Menu

Futbal

Medzinárodné zápasy

Francúzsko – Rusko

4:2

koniec (2:0)

29.03.2016, 21:00 • Stade de France, Saint Denis (kapacita 81338 míst) • Adam Lacek (@laci_17) cz

Fortuna: 1.53 4.0 7.5

To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek dnešního večera a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (22:58:01)
Statistiky dnešního zápasu:

Střely na branku: 4:2
Střely mimo branku: 4:1
Rohové kopy: 4:1
Držení míče: 55%:45%
Ofsajdy: 6:1
Fauly: 9:16
Žluté karty: 0:3
Na góly velmi bohatý zápas jsme dnes měli možnost sledovat na Stade de France, prakticky z každé střely na branku padla branka, což je nevídané.

Francouze poslal do vedení už v 9. minutě svým prvním reprezentačním gólem Ngolo Kanté, na nějž v 38. minutě navázal André-Pierre Gignac, který se prosadil hlavou po perfektně zahrané standardní situaci v podání Griezmanna.

Ve druhém poločase se ovšem Rusům povedlo snížit, když v 56. minutě rovněž ze standardní situace udeřil Aleksandr Kokorin. O pár minut později se ale blýsknul úžasnou střelou z přímého kopu Dimitri Payet a bylo to opět o dvě branky.

Pět minut po Payetově brance ale Rusové opět snížili, když se po Šatovově výpadu do šestnáctky prosadil Jurij Žirkov. Konečnou podobu výsledku dal ale v 76. minutě Kingsley Coman, který se stejně jako Kanté prosadil poprvé v národním týmu.

Francie tak v jednom z posledních přípravných duelů před nadcházejícím evropským šampionátem porazila Rusko 4:2.

90+1

Konec zápasu.

90+1

Rohový kop rozehráli Coman s Payetem hodně rychle, druhý jmenovaný pak zkusil vypálit, jeho pokus byl ovšem sražen.

90

Bacary Sagna poslal výborný centr do pokutového území na Oliviera Girouda, před kterým ale odehrál míč na rohový kop Vasilij Berezuckij.

89

Kanté si neporozuměl s Dignem a dopředu mohl na druhé straně Aleksandr Samedov, který ovšem jen odevzdal míč Llorisovi.

88

Zřejmě poslední střídání v dnešním zápase, Aleksandr Samedov nahrazuje Olega Šatova.

87

Francouzi v klidu kombinují na polovině hřiště. Olivier Giroud se pak po přihrávce od Dimitriho Payeta hnal na Lodygina, nakonec ale byl zastaven kvůli ofsajdu.

86

Kingsley Coman si chtěl narazit míč s Giroudem, jeho pas byl ale sražen a míč skončil v zázemí.

85

Jurij Lodygin si došel pro centr z kopačky Kinglseyho Comana z pravé strany. Míč mu pak sice vypadl z rukavic, Girodu byl ale příliš daleko.

84

Lucas Digne byl faulován, provinil se opět Igor Smolnikov. Francouzi si výhru v dnešním zápase už pohlídají.

83

Dimitri Payet se mezi čtyřmi ruskými hráči nebál uvolnit, proti velké přesile ale nakonec neuspěl.

82

Další ruské útočné snažení skončilo jen odkopem od Llorisovy branky. Na druhé straně se pak proti přesile neprosadil Kingsley Coman.

81

Payetův centr z přímého kopu tentokrát v naprostém klidu zkrotil ve svých rukavicích Jurij Lodygin.

80

Ngolo Kanté se opět dral do pokutového území Ruska, poté byl ale sražen Igorem Smolnikovem.

79

Opět střídání na obou stranách, u domácích nahradil Olivier Giroud na hrotu jednoho ze střelců dnešního utkání Andrého-Pierra Gignace. Také na druhé straně opustil hru úspěšný střelec, konkrétně Aleksandr Kokorin, místo něhož přišel Fedor Smolov. A ještě ze hry odstoupil Aleksandr Golovin, jeho místo zaujal Denis Glušakov.

78

Trávník nyní skrápí velmi hustý déšť, který možná trochu ztěžuje fotbalistům orientaci a pohyb.

77

André-Pierre Gignac opět posílal dopředu Kingsleyho Comana, míč na poslední chvíli ve skluzu zastavil Alexej Berezuckij.

76

76. Kingsley COMAN - 4:2

76

Francie právě vstřelila branku!
Domácí si berou zpátky dvoubrankové vedení! KINGSLEY COMAN si naběhl za ruskou obranu na přihrávku od Payeta, kličkou se uvolnil od brankáře Lodygina a poté poslal míč do odkryté branky!

