Menu

Futbal

Holandská Eredivisie

SC Cambuur Leeuwarden – NEC Nijmegen

3:1

koniec (1:1)

12.12.2015, 19:45 • Cambuurstadion • 16. kolo • Vojtěch Vávra cz

Fortuna: 2.8 3.4 2.3

Ode mě je to vše, děkuji za pozornost a někdy příště na shledanou. (21:47:44)
Mírný favorit z Nijmegenu nakonec v utkání body nezískal. Můžeme však říci, že lepší tým dnes vyhrál. Cambuur svého soupeře prakticky k ničemu nepustil a sám se dokazal prosadit 3 krát ze standardních situací. Do bojů o udržení v soutěži si tak připisuje cenné tři body.
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 5:2.
Střely mimo:
3:3.
Rohy:
8:3.
Ofsajdy:
2:3.
Fauly:
8:18.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Tak přeci ještě šance. Cambuur šel ve třech proti dvěma obráncům, ale jeden z útočníků se ukázal jako sobec a jeho střela skončila mimo bránu.

90+2

Nijmegen se ještě odhodlal k postupu vpřed, nic závratného však nevymyslel a tak následuje odkop od branky. Domácí brankář už vyzývá fanoušky k oslavným pokřikům.

90+1

Van Eijden může být rád, že nedostal druhou žlutou. Za špatně načasovaný skluz je nařízen jen přímý kop, který končí daleko za brankou.

90

Rozhodčí nastavuje 3 minuty.

90

Ten ale brankář bez problému vyboxoval a míč drží domácí, kteří kontrolují hru.

89

Nevypadá to, že by Nijmegen ještě dokázal něco udělat s výsledkem. Když už má míč na kopačkách, většinou ho rychle ztratí. Teď se mu podařilo vybojovat rohový ko.
Dnešní utkání sleduje 9718 diváků.

87

Nijmegen už hraje skutečně na riziko. Vzadu nechává pouze oba stopery a nyní se mu to málem vymstilo, když přicházel centr z levé strany. Osamocený útočník Cambuuru si však nedokázal poradit.

85

Na hřišti se teď nakopávají míče s jedné poloviny na druhou. Nutno podotknout, že toto vyhovuje pouze domácím.

82

Hosté začínají být hodně nervózní. Zbytečně ztrácejí míče a tím i cenné sekundy, které by měli trávit na útočné polovině hřiště a ne snahou znovu vybojovat balón.

80

Jeden z domácích zůstal chvíli ležet na trávníku. Bude v pořádku, ale byl ošetřován a musí mimo hřiště.

79

Hra konečně dostává větší spád. Hosté vědí, že již nemají mnoho času a více se tlačí do útoku. Střela levou nohou zpoza vápna však skončila těžce mimo bránu a div z toho nebyl aut pro domácí.

77

Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Wojciech Golla, přichází Sam Lundholm.

77

Nijmegen měl možnost přímého kopu z levé strany, ale míč trefil dobře postavenou zeď. Z následného rohového kopu nevzešlo nic kloudného.

75

Domácí zahrávali dnes již osmý rohový kop, ze kterého však nic nevytěžili, naopak Nijmegen může zaútočit.

73

Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Xander Houtkoop, přichází Valmir Berisha.

70

Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Janio Bikel, přichází Mohamed Rayhi.

70

Nijmegen se po hodně dlouhé době dostal do útoku. Z levé strany přišel pozemní centr, který si ale pohlídal brankář Nienhuis.

66

66. Christian SANTOS - 3:1

66

Cambuur právě vstřelil branku!

Následoval ale další přímý kop, který už brankou končí! Z levé strany přišel nízký centr, který do brány nešťastně usměrnil CHRISTIAN SANTOS, tedy znovu vlastní hráč!

65

Po centru a teči z následující standartky se znovu otřásla branková konstrukce, která Nijmegen zachránila od třetího inkasovaného gólu!

