Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

FC Augsburg – Bayern Mníchov

1:3

koniec (0:1)

14.02.2016, 17:30 • WWK Arena, Augsburg • 21. kolo • Vladimír Korduliak

Zápas v Augsburgu za stáleho dažďa bol od úvodu v réžii favorita zápasu a v druhom polčase Bayern potvrdil úlohu lídra bundesligového pelotónu a duel poľahky dotiahol k zisku troch bodov. Zázrak sa tak nekonal, domácim sa podarilo v závere zápasu už len kozmeticky upraviť výsledok duelu. Pekný večer a dobrú noc všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (19:25:54)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Zápas sa blíži k poslednému hvizdu rozhodcu, zakončenie Comana spoza veľkého vápna bolo neúspešné, minul bránku Hitza a chytil sa za hlavu.

90+2

Bayern zahral na ľavej strane rohový kop nakrátko a hrá s časom.

90+2

Coman prihrával z ľavej strany z bránkovej čiary pred bránku, Robben to so zakončením prepískol, posúval si loptu, posúval, dostal sa z uhla a aj keď zakončil bek domácich loptu zblokoval.

90+1

Bayern hrá pri stredovom kruhu bago, domácim loptu požičať vôbec nechce.

90

Nad základný hrací čas arbitri budú pridávať ešte tri minúty, tak to ukázal na svetelnej tabuli štvrtý rozhodca duelu Schriever.

90

Riskantnú malú domov poslali domáci, napokon to Hitz zvládol a Bayern sa do šance nedostal.

89

Domáci to vyskúšali na pravej strane, k zakončeniu sa dostal tuším Esswein, bol však nepresný a Neuer sa akcii mohol len prizerať.

88

Dnešné stretnutie sleduje 30.660 divákov, ktorí neúnavne ženú po celý zápas vpred svojich borcov.

87

Domáci to skúšali na dlhý pas, nevyšlo to, s loptou si zahral Neuer, ktorý poslal do akcie na druhú stranu hracej plochy svojich spoluhráčov.

86

86. Raúl Bobadilla - 1:3

86

FC Augsburg dal gól!
WWK Arena sa raduje z gólu, RAÚL MARCELO BOBADILLA si prevzal loptu na hranici veľkého vápna, otočil sa s ňou a usmernil ju presne k žrdi okolo padajúceho Neuera.

85

Robben vysunul na pravej strane vpred Rafinhu, ten sa však presadiť nedokázal, domáci loptu zakopli za postrannú čiaru, je to na úrovni veľkého vápna domácich.

84

Pokračujeme v hre, Bayern s loptou na kopačkách na vlastnej polovici hracej plochy.

83

Striedania sme v dnešnom zápase vyčerpali, teraz sa vo výskoku Caiuby zrazil s Rafinhom, alebo skôr Rafinhu poslal na zem, ošetrovať na trávniku nebudeme.

82

Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Douglas Costa, prichádza Kingsley Coman.
Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Philipp Lahm, prichádza Sebastian Rode.

81

Robben poslal z pravej strany loptu na stred Thiago Alcântarovi, toho však domáci odzbrojili, Augsburg vyrazil do akcie.

80

Bayern má neustále réžiu zápasu vo svojich rukách a aj teraz kombinuje s loptou na kopačkách na polovici hracej plochy svojho hostiteľa.

78

78. Thomas Müller - 0:3

78

Bayern dal gól!
Brejková akcia hostí slávi úspech, Costa centroval z ľavej strany, prvú loptu mu bek domácich vyrazil, druhú však naservíroval na nohu THOMASA MÜLLERA a ten prekonal padajúceho Hitza v bránke domácich.

77

Caiuby dostal z pravej strany loptu na hlavu, bolo to na hranici veľkého vápna, na zakončenie to nestačilo.

76

Robben dostal na pravú stranu vo veľkom vápne loptu na zakončenie, pohotovo vystrelil, Hitz ho však aj teraz v sľubnej šanci vychytal.

75

Müller poslal center z pravej strany pred bránku, lopta len preletela malým vápnom a sklz Lewandowskeho prišiel neskoro.

75

Na ľavej strane sa hostia pred pokutovým územím domácich nepresadili, no Augsburg akciu nezaložil, chyboval zlou prihrávkou.

