Menu

Futbal

Európska liga

R.S.C. Anderlecht – Šachtar Doneck

0:1

koniec (0:0)

17.03.2016, 21:05 • Osemfinále • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Šachtar Doneck si v Bruseli postrážil náskok z prvého duelu. Na pôde Anderlechtu nedostal ani gól a keď v závere jeden strelil, odváža si postup do štvrťfinále. Súpera spozná už zajtra niečo po 13:00 SEČ. (22:55:28)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

90+3. Eduardo (SAC) - 0:1

90+3

Doneck dal gól!
Striedajúci EDUARDO to ale uzavrel gólom, keď dostal pred Protom veľmi veľa miesta a dokázal dostať loptu do siete. Nezasiahol ani obranca na bránkovej čiare.

90+2

Rakyckyj ešte zamestnal brankára Prota, ktorému kopol priamo kop z nejakých 25 metrov veľmi prudko priamo pod brvno, odkiaľ Belgičan vyrazil v poslednej chvíli.

90+1

Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Marlos, prichádza Eduardo.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Sylla po pase na hranicu šestnástky sklepol loptu pred ňu pre Tielemansa, strela mladučkého Belgičana ide neskutočne vysoko nad bránu.

89

Domáci sa stále snažia a v okolí šestnástky hostí sú to náročné súboje o loptu. Po centri sprava prichádza odvrátenie na rohový kop.

88

Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Viktor Kovalenko, prichádza Ivan Ordec.

87

Anderlecht následne veľmi rýchlo získal rohový kop a aj keď sa Okaka tlačil do zakončenia, cez pozornú defenzívu súpera sa mu to nepodarilo.

86

86. Serigne Mbodji (AND)

86

Dva ostrejšie súboje pri autovej čiare a ten druhý končí ďaľšou červenou kartou, tentoraz pre Mbodjiho, ktorý nezvládol emócie a zbytočne kopol Ferreyru. Ten ho tesne pred tým fauloval.

84

Kučer tento zápas nedohrá, pretože fauloval Okaku za cenu žltej karty a keďže jednu má, musí ísť pod sprchy skôr. Ešte kus zdržuje hru, ale pomaly odchádza preč.

84

Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Taison, prichádza Dentinho.

82

Defourov roho hlavou zakončoval Mbodji, mieril vedľa brány Pyatova, čo si už hostia postrážili.

82

Žltú kartu dostáva Taras Stepanenko (Šachtar Doneck).

81

Tielemans roztiahol hru zo stredu do krídla, kde stál pripravený Defour, avšak cez Ismailyho sa k ničomu nedostal, bude to roh.

80

80. Taison (SAC), Silvio Proto (AND)

80

Rýchly protiútok hostí sa dostal z krídla až pred šestnástku, odkiaľ vypálil Taison veľmi tvrdo a nebezpečne k žrdi, jeho ranu Proto vyrazil pred prechodom do siete.

78

Striedanie v tíme R.S.C. Anderlecht: z ihriska odchádza Bram Nuytinck, prichádza Idrissa Sylla.

77

Hassan stratil loptu na polovici súpera a dopredu vyráža Marlos, ktorý veľmi rýchlo dostal loptu na polku súpera, kde sa akcia hostí mierne zastavila, ale získali čas, aspoň.

74

Srnov dlhý aut dopredu sa neujal, pretože jeho spoluhráči ho len predĺžili na kopačky hráčov vo fialovom.

72

Marlos sa pokúsil dostať loptu preč z vlastnej polovice ihriska, avšak hodil si ju okolo dvoch hráčov súpera len do autu, kde jeho snahu zastavili arbitri.

71

Striedanie v tíme R.S.C. Anderlecht: z ihriska odchádza Stéphane Badji, prichádza Youri Tielemans.

71

Striedanie v tíme R.S.C. Anderlecht: z ihriska odchádza Imoh Ezekiel, prichádza Mahmoud Hassan.

69

Nákop zo zadných radov domáceho tímu dopredu po krídle síce hostia zastavili, ale Okaka si robí cestu stredom až do šestnástky. Pred ňou skončil a následný center sa neujal.

68

Acheampong to momentálne nezvládol, jeho pas z krídla skončil niekde mimo ihriska.

68

Deschantov prudký center z malého vápna súpera odchádza veľmi rýchlo preč, lenže hráči Anderlechtu ostávajú nasťahovaní pred šestnástkou súpera.

66

Žltú kartu dostáva Imoh Ezekiel (R.S.C. Anderlecht).

65

Taison dostal v šestnástke miesto cez Nuytincka k strele a tak to využil. Pálil však z kroku a preto bránu aj s tečom minul.

63

Srna spracoval pas na krídle, veľmi rýchlo si loptu pripravil na center, lenže ten sa mu nepodarilo nasmerovať na žiadneho zo spoluhráčov.

62

Po chvíli mal chorvátsky obranca šancu na opravu, tentoraz lopta pristála v náručí brankára Prota.

61

Marlos našiel pasom do krídla Srnu, ktorý sa oprel do lopty z prvej a poslal center, lenže ten neprešiel.

61

Okaka sa chytá za hlavu, avšak roh to nebude, aj keď sa o to útočník domácich dožadoval.

59

Na kolmicu do šestnástky hostí si nabehol Acheampong, ktorému sa dokonca podarilo dotknúť sa v nerovnom súboji so Stepanenkom lopty, no poslal ju strašne pomaly vedľa brány.

58

Srna ostáva pri rohovej zástavke ležať na zemi po súboji s Deschantom, ktorý ho sklzom mierne zasiahol, no najprv loptu, takže sa faul nepíska. Odkopávať bude Pyatov.

58

Najarov prudký center na hranicu šestnástky sa nedostal k Okakovi, pretože ho jeden z hostí odkopol, avšak len nad seba, no lopta dopadla priamo k Pyatovovi.

56

Anderlchet stupňuje svoj tlak, lenže tentoraz si musí oddýchnuť, keď nezvládol roh a protiútok hostí zastavil faulom Badji.

55

Rýchla kolmica do krídla našla Praeta a ten okamžite centruje, nasledovať bude roh.

54

Okaka z krídla vnikol do šestnástky po tom, čo Kučer posielal zlú prihrávku Pyatovovi. Útočník Anderlechtu ešte hľadal spoluhráčov pod sebou, jeho prihrávka presná nebola.

52

Na Deschantov pas skákali dvaja hráči Anderlechtu, no preč loptu dostal Kučer, ktorý následne zrazil aj center z druhej strany a protiútok hostí faulom zastavil Najar.

51

Najprv neprešiel Ezekielov pokus a následne ani ten od Defoura. Obidva boli zablokované.

50

Najar si nenormálne dobre spracoval loptu pri postrannej čiare cez Marlosa a následne sa dokonca dostal aj k centru, lenže ten našiel iba Srnu.

47

Srnov center na prvú žrď ešte domáci odvrátili, ale Marlos následne jednou kľučkou oklamal štyroch protihráčov. Aj tak mu to nepomohlo, poslal hrozný center.

47

Žltú kartu dostáva Olivier Deschacht (R.S.C. Anderlecht).

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas nám góly a ani výraznejšie šance nepriniesol a Šachatr si zatiaľ stráži postup cez belgický Anderlecht. Uvidíme, čo prinesie druhé dejstvo.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

44

44. Ismaily (SAC)

44

Ismaily si ako ľavý obranca nabehol veľmi vysoko, pretože sa mu otvorila celá ľavá strana, zbehol si do šestnástky a po prihrávke na jeho osobu strieľal tesne vedľa brány Prota.

43

Prihrávka z krídla na hranicu šestnástky hľadala Ezekiela, tomu lopta preskočila nohu a ušla k Pyatovovi.

