Menu

Futbal

Španielsky pohár

Villarreal CF – SD Huesca

2:0

koniec (1:0)

17.12.2015, 21:00 • Camp El Madrigal • 4. kolo • Vojtěch Balon (@VojtaBalon) cz

Fortuna: 1.33 5.0 8.9

Nezbývá mi, než se s vámi s přáním příjemného zbytku večera rozloučit – a třeba vás pozvat na za pár hodin začínající noční program NHL, u kterého se na vás budu spolu se svými kolegy opět těšit. Těm, kteří už toho dnes mají plné zuby, pak přeji dobrou noc – a příště na počtenou! (22:59:09)
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 11:0.
Střely mimo: 11:6.
Rohy: 7:2.
Fauly: 13:13.
Převaha Žluté ponorky byla prakticky po celou dobu markantní, její vítězství se ale nerodilo až tak snadno. Domácí vedli od osmadvacáté minuty, ale čtvrthodinu před koncem mohl zvrátit postupové misky na stranu Huescy Ros. Ten ale skvělou šancí pohrdl a z následného protiútoku upravil na konečných 2:0 střídající kanonýr Soldado, jenž za strávenou půlhodinu na hřišti ohrozil Whalleyho svatyni hned pětkrát.

Je dobojováno, Villarreal si nakonec s druholigovou Huescou poradil přesvědčivě 2:0, napravil tak překvapivou porážku z duelu na venkovní půdě a zajistil si postup do osmifinále Španělského poháru!

90+3

Konec zápasu.

90+3

Dalekonosná a pořádně nepřesná střela Del Pina zůstane zřejmě posledním kopnutím hráčů Huescy do balonu v letošním ročníku Copy del Rey...

90+2

Aythami Álvarez vidí za naprosto zbytečný zákrok na Soldada zcela zaslouženě žlutou kartu.

90

Nad rámec druhé půle pan De Burgos přidal hned tři minuty!

89

Tyronneho Del Pina zastavil ve sprinterské vložce zdvižený praporek pomezního sudího, jenž si všiml ofsajdu hostujícího forvarda.

88

Suárez však o míč poměrně záhy přišel a hráči Huescy budou mít dvě minuty před koncem základní hrací doby k dispozici rozehrávku.

87

Del Pinův centr z pravé strany trefil jen Antonia Rukavinu, jenž vyslal na zteč Triguerose. Na Whalleyho se už valí další žlutá lavina...

86

Roberto Soldado dostal balon od Samuela přímo na kopačku, ale z nadějné pozice trestuhodně trefil jen před sebou stojícího zadáka Huescy.

85

Příznivci Villarrealu už slaví postup mezi nejlepších šestnáct týmů letošního ročníku Copa del Rey a zatím platí spíš ta první ze dvou v předchozím příspěvku avizovaných možností.

84

Hra už může vesele pokračovat, nechme se překvapit, zdali se v závěrečné desetiminutovce už bude pouze čekat na závěrečný hvizd, či zdali se ještě dočkáme něčeho zajímavého.

83

Nyní už señor De Burgos Morenovi žlutý kartonek ukázal a zadák Huescy poté odkulhal do zámezí.

81

Carlos Moreno nehezky zajel do Samuela, sám však zůstal ležet v bolestech na zemi. Sudí má v ruce připravenou žlutou kartu pro hostujícího zadáka, s jejím udělením však stále otálí...

80

Domácích je doslova plné hřiště a o postupujícím do osmifinále je už definitivně rozhodnuto. Huesca v tuto chvíli potřebuje vstřelit dva góly. Jó, Ros si alespoň bude pamatovat, že takové šance, jakou měl na kopačce v šestasedmdesáté minutě se prostě proti týmům jako Villarreal musejí proměňovat...

79

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Musacchio, přichází Ruiz.

78

78. SOLDADO - 2:0

78

Villarreal právě vstřelil branku!
Otřepané pravidlo nedáš-dostaneš opět ožilo a zdá se, že je hotovo. Trigueros našel lahůdkovým pasem před Whalleym úplně volného ROBERTA SOLDADA, jenž napravil své zaváhání v podobě neproměněné penalty a přesně mezi nohama hostujícího gólmana usměrnil kulatý nesmysl do sítě!

