Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Real Sociedad San Sebastian – Villarreal CF

0:2

koniec (0:1)

20.12.2015, 18:15 • 16. kolo • Miroslav Kováčik

: 2.7 3.5 3.3

Dnešný zápas je minulosťou. Oveľa lepšie ho zvládli futbalisti žltej ponorky, ktorí si zo San Sebastianu odnášajú tri body. Dvojgólovým hrdinom zápasu sa stal Denis Suárez, ktorý v 27. minúte otvoril skóre a v 88. minúte ho aj po chybe brankára Gerónima Rulliho uzavrel. Villarreal tak naďalej ostáva na piatom mieste, Realu Sociedad patrí až trinásta priečka. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (20:13:26)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Obrovská smola na strane domáceho tímu. Po rohovom kope Xabiho Prieta sa dostal do zakončenia Diego Reyes, no strelou z otočky trafil iba brvno.

90+2

Už to zrejme domáci nestihnú. Loptu síce držia na svojich kopačkách, no na strelenie dvoch gólov majú veľmi málo času.

90+1

Dobrý zákrok domáceho brankára. Ten zlikvidoval strelu Samua Castilleja, ktorý pálil half-volejom z vnútra šestnástky.

90

V dnešnom zápase sa budú nadstavovať ešte štyri minúty. Pri lopte je brankár Alphonsea Areola, ktorý bude odkopávať od svojej brány.

89

Real Sociedad sa márne snaží dobyť bránu hostí. Tí už vedia, že ak sa nič vážneho nestane, do tabuľky La Ligy si pripíšu cenné tri body.

88

88. Denis Suárez (VLR)

88

Villarreal dal gól! Je rozhodnuté. Futbalisti žltej ponorky sa dostali do rýchleho brejku, brankár Rulli bol ďaleko od brány, čo využil DENIS SUÁREZ. Ten domáceho brankára blízko poliacej čiary obišiel a poľahky poslal loptu prakticky do prázdnej brány.

87

Ďalší rohový kop pre domáci tím. Tí ale nevyužili ani ôsmy rohový kop.

86

Po tom, ako sa lopta odrazila mimo pokutového územia sa dostal k lopte Carlos Vela. Mexičan okamžite pálil, no bránu hostí netrafil.

85

Real Sociedad sa zúfalo snaží vyrovnať. Ďalšia strela zo strednej vzdialenosti ale bola zblokovaná. Nasledovať bude rohový kop.

84

Rýchly brejk Villarrealu bol zastavený. Výborne sa totiž vrátil, ak sa nemýlim, Diego Reyes a v rýchlostnom súboji mal navrch.

83

Svoje defenzívne povinnosti si splnil argentínsky obranca Mateo Musacchico, ktorý nechal loptu prejsť mimo hraciu plochu pred Xabim Prietom.

81

Do pokutového územia hostí neohrozene vnikol krajný obranca Aritz Elustondo, no pred ním dobre zasiahol francúzsky brankár v službách Villarrealu.

80

Striedanie na oboch stranách. V drese hostí prichádza na trávnik Samu Castillejo, ktorý vymenil Roberta Soldada. Na druhej strane prichádza posilniť ofenzívu Litri, ktorý nahradzuje obrancu Yuriho Berchicheho.

79

Tak teraz mal hosťujúci brankár veľké šťastie. Z pravej strany centroval Aritz Elustondo, no tak ho"pokazil", že ho takmer nasmeroval priamo do brány. Lopta len tesne minula bránu hostí.

78

Real Sociedad zahrával svoj piaty rohový kop. Na prvej žrdi ale loptu odvrátil do bezpečia Jaume Costa. Následne Villarreal ostane pri lopte, pretože bol faulovaný Soldado.

77

Španielsky futbalista svoj center nasmeroval len priamo do miest, v ktorým dominoval gólman Villarealu. Ten okamžite nakopáva loptu dopredu.

76

Domáci si vybojovali štandardnú situáciu. Po faule na Carlosa Velu ju bude zahrávať Sergio Canales.

75

Po centri z pravej strany sa dostal do zakončenia Imanol Agirretxe, ale jeho hlavička mierila vedľa brány Alphonsea Areolu.

73

Ďalším potrestaným hráčom dnešného duelu je Manu Trigueros. Ten je na trávniku síce len necelých 10 minút, no už za takýto krátky čas sa stihol zapísať do štatistík.

72

Je tomu skutočne tak. Zranený Jonathan dos Santos v dnešnom dueli končí a na ihrisko prichádza čerstvý Nahuel Leiva.