64

A znovu levá strany Nijmegenu shořela jako papír a tomu, aby se domácí dostali k nějaké větší šanci zabránil jen včasný taktický faul.

62

Zajímavou akci domácích po levé straně zastavil ofsajd.

59

Nijmegen má velké problémy na levé straně obrany. Cambuur se tam velmi snadno dostává k centrovaným míčům a z levého beka si dělá doslova legraci různými parádičkami. Teď mu jeden z domácích nasadil jesle, ale následný centr se mu hrubě nepovedl.

57

Horní tyč brány! Na hranici šestnáctky se do míče opřel jeden z hostujících hráčů a ta se zastavila až na břevnu. Následující závar už domácí vyřešili bez větších problémů.

56

Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Joey Sleegers, přichází Marcel Appiah.

55

U pomezní čáry se chystá první střídání hostů.

54

Nijmegen má problémy se vůbec dostat k míči a když už se mu to povede, většinou ho vzápětí ztratí, nebo si pomůže útočným faulem.

51

Za šlapák uprostřed hřiště dostal žlutou kartu van Eijden.

49

49. Bartholomew OGBECHE - 2:1

49

Cambuur právě vstřelil branku!

A znovu roh! A znovu BARTHOLOMEW OGBECHE! Velmi podobná situace jako u první branky. Útočník si naběhl na zadní tyč odkud neměl problém letící míč usměrnit do brány.

48

Cambuur měl k dispozici standartní situaci z pravého křídla, která tečí od jednoho z obránců skončila pár metrů vedle tyče a následuje roh.

47

Jeden z domácích měl těsně za vápnem více času na střelu a proto neváhal. Mokrý povrch mu však nedovolil více, než poslat po zemi mírně prudší přihrávku, se kterou gólman neměl problém.
Hosté rozehráli druhý poločas, hustý déšť stále neustal.

46

Začal druhý poločas.
Zatím nevidíme ničím výjimečné utkání. Kromě dvou gólů z rohů jsme neviděli žádnou vyloženou brankovou příležitost. Cambuur se sice snaží kombinačně prorazit pevnou obranu Nijmegenu, ale jeho centry ze stran většinou dopadnou fiaskem. Naopak Nijmegen se buď k brance soupeře vůbec nedostane, a když ano, předfinální přihrávka je nepřesná.
Druhý poločas začne přibližně v 20:46.

45+1

První poločas skončil.

45

Rozhodčí nastavil jednu minutu.

44

V pokutovém území hostů se po rohu skácel k zemi jeden z cambuurských. Na obličeji rozhodčího ale můžeme vidět jen úsměv a hráči naznačuje, aby se zvedl.

43

Nijmegen v útočné fázi zatím ničí nepřesné přihrávky do pohybu. Když už se nějaký hráč začne nabízet, přihrávka ho většinou nenajde, jako se to stalo nyní.

41

Odražený míč po centru z pravé strany si ve vápně našel jeden z hostujících útočníků, ale jeho rána z první byla sice razantní, ale s přesností si ani náhodou nepotykala.

39

A žlutá mohla být i na druhé straně, ale sudí ji nechal prozatím v kapsičce. Bek Nijmegenu zezadu podrazil protihráče, který mu unikal s míčem.

38

Za špatně načasovaný skluz na polovině hřiště vidí Bakker první žlutou kartu zápasu.

37

S dalším rohem domácích si gólman van Duin poradil vyboxováním na další, v pořadí již pátý, kop od rohového praporku. Po něm se hosté vydávají do útoku, ale jsou zastaveni faulem.

35

Nutno říct, že zápas probíhá asi tak, jak se očekávalo. Cambuur má poziční i kombinační převahu a Nijmegen vyčkává na jeho chyby. Obojí se dnes již vyplatilo.

33

A znovu špatná rozehrávka Nijmegenského beka. Naštěstí pro něj to i teď dopadlo podobně jako dříve. Cambuurské křídlo uspěchalo celou situaci a míč nacentrovalo až do autu na druhé straně hřiště.