76

Iñigo Ros měl na kopačce postup a moc dobře to ví! Zcela neobsazený hostující středopolař z nějakých deseti metrů trestuhodně přestřelil!

76

Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Manolín, přichází Saiz.

74

Moreno se s tím nepáral a odkopl balon co nejdál od Whalleyho svatyně. Nakonec z toho byl poměrně zajímavý centr do domácího pokutového území, ale Barbosa zkušeně schoval kulatý nesmysl ve své náruči.

73

Hostům nelze upřít snaha, ale hráčům v modrých dresech chybí klid a přesnost především v předfinální fázi. Většina akcí Hueských končí ještě před půlící čarou.

72

72.

72

Tak to byla parádní kombinace Žluté ponorky na jeden dotek! Spolupráce dvou střídajících hráčů málem přinesla ovoce v podobě druhého gólu, jenže Soldado neokázal přetavit famózní Suárezův pas v gól – proti ráně prvního jmenovaného vytáhl Whalley bravurní zákrok!

71

Hosté dvacet minut před koncem podruhé vystřídali, Mainz přišel na plac namísto Moyi.

70

Adrián Marín se v šestnáctce skácel k zemi, ale Soldado šanci na reparát nedostane. Toto penaltový zákrok nebyl...

69

Triguerosova rána byla zblokována, ale Samuel vybojoval balon zpět pro domácí barvy a nakonec z toho bude autové vhazování pro hráče ve žlutých dresech.

68

Na střely na branku už je to neuvěřitelných 9:0 ve prospěch Žluté ponorky. Naposledy to zkoušel střídající Soldado, jeho hlavičkový pokus ale Whalley tygřím skokem zneškodnil!

67

Samuel se řítil sám na Whalleyho, ale veškerý vzruch je bezpředmětný, protože si domácí křídelník nepohlídal ofsajdovou linii, což neuniklo pozornosti čárového sudího.

66

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Nahuel, přichází Denis Suárez.

65

Už mohlo být definitivně rozhodnuto, ale jinak ve skvělé formě hrající kanonýr Soldado svým zaváháním udržel akcie Huescy vysoko.

64

64. Penalta

64

Jenže Huesca stále žije! Míč si na puntík postavil střídající Roberto Soldado, který vsadil na razanci a naramploval balon do břevna!

64

David Morillas hrál míč ve vlastní šestnátce neoddiskutovatelně rukou a navíc vidí žlutou kartu.

63

No a pozor – penalta pro Villarreal!

62

Ou, to bylo o fous! Čerstvý Soldado pronikl do šestnáctky a parádní zadovkou poslepu oslovil Samuela, který bez přípravy vypálil těsně vedle pravé tyče!

61

Pokus Castilleja v letu několikrát změnil směr a Whalley zasahovat nemusel. Pokud chce Huesca pomýšlet na postup, měla by trochu přidat...

61

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Bakambu, přichází Soldado.

60

Hodina hry je za námi, hostům zbývá na vstřelení potřebného gólu poslední půlhodina!

59

Nakonec z toho byla střela Samua Castilleja, jež ale postrádala potřebnou přesnost i razanci. Balon mířil přímo do míst, kde stál připravený Whalley, který se nenechal nachytat na hruškách.

58

Zadák Musacchio to zkusil netradičně nůžkami, balon ale nedokázal ideálně usměrnit. Akce Žluté ponorky ale stále pokračuje!

57

Z následného rohového kopu hosté nic kloudného nevymysleli a Cédric Bakambu už zakládá protiútok.

56

56.

56

Tak teď stáli všichni svatí naopak na straně Villarrealských! Del Pino se řítil sám na Barbosu, ale neměl dostatečnou rychlost a o balon přišel. Akce Huescy však pokračovala a k nebezpečné střele se dostal Moya, jehož tečovaný projektil proletěl těsně vedle pravé tyče domácí svatyně!

55

Hosté potřebují k postupu zázrak, za který lze za současné konstelace vstřelený gól na Madrigalu považovat. Nechme se překvapit, zdali se na ně usměje štěstí.

54

Aragónští měli po faulu ve středu hřiště spoustu času na rozehrávku, přesto s ní naložili prachbídně a balon je až u Whalleyho.

