Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Hertha BSC – 1. FSV Mainz 05

2:0

koniec (1:0)

20.12.2015, 15:30 • Olympiastadion, Berlín, Nemecko • 17. kolo • Marek Farkaš

Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráči Herthy Berlín, ktorí v dnešnom stretnutí víťazia 2:0. O góly sa postarali Vladimír Darida a Salomon Kalou. Hertha sa po zápase nachádza na 3.mieste, Mainz na 8.priečke.

To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (17:23:22)

90+2

Koniec zápasu.

90+2

Toto stretnutie sa nám už blíži ku koncu a zrejme sa už nič vážnejšie nestane. Hertha získa tri body a Mainz pôjde domov naprázdno.

90+1

90+1. Genki Haraguči (HER)

90+1

Nadstavený čas v 2.polčase sú 2 minúty!

90

Stretnutie sa už iba dohráva. Uvidíme koľko minút nadstaví hlavný rozhodca.

89

89. Vedad Ibišević (HER)

89

Brvno! Tak teraz to len tak zahučalo, pretože domáci mohlo inkasovať gól. Z veľkej vzdialenosti sa odhodlal k strele hosťujúci Pablo De Blasis a jeho pokus nakoniec skončil na brvne domácej brány!

88

Obrovská šanca Herthy Berlín! Akciu potiahol Genki Haraguči, ktorý peknou prihrávkou našiel pred bránou spoluhráča Vedada Ibiševića. Ten sa dostal k zakončeniu pätičkou, lenže brankár Loris Kairus bol pozorný!

87

Už je vidieť, že aj hráči Mainzu to asi vzdali, pretože už sa im nechce ani len útočiť a v obrane začínajú robiť chyby.

86

Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Valentin Stocker.

85

K lopte sa postavil Marvin Plattenhardt, lenže jeho center bol odvrátený obrancami hostí do bezpečia.

84

Hosťujúci Florian Niederlechner sa dopustil nedovoleného zákroku a domáci budú zahrávať štandardku.

83

Domáci sa skutočne nikam nehrnú a čas plynie v ich prospech. Hostia stále nevystrelili na domácu bránu a to nám do konca stretnutia ostáva približne deväť minút aj s nadstaveným časom.

82

82. Vedad Ibišević (HER)

82

Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vladimír Darida, prichádza Alexander Baumjohann.

81

Tak domáci sa už tešili z presného zásahu Vedada Ibiševića, no ten sa ocitol v milimetrovom ofsajde. Toto bolo naozaj veru veľmi tesné.

80

Mainz to stále skúša, no dnes to asi nepôjde. Ani Samperio Bustara Jairo sa nepredral dopredu cez ľavú stranu, ale vybojoval pre svoje mužstvo aspoň vhadzovanie.

79

Hosťujúci Jhon Córdoba poslal polovysoký center pred domácu bránu, kde sa tlačil do zakončenia Florian Niederlechner. Ako prvý bol však pri lopte brankár Almenning Jarstein, ktorý chytil loptu do rúk.

78

Ošetrovanie trvalo pomerne dlho a nakoniec to nestačilo. Kapitán domáceho mužstva síce opustil hraciu plochu po vlastných, no radšej si už odpočinie a nebude riskovať.

77

Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Fabian Lustenberger, prichádza Jens Hegeler.

75

Domáci kapitán Fabian Lustenberger bol teraz nepríjemne poslaný k zemi v strede poľa a bude musieť byť ošetrený.

74

Hosťujúci Jhon Córdoba sa predieral dopredu cez pravú stranu, no výborne zakročil Mitchell Weiser, ktorý odvrátil na roh.

73

Hertha sa skutočne nikam neponáhľa a už iba čaká na záverečný hvizd hlavného arbitra. Do konca stretnutia však ostáva ešte 20 minút.

72

Bol tam nebezpečný center do pokutového územia z ľavej strany, ktorý na roh odvrátil obranca hostí Pierre Bengtsson.

71

Ďalšia lacná strata lopty od hostí. Tentoraz ju spôsobil Julian Baumgartlinger a Hertha sa rúti do rýchleho protiútoku.

70

Nový muž na trávniku Florian Niederlechner sa previnil útočným faulom v strede poľa. Voľný kop pre domácich.

