Menu

Futbal

Majstrovstvá sveta klubov

FC Barcelona – Guangzhou FC

3:0

koniec (1:0)

17.12.2015, 11:30 • International Stadium, Jokohama • Semifinále • Patrik Sandev (@Thimpu25) cz

Fortuna: 1.14 9.0 21.0

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (13:25:19)
Barcelona nakonec potvrdila roli favorita a s přehledem postoupila do finále MS klub, kde narazí na argentinské River Plate. Vítězství nad čínským Kuang-čou zařídil především Luiz Suárez, který svým hattrickem pomohl soupeře definitivně zlomit. Svěřenci Luize Felipeho Scolariho si zahrají o třetí místo s japonskou Hirošimou.
Držení míče: 75 % : 25 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 15:9.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Barcelona kombinuje v pohodě na své polovině, Kuang-čou už na to jako by ani nijak neodpovídá. Za chvilku salvadorský sudí Aguilar střetnutí ukončí.

90

Aguilar nastaví druhý poločas o 2 minuty.

89

Další pěkná akce katalánského celku. Jordi Alba z levé strany našel na hranici malého vápna hlavu Munira, jeho hlavička se však neujala a skončila pouze mimo.

88

Kao Lin se ocitl v ofsajdu, v akci tedy pokračovat nemusel. Následně Li Süe-pcheng fauloval u středové čáry, takže i tak Barcelona zůstane u míče.

87

A další povedená střela! Sandro Ramírez si našel lepší prostor ve středu, odkud vyzkoušel svou pravačku, nicméně jeh pokus skončil jen vedle vzdálenější tyčky.

85

Busquets se nyní odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, nicméně nemířil přesně. Li Šuaj zasahovat nemusel.

84

Rakitič poslal centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu Suáreze, ten však míč mezi tři tyče neusměrnil. Z následného rohového kopu Barceloně také nezapršelo.

83

Jü Chan-čchao neudržel míč na hrací ploše. Vhazovat tak bude Barcelona.

81

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Iniesta, přichází Sergi Samper.

80

Sandro Ramírez je dalším hráčem Barcy, který byl načapán v ofsajdu. Trenér Luis Enrique má jinak připravené střídání.

79

Držení míče: 74% – 26%

78

Munir se nyní nedovoleně postavil do cesty Li Süe-pchengovi. Sudí Aguilar nařídil přímý volný kop pro Kuang-čou.

76

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Jordi Alba, přichází Adriano Correia.

75

Nějaká čtvrthodinka zbývá do konce. Barcelona bude chtít utkání dohrát hlavně ve zdraví, nejlépe bez osobních trestů, zranění a inkasovaného gólu.

72

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Roberto, přichází Sandro Ramírez.

71

Munir je také při chuti! Seběhl si z pravé strany blíže do středu, z hranice vápna vyslal ostrou jedovku levačkou a ta minula branku Li Šuaje jen o kousek.

70

Dvacet minut do konce. Dočkáme se ještě nějaké branky? O postupujícím je už totiž, dá se říci, rozhodnuto.

69

Suárez zase podnikal nějaký ten nebezpečný výpad vpřed, už potřetí v utkání ho ale zastavil praporek pomezního rozhodčího na znamení ofsajdu.

67

67. SUÁREZ - 3:0

67

Barcelona právě vstřelila branku!
K exekuci pokutového kopu se postavil LUIS SUÁREZ, který nabídku na hattrick neodmítl. Ze svého pohledu usměrnil svou střelu přesně k levé k tyči. Li Šuaj vystihl směr, tuhle bombu ale zlikvidovat jednoduše nemohl.

67

Střídání v týmu Guangzhou FC: ze hřiště odchází Elkeson, přichází Kao Lin.

66

66. penaltový zákrok na Munira

66

Byla nařízena penalta pro Barcelonu. Dani Alves poslal přihrávku do vápna na Munira, tam ho zezadu popostrčil Chuang Po-wen a sudí Aguilar ukázal na bílý puntík. Možná trochu přísné rozhodnutí salvadorského arbitra.

65

Rakitič šajtlí poslal míč vzduchem na pravou stranu, kde se ocitl volný Suárez, jenže tomu zakončení vůbec nevyšlo, a tak u bližší tyče v klidu zasáhl Li Šuaj.

64

Chuang Po-wen se snažil patičkou narazit u levé lajny svému spoluhráči, i s touhle nebezpečnou situací si však defenzíva Barcy poradila.

