Menu

Futbal

FA Cup

Oxford United FC – Swansea City

3:2

koniec (1:1)

10.01.2016, 13:00 • Kassam Stadium, Oxford (Kapacita: 12 000) • 3. kolo • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann) cz

Tipsport: 2.64 3.05 2.47

S konstatováním, že čtvrtoligový Oxford se může těšit na večerní los čtvrtého kola soutěže, naopak účastník Premier League Swansea City je vyražen, se loučím a přeji mnoho takových zápasů, jako byl ten dnešní. (15:02:13)
O nesmírně vysoké úrovni zápasu vypovídají i střelecké statistiky, domácí zvítězili na střely 16:14, na bránu pak 9:6!
Když se ve čtyřiadvacáté minutě favorizovaná Swansea ujala vedení díky nádherné souhře Montera s Gomisem, tak se zřejmě nikdo nenadál, jak nádherné bitvy dnes budeme svědky. Před přestávkou nejdříve hostující brankář Nordfeldt úžasným zákrokem vychytal Wrighta, nicméně o pár sekund později Bartley podrazil MacDonalda a z nařízeného pokutového kopu vyrovnal Liam Sercombe.

Po změně stran se zpoza pokutového území prosadil Kemar Roofe, jenž prostřelil brankáře Nordfeldta ránou ke vzdálenější tyči. A když domácí dokázali skórovat i po soupeřově rohovém kopu a brilantně provedeném kontru díky druhému zásahu Kemara Roofa, vedl Oxford senzačně už 3:1. Swansea nakonec dokázala pouze korigovat skóre díky Bafetimbi Gomisovi a my se tak dočkali prvního obrovského šoku v třetím kole FA Cupu!
Oxford po dlouhých dvaadvaceti letech vítězí v FA Cupu nad soupeřem z nejvyšší soutěže! Naposledy se to Oxfordu povedlo ještě v devadesátých letech, kdy vyřadili Leeds díky triumfu v opakovaném zápase na Elland Road.
Bouři radosti na Kassam Stadium rozpoutal závěrečný hvizd sudího Kevina Frienda! Účastník čtvrté nejvyšší soutěže Oxford United poráží Swansea 3:2 a na Kassam Stadium se bude slavit ještě pořádně dlouhé minuty!

90+5

Konec zápasu.

90+5

Rohový kop pro Oxford, patnáct sekund do konce páté nastavené minuty!

90+5

Barrow ale v závěrečné minutě nastavení přichází o míč na hranici pokutového území Oxfordu a domácí posouvají hru až k útočnému rohovému praporku!

90+4

Shelveyho centr domácí odvrací, hosté ale pokračují v útočném náporu.

90+4

Emnes už vybojoval rohový kop pro Swansea, do konce avizovaného nastaveného času chybí devadesát sekund.

90+3

Po dobře minutové útočné snaze Oxfordu budou hosté vhazovat u vlastního rohového praporku. To je místo nesmírně vzdálené jejich pokusu o vyrovnání.

90+2

A jsou to domácí, kteří atakují branku soupeře! O'Dowda přesným centrem našel v pokutovém území Maguira, ten se ještě pokusil vylepšit střeleckou pozici pro Sercomba, ovšem předložil mu nepřesnou přihrávku.

90+2

K radosti domácích fanoušků nově příchozí Patrick Hoban vybojoval autové vhazování na útočné polovině.

90+1

Rozhodčí Friend ještě poskytuje hostům pět nastavených minut naděje.

90

Dvougólový hrdina Kemar Roofe je stažen ze hry, nahrazuje jej irský útočník Patrick Hoban.

89

Shelvey kolmice Gomisovi za záda domácích obránců končí odmáváním Francouzova ofsajdu, nicméně ten nyní zřejmě neměl byl odmáván. Gomis však stejně Siocomba překonat nedokázal a Swansea se tak nemůže cítit poškozena.

88

Kingsley se dokázal uvolnit v těsné blízkosti pokutového území Oxfordu, posunul si míč na střeleckou pravou nohu, poté ale střílel přímo do brankáře Siocomba.

87

Kingsley se na levém křídle nedokázal probít přes Maguira a když už si hostující fotbalista myslel, že vybojoval rohový kop, tak Maguire ještě dostihl míč na hrací ploše a k velkému potlesku publika odkopl za postranní čáru do středu pole.

86

Hosté už jsou usazeni v hloubi útočné poloviny a dobývají domácí pokutové území.

85

85.

85

A na druhé straně mohl vyrovnat Gomis! Francouzský útočník byl až nečekaně osamocen v pokutovém území, ovšem jeho ránu dokázal nadrazit nad branku blokující Wright!

84

Callum O'Dowda měl na kopačce čtvrtou branku domácích, jeho pumelici pod břevno ale Nordfeldt bravurním zákrokem vytáhl nad branku a světovým zásahem udržel hostující naděje na udržení se v poháru!

83

Po Baldockově pasu do pokutového území pálil z otočky Liam Sercombe, ovšem v těžké pozici soupeřovu branku přestřelil.

82

Sercombe dlouhým nákopem za hostující obranu hledal rozběhnutého Maguira, před ním odkopává Bartley pouze do zámezí a to je další příležitost pro uklidnění hry z pohledu domácího celku.

81

Čerstvý Danny Hylton se na levém křídle pokusil individuálně probít do pokutového území, ovšem naložil si příliš velké sousto a proti dvěma sokům neměl šanci na úspěch.

80

Za dlouhotrvajícího potlesku fanoušků Oxfordu je ze hry stažen útočník Ryan Taylor, kterého nahrazuje středopolař Danny Hylton.

79

Po dlouhém nákopu brankáře Nordfeldta už je Gomis tentokrát přistižen v postavení mimo hru, domácí mohou uklidnit hru i vystřídat.

78

O'Dowda z levé a po něm i Maguire z pravé strany atakovali pokutové území Swansea, ovšem přízemní přihrávky obou fotbalistů před hostující branku se neujaly a pozorná defenziva hostů si s oběma pokusy poradila.

76

Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Grimes, přichází Barrow.

76

Shelvey vysunul Montera za záda nedůsledně bránícího Baldocka a ekvádorského křídelníka dokázal v obrovské příležitosti vychytat brankář Siocombe!

75

Připomínám, že v případě remízy by se hrál opakovaný zápas na půdě velšského týmu, vítěz dnešního zápasu přímo postoupí do čtvrtého kola.

74

I s předpokládaným nastavením nás od konce zápasu dělí nějakých dvacet minut a čtvrtoligový Oxford senzačně vede nad Swansea 3:2.

73

V souhře dlouhovlasých útočníků Swansea Gomis hledal v pokutovém území Emnese, před ním ale včas zasáhl Skarz a hlavou odehrál míč k vlastnímu brankáři Siocombemu.

72

Hosté vybojovali další standardní situaci v hloubi útočné poloviny, Grimes ale z pětadvaceti metrů pálí do připraveného brankáře Siocomba.

71

Domácí poprvé střídají, potlesk ve stoje od domácích fanoušků vyprovází ze hřiště Alexe MacDonalda, jehož nahrazuje Callum O'Dowda.

70

Baldock si na pravém křídle vyměnil míč s Lundstramem, následně měl před brankou hned kvarteto svých spoluhráčů, ovšem Maguire ani MacDonald v závaru před brankou vystřelit nedokázali.

68

Gomis se přes důrazně bránícího Mullinse nedokázal protlačit do pokutového území. Hosté se po nevýrazné úvodní hodině přeci jen dostávají více do hry a snaží se také ohrožovat domácího brankáře Siocomba.

66

66. GOMIS - 3:2

66

Swansea právě vstřelila branku!
Swansea je zpět v zápase! Pomohla jim k tomu ale i chyba čárového rozhodčího Becka, jenž si nevšiml těsného ofsajdového postavení Gomise v momentě gólové přihrávky Grimese a dvanáctinásobný francouzský reprezentant BAFETIMBI GOMIS se zcela osamocen proti brankáři Siocombovi nemýlil!

65

Na následný Shelveyho centr naskakující Bartley nedosáhl a míč proletěl pokutovým územím až za vzdálenější tyč domácí branky.

64

Po další útočné snaze Swansea je pískáno proti domácím, Shelvey bude rozehrávat standardní situaci u rohu pokutového území Oxfordu.

63

Marvin Emnes ztratil míč v blízkosti pokutového území Oxfordu a hosté jsou opět zahnáni až k vlastnímu brankáři Nordfeldtovi.

62

Za oslavných chorálů domácích fanoušků kombinují favorizovaní hosté v hloubi vlastní poloviny a s dvoubrankovým mankem v zádech.

60

Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Tabanou, přichází Kingsley.

59

59. ROOFE - 3:1

59

Oxford United právě vstřelil branku!
Po dalším rohovém kopu Swansea udeřili domácí!

Ti sehráli naprosto ukázkový rychlý protiútok, kdy se MacDonald prohnal po levé straně hřiště, vysunul KEMARA ROOFA za záda hostujících zadáků a Roofe tváří v tvář Nordfeldtovi i s trochou štěstí hostujícího brankáře pokořil!

58

Po rohovém kopu Shelveyho se do vzduchu vyšrouboval Cork a jeho hlavičku mířící pod břevno domácí branky gólman Siocombe vytáhl nad branku!

56

S kartami pro hostující fotbalisty se roztrhl pytel, rozhodčí Friend tentokrát žlutě napomíná Jonja Shelveyho, jenž ve středovém kruhu přišlápl nohu Maguirovi a také jeho žlutá karta je naprosto bez diskuzí.

53

Po Grimesově pasu pálil z otočky Gomis, jeho přízemní pokus z dvaceti metrů ale míjí domácí branku.

52

Frustrovaný Tabanou krátce poté podkopl MacDonalda po soupeřově odehrání míče a sudí Friend okamžitě tasí z kapsy žlutou kartu pro hostujícího obránce.

51

Tabanou byl nedovoleně sražen MacDonaldem u středové čáry, hosté budou rozehrávat míč z místa.

49

49. ROOFE - 2:1

49

Oxford United právě vstřelil branku!
Domácí outsider senzačně, ale zaslouženě, otáčí vývoj zápasu! KEMAR ROOFE u rohu pokutového území převzal přihrávku od Taylora a poté naprosto přesnou ránou ke vzdálenější tyči pokořil brankáře Nordfeldta!

48

Roofe pronikl z pravého křídla do pokutového území kolem Tabanoua, připravil střeleckou příležitost pro Maguira, jenž ránou bez přípravy v nadějné pozici přestřeluje!

47

Prudký rohový kop MacDonalda si na hruď zpracoval Gomis a poté odkopl míč do středu hřiště.

47

Hostující stoper Amat vidí žlutou kartu za nedovolený zákrok ve středu pole.

46

Byl rozehrán druhý poločas pohárového zápasu mezi Oxfordem United z League Two a Swansea City, zástupcem nejvyšší soutěže a byť je stav 1:1, tak aktivnějším týmem rozhodně byli domácí. Ti vedou i 10:7 na střely a 5:1 na střely mířící mezi tři tyče.

46

Začal druhý poločas.
Po úvodním dějství nesmírně zajímavého duelu Oxford hraje se Swansea 1:1, když výborně hrající domácí čtvrtoligový celek v závěru poločasu dokázal odpovědět na vedoucí trefu Jeffersona Montera a Liam Sercombe se z pokutového kopu postaral o dosavadní nerozhodný stav.

45+2

První poločas skončil.

45+1

K úvodním pětačtyřiceti sudí Friend přidává dvě nastavené minuty.

45

45. SERCOMBE - 1:1

45

Oxford United právě vstřelil branku!
LIAM SERCOMBE si s nařízeným pokutovým kopem věděl rady a pokořil brankáře Nordfeldta!

44

Po zmíněném hvězdném zákroku Nordfeldta v závaru před jeho brankou byl podražen MacDonald a sudí Friend okamžitě ukazuje na penaltový bod!

44

44.

44

Penalta pro Oxford!

44

Maguire v souboji se Shephardem vybojoval rohový kop ve prospěch Oxfordu a dění se stěhuje před hostujícího brankáře.

44

Po rohovém kopu a skrumáži před brankou se míč dostal k naprosto osamocenému Jacku Wrightovi, proti němuž vytáhl zázračný zákrok brankář Nordfeldt!

42

Roofe se na pravém křídle dokázal podél brankové čáry protáhnout až do pokutového území, následným centrem ale našel pouze bránícího Shelveyho, jenž odkopl míč hluboko do pole.

41

Skarz se nadvakrát dokázal na levém křídle probojovat k centru, následně ale nenašel žádného ze spoluhráčů před brankou.

39

První žlutou kartu zápasu vidí hostující středopolař Grimes, jenž po průniku útočnou polovinou před pokutovým územím padl k zemi přes bránícího Wrighta a sudí Friend jej karetně napomíná za nasimulovaný faul.

38

38.

38

Shelveyho výborná rána zamířila jen těsně vedle branky vzduchem plachtícího Siocomba a otřela se o boční síť.

37

Hosté získali standardní situaci v hloubi útočné poloviny, nějakých třicet metrů od branky si míč staví Jonjo Shelvey.

36

Po Monterově centru Wright odhlavičkoval míč jen na hranici pokutového území, kde z voleje pálil Shelvey, ovšem v těžké pozici nedokázal svůj nárt dostatečně sklopit a vysoko přestřelil.

34

Domácí už jsou znovu usazeni v hloubi útočné poloviny a hledají cestičku do defenzivy favorizovaného soka.

32

Po další domácí souhře se z dálky nádherně opřel do balónu Lundstram, jehož dělový projektil zamířil jen o decimetry nad horní roh branky Swansea! To býval mohl být jeden z highlightů třetího kola soutěže!

31

Maguire si na hranici pokutového území zpracoval MacDonaldův centr, posunul si míč kolem bránícího Amata a poté pálil k tyči, kde ale byl připravený brankář Nordfeldt a ten si s ránou skotského útočníka dokázal poradit.

30

Lundstram se pokusil přesunout hru dlouhým pasem na volnější pravou stranu hřiště, poslal ale příliš rychlou přihrávku krajnímu obránci Baldockovi, jenž neměl sebemenší šanci dostihnout míč na hrací ploše.

28

Shelvey si při další útočné akci The Swans neporozuměl s Gomisem, poslal francouzskému spoluhráči míč do protipohybu a balón se poté dokutálel za brankovou čáru. Vykopávat od své branky tak bude moci Sam Siocombe.

26

Maguire hledal kolmicí do pokutového území Swansea Sercomba, poslal mu ale příliš dlouhý pas, na který už domácí záložník neměl šanci dosáhnout.

24

24. MONTERO - 0:1

24

Swansea právě vstřelila branku!
Hosté udeřili po naprosto úžasné akci! JEFFERSON MONTERO vnikl do pokutového území díky rychlé narážečce s Gomisem, jenž mu vracel míč efektní patičkou a Ekvádorec profesorským zakončením kolem brankáře Nordfeldta otevírá skóre zápasu!

23

Jak je v anglickém národním poháru zvykem, hraje se v obrovském tempu a fanoušci se na Kassam Stadium rozhodně nenudí.

22

Holanďan Emnes střílel z hranice pokutového území, ovšem do jeho rány se výborným zákrokem vložil Wright a nedovolil hostujícímu křídelníkovi zakončit.

21

MacDonaldův centr mířil do prostoru, kde nebyl žádný z jeho spoluhráčů, přesto brankář Nordfeldt nejistým zákrokem málem pořádně zavařil svým spoluhráčům, ti dokázali ale odehrát míč do bezpečí před dotírajícím Taylorem.

20

S MacDonaldovým centrem si defenziva Swansea dokázala poradit a Bafetimbi Gomis odkopl míč do středu pole.

20

Oxford je v náporu! Po další útočné akci pálil středopolař Sercombe, jeho rána je sražena na rohový kop.

19

Roofe dostal obrovské množství prostoru v hloubi útočné poloviny a před pokutovým územím střílel, ovšem pouze do připraveného brankáře Nordfeldta, jenž si dokázal poradit i se skákavou střelou.

19

Emnes pouze nakopl míč nazdařbůh do pokutového území Oxfordu, kde jej snadno ukryl do svých rukavic brankář Siocombe.

17

17.

17

Právě Maguire připravil dobrou střeleckou příležitost pro Taylora a brankář Nordfeldt stačil ránu mířící pod břevno vytěsnit nad vlastní branku!

15

V sestavě domácích nechybí ani šestadvacetiletý útočník Chris Maguire, jenž je momentálně v Oxfordu na hostování z druholigového Rotterhamu. Ten mu původně nedovolil startovat v soutěži, nicméně po včerejším vyřazení od Leedsu došlo ke změně a nakonec útočník se zkušenostmi ze skotského národního týmu může dnes Oxfordu pomoci.

14

Utkání se hraje ve výborné atmosféře, kterou vytváří fanoušci obou celků na vyprodaném dvanáctitisícovém Kassam Stadium.

13

Emnesovi výborně načasovaným skluzem ukopl míč do zámezí Skarz.

12

Jonjo Shelvey opět potáhl míč útočnou polovinou, aby poté vystřelil z dvaadvaceti metrů, ovšem znovu výrazně netrefil domácí branku a Sam Siocombe tak stále nemusel nijak zasahovat.

11

Následnou standardní situaci hosté rozehráli nakrátko a nedokázali se probít k zakončení.

10

Montero pronikl po levém křídle a byť už se zdál být vytlačen za brankovou čáru, tak ještě dokázal odehráním míče o Mullinse vybojovat rohový kop pro jasného favorita dnešního souboje.

9

Roofe se protáhl s míčem podél pravé postranní čáry, následně jej posadil na hlavu Taylora, ten ale v záklonu branku Nordfeldta netrefuje.

8

Maguire srdnatě bojoval u postranní čáry v těžkém souboji se Shephardem na malém prostoru, přesto dokázal vybojovat standardní situaci.

7

Jonjo Shelvey si potáhl míč středem pole a před pokutovým územím natáhl ke střeleckému pokusu, i jeho rána ale proletěla nad domácí svatyní.

6

6.

6

Emnes se po nákopu Grimese dokázal vyhnout ofsajdové pasti, připravil míč do gólové příležitosti Jeffersonu Monterovi, Ekvádorec ale ránou bez přípravy přestřeluje domácí branku!

Montero zatím letos dokázal skórovat pouze za národní tým v utkání proti Venezuele.

5

Po hostujícím zisku míče dostal plno volného prostoru na pravém křídle Marvin Emnes, tomu ale centr před branku vůbec nevyšel a našel pouze připraveného stopera Mullinse.

4

Žluto-černí se před brankou prosadit k zakončení nedokázali, přesto ale zůstávají domácí u míče a kombinují v okolí středové čáry.

4

Fotbalisté z univerzitního města vybojovali první rohový kop, což domácí fanoušci kvitují s povděkem.

2

Místo tradičního kapitána Ashleyho Williamse dnes v dresu The Swans nastupuje Kyle Bartley a ten uklidil míč před rozběhnutým MacDonaldem do zámezí.

1

Rozehráno! Domácí čtvrtoligisté hrají v žluto-černé barevné kombinaci, také hosté tak mohli obléknout své tradiční barvy a hrají celí v bílém.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté již nastoupili na trávník Kassam Stadium, na němž Swansea naposledy hrála v prosinci 2004, kdy se oba celky střetly ještě jako soupeři ve čtvrté nejvyšší soutěži a Velšané si tehdy odvezli tři body za výhru 1:0.
Úvodní sestavy:

Oxford United FC: Siocombe – Baldock, Mullins, Wright, Skarz – MacDonald, Lundstram, Sercombe, Roofe, Taylor – Maguire
Náhradníci: Büchel, Hoban, Hylton, Ruffels, O'Dowda, Dunkley, Evans

Swansea City: Nordfeldt – Shephard, Amat, Bartley, Tabanou – Cork, Grimes, Shelvey, Emnes – Montero, Gomis
Náhradníci: Tremmel, Rodon, Kinglsey, Fulton, James, Barrow, Eder

Rozhodčí: Friend – Cann, Beck.
Příjemné nedělní poledne při sledování přenosu z nejstarší fotbalové soutěže světa. V úvodním dnešním zápase 3. kola FA Cupu se představí soupeři z diametrálně odlišné sféry anglické profesionální kopané, domácí Oxford ze čtvrté nejvyšší soutěže přivítá účastníka Premier League Swansea City.

OXFORD UNITED FC

Oxford si letos v League Two, jak již bylo zmíněno čtvrté nejvyšší soutěži, vede velmi zdatně a po nekompletním pětadvacátém kole se drží na třetí pozici, která by v závěru soutěže ještě znamenala přímý postup o patro výše.

Pod vedením někdejšího záložníka Manchesteru United Michaela Appletona tým těží z úspěšné nedávné bilance, kdy z posledních patnácti soutěžních zápasů utrpěl jedinou porážku.

Domácí lodivod bude moci využít kompletního kádru, tedy i Jamese Robertse a Sama Humphreyse, kteří se vrátili do plného tréninku po svých zdravotních potížích.

Domácí lodivod bude moci využít takřka kompletního kádru, tedy i Jamese Robertse a Sama Humphreyse, kteří se vrátili do plného tréninku po zdravotních potížích.

SWANSEA CITY

Hostující Velšany povede do boje nový kouč. Vedení klubu došla trpělivost s dosavadním trenérem Garry Monkem, jenž dostal vyhazov po neúspěšné bilanci z posledních týdnů, kdy v uplynulých dvanácti zápasech Swansea zaznamenala jediné vítězství. Monka ve čtvrtek nahradil Alan Curtis, jenž podepsal smlouvu do konce sezóny.

Swansea je momentálně na sedmnáctém místě Premier League a proto musí směřovat své síly zejména ke středečnímu nesmírně důležitému ligovému souboji s devatenáctým Sunderlandem. Dá se tak očekávat, že jednašedesátiletý Curtis pořádně zamíchá základní sestavou a dá příležitost celé řadě náhradníků.

Do základní jedenáctky by se tak mohl probít brankář Nordfeldt, obránci Amat a Bartley či křídla Montero a Barrow.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

Oxford United FC – Swansea City

3:2

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 45. Sercombe (pen.), 49. Roofe, 59. Roofe – 24. Montero, 66. Gomis

Karty:   39. Grimes (SWN), 47. Amat (SWN), 52. Tabanou (SWN), 56. Shelvey (SWN)

Oxford United FC: Siocombe – Baldock, Mullins, Wright, Skarz – MacDonald (71. O'Dowda), Lundstram, Sercombe, Roofe – Taylor (80. Hylton), Maguire
Náhradníci: Büchel, Hoban, Hylton, Ruffels, O'Dowda, Dunkley, Evans

Swansea City: Nordfeldt – Shephard, Amat, Bartley, Tabanou (60. Kingsley) – Cork, Grimes (76. Barrow), Shelvey, Emnes – Montero, Gomis
Náhradníci: Tremmel, Rodon, Kinglsey, Fulton, James, Barrow, Eder

Rozhodca: Friend – Cann, Beck