30

Stejná situace na druhé straně. I když měl jeden z domácích k odcentrování spousty času, napálil míč tak nešikovně, že skončil za brankou.

28

Hosté se nyní i bez ošetřovaného hráče dostávali do zajímavé situace, kterou ale zhatila příliš dlouhá přihrávka a následuje odkop od brány.

26

Na hřišti zůstává ležet jeden z hostujících hráčů, který si nejspíše poranil kotník vlastní vinou, když podklouzl na vlhkém trávníku.

24

24. Xander HOUTKOOP - 1:1

24

Nijmegen právě vstřelil branku!

Právě jsem chtěl napsat, že pro Nijmegen, který má problémy s produktivitou bude problémem vůbec vyrovnat, ale beru zpět, i když to není zcela jejich zásluha. Po rohovém kopu si nešťastný vlastní gól vstřelil XANDER HOUTKOOP!

20

20. Bartholomew OGBECHE - 1:0

20

Cambuur právě vstřelil branku!

Třetí roh už ale radost pro domácí přinesl! Centr původně na přední tyč proletěl až na druhou stranu vápna, kde číhal nehlídaný útočník domácích BARTHOLOMEW OGBECHE, kterému jen stačilo správně nastavit nohu.

17

To střela na druhé straně byla o poznání nebezpečnější! Na hranici šestnáctky napřáhl jeden z útočníků domácích a van Duin ji jen konečky prstů dokázal vytěsnit nad břevno. Následující roh skončil nepřesnou hlavičkou.

16

Zatímco Cambuur centruje, Nijmegen se vrhá rovnou na efektivnější řešení – připsal si i první střelu na bránu. Střela ale přišla zpoza vápna a brankář ji v pohodě chytil.

14

Cambuur měl první roh utkání. Centr přišel na bližší tyč, kde byl připravený obránce a hlavičkou odehrál do bezpečí. Následný centr sebral ze vzduchu pozorný brankář van Duin.

12

Teď létá do pokutového území Nijmegenu jeden centr za druhým. Zatím jsou však většinou příliš dlouhé a obránci s nimi nemají větší problémy.

11

Chybná rozehrávka hostujícího celku! Jeden z obránců namazal na pravém kraji vápna domácímu útočníkovi, který přihrával lépe postavenému spoluhráči. Tomu ale zpracování trvalo příliš dlouho.

8

Brankář Nienhuis si zahrál s nervy domácích fanoušků. Tak dlouho držel míč, až ho dotírající útočník Nijmegenu donutil s míčem utíkat na kraj vápna a rychle se ho zbavit odkopem do zámezí.

7

Cambuur očividně nechce hrát žádnou obrannou hru. Snaží se rychle kombinovat a pohybem otevírá mezírky mezi obranou hostí, zatím však bez výsledku.

5

Nijmegen se teď po delší dobu drží na polovině domácích a snaží se něco vymyslet. U postranní čáry jim ale nakonec odebírá míč jeden z obránců. Jak můžeme vidět, na podmáčeném povrchu se dají velmi dobře provádět skluzy, čehož obránce využil.

3

První "střelu" si ale připsali do statistik hosté. Jeden ze záložníků napřáhl asi z 35 metrů, a dopadlo to podle očekávání. Míč letěl vysoko nad bránu.

2

Viděli jsme první náznak šance. Centr z levé strany prolétl bez jakéhokoliv kontaktu pokutovým územím Nijmegenu.

1

Domácí měli výkop a okamžitě se snažili o dlouhou rozehrávku na polovinu soupeře. Ta se ale nepovedla, a tak domácí začínají kombinovat až od brankáře.

1

Utkání právě začalo.
V Nizozemsku momentálně silně prší, uvidíme, jak moc tato skutečnost ovlivní průběh utkání. Hráči nastupují na hřiště, zápas začne během pár minut.
Úvodní sestavy:

SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis – Peersman, Dammers, van der Laan, Andriuškevičius – Monteiro, E. Bakker, J. Byrne – M. Rosheuvel, Ogbeche, Houtkoop.
Náhradníci: Zeinstra – Barto, Mašek, Anderson, Berisha, Steblecki, Boutzamar.