62

Také Rakitič vyzkoušel svou levačku! Na hranici šestnáctky si narovnal míč tak, jak potřeboval, jenže jeho pokus skončil hodně nad brankou. Odkopávat od branky bude Li Šuaj.

61

V posledních pěti minutách se na hřišti neudálo nic zajímavého. Barca hledá cestu za případným třetím gólem, Kuang-čou se brání. Luis Suárez by jinak určitě měl zájem zaznamenat hattrick.

59

Svěřenci Luize Felipeho Scolariho jako by styl hry neměnili. Ono je ale těžké hrát proti Barceloně, která vede. Velmi těžko se jí odebírá míč z kopaček, to je velmi obře známý fakt.

58

Kuang-čou se i nadále nedokáže propracovat na soupeřovu polovinu. Katalánský klub má utkání plně pod kontrolou.

56

Střídání v týmu Guangzhou FC: ze hřiště odchází Čeng Lung, přichází Jü Chan-čchao.

56

Moc krásná střela Iniesty z hranice vápna! Pálil z první, nicméně jeho pokus nakonec skončil na horní síti. Barcelona se začíná rozehřívat do té optimální teploty.

55

Munir nyní kombinoval s Rakitičem ve středu pole, nakonec si ale pomohl faulem. U míče tak zůstane čínský celek.

53

Gól Suáreze Barcelonu zcela jistě uklidní. Drží pohodlný náskok, který může v případě potřeby pouze navýšit.

52

Rakitičova přihrávka byla příliš dlouhá. Piqué jí tak u brankové čáry nestihl. Odkopávat od branky bude Li Šuaj.

50

50. Luis SUÁREZ - 2:0

50

Barcelona právě vstřelila branku!
Iniesta poslal jemný pas do šestnáctky, kde našel nabíhajícího si LUIZE SUÁREZE, ten si ve vzduchu míč zpracoval na prsa a pak v pohodě před Li Šuajem zakončil ke vzdálenější tyči. Asistence: Andrés Iniesta.

48

Žádnou změnu oba stratégové v sestavě neudělali. Uvidíme, jestli Kuang-čou dokáže korigovat a utkání tak ještě zdramatizovat.

46

Začal druhý poločas.
Barcelona dokázala prolomit velkou čínskou zeď postavenou hráči Kuang-čou ve vlastní šestnáctce, o jediný gól se postaral šest minut před koncem Luis Suárez. Kuang-čou bude hrát ve druhé půli určitě odvážněji, přece jenom nemá už vůbec co ztratit.

45+1

První poločas skončil.

45

Rozhodčí Aguilar nastaví první poločas o 1 minutu.

44

A Piqué v akci! Kuang-čou má standardky evidentně dobře secvičené. Barcelonský stoper musel hlavou zase zasahovat na poslední chvíli. Paulinhova hlavička totiž byla nebezpečná.

43

Chuang Po-wen rozehrál rohový kop nakrátko, následně vyslal moc pěkný pas do vápna, kde ho musel jeden z Katalánců odhlavičkovat do bezpečí.

42

Poprvé je Kuang-čou na soupeřově polovině déle než minutu. A snaží se najít cestu za vyrovnávacím gólem. Nyní je aktivní u levé lajny především střídající Li Süe-pcheng. Je vidět, že moc chce.

41

A první možnost také na straně Kuang-čou! Čeng Lung poslal z pravé strany dlouhý centr ze standardky do vápna, kde Elkeson, byť není vysokého vzrůstu, dokázal hlavičkovat. A Bravo mezi třemi tyčemi musel zasahovat!

39

39. Luis SUÁREZ - 1:0

39

Barcelona právě vstřelila branku!
Autorem branky je LUIS SUÁREZ, který využil zaváhání Li Šuaje. Čínský brankář nedokázal udržet střelu Rakitiče ze střední vzdálenosti a vyrazil jí jen před sebe, kde uruguayský útočník pohodlně dorazil.

38

Suárez z levé strany přihrával do vápna poté, co se uvolnil, jenže našel opět pouze bránícího protihráče.

37

Marná je zatím snaha Barcelony. Kuang-čou soupeře ničí svými pevnými hradbami.

35

Střídání v týmu Guangzhou FC: ze hřiště odchází Cou Čeng, přichází Li Süe-pcheng.

34

Cou Čeng je nyní odnášený na nosítkách. Luiz Felipe Scolari bude muset sáhnout po střídání.

