Menu

Futbal

Juniorská liga (CZ)

AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava

4:0

koniec (2:0)

14.03.2016, 13:00 • TC Sparta, Vaníčkova • 23. kolo • Daniel Kubelka (@DanielKubelka) cz

Fortuna: 1.6 4.5 3.15

Ode mne je to pro tuto chvíli již vše, s konstatováním, že v souboji první celku tabulky se druhým uspěla pražská Sparta, která tak ještě navýšila svůj výrazný náskok na čele tabulky Juniorské ligy, se s Vámi loučím a přeji Vám krásně pondělní odpoledne. Nashledanou. (14:56:58)
Je dobojováno. Domácí fotbalisté přidali ke svému dvougólovému náskoku z první půle ve druhé pětačtyřicetiminutovce další dvě branky. V 82. minutě se prosadil střídající Vojtěch Kolman, jenž se prosadil vůbec poprvé v Juniorské lize. V samotném závěru zápasu se pak svoji sedmnáctou brankou v této sezoně prosadil David Čapek a upravil tak skóre utkání na konečných 4:0 pro letenský klub.

90

Konec zápasu.

90

90. David ČAPEK - 4:0

90

Sparta právě vstřelila branku!
Tak ještě jedna gólová akce v podání domácího celku přichází společně se závěrečným hvizdem! Zpoza pokutového území napřáhl ke střele DAVID ČAPEK a po prudké ráně po zemi míč zapadl přesně k pravé tyči hostující branky!

89

Pomalu, ale jistě, se přiblížil konec dnešního utkání a o vítězství Sparty již nemůže být pochyb. Jedinou nezodpovězenou otázkou tak zůstává, o kolik minut hlavní sudí Jahoda tento duel prodlouží.

88

Ještě před dalším střídáním v domácím týmu rozehráli hosté další rohový kop, centr mířící na hranici šestnáctky ale domácí defenziva v pohodě ubránila.

88

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Aleksandar Kitanovič, přichází Jakub Eichler.

87

Centr od rohového praporku odklidili domácí fotbalisté za brankovou čáru mimo tři tyče své branky, což znamená jediné, další roh pro Baník.

86

Domácí nyní odvrátili hostující útok jen za cenu rohového kopu.

85

Hostům dnes není přáno a znovu přemíra jejich snahy končí útočným faulem a tím pádem se budou modří muset znovu bránit.

83

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tomáš Cabadaj, přichází Šimon Těžký.

82

82. Vojtěch KOLMAN - 3:0

82

Sparta právě vstřelila branku!
Domácí přidávají třetí branku a o jejich dnešním vítězství se zdá být již rozhodnuto! Z pravé strany odcentroval před branku Baníku domácí kapitán Kadlec, Čapek sice nedokázal propálit hostujícího brankáře Chvěju, dorážející VOJTĚCH KOLMAN si však vedl o mnoho lépe a míč dokázal uklidit do sítě!

81

Hosté se ještě snaží s vývojem utkání něco udělat, nyní je však zastavuje útočný faul kousek před pokutovým územím Sparty. Rozehrávky se ujme domácí gólman Štorc.

Dnešní utkání sleduje 200 diváků.

80

Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Jakub Marek, přichází Namir Alispahič.

79

Domácí se pokusili zaútočit podél pravé postranní čáry, hosté dokázali před jedním ze sparťanských hráčů balon zakopnout za autovou čáru. Nicméně i nadále se budou muset bránit.

77

Další přerušení ve středu hřiště má na svědomí faul jednoho z domácích fotbalistů, hosté rozehrají svůj postupný útok po zemi.

75

Utkání se již pomalu dohrává. Tlak Sparty již není tak výrazný, jako tomu bylo po většinu zápasu a ani hosté se v těchto chvílích nedokáží výrazněji prosadit.

74

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ondřej Šíma, přichází Vojtěch Kolman.

74

Sparťané několikrát po sobě nyní rozehrávali ze středu hřiště po nedovolených zákrocích svých dnešních soupeřů.

73

Tentokrát se však před hostující brankou nic zvláštního nestane, centrovaný balon si ze vzduchu v pohodě stáhl brankář Chvěja do svých rukavic.

72

V probíhající 72. minutě vybojovali domácí fotbalisté jeden ze svých dalších rohových kopů.

69

Standardka z veliké vzdálenosti spíše vybízela k centrovanému míči do vápna, přesto to hosté zkusili přímou střelou na branku, ale ani k ní v podstatě nedošlo, balon totiž zastavila pevná domácí defenziva.

69

Rýsuje se šance pro ostravský Baník, který po nedovoleném zákroku jednoho z domácích hráčů rozehraje přímý volný kop.

68

Zato hostům se směrem vpřed nadále nedaří. Dlouhá přihrávka podél pravé čáry nebyla z nejpřesnějších a k balonu tak měl jako první domácí brankář Štorc.

67

Domácí se stále tlačí dopředu ve snaze navýšit své zasloužené vedení, nyní je však při jejich útočných choutkách zastavil odpískaný a odmávaný ofsajd.

66

S centrem na zadní tyč si dokázala baníkovská obrana poradit a jeho hráči budou mít možnost se zase na malou chvíli pomazlit s balonem.

65

Děj utkání se ale rychle navrátil do obvyklých míst, tedy do prostoru pokutového území kolem brankáře hostí, kde se Spartě podařilo vybojovat další rohový kop.

63

Zničehonic tak přišel náznak šance Baníku, když sražený centr z pravé strany přeletěl i brankáře Štorce a byl to tuším Marek, jehož hlavička končí vedle odkryté sparťanské klece.

62

Hra nyní trochu ztratila na svém tempu a poměrně často je kouskována, převaha Sparty však i nadále trvá.

61

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Filip Císařovský, přichází Martin Macek.

60

Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Ondřej Šašinka, přichází Jakub Šašinka.

59

Až po patnácti minutách druhého poločasu se hosté dostali na dostřel domácí branky, rána zpoza pokutového území ale letěla mimo klec Sparty.

57

Další ztráta balonu při snaze Baníku o postupný útok. Hosté stále marně čekají na střelecký pokus ve druhé půli.

56

Hosté se ve druhé půli ještě takřka nedostali k míči, natož aby dokázali ohrozit domácí brankou. Sparta jasně kontroluje utkání a svému soupeři nedává čuchnout.

55

Rudí se bezprostředně po rohu neprosadili, jenže i zásluhou chyb hostující obrany se dostali do dobré šance, jenže Piško místo střely z výborné pozice ve vápně ještě přihrávkou hledal lépe postaveného spoluhráče a to dělat neměl, neboť jeho nahrávka byla tuze nepřesná.

55

Tlak na obranu Ostravy nadále pokračuje a výsledkem je další rohový kop pro domácí celek.

54

Sparťané se ze standardky nedokázali prosadit, stále se však drží na míči v těsné blízkosti hostující branky.

53

Domácí se i nadále tlačí do zakončení a za svou aktivitu jsou odměněni standardní situací kousek před pokutovým územím Baníku.

52

52.

52

Další povedená akce Sparty, která ale třetí brankou ve Chvějově síti nekončí! Na centr z pravé strany si na zadní tyči naskakoval Čapek, chyběl mu však malý kousek, aby balon zasáhl ideálně a hlavou ho poslal do branky!

52

Sparťané se pokusili dostat míč do vápna z pravé strany po zemi, jejich přihrávku ale stačila včas přečíst obrana Baníku a balon odkopnout do bezpečí.

51

Po předchozím, poněkud emotivnějším okamžiku, se hra nyní odehrává ve středu hrací plochy. Balon mají i nadále ve své moci hráči domácího klubu.

49

Emoce nyní vládnou v pokutovém území hostů, kde se nejprve po rychlém kontru Sparty dostal k zakončení jeden z jejích hráčů, proti vyběhnuvšímu brankáři hostů ale neuspěl. Akce domácích však ještě pokračovala a po centru Kadlece z pravé strany, se v šestnáctce o míč rval jeden z fotbalistů v rudém dresu, který v těsném souboji s obráncem Baníku padl k zemi. Penalta se však pískat nebude..

48

Hosté kombinují s balonem ve středu hřiště, v jejich hře je ale stále spousta nedostatků a tak má jejich hra do ideálu poměrně daleko.

47

O další kolmou přihrávku, která by vyslala sparťanského útočníka směrem vůči brance Baníku, se pokusili domácích, ale i nyní jejich snaha ztroskotala na defenzivě hostů, která dobře přečetla hru.

46

Cabadaj se pokusil dlouhým nákopem najít do vápna nabíhajícího Šímu, před ním ale míč sebral brankář Chvěja.

46

Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Radim Plesník, přichází Radim Čech.

46

Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Denis Granečný, přichází Kamil Půda.

46

Začal druhý poločas.
Hráči obou týmů se již pomalu vrací na hrací plochu, což znamená jediné, druhá půle začne již za několik málo okamžiků!
Druhý poločas začne přibližně v 14:03.
Skončila úvodní půle šlágru 23. kola Juniorské ligy, ve kterém hostí Sparta na svém hřišti tým ostravského Baníku a zatím je to jednoznačně její zápas. Domácí měli po celou první pětačtyřicetiminutovku jasnou převahu a mohou snad litovat jen toho, že ji dokázali přetavit pouze ve dvě branky, neboť jejich aktivita by si zcela jistě zasloužila větší gólové ohodnocení.

45

První poločas skončil.

44

44. Tomáš CABADAJ - 2:0

44

Sparta právě vstřelila branku!
Domácí se pokusili zahrát perfektní signál, kdy míč poslali po zemi do prostoru penaltového puntíku, odkud se nedokázal prosadit Sáček, jehož rána byla zblokována. Balon se však odrazil na pravou stranu na volného TOMÁŠE CABADAJE, který ho z ostrého úhlu poslal do ostravské branky!

43

Ještě jedna standardka bude k vidění v první půli a k dispozici ji budou mít domácí hráči, po faulu napravo od pokutového území Baníku.

42

Na pravé straně hřiště se pěknou individuální akci prezentoval jeden ze Sparťanů a následně se kolmicí pokusil vysunout vpřed nabíhajícího Šímu, ten se však v době přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení a domácí o balon přijdou.

41

Domácí rychle rozehráli a už opět ohrožují hostující branku. Po autovém vhazování z levé strany se k balonu zpoza šestnáctky dostal Sáček a stříleným centrem hledal některého z volných spoluhráčů ve vápně, balon si však jako první našel jeden z obránců v modrém dresu.

40

Dlouhý centr do vápna sice Štorc nedokázal udržet, balon si však pohlídal dobrou hrou tělem a nakonec jej ukryl do svých rukavic.

40

Pomalu se blíží konec úvodní pětačtyřicetiminutovky, hosté po faulu u levé postranní čáry vybojovali standardní situaci.

39

Kitanovič se pokusil uvolnit po levé straně hřiště, míč však důrazným odkopem poslal za autovou čáru jeden z bránících hráčů Baníku.

38

Chvěja si poradil s centrem domácích z pravé strany, který se stáčel k bližší tyči jeho branky a v pádu míč zastavil.

35

Baníkovcům se směrem dopředu příliš nevede a Štorc marně čeká na vážnější zákrok v prvním poločase. Po další nepřesnosti v rozehrávce Ostravy tak alespoň uvede míč do hry po odkopu od své branky.

34

Hostující defenziva nyní neví, kde ji hlava stojí a ve vápně pozapomněla na zcela volného Ondřeje Šímu, který dostal perfektní přihrávku vzduchem, avšak hlavou ji nedokázal umístit mezi tři tyče hostující svatyně!

33

Domácí se i po vstřelené brance znovu tlačí před Chvěju, nyní se však prosadit nedokázali a tak bude hostující brankář odkopávat od své branky.

31

31. Ondřej ŠÍMA - 1:0

31

Sparta právě vstřelila branku!
Domácí se trochu krkolomně, ale zcela zaslouženě ujímají vedení! Centr z pravé strany Chvěja nejistým zákrokem odrazil pouze na nohu bránícího Meschaninova, od něhož se balon odrazil obloučkem za záda hostujícího brankáře, kde míč pohodlně dorazil do sítě ONDŘEJ ŠÍMA!

31

Štorc si stáhl míč ze vzduchu a domácí mohou rozehrát.

30

Balon zamířil po centru od rohového praporku na zadní tyč, kde ho hlavou mimo hřiště poslal jeden z domácích hráčů. Rohový kop Baníku se tak bude opakovat, zahrávat se bude ze druhé strany.

29

Hosté po delší době zahrozili před domácí brankou a jen kvůli dobré obranné práci Sparty budou zahrávat rohový kop!

28

Dlouhý balon nyní mířil z hloubi pole do pokutového území Sparty na nabíhajícího Čapka, ten byl však dobře bráněn a tak jeho pokus o zakončení hlavou vcelku logicky skončil mimo domácí klec.

27

Čapek se pokusil využít trochu volného prostoru na levé straně šestnáctky k centru na zadní tyč, ten však nebyl příliš přesný, míče se chopili hosté a navíc byli faulováni.

26

Hostům se ale stále nedaří výrazněji ohrozit domácí branku, ba co víc, se k ní ani přiblížit. V jejich hře je i nadále velké množství nepřesností, nutno však podotknout, že na tom má výrazný podíl i výtečná hra domácích v obraně.

25

Hostům se nyní povedlo ubránit domácí útočnou akci a mohli vyrazit do otevřené obrany Sparty, jeden z domácích hráčů však ještě na půlící čáře takticky fauloval a hlavní sudí Jahoda musel přerušit hru.

24

Znovu balon léta v těsné blízkosti pokutového území Baníku a jeho obrana má plné ruce i nohy práce, aby udržela čistý štít.

22

Hosté se snaží vrátit do zápasu, nedaří se jim však udržet míč na svých kopačkách a velice brzy ztrácí míč ještě v předfinální fázi své kombinace.

21

I před sparťanskou brankou nyní mohlo být pořádně "veselo", ale před nabíhajícím Šašinkou na poslední chvíli balon odkopl jeden z domácích hráčů.

20

20. Domácí v obrovské šanci přestřelují hostující branku!

20

Dějí se to věci před hostující brankou. Sparťané se dostali k rychlému kontru a po chytré zadovce pálil jeden z hráčů v rudém nad Chvějovu klec!

19

Hostující defenziva je v posledních minutách pod velkým tlakem a Sparta náležitě ukazuje, že je lídrem celé soutěže zcela zaslouženě. Situaci dva na dva se nyní pokusil vyřešit Šíma invididuálně středem hřiště, narazil však před vápnem na posledního bránícího hráče soupeře, který jej o balon připravil.

18

Tentokrát ale domácí tak nebezpeční jako při poslední podobné šanci nebyli a přetažený centr na zadní tyč nedokázal Kitanovič udržet na hřišti.

18

Další standardka pro domácí celek přijde poté, co při snaze o únik po pravé lajně byl nedovoleným způsobem zastaven jeden z domácích fotbalistů.

17

Hosté se po delší době dostali s míčem na útočnou polovinu a alespoň na chvíli se jim daří otupit narůstající tlak domácího mužstva.

15

15. Chvěja na poslední chvíli vyrazil balon již mířící do odkryté branky Baníku!

15

A další velká šance na straně Sparty, když na vysoký centr nedosáhl nikdo z ostravských fotbalistů a balon mířící do branky hostů po hlavičce jednoho z domácích hráčů na poslední chvíli vyrazil brankář Chvěja!

14

14. Perfektně zahranému přímáku domácích chybělo jediné, aby balon netrefil levou tyč hostující branky!

14

Jen několik málo centimetrů nyní chybělo domácím, aby se ujalo vedení v zápase! Sparťané zvolili přímou střelu na branku a balon se po ráně jednoho z nich otřel o levou tyč hostující branky!

13

Domácí vybojovali balon ve středu hřiště a poté, co si jej z pravé strany na střed navedl jeden z fotbalistů v rudém a byl přitom sražen k zemi, vybojovali domácí zajímavou standardní situaci.

11

Výtečný zákrok si na druhé straně hřiště připisuje Chvěja, který vychytal z pravé strany šestnáctky střílejícího domácího fotbalistu!

10

Sparťané nyní trochu zaváhali při bránění dlouhého centru před vlastní šestnáctku a k balonu se málem dostal důrazně napadající Červenka.

10

Domácí se dostali k odraženému balonu a ve čtyřech proti třem postupovali proti hostující brance, centr z pravé strany do prostoru penalty ale nedokázali hráči Sparty nikterak zužitkovat.

8

Hosté se pokusili zahrozit po levé straně hřiště, domácí obrana ale dlouhou přihrávku podél lajny dokázala zastavit.

8

Dlouhý centr na zadní tyč dokázala obrana Baníku odvrátit, domácí se však ještě udrželi na balonu a na střelu si jej po chvíli rovnal Kitanovič, jehož ránu zpoza pokutového území ale dokázali hosté zblokovat.

7

Přímý volný kop pro Spartu od pravé lajny kousek od šestnáctky Baníku.

6

Následný rohový kop již žádné větší nebezpečí před brankou Sparty nepřinesl a domácí tak mohou v klidu rozehrát svůj postupný útok.

5

První velkou šanci měl na kopačce hostující Behan, který na levé straně šestnáctky postupoval proti brankáři Štorcovi, který však jeho střelu po zemi dokázal vyrazit na rohový kop!

5

A znovu si zachytá i Chvěja, který stejně jako jeho kolega v domácí brance lapil do rukavic přetažený centr.

4

Dlouhý balon nyní mířil na nabíhajícího útočníka Baníku Marka Červenku, blíže k němu však měl domácí brankář, který míč ukryl do do svých rukavic.

3

Rychle ven z branky nyní musel hostující gólman Chvěja, který vyběhl až na hranici pokutového území, aby míč odkopl před nabíhajícím sparťanským útočníkem.

2

Centr z rohu hřiště se ale hráčům v modrém nepovedl a míč se zakroutil až za brankovou čáru, což ještě ve výskoku jistil domácí brankář Štorc.

1

Hosté zahrozili hned z prvního útoku a po centru z pravé strany, který musela na poslední chvíli hasit sparťanská defenziva, vybojovali úvodní rohový kop utkání.

1

Utkání právě začalo.
Rozehrávky na začátku první půle se ujmou ostravští fotbalisté.
Hráči obou týmů právě přichází na trávník v tréninkovém centru Sparty na Strahově. Počasí vypadá velice dobře a tak věřme, že nic nebrání tomu, abychom viděli skutečně atraktivní utkání.
Úvodní sestavy:

AC Sparta Praha: Štorc – Hovorka, Piško, Kadlec (C) – Sáček, Cabadaj, Kitanovič, Záviška, Císařovský – Šíma, Čapek.
Náhradníci: Zavadil – Těžký, Eichler, Macek, Rajmon, Kolman

FC Baník Ostrava: Chvěja – Plesník, Meschaninov, Strakoš, Granečný – Šichor, Behan, Marek, Karčmář (C) – Červenka, O. Šašinka.
Náhradníci: Matějka – Čech, Alispahič, J. Šašinka, Růda.

Rozhodčí: Jahoda – Machač, Míč.
Vzájemné zápasy

Oba týmy se spolu v letošní sezóně již jednou utkaly. Stalo se tak na začátku září loňského roku a v utkání hraném na ostravské půdě zvítězili tehdy domácí fotbalisté po výsledku 2:1 a připravili sparťanům jednu z pouhých tří porážek v tomto ligovém ročníku.
AC Sparta Praha

Letenský klub v letošním ročníku Juniorské ligy doslova válcuje své soupeře a to ve velkém stylu! V jedenadvaceti odehraných zápasech zaznamenali sparťané osmnáct výher při zisku 54 bodů. Na svého dnešního soupeře tak mají úctyhodný náskok 13 bodů. Pražané disponují nejlepším útokem ligy a zároveň nejpevnější obranou a i díky tomu jejich série úspěchů čítá již dvanáct vítězných utkání v řadě! Naposledy domácí fotbalisté okusili chuť porážky v září loňského roku..

Poslední zápasy

Slavia Praha – Sparta Praha 0:2
Sparta Praha - Jablonec 2:0
Fotbal Třinec – Sparta Praha 0:1

Nejlepší střelec

David Čapek – 16 gólů
FC Baník Ostrava

Hostující celek má odehráno dvacet utkání, ve kterých se hned třináctkrát radoval z vítězství a se ziskem 41 bodů drží druhou příčku tabulky Juniorské ligy. Ostravanům vyšel úvod do jarní části soutěže, když vyhráli oba své duely, v Jihlavě a doma s Brnem, a společně s úspěchy ze závěru podzimu se série jejich výher prozatím zastavila na čísle čtyři!

Poslední zápasy

Baník Ostrava – Zbrojovka Brno 1:0
Vysočina Jihlava – Baník Ostrava 2:5
Baník Ostrava – Slavia Praha 4:0

Nejlepší střelec

Marek Szotkowski – 16 gólů
Příjemné pondělní odpoledne, vítám Vás při sledování online přenosu z utkání fotbalové Juniorské ligy, ve kterém nabídneme šlágr 23. kola, utkají se vedoucí celek tabulky, AC Sparta Praha a aktuálně druhý tým soutěže, FC Baník Ostrava!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava

4:0

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 31. Šíma, 44. Cabadaj, 82. Kolman, 90. Čapek

AC Sparta Praha: Štorc – Hovorka, Piško, Kadlec (C) – Sáček, Cabadaj (83. Těžký), Kitanovič (88. Eichler), Záviška, Císařovský (61. Macek) – Šíma (74. Kolman), Čapek.
Náhradníci: Zavadil – Těžký, Eichler, Macek, Rajmon, Kolman

FC Baník Ostrava: Chvěja – Plesník (46. Čech), Meščaninov, Strakoš, Granečný (46. Půda) – Šichor, Behan, Marek (80. Alispahič), Karčmář (C) – Červenka, O. Šašinka (60. J. Šašinka).
Náhradníci: Matějka – Čech, Alispahič, J. Šašinka, Růda.

Rozhodca: Jahoda – Machač, Míč

Diváci: 200