Nijmegen EC: van Duin – Kane, van Eijden, Golla, Woudenberg – Bikel, Foor, Breinburg – Sleegers, Santos, Limbombe.
Náhradníci: Smits – M. Appiah, Lundholm, Rayhi, Çelik, Ritzmaier, Leiwakabessy.

Rozhodčí: Manschot – Bexkens, Honig.
Vzájemná utkání

Vzhledem k tomu, že spolu týmu hrály za posledních 15 let pouze v sezóně 2013/2014 a v jednom přátelském utkání, nemají tato data valnou hodnotu, přesto z nich však lze vyčíst, že se nejedná o přehršle ofenzivní souboje.

Nijmegen – Cambuur 1:1
Cambuur – Nijmegen 2:1
Cambuur – Nijmegen 1:1
Nijmegen EC

To hosté na tom jsou o poznání lépe a nemusíme je nosit na rukou jen proto, že jde o nováčka v nejvyšší soutěži. Tým z Nijmegenu se nachází s 24 body na krásném 7. místě, které by mu zaručovalo postup do play-off o Evropskou ligu. Do konce samozřejmě zbývá mnoho zápasů, ale tohle se nečekalo.

To, čemu domácí tuto sezónu vůbec neholdují, zvládl Nijmegen vlastně dokonale – po Ajaxu a Feyenoordu dostal nejméně gólů v celé soutěži a jde tedy jasně vidět, na čem je jeho hra založená. Na druhou stranu tím lehce trpí útočná fáze, která je jednou z nejslabších a rovná se i týmům z opačných pater tabulky. V posledním utkání Nijmegen remizoval se silným Zwolle 2:2.
SC Cambuur Leeuwarden

Domácí celek je po patnácti odehraných zápasech na předposledním místě, které sice zaručuje alespoň baráž o udržení, ale od přímého sestupu jej dělí pouhé dva body. Na místa bez ohrožení sestupem pak ztrácí již celkem značných 7 bodů.

Hlavním problémem mužstva je děravá obrana. Tým dostává v průměru téměř tři góly za zápas, což ani v ofenzivně se hrající nizozemské soutěži není obvyklé. V posledních pěti zápasech pak byla maximem jediná remíza před čtyřmi koly. V posledním zápase pak musel Cambuur strpět porážku 0:3 od svého konkurenta v boji o sestup, týmu Willem II, což na psychické pohodě jistě nepřidalo.
Přeji příjemný sobotní večer všem fotbalovým nadšencům. Nizozemská nejvyšší soutěž má tento víkend na programu 16. kolo. My se společně zaměříme na utkání, které má výkop naplánovaný na 19:45, a to na střetnutí mezi týmy SC Cambuur Leeuwarden a Nijmegen EC
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

SC Cambuur Leeuwarden – NEC Nijmegen

3:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 20. Ogbeche, 49. Ogbeche, 66. Santos (vla.)24. Houtkoop (vla.)

Karty:   38. E. Bakker (CMU) – 51. van Eijden (NIJ)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:18.

SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis – Peersman, Dammers, van der Laan, Andriuškevičius – Monteiro, E. Bakker, J. Byrne – M. Rosheuvel, Ogbeche, Houtkoop (73. Berisha).
Náhradníci: Zeinstra – Barto, Mašek, Anderson, Berisha, Steblecki, Boutzamar.

NEC Nijmegen: van Duin – Kane, van Eijden, Golla (77. Lundholm), Woudenberg – Bikel (70. Rayhi), Foor, Breinburg – Sleegers (56. M. Appiah), Santos, Limbombe.
Náhradníci: Smits – M. Appiah, Lundholm, Rayhi, Çelik, Ritzmaier, Leiwakabessy.

Rozhodca: Manschot – Bexkens, Honig

Diváci: 9718