Menu

Futbal

Belgická Jupiler Pro League

KVC Westerlo – KRC Genk

0:0

koniec (0:0)

11.12.2015, 20:30 • Het Kuijpje, Westerlo • 19. kolo • Tomáš Kubečka cz

Fortuna: 3.8 3.6 1.83

Z mé strany je to pro dnešní den vše. Přeji Vám pěkný víkend a těším se u sledování dalším přenosů. Dobrou noc! (22:28:57)
Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 8:3. Rohy: 11:7.
Je dobojováno! Westerlo získává cenný bod za remízu s Genkem, avšak z dnešního utkání mohlo rozhodně vytěžit více! Úvodní půlhodina sice nepřinesla žádný vzruch, ale v závěru první půle si domácí tým vypracoval hned tři šance. Bizot nejprve zlikvidoval Daemsův přímý kop, poté mu pomohla obrana, který srazila De Ceulaerovu ránu na rohový kop a nakonec i branková konstrukce! Břevno se v hlavní roli ocitlo pět minut před přestávkou, kdy domácí zahrávali pokutový kop, jenže Daems napálil míč jen do horní tyče! Ve druhé půli se zrodila jediná větší šance, kterou promarnil hostující Kebano. V závěru utkání si ještě Westerlo vypracovalo menší tlak, ale ani z něj nevytěžilo rozhodující branku a tak si oba týmy připíší po bodu.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Míč si přichystal Hyland, který zkoušel obstřelit čtyřčlennou zeď, jenže trefil jen jednoho z hráčů Genku. V dnešním utkání tak nejspíše branku neuvidíme.

90+4

Pozor! Po faulu jednoho z hostujících zadáků disponuje Westerlo přímým kopem z nadějné pozice. To by mohla být rozhodující situace celého utkání!

90+4

Po rohovém kopu míč poskakoval v pokutovém území Genku, ale Tshimanga jej nakonec odvrátil do bezpečné vzdálenosti.

90+3

Westerlo ještě dostává příležitost k rozhodnutí dnešního utkání. Obrana Genku zastavila pronikajícího Mustoeho jen za cenu odkopu na rohový kop.

90+2

Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Molenberghs, přichází Visnakovs.

90+1

Hostující hráči se dožadovali pokutového kopu! Kebanův centr však přistál na prsou Schuermanse a rozhodčí správně neodpískal pokutový kop.

90

Nastavují se 4 minuty!

90

Kebano upaloval z kraje hřiště do pokutového území. Ještě před jeho hranicí jej však čistým způsobem odzbrojil Mustoe, který se vrátil až z útočné poloviny.

89

Do útoku se naopak hnali domácí fotbalisté. Cools však přitlačil v souboji příliš velkou silou a poslal obránce k zemi. Hosté ještě dostávají šanci.

87

Ani další akce Genku neskončila ohrožením domácí svatyně. Domácí fotbalisté skvěle napadali již od poloviny hřiště a zastavili soupeřův útok.

86

Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází De Ceulaer, přichází Schouterden.

85

Van Langendonck se vydal ven z branky a bez problémů sebral vysoký centr ze vzduchu. Na hráčích Genku jsou vidět známky frustrace.

84

Okriašvili si naběhl na kolmou přihrávku za obranu. Jeho pohyb dokonale kopíroval Schuermans, který zachránil domácí před pohromou. Hosté rozehrají rohový kop.

83

Na druhé straně se ve slibné šanci ocitl Pozuelo, který se dostal s míčem do pokutového území, připravil si jej na levou nohu, ale přes obránce pálil rovněž mimo.

82

Westerlo přitápí pod kotlem. Cools dostal nabito před pokutové území, jedním dotekem si připravil míč na pravačku, jenže tvrdou střelou po zemi minul o několik metrů pravou tyč.

81

Naopak domácí se stále nesmířili s remízou. Apau se vydal na výlet k pokutovému území a díky sraženému centru vybojoval rohový kop.

80

Okriašvili se pustil do souboje se dvěma obránci. U rohového praporku neustál aktivní napadání a míč mu nakonec utekl do zámezí. Genku se krátí čas na vstřelení branky!

79

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bailey, přichází Buyens.

78

Genk zahrával rohový kop. Exekuce se ujal Ndidi, který našel na u přední tyče stojícího Kebana. Ten se pokoušel o efektní zakončení patičkou, ale to se nakonec ukázalo jako neefektivní.

77

Pozuelo si vyměnil míč s Baileym. Napodruhé si hostující rychlík pustil míč za sebe a obránci nezbylo nic jiného než skluzem odkopnout míč do zámezí.

76

Novic na hřišti Koffi se vrhl do souboje s Okriašvilim. Domácí hráč si v tvrdém střetu pomohl zatažením za dres, což hlavnímu rozhodčímu nemohlo uniknout.

75

Přeci jen to nepůjde. Dewaest sice ještě zkoušel hrát, ale pro zranění opouští hrací plochu. Nahrazuje jej Heynen.

74

Baileyho již poněkolikáté v dnešním utkání zradila technika. Záložník Genku si chtěl rychle přehodit míč z nohy na nohu, ale míč mu utekl příliš daleko a Bailey už neměl šanci dostihnout ho.

73

Dewaets sice kulhá, ale vypadá to, že stoper Genku zatne zuby a dnešní utkání dohraje. Dewaest sklízí ovace od celého stadionu.

72

Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Annys, přichází Koffi.

71

A právě po této standardní situaci zůstává na trávníku ležet stoper Genku Dewaest, který se drží za pravou nohu a nevypadá to s ním vůbec dobře.

70

Po standardní situaci se míč ocitl v síti! Jenže ani tato branka nemůže být uznána. Ještě před tím než se míč dostal za brankovou čáru odpískal rozhodčí nedovolený zákrok!

69

Pozuelo si ve středu hřiště vyšlápl na Annyse a nabízí domácím další standardní situaci. Všichni vysocí hráči se už stěhují před Bizotovu branku.

68

Nádherná akce Genku na jeden dotyk končí brankou! Avšak ani tentokrát nemůže gól platit kvůli ofsajdu. V něm se znovu ocitl De Camargo, který je dnes jasným smolařem na straně hostů.

67

De Ceulaer se zbavil Tshimangy, zasekl si míč a nadýchaným centrem hledal nabíhajícího Mustoeho. Ten se k míči přes dvojici obránců neprobojoval.

66

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Buffel, přichází Okriašvili.

65

Ani tento rohový kop nepřinesl nebezpečí pro Bizotovu svatyni. Krátký centr se snesl jen na hlavu připraveného Dewaesta, který jej odhlavičkoval mimo vápno.

64

Exekuce přímého kopu se ujal Hyland. Jeho tvrdý projektil přizvedla čtyřčlenní zeď nad branku. Domácí rozehrají další rohový kop.

63

Ba druhé straně už pískáno je! Kabasele poslal na trávník Gounongbeho a Westerlo dostává skvělou příležitost na vstřelení úvodní branky.

62

Na hrací ploše přibývá i nedovolených zákroků, hlavně tedy na domácí straně. Dalším faulovaným je Kebano. Tentokrát se však nepíská nedovolený zákrok, nýbrž ofsajd.

61

De Ceulaer prohnal kolem postranní čáry Tshimangu. Hostující bek celou situaci zkušeně zvládl, dal soupeři do cesty tělo a zažehnal rodící se nebezpečí.

60

Tempo hry nyní poněkud opadlo. Ani jeden z týmů není schopen vymyslet přímočarou akci. Většina kombinací končí na polovině hřiště.

59

Další akce domácího celku končí nepřesnou přihrávkou na rozběhnutého Gounongbeho. Míč končí za brankovou čarou, Bizot bude rozehrávat.

58

Kabasele trestuhodně rozehrál, nabídl míč Mustoemu, který si naštěstí pro Genk pomohl v souboji s Tshimangou rukama. Rozhodčí vše viděl a píská nedovolený zákrok.

