Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Getafe CF – SD Eibar

1:1

koniec (1:0)

18.03.2016, 20:30 • 30. kolo • Róbert Gašpárek

Dnešný zápas nebol pre oko diváka príliš atraktívny. Videli sme zopár pekných akcií na oboch stranách, ale nebola to žiadna sláva. Hostia hrali v druhom polčase perfektne a dokázali vyrovnať nepriaznivý stav. Odo mňa to je na dnes všetko. Prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (22:25:43)
Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:12.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Borja Bastón, prichádza Ion Ansotegi.

90+1

Štvrtý rozhodca nastavuje ešte 4 minúty zápasu.

90

Hosťujúci útočník sa dostal do veľkej príležitosti! Stál tvárou tvár brankárovi, ale v klúčovom momente nedokázal brankára prehodiť.

87

87. Borja Bastón (EIB) - 1:1

87

SD Eibar dáva gól!
Tak predsalen. BORJA BASTÓN striela veľmi elegantný gól pätičkou. 1:1! Bez asistencie.

86

Wanderson centroval do vápna, kde sa nachádzal jeden jeho spoluhráč, ale lopta sa k nemu nedostala. Výborne sa tam vrátil obranca Eibaru a tento úmysel zlikvidoval.

85

Hosťujúcim hráčom sa zatiaľ veľmi nedarí nájsť recept na domácu obranu a len veľmi ťažko sa dostávajú do nejakých šancí.

84

Inuj sa po perfektnej indviduálnej akcii dostal až do vápna, kde po odobraní lopty až moc okato spadol na trávnik. Toto mu hlavný rozhodca nezožral.

82

Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Keko, prichádza Sergi Enrich.

81

Rohový kop bol obranou Eibaru odvrátený.

80

Vazquez sa teraz dostal do výbornej pozície na skórovanie. Asi z desiatich metrov pálil na bránu, ale Riesgo bol na tento jeho pokus pripravený a loptu vyráža na rohový kop.

79

V posledných minútach sledujeme celkom neatraktívny vývoj zápasu, bez nejakých vážnejších ohrození alebo zaujímavých kombinácii. Hraje sa prevažne v strede ihriska a táto hra je doplňovaná nepresnými prihrávkami a faulami na oboch stranách.

77

Z voľného kopu sa nič zaujímavé neudialo.

76

A máme tu ďalší faul hostí. Domáce Getafe bude mať možnosť ďalšieho voľného kopu z veľkej vzdialenosti.

75

Wanderson sa rozšprintoval smerom dopredu, ale tam jeho výlet skončil a obranca mu loptu vypichol.

75

Center z rohového kopu končí v rukaviciach Riesgoa.

74

Getafe má možnosť rohového kopu.

74

Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Adrián González, prichádza Jota.

73

Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Emiliano Velázquez, prichádza Juan Rodríguez.

69

Emiliano Velazquez si pýta pomoc lekárov bolestivým výrazom v tvári. Uvidíme, aké vážne to sním je.

68

A videli sme teraz tyčku aj na strane Eibaru. Inuj sa pekne uvoľnil od dotierajúceho obrancu a slabou, ale presnou strelou mieril presne do ľavej žrde.

68

Wanderson po prihrávke Pereiru vystavený ofsajdu.

66

Prihrávka na Bastóna neprešla obranov Eibaru a ihneď zakladali protiútok, z ktorého sa v konečnom dôsledku nič zaujímavé nestalo.

65

Žltú kartu dostáva Álvaro Pereira (Getafe CF) po faule na Keka.

63

Wanderson už nestihol dobehnúť dlhý pas, ktorý naňho vyslal jeho spoluhráč. Lopta končí mimo hry.

62

Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Stefan Šćepović, prichádza Víctor.

61

Getafe malo možnosť voľného kopu z väčšej vzdialenosti. Center našiel voľného Vazqueza vo vápne a hlavou trafil loptu do pravej žrde!

60

Suaréz teraz pekne zapracoval v obrane a obral o loptu svojho protihráča skôr, ako sa s ňou dostal do vápna.

59

Junca sa v obrane dostal k lopte a volí istotu a loptu odkopáva do outu.

57

Centrovaná lopta po voľnom kope bola zblokovaná a ihneď odkopnutá, čo najďalej od vápna Eibaru.

