Menu

Futbal

Španielska LaLiga

FC Barcelona – Deportivo La Coruña

2:2

koniec (1:0)

12.12.2015, 16:00 • Camp Nou (Barcelona) • 15. kolo • Michal Bakoš (@bako_baks)

Fortuna: 1.07 13.0 19.0

Ani posledná akcia Barcelony v celom zápase už nič nezmenila na tom, že jej dnešný súboj s Deportivom sa skončí remízou 2:2.

Kataláncom sa tak druhé ligové kolo po sebe stalo, že prišli v záverečnej fáze zápasu o vedenie, dnes dokonca o dvojgólové. Deportivo La Coruña si za svoj sympatický výkon odnáša z horúcej pôdy mimoriadne cenný bod.

Z mojej strane je to všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. (17:52:57)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Lucasovi Perézovi bol odmávaný ofsajd. Barcelona má čas na ešte jednu akciu.

90+3

Do šestnástky súpera sa už vydal i Piqué, ktorého našiel pasom Lionel Messi. Barcelonský stopér bol ale rýchlo dostúpený a nakoniec aj pripravený o loptu.

90+2

Hra prerušená kvôli ošetrovaniu jedného barcelonského hráča.

90+1

Nespokojné gestá Neymara, dnes len sediaceho na tribúne, hovoria jasnou rečou.

90

Štyri minúty. Presne toľko majú hráči Barcelony k dispozícii v nadstavenom čase, aby strhli zápas na svoju stranu.

89

Navarro odkopol loptu z pohľadu Deportiva do bezpečia.

87

Výsledkom 2:2 skončilo i minuloročné meranie síl medzi Barcelonom a Deportivom. Domáci vtedy v poslednom kole sezóny takisto viedli nad La Coruñov 2:0, ale v druhom polčase o svoje vedenie prišli.

86

86. Álex BERGANTIÑOS - 2:2

86

La Coruña dala gól! Na barcelonskom Nou Campe sa dejú neuveriteľné veci, lavička Deportiva je v absolútnom vytržení, hosťom sa podarilo vyrovnať! Lucas Peréz, ktorý dnes hrá famózny zápas, si spracoval loptu, posunul ju po pravej ruke na nestráženého ALEXA BERGANTINOSA, ktorý presným zakončením rozosmutnil Luisa Enriquého i všetkých domácich priaznivcov!

84

Busquets prišiel o loptu, pohľadom si márne pýtal odpískanie faulu, a tak sa pred hráčmi Deportiva otvorilo celkom veľa priestoru. Lucas z pravej strany posunul loptu na stred Fajrovi, ktorý svojou strelou minul bránu Claudia Brava.

83

Dnešné stretnutie sleduje 67 194 divákov.

82

Andrés Iniesta ostáva s bolestivou grimasou ležať v okolí poliaceho kruhu.

80

Barcelona sa snaží rozohrávku Deportiva napádať čo možno najvyššie, aby zabránila akejkoľvek možností hostí dostať sa do zaujímavej príležitosti.

79

Messi posunul loptu po svojej pravici Suarézovi, ktorý mu ju vracal pred bránu. Túto prihrávku však Argentínčan nemal šancu zachytiť.

78

Záver zápasu bude ešte poriadne dramatický. Deportivo je v hre remízu.

77

77. LUCAS - 2:1

77

La Coruña dala gól! Hosťujúce Deportivo sa predsa len dočkalo za svoj sympatický výkon gólovej odmeny! LUCAS PEREZ dostal loptu za chrbát domácej obrany a zoči-voči Claudiovi Bravovi sa zachoval chladnokrvne, keď ľavačkou obstreil domáceho brankára!

77

77.

77

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Jordi Alba, prichádza Jérémy Mathieu.

75

Deportivo La Coruña malo na dosah kontaktný gól! Strela spoza pokutového územia bol zblokovaná tak, že lopta prelobovala Claudia Brava a skončila na brvne. Odtiaľ sa odrazil k Lucasovi, ktorý ju dopravil do siete, avšak ťažil pritom z ofsajdového postavenia. Gól tak platiť nemohol.

74

Rozohrávku štandardnej situácie si zobral na plecia Lionel Messi, ktorý centrom hľadal hlavu Luisa Suaréza, no našiel len rukavice Luxa, ktorý dobre čítal hru a vyštartoval za loptou zo svojej svätyne.

73

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Sergi Roberto.

72

Žltú kartu dostáva Laure (Deportivo La Coruña).

70

Zatiaľ čo sa na lavičke Barcelony pripravuje striedanie, domáci hráči pohodlne kombinujú na polovici súpera.

69

Barcelona svojim typickým spôsobom kombinovala na útočnej polovici až do momentu, keď Jordi Alba nepresnosťou odovzdal loptu na hosťujúce kopačky.

68

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sandro, prichádza Munir.

67

Arribas zablokoval Lionela Messiho, ktorý sa snažil zakončiť z hranice pokutového územia.

65

Lionel Messi opäť motal hlavy protihráčom, svoju individuálnu akciu po vniknutí do pokutového územia zakončil, ťažko povedať či strelou, respektíve nepodareným centrom, ale každopádne loptu poslal priamo do rukavíc Luxa.

64

Rakitič sa tentoraz tlačil v šestnástke za prihrávkou Lionela Messiho, ale bol dobre postrážený.

62

62. Ivan RAKITIĆ - 2:0

62

Barcelona dala gól! Po niečo viac ako hodine hry Barcelona poisťuje svoj najtesnejší náskok druhým gólom! Spoza pokutového územia k strele pravačkou natiahol chorvátsky stredopoliar IVAN RAKITIČ, ktorý namieril presne k pravej žrdi Luxovej svätyne! Ten bol na veľmi podarené zakončenie prikrátky.

61

V súboji dvoch krajných bekov si Navarro nedovolene počínal proti Danimu Alvesovi.

60

Messi zaútočil z pravého krídla, zbavil sa jedného protihráča, druhého protihráča, zakončil, ale strela ľavačkou bola nevydarená.

59

Potlesk na otvorenej scéne si vyslúžil Lionel Messi, ktorý sa vrátil na vlastnú polovicu a výborne pomohol tímu udržať loptu.

58

Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Jonathan Rodríguez, prichádza Luis Alberto.

56

56.

56

Lux ukryl loptu do svojej moci po tom, čo ju Lionel Messi predlžoval hlavou do šestnástky na Luisa Suaréza. Ten ešte reklamoval ruku jedného z brániacich hráčov, ale penaltu si nevypýtal.

55

Messi vysunul prihrávkou za chrbát obrany do pokutového územia Jordiho Albu, ktorý predložil loptu Lusiovi Suarézovi a ten ju už poľahky poslal do opustenej brány. Akcia dokonalá, ale zastavená ofsajdovým verdiktom.

54

Dvojica hráčov Deportiva vyštartovala do rýchleho brejku, z ktorého ale napokon kvôli nepresnosti nič nebolo.

53

Barcelona bude zahrávať piaty rohový kop v zápase.

52

Ivan Rakitič hlavou vracal loptu do stredu pokutového územia, odkiaľ ju defenzíva Deportiva dokázala vyexpedovať.

51

Výborné dostúpenie predviedol Javier Mascherano, ktorý vybojoval loptu pre Andrésa Iniestu a ten aj napriek tomu, že mal na chrbte štvoricu protihráčov, udržal loptu pre svojich spoluhráčov.

49

Nebezpečná situácia pred bránou Claudia Brava! Fajr z ľavej strany poslal loptu do šestnástky Jonathanovi Rodríguezovi, ktorý však zakončenie nezvládol a loptu v páde poslal lem mimo troch barcelonských žrdí.

48

Center smeroval na zadnú žrď, kde bol jeden z hostí pripravený hlavičkovať, ale loptu pred ním ukryl do rukavíc Claudio Bravo.

47

Deportivo La Coruña do druhého polčasu vstupuje vybojovaním rohového kopu.

46

Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Luisinho, prichádza Juan Domínguez.

46

Začal sa druhý polčas.
Barcelona v prvom polčase veľmi dlho hľadala kľúč na odomknutie obrany Deportiva, ktoré zatiaľ zachovalo na Nou Campe dobrý dojem. Nakoniec ho našiel Lionel Messi, ktorý sa parádne zrealizovaným priamym voľným kopom postaral o to, že do kabín sa pôjde za stavu 1:0 v prospech favorita.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Rozhodca nakoniec k prvému polčasu ešte pridal jednu minútu.

45

Zrejme definitívnu bodku za prvým polčasom dala nepresná strela Andrésa Iniestu.

44

Z rysujúcej sa kontry Deportiva, do ktorej sa mohol po ľavej strane dostať Fajr nakoniec vďaka výbornému zákroku Piquého zišlo.

43

Po nepresnom zakončení Barcelony loptu späť do hry uvedie odkopom od svojej brány Lux.

42

Barcelona sa snaží pridať poisťovací presný zásah ešte pred odchodom do kabín.

41

Luisinhova noha vyletal v súboji so Sergiom Busquetsom príliš vysoko. Zaslúžená žltá karta.

39

Deportivu sa vcelku dobre darilo držať Barcelnu ako-tak na dištanc, ale hostia nakoniec inkasovali z priameho kopu a teraz to budú mať veľmi ťažké. Góly na Nou Campe sa Barcelone nestrieľajú vôbec ľahko.

38

38. Lionel MESSI - 1:0

38

Barcelona dala gól! Sedem minút pred koncom prvého polčasu ide favorit stretnutia do vedenia! Loptu si nepripravil nikto iný ako LIONEL MESSI, ktorý dal zas raz vyniknúť svojej kúzelnej ľavačke a ponad múr zakrútil loptu do siete! Lux sa síce hádzal k ľavej žrdi, ale zakročiť nestačil.

36

Barcelona bude po zahrávať priamy kop z veľmi zaujímavej pozície.

34

Lucasova prihrávka na jedného zo spoluhráčov mierila do ofsajdu, ten nejavil záujem o hru. a tak akcia Deportiva mohla pokračovať, pretože Lucas ešte dokázal zdanlivo stratenú loptu pri autovej čiare zachytiť.

32

Dani Alves si pri postrannej čiare na vlastnej polovici zavaril, loptu síce dokázal udržať na strane Barcelony, ale len na moment, pretože potom sa jej už zmocnili hostia.

31

Lux musel po prvý raz v zápase vážnejšie zasahovať proti zakončeniu Lionela Messiho, ktorý loptu ľavačkou mieril k vzdialenejšej žrdi, Lux bol v tomto priestore včas a strelu Messiho vyrazil na rohový kop!

30

30.

30

Lionel Messi teraz trošku zbytočne stratil loptu, keď hľadal Ivana Rakitiča naivnou prihrávkou.

29

So zakončením zo strednej vzdialenosti si brankár Deportiva poradil bez vážnejších starostí.

28

Po centri Suaréza sa lopty snažil v pokutovom území zmocniť Dani Alves, ktorý po súboji s dvojicou protihráčov padol na trávnik bez odozvy hlavného rozhodcu.

26

Barcelona sa cez obranu svojho súpera zatiaľ len veľmi ťažko presadzuje do nejakých čistých streleckých pozícii. Doposiaľ to všetko boli len náznaky tutoviek.

24

Ofenzívne snaženie Barcelony aspoň na chvíľku prerušil Navarro, ktorý odvrátil loptu na rohový kop.

23

Ďalšia útočná akcia Kataláncov sa začína na poliacej čiare u Joridho Albu.

22

Luis Suaréz na zadnej žrdi vyrástol vyššie ako Laure, center Daniho Alvésa predĺžil do stredu pokutového územia na Lionela Messiho. Ten zakončoval z prvej, avšak trafil len jedného z brániacich hráčov.

20

Zásluhou autového vhadzovania budú môcť futbalisti Deportiva La Coruña istú dobu pobudnúť na polovici FC Barcelona.

19

Andrés Iniesta zrejme hľadal Ivana Rakitiča, on a ani žiaden z ostatných hráčov Barcelony sa však k lopte v šestnástke Deportiva nedostal.

18

Výborná defenzívna robota hosťujúceho kapitána Laureho sa postarala o to, že Messiho prihrávka nebola doručená k jej adresátovi.

16

Po podarenej akcii, z ktorej rezultovalo nebezpečné zakončenie, ostalo Deportivo v ofenzíve, Piqué musel loptu odvracať na rohový kop.

15

Stopér Piqué v skĺzačke nezastavil prihrávku z pravej strany, lopty sa v bezprostrednej blízkosti Claudia Brava zmocnil Jonathan Rodríguez, ktorý v zakončení ľavačkou proti strážcovi domácej svätyne nepochodil!

14

14.

14

Argentínsky kúzelník to napokon predsa len skúsil sám. Múr sa mu technickou strelou podarilo prekonať, ale brankár Lux dokázal vcelku pohodlne zasiahnuť.

13

Barcelona má k dispozícii štandardnú situáciu. Loptu si už hotoví Lionel Messi, na priame zakončenie to však zrejme nebude.

12

Claudio Bravo trošku zdvihol adrenalín Luisovi Enriquemu, keď sa pošmykol tesne predtým, ako prebral loptu od Javiera Mascherana. Nakoniec však situácii zvládol s prehľadom.

11

Dani Alves pri podpore ofenzívy nepochodil. Bol zbavený lopty, ale tá sa o malý moment neskôr opäť vrátila na kopačky domácich futbalistov.

10

Andrés Iniesta vbehol do šestnástky Deportiva a len dva či tri kroky mu chýbali k tomu, aby sa pred bránou zmocnil takmer dokonalej kolmice Lionela Messiho.

9

Messi sa sebe vlastnou kľučkou zbavil jedného protihráča, potiahol loptu pred šestnástku, v ktorej hľadal Luisa Suaréza. Ten myšlienku svojho útočného kolegu nepochopil.

7

Jordi Alba si nabiehal do pokutového územia na pas Andrésa Iniestu, ktorý dal lopte o čosi viac razancie, ako by bolo potrebné, a tak bol pri jeho prihrávke ako prvý brankár Lux.

6

6.

6

Lucas sa ospravedlňuje Jordimu Albovi, ktorého pri napádaní poslal na trávnik.

5

Katalánci sa mohli v piatej minúte zápasu ujať vedenia! Sandro peknou hlavičkou posunul loptu pred bránu Suarézovi, ktorý pravačkou minul svätyňu Deportiva!

4

Rodríguez Portillo sa v momente prihrávky nachádzal za obrannou líniou Barcelony. Jednoznačný ofsajdový verdikt proti Deportivu.

3

Barcelona mierne prepadla, Deportivo sa dostalo k lopte a po nedovolenom sklze Ivana Rakitiča pri nej aj ostane.

2

Hosťujúci brankár Lux si na konto pripísal prvý zákrok, keď zlikvidoval Suarézov pokus z pravej strany.

1

Andrés Iniesta poslal prihrávku do šestnástky Luisovi Suarézovi, ktorý nešiel do zakončenia ľavačkou, chcel si loptu prehodil na svoju silnejšiu nohu pomedzi nohy stopéra Sidneiho. Ten sa prekabátiť nenechal.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets, Iniesta (C), Rakitić – Messi, L. Suárez, Sandro.
Náhradníci: ter Stegen – Bartra, Munir, Roberto, Adriano, Vermaelen, Mathieu.

Deportivo La Coruña: Lux – Laure (C), Arribas, Sidnei, F. Navarro – Juanfran, Bergantiños, Fajr, Luisinho – Jonathan Rodríguez, Lucas.
Náhradníci: Manu – Cani, Medunjanin, J. Domínguez, Alberto, Lopo, Cardoso.

Rozhodca: Sánchez – Gallego, Martínez – Pérez..
Všetkým futbalovým priaznivcom a divákom španielskej ligovej súťaže želám príjemné sobotné popoludnie. 15. kolo La Ligy otvorí na Nou Campe súboj medzi Barcelonou a Deportivom La Coruña.

Katalánci sú v momentálnej fazóne zrejme najlepším tímom na svete. O ich nesmiernej sile svedčí nielen spôsob, akým sa dokázali vysporiadať s absenciou zraneného Lionela Messiho, ale i výsledok zo vzájomného súboja s Realom Madrid, ktorý Barcelona porazila v jeho domácom prostredí vysoko 4:0. Po sérii štyroch vyhraných dueloch bez inkasovaného gólu však prišlo v podaní zverencov Luisa Enriqueho v domácej súťaži menšie zakopnutie, keď minulý víkend stratili dva body na pôde Valencie po remíze 1:1. Totožný výsledok Barcelona zaznamenala aj v poslednom súboji skupinovej fázy Ligy Majstrov na pôde nemeckého Leverkusenu. Strata týchto dvoch bodov však už nič nezmenila na dávnejšie potvrdenom postupe FCB do vyraďovacích súbojov najprestížnejšej európskej súťaže.

Deportivo La Coruña patrí medzi najpríjemnejšie zjavy aktuálneho ročníka. So ziskom dvadsiatich dvoch bodov nachádza na veľmi peknej šiestej pozícii, ktorá zaručuje pre budúcu sezónu účasť v pohárovej Európe. Hostia sú remízovým kráľom súťaže. Okrem siedmych nerozhodných výsledkov zaznamenali päť víťazstiev a len dve prehry. V počte prehier je na tom Deportivo rovnako ako Barcelona, Atlético Madrid a Real Madrid, teda hlavní ašpiranti na titul. Počas minulého víkendu La Coruña doma remizovala so Sevillou 1:1 a počas víkendu zvládla prvý zápas šestnásťfinále španielskeho kráľovského pohára, keď na trávniku Llagostera vyhrala 2:1.

Posledný vzájomný zápas sa odohral v máji minulého roku, takisto na štadióne FC Barcelona, kde si súperi v poslednom zápase vlaňajšieho ligového ročníka rozdelili body po výsledku 2:2.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

FC Barcelona – Deportivo La Coruña

2:2

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 38. Messi, 62. Rakitić – 77. Lucas, 86. Bergantiños

Karty:   41. Luisinho (DEP), 72. Laure (DEP)

FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba (77. Mathieu) – Busquets, Iniesta (C), Rakitić (73. Roberto) – Messi, L. Suárez, Sandro (68. Munir).
Náhradníci: ter Stegen – Bartra, Munir, Roberto, Adriano, Vermaelen, Mathieu.

Deportivo La Coruña: Lux – Laure (C), Arribas, Sidnei, F. Navarro – Juanfran, Bergantiños, Fajr, Luisinho (46. J. Domínguez) – Jonathan Rodríguez (58. Alberto), Lucas.
Náhradníci: Manu – Cani, Medunjanin, J. Domínguez, Alberto, Lopo, Cardoso.

Rozhodca: Sánchez – Gallego, Martínez – Pérez.

Diváci: 67 194