42

Hráči belgického klubu si posúvajú loptu v strede poľa, avšak narážajú na dobre sformovanú defenzívu súpera a preto sa im nedarí dostať sa do zakončenia, alebo streleckej pozície.

40

Po Ezekielovom faule ide pomaly dopredu Ismaily, avšak pri postrannej čiare je niekoľkokrát zastavený a musí len vhadzovať.

37

Defourov center z hranice šestnástky do nej hostia dostali von a aj keď Acheampog loptu vrátil, zakončenie Deschanta išlo veľmi vysoko nad.

36

Žltú kartu dostáva Olexandr Kučer (Šachtar Doneck).

35

Marlos dostal loptu pred šestnástku a hru následne roztiahol do krídla, kde bol Srna, no jeho center dopadol katastrofálne nad bránou súpera.

33

Center zľava hľadal v šestnástke Ferreyru, pred ním sklzom zakročil Mbodji a odkopol.

32

Hra sa nám ocitla v strede poľa, kde sa usadila a nevie sa dostať vpred ani vzad na žiadnu stranu.

30

Rohový kop ale pre domácich úspešne nedopadol a z nasledujúceho protiútoku navyše prišla strela Taisona, priamo do miest, kam mal Proto dopad.

29

Acheampong nedokázal na krídle cez svojho protihráča odcentrovať, získal aspoň rohový kop.

27

Domáci dokázali odvrátiť Srnov center síce len k Stepanenkovi, avšak jeho okamžitá prihrávka späť doprava na svojho kapitána nebola presná.

25

25. Serigne Mbodji (AND)

25

Najar stratil loptu v strede poľa a tak mohli ísť dopredu hostia, no po aute prišiel aj faul, takže rozohrávať dopredu budú domáci.

22

Mbodji dostal loptu do brány po tom, ako vyhral hlavičkový súboj, lenže hlavný arbiter ukazuje, že fauloval. Dá sa o tom pochybovať, ale mohol to nechať tak už len pre krásu tej hlavičky...

21

Defour dostal ešte pred zahraním priameho kopu žltú kartu a následne svojim pasom nenašiel žiadneho zo spoluhráčov, no nasledovať bude roh.

21

Žltú kartu dostáva Steven Defour (R.S.C. Anderlecht).

21

Praet sa ocitá na zemi po súboji s Ismailym, Anderlecht dostane k dispozícií priamy kop z nejakých 30 metrov.

20

Acheampong vnikol z krídla do šestnástky a časoval prihrávku pomedzi niekoľkých hráčov súpera na druhú stranu pre Okaku, jeden z hostí odkopol.

18

Okaka sa vrátil hlbšie do stredu poľa vypomôcť defenzíve svojho celku, čo vyplynulo vo faul od Stepanenka na jeho osobu.

17

Srna si pýta po faule na svoju osobu na krídle žltú pre protihráča, ktorý ho zasiahol lakťom, no tá neprichádza.

15

Žltú kartu dostáva Marlos (Šachtar Doneck).

14

Najar síce sprava nedokázal dostať loptu do šestnástky, po prenesení sa to už podarilo. Aj keď ju hostia dostali preč, Marlos fauloval.

12

Žltú kartu dostáva Bram Nuytinck (R.S.C. Anderlecht).

11

Najarov center zachytil síce Okaka, no vytlačil sa tým zo šestnástky a tak sa tam snaží Acheampong poslať loptu späť, čo sa aj podarilo, no nenašiel žiadneho spoluhráča.

9

Prvý rohový kop duelu mali k dispozícií hráči Andrelechtu, našiel však len hráčov súpera a Srna následne pohodlne odkopol na polovicu súpera.

8

Centrovanú loptu sa hráčom z ukrajinského tímu na niekoľkokrát nepodarilo odkopnúť do bezpečia a preto svoje šťastie vyskúšal Defour, spoza šestnástky mieril vedľa brány.

6

Prihrávka zo stredu poľa hľadala na hrote pokrytého Okaku, ktorý však chcel z prvej prihrať na spoluhráčov, no tento úmysel mu nevyšiel.

4

Marlos dostal loptu sprava až do šestnástky, kde ju prenechal Ferreyrovi, avšak jeho prihrávka vzduchom do šestnástky išla len nad Protovu bránu.

3

Acheampong prišiel v strede poľa o loptu a Šachtar tak pomaly začína kombinovať od vlastného brankára, zatiaľ čo domáci hráči nejavia väčší pressing.

2

Vysoký pas zo zadných radov hostí dopredu sa neujal, lopta nebola presná a končí za bránkovou čiarou bez dotyku.

1

Výkop patril hosťom, ktorý majú náskok o dva góly a tak bude hlavne na domácich, či sa pobijú o šancu dostať sa medzi osem najlepších.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

R.S.C. Anderlecht: Proto (C) – Najar, Mbodji, Nuytinck, Deschacht – Badji, Defour – Praet, Acheampong – Okaka, Ezekiel.
Náhradníci: Roef – Đuričić, Conté, Heylen, Sylla, M. Hassan, Tielemans.

Šachtar Doneck: Pjatov – Srna (C), Kučer, Rakyckyj, Ismaily – Malyšjev, Stepanenko – Marlos, Kovalenko, Hladkij – Ferreyra.
Náhradníci: Sarnavskij – Wellington Nem, Dentinho, Bernard, Ordec, Eduardo..
Prvý zápas

Šachtar Doneck 3-1 R.S.C. Anderlecht

Góly:
21. Taison, 24. Kučer, 79. Eduardo – 69. Acheampong

Karty: 54. Badji (AND), 86. Mbodji (AND)

Držanie lopty: 48 % : 52 %.
Strely na bránu: 7:2. Strely mimo: 4:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 10:12.
R.S.C. Anderlecht

Posledných päť duelov

Anderlecht – Kortrijk 3-0
Šachtar – Anderlecht 3-1 (EL)
Mouscron – Anderlecht 2-1
Anderlecht – Standart 3-3
Olympiakos – Anderlecht 1-2pp (EL)

Najlepší strelci

1. Acheampong 4
2. Gillet 3
3. Okakachuka 2

Šachtar Doneck

Posledných päť duelov

Dnepropetrovsk – Šachtar 4-1
Šachtar– Anderlecht 3-1 (EL)
Šachtar – Vorskla 3-1
Vorskla – Šachtar 0-4 (pohár)
Schalke – Šachtar 0-3 (EL)

Najlepší strelci

1. Ferreryra, Marlos, Eduardo, Kucher, Taison, Kovalenko 1
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

R.S.C. Anderlecht – Šachtar Doneck

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 90+3. Eduardo

Karty:   12. Nuytinck (AND), 21. Defour (AND), 47. Deschacht (AND), 66. Ezekiel (AND) – 15. Marlos (SAC), 36. Kučer (SAC), 82. Stepanenko (SAC)   84. Kučer (SAC)   86. Mbodji (AND)

R.S.C. Anderlecht: Proto (C) – Najar, Mbodji, Nuytinck (78. Sylla), Deschacht – Badji (71. Tielemans), Defour – Praet, Acheampong – Okaka, Ezekiel (71. M. Hassan).
Náhradníci: Roef – Đuričić, Conté, Heylen, Sylla, M. Hassan, Tielemans.

Šachtar Doneck: Pjatov – Srna (C), Kučer, Rakyckyj, Ismaily – Malyšjev, Stepanenko – Marlos (90+1. Eduardo), Kovalenko (88. Ordec), Taison (84. Dentinho) – Ferreyra.
Náhradníci: Sarnavskij – Wellington Nem, Dentinho, Bernard, Ordec, Eduardo, Hladkij.

Prvý zápas: Doneck - Anderlecht 3:1