71

Na ihrisku sa teraz nehrá, pretože zdravotné problémy má hráč s číslom 8 – Jonathan dos Santos. Vyzerá to tak, že Mexičan bude musieť byť vystriedaný.

70

Druhé striedanie domáceho tímu. V zápase končí dnes veľmi dobre hrajúci Bruma, ktorého strieda na záverečných dvadsať minút Brazílčan Jonathas.

69

Z ľavej strany dvakrát centroval do šestnástky hostí Bruma, no kým ani raz jeho center nesmeroval na niekoho v modro-bielom drese.

68

Po prvýkrát mierne zaváhal aj brankár Aplhonse Areola, no našťastie pre neho jeho chybu nedokázali domáci futbalisti využiť.

67

Prvýkrát v zápase strieda aj tréner Marchelino. V dnešnom zápase končí Tomás Pina a na jeho miesto prichádza Manu Trigueros.

66

Brankár Gerónimo Rulli musel po dlhšom čase zasahovať. Strelu spoza šestnástky ho zamestnal Tomás Pina, no strela futbalistu Villarrealu mierila len do stredu bránu.

65

Piaty ofsajd Villarrealu. Hostia zatiaľ nevedia správne načasovať prihrávku na Cédrika Bakambua. Ten si pre zmenu nevie postrážiť obrannú líniu domáceho tímu.

64

Opäť skúšal svoje šťastie strelou z 25 metrov Sergio Canales. Podobe ako na začiatku druhého polčasu volil strelu po zemi, no takisto mieril tesne vedľa brány.

63

V ďalší ofsajd v podaní hosťujúceho tímu. Za obrannou líniou Realu Sociedad bol v čase prihrávky Cédrik Bakambu.

61

Nebezpečné akcie Realu Sociedad pribúdajú. Center z ľavej strany bol opäť tečovaný na rohový kop. Z neho si však domáci šancu nevytvorili, keďže loptu má v moci brankár Villarrealu.

60

Na konci hodiny hry sa domáci dostali do zakončenia na zadnej žrdi, no brankár Aplhinse Areala nemusel zasahovať.

59

Po centri Bruma sa lopta odrazila na kopačku Carlosa Velu. Mexičan okamžite pálil z prvej, ale jeho strela bola zblokovaná na rohový kop.

58

Na ihrisku sa nám poriadne priostruje. Pribúdajú nepríjemné zákroky, čo vyvoláva vlnu nevôľu u domácich fanúšikov. Celý štadiónom znie mohutný piskot na adresu rozhodcu.

57

Domáci tréner Eusebio Sacristán po prvý raz v zápase strieda. Z ihriska odchádza Esteban Granero a na jeho miesto prichádza Xabi Prieto.

56

Po faule na Roberta Soldado dostáva od hlavného arbitra žltú kartu aj domáci obranca Iñigo Martínez.

55

Zaujímavé akcie na oboch stranách. Po tom ako sa domáci ubránili akcii Villarrealu vyrazili do rýchlej kontry, no center z ľavej strany nabiehajúceho Granera nenašiel.

54

Po ďalšom rohovom kopu sa domáci dostali do zakončenia, tento raz zo strednej vzdialenosti. Strela v podaní Asiera Illarramendiho ale mierila mimo brány.

53

Domáci mohli vyrovnať! Po rohu Estabana Granera sa dostal k hlavičke Aritz Elustondo, no jeho pokus mieril presne do miest, kde stál pripravený brankár Areola. Ten loptu vyráža na ďalší rohový kop.

52

Ďalší dobrý center do hosťujúcej šestnástky. Napokon sa Imanol Agirretxe k lopte nedostal, no nasledovať bude rohový kop.

51

Výborne teraz zasiahol francúzsky gólman v službách Villarrealu. Ten si veľmi dobre vybehol a center z pravej strany od Aritza Elustonda chytil do svojho náručia.

50

Prvý ofsajd druhého polčasu. Po výkope hosťujúceho brankára sa v postavení mimo hry ocitol Roberto Soldado.

49

Sergio Canales vystrelil z hranice 25 metrov svojou ľavačkou, no jeho pokus tesne minul bránu Alphonsea Areolu.

48

Domáci od začiatku druhého polčasu hrajú oveľa aktívnejšie, s väčším počtom hráčom sa tlačia dopredu, čím vznikajú aj okienka v defenzíve. Tentoraz ale Inigo Martínez dobre vystihol prihrávku Victoria Ruiza, čím zažehnal nebezpečenstvo.