75

André-Pierre Gignac krásně uvolnil na pravé straně Bacaryho Sagnu, jemuž se ovšem vůbec nevydařil centr.

74

Rusové nyní snad tři minuty vůbec nepůjčili domácím hráčům míč, z přihrávek okolo půlicí čáry ale žádné ohrožení Llorisovy branky plynout nemůže.

72

Rusy vstřelená branka opět nakopla a hosté se znovu snaží kombinovat na útočné polovině.

71

Nový muž na hřišti Igor Smolnikov posílal centr do pokutového území soupeře, míč ale jen proletěl napříč šestnáctkou a skončil v zázemí.

70

Několik střídání na obou stranách. Dohráno má v dnešním zápase Paul Pogba, jehož nahradil Moussa Sissoko. Na ruské straně odešli právě střelec poslední branky Žirkov a s ním Roman Širokov, na jejichž místa naskočili Igor Smolinov a Pavel Mamajev.

69

69. Jurij ŽIRKOV - 3:2

69

Rusko právě vstřelilo branku!
Rusové opět snižují na rozdíl jedné branky! Po krásné kombinaci se do pokutového území z levé strany dostal Oleg Šatov, jenž zpětnou přihrávkou našel volného JURIJE ŽIRKOVA, jenž zakončil přesně na zadní tyč!

68

Raphael Varane vystihl ruskou rozehrávku, následně se ale André-Pierre Gignac ocitl v ofsajdovém postavení a nemohl tak pokračovat vstříc ruské brance.

67

André-Pierre Gignac se sice efektně uvolnil na levé straně hřiště, poté ale nasměroval centr jen do rukavic Lodygina.

66

Kingsley Coman byl opět faulován na polovině hřiště Žirkovem, tentokrát to přímé ohrožení pro ruskou branku ale nebude.

65

Kingsley Coman se opět dravě procpal do šestnáctky, jeho zpětná přihrávka ale nenašla Dimitriho Payeta.

64

64. Dimitri PAYET - 3:1

64

Francie právě vstřelila branku!
K přímému kopu ze zhruba 25 metrů se postavil nový muž na trávníku DIMITRI PAYET a nádhernou střelou, která se ještě odrazila do branky o tyč, nedal Lodyginovi šanci!

63

Alexej Berezuckij dalším tvrdý zákrokem zastavil individuální únik Kingsleyho Comana a je třetím potrestaným ruským hráčem žlutou kartou v dnešním zápase.

62

Domácí počtvrté v dnešním zápase střídají, ze hry odstupuje autor dvou gólových přihrávek Antoine Griezmann, na jehož místo naskočí Dimitri Payet.

61

Rusové se opět snaží kombinovat, v posledních minutách se jim daří držet míč na svých kopačkách více než domácím hráčům.

60

Lass Diarra se pokusil vysunout na pravé straně nabíhajícího Bacaryho Sagnu, ten ale neměl nárok dlouhý míč stihnout ještě na hrací ploše.

59

Rusy vstřelená branka samozřejmě trochu nakopla, navíc hosté našli recept na francouzskou obranu, Lucas Digne se totiž zatím příliš neztotožnil s tempem utkání.

58

Lucas Digne posílal z levé strany míč před branku, ten skončil ovšem přímo v náručí Jurije Lodygina.

57

Zápletka by tak do dalšího průběhu zápasu byla. Zajímavé je, že i třetí střela na branku v dnešním zápase skončila brankou.

56

56. Aleksandr KOKORIN - 2:1

56

Rusko právě vstřelilo branku!
Také Rusové se prosazují ze standardní situace! Alan Dzagojev naservíroval svůj centr přímo na hlavu ALEKSANDRA KOKORINA, který zcela osamocen mohl v klidu hlavičkovat a prostřelil Llorise!

56

Alan Dzagojev míří rozehrát volný přímý kop z pravé strany.

55

Už se opět pokračuje ve hře, Francouzi opět kombinují na polovině hřiště. Griezmann se pak snažil najít nabíhajícího Gignace, toho zradilo zpracování.

54

Jérémy Mathieu nemůže dál pokračovat v zápase, po jeho krátké anabázi tak na jeho místo nastupuje Lucas Digne.

53

Post levého obránce Francie je dnes snad zakletý. Po zranění Evry nyní zůstává ležet na trávníku i jeho náhradník Jérémy Mathieu, ani on nevypadá úplně v pořádku.

52

Ruský kapitán Širokov pěkným pasem mezi obránce hledal Dzjubu, ten ale v souboji se stopery Francie neuspěl.

51

André-Pierre Gignac si u autové čáry neporadil s Žirkovem a o míč přišel, Griezmann pak fauloval na polovině hřiště.

50

Ze dvou francouzských rohových kopů už žádné ohrožení ruské branky nevzešlo, Griezmann se po tom druhém nacházel v ofsajdu.