68

Mainz začal preberať iniciatívu nad týmto stretnutím, no prišlo pár nepresných prihrávok a k lopte sa poľahky dostali domáci hráči. Tí hrajú veľmi umne a nechávajú súpera behať medzi nimi.

67

Hostia sa konečne dostali na dostrel domácej brány. K strele sa dostal Samperio Bustara Jairo, no jeho pokus zblokoval Vladimír Darida na rohový kop.

66

Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Danny Latza, prichádza Jhon Córdoba.

65

Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Jošinori Muto, prichádza Florian Niederlechner.

63

Mainz sa čoraz viac dostáva k slovu, no Hertha stále pozorne bráni a hosťom nedáva na svojej polovici dýchať.

62

Hlavný rozhodca Peter Sippel zatiaľ nemusel ukázať žiaden kartový trest. Hrá sa pomerne slušne na obi dvoch stranách a tímy sa sústredia iba na futbal.

61

Domáci hráči sa zatiahli do defenzívy a nechcú riskovať prípadný kontaktný gól hosťujúceho mužstva.

60

Už máme za sebou hodinu hry a dosiaľ sme videli už dva presné zásahy, o ktoré sa postarali domáci hráči. Naopak, hostia ešte vôbec nevystrelili smerom na bránu Herthy, či už medzi tri žrde alebo mimo ne.

58

Hráči Herthy si opäť o čosi viac veria v osobných súbojoch, v ktorých majú o kúsok navrch, a aj preto ich prevažne vyhrávajú.

57

Po centri sa k hlavičke dostal Stefan Bell, lenže tento pokus nebol veľmi dôrazný, a tak si s ním brankár Almenning Jarstein bez problémov poradil.

56

Domáci Marvin Plattenhardt sa dopustil nedovoleného zákroku na vlastnej polovici ihriska a hostia budú zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície. Loptu si už pripravuje Pierre Bendtsson.

54

54. Salomon Kalou (HER)

54

Hertha dala gól!
Domáci teraz predviedli smrtiaci protiútok, ktorí zakončili presným zásahom. Vladimír Darida vybojoval loptu pre svoje mužstvo, posunul ju spoluhráčovi Vedadovi Ibiševićovi, ktorý ju z prvej poslal do behu na SALOMONA KALOUA. Ten povyzvŕtal obrancu Nika Bungerta, hodil si loptu na pravačku a následne technickou strelou k ľavej žrdi rozvlnil sieť! Berlínčania sa dostávajú do dvojgólového vedenia.

52

Čerstvý muž na hracej ploche Pablo De Blasis hľadal medzi stopérmi súpera spoluhráča Dannyho Latza, lenže jeho prihrávka nenašla príjemcu a domáci vyrážajú do rýchleho protiútoku.

51

Berlínčania teraz dobre zapracovali v strede poľa a vybojovali loptu na svoju stranu. Snažia sa ju podržať na kopačkách, no hostia aktívne napádajú a dostávajú svojho súpera pod tlak.

50

Domáci hráči vytvorili na vlastnej polovici ihriska hustý obranný blok, ktorý je pozorný a koncentrovaný. Mainz sa nevie dostať do streleckej pozície.

49

Mainz sa prezentuje vysokým napádaním a dosiaľ sa mu to vypláca. Získava loptu omnoho častejšie na svoju stranu a dostáva domácich hráčov pod veľký tlak.

48

Hostia prebrali kontrolu nad hrou a sú to práve oni, kto má loptu na kopačkách a vymýšľa útočné akcie.

47

Hosťujúci tréner urobil jednu zmenu a verí, že práve Pablo De Blasis by mohol pozdvihnúť hru svojho mužstva.

46

Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Christian Clemens, prichádza Pablo De Blasis.

46

Začal sa druhý polčas.
ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

Držanie lopty: 64% – 36%
Strely (celkom): 5-0
Strely (na bránu): 2-0
Rohové kopy: 4-0
Fauly: 4-2
Žlté karty: 0-0
Červené karty: 0-0
Máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Herthy, ktorí vedú najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný presný zásah sa v 34.minúte postaral Český reprezentant Vladimír Darida, ktorý peknom strelou rozvlnil sieť. Podarí sa domácim udržať priaznivý výsledok alebo sa hostia zobudia a niečo s tým urobia? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

2.polčas sa začne približne o 16:33.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca.