57

Na druhé straně hřiště propadl centr k osamocenému Coolsovi, jenže toho situace překvapila natolik, že hlavičkoval jen pod své nohy. Spoluhráči se na něj pořádně zlobí.

56

Genk se přeci jen poněkud probouzí. Míč si postavil Pozuelo a utaženou střelou vyděsil Van Langendoncka. Ten nakonec mohl být v klidu, protože střela mířila mimo branku.

55

Opět byl v hlavní roli Kebano! Tentokrát na sebe natáhl dva obránce a nechal se šikovně faulovat. Hosté mají k dispozici přímý kop z nadějné pozice.

54

54. Kebanovo trestuhodné selhání

54

Bailey se ohromnou akcelerací zbavil obránce, nacentroval před branku, kde zakončoval úplně volný Kebano, ale z bezprostřední blízkosti trestuhodně minul zařízení!

53

Hosté nyní získali míč na své kopačky. Walsh mohl postupovat kupředu, ale i on viděl, že nemá komu přihrát, a proto raději obrátil hru na své spoluhráče v zadních řadách.

52

Trenér hostů nyní vystartoval na asistenta rozhodčího, který po sporném souboji ukázal, že vhazovat budou domácí. Genk zatím nehýří přehnanou aktivitou ani v úvodu druhé půle.

51

De Ceulaer dostal míč do nohy. Místo centru se ještě vydal na slalom. Obešel dva obránce, jenže před třetím raději míč zasekl a přihrál spoluhráči k postranní čáře.

50

Annys dostal na polovině hřiště pořádně naloženo. Soupeř sice nejprve trefil míč, ale do souboje šel ostrým způsobem.

49

A nepovedla se jim ani tentokrát. Přetažený centr odhlavičkoval Kabasele ke Kebanovi, který s míčem rychle pospíchal kupředu, ale ani on nedokázal přesně odcentrovat.

48

Na druhé straně poslal Tshimanga k zemi Hylanda. Následný centr na přední tyč odvrátil pozorný De Camargo na rohový kop. Domácím se zatím standardní situace příliš nedaří.

47

Leon Bailey dostal míč do nohy, oklamal obránce pohybem, ale znovu si ukousl příliš velké sousto. Chtěl si míč kopnout mezi dva obránce, ale ti jej sevřeli a odvrátili nebezpečí.

46

De Camargo s Kebanem obstarali výkop do druhé půle. Oba celky pokračují v utkání beze změn na hrací ploše.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! Domácí Westerlo je zatím jasně lepším týmem. První půlhodina sice nepřinesla žádnou větší šanci, dlouho jsme čekali na první střelu do prostoru mezi třemi tyčemi, ale závěrečná čtvrthodina patřila domácímu celku! Daems nejprve zahrozil z přímého kopu, poté se ve velké šanci ocitl De Ceulaer, ale oni on svou příležitost nevyužil. Daems však dostal šanci na reparát, kterou trestuhodně pohrdl, když pět minut před přestávkou neproměnil pokutový kop! Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu!

45+1

První poločas skončil.

45+1

Přetažený centr nakonec doplachtil až na Annysovu hlavu. Záložník Westerlo už v pádu nedokázal najít zpětnou přihrávkou spoluhráče ve vápně.

45

V poslední minutě první půle ještě dostanou domácí možnost rozehrávky přímého kopu. Všichni hlavičkáři se již stěhují před Bizotovu branku.

44

Genk zatím není ve své kůži. Pozuelo měl spoustu času, nikdo jej neatakoval, ale záložník hostujícího celku se ukvapil a odkopl míč jen k zadákům Westerlo.

43

Domácí hráči nejsou neproměněným pokutovým kopem nikterak znechuceni. Naopak se nadále snaží držet míč na svých kopačkách a snaží se přiblížit pokutovému území.

41

Hříšník De Camargo se málem dostal k míči po nešikovném zpracování Schuermanse. Domácí stoper nakonec své zaváhání s velkým kusem štěstí napravil.

40

40. Daemsova neproměněná penalta

40

A pozor! K míči se postavil kapitán Daems, který zvolil prudkou střelu doprostřed branky, ale nakonec pouze orazítkoval břevno!

