Menu

Futbal

Anglická Premier League

Chelsea FC – Everton FC

3:3

koniec (0:0)

16.01.2016, 16:00 • Stamford Bridge, London • 22. kolo • Miroslav Kováčik

To bol teda zápas. V prvom polčase sa prakticky nič nedialo, no v tom druhom sme videli šesťgólovú prestrelku. Everton sa v 56. minúte po vlastnom góle Johna Terryho a presnom zásahu Kevina Mirallasa dostal do vedenia 0:2, no ako rýchlo náskok získal, tak aj oň prišiel. Diego Costa a Cesc Fabregas vyrovnali, no po presnom zásahu Ramita Funesa Moriho z 91. minúty to vyzeralo na historické víťazstvo Evertonu. The Blues ale prehru zažehnali v ôsmej minúte nadstaveného času, keď vyrovnal John Terry. Fantastický zápas sa tak skončil remízou 3:3! Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (18:02:44)

90+9

Koniec zápasu.

90+9

Podobne ako Ramiro Funes Mori dostáva za gólovú oslavu žltú kartu aj domáci kapitán John Terry.

90+8

90+8. John TERRY - 3:3

90+8

Chelsea dala gól!
Infarktový záver na Stamford Bridge! Z posledného útoku predsa len domáci tím vyrovnáva. César Azpilicueta centroval, Ivanović a Oscar loptu predĺžili na JOHNA TERRYHO, ktorý pätičkou prekonáva Tima Howarda. Opakovaný záber ale dokazuje, že v čase Oscarovej prihrávky bol Terry v postavení mimo hry.

90+7

Chelsea tlačí svojho súpera, no po zblokovanom centri odvracia loptu na polovicu ihriska ráznym odkopom Leighton Baines.

90+6

K strele spoza šestnástky sa dostal Willian, no jeho strela bola zrazená a aj preto tesne minula bránu hostí. Nasledovať tak bude ďalší rohový kop pred domáci tím.

90+5

Po odrazenej lopte sa dostal k strele Robert Kenedy Nunes, no jeho pokus s prehľadom chytá Tim Howard.

90+4

Po akcii Rémyho bude nasledovať rohový kop pre Cheslea. Zahrávať ho bude tradične Brazílčan Willian.

90+3

Center z ľavej strany od Césara Azpilicuetu chytá do svojho náručia Tim Howard. Americký brankár určite bude šetriť čas ako sa bude dať.

90+2

Kurt Zouma mal veľké problémy s dobiedzajúcim Kevinom Mirallasom, no nakoniec situáciu ustál. Chelsea sa už presťahovala na útočnú polovicu.

90+1

Za nešportové správanie dostáva žltú kartu strelec zrejme rozhodujúceho gólu Ramiro Funes Mori.

90+1

90+1. Ramiro Funes Mori - 2:3

90+1

Everton FC dal gól! Hostia sú blízko k historickému víťazstvu na Stamford Bridge. Po rohovom kope sa lopta odrazila na kopačku Gerarda Deulofeua, ktorý následne poslal loptu na zadnú žrď, kde boli dvaja hráči v bielom. Pred Lukakuom sa napokon presadil RAMIRO FUNES MORI, ktorý posúva Toffees blízko trom bodov.

90

V dnešnom zápase sa bude nadstavovať až 7 minút.

89

S týmto centrom od Leightona Bainesa si už domáci lepšie poradili a César Azpilicueta sklepáva loptu pre Thibaulta Courtoisa.

88

Veľa nechýbalo a na druhej strane mohol rozhodnúť Romelu Lukaku. Evertonský kanonier ale nedosiahol na center z pravej strany, čo je pre hostí škoda.

87

V prvej útočnej akcii bol aj striedajúci Loic Rémy, no do zakončenia sa napokon nedostal. Výborne zapracoval, ak sa nemýlim, Phil Jagielka.

86

Do útoku sa opäť zapojil aj srbský obranca Branislav Ivanovič. Tentokrát ho ale k centru nepustil veľmi dobre hrajúci Leighton Baines. Následne Srb fauluje.

85

Chelsea v závere stupňuje svoj tlak a snaží sa zavŕšil svoj obrat víťazným gólom. Everton sa ale zatiaľ dobre bráni a nedáva domácim ani milimeter hracej plochy zadarmo.

84

Netradičný strelec John Obi Mikel sa z 30 metrov oprel do lopty a jeho pokus vôbec nebol márny. Napokon ale nigérijský futbalista bránu tesne minul.

83

Robert Kenedy Nunes sa proti presile obrancov hostí nepresadil, no napriek tomu je lopta opäť na kopačkách zverencov Guusa Hiddinka.

82

Táto útočná akcia sa Chelsea príliš nepodarila. Lopta končí iba v moci brankára Tima Howarda, ktorý najmä pri prvom inkasovanom góle nemôže mať čisté svedomie.

81

Posledné striedanie zápasu. Na ihrisko prišiel namiesto Rossa Barkleyho skúsený Juhoafričan Steven Pienaar.

80

V rovnakom čase strieda aj Everton. Na záverečných 10 minút prichádza namiesto unaveného Aarona Lennona čerstvý Gerard Deulofeu.

80

Diego Costa to ešte skúsil, no napokon v zápase nebude môcť pokračovať. V útoku ho na záverečné minúty nahradí Francúz Loic Rémy.

79

Útoky sa teraz striedajú z jeden strany na druhú. K strele spoza šestnástky sa dostal Willian, no jeho pokus zablokoval Leighton Baines.

77

Toto nevyzerá dobre. Diego Costa sa zvíja na ihrisku v bolestivej grimase a bude musieť byť ošetrovaný. Dúfajme, že to nebude nič vážne.

76

Kevin Mirallas mohol strhnúť vedenie na stranu hostí. Po chybe domácej obrany sa dostal do úniku, no Thibault Courtois mu výborne zmenšil strelecký uhol a jeho strelu vyrazil.

75

Diego Costa minul loptu v rozhodujúcej chvíli. César Azpilicueta poslal skvelý center do šestnástky, Španiel sa aj dostal pred obrancu hostí, no loptu netrafil.

74

Everton sa stiahol do obrannej ulity. Chelsea viac túži po troch bodoch, no zatiaľ len remizuje podobne ako v zápasoch s Watfordom a WBA 2:2.

73

Center Branislava Ivanovića z pravej strany pohodlne kryje Tim Howard. O niekoľko sekúnd neskôr neuspel v osobnom súboji ani striedajúci Robert Kenedy Nunes.

71

Na ihrisko teda prichádza Ramiro Funes Mori, ktorý nahradil zraneného Bryana Ovieda.

70

Tak toto nevyzerá dobre. Bryana Ovieda odvážajú na nosidlám a Everton tak bude musieť striedať. Oviedo sa zranil v súboji s Robertom Kenedy Nunesom, ktorý len pred malou chvíľou prišiel na ihrisko.

69

Na ihrisku sa už takmer dve minúty nehrá. Ošetrovaný totiž musí byť obranca Bryan Oviedo. Otázne je či dnešný zápas vôbec dohrá.

67

Druhé striedanie domáceho tímu. Z ihriska odišiel Pedro a na jeho miesto prichádza Robert Kenedy Nunes.

66

66. Cesc FÀBREGAS - 2:2

66

Chelsea dala gól!
Fantastický druhý polčas pokračuje. Diego Costa krásnou pätičkou vrátil CESCOVI FABREGASOVI gólovú prihrávku a po strele španielskeho záložníka zvnútra šestnástky je stav vyrovnaný – 2:2.

65

Po strelenom góle sa Chelsea okamžite snaží o vyrovnanie. Spoza šestnástky pálil Oscar, no jeho strela mierila len do stredu brány.

64

64. Diego COSTA - 1:2

64

Chelsea dala gól!
Dnešný zápas bude ešte poriadne dramatický. Cesc Fabregas poslal dlhú loptu dopredu, DIEGO COSTA sa presadil v súboji s Jagielkom i vybehnutým Howardom a poľahky posiela loptu do brány.

