Menu

Futbal

Primeira Liga

Rio Ave FC – GD Estoril Praia

1:3

koniec (0:1)

07.03.2016, 21:00 • Estádio do Rio Ave Futebol Clube, Vila de Conde (kapacita: 12.815 diváků) • 25. kolo • Tomáš Hála (@tom_hala) cz

Tipsport: 2.06 3.24 3.8

Neskutečné utkání je u konce, tři body si z něj odnáší hosté. Portugalská liga má opravdu co nabídnout. Dnes jsme mohli vidět výhru outsidera, ačkoliv většinu zápasu byl pod tlakem, dvě krásné branky z brejku, penaltu, mnoho žlutých i červenou kartu. Zkrátka reklama na fotbal. Ode mě je to dnes vše, děkuji za sledování. (22:57:47)

90+4

Konec zápasu.

90+4

Další veledůležitý zákrok Kieszeka! V samotném závěru se vytáhl proti střele Rodericka, kterou vyboxoval před sebe. Nejspíše by zvládl i dorážku, k té ale kvůli ofsajdu nedošlo.

90+3

Domácí stále pokračovali v akci, tu ale zastavil hvizdem rozhodčí. Postiga totiž ve vápně podrazil Tavarese, hosté mohou v klidu rozehrát.

90+2

Toto mělo být proměněno! Edimar Fraga se protáhl mezi obránci a trochu na dlouhou nohu vypálil, Kieszek si s jeho střelou poradil.

90+2

Hosté jsou ale v závěru aktivní, zároveň si ale dávají se vším řádně na čas. Rozehrávka rohového kopu dobrou půl minutku zabrala.

90+1

Rozhodčí nastavuje čtyři minuty. S ohledem na to, co se událo, mohl klidně nastavit i více. Každopádně domácí se nyní mohou ještě o něco pokusit, času už jim ale moc nezbývá.

90

Hosté nyní ale velmi šikovně drží balon na polovině na domácího celku, nikam se s ním neženou, pomalu vhazují jeden aut za druhým. Toto jim vyhovuje, čas jim krásně ubíhá.

89

Michael si u postranní čáry na polovině hřiště počíhal na Fragu pořádným hitem rameno na rameno, byl k tomu ale o poznání rozeběhnutější. Samozřejmě je mu odpískán faul.

88

Nakonec z toho ale byl jen přetažený centr, který se sice podařilo vrátit do ohně před branku, tak ho ale nikdo z domácích hráčů nedokázal zpracovat.

87

Domácí mají balon ve své moci a snaží se dostat kupředu, dlouhé nákopy jim ale nevyšly. Esiti pak ale zahrál při zpracování rukou, a tak je z toho zajímavá standardní situace.

86

Pedrinho byl nyní při napadání až moc aktivní, soupeře podrazil. Byl mu odpískán faul, soupeř tak ušetřil mnoho cenných vteřin.

85

Nyní ale přišel jen centr do vápna, na který si v pohodě vyskočil brankář Kieszek a schoval ho do své náruče, následně rozehrává dlouhým výkopem.

84

Dočkáme se ještě v posledních minutách nějakého senzačního obratu? Domácí jsou opravdu při chuti, diváci je tlačí, hrají proti oslabenému soupeři, možností je dost.

83

Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Mattheus, přichází Diakhite.

81

81. Hélder POSTIGA - 1:3

81

Rio Ave právě vstřelilo branku!
Domácí opravdu střílí branku! Téměř od rohového praporku přišel krásný nadýchaný centr do vápna, kde si vyskočil HÉLDER POSTIGA, který balon hlavou uklidil do branky!

81

Krovinović se odhodlal ke střele, ta ale končí mimo branku, domácí ale stále pokračují v náporu.

80

Domácí by mohli početní výhody využít alespoň ke snížení, jelikož vyrovnat se jim asi dnes již nepodaří. V tomto zápase ale ale může stát opravdu vše, nechme se překvapit.