56

Žltú kartu dostáva Mauro dos Santos (SD Eibar).

56

Wanderson padá na trávnik a rozhodca píska faul. Domáci majú možnosť voľného kopu z veľkej vzdialenosti.

54

Hosťujúci stredopoliar sa snažil preniesť hru na druhú stranu ihriska, ale tento pokus zachytil jeden z domácich obrancov a ihneď zakladali protiútok, ktorý stroskotal v polovici ihriska.

52

Hostia si v posledných okamihoch vytvárajú menší tlak. Hosťujúci hráč centroval do vápna, to neznamenalo väčšie ohrozenie, ale následne sa k lopte dostal Bastón, ktorý loptu strielal priamo do dobre postaveného brankára.

51

Inuj vyslal po rohe veľmi nepresný a nízky center, ktorý domáca obrana odvracá.

50

Po zblokovanej prihrávke nasleduje rohový kop v prospech hostí.

49

Pekná kombinačná akcia v podaní tímu Getafe. Až do vápna sa s loptou prepracoval domáci útočník, ale loptu netrafil ideálne a bola z toho len veľmi slabá strela, s ktorou nemal Riesgo väčší problém.

46

Domáci hráči sa hneď z úvodu druhého polčasu vrhali do útoku a tak ako začal prvý polčas, tak začína aj druhý a to žltou kartou. Previnil sa Ivan Ramis.

46

Začal sa druhý polčas.
O malú chvíľu nám začne druhá polovica zápasu.
Hra v podaní aktérov dnešného duelu nebola práve najatraktívnejšia, ale máme pred sebou ešte ďalších 45 minút a verme, že hráči nájdu potrebnú motiváciu a ukážu sa v lepšom svetle. Nič nenasvedčovalo tomu, že jeden z celkov by ovládol ihrisko v prvom dejstve. Domáci tím so sériou prihrávok a pokusom o získanie kontroly. O to isté sa pokúša aj hosťujúci celok.

45

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Od postranní čáry ještě hlasitě uděluje taktické pokyny domácí trenér, jenž ukazuje svým hráčům, aby se rychle stáhli za balon. Ti to vyslyšeli a první půli vyhrají.

45+2

Zdá s, že Getafe bude chtít udržet míč na svých kopačkách a nikam se už nežene. Hra se odehrává kolem půlící čáry. Ovšem po několika přihrávkách se balonu chopili hosté.

45

K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na své tabuli ukazuje, že se bude hrát o dvě minuty déle. Kromě jednoho krátkého ošetření není proč nastavovat a za malou chvíli bude poločas ukončen.

44

Jenže hráči v zelených dresech opět zabojovali a získali balon zpátky. O kličku se pokusil Escalante, ale on i balon skončil v zámezí.

42

Getafe se dostalo na polovinu soupeře, kde o něj bojoval Vázquez. Toho zastavil bránící hráč, a tak se domácí vrátí k míči po autovém vhazování.

41

První poločas pomalu směřuje ke svému konci a stále vede domácí celek. Ten sice není v roli favorita, ale v úvodu zápasu byl velmi aktivní, což se postupem času úplně změnilo.

40

Pred nami je posledná päťminútovka tohto polčasu. Domáci tím si na svojom konte stále drží najtesnejšie možné vedenie, ale hráči Getafe si musia dávať pozor, pretože zo strany hostí jasne badať ofenzívnu snahu a chuť.

39

Našťastie to napokon skutočne nebolo nič vážne a Lacen už vybehol medzi svojich spoluhráčov. Duel pokračuje za stavu 1:0 v prospech domáceho tímu.

38

Lacen musí spolu s lekármi odísť za postrannú čiaru, kde bude pokračovať jeho ošetrenie. Pevne veríme, že to nebude nič vážne a zasiahne späť do hry.

37

Po hlavičkovom súboji ostávajú na hracej ploche ležať až traja hráči, najväčšie problémy má zjavne domáci Lacen. Na trávnik musia prísť lekári.

36

Na ľavej strane sa rozbehol Inuj, ktorý je najaktívnejším hráčom hosťujúceho celku. Avšak ani túto prihrávku nemohol spracovať, smerovala príliš vysoko.

35

Domáci celok sa s lotpu na kopačkách stiahol na svoju polovicu a pokúša sa o rozohrávku. Problémy mu ale robí Bastón, ktorý nepríjemne vysoko napáda.

33

Domáci Wanderson získal loptu na vlastnej polovici a namieril si to až do šestnástky súpera. Tam po kontakte spadol a fanúšikovia sa dožadovali pokutového kopu, ale pozorný rozhodca sa nenechal oklamať. Wanderson pád poriadne prifilmoval.

31

Getafe ale loptu na svojich kopačkách dlho neudržali. Hráči v zelených dresoch sa vracajú na útočnú polovicu a budú pokračovať v ofenzívnej snahe.

30

Getafe sa na moment dostalo k lopte a bude môcť situáciu trochu upokojiť. Hostia totiž pridávajú na aktivite a radi by čo najskôr vyrovnali.

27

Aj tretíkrát v rade to skúsil Inuj. Teraz zakončoval zo skutočne výhodnej pozície z vnútra šestnástky, ale strela mu zrejme nesadla, pretože bránku úplne minul. Guaita mohol ostať pokojný.

26

Aj v ďalšej akcii bol Inuj. Ten tentokrát očakával prihrávku na konci šance hostí, ale lopta napokon nebola poslaná najlepšie a skončila iba mimo bránky domáceho tímu. Rozohrávať bude Guaita.

25

Hostia oklamali domácu obranu a dostali sa do zakončenia. Inuj vypálil spoza vápna, no mieril iba nepresne a lopta skončila nad bránkou.

23

Guaita našťastie neutrpel žiadne väčšie zranenie, čo by mu zabránilo v zápase pokračovať.

21

Žltú kartu dostáva Adrián González (SD Eibar) za nebezpečný zákrok na brankára.

20

Bola to veľká príležitosť! Adrian sa dostal po rohovom kope k lopte a pred ním stál už iba osamotený bankár. No loptu netrafil ideálne a navyše fauloval brankára Guaita, ktorý potrebuje opateru lekárov.

20

Uvidíme rohový kop Eibaru.

18

Bastón získal po chybe domáceho obrancu loptu a ihneď strielal z hranice veľkého vápna S touto strelou si Guaita poradil a loptu bez problémov chytá.

17

Suaréz sa s loptou prekličkoval až do vápna súpera, následne nahrával lepšie postavenému spoluhračovi, ale prihrávka sa až k nemu nedostala.

15

Domáci obranca bol teraz pod menším tlakom a radšej zvolil odkop do outu.

14

Maciel Wanderson posiela pekný pas spoza pokutového územia. Jeden z obrancov zareagoval v poslednom okamihu a odvrátil nebezpečie.

12

Borja Baston si nabehol na prihrávku do priestoru a vystrelil! Jeho snaha o zmenu skóre míňa pravú žrď.

11

Ander Capa sa dostal k presnému centru do šestnástky a zakončuje. Jeden z obrancov ale reaguje včas a loptu odkopáva do bezpečia.

9

Bastón sa po centri svojho spoluhráča ocitá v ofsajde.

7

7. Álvaro Vázquez (GET) - 1:0

7

Getafe dalo gól!
A je z toho gól! Pablo Sarabia centroval k pravej tyči, výborne si do priestoru nabehol EMILIANO VELAZQUEZ a hlavou otvára skóre zápasu. 1:0! Asistencia: Pablo Sarabia.

6

Domáci hráč bol faulovaný a uvidíme prvý voľný kop dnešného zápasu zo strednej vzdialenosti.

6

Teraz bolo vo vápne Getafe veľmi horúco. Strielaný center Inuja musel vyrážať Guaita.

5

Domáci hráč sa dopustil faulu a tak zostanú pri lopte hostia.

3

Stefan Scepovic sa dostal k strele po výbornej prihrávke od svojho spoluhráča. Vo vápne sa pekne odpútal od svojho protuhráča a dokázal vystreliť. Škoda, že len do stredu brány. Táto situácia sa dala riešiť lepším spôsobom.

1

Úvodný výkop stretnutia mali domáci hráči a ihneď sa vrhali do útoku. Center domáceho hráča nenašiel adresára. Celá akciasa skončila útočným faulom, po ktorom Pablo Sarabia vidí žltý kartónik.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Tréner tímu Getafe na dnes volí formáciu 4-4-2 a tréner hosťujúceho celku formáciu 4-2-3-1.
Úvodné zostavy:

Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Velázquez, Cala, Pereira – Sarabia, Medrán, Lacen, Wanderson – Á. Vázquez, Šćepović.
Náhradníci: Megyeri – Yoda, León, Víctor, Moisés Gómez, Juan Rodríguez, Buendía.

SD Eibar: Riesgo – Capa, dos Santos, Ramis, Juncà – Dani García, Escalante – Keko, Adrián González, Inuj – Bastón.
Náhradníci: Irureta – Ansotegi, Enrich, Hajrović, Berjón, Jota, Barrenetxea.

Rozhodca: Iglesias Villanueva.
Na dnešným zápas bol ako hlavný rozhodca nominovaný Iglesias Villanueva.
O nejakých 5 minút nám zápas začne.
Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní dnešného online textového prenosu. Dnes máme na programe 30. kolo španielskej Primera Division. V dnešnom zápase na seba narazia tímy Getafe CF a SD Eibar. Podme si troška predstaviť oba celky.

Getafe CF: Po 29. kole sa Getafe nachádza na neslávnej osemnástej priečke so ziskom 27 bodov po siedmych víťazstvách, šiestich remíz a šestnástich prehier. Dovedna nastrielali 27 gólov a až 51 inkasovali. Posledný zápas odohrali na pôde favorizovanej Barcelony, ktorá ich vybúchala 6:0. Getafe z posledných deviatich zápasov nazbierali iba jeden bod po prekvapivej remíze so Sevillou.

Posledných 5 zápasov:
29. kolo – Barcelona 6:0 Getafe
28. kolo – Getafe 1:1 Sevilla
27. kolo – Las Palmas 4:0 Getafe
26. kolo – Getafe 0:1 Celta Vigo
25. kolo – Levante 3:0 Getafe

Podobným spôsobom si predstavíme aj ich dnešného súpera.

SD Eibar: V aktuálnej sezóne stoja na ôsmej priečke, nazbierali 37 bodov a to po desiatich víťazstvách, siedmych remíz a dvanástich prehier. Skóre majú zhodné a to 41 ku 41. Posledný zápas odohrali na pôde Vallecana, kde sa im podarilo ukoristiť jeden bod po remíze 1:1. Eibar už od siedmej minúty prehrával, ale potom sa ku strele dostal Escalante a vyrovnal v 36. minúte na 1:1. V dnešnom zápase sa neukáže Radosevic, ktorý bol v zápase s Vallecanom po dvoch žltých kartách v 85. minúte vylúčený. Hráči Eibaru v posledných zápasoch nemajú formu akú by si určite predstavovali. Nepodarilo sa im vyhrať už 5 zápasov v rade, naposledy sa im to podarilo na domácom trávniku proti Levante.

Posledných 5 zápasov:
29. kolo – Vallecano 1:1 Eibar
28. kolo – Eibar 0:4 Barcelona
27. kolo – Sevilla 1:0 Eibar
26. kolo – Eibar 0:1 Las Palmas
25. kolo – Celta Vigo 3:2 Eibar

Za mierneho favorita v dnešnom zápase sú považovaný domáci, na ktorých je vypísaný kurz 2.25, na remízu to činí 3.20 a na víťazstvo Eibaru je vypísaný kurz 3.40.

Náš tip: 2

Na zápas sa s vami spoločne teší Róbert Gašpárek.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

Getafe CF – SD Eibar

1:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 7. Velázquez – 87. Bastón

Karty:   1. Sarabia (GET), 65. Pereira (GET) – 21. Adrián González (EIB), 46. Ramis (EIB), 56. dos Santos (EIB)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:12.

Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Velázquez (73. Juan Rodríguez), Cala, Pereira – Sarabia, Medrán, Lacen, Wanderson – Á. Vázquez, Šćepović (62. Víctor).
Náhradníci: Megyeri – Yoda, León, Víctor, Moisés Gómez, Juan Rodríguez, Buendía.

SD Eibar: Riesgo – Capa, dos Santos, Ramis, Juncà – Dani García, Escalante – Keko (82. Enrich), Adrián González (74. Jota), Inuj – Bastón (90+3. Ansotegi).
Náhradníci: Irureta – Ansotegi, Enrich, Hajrović, Berjón, Jota, Barrenetxea.

Rozhodca: Iglesias Villanueva