47

Sergio Canales sa efektnou pätičkou snažil vybojovať aspoň rohový kop, no napokon išla lopta mimo hracej plochy práve od neho.

46

Prvú akciu druhého dejstva mali hostia. Hlavný arbiter citlivo ponechal výhodu, Jonathan dos Santos prihral Robertovi Soldadovi, no ten z hranice šestnástky minul bránu.

46

Začal sa druhý polčas.
Máme za sebou prvých 45 minút. Zápas veľa futbalovej krásy neponúkol, väčšina šancí sa končila ešte pred pokutovým územím. Predsa len sme ale jeden gól videli. V 27. minúte využil chybu v domácej rozohrávke Denis Suárez a presnou strelou k pravej žrdi otvoril skóre dnešného zápasu. Na druhej strane mohol vyrovnať Imanol Agirretxe, no v dobrej šanci netrafil bránu. Druhý polčas sa začne približne o 15 minút.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

V poslednej minúte prvého polčasu píska Carlos de Cerro nedovolený zákrok Roberta Soldada, ktorý si počínal proti pravidlám v súboji s Estabanom Granerom.

44

Real Sociedad stupňuje v závere polčasu tlak. Villarreal však zatiaľ drží svoje tesné vedenie.

43

Vzrušenie domácich tribún bolo zbytočné. I keď tesne ale predsa bol Yuri Berchiche v čase prihrávky v postavení mimo hry.

42

Jonathan dos Santos sa po pravej strane dostal do šestnástky, no v súboji s Yurim Berchichem spadol na zem. Hoci sa veľmi hnevá, zákrok domáceho obrancu neposúdil hlavný rozhodca ako nedovolený.

41

Druhý ofsajd zápasu. V čase prihrávky stál za obrannou líniou domáceho tímu Cédrick Bakambu.

40

Akcia Villarrealu po ľavej strane neviedla k úspechu a končí sa iba odkopom od brány Gerónima Rulliho. Ten v 27. minúte nestačil zareagovať na strelu Denisa Suáreza.

39

Prvým potrestaným hráčom v dnešnom zápase je po faule zozadu Sergio Canales.

38

A ďalšia pekná akcia v podaní Portugalčana Brumu. Ten si loptu potiahol na os ihriska a pravačkou vystrelil. Jeho strela ale bránu Alphonsea Areolu netrafila.

37

Prvá veľká šanca domáceho tímu. Nevýrazný Imanol Agirretxe si nabehol na pas za obranu hostí a prvým dotykom sa snažil zakončiť. Nakoniec tomu aj tak bolo, no domáci útočník tesne minul.

36

Real Sociedad sa snaží o vyrovnanie, no Bruma v individuálnej akcii neuspel. Domáci ale pokračujú vo svojej útočnej akcii.

35

Tento strelecký pokus nevyzeral v podaní Yuriho Berchicheho vôbec zle. Španielsky obranca sa poriadne oprel do lopty, no bránu hostí napokon prestrelil.

34

Ani po tomto centri z pravej strany sa Carlos Vela či Imanol Agirretxe do zakončenia nedostali. Lopta je v moci Alphonsea Areolu.

33

Real Sociedad často nakopáva lopty dopredu, no vo väčšine prípadoch sa jeho centre stávajú korisťou hosťujúcich stopérov. Nejaví sa to teda ako dobrá taktika.

32

A ďalší nedovolený zákrok, tento raz na domácej strane. Po faule na Roberta Soldada, bude Villarreal zahrávať štandardnú situáciu.

31

Villarreal sa snaží spomaliť hru a podržať loptu dlhšie na svojich kopačkách. V jednom zo súbojov to ale s dôrazom prehnal Antonio Rukavina.

30

Sergio Canales sa preštrikoval cez dvoch hosťujúcich hráčov a tesne pred šestnástkou spadol na zem. Hlavný arbiter ale faul nepíska, čo sa domácim tribúnam vôbec nepáči.

29

Real Sociedad si vytvoril náznak dobrej šance, no v rozhodujúcej chvíli sa Bruma pošmykol a prišiel o loptu. Práve tento Portugalčan je však zatiaľ najlepším domácim hráčom na ihrisku.

27

27. Denis Suárez (VLR)

27

Villarreal dal gól! Žltá ponorka sa z ničoho nič dostáva do vedenia. Domáci v strede poľa zbytočne stratil loptu, k nej sa dostal DENIS SUÁREZ a umiestnenou strelou z hranice šestnástky prekonáva brankára Rulliho.