79

Ale pozor! Diego Carlos balon zcela jasně a úmyslně zahrál rukou, dostává druhou žlutou kartu a tedy i červenou, to bude ještě zajímavý závěr zápasu!

77

Chtělo by se mi napsat, že se zápas pomalu jen dohrává, ale opravdu tomu tak není. I za takto jasného stavu si hráči nedarují ani jeden souboj zadarmo, všichni hrají naplno.

76

Podobná akce jako u předchozí branky hostů, opět do vápna přilétl nízký centr, Mattheus ale tentokrát balon mezi tři tyče nenacpal.

75

Domácí ani čtvrt hodiny před koncem nic nevzdávají, avšak opět je srazilo to samé, co v prvním poločase. Když už se dostali do útoku, je jim odpískán ofsajd.

73

Poblíž rohového praporku se střetli Fraga s Luisem, hostující hráč zařval, že ho bylo slyšet až mimo stadion, o faul se ale opravdu nejednalo.

72

Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Mendy, přichází Michael.

70

Hra je nyní opravdu rozkouskovaná. O vítězi je s největší pravděpodobností již opravdu rozhodnuto, hosté by museli přestat hrát, aby se domácím podařilo alespoň vyrovnat.

69

Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Gerso Fernando, přichází Diogo Amado.

68

Žlutou kartu dostává Afonso Taira (GD Estoril Praia), který ošklivě sestřelil Yazaldeho.

66

Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Wakaso, přichází Pedro Moreira.

65

Opakované záběry odhalily, že Wakaso Fernandese nechtěně trefil kopačkou do nosu, když se souboje odbíhal, o ležícím protihráčovi neměl sebemenší tušení.

64

Fernandes se velmi ochotně poroučel k zemi po kontaktu s Wakasem, zdálo se, že simuluje. Jak se ale nakonec ukázalo, došlo k úderu do obličeje, jelikož hostující útočník z obličeje krvácí.

63

Avšak i domácí se již uchylují ke zbytečným faulům, jako například nyní Postiga, který stáhl k zemi Tairu.

62

Hra je nyní velmi rozkouskována. Udělení karty, ošetřování, navrácení hráče na hřiště. Domácí jsou nyní prakticky bez šance, avšak stále se snaží, ještě to nezabalili.

60

Žlutou kartu dostává Diego Carlos (GD Estoril Praia) byl ale tím, kdo trefil protihráče, a tak je za to ještě potrestán žlutou kartou, navíc po ošetření musí mimo hřiště.

58

Hraje se opravdu o každý centimetr hřiště. Carlos se střetl s Yazaldem, když se snažil odkopnout balon. S kotníkem hostujícího hráče to nevypadá vůbec dobře...

57

57. Léo BONATINI - 0:3

57

Estoril právě vstřelilo branku!
Sám faulovaný LÉO BONATINI se postavil k exekuci pokutového kopu a poradil si mazácky. Cássio se rozhodl pro pravou stranu, brazilský útočník ale balon poslal pod břevno, toto již vypadá pro Estoril velmi dobře.

56

56.

56

Po žluté kartě je nařízena penalta pro hostující celek!

56

Páni! Jeden z domácích hráčů zaváhal v rozehrávce, k balonu se dostal Bonatini a prodíral se obranou, byl ale podražen Fragou!

55

Balon si to od praporku mířil do vápna, obránce ho ale dokázal vyrazit do bezpečí.

54

Fanoušci, kteří dnes dorazili na stadion, se snaží nyní své svěřence co nejvíce podpořit. Ti se aktuálně snaží dostat balon do branky, mají k dispozici rohový kop.

53

Hosté se nyní asi nikam nepoženou. Náhodné protiútoky jim vyhovují, o čemž svědčí také skóre.

52

Toto je pro domácí celek obrovská rána. Všechna taktika připravená pro druhý poločas je zbytečná a trenér může vymýšlet novou.

50

50. MATTHEUS - 0:2

50

Estoril právě vstřelilo branku!
Druhá větší akce hostujícího celku v tomto zápase je z toho druhá branka, tomu říkám produktivita! Anderson Luis po pravé straně zatáhl balon, do vápna poslal krásnou přihrávku těsně nad zemí, ke které si přiběhl MATTHEUS a snadno poslal balon do branky. Druhá branka brazilského snipera v tomto zápase.

49

Hra se trochu zdržela poté, co jeden z hostujících ležel po čistém zákroku dlouho na zemi. Když ale zjistil, že rozhodčí opravdu pískat nebude, tak se zvedl, můžeme pokračovat.

48

Fotbalisté Rio Ave se drží na balonu a snaží se co nejrychleji vyrovnat, o přestávce asi v kabině zrovna ticho nebylo.

47

Domácí vstoupili do druhé půle se dvěma čerstvými hráči a hned se vydali do útoku, Kieszek musel vytáhnout další parádní zákrok proti tvrdé střele z pravé strany!

46

Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Kayembe, přichází Héldon.

46

Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Renan Bressan, přichází Krovinović.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který toho nabídl poměrně dost. Domácí byli po většinu času aktivnější, nebyli ale schopni vytvořit si pořádnou šanci. Toho naopak využili hosté, kde se odraženém centru dostal k balonu Mattheus a i přes hlavu obránce jej dostal do branky. Domácí poté byli opět o něco aktivnější, avšak ani přes zvýšenou snahu se jim zatím vyrovnat nepodařilo.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Skvělý zákrok brankáře Kieszeka, který v nastavení chytá hlavičku z malého vápna, balon reflexivně vyráží nad branku!

45

Žlutou kartu dostává Gerso Fernandes (GD Estoril Praia), který vlétl po hlavě, tedy spíše kopačkami napřed, do Kayembeho. Po právu za tento zákrok obdržel žlutou kartu.

44

Bressan se od postranní čáry chystal centrovat, když v tom mu balon přeskočil přes kopačku a zamířil do autu.

43

Čas se krátí a zaútočit si chtějí i hosté, nesnaží se pouze bránit jednobrankový náskok. Směrem kupředu se jim ale zatím nedaří.

42

Domácí v závěru prvního poločasu tlačí. K hlavičce se ve vápna opravdu probojoval Postiga, možná jemně tečovaný balon ale skončil nad brankou.

40

Fraga u rohového praporku stáhl k zemi Mendyho, a tak si mohli standardky procvičit i hosté, z akce ale vykřesali pouze takovou polostřelu vedle branky.

39

A opět to samé... Estoril byl v útoku, když se o balon sám připravil zcela zbytečným faulem, tato akce se dala vyřešit i čistě, žádný protiútok nehrozil.

38

Domácí se pokoušeli zaskočit soupeře dlouhým centrem za obranu, na který si sbíhal Kayembe, avšak na toto byl krátký, jako první se k balonu dostal brankář Kieszek.

36

Co dnes bude hostující celek srážet jsou opravdu zbytečné fauly. Občas to jinak než faulem nejde, ale takto se zbytečně připravují o balon na útočné polovině.

35

Domácí tým se po inkasované brance nesložil a postupně se opět dostává do tempa a vytváří si tlak. Hosté zatím těží z jedné povedení, trochu náhodné, ale i tak vydřené akce.

34

Exekuce tohoto kopu se ujal Bressan, balon se nyní stočil až moc, a skončil tak vedle pravé tyče Kieszekovy branky.

33

Hráči Estorilu zbytečně faulují, je tu další standardka pro domácí celek, opět z velmi výhodné pozice.

32

32. Kieszek balon vyboxoval

32

Pořádná pumelice si to ze standardní situace namířila do vápna, polský brankář Kieszek si ale vyskočil a dokázal balon vyboxovat.

31

Luis musel zatáhnout za ruční brzdu a pomocí faulu obral o balon Yazaldeho. Je z toho standardní situace.