49

André-Pierre Gignac se dostal k hlavičce po centru Ngola Kantého, míč jen těsně proletěl nad břevnem Lodyginovy branky!

48

Arťom Dzjuba nemohl pokračovat dále do pokutového území, jelikož se nacházel v postavení mimo hru.

47

Oleg Kuzmin rychle seznámil Kinglseyho Comana s tvrdostí zápasu a za svůj zákrok vidí od skotského sudího žlutou kartu.

46

O poločase proběhly celkem tři změny. Na francouzské straně ze hry odstoupili Patrice Evra a Anthony Martial, jejichž místa zaujali Jérémy Mathieu a Kingsley Coman. Rusové vystřídali jen brankáře, místo Igora Akinfejeva nyní stráží hostující branku Jurij Lodygin.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
Statistiky prvního poločasu:

Střely na branku: 2:0
Střely mimo branku: 4:1
Rohové kopy: 1:1
Držení míče: 59%:41%
Ofsajdy: 2:0
Fauly: 3:8
Žluté karty: 0:1
Francouzi v prvním poločase dnešního zápasu jasně dominovali a i když si nedokázali vytvořit moc brankových příležitostí, tak je dokázali stoprocentně využít. Z dvou střel na branku se domácí fotbalisté radovali totiž dvakrát.

Nejdříve se po krásné kombinaci v 9. minutě poprvé v reprezentačním dresu prosadil střední záložník Ngolo Kanté a po precizně rozehrané standardní situaci se v 38. minutě trefil André-Pierre Gignac.

Rusové se za celých 45 minut nedostali k žádnému ohrožení branky Huga Llorise a po prvním poločase přátelského utkání tak Francie vede nad Ruskem 2:0. Do druhé půle můžeme očekávat hned několik střídání, to si ještě ale musíme chvíli počkat.

45+1

První poločas skončil.

45+1

V úplném závěru první půle se ještě snaží něco s prozatimním výsledkem udělat Rusové.

45

Hlavní rozhodčí Thompson nastaví v prvním poločase dnešního utkání jednu minutu.

44

Anthony Martial se na levé straně hřiště neprosadil, Francouzi ovšem u míče zůstanou i nadále, Evra bude vhazovat.

43

Antoine Griezmann faulován daleko od pokutového území. V závěru prvního poločasu zní Stade de France francouzská hymna, kterou fanoušci podporují máváním vlajek.

42

Ngolo Kanté dlouho čekal se svým centrem, nakonec se mu vůbec nezdařil a míč odehrál první bránicí hráči Alexej Berezuckij.

41

S míčem na kopačkách už se opět mazlí francouzští fotbalisté, kteří určitě budou chtít dohrát poločas bez inkasované branky a v klidu.

40

Hosté stále kombinují na útočné polovině, Francouzi jsou ale skvěle srovnaní v obranném bloku.

39

Patrice Evra už je zpátky na trávníku, Rusové se usadili u pokutového území soupeře, zatím se ale nemohou prosadit.

38

38. André-Pierre GIGNAC - 2:0

38

Francie právě vstřelila branku!
Domácí tentokrát možnost standardní situace využili stoprocentně! ANDRÉ-PIERRE GIGNAC se uvolnil od Kokorina a přesně si našel míč po centru Griezmanna a hlavičkou jej nasměroval přesně k zadní tyči!

38

Po ošetření nakonec Patrice Evra po svých odkulhal do zázemí, volný kop bude rozehrávat Antoine Griezmann.

37

Evrovi se nechce na nohy, tvrdý střet s Kokorinem ho hodně bolel a na hřišti už jsou lékaři. Francouzi budou mít nicméně možnost další rozehrávky přímého kopu z hranice šestnáctky.

36

Vidíme první žlutou kartu v dnešním zápase, po tvrdém zákroku na Patrice Evru ji vidí Aleksandr Kokorin.

35

Antoine Griezmann poslal rozhodně lepší centr od rohového praporku než před malou chvílí na druhé straně Žirkov, domácí fotbalisté se ale do zakončení nedostali.

34

Gignac sice nepřesně sklepl míč na Pogbu, domácí hráči se ale dostali zpátky k míči. O chvíli později se ke střele z pravé strany dostal právě Paul Pogba, Akinfejev jeho ránu vyrazil a Alexej Berezuckij pak poslal rovněž na první rohový kop Francie.

33

Pogba zblokoval pokus o centr v podání Olega Kuzmina a uvidíme tak první rohový kop dnešního zápasu. K jeho rozehrání se ujal Jurij Žirkov, který ale potvrdil svůj špatný výkon v dnešním zápase centrem jen do zázemí.