26

Mateo Mucacchio si postrážil loptu pred domácim útočníkom a nechal loptu vygúlať za hraciu plochu. Nasleduje odkop od brány Alphonsea Areolu.

25

Bruma sa po ľavej strane snažil zakombinovať s Yurim Berchichem, no napokon bude nasledovať len vhadzovanie Žltej ponorky.

24

Tempo hry nám mierne narástlo, čomu sa určite tešíme. Teraz sa útoky striedajú z jednej strany na druhú, no zatiaľ tomu chýba finálna prihrávka.

23

Center z pravej strany v podaní Aritza Elustonda dokázala obrana hosťujúceho tímu odvrátiť do bezpečia. Následne bol faulovaný Bakambu, ktorý si plnil aj svoje obranné povinnosti.

22

Čo tomu chýbalo. Roberto Soldado predviedol skvelú nahrávku za obranu, videl nabiehajúceho Cédrika Bakambua, no tomu chýbal krok, aby sa dostal k lopte.

21

Prvý zákrok Alphonsea Areolu. Ten vyrazil dobrú strelu Brumu, ktorý sa uvoľnil na ľavej strane a svojou ľavačkou pálil pod brvno.

20

Prvá pekná akcia v podaní Villarrealu. Z pravej strany poslal pekný center do šestnástky Soldado a Bakambuovi chýbali len centimetre, aby loptu dopravil do siete.

19

Denis Suárez sa takmer dostal k lopte, no pred ním dobre zasiahol jeden z domácich stopérov. Ak by sa mu to nepodarilo, hosťujúci hráč by postupoval sám na bránu.

18

Prvý ofsajd zápasu. V postavení mimo hry sa ocitol Roberto Soldado, ktorý pred týždňom rozhodol o výhre žltej ponorky nad Realom Madrid.

17

Na trávniku sme skutočne veľa vzruchu nevideli. Zrejme najväčšiu šancu mal hneď v úvode Canales, ktorý hlavičkou minul bránu.

15

Výborne si dokázal poradil v súboji s Denisom Suárezom domáci obranca Aritz Elustondo. Nielenže hosťujúceho hráča obral o loptu, ale vybojoval aj odkop od brány.

14

Opäť sa hrá len v strede poľa čo sa nepáči ani domácim fanúšikom. Tí po niekoľkej spätnej prihrávke na domáceho gólmana začali pískať.

13

Nepresná prihrávka na Soldada sa stala korisťou pre domáceho gólmana. Ten si dobre vybehol a zmocnil sa lopty.

12

Diego Reyes si pred dobiedzajúcim Cédrikom Bakambuom pomohol spätnou prihrávkou na brankára Gerónima Rulliho. Ten loptu poslal smerom k poliacej čiare.

11

Zápas prebieha v pokojnom tempe, čo je vzhľadom na začiatok zápasu logické. Obe mužstvá sa veľmi pozorne bránia.

10

Prvú desaťminútovku ukončuje nedovolený zákrok Carlosa Velu. Ten v súboji dvoch 11-tiek fauloval Jaumeho Costu.

9

Villarreal sa po mierne rozpačitom úvode stále viac tlačí dopredu. Zatiaľ si ale zverenci trénera Marchelina nedokázali vytvoriť vážnejšiu gólovú príležitosť.

8

Ďalší pekný prienik, tento raz v podaní Roberta Soldado. Ten už vnikol do šestnástky, no v poslednej chvíli ho dokázal zastaviť Asier Ilarramendi.

7

Cédrik Bakambu dostal peknú prihrávku za obranu, no napokon v pokutovom území o loptu prišiel. Villareal ale ostane pri lopte, bude vhadzovať.

6

Nedovolený zákrok v podaní Matea Musacchina. Ten si počínal proti pravidlám hry v súboji s domácim Sergiom Canalesom.

5

Villarreal dobre napáda rozohrávku domáceho mužstva. Vysoký pressing robí Realu Sociedad problémy, čo sa ukázalo aj pri nepresnej rozohrávke spred niekoľkých sekúnd.

4

Prvýkrát musel zasahovať aj Gerónimo Rulli. Ten ale poľahky zlikvidoval strelu Cédrik Bakambua, ktorý pálil z ťažkého uhla.

3

Domáci hráči sú v úvode o niečo aktívnejší. Tento raz ale ich útočná akcia skončila ešte pre šestnástkou hostí.

2

Prvá šanca zápasu. Z ľavej strany pekne nacentroval Bruma, presne našiel hlavu Sergia Canalesa, ktorý však minul bránu Villarrealu.

1

Úvodný výkop mali domáci futbalisti. Prvého nedovoleného zákroku sa dopustil hosťujúci Tomás Pina, ktorý fauloval Aritza Elustonda.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Obe mužstvá sú už nastúpené na hracej ploche. Domáci tím nastúpi v tradičnej bielo-modrej kombinácii, naopak hostí vidíme v žltých dresoch.
Úvodné zostavy:

Real Sociedad San Sebastian: Rulli – A. Elustondo, D. Reyes, I. Martínez, Yuri – Granero, Illarramendi, Canales – Vela (C), Agirretxe, Bruma.
Náhradníci: Olazábal – Jonathas, Bergara, Litri, Carlos Martínez, Prieto, Pardo.

Villarreal CF: Aréola – Antonio Rukavina, Musacchio, V. Ruiz, J. Costa – J. dos Santos, Pina, B. Soriano (C), Denis Suárez – Soldado, Bakambu.
Náhradníci: Barbosa – Castillejo, Samuel, P. Iñiguez, Leiva, Trigueros, Marín.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní zápasu zo španielskej Primery Division. V našom online prenose sa budeme venovať duelu medzi Realom Sociedad a Villarrealom.

REAL SOCIEDAD

Real Sociedad sa aktuálne nachádza v tabuľke španielskej La Ligy na 13. mieste. Najmä úvod sezóny mu nevyšiel podľa predstáv, v desiatich stretnutiach vyhral len dvakrát, čo stálo Davida Moyesa jeho trénerské miesto. Bývalého trénera Evertonu či Manchestru United nahradil Eusebio Sacristán. Pod jeho vedením získal San Sebastian v štyroch dueloch 7 bodov a prehral len na pôde Barcelony. Počas tohto týždňa sa predstavil aj v španielskom pohári Copa del Rey. V odvetnom zápase proti Las Palamas ale uhral iba remízu 1:1, ktorá mu na postup nestačila. Proti Villarrealu nemá príliš dobrú bilanciu a v posledných piatich vzájomných zápasoch ho neporazil ani raz. V dnešnom zápase budú chýbať zranení David Zurutuza, Raúl Navas, Zaldúa, Mikel González a tiež potrestaný Alberto De la Bella.

VILLARREAL

Futbalistom Villarrealu aktuálne 5. miesto. Futbalisti Žltej ponorky mali výborný štart do ročníka, a dokonca istý čas viedli celú tabuľku. Následne však prišli zbytočné zaváhania, ktoré sa prejavili na páde v tabuľke. Villarreal si prešiel menšou krízou, no tá je zrejme už definitívne zažehnaná. Presne pred týždňom zverenci trénera Marcelina vyhrali nad Realom Madrid 1:0, čím nedovolili bielemu baletu bodovo sa priblížiť k Barcelone. Na rozdiel od Realu Sociedad počas tohto týždňa uspeli aj v španielskom kráľovskom pohári, keď zvládli odvetu proti Huesce (2:0). Podľa predbežných správ by v dnešnom zápase mali chýbať dlhodobo zranení Sergio Asenjo, Adrián López, Leo Baptistão, a tiež ďalšie duo Mario Gaspar a Bojan Jokić.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:15.

Real Sociedad San Sebastian – Villarreal CF

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 27. Denis Suárez, 88. Denis Suárez

Karty:   39. Canales (RSC), 56. I. Martínez (RSC) – 73. Trigueros (VLR)

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 12:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 12:21.

Real Sociedad San Sebastian: Rulli – A. Elustondo, D. Reyes, I. Martínez, Yuri (80. Litri) – Granero (57. Prieto), Illarramendi, Canales – Vela (C), Agirretxe, Bruma (70. Jonathas).
Náhradníci: Olazábal – Jonathas, Bergara, Litri, Carlos Martínez, Prieto, Pardo.

Villarreal CF: Aréola – Antonio Rukavina, Musacchio, V. Ruiz, J. Costa – J. dos Santos (72. Leiva), Pina (67. Trigueros), B. Soriano (C), Denis Suárez – Soldado (80. Castillejo), Bakambu.
Náhradníci: Barbosa – Castillejo, Samuel, P. Iñiguez, Leiva, Trigueros, Marín.