42

Hertha mala výhodu rohového kopu. Ten zahral Vladimír Darida, ktorý našiel spoluhráčaJohna Anthonyho Brooksa, lenže jeho hlavičku chytil brankár Loris Karius. Tomu však lopta vypadla a k nej sa dostal Sebastian Langkamp. Už to vyzeralo, že uvidíme ďalší gól, no na bránkovej čiare výborne zasiahol Daniel Brosinski, ktorý všetkému zabránil!

41

Domáci kontrolujú priebeh hry a už zrejme budú chcieť dohrať prvý polčas s takýmto stavom.

40

Do konca prvého polčasu ostáva približne päť minút. Podarí sa niektorému z tímov streliť klasický gól do šatne?

39

Hertha hrá oveľa uvoľnenejšie a hráči si dovoľujú oveľa viac v osobných súbojoch. Hosťom dochádzajú sily a je to vidieť.

38

Domáci Genki Haraguči teraz krásnou prihrávkou našiel v behu spoluhráča Vedada Ibiševića, no ten stál v tesnom ofsajde. Lopta pre hostí.

37

Mainz vybojoval priamy kop pri postrannej čiare. Ten už rozohral Danny Latza, no nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov a Hertha mieri do rýchleho protiútoku.

36

Salomon Kalou potiahol akciu svojho tímu po pravej strane a po súboji s Marvinom Plattenhardtom padol na zem, no asistent rozhodcu stojaci približne dva metre od tohto súboja ostal chladným.

34

34. Vladimír Darida (HER)

34

Hertha dala gól!
Tak asi som to zakríkol, pretože hneď sme videli gól. Vedad Ibišević urobil skvelú robotu, keď si pokryl loptu a prihral ju spoluhráčovi VLADIMÍROVI DARIDOVI. Ten naznačil strelu a posadil na zem protihráča, následne si loptu ešte posunul a vystrelil. Jeho tvrdá prízemná rana smerovala k pravej tyči hosťujúcej brány a nakoniec zapadla v nej! Berlínčania sa dostávajú do jednogólového vedenia.

32

Hertha je na útočnej polovici ihriska a vymýšľa ďalšiu útočnú akciu. Snáď uvidíme aj nejakú strelu medzi tri žrde.

31

Tento zápas zatiaľ vôbec nespĺňa parametre stretnutia Bundesligy. Nemecká liga je známa zápasmi zo strany na stranu s množstvami akcií a streleckých pokusov, no dnes to tak nevyzerá.

30

Máme za sebou polhodinu hry a stav skóre sa nám stále nemenil. Ani jedno mužstvo zatiaľ nemalo gólovú šancu, no bližšie k nej majú domáci, ktorí sú do týchto chvíľ jednoznačne aktívnejším mužstvom.

28

Hostia aktuálne majú loptu v moci, no na útočnej polovici ihriska nevedia nič vymyslieť a ich kombinácie sú bezzubé.

27

Český reprezentant Vladimír Darida fauloval pri postrannej čiare protihráča. Voľný kop pre Mainz.

26

Nakoniec bol z toho center. Výborne si nabiehal Yunus Malli, ale s jeho nedôraznou hlavičkou nemal brankár Almenning Jarstein žiaden problém.

25

Kapitán domáci Fabian Lustenberger sa dopustil nedovoleného zákroku a hostia budú zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície. Loptu si už postavil Danny Latza a som zvedavý, či z toho bude strela alebo center do ohňa.

24

24. Vedad Ibišević (HER)

24

Mainz sa po dlhšom čase usadil na útočnej polovici ihriska a snaží sa loptu podržať čo najdlhšie na svojich kopačkách, aby si aj obrana mohla na chvíľu odpočinúť.

23

Domáci Vedad Ibišević dostal prihrávku pred bránu hostí, no jeho zakončenie z prvej nebolo príliš presné. Kop od brány.

22

Mainz sa dostal prvýkrát do náznaku šance, no všetko ostalo pri náznaku. Danny Latza hľadal prihrávkou spoluhráča, ktorý mu zabiehal poza chrbát, no loptu poslal príliš prudko, a tá nakoniec skončila mimo bránu za bránkovou čiarou. Kop od brány.