63

Chelsea zapla na vyššie obrátky a do šestnástky hostí smeruje jeden center za druhým. Teraz sa takmer dostal do zakončenia Fabregas, no nakoniec mu nebolo dopriate.

62

Séria rohových kopov nepriniesla svoje ovocie. William väčšinou hľadal hlavu Diega Costu, no Španiel sa proti Johnovi Stonesovi absolútne nevie presadiť.

61

Skvelý zákrok v podaní Tima Howarda! Center z ľavej strany tečoval pätičkou Cesc Fabregas a takmer jeho oblúčik zapadol do brány Evertonu. Americký gólman ale loptu vytesnil do bezpečia.

60

Máme za sebou hodinu hry. V jej závere sa ešte nedovoleným zákrokom prezentoval Diego Costa, ktorý je mimoriadne frustrovaný. Nečudoval by som sa, keby bol za svoje správanie ocenený žltou kartou.

58

Ani z tejto útočnej akcie The Blues nič nebude. Španiel Pedro si totiž počínal v súboji s Philom Jagielkom nedovolene, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu.

57

Tak toto je veľmi nečakaný úvod druhého polčasu. Utrápený pohľad holandského trénera Guusa Hiddinka či Romana Abramoviča hovorí za všetko.

56

56. Kevin MIRALLAS - 0:2

56

Everton FC dal gól! Fantastická akcia Toffees prináša druhý gól zápasu. Aaron Lennon posunul loptu na Leightona Bainesa, ten poslal center do šestnástky, kde sa okolo Mikela krásne obtočil KEVIN MIRALLAS a strelou z otočky prekonal Courtoisa.

55

Prvé striedanie domáceho tímu. Na ihrisko prišiel Brazílčan Oscar, ktorý vymenil nevýrazného Nemanju Matića.

54

Faul Diega Costu na Bryana Ovieda. Obaja hráči sa takmer do seba pustili, no hlavný rozhodca Mike Jones upokojuje situáciu na trávniku.

53

Everton do druhého polčasu vstúpil vo veľkom štýle. aktuálne vedie 0:1 a ja len pripomínam, že posledných 20 zápasov na Stamford Bridge v rámci Premier League nevyhral.

52

Everton mohol zdvojnásobiť svoje vedenie. V strede poľa získal loptu Kevin Mirallas posunul loptu na Rossa Barkleyho, ktorý z dobrej pozície trafil len žrď domácej brány.

51

William to pri svojej útočnej snahe prehral s dôrazom a poriadne si vyšliapol na Leightona Bainesa. Napokon aj on samotný utrpel nejaký menší šrám.

50

50. John TERRY - 0:1

50

Everton FC dal gól! Hostia sa dostávajú do vedenia vďaka vlastnému gólu JOHNA TERRYHO. Po centri Leightona Bainesa z ľavej strany sa domáci kapitán snažil odvrátiť loptu pred Lukakuom, no napokon si ju vrazil do vlastnej siete.

48

V prvom polčase sa síce Matić niekoľkokrát previnil voči pravidlám, no teraz ho musíme pochváliť. Lukaku dobre sklepol loptu pre Mirallasa, no túto belgickú vlnu prerušil práve Matić, ktorý sa výborne vrátil.

47

A ďalší center z ľavej strany. Tentokrát centroval Pedro, ale pred Willianom dobre zasiahol krajný obranca Leighton Baines.

46

Prvú akcia druhého polčasu mali domáci. César Azpilicueta poslal z ľavej strany nebezpečný center, no nakoniec sa Costa ani Fabregas do zakončenia nedostali.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas máme za sebou. Veľa vzruchu sme v ňom ale nevideli. Za zmienku stojí spomenúť len strelu Williana a Kevina Mirallasa, s ktorými si brankári poradili. Dúfajme, že sa herná úroveň v druhom polčase zlepší a snáď sa dočkáme aj nejakých gólov. Sledujte aj druhé dejstvo v našom priamom prenose.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

A ďalší faul Nemanju Matića. Srb to teraz prehnal so svojim dôrazom v osobnom súboji s Garethom Barrym.