53

Celku z malého městečka severně od Zaragozy se po změně stran nedaří ani kloudně rozehrát, Villarrealští jednoznačně diktují tempo hry.

51

Napadající Moya to přehnal s důrazem proti Rodrimu Hernándezovi, hráči ve žlutých dresech tak budou mít spoustu času na rozehrávku.

50

Domácí si vytvořili před pokutovém územím svého soka drtivý tlak, nicméně Antonio Rukavina poté z pravé strany nastřelil jen prvního hráče, který stál před ním.

49

Další nebezpečné průnikové přihrávce Villarrealských zabránil bleskurychlou reakcí Carlos Calvo, nicméně Bakambu s Castillejem mohou nadále pokračovat v akci domácího týmu.

48

Z následného rohového kopu žádné nebezpečí pro Huescu nepramenilo, ale hosté odkopli míč jen ke Triguerosovi, jenž si nyní kulatý nesmysl vyměňuje na půlce s Rukavinou.

47

Žlutá ponorka vstoupila do druhé půle zhurta. Trigueros si všiml volného Nahuela a našel jej dalekonosným vhazováním. Domácí křídelník poté okamžitě vypálil, ale Whalley míč bez problémů vyrazil.

46

Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Calvo, přichází Figueroa.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi. K vidění sice nebyl kdovíjaký fotbal plný šancí na obou stranách, spíše opatrná, taktická bitva. Nějakého vzruchu jsme se přeci jen dočkali, a to především před Whalleyho svatyní. Žlutá ponorka po vlastňáku Lópeze zaslouženě vede a míří za postupem, nechme se překvapit, zdali druholigový soupeř ještě po změně stran postupové čachry zamotá. Na El Madrigal se společně vrátíme ve 22:01!

45+2

První poločas skončil.

45+1

Hráči v tmavomodrých dresech se ještě snaží před hvizdem srovnat, ale jejich snaha o kombinaci je poněkud bezzubá, latentní.

45

Už známe i délku nastavení, sudí De Burgos se rozhodl přidat nad rámec první půle jednu minutu.

44

Po útočném faulu Nahuela je hra přerušena, Whalley tak bude mít na rozehrávku moře času.

42

Gól do šatny? Málem! Už to mohlo být 2:0, to by ale musel být Trigueros přesnější – domácí středopolař nedokázal potrestat chybu v rozehrávce Huescy a z hranice pokutového území vysoko přestřelil!

41

Barbosa se již zdá být v pořádku a hra může vesele pokračovat...

40

Carlos Calvo poslal do pokutového území zajímavý centr, který sice skončil v náruči veterána Barbosy, do nějž ale ve výskoku vrazil Manolín.

39

Rodri Hernández upadl v pokutovém území, ale nic hrozného to nebylo. O zákrok hodný penaltového trestu pro Huescu se rozhodně nejednalo.

38

První půle už se začíná rychle chýlit ke svému konci a na hřišti se nic převratného neděje. Celek z padesátitisícového městečka kousíček nad Valencií s přehledem kontroluje svůj těsný náskok.

37

Marínův nepřesný odkop našel pouze Manolína, ten si ale při zpracování pomohl naprosto zbytečným útočným faulem proti za sebou stojícímu protihráči.

36

Castillejo to vzal na sebe, mezi tři tyče ale jeho projektil nemířil. Hueští poté založili rychlou protiakci, ta však ztroskotala ještě před půlící čarou.

34

No a ten pokus byl poměrně úspěšný, Villarreal totiž bude mít k dispozici rohový kop.

33

Adrián Marín se poctivě vrátil a povedeným skluzem vybojoval míč pro Žlutou ponorku, která postupně zakládá další pokus o ohrožení Whalleyho svatyně.

32

Barbosa si při rozehrávce počínal neohrabaně jako parní válec ČKD Mamut z roku 1930, nakonec si ale ve spolupráci se svými zadáky poradil.

31

Hráči v tmavěmodrých dresech dál tvoří hru a z tribun se začíná ozývat pískot, do konce první půle zbývá zhruba čtvrthodinka.

30

Tak po půlhodině hry má k postupu lépe nakročeno favorit, hosté se ale ještě rozhodně nevzdávají a nyní jsou aktivnějším týmem.