39

De Camargo se na sebe musí hodně zlobit! V pokutovém území zahrál nedovoleným způsobem, zavinil pokutový kop a ještě vidí žlutou kartu.

39

Byla nařízena penalta ve prospěch Westerlo!

38

38. Obrovská šance De Ceulaera

38

Obrovskou šanci prováhal De Ceulaer! Ten si v pokutovém území vytvořil prostor k zakončení, ale z bezprostřední blízkosti otřel svou ránu o nohu obránce pouze na rohový kop!

37

Tshimanga měl před sebou spoustu volného prostoru, ale nakonec zvolil cestu středem hřiště, kde narazil na dobře bránícího Hylanda a o míč přišel.

36

De Camargo si pustil na polovině hřiště míč za sebe a Hyland jej rukama stáhl k zemi, za což vidí po zásluze žlutou kartu.

35

Gounongbe dělá Kabaselemu velké problémy. Stoper Genku na něj ve vzdušných soubojích zatím nestačí a již poněkolikáté si musel pomoci nedovoleným zákrokem.

34

Míč nebezpečně poletoval před vápnem Westerlo, kde se najednou zjevil Pozuelo, ale ještě před tím než stihl vystřelit, odkopl míč daleko do bezpečí Cools.

33

Následný rohový kop se domácím vůbec nepovedl. Centr na bližší tyč odhlavičkovala obrana Genku do bezpečí a hosté mohou založit novou útočnou akci.

32

32. Technická střela z přímého kopu

32

Po ruce Kabaseleho zahrávalo Westerlo přímý kop z nebezpečné pozice. K míči se postavil Daems, který to zkusil technicky a donutl Bizota k dobrému zákroku!

31

Znovu byl v hlavní roli Leon Bailey. Tentokrát posílal nadýchaný centr do ohně, kde si na míč naskakoval Kabasele, ale ještě výš nakonec vyskočil domácí stoper Daems.

30

Aktivní Leon Bailey si tentokrát ukousl příliš velké sousto, když si chtěl posunout míč mezi dvěma obránci. Ti jeho úmysl dobře přečetli a zažehnali nebezpečí na aut.

29

De Camargo prostrčil vnějším nártem míč za obránce, kam si sbíhal Buffel. Na poslední chvíli mu míč od nohy ukopl vracející se Daems a zažehnal tak nebezpečí pro domácí svatyni.

28

Bailey posílal centr do pokutového území. Míč propadl až ke vzdálenější tyči, kde stál úplně volný Buffel, ale sám byl vzniklou situací natolik překvapen, že ani nezakončil.

27

De Camargo si řekl o míč z autového vhazování, který si sice nedokázal dobře pokrýt tělem, ale ještě srdnatě zabojoval a získal další aut pro svůj tým.

26

Konečně jsme se dočkali první střely na branku. Annys dostal míč před pokutovým územím, otočil se a okamžitě pálil. Jeho slabá střela nenadělala Bizotovi žádné problémy.

25

Exekuce rohového kopu se Genku vůbec nezdařila. K míči se sice ještě dostal Pozuelo, ale ten jej v tísni dvou obránců ukopl za brankovou čáru. Van Langendonck bude odkopávat od branky.

24

Zeď nakonec nebyla potřebná. Hosté rozehráli formou centru, po kterém se míč snesl k Baileymu. Ten chtěl okamžitě poslat míč do ohně, ale vybojoval jen rohový kop.

23

Hlavní rozhodčí Visser si všiml ruky v blízkosti pokutového území a odpískal faul. Genk má k dispozici přímý kop z nadějné pozice. Van Langendonck si už staví čtyřčlennou zeď.

22

Zraněný hráč odchází za postranní čáru a hra opět pokračuje. Zadáci Genku kombinují s míčem na vlastní polovině a čekají na skulinku v obranném valu Westerlo.

21

Po dalším hlavičkovém souboji zůstává na hrací ploše ležet Apau. Levý bek domácích se drží za čelo, zřejmě inkasoval tvrdý úder.