73

Bobadilla síce zahral loptu do pokutového územia, domáci sa k streľbe nedostali, no vybojovali loptu na ľavej strane a center smeroval na malé vápno, Caiuby bol v hlavičkovom zakončení nepresný.

72

Thomas Müller fauloval prenikajúceho Bobadillu a Meyer ani sekundu neváhal ťahať z vrecka žltú kartu.

71

Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Hong Čong-ho, prichádza Christoph Janker.

70

Robben zakončil z pravej strany, Hitz jeho úmysel vystihol a loptu v páde na zem poľahky zneškodnil.

69

69. Arjen Robben (BAY)

69

Pri stredovom kruhu píska Meyer faul Caiubymu, lopta pre hráčov hosťujúceho tímu.

68

Ďalší útočný faul domácich, Meyer znova hru prerušil a loptu budú mať k dispozícii hráči majstrovského Bayernu.

67

Domáci to skúšajú po pravej strane, po ľavej, Maxov center z ľavej strany pred bránku Neuera adresáta nenašiel.

66

Costa vystrelil ľavačkou zo stredu hracej plochy spoza šestnástky, loptu poslal nad bránku a do hry ju tak z malého vápna rozohrá gólman Hitz.

65

Neuer vybehol ďaleko z bránky za loptou, ktorá smerovala na kolmý pas do akcie domácich, ani z tejto akcie bieli neohrozia bránku červených.

64

Robben to na pravej strane nezvládol a Bayern akciu pokazil, mrzieť ho to ale nebude, s dvojgólovým náskokom kontroluje hru na hracej ploche.

64

Rafinha preveril Hitza v bránke domácich, vystrelil spoza šestnástky, gólman domácich loptu vyškriabol na rohový kop.

62

62. Robert Lewandowski - 0:2

62

Bayern dal gól!
Druhý gól Bayernu zariadil Thiago Alcântara, ktorý kolmou prihrávkou vysunul vpred ROBERTA LEWANDOWSKEHO a ten jediný dotyk s loptou premenil obstrelením padajúceho Hitza v druhý gól hostí.

61

Domáci sú stále smelší a smelší, loptu však teraz za stredovým kruhom stratili, vpred pôjdu hráči v červených dresoch.

60

Center v podaní Costu smeroval na bližšiu žrď, Lewandowski bol v zakončení nepresný, Meyer nariadil odkop od bránky domácich.

60

Costa vystrelil z ľavej strany spoza šestnástky, jeho balón defenzíva domácich usmernila za bránkovú čiaru.

59

Bobadilla z pravej strany zahrával voľný priamy kop, loptu však pokazil chybnou prihrávkou a brejková akcia hosťom v tejto chvíli nevyšla podľa predstáv.

58

Alaba ja ďalším ošetrovaným hráčom mimo hracej plochy, trávnik je ťažký, premočený od neustáleho dažďa, súboje sú na hranici pravidiel.

57

Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Rafinha.

57

Po malej domov Neuer rozohrával loptu za stredovú čiaru, Robbena však nenašiel a lopta pozvoľna opustila hraciu plochu za postrannou čiarou.

56

Vidal ošetrovaný mimo hracej plochy, domáci vrátili čestne loptu hráčom Bayernu a Neuer rozohrá ich akciu.

55

Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Piotr Trochowski, prichádza Jan Morávek.
Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Ku Ča-čchol, prichádza Alexander Esswein.

54

Lopta bola poslaná pred bránku, k zakončeniu sa však domáci nemali a navyše sa Caiuby prezentoval ďalším svojim útočným faulom.

53

Augsburg sa s ponechanou výhodou rýchlo presunul s loptou pred veľké vápno hostí, Bobadilla vystrelil zdiaľky, defenzíva hostí loptu poslala za bránkovú čiaru.

52

Thiago Alcântara poslal pred pokutovým územím domácich na zem Trochowskeho, Meyer píska hosťom útočný faul.

52

Robben chcel poslať loptu z pravej strany pred bránku, nepodarilo sa mu to, domáci loptu zblokovali a Bayern bránku Hitza neohrozil.

50

Menšie technické problémy sú zažehnané, verím, že do konca zápasu to bude už bez porúch, Bayern stále kontroluje hru a za ten čas mojej odmlky sa nič mimoriadne na hracej ploche neudialo.