28

28. LÓPEZ - 1:0

28

Villarreal právě vstřelil branku!
Domácí se nakonec přeci jen dočkali a momentálně postupují! Defenzíva Huescy odvrátila balon pouze k Manuelu Triguerosovi, jehož dalekonosnou ránu z první ÍŇIGO LÓPEZ ještě nešťastně tečoval a míč skončil až v síti!

27

Ježkovy voči, co to je? Castillejo hlavou orazítkoval pravou tyč Whalleyho svatyně a následný pokus Samuela skončil pro změnu na levé části brankové konstrukce!

25

O chvilku později zkusil štěstí z nějakých osmnácti metrů srbský štít Antonio Rukavina, střela mu ale vůbec nevyšla a Whalley se za míčem jen ohlédl.

24

Marín z levé strany zkusil najít do vápna si sbíhajícího Cédrica Bakambua, ale u balonu byl jako první Jesús Valentín.

23

Hráči Huescy se po delší době dostali k souvislé kombinaci, ale dále než za půlící čáru se jim stále nedaří se prokousat.

21

Jesús Valentín udržel Samuela za svými zády a poté vrátil balon na jistotu Whalleymu, jenž bez váhání odkopl kulatý nesmysl, co nejdál to šlo.

20

Dvacet minut hry je za námi. Územní převahu sice mají domácí, hra je však poměrně vyrovnaná, což svědčí o tom, že výsledek 3:2 ve prospěch druholigového celku z úvodního zápasu nebyl náhodný.

19

Na konci rychlé protiakce Huescy stál Tyronne Del Pino, jenž se zbavil svého strážce a zkusil štěstí z otočky. V ochozech to jen zahučelo, balon ale proletěl vysoko nad břevnem Barbosovy svatyně.

18

18.

18

Trigueros se s tím nepáral a z hranice šestnáctky vsadil vše na jednu kartu – razanci. A málem mu to vyšlo, jeho rána proletěla těsně vedle pravé tyče!

17

Samuel přiběhl do šestnáctky příliš pozdě, centr z pravé strany tak zamýšleného adresáta nenašel a hosté zakládají protiútok.

16

Po faulu Rodriho Hernándeze navíc bude mít Huesca k dispozici přímý kop, jehož exekuce se ujme Carlos Calvo.

15

Ani tento roh ale nic nebezpečného pro Whalleyho a spol. nepřinesl. Žlutá ponorka se sice snaží tvořit hru, ale až na jednu výjimku si ne a ne vypracovat pořádnou příležitost.

14

Aktivní Cédric Bakambu vybojoval roh pro svůj tým. Hostující zadák Morillas s rozhodnutím sudích vůbec nesouhlasí, to je mu ale houby platné.

13

Trigueros to zkusil z hranice pokutového území, ale jeho nepřílš prudký pokus mířil přesně do míst, kde stál připravený hostující gólman.

12

Z následného rohu žádné nebezpečí pro druholigový celek nepramenilo, následovat bude pouze odkop od svatyně, kterou zatím více než zdatně stráží Whalley.

11

No a pozor, už to mohlo být 1:0! Pokud mne nešálí zrak, tak Nahuel měl na kopačce jasný gól, jeho ránu z hranice malého vápna však Whalley fenomenálně vyrazil!

9

Triguerosův průnikový pas na rozběhnutého Castilleja byl hodně nepovedený, nicméně Cédric Bakambu ještě vybojoval míč pro Villarreal.

8

El Madrigal je dnes zaplněný sotva ze třetiny, na tribunách nepanuje zrovna bouřlivá atmosféra – a není se čemu divit, kombinace teploty okolo třinácti stupňů a nepříliš atraktivního soupeře vzala za své.

7

Calvo to zkusil z uctivé vzdálenosti, ale balon poslal vysoko do ochranné sítě a Barbosa mohl zůstat ledově klidný. Následovat bude pouze odkop od domácí svatyně.

6

Rodící se akci hostů ukončil bleskurychlou reakcí Castillejo, ale Žlutá ponorka se poté daleko nedostala. Villarreal dnes musí o gól vyhrát, zatím ale není lepším týmem.

6

Centr navrátilce na trávník Lópeze byl ale hodně přetažený a následovat bude pouze odkop od Barbosovy svatyně.