30

Domácí fanoušci, kterých je sice málo, jsou nyní velmi hlasití a je jasně slyšet, že s výkonem svých oblíbenců nejsou spokojeni.

29

Tarantini si zahrál na fotbalistu světových kvalit a po lehounkém kontaktu se ve vápně poroučel velmi ochotně k zemi. Rozhodčí mu tuto hereckou vsuvku ale správně neuvěřil.

28

Domácí se pokoušeli velmi rychle odpovědět, avšak centr do vápna nikoho nenašel, bude z toho ale rohový kop.

26

26. MATTHEUS - 0:1

26

Estoril právě vstřelilo branku!
Jedna z mála útočných akcí hostů končí brankou! Po centru do vápna se Mendy snažil zakončit hlavou, střetl se ale s brankářem. Balon se odrazil ke zcela volnému MATTHEUSOVI, který jej bez větších potíží, ačkoliv tečovaný, dopravil do branky – 0:1.

25

V posledních minutkách se hraje převážně ve středu hřiště, ani jeden celek se nemůže dostat do útoku.

23

Kayembe se dostal ve vápně do rovnocenného souboje rameno na rameno s jedním z protihráčů, po pádu se dožadoval penalty, rozhodčí byl ale nekompromisní.

22

Hosté se zmocnili míče a velmi rychle se přesunuli k pokutovému území Ria, avšak vše skončilo jen centrem do náruče brankáře, ten si s balonem hladce poradil.

21

Domácím se nedaří přechod do útočné fáze, je jim odpískán již třetí ofsajd v krátké době, to není moc pozitivní statistika.

19

Do vápna hostujícího celku mířil pěkný centr, na který si naskočil osamocený Postiga, v záklonu ale nedokázal hlavou míč přesně usměrnit, odehrál ho pouze nad sebe.

18

Pěkná akce Ria byla zakončena "pouze" jesličkami, dále se s balonem hráči v zelených dresech nedostali, obránci si s nimi již poradili.

17

Alfons Taira se rozhodl vzít na sebe zakončení rychlé akce, jeho střela ale skončila daleko vedle levé tyče domácí branky.

16

Hosté se pokoušeli dostat kupředu středem hřiště, vše ale opět skončilo pouze odevzdaným balonem směrem ke Cássiovi.

15

Tavares si v jednom z obyčejných soubojů uprostřed hřiště lehce pomohl přistrčením, rozhodčí mu tento zákrok okamžitě odpískal.

13

Postiga si opět sbíhal za obranu, avšak ani nyní se nedostal do zakončení, domácím je dnes podruhé odpískán ofsajd.

12

Hosté se po dlouhé době probojovali s balonem do útoku, Mendy si ale ve vzdušném souboji na hraně vápna pomohl rukou, a tak je mu odpískán útočný faul.

11

Postiga si nabíhal za obranu a už na něj mířila přihrávka, šel by zcela osamocen na brankáře, avšak poslední obránce nakonec dokázal balon tečovat a nepustit jej k domácímu útočníkovi.

10

Poslední minutky mají domácí lehkou územní převahu, kterou se hned snaží přetavit v úvodní branku, k té se ale zatím nemohou dopracovat.

9

Nakonec z toho byl pěkný pokus, který vyslal Edimar Fraga, branku ale o kousíček přestřelil, míč se nestihl stočit do šibenice.

8

Domácí se hnali kupředu, jeden z nich byl ale před vápnem faulován. Je z toho tak velmi zajímavá standardní situace.

7

Ačkoliv domácí celek může atakovat v tabulce příčky, které by jej posunuly blíže k Evropské lize, tak diváky moc nenalákal. Návštěva a atmosféra je podobná českému Jablonci.

6

Hra se velmi rychle dostává z jedné poloviny na druhou, žádnou větší akci si ale zatím ani jeden celek nevytvořil.