47

Neuer si opäť zahrá s loptou, no len po malej domov, Augsburg to bude mať s ohrozením bránky majstra aj v druhom polčase ťažké.

46

Robben sa uvoľnil na pravej strane, nachystal si loptu na ľavačku a vystrelil z hranice veľkého vápna, jeho lopta preletela tesne ponad brvno na tribúnu.

46

Rozmaznané hviezdy Bayernu si veru dali načas a s päťminútovým meškaním sa konečne dostali zo šatne na trávnik, aby rozohrali druhý polčas duelu.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 18:31.
Prvý polčas zápasu v Augsburgu sa skončil a Bayern sa po presnom zásahu Lewandowskeho ujal vedenia, kontroloval hru a hral s časom, čo sa často nepáčilo divákom na tribúnach. Uvidíme, čo nám hráči predvedú v druhej časti duelu.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Costa ľavačkou obstrelil múr, loptu zatočil k ľavej žrdi, Hitz mal dobre postavený múr a loptu s prehľadom vyboxoval do bezpečia.

44

Robben bol teraz faulovaný na rohu veľkého vápna, Kohr sa zbytočne hnevá, Meyer dáva k dispozícii krásnu štandardku Bayernu.

43

Bayern chcel preniesť hru z pravej strany na ľavú, Costa v súboji neuspel a tak uvidíme autové vhadzovanie domácich.

42

Caiuby to prehnal s razanciou a Meyer berie akciu domácim pre útočný faul v podaní Caiubyho.

41

Hitz rozohral loptu domácim do akcie za stredovú čiaru, Bobadilla sa však presadiť pred pokutovým územím nedokázal, lopta na kopačkách hostí.

40

Lahm poslal z pravej strany mäkkú loptu pred bránku, Hitz loptu vyboxoval a keďže sa Costa v pokutovom území prezentoval faulom, Meyer musel akciu Bayernu zastaviť.

39

Akonáhle sa dotkne lopty Robben, publikum píska a bučí, teraz ho domáci čisto odzbrojili na pravej strane a tak si navyše vyslúžil za protesty, keď si pýtal faul, posmech tribún.

38

Najskôr sa do lopty oprel z hranice veľkého vápna Lewandowski, jeho lopta bola zblokovaná a skončila na nohe Müllera, Thomas vystrelil a aj jeho loptu domáci vyrazili späť do hry, spoza šestnástky napokon vystrelil Vidal a aj teraz prekopol bránku domácich.

37

Taktický futbal v podaní majstra z Mníchova, dve malé domov Neuerovi, aby sa aspoň takto zoznámil s loptou.

35

Vidal skončil po súboji s Kohrom na zemi a Meyer hru prerušil, lekára tímu na hraciu plochu volať nebude.

34

Bayern nerozohral rohový kop dobre, dostal sa však k zakončeniu, Robben ale úspešný nebol a tak to bude opäť domáci gólman Hitz, ktorý bude rozohrávať ďalšiu akciu bielych.

34

Costa posielal vo veľkom vápne prudký center z ľavej strany pred bránku, jeho lopta bolo zblokovaná za bránkovú čiaru, rohový kop pre hostí.

33

Vidal sa oprel do lopty a vystrelil z dvadsiatich metrov, bol však nepresný a tak poslal len pozdrav divákom na tribúnu.

32

Augsburg vyrobil za stredovou čiarou útočný faul, Meyer bol nútený teraz hru prerušiť.

31

Zo stredovej čiary zahrali hostia malú domov a na svojej polovici hracej plochy hrajú v tréningovom tempe bago, divákom sa to vôbec nepáči.

30

Augsburg veľa vody pri pokutovom území hostí nezamútil, o loptu prišiel a tak si pozrieme útočnú akciu Mníchova.

29

Bernat poslal center z ľavej strany do veľkého štvorca, nikto v červenom tam nebol, loptu však spracovali hostia na pravej strane a center smeroval pred bránku, Robben hlavičkoval opačným smerom, ako bola bránka domáceho klubu.

28

Bayern kontroluje loptu na kopačkách, vpred sa nehrnie a diváci ho sem-tam odmenia piskotom.

27

Na ľavej strane na polovici domácich si Bayern vybojoval po krátkych prihrávkach autové vhadzovanie.

26

Thiago Alcântara si myslel, že vybojoval na ľavej strane rohový kop pre svoj tím, opak bol pravdou, Meyer nariadil odkop od bránky domácich.

25

Trochowski rozohral rohový kop loptou na malé vápno, našiel hlavu Honga, ktorý bol v zakončení nepresný, odkop od bránky hostí zrealizuje Neuer.

24

Augsburg si vybojoval na pravej strane rohový kop, aréna razom ožila.

24

Thiago Alcântara skúsil vysunúť vpred Lewandowskeho, ani teraz to hráčom Bayernu nevyšlo a do akcie tak budú môcť vyraziť domáci.

23

Bayern to skúsil na kolmú prihrávku vpred, dlhú loptu nezvládol a s loptou si zahrá aj Hitz, ktorý rozohrá akciu svojho tímu.

22

22. Robert Lewandowski teraz úspešný nebol

22

Lahm nabil na hranici veľkého vápna na pravačku Lewandowskemu, Robert to skúsil technickou strelou, jeho lopta ale tesne minula ľavú žrď domácej bránky.

20

Malú domov zahrali teraz aj hráči z Mníchova, Neuer to dobre nerozohral a domáci sa snažili motať hosťom hlavy, bez úspechu.

19

Ďalší útočný faul píska Meyer hráčom Bayernu, na zemi skončil Caiuby, Augsburg dostal loptu na rozohrávku smerom vpred.

18

Bayern režíruje hru na ploche a domácim dovoľuje hrať s loptou len na vlastnej polovici hracej plochy.

16

Lewandowskemu píska Meyer útočný faul, Robert si to ešte vydiskutoval s hlavným rozhodcom, ktorý sa len usmieva, lopta pre domácich.

15

15. Robert Lewandowski - 0:1

15

Bayern dal gól!
ROBERT LEWANDOWSKI dostal do pokutového územia balón po zemi z pravej strany, otočil sa v ňom a zbavil sa obrancu domácich, nachystal si loptu na pravačku a k vzdialenejšej žrdi zakončil.

15

V Augsburgu sme videli v prvej štvrťhodine vyrovnaný duel a práve pred dvomi minútami mali najväčšiu šancu zápasu domáci.

14

Senzačná správa ide z Rotterdamu do sveta a na malebné Slovensko, Martin Kližan to dokázal a vo finále turnaja porazil Gael Monfilsa 2:1 na sety, srdečná gratulácia.

13

Pekný center smeroval z ľavej strany pred bránku, našiel voľného Bobadillu, ktorý v páde na zem zahral rukou a na efektné zakončenie mu čas nezostal. Neuer sa mohol len prizerať.

12

Costa poslal z ľavej strany po zemi center do veľkého vápna domácich, nikoho v červenom drese tam nenašiel a už je lopta pri stredovom kruhu.

11

Lewandowski skončil po súboji za stredovým kruhom na zemi, Meyer píska loptu pre hostí, publikum sa hnevá zbytočne.

10

Lopta na kopačkách hráčov v červených dresoch, ktorí sa snažia rozobrať dobre zorganizovanú defenzívnu hru domácich.

9

Robben na pravej strane posunul loptu z hranice veľkého vápna za pokutové územie domácich, pravačkou vystrelil Thiago Alcântara, no prekopol bránku Augsburgu.

8

Robben sa snažil s loptou čo to na pravej strane vymyslieť, ani spolu so svojimi spoluhráčmi veľa toho nevymysleli a tak sa poľahky lopty zmocnil Hitz, ktorý rozohral ďalšiu akciu domácich.

6

Hráme v okolí stredového kruhu, diváci tak vidia opatrný začiatok dnešného duelu. Meyer píska pri stredovom kruhu útočný faul hostí.

5

Bayern kontroluje loptu na svojich kopačkách, k ohrozeniu domácej bránky sa však ešte nedostal.

4

Augsburg sa takmer dostal do brejkovej akcie, loptu za stredovým kruhom spracoval Bobadilla, no jeho center bol nepresný a defenzíva v červených farbách veľa práce nemala.

3

Tretia malá domov domácich, Hitz však loptu poslal svojim spoluhráčom na založenie útoku od vlastného pokutového územia.

2

Opäť sme boli svedkami malej domov v podaní hráčov v bielych dresoch, Hitz rovnako tak loptu poslal za stredovú čiaru.