45

V prvom polčase hlavný arbiter Mike Jones nadstavuje ešte 60 sekúnd.

44

Willian sa snažil zakombinovať s Diegom Costom, no táto brazílsko-španielska spolupráca príliš nevyšla. Everton črtajúce nebezpečenstvo zažehnal už v jeho zárodku.

43

Aj štatistika držania lopty potvrdzuje, že prvý polčas je nesmierne vyrovnaný. Domáci sú v tejto štatistike lepší len o jedno percento.

42

Hra je opäť mierne rozháraná. Oba tímy akoby už čakali na polčasový hvizd. V strede poľa si v súboji s Rossom Barkleym nedovolene počínal John Obi Mikel.

40

Skvelý zákrok Thibaulta Courtoisa. Belgický brankár si počkal na strelu svojho reprezentačného kamaráta Kevina Mirallasa a hoci ju útočník hostí dobre umiestnil, Courtois ju vyráža na rohový kop.

39

Po obrannom zákroku Johna Stonesa zahrával rohový kop Willian, no absolútne ho pokazil. Kým lopta prišla do šestnástky, opustila hraciu plochu.

38

Mike Jones opäť prerušuje hru. Nedovoleným zákrokom sa opäť prezentoval srbský reprezentant Nemanja Matić.

37

Pekný center z pravej strany odvrátil do bezpečia Kurt Zouma. Následne sa snažil preniknúť do šestnástky Kevin Mirallas, no pri spracovaní si pomohol rukou.

36

Everton ostane pri lopte. John Stones si dobre pokryl loptu pred Nemajnom Matićom, ktorý ho následne fauloval.

35

Tentokrát treba pochváliť Phila Jagielku. Hosťujúci stopér výborne prečítal úmysel Williana a jeho prihrávku na nabiehajúceho Diega Costu pokryl.

33

César Azpilicueta sa dostal na ľavej strane k centru, no jeho prízemný pas žiadneho spoluhráča nenašiel. Loptu v pohode chytá brankár Howard.

32

Roh zahral tradične krajný obranca Baines, no v hlavičkovom súboji si najlepšie počínal John Terry. Nakoniec sa útočná akcia Toffies končí len odkopom od brány Thibaulta Coutoisa.

31

Pedro sa teraz netradične predviedol aj v obrannej činnosti, ale napokon to nezahral práve najlepšie. Kevin Mirallas ho vytlačil a Everton tak zadarmo získava rohový kop.

30

Na útočný výlet sa vybral aj Branislav Ivanović, ale v súboji s Leightonom Bainesom neuspel. Dokonca nevybojoval ani outové vhadzovanie.

29

Kurt Zouma je podľa môjho názoru doposiaľ najlepším hráčom na ihrisku. Podobne ako na druhej strane John Stones dokonale zachytáva všetky nebezpečné akcie súpera. Teraz sa cez neho nedostal Mirallas.

28

Ross Barkley sa snažil prestrčiť loptu na Kevina Mirallasa, no pred Belgičanom dobre zasiahol Kurt Zouma, Akcia by zrejme aj tak nepokračovala, keďže Mirallas bol v tesnom ofsajde.

27

A ďalší ofsajd Chelsea. V ofsajdovej pasci bol opäť prichytený Diego Costa. Pri lopte tak ostane Everton.

26

Centrom z ľavej strany sa prezentoval César Azpilicueta. Odrazená lopta sa následne dostala k Willianovi, no Brazílčan si príliš dlho chystal loptu na strelu.

24

Prvý ofsajd registrujeme aj na strane Chelsea. V postavení mimo hru sa po prihrávke od Cesca Fabregasa ocitol Diego Costa.

23

Ďalší náznak šance pre Everton. John Terry si nedal pozor na Romelu Lukakua, no jeho menšiu chybu domáceho kapitána dokonale napravil Kurt Zouma.

22

Diego Costa sa predral cez dvojicu hráčov Evertonu, no v čase, keď postupoval do pokutového územia ho o loptu pripravil Leighton Baines. Následne ho Costa fauloval.

21

Romelu Lukaku sa dostal k lopte na polovici ihriska a postupoval s ňou dopredu. John Terry ustupoval, čím dal Belgičanovi šancu vystreliť. Lukaku ale svoj 16. gól v sezóne zatiaľ nepridal.

20

John Stones si do bodky splnil svoje obranné povinnosti. Pred dobiedzajúcim Cescom Fabregasom vybojoval odkop od brány Evertonu.

19

Tak konečne nám hra nabrala na tempe. Dúfajme, že aj v ďalších minútach budeme svedkami podobne pekných akcii.

18

Everton mohol skórovať! Ross Barkley sa dostal k strele zvnútra šestnástky, no jeho pokus zblokoval Kurt Zouma. Následne sa lopta odrazila na kopačku Bryana Ovieda, ktorý tesne minul bránu.

17

Vzrušenie na tribunách bolo zbytočné. Kevin Mirallas sa síce ocitol vo veľkej šanci, no v čase prihrávky stál v postavení mimo hry. Pochvala pre postranného rozhodcu.

16

Prvá šanca zápasu. Po rýchlej kontre domácich sa do zakončenia zvnútra šestnástky dostal Willian, no Tim Howard jeho strelu vyrazil na rohový kop.

15

Leighton Baines postupoval neohrozene dopredu po ľavej strane, no dobrým sklzom ho o loptu obral Cesc Fabregas. Mike Jones nedovolený zákrok nepíska.

14

Veľa vzruchu sme zatiaľ skutočne nevideli. Zatiaľ je to skôr boj o stred ihriska ako pekný ofenzívny futbal.

13

Aj vďaka sérii nedovolených zákrokov nám tempo hry opadlo. Dlhý pas dopredu poslal Obi Mikel, no márne hľadal Costu či Williana.

11

S nedovolenými zákrokmi sa nám roztrhlo vrece. Tentokrát na zemi ostáva ležať John Obi Mikel, ktorého na polovici ihriska fauloval Aaron Lennon.

10

Z pravej strany hľadal Willian svojim centrom Diega Costu, no pred španielskym kanonierom dobre zasiahol americký gólman Tim Howard.

9

Bryan Oviedo to teraz prehnal v súboji s Cescom Fabregasom. Domáci hráč ostal ležať na zemi, no po krátkom pobyte na trávniku je opäť pripravený hrať.

8

Akciu Kevina Mirallasa dobre zastavil Kurt Zouma, a tak nasledoval prvý rohový kop zápasu. Na center si naskakoval John Stones, no pred ním loptu odhlavičkoval John Terry.

7

O prvý center domácich sa z ľavej strany postaral Pedro. Jeho prízemný pas ale dokázal upratať do bezpečia John Stones. Následne lopta končí v moci Tima Howarda.

6

Willian sa snažil prestrčiť loptu na Cesca Fabregasa, no pred španielskym záložníkom dobre zasiahol Bryan Oviedo. Napriek tomu je Chelsea stále pri lopte.

5

Po odkope Thibaulta Coutoisa sa viac dostali do hry aj domáci, no zatiaľ sa do vážnejšej akcie nedostali. Podobne ako The Blues aj Everton dobre vytláča svojho súpera až na polovicu ihriska.

4

Prvá akcia Evertonu. Po akcii Kevina Mirallasa sa dostal na hranici šestnástky k lopte Muhamed Bešić, no jeho pokus trafil len Romelua Lukakua.

3

Chelsea sa zatiaľ k lopte príliš nedostala, no agresívnym napádaním znepríjemňuje Evertonu rozohrávku. V obrane si ale zatiaľ dobre počína dvojica Stones – Jagielka.

2

Trochu rozháraný úsek hry. Oba mužstvá si nepresne prihrávali na polovici ihriska, a tak sériu nepresnosti vyriešil spätnou prihrávkou na brankára Tima Howarda Gareth Barry.

1

Úvodný výkop mali domáci futbalisti, ktorí na zápas nastúpili v tradičných modrých dresoch. V prvej akcii neuspel César Azpilicueta, ktorého odstavil Bryan Oviedo.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Chelsea FC: Courtois – Ivanović, K. Zouma, Terry (C), Azpilicueta – Matić, Mikel – Willian, Fàbregas, Pedro – D. Costa.
Náhradníci: Begović – Baba, Oscar, Kenedy, Rémy, Cahill, Loftus-Cheek.

Everton FC: Howard – Oviedo, Stones, Jagielka (C), Baines – Barkley, Barry, Bešić – Lennon, R. Lukaku, Mirallas.
Náhradníci: Robles – Koné, Cleverley, Deulofeu, L. Osman, Ra. Funes Mori, Pienaar.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z anglickej Premier League. Spoločne budeme sledovať zápas medzi londýnskou Chelsea a liverpoolskym Evertonom. Zápas sa začína o 16:00 hod.

FC CHELSEA

Chelsea je v tabuľke na priebežnom 14. mieste. Po odchode Josého Mourinha sa trénerského kormidla ujal holandský kouč Guus Hiddink, pod ktorého vedením konečne začali The Blues víťaziť. Od prehry s Leicesterom (2:1) dokázali v Premier League získať v piatich zápasoch 9 bodov, pričom neokúsili horkosť prehry. Mrzieť ich však môžu zbytočné remízy s Watfordom a WBA (2:2). V priebehu uplynulého víkendu sa Londýnčania predstavili aj v FA Cupe, kde po výsledku 2:0 zdolali klub Scunthorpe. Zaujímavosťou je, že proti Evertonu neprehrala Chelsea v Premier League doma už 20 zápasov v rade. Dnes sa bude musieť vysporiadať so stratou Edena Hazarda, ktorého trápi zranené slabiny. Najlepším strelcom tímu je so 6 gólmi kontroverzný útočník Diego Costa.

FC EVERTON

FC Everton je na tom o niečo lepšie ako jeho dnešný súper. V porovnaní s Chelsea zaznamenal o 4 body viac a momentálne mu patrí 11. miesto. Liverpoolsky klub je remízovým kráľom súťaže. V 21 zápasoch remizoval už 10-krát, z toho 6-krát na ihrisku súpera. Dnes by z Londýna určite rád zobral aj bod, keďže v posledných štyroch zápasoch sa mu to nepodarilo. V generálke na víkendové stretnutie Everton remizoval na pôde Manchestru City 0:0. S anglickým vicemajstrom má dobre rozohranú partiu aj v rámci Carling Cupu, kde prvý semifinálový duel doma vyhral 2:1. V zápase proti Chelsea budú Robertovi Martínezovi chýbať zranení Muhamed Besici, Tony Hibbert, a tiež írske duo James McCarthy a Seamus Coleman. Najlepším strelcom tímu i celej Premier League je Belgičan Romelu Lukaku, ktorý sa v sezóne presadil už 15-krát.

Posledných 5 vzájomných duelov na Stamford Bridge

11.02.15 Chelsea – Everton 1:0
22.02.14 Chelsea – Everton 1:0
19.05.13 Chelsea – Everton 2:1
15.10.11 Chelsea – Everton 3:1
04.12.10 Chelsea – Everton 1:1
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Chelsea FC – Everton FC

3:3

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 64. D. Costa, 66. Fàbregas, 90+8. Terry – 50. Terry (vla.), 56. Mirallas, 90+1. Ra. Funes Mori

Karty:   90+9. Terry (CHE) – 90+1. Ra. Funes Mori (EVE)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:5.

Chelsea FC: Courtois – Ivanović, K. Zouma, Terry (C), Azpilicueta – Matić (55. Oscar), Mikel – Willian, Fàbregas, Pedro (67. Kenedy) – D. Costa (80. Rémy).
Náhradníci: Begović – Baba, Oscar, Kenedy, Rémy, Cahill, Loftus-Cheek.

Everton FC: Howard – Oviedo (71. Ra. Funes Mori), Stones, Jagielka (C), Baines – Barkley (81. Pienaar), Barry, Bešić – Lennon (80. Deulofeu), R. Lukaku, Mirallas.
Náhradníci: Robles – Koné, Cleverley, Deulofeu, L. Osman, Ra. Funes Mori, Pienaar.