20

De Camargo čekal v prostoru značky pokutového kopu na přízemní centr z pravé strany. Walshův míč k němu přes pozorného Schuermanse nedoputoval.

19

Po důrazu Annyse zahrávali domácí další rohový kop. Tentokrát mířil míč na hranici pokutového území, kde jej před nabíhajícím Coolsem odhlavičkoval Pozuelo.

18

Jeho exekuce se domácím vůbec nepovedla, avšak Bailey si míč ukopl příliš daleko od nohy a už jej nedostihl na hrací ploše. Westerlo tedy zůstane u míče.

17

Po standardní situaci se do pokutového území nastěhovali všichni hlavičkáři Westerlo. Prudký centr prodloužil Kebano na rohový kop.

16

Hyland vybojoval míč na vlastní polovině a rychlou přihrávkou vybízel k úniku Gounongbeho. Přihrávka se mu však vůbec nepovedla a zamířila si to rovnou do zámezí.

15

Po delší době o sobě dali vědět i domácí. Molenbergs centroval do pokutového území, kde byli snad čtyři hráči ve žlutém, ale ani jeden z nich nedokázal míč tečovat. Bizot si pro míč bez problémů došel.

14

Genk zatím zkouší překvapit domácí kolmicemi za obranu. De Camargo si nabíhal do prostoru, kam směřovala přihrávka Kebana, jenže Daems včas vystoupil a uzmul míč pro sebe.

13

Walsh vybízel k náběhu Baileyho, ten však jeho úmysl nepochopil a zůstal stát. Míč doputoval až k Van Langendonckovi, který jej může rozehrát.

12

De Ceulaer si naběhl na nádhernou diagonální přihrávku přes celé hřiště. Křídelní hráč Westerlo chtěl okamžitě centrovat, jenže při centru podklouzl a zazdil celou akci. Bizot bude odkopávat.

11

Buffel si navedl míč na levou nohu, vyzval obránce k tanečku a poté si posunul míč kupředu. Z hranice pokutového území posílal do ohně prudký centr, ale ten končí u připraveného Van Langendoncka.

10

Další odkop domácího brankáře mířil na Annyse, který si v souboji s Kebanem pomohl nešikovně rukou a vidí žlutou kartu.

9

Van Langendonckův výkop mířil na Gounongbeho, který si míč zpracoval na prsa, přiťukl jej spoluhráči, ale ten se neprotáhl kolem Kabaseleho.

8

Bailey spěchal kolem pravé postranní čáry za dlouhým míčem. Van Langendonck celou situaci přečetl, vydal se pryč ze své svatyně a rodící se příležitost Genku zažehnal.

7

Bizot už je zpátky na nohou a zdá se, že bude schopen v utkání pokračovat. S rozehrávkou však nyní vůbec nepospíchá.

6

No a pozor! Bizot se nepříjemně srazil s vlastním obráncem a zůstává ležet na trávníku. Jeho vynucené střídaní by pro Genk bylo velkou komplikací.

5

Na druhé straně prostrkával míč mezi obránce Hyland. Tshimanga jeho úmysl přečetl, získal míč pro sebe a ještě stihl rozehrát na Kebana.

4

Kebano si naběhl na parádní oblouček po čáře a u rohového praporku se pustil do souboje s Daemse. Hráč Genku si nakonec pomohl nedovoleným způsobem a o míč přišel.

3

De Camargo si naběhl za obranu domácího celku a chytrou střelou na zadní tyč překonal Van Langendoncka. Radost hostům kazí zdvižený praporek asistenta rozhodčího – ofsajd!

2

Domácí zahrávali rohový kop. K exekuci se postavil Molenbergs, kterým svým centrem sice našel nabíhajícího Daems, ale ten v těžké pozici nedokázal zakončit.