33

Tohle nechceme vidět. Tohle je strašidelné! Zranil se čínský obránce Cou Čeng, který ve vlastní šestnáctce upadl po lehkém souboji s Dani Alvesem na vlastní nohu a úplně si otočil kotník. Nevypadá to s ním vůbec, vůbec dobře. A není se čemu divit. Tohle byl přímo mrazivý pohled.

32

32. Munirova hlavička

32

Tak jsme se přece dočkali nějaké té vyloženější možnosti! Iniesta na levé straně ve vápně opět ukázal své fotbalové umění, nadýchaný oblouček poslal na hranici malého vápna, kde se Munir dokázal prosadit přes Cou Čenga, a hlavičku usměrnil těsně vedle brány.

31

Co se týče útočného snažení Kuang-čou, bohužel si vepředu vůbec nedokáže poradit. Ricardo Goulart nebo Elkeson se pokoušejí prosadit technicky, jenže tohle snažení zatím přichází vniveč.

30

První půlhodinka je za námi. A Barcelona si nevytvořila žádnou vyloženější příležitost. Zřejmě však neuvidíme, jestli například po přestávce nenastoupí Lionel Messi ze střídačky, aby hru maximálně rozhýbal, neboť se na lavičce náhradníků údajně fyzicky nenachází, byť v zápise o utkání napsaný je.

28

Kapitán Iniesta je nyní na hřišti hodně vidět. Zásobuje Li Šuaje několika centry a pasy. Zatím však ani jeden nenašel toho správného adresáta.

27

Iniesta se jemným obloučkem snažil dostat do šance Jordiho Albu, ten byl ovšem zase skvěle obsazený. Opravdu těžko se Barce hraje do téhle defenzívy.

25

Dani Alves kombinoval se Suárezem, jenže následný oblouček na uruguayského útočníka byl hodně naivní. Čínská obrana si zase poradila.

23

23. šance Munira po kolmici Iniesty

23

Opět to byl jen jakýsi náznak šance. Li Šuaj však dokázal včas vyběhnout z branky a míč dostat mimo jeho nebezpečí. Byla to jinak opravdu parádní kolmice Iniesty. Jeho spoluhráč Munir na ní nedosáhl jen o kousek.

22

Rakitič se snažil přihrát na pravou stranu, jenže opět byla jeho rozehrávka nepřesná. A Cou Čeng tak mohl míč odkopnout do bezpečí.

20

Tohle autové vhazování ze strany Kuang-čou nebylo ideální. Elkeson si totiž míč mizerně zpracoval, a ten tak brzy skončil zase za pomezní čárou.

19

A další ofsajd Suáreze. Defenzíva čínského klubu pracuje v tomhle ohledu skvěle. Uruguayského útočníka už podruhé v zápase vystavila do pravidly fotbalu nedovoleného postavení.

18

Čeng Lung se snažil na pravé straně prosadit, jenže neměl moc prostoru pro manévrování. A nakonec míč skončil za lajnou.

17

Rakitič se snažil obstřelit zeď, ale bezúspěšně. Z dobré standardky nezbylo nakonec nic, neboť míč trefil připravenou zeď.

16

Suárez si vymodlil výbornou standardku na hranici vápna. Navíc Feng Siao-tching (GUA) obdržel za svůj přestupek žlutou kartu.

15

Kuang-čou velmi dobře brání. Zatím je to ze strany Barcelony hledání jakékoli mezírky v obraně soupeře. Li Šuaj doteď mezi třemi tyčemi zasahovat nemusel.

13

Suárez ve snaze odebrat soupeři balón fauloval. Z vlastní půlky bude přím volný kop rozehrávat Li Šuaj.

12

Elkeson se dostával do brejku a vzadu už zůstali pouze Piqué a Mascherano. První jmenovaný se souboji vyhnul, aby nevznikla nějaká standardka, druhý jmenovaný už Brazilce zastavil.

10

Vůbec první střelu na bránu vyslal Iniesta zhruba zpoza vápna, jenže jeho pokus byl hodně nepřesný. Tahle střela Li Šuaje ohrozit nemohla.

9

Odehráno máme devět minut a Barcelona se zatím k žádné větší šanci nepropracovala. I když pochopitelně drží daleko více míč na svých kopačkách.

8

... Rakitičův centr z rohového čtvrtkruhu doletěl až na zadní tyč, tam si však španělský celek pomohl faulem.

7

Dani Alves se teď připletl do cesty Suárezovi, který se snažil z pravé centry centrovat. Nakonec Barca vybojovala alespoň rohový kop...

5

Rakitič se snažil míč prostrčit v šestnáctce na nabíhajícího spoluhráče, ale obrana čínského klubu nakonec zasáhnout dokázala.

3

Suárez přebíral přihrávku v ofsajdu. Sudí Aguilar tak musel přerušit hru a nařídit nepřímý volný kop ve prospěch Kuang-čou.

2

Až na jeden centr od Iniesty mířený do šestnáctky, který vyběhnuvší Li Šuaj dokázal zlikvidovat, nemusel čínský gólman řešit složitější situaci.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Rakitič, Busquets, Iniesta – Sergi Roberto, Suárez, Munir
Náhradníci: ter Stegen, Bartra, Sandro Ramírez, Adriano Correia, Vermaelen, Mathieu, Jordi Masip, Sergi Samper, Gerard Gumbau, Douglas Pereira, Messi, Neymar

Guangzhou FC: Li Šuaj – Čang Lin-pcheng, Feng Siao-tching, Kim Jong-kwon, Cou Čeng – Paulinho, Čeng Č' – Chuang Po-wen, Ricardo Goulart, Čeng Lung – Elkeson
Náhradníci: Mej Fang, Alan, Wang Šang-jüan, Fang Ťing-čchi, Liou Ťien, Ceng Čcheng, Jü Chan-čchao, Čao Sü-ž', Kao Lin, Žung Chao, Li Süe-pcheng, Robinho

Rozhodčí: Aguilar – Zumba (oba SLV), Torrentera (MEX).
Utkání bude řídit rozhodčí Joel Aguilar ze Salvadoru a jeho krajan na pomezí Juan Francisco Zumba. Dalším asistentem je pak Marvin Cesar Torrentera z Mexika. Funkci čtvrtého rozhodčího bude vykonávat Wilmar Roldán z Kolumbie.
Pětinásobný čínský mistr se účastní MS klubů podruhé ve své historii. Tým je vedený zkušeným koučem Luizem Felipem Scolarim, který má na místo utkání skvělé vzpomínky. V Jokohamě totiž v roce 2002 získal s Brazílií titul mistrů světa. Ve svém kádru má jedno hodně zajímavé jméno, a to útočníka Robinha. Uvidíme, jak se s tímto Brazilcem nakonec Kuang-čou popere se svou rolí outsidera.
Barcelona si nenačasovala formu na závěrečný podnik roku úplně nejlépe. Remizovala totiž třikrát v řadě. Vítěz Ligy mistrů, La Ligy, Copa del Rey a Evropského superpoháru navíc bude postrádat zraněného Neymara, který by měl být k dispozici maximálně až na finále. I přesto nehodlá proti Kuang-čou jakkoli zaváhat.
Největší favorit MS klubů z Barcelony nastoupí v semifinálovém a zároveň prvním klání na turnaji proti čínskému Kantonu, jinak řečeno Kuang-čou. Pakliže se urodí jiný výsledek než výhra katalánského celku, bude to jedno velké překvapení. Soupeř z Asie nebude mít v tomhle duelu vůbec co ztratit.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

FC Barcelona – Guangzhou FC

3:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 39. Suárez, 50. Suárez (Iniesta), 67. Suárez (pen.)

Karty:   16. Feng Siao-tching (GUA)

Držení míče: 75 % : 25 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 15:9.

FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba (76. Adriano Correia) – Rakitič, Busquets, Iniesta (81. Sergi Samper) – Sergi Roberto (72. Sandro Ramírez), Suárez, Munir
Náhradníci: ter Stegen, Bartra, Sandro Ramírez, Adriano Correia, Vermaelen, Mathieu, Jordi Masip, Sergi Samper, Gerard Gumbau, Douglas Pereira, Messi, Neymar

Guangzhou FC: Li Šuaj – Čang Lin-pcheng, Feng Siao-tching, Kim Jong-kwon, Cou Čeng (36. Li Süe-pcheng) – Paulinho, Čeng Č' – Chuang Po-wen, Ricardo Goulart, Čeng Lung (55. Jü Chan-čchao) – Elkeson (67. Kao Lin)
Náhradníci: Mej Fang, Alan, Wang Šang-jüan, Fang Ťing-čchi, Liou Ťien, Ceng Čcheng, Jü Chan-čchao, Čao Sü-ž', Kao Lin, Žung Chao, Li Süe-pcheng, Robinho

Rozhodca: Aguilar – Zumba (oba SLV), Torrentera (MEX)