5

Postiga šel na polovině hřiště velmi ostře do skluzu proti Diegu Carlosovi. Rozhodčí mu po tomto zákroku ještě domlouvá, klidně ale mohl vytáhnout kartu.

4

Domácí tým se snaží hned v úvodu dostat soupeře pod tlak, to se mu ale nedaří, o míč se již poněkolikáté připravil vlastní chybou.

3

Rio Ave se také ihned vydalo kupředu, hráči byli ale až příliš aktivní, a dopustili se tak ofsajdu.

3

Esiti se ne kraji hřiště dopustil faulu na domácím Tarantinim, domácí se tak dostávají k balonu bez práce.

2

Hosté jsou stále na balonu, chystají se podruhé vhazovat na polovině domácího celku.

1

Úvodního výkopu se ujali domácí fotbalisté, ti však velmi rychle přišli o balon a museli se bránit první útočné akci hostů, balon ale skončil v zámezí.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Rio Ave FC: Cássio – Pedrinho, Edimar Fraga, Marcelo, Roderick, Renan Bressan, Tarantini, Wakaso, Kayembe, Hélder Postiga, Yazalde
Náhradníci: Guedes, Vilas Boas, Ukra, Pedro Moreira, Krovinović, Héldon, Rui Vieira

GD Estoril Praia: Kieszek – Anderson Luis, Yohan Tavares, Diego Carlos, Babanco, Afonso Taira, Mattheus, Esiti, Mendy, Gerso Fernandes, Léo Bonatini
Náhradníci: Georgemy, Michael, Diakhite, Diogo Amado, Pedro Botelho, Felipe Augusto, Matheuzinho

Rozhodčí: Antunes – Ribeiro, Brás.
Poslední vzájemné zápasy

Rio Ave – Estoril 3:0
Estoril – Rio Ave 2:2
Rio Ave – Estoril 2:1
Estoril – Rio Ave 1:5
Rio Ave – Estoril 1:2
Rio Ave FC má zatím na svém kontě 36 bodů a v tabulce domácímu celku patří slušné šesté místo. Domácí tedy bojují o evropské poháry a pokud by dnes získali tři body, posunou se na pátou pozic, která zaručuje Evropskou ligu. Z posledních pěti zápasů Rio Ave třikrát vyhrálo a dvakrát remizovalo a dnes chce také získat plný počet bodů.

GD Estoril Praia má bodů 30 a v tabulce mu patří devátá pozice. Ani hosté v posledních týdnech nehrají špatně, protože z posledních tří zápasů vybojovali sedm bodů a dnes chtějí sérii prodloužit.
Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Portugalská Primeira Liga má na programu poslední zápas 25. kola ve kterém přivítá Rio Ave celek Estorilu. Mírným favoritem tohoto zápasu je domácí celek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Rio Ave FC – GD Estoril Praia

1:3

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 81. Postiga – 26. Mattheus, 50. Mattheus, 57. Bonatini (pen.)

Karty:   56. Edimar Fraga (AVE) – 45. Gerso Fernandes (ETR), 60. Diego Carlos (ETR), 68. Taira (ETR)   79. Carlos (ETR)

Rio Ave FC: Cássio – Pedrinho, Edimar Fraga, Marcelo, Roderick, Renan Bressan (46. Krovinović), Tarantini, Wakaso (66. Pedro Moreira), Kayembe (46. Héldon), Hélder Postiga, Yazalde
Náhradníci: Guedes, Vilas Boas, Ukra, Pedro Moreira, Krovinović, Héldon, Rui Vieira

GD Estoril Praia: Kieszek – Anderson Luis, Yohan Tavares, Diego Carlos, Babanco, Afonso Taira, Mattheus (83. Diakhite), Esiti, Mendy (72. Michael), Gerso Fernandes (69. Diogo Amado), Léo Bonatini
Náhradníci: Georgemy, Michael, Diakhite, Diogo Amado, Pedro Botelho, Felipe Augusto, Matheuzinho

Rozhodca: Antunes – Ribeiro, Brás