21

Hertha stále oblieha pokutové územie svojho súpera, no nevie sa dostať na dostrel. Treba však priznať, že hostia bránia skutočne veľmi pozorne a zodpovedne.

20

Salomon Kalou sa teraz predral do pokutového územia hostí cez ľavú stranu, no bol dobre zakrižovaný. Nasledovať bude rohový kop.

19

Domáci hráči hneď po strate lopty začnú veľmi aktívne napádať a prináša im to ovocie. Hneď ju majú späť a môžu vymýšľať ďalšiu útočnú akciu.

18

STRELY CELKOM: 1-0
STRELY NA BRÁNU: 0-0

Ani jeden z tímov sa moc dopredu nehrnie, a tak sme dosiaľ videli len minimum streleckých pokusov.

17

DRŽANIE LOPTY: 74% – 26%

Obrovská územná prevaha domácich vyjadrená v číslach.

15

Po centri z rohu sa k hlavičke dostal John Anthony Brooks, lenže bol tiesnený, a tak jeho pokus bol nepresný. Nasledovať bude kop od Kariusovej svätyne.

14

Vedad Ivišević hľadal centrom niekoho z jeho spoluhráčov, no prihrávka bola zblokovaná a uvidíme rohový kop.

13

Hertha znova pohrozila. Tentoraz smeroval celkom presný center do vápna na Salomona Kaloua, lenže obranca, ktorý pred ním stál loptu predĺžil, a tak sa domáci hráč k zakončeniu nedostal. Keby tento defenzívny zákrok neprišiel, asi by sme boli svedkami úvodného presného zásahu.

12

Berlínčania sa teraz dožadovali pokutového kopu od hlavného rozhodcu Petera Sippela, no domáci kapitán Fabian Lustenberger poriadne prifilmoval svoj pád.

11

Na hracej ploche je v podstate iba jedno mužstvo. Hertha si posúva loptu medzi sebou a súper stále behá bez nej.

10

V tesnom ofsajde sa ocitol hosťujúci Jošinori Muto, no opakované zábery ukázali, že asistent rozhodcu sa pravdepodobne pomýlil. Nič to nemení na veci, že loptu získali domáci.

9

Hertha sa už dostávala na dostrel brankára hostí Lorisa Kariusa, ale finálna prihrávka nenašla svojho príjemcu, a tak sa lopty zmocnil gólman hostí.

8

Mainz hneď po zisku lopty sa prezentoval nepresnou prihrávkou a opäť ju stratil. Stalo sa to možno už štvrtýkrát v priebehu pár minút.

7

Berlínčania sú od začiatku stretnutia jasne lepším tímom, čo sa týka držania lopty, no ani jeden z tímov ešte neohrozil súperovho brankára.

6

Hostia vytvorili na svojej vlastnej polovici hustý obranný blok a svojmu súperovi zatiaľ nenechávajú žiaden voľný priestor na kombinácie.

5

Nedovolený zákrok Dannyho Latza na Salomona Kaloua v strede poľa a domáci hráč bude musieť byť ošetrený. Hra je prerušená.

4

Zatiaľ je to len také úvodné oťukávanie. Na prvú vážnejšie šancu, či strelecký pokus stále čakáme.

3

Mainz o loptu však prišiel nepresnou rozohrávkou, a tak sa jej zmocnili domáci. Tí sú pomerne priamočiary, nakoľko Haraguči poslal prudký center pred bránu Kariusa, no nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov.

2

Od úvodu majú loptu v moci hostia. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.

1

Stretnutie sa práve začalo.

-1

O výkop sa v prvom polčase sa postarajú hosťujúci hráči. Prajem Vám príjemný športový zážitok.

-5

Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci sa predstavia v modro-bielych dresoch, hostia v červených.

-30

Úvodné zostavy:

Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger (C) – Haraguči, Darida, Kalou – Ibišević.
Náhradníci: Gersbeck – Baumjohann, Stocker, Hegeler, Tolga Ciğerci, van den Bergh, Regäsel.

1. FSV Mainz 05: Karius – Brosinski, Bungert, Bell, Bengtsson – Baumgartlinger (C), Latza – Clemens, Malli, Jairo – Muto.
Náhradníci: Curci – G. Jara, Moritz, Córdoba, Niederlechner, Hack, De Blasis.