5

Hra je v úvodu hodně rozkouskovaná, tentokrát se přerušuje po faulu na unikajícího Calva.

4

Nahuel Leiva se dožadoval odpískání faulu na svou osobu v pokutovém území, o penaltový zákrok zadáka Huescy se ale zcela jednoznačně nejednalo.

3

Íñigo López odkulhal ze hřiště za doprovodu týmového fyzioterapeuta a je dost možné, že pro něj zápas skončil hned ve třetí minutě...

2

López dostal v hlavičkovém souboji naloženo od Samuela a skácel se k zemi. S krajním zadákem Huescy to nevypadá vůbec dobře.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Villarreal CF: Barbosa – Musacchio, Íñiguez, Marín – Rukavina, Rodri, Trigueros, Castillejo – Nahuel, Samuel, Bakambu.
Náhradníci: Areola, Ruiz, Miguelón, Suárez, Bruno, Dos Santos, Soldado

SD Huesca: Whalley – López, Moreno, Álvares, Morillas – Valentín, Ros, Calvo, Manolín – Del Pino, Moya.
Náhradníci: Zaparaín, Gaspar, Mainz, Bambock, Sáiz, Ó. Ramírez, Figueroa

Rozhodčí: De Burgos – García, De Francisco.
Oběma soupeřům dnes budou chybět vykartovaní hráči. Villarreal se bude muset obejít bez Tomáse Piny, Huesce pak bude chybět Christian Fernández a také na tribunu vykázaný kouč Anquela.
I přes úvodní prohru je favoritem tohoto dvojzápasu Copy del Rey nadále Villarreal, jemuž patří v tabulce Primera División skvělá pátá příčka, Žlutá ponorka si navíc o víkendu poradila se slavným Realem Madrid!

To Huesce to v poslední době příliš nejde, patří jí až sedmnáctá pozice ve druhé nejvyšší soutěži a z posledních pěti zápasů se svěřenci kouče Anquely radovali z výhry pouze jednou – minulý víkend na hřiště Almeríi.
Úvodní duel na půdě Huescy trochu překvapivě vyzněl lépe pro druholigový celek, který účastníka letošního ročníku Evropské ligy přestřílel 3:2. Domácí vedli díky Fernándezovi už od třetí minuty a na vyrovnávací trefu Leivy z 51. minuty odpověděl prakticky okamžitě Mérida, ale vedení Huesce dlouho nevydrželo – o pět minut později bylo díky Cédricu Bakambuovi opět srovnáno. Villarreal ale inkasoval i potřetí, čtvrthodinku před koncem rozhodl o výhře outsidera Daniel Machís.

Žlutí ale nemusejí zoufat, protože k postupu by jim stačila i výhra 1:0 či 2:1. Huesca musí uhrát minimálně remízu nebo prohrát, ale vstřelit více než dva góly.
Hezký večer! Srdečně vítám všechny fotbalové nadšence u sledování duelu čtvrtého kola Španělského poháru, v němž ligový Villarreal CF přivítá celek SD Huesca. Výkop je naplánován na 21 hodin, tak buďte u toho s námi!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Villarreal CF – SD Huesca

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 28. López (vla.), 78. Soldado

Karty:   64. Morillas (SDH), 83. Moreno (SDH), 90+2. Álvarez (SDH)

Nepremenená penalta: 64. Soldado (VLR), mimo

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 11:0. Střely mimo: 11:6. Rohy: 7:2. Fauly: 13:13.

Villarreal CF: Barbosa – Musacchio (79. Ruiz), Íñiguez, Marín – Rukavina, Rodri, Trigueros, Castillejo – Nahuel (66. Suárez), Samuel, Bakambu (61. Soldado).
Náhradníci: Areola, Ruiz, Miguelón, Suárez, Bruno, Dos Santos, Soldado

SD Huesca: Whalley – López, Moreno, Álvarez, Morillas – Valentín, Ros, Calvo (46. Figueroa), Manolín (76. Sainz) – Del Pino, Moya (71. Mainz).
Náhradníci: Zaparaín, Gaspar, Mainz, Bambock, Sáiz, Ó. Ramírez, Figueroa

Rozhodca: De Burgos – García, De Francisco

Prvý zápas: Huesca - Villarreal 3:2