1

Gounongbe uvedl míč do pohybu, čímž zahájil dnešní zápas. První dlouhý míč kupředu odvrátil hlavou stoper Kabasele.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastoupily na hrací plochu. Westerlo zvolilo pro dnešní zápas žlutou sadu dresů, zatímco Genk nastoupí v černém.
Úvodní sestavy:

KVC Westerlo: Van Langendonck – Apau, Schuermans, Daems, Mustoe – Hyland, Cools – Molenberghs, Annys, De Ceulaer – Gounongbe
Náhradníci: Van Hout, Ruyssen, Petkovic, Verschueren, Schouterden, Aoulad, Koffi, Visankovs, Marzouk

KRC Genk: Bizot – Walsh, Dewaest, Kabasele, Tshimanga – Pozuelo, Ndidi – Buffel, Kebano, Bailey – De Camargo
Náhradníci: Koteles, Jackers, Okriašvili, Kumordzi, Unal, Schrijvers, Heynen, Gerkens, Castagne, Buyens

Rozhodčí: Visser – Hermans, Ponsar.
Vzájemná utkání

Dnešní soupeři se spolu v letošní sezóně již potkali. Na začátku soutěže v srpnu zvítězil Genk na domácí půdě 2:1. Rozhodující branku vstřelil Thomas Buffel!
KVC Westerlo

Zatímco Genk chce bojovat o mistrovský titul, jeho dnešní soupeř má úplně jiné starosti. Westerlo zatím získalo pouhých dvanáct bodů a krčí se na posledním místě. Na předposlední Leuven ztrácí tři body. Na domácím trávníku je situace ještě horší. Westerlo před svými fanoušky získalo jen pět bodů! Poslední výhru zaznamenal outsider dnešního utkání v polovině října, když vyhrálo na půdě tehdy se trápícího Lutychu. Nepříjemnou situaci Westerlo potvrzuje i série tří porážek v řadě. Ve třech zápasech navíc hned dvakrát inkasovalo pět branek! V minulém kole hrálo Westerlo důležitý souboj s Leuvenem, ale na hřišti soupeře absolutně propadlo a prohrálo 5:1.
KRC Genk

Genk si první polovinu sezóny určitě představoval jinak. Celek s ambicemi na boj o mistrovský titul se zatím nachází až sedmé pozici a v tuto chvíli by se vůbec neprobojoval do skupiny týmů hrajících o titul. Velkým problémem Genku je nevyrovnanost výkonů. Se slabšími soupeři sice KRC dokáže mnohdy šťastně vykopat tři body, ale s týmy, které mají ty nejvyšší ambice, se Genku zatím nedaří. Tuto statistiku potvrzuje porážka s Oostende, Gentem, Bruggami. V minulém kole hostil Genk slavný Anderlecht a po vyrovnaném průběhu utkání nakonec vybojoval bezbrankovou remízu.
Dobrý večer všem příznivcům belgického fotbalu. Nejvyšší česká fotbalová soutěž už sice pro podzim skončila, ale spousta dalších evropských soutěží stále pokračuje. Jednou z nich je i belgická Jupiler Pro League, která má o tomto víkendu na svém programu již devatenácté kolo. V páteční předehrávce se spolu střetnou KVC Westerlo a KRC Genk. Výkop utkání je naplánován na 20:30!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

KVC Westerlo – KRC Genk

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   10. Annys (WES), 36. Hyland (WES) – 39. De Camargo (GNK)

Nepremenená penalta: 40. Daems (WES), mimo

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 8:3. Rohy: 11:7.

KVC Westerlo: Van Langendonck – Apau, Schuermans, Daems, Mustoe – Hyland, Cools – Molenberghs, Annys, De Ceulaer – Gounongbe
Náhradníci: Van Hout, Ruyssen, Petkovic, Verschueren, Schouterden, Aoulad, Koffi, Visankovs, Marzouk

KRC Genk: Bizot – Walsh, Dewaest, Kabasele, Tshimanga – Pozuelo, Ndidi – Buffel, Kebano, Bailey – De Camargo
Náhradníci: Koteles, Jackers, Okriašvili, Kumordzi, Unal, Schrijvers, Heynen, Gerkens, Castagne, Buyens

Rozhodca: Visser – Hermans, Ponsar