Rozhodca: Peter Sippel – Markus Schüller, Thomas Gorniak – Patrick Ittrich.
Vítam Vás pri sledovaní zápasu 17.kola Bundesligy medzi Herthou BSC a 1. FSV Mainz 05. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
HERTHA BSC
Zverenci Pála Dárdaia zažívajú celkom dobrý štart do sezóny. Po 16 odohraných zápasoch sa nachádzajú na treťom mieste, keď získali 29 bodov za deväť výhier, dve remízy a päť prehier. Naposledy sa v lige predstavili na pôde Darmstadtu, kde z toho bol poriadny debakel. Ten začal v 12.minúte Ibisevic, ktorý poslal hostí do vedenia. V 26.minúte pridal druhý gól hostí Plattenhardt a už vtedy to nevyzeralo dobre pre domácich. Po zmene strán pridal ďalší gól Ibisevic a pripojil sa k nemu aj jeho spoluhráč Kalou, ktorý v 77.minúte uzavrel na konečných 0:4. Hertha zvíťazila vysoko 4:0 a odviezla si domov tri body.
Hertha sa cez týždeň predstavila aj v Nemeckom pohári, keď na pôde Norimbergu zvíťazila 2:0.

Posledné zápasy
16.12.2015 Norimberg – Hertha 0:2
12.12.2015 Darmstadt – Hertha 0:4
05.12.2015 Hertha – Leverkusen 2:1
28.11.2015 Bayern – Hertha 2:0
22.11.2015 Hertha – Hoffenheim 1:0

Najlepší strelec: Salomon Kalou – 8 gólov
1. FSV MAINZ 05
Tím okolo Martina Schmidta môže v tomto ročníku Bundesligy mnohých šokovať. Nachádza sa tesne pod zónou zabezpečujúcou účasť v Európskych pohároch, no iba o skóre. Po 16 kolách mu patrí siedma priečka, keď má na svojom konte 24 bodov za sedem víťazstiev, tri remízy a šesť prehier.V poslednom ligovom zápase privítal na domácom trávniku Stuttgart a bola to veru veľká nuda. Obe mužstvá vyslali na súperovu bránku dokopy šesť striel a ani jedna z nich sa neskončila gólom. Brankári boli pozorní, a tak sa teda obe mužstvá rozišli po bezgólovej remíze 0:0 a pripísali si do tabuľky po jednom bode.

Posledné zápasy
11.12.2015 Mainz – Stuttgart 0:0
05.12.2015 Hamburg – Mainz 1:3
28.11.2015 Mainz – Frankfurt 2:1
21.11.2015 Kolín – Mainz 0:0
07.11.2015 Mainz – Wolfsburg 2:0

Najlepší strelec: Yunus Malli – 8 gólov
VZÁJOMNÉ ZÁPASY
07.02.2015 Mainz – Hertha 0:2
13.09.2014 Hertha – Mainz 1:3
09.03.2014 Mainz – Hertha 1:1
28.09.2013 Hertha – Mainz 3:1
24.03.2012 Mainz – Hertha 1:3

POSTAVENIE TÍMOV V TABUĽKE
3. Hertha 9-2-5 24:18 29
7. Mainz 7-3-6 23:21 24

STÁVKOVÉ KANCELÁRIE
Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 2,15, na remízu okolo 3,30 a na výhru hostí približne 3,40.

ZHODNOTENIE
Favoritom je domáce mužstvo a podľa mňa bude lepším tímom, čo potvrdí aj niekoľkými gólmi. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 2:0.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Hertha BSC – 1. FSV Mainz 05

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 34. Darida, 54. Kalou

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:11.

Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger (C) (77. Hegeler) – Haraguči, Darida (82. Baumjohann), Kalou (86. Stocker) – Ibišević.
Náhradníci: Gersbeck – Baumjohann, Stocker, Hegeler, Tolga Ciğerci, van den Bergh, Regäsel.

1. FSV Mainz 05: Karius – Brosinski, Bungert, Bell, Bengtsson – Baumgartlinger (C), Latza (66. Córdoba) – Clemens (46. De Blasis), Malli, Jairo – Muto (65. Niederlechner).
Náhradníci: Curci – G. Jara, Moritz, Córdoba, Niederlechner, Hack, De Blasis.

Rozhodca: Peter Sippel – Markus Schüller, Thomas Gorniak – Patrick Ittrich