňali na svojej polovici, domáci hráči sa ich rozohrávku snažili napádať s viacerými hráčmi veľmi vysoko, čo Alkmaar využil na rýchly prechod do útoku a zisk rohového kopu.

15

Postavenie mimo hry aj na opačnej strane, tentoraz sa v ofsajde ocitol domáci hráč Susaeta.

14

O dlhočiznú prihrávku na hrotového útočníka sa pokúšali aj hráči Alkmaaru, Janssen si však nedal pozor a ocitol sa v tesnom ofsajde.

13

Napokon sa k nej dostali hostia, no museli sa stiahnuť až na svoju polovicu ihriska. Bilbao hrá vzadu veľmi organizovane.

12

Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, kde zavládol menší chaos, lopta často menila majiteľa, ani jeden z tímov si ju dlhšie neudržal.

11

Na ľavom krídle sa neúspešne o center pokúšal Sabin, mal aj kusisko smoly, lopta sa od neho nešťastne odrazila, takže nezískal ani len roh.

10

Kike Sola si pekne nabehol na kolmý pass od spoluhráča, následne však akciu pokazil nepresnou prihrávkou priamo na kopačky jedného z obrancov.

9

Coutinho si dal s rozohrávkou načas, jeho dlhým odkopom hľadal spoluhráčov až na súperovej polovici ihriska. Tí sa pri lopte dlho neudržali a opäť môže útočiť Bilbao.

8

Bilbao to následne skúsilo dlhou nakopávanou loptou na Susaetu, prihrávka ale bola prisilná a lopta končí mimo. Nasledovať bude odkop od brány.

7

Alkmaar sa ešte drží na útočnej polovici, k ohrozeniu brány ale dôjsť nemôže, hráči sú vytláčaní ďaleko od brány Herrerína.

6

Prvý raz v zápase vpred vyštartovali hostia, Huppertsova prihrávka do šestnástky však našla iba brániaceho hráča Bilbaa.

5

Susaetov vysoký center našiel svojho adresáta, Sabin si ale vo vzdušnom súboji pomohol rukami, čo neušlo pozornosti hlavného rozhodcu.

4

Bilbao postupne preniklo až k hranici pokutového územia, tam však akcia stroskotala na obrane AZ. Všetky pokusy o strelu včas zablokovali pozorní obrancovia.

3

Domáci hráči sa späť k lopte dostali veľmi ľahko, momentálne si ju však vymieňajú ďaleko od brány Alkmaaru.

2

Postupne vpred postupovalo domáce Bilbao, Kike Sola sa po peknej kolmici predral až do pokutového územia, tam šiel k zemi, no nie vinou obrancu.

1

Na úvod stretnutia sledujeme opatrnú hru na obidvoch stranách, lopta sa v podstate nedostala z okolia stredového kruhu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Athletic Club Bilbao: Herrerín – Bóveda, Gurpegi, G. Elustondo, Saborit – M. Rico, San José – Susaeta, Eraso, Sabin – Sola.
Náhradníci: Remiro Gargallo – Balenziaga, Aketxe, I. Williams, Viguera, Etxeita, Iturraspe.

AZ Alkmaar: Coutinho – M. Johansson, Gouweleeuw, Luckassen, Ouwejan – Ortiz, B. Rienstra – Hupperts, van Overeem, T. Haye – V. Janssen.
Náhradníci: Rochet – Tanković, Mühren, Jahanbakhsh, Vaarnold, Hatzidiakos, van der Linden.

Rozhodca: Bastien – Zakrani, Haquette (všetci FRA).
História vzájomných zápasov:

Alkmaar 2-1 Bilbao
Pekný štvrtkový večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase skupinovej fázy Európskej Ligy UEFA. V dnešnom zápase si sily zmerajú Athletic Club Bilbao a AZ Alkmaar.

Athletic Club Bilbao

Bilbao momentálne vedie tabuľku L s 12timi bodmi, ktoré získalo za víťazstvá proti Augsburgu (3-1 a 3-2) a Partizanu Belehrad (2-0 a 5-1). Jediné body hráči stratili v prvom súboji s jeho dnešným súperom Alkmaarom, keď na súperovej pôde prehrali 1-2. Na druhej, takisto postupovej priečke sa nachádza Partizan Belehrad, ktorý má na svojom konte 9 bodov. V domácej súťaži sa Athleticu darí striedavo, momentálne mu v tabuľke s 21 bodmi zo 14tich zápasov patrí 7. miesto.

AZ Alkmaar

Holandský tím sa nachádza na opačnom konci tabuľky, s troma bodmi za už spomínané víťazstvo proti Bilbau mu patrí posledné, štvrté miesto v tabuľke. V ostatných zápasoch hráči na svojich súperov nestačili a prehrali oba zápasy proti Belehradu (1-2 a 2-3) a taktiež obidva duely s Augsburgom (1-4 a 0-1). Na tretí Augsburg stráca Alkmaar 3 body, na postupovú priečku 6, takže je jasné, že tento tím už nemá šancu na postup. Hráči sa tak môžu aspoň pokúsiť o druhé zdolanie Bilbaa v rade. V domácej súťaži sa Alkmaaru nedarí podľa predstáv, momentálne mu patrí až 10. miesto tabuľky.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

Athletic Club Bilbao – AZ Alkmaar

2:2

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 43. Sola, 47. San José – 26. van Overeem, 88. V. Janssen

Karty:   77. Sabin (ATB) – 55. T. Haye (ALK), 63. Gouweleeuw (ALK)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 10:7. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:14.

Athletic Club Bilbao: Herrerín – Bóveda, Gurpegi, G. Elustondo, Saborit – M. Rico, San José (70. Iturraspe) – Susaeta, Eraso (81. Aketxe), Sabin – Sola (77. Viguera).
Náhradníci: Remiro Gargallo – Balenziaga, Aketxe, I. Williams, Viguera, Etxeita, Iturraspe.

AZ Alkmaar: Coutinho – M. Johansson, Gouweleeuw, Luckassen, Ouwejan (74. Hatzidiakos) – Ortiz, B. Rienstra – Hupperts (64. Tanković), van Overeem (81. Mühren), T. Haye – V. Janssen.
Náhradníci: Rochet – Tanković, Mühren, Jahanbakhsh, Vaarnold, Hatzidiakos, van der Linden.

Rozhodca: Bastien – Zakrani, Haquette (všetci FRA)