1

Domáci rozohrali úvodným výkopom dnešné derby Bavorov a s loptou zahrali malú domov Hitzovi, ktorý ich poslal odkopom lopty za stredovú čiaru do akcie.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Domáci dnes nastúpia v bielych dresoch, Bayern v tradične červených farbách. No a rozhodcovia dnes v čiernych farbách.
Príjemný nedeľňajší podvečer želám všetkým priaznivcom športu, futbalu a onlajnov. Bundesliga ukončí edíciu 21. kola zápasom v Augsburgu, kde budeme sledovať majstrovský Bayern. Mníchov je na čele pelotónu s päť bodovým náskokom pred Dortmundom, zostane to tak aj po dnešnom zápase, alebo Bayern svoj náskok na prenasledovateľov zvýši? Nech sa páči, duel o malú chvíľu začína.
Úvodné zostavy:

FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Hong Čong-ho, Klavan, Max – Kohr, Gouweleeuw – Ku Ča-čchol, Trochowski, Caiuby – Bobadilla

Náhradníci:

Gelios – Altintop, Feulner, Esswein, Morávek, Finnbogason, Janker

FC Bayern Mníchov:

Neuer – Lahm (C), Kimmich, Alaba, Bernat – Arturo Vidal – Robben, T. Müller, Th. Alcântara, Costa – Lewandowski

Náhradníci:

Starke – Rode, Ribéry, Rafinha, Coman

Rozhodca:

Meyer – Willenborg, Bornhorst.
Bundesliga pokračuje po zimnej prestávke, cez víkend, zápasmi dvadsiateho prvého kola, do SGL Arény v Augsburgu, s kapacitou 30.660 divákov, zavíta majster z Mníchova.

Fußball-Club Augsburg vôbec nevyšiel štart do novej sezóny a po jedenástich bundesligových kolách tápal v zostupových vodách, keď zaknihoval len šesť bodov a bol na samom dne bundesligového pelotónu. Potom sa však naštartoval za lepšími výkonmi a zbieral body do tabuľky, no po zimnej prestávke víťazstvo ešte nezaknihoval a od barážovej priečky ho delí jeden bod. Jeho priamy súperi v boji o záchranu v sobotu veľa futbalového umenia neukázali a je len málo pravdepodobné, že by sa im Augsburg v nedeľu vzdialil, keďže bude v poslednom zápase kola hostiť majstra z Bavorska.

FC Bayern Mníchov vybojoval majstrovský titul s pohodlným 10 bodovým náskokom. Klub má aj v aktuálnej sezóne tie najvyššie ciele a bude chcieť v silnej konkurencii obhájiť svoje prvenstvo. Vo finále nemeckého Superpohára síce podľahol vicemajstrovi z Wolfsburgu, avšak až po penaltovom rozstrele. Bayern aj v aktuálnej sezóne vedie bundesligový pelotón a to s pohodlným päťbodovým náskokom. V stredu hral pohárový zápas na ihrisku druholigového Bochumu, kde zvíťazil rozdielom triedy a zabezpečil si postup do semifinále.

Bookmakeri favorizujú majstra z Mníchova a na zápas vypísali kurzy s hodnotami 11,00 – 6,00 – 1,25 a tie ešte mierne upravovali. O všetkom sa však rozhodne priamo na trávniku a onlajny.eu priaznivcom futbalu a Bundesligy obzvlášť, v nedeľu podvečer aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na ihrisku SGL Arény v Augsburgu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

FC Augsburg – Bayern Mníchov

1:3

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 86. Bobadilla – 15. Lewandowski, 62. Lewandowski, 78. T. Müller

Karty:   72. T. Müller (BAY)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 4:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:8.

FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Hong Čong-ho (71. Janker), Klavan, Max – Kohr, Gouweleeuw – Ku Ča-čchol (55. Esswein), Trochowski (55. Morávek), Caiuby – Bobadilla.
Náhradníci: Gelios – Altintop, Feulner, Esswein, Morávek, Finnbogason, Janker.

Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C) (82. Rode), Kimmich, Alaba, Bernat – Arturo Vidal (57. Rafinha) – Robben, T. Müller, Th. Alcântara, Costa (82. Coman) – Lewandowski.
Náhradníci: Starke – Rode, Ribéry, Rafinha, Coman, Tasci.

Rozhodca: Meyer – Willenborg, Bornhorst

Diváci: 30.660