32

Rusové opět po delším časovém úseku kombinují na útočné polovině, hosté se ještě za 30 minut hry nedostali k žádnému ohrožení Llorisovy branky.

31

Paul Pogba poslal další centr do pokutového území, André-Pierre Gignac si ale v těžké pozici nedokázal míč zpracovat.

29

Anthony Martial se pokusil projít mezi dvěma protihráči, to se mu ale nepodařilo a míč získali ruští fotbalisté.

28

Šatov už míč po další nepovedené přihrávce Žirkova na hrací ploše nestihl, od branky tak bude odkopávat Hugo Lloris.

27

Francouzi zatím jasně kontrolují hru, míč mají tak v 70% na svých kopačkách. Po úvodním tlaku ze začátku utkání ovšem v posledních minutách tempo hry trochu upadlo.

26

Pogba poslal míč opět několik metrů nad Akinfejevovu branku, Didier Deschamps si po situaci ihned udělal poznámku do svého zápisníku, Paul Pogba už zřejmě dnes žádnou podobnou standardku zahrávat nebude.

25

Alan Dzagojev poslal k zemi Paula Pogbu a domácí tak budou mít příležitost dalšího přímého kopu ze zajímavé pozice.

24

Po dlouhé době se ke kombinaci na útočné polovině dostali ruští hráči, po špatné přihrávce Šatova ale o míč přišli. O chvíli později se svým útočným výpadem neuspěl Arťom Dzjuba.

23

Francouzi předvedli krásnou kombinaci, finální přihrávka Griezmanna na nabíhajícího Martiala ale nebyla přesná.

22

Po zákroku Šatova teď zůstal ležet na hrací ploše s bolestivými grimasami v obličeji Bacary Sagna.

21

Martial v souboji sice trochu přistrčil Golovina, skotský rozhodčí ale nedovolený zákrok neodpískal a hrát tak mohou nadále domácí.

20

Paul Pogba zkusil vystřelit přímo na Akinfejevovu branku, míč ale skončil zhruba dva metry nad ruskou brankou.

19

Rusové teď přitvrdili hru, ze série tvrdých zákroků nakonec vyplyne zajímaví standardní situace pro domácí z levé strany, kterou zřejmě rozehraje Paul Pogba.

18

Oleg Kuzmin nevybíravým skluzem poslal k zemi Patrice Evru, což se vůbec nelíbí domácím fanouškům, kterým se kvůli tomu i rozpadla mexická vlna, která obíhala tribuny Stade de France.

17

Antoine Griezmann přihrávkou sice vyhnal Gignaca do střeleckého úhlu, ten mu ale ještě dokázal přihrávku vrátit, Griezmannovi ale také nesedla střela.

16

Po Pogbově centru z pravé strany se ke střele z hranice pokutového území dostal Ngolo Kanté, tentokrát mu ovšem střela vůbec nesedla a míč skončil úplně mimo.

15

Varane v souboji s Dzjubou předvedl svůj důraz a skotský rozhodčí, jak je na ostrovech zvykem, nechal hru plynout dál.

14

Vstřelená branka Francouzům výrazně pomohla a domácí fotbalisté se snaží pobavit své fanoušky.

13

Raphael Varane předvedl povedenou ekvilibristiku u autové čáry, míč ovšem na hrací ploše nedokázal udržet.

12

Antoine Griezmann si dlouho připravoval míč na střelu, ta mu ale příliš nesedla a zakončení skončilo hodně mimo branku.

11

Jurij Žirkov si nevěděl rady, komu přihrát, a tak míč poslal jen nazdařbůh dopředu, kde ovšem nikdo nebyl.

10

Další zaváhání v ruské obraně mohl využít Antoine Griezmann, balón si dal ale příliš od nohy.

9

9. Ngolo KANTÉ - 1:0

9

Francie právě vstřelila branku!
Domácí se ujímají vedení! Paul Pogba poslal do útoku Gignace, který míč sklepl na Griezmanna, ten sice při zpracování zavrávoral, balón ale dokázal udržet a sklepnout na NGOLA KANTÉHO, který poslal brankáře k druhé tyči, než míč!

8

Antoine Griezmann se přihrávkou snažil uvolnit André-Pierre Gignace, který ovšem v obležení několika protihráčů se nemohl k míči dostat.

7

Domácí hráči mohli postupovat do rychlého protiútoku, Paul Pogba ale zbytečně zbrzdil hru a o míč přišel.

6

Anthony Martial se snažil uvolnit Patrice Evru, který ale už nestihl míč na hrací ploše. Ani druhá kombinace dvou hráčů z levé strany tak nebyla úspěšná.

5

Nyní se s míčem chtějí pomazlit také domácí fotbalisté, kteