Menu

Futbal

Francúzsky ligový pohár

Girondins Bordeaux – FC Lorient

2:0

koniec (1:0)

12.01.2016, 21:00 • Matmut Atlantique • Štvrťfinále • Vojtěch Balon (@VojtaBalon) cz

Fortuna: 1.82 3.33 4.45

To je z mé strany vše, příště na počtenou! (23:02:54)

Slavící kotel domácích příznivců.

Je dobojováno, úvodní čtvrtfinálový duel Coupe de la Ligue je za námi a prvním postupujícím mezi nejlepší čtyřku se stává Girondins Bordeaux! Postup celku z přístavního města na řece Garonne zařídil těsně před přestávkou Jaroslav Plašil, deset minut po změně stran si pak balon do vlastní svatyně srazil hostující gólman Chaigneau.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Sledujeme závěrečné bago, balon je na útočné polovině Bordeaux a svěřenci Willyho Sagnola si ho v poklidu vyměňují.

90+1

Nad rámec druhého poločasu nastavil sudí Rainville hned tři minuty!

90

Ani toto utkání se bez žlutých karet neobejde, v samotném závěru byl totiž potrestán domácí útočník Crivelli.

88

Hra je plná faulů a nepřesností, v samotném závěru už se ani jeden tým nikam za každou cenu nežene.

87

Jeannotovi dnes není souzeno. Fofana zavezl balon na útočnou polovinu a efektní zadovkou uvolnil svého spoluhráče-útočníka, ten ale z dobré pozice vypálil přímo do Carrassa.

86

V jihozápadní Francii se už pomalu začíná chladit šampaňské, jelikož Lorient dělí i vinou několika neproměněných šancí pár minut od vyřazení.

84

Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Ounas, přichází Jussiê.

83

Lorientští posléze vybojovali další rohový kop, z nějž ale pramenila pouze hodně nepovedená hlavička Ndonga.

82

82. Střídající Guerreiro měl na kopačce snížení!

82

Panenko skákavá, co víc chce střídající Guerreiro? Hostující forvard se řítil úplně sám na Carrassa, svatyni Bordeaux ale ze skvělé pozice nepochopitelně přestřelil!

81

Z následného rohového kopu sice žádné nebezpečí pro Carrassa a spol. nepramenilo, tlak bretaňského celku ale nadále pokračuje.

80

Le Goff se po parádní narážečce přihnal až do pokutového území, vystřelit se mu ale nepodařilo, poněvadž Yamberé balon obětavě zblokoval.

78

Hosté měli k dispozici další standardní situaci, z níž však byl pouze nepřesný centr adresovaný Karamokovi, který byl navíc v ofsajdu.

77

Domácí se pomalu, ale jistě zatahují do defenzívy, vzhledem k aktuálnímu stavu se ale není čemu divit.

76

Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Rolán, přichází Touré.

75

Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Philippoteaux, přichází Guerreiro.

73

Dnes velmi dobře hrající Jaroslav Plašil hezkou přihrávkou uvolnil aktivního Adama Ouvase, jeho pokus z uctivé vzdálenosti však skončil přímo v Chaigneauových rukavicích.

72

Aktivní Poko se na levém křídle svého strážce Le Goffa nezbavil, svěřenci Willyho Sagnola však budou mít k dispozici alespoň autové vhazování.

71

Zaplněný kotel příznivců Girondins už dvacet minut před koncem slaví postup mezi nejlepší osmičku, hráči v oranžových dresech jsou každou minutou blíž a blíž vyřazení.

70

Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Traoré, přichází Joufrre.

68

Hra se po sérii střídání na obou stranách uklidnila, nějakých pětadvacet minut před koncem se na hřišti nic důležitého neděje.

67

Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Maurice-Belay, přichází Valentin Vada.

65

Nepovedenou rozehrávku hostů dokázal napadající Poko vystihnout a málem se prokousal až do zakončení, na hranici pokutového území ale o míč přišel.

64

Hráči v oranžových dresech mají velké problémy s rozehrávkou, veškerý děj se tak odehrává na útočné polovině Bordeaux.

63

Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Lavigne, přichází Fofana.

61

Jeannot se provinil útočným faulem proti vyběhnuvšímu Carrassovi, strážce domácí svatyně bude mít na rozehrávku spoustu času.

60

Lorientští mají na vyrovnání už jen půlhodinu, domácí se ale kromě chvilkových zaváhání brání velmi precizně.

59

A už to mohlo být jen o gól! Phillipoteaux se zničehonic vyřítil proti Carrassovi, ale strážce domácího svatyně překonat nedokázal – vypálil totiž těsně vedle!

58

Domácí jsou i nadále aktivnějším týmem, Girondins kombinují poblíž půlící čáry a ženou se do další šance.

56

56. Pape PAYE - 2:0

56

Bordeaux právě vstřelilo branku!
A už je to o dva góly, zdá se, že Girondins mají namířeno do čtvrtfinále! Exekuce nařízeného rohového kopu se ujal Adam Ounas, jehož centr z pravé strany si brankář FLORENT CHAIGNEAU a hlavně záložník Pape Paye srazili do vlastní svatyně!

55

Centr z pravé strany dokázal Karamoko odvrátit do zámezí, hráči v modrých dresech tak budou zahrávat už svůj pátý rohový kop.

54

Poté přitlačili na pilu opět fotbalisté Bordeaux. Domácí v těchto chvílích kombinují na polovině soupeře.

52

Bretaňský celek mohl zahrozit ze standardní situace. K exekuci přímého kopu se postavil Alain Traoré, jeho dalekonosná rána ale o pár metrů minula pravou tyč.

51

Ouvas vyběhl příliš brzy a chytil se do ofsajdové pasti, míč si už staví k rozehrávce Florent Chaigneau.

50

Domácí jsou v úvodu druhé půle poněkud paradoxně aktivnější, necelou třičtvrtěhodinu přitom mají na stažení manka fotbalisté Lorientu...

49

Strážce lorientské svatyně měl teď co dělat, aby vyhlavičkoval míč do bezpečí před dotírajícím Crivellim, Florent Chaigneau to však nakonec zvládl.

48

Yamberé si na kličku netroufl a ještě před půlící čarou zařadil zpátečku, domácí zadáci si nyní v poklidu vyměňují balon na vlastní polovině.

47

Napadající Diego Rolán nakonec balon získal, ale nenaložil s ním podle svých představ. Následovat bude pouze odkop od Chaigneauovy svatyně.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne ve 22:02.

Jaroslav Plašil - hrdina první půle!

Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi. Její začátek přinesl spoustu šancí na obou stranách, jenže Rolán, Plašil ani Paye neuspěli. Poté se hra uklidnila a předváděný fotbal místy dokonce uspával, těsně před přestávkou však vytrhl diváky z letargie úvodním gólem Jaroslav Plašil!

45

První poločas skončil.

44

44. Jaroslav PLAŠIL - 1:0

44

Bordeaux právě vstřelilo branku!
Domácí se těsně před přestávkou ujímají vedení! Před Chaigneauem vznikl velký závar a Le Goff odvrátil balon pouze k JAROSLAVU PLAŠILOVI, jenž vypálil z první a balon se i díky teči jednoho z hostujících zadáků – pravděpodobně se jednalo o Tourého – odrazil do sítě!

43

Centr z levé strany sice Ndong dokázal vyhlavičkovat, ale akce Bordeaux nadále pokračuje.

42

Jaroslav Plašil umně narazil balon Contentovi, jehož následný centr na vzdálenější tyč odvrátila hostující defenzíva do zámezí. Girondins budou zahrávat rohový kop.

40

Tentokrát si na obětního beránka posledních minut Alaina Traorého vyšlápl Yamberé, rozehrávka Lorientských se tak bude opakovat.

39

Alain Traoré byl ve středu hřiště nedovoleným způsobem přistrčen k zemi, hosté tak budou mít na rozehrávku spoustu času.

38

Crivelli se vydal do šestnáctky a jako beranidlo, chcete-li tank, se doslova prokousal až před Chaigneaua, míč mu ale v klíčový moment sjel z kopačky.

37

Mulumbův dalekonosný nákop skončil v moci Guilberta, ani Lorientští se už nikam neženou a především vyčkávají na chyby.

36

Lavigne předvedl školáckou minelu a do rychlého protiútoku se vydal Diego Rolán, jenž ale tváří v tvář vyběhnuvšímu Chaigneauovi ani nedokázal zakončit!

34

Svěřenci přežvykujícího Willyho Sagnola drží balon na vlastní polovině a nikam se neženou, sledujeme taktikou svázanou defenzivní bitvu.

33

To už nyní neplatí. Hosté se konečně dostali k rozehrávce nařízeného rohového kopu, centr z pravé strany ale Cédric Carrasso vyboxoval do bezpečí.

32

Mladík Guilbert schytal Traorého bombu z uctivé vzdálenosti přímo do obličeje. Domácí zadák leží v bolestech na zemi a hra je přerušena.

31

Traoré vyslal na zteč rozběhnutého Phillipoteauxe a ten si všiml na hranici šestnáctky nikým nehlídaného Ndonga. Carrasso ale mohl zůstat v klidu, krajní zadák Lorientu si totiž balon katastrofálně zpracoval.

30

Po půlhodině hry stále platí bezbrankový stav, někteří znudění diváci už se začínají vyjadřovat pískotem. Po skvělém začátku je to totiž pořádná holomajzna.

28

Ouvasova individuální akce se s úspěchem nesetkala. Domácí křídelník si z pravé strany naběhl po vzoru Arjena Robbena na střed hřiště, jenže jeho následné zakončení postrádalo přesnost i razanci.

27

Následný odkop od Carrassovy svatyně doletěl až na polovinu soupeře a balon se stal snadnou kořistí hostujících zadáků, kteří mají na kombinaci spoustu času.

26

Lorientští zahrávali rohový kop. Poko nedokázal uhlídat hostujícího stopera Tourého a ten se dostal k hlavičce, která ale nebyla vůbec přesná.

25

Po hodně divokém začátku a šancích Rolána a Plašila na jedné straně či Payeho na straně druhé sledujeme typický pohárový zápas – defenzíva především.

24

Pelého pas na Crivelliho postrádal přesnost, Mulumba s Ndongem tak mohou založit rychlý protiútok Lorientu.

22

Praporek pomezního sudího je opět nahoře, Karamokův nákop adresovaný rozběhnutému Jeannotovi totiž přišel příliš pozdě.

21

Carrassův dalekonosný nákop si Crivelli dokázal zpracovat, poté si však míč příliš předkopl a kulatého nesmyslu se zmocnil poctivě se vracející Le Goff.

20

Hra se opět uklidnila, v posledních minutách se na trávníku nic zajímavého neděje. Fotbalisté Bordeaux kombinují na vlastní polovině.

19

Rozběhnutý Jeannot se ocitl v ofsajdovém postavení, Cédric Carrasso tak bude mít spoustu času na rozehrávku od vlastní svatyně.

18

Rozvíjející se akci Lorientu dokázal zastavit domácí zadák Yamberé, balon skončil v zámezí a oranžoví budou vhazovat.

17

Lavigne sice v hlavičkovém souboji vyskočil výše než jeho strážce Diego Contento, následně ale pouze odevzdal balon bordeauxskému brankáři.

15

Didier Ndong se opřel do balonu z poměrně uctivé vzdálenosti, Carrassovu svatyni však o několik metrů přestřelil.

14

Domácí zadáci v poklidu kombinují na vlastní polovině, u míče je v tuto chvíli bývalý bek Bayernu Mnichov Diego Contento.

13

Karamokův dalekonosný nákop na rozběhnutého Rolána se nesetkal s úspěchem, po pořádně divokém úvodu se hra uklidnila.

11

Plašilova přihrávka byla hodně nepřesná. Balon skončil v autu a hosté budou mít k dispozici vhazování.

10

Oranžoví převzali iniciativu, další průnikový pas na rozběhnutého Lavigneho ale defenzíva Bordeaux vystihla a u míče je Contento.

9

9. Gólovka Payeho.

9

Šance i na druhé straně! Lavigne si všiml volného Payeho a předložil mu přesný pas, následnou přízemní ránu hostujícího středopolaře ale Carrasso dokázal lapit!

7

Girondins mají v úvodu drtivý tlak! Jaroslav Plašil po přihrávce Poka vypálil z dobrých dvaceti metrů a Chaigneau měl co dělat, aby ránu mířící do levé šibenice vytěsnil!

6

Jednatřicetiletý Florent Chaigneau tentokrát ukryl centr mířící do prostoru před jeho svatyní bezpečně do své náruče a poté kulatý nesmysl odkopl až k jeho protějšku Carrassovi.

5

Ouvasův centr z levé strany sice žádné nebezpečí pro Chaigneaua a spol. neznamenal, ale domácí budou zahrávat další rohový kop.

4

Diego Rolán se po levém křídle prokousal až na hranici pokutového území, tam byl ale o balon připraven. Hráči v oranžových dresech odvrátili míč do zámezí.

3

Jaroslav Plašil vybojoval míč pro Poka, jehož centr z pravé strany propadl až k úplně volnému Diegu Rolánovi, jenž ale z bezprostřední blízkosti nemířil přesně!

2

Touré se napadajícího Crivelliho poněkud zalekl a pro jistotu vrátil balon gólmanovi Chaigneauovi.

1

Kotel domácích příznivců se už od začátku stará o důstojnou atmosféru, ale převážná část obří bordeauxské arény zeje prázdnotou.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Girondins Bordeaux: Carrasso – Poko, Guilbert, Yamberé, Contento – Plašil, Traoré, Maurice-Belay – Rolán, Crivelli, Ouvas.
Náhradníci: Bobe, Poundjé, Ambrose, Khazri, Touré, Vada, Jussiê

FC Lorient: Chaigneau – Le Goff, Touré, Karamoko, Ndong – Traoré, Philippoteaux, Mulumba, Paye – Jeannot, Lavigne.
Náhradníci: Lecomte, Bellugou, Guerreiro, Jouffre, Abdullah, Mesloub, Fofana

Rozhodčí: Rainville – Luzi, Debart.
FC LORIENT

To oranžovočerným se v dlouhodobé soutěži daří o chlup lépe než Bordeaux, Lorient je se ziskem sedmadvaceti bodů devátým týmem Ligue 1. Bretaňský celek však už tři zápasy čeká na ligovou výhru, během tohoto období získal jen dva body za remízy s Nantes a Rennes.

Les Merlus mají v letošním ročníku Coupe de la Ligue v nohách dva vítězné zápasy, v obou Lorientští nastříleli shodně tři branky. Proti Montpellieru (3:2) to stačilo na postup jen o fous, duel proti druholigovému Dijonu (3:0) však už byl zcela jednoznačnou záležitostí.

Lorient loni vypadl stejně jako Girondins v osmifinále, a to po těsné porážce 0:1 s mírně favorizovaným AS Saint-Étienne.
GIRONDINS BORDEAUX

Jaroslav Plašil a spol. z loňského ročníku Coupe de la Ligue vypadli v osmifinále, když s Lille sice remizovali 1:1, ale prohráli smolně na penalty. Bordeauxští byli v letošním ročníku nasazeni přímo do osmifinále, v němž poněkud překvapivě vyřadili Monako jasně 3:0.

Proč překvapivě? Knížeckému celku totiž patří třetí příčka, zatímco Girondins jsou až dvanáctí, tedy hluboko za očekáváními. Bordeaux není jediným trápícím se velkoklubem ve Francii, jen díky lepšímu skóre se o příčku výše nachází Olympique Marseille.

V poslední době to ale modrobílým poměrně šlape. Vezmeme-li v potazu všechny soutěže (Ligue 1, Coupe de France, Coupe de la Ligue, Evropská liga), Bordeauxští drží sérii šesti zápasů v řadě bez porážky.
Hezký večer všem fotbalovým nadšencům. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z jediného úterního (zbylé tři jsou na programu ve středu) čtvrtfinálového mače Coupe de la Ligue. Od 21 se na novotou se blyštícím Matmut Atlantique utká domácí Girondins Bordeaux s celkem FC Lorientem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Girondins Bordeaux – FC Lorient

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 44. Plašil, 56. Chaigneau (vla.)

Karty:   90. Crivelli (BOR)

Girondins Bordeaux: Carrasso – Poko, Guilbert, Yamberé, Contento – Plašil, Traoré, Maurice-Belay (67. Vada) – Rolán (76. Touré), Crivelli, Ounas (84. Jussiê).
Náhradníci: Bobe, Poundjé, Ambrose, Khazri, Touré, Vada, Jussiê

FC Lorient: Chaigneau – Le Goff, Touré, Karamoko, Ndong – Traoré (70. Jouffre), Philippoteaux (75. Guerreiro), Mulumba, Paye – Jeannot, Lavigne (63. Fofana).
Náhradníci: Lecomte, Bellugou, Guerreiro, Jouffre, Abdullah, Mesloub, Fofana

Rozhodca: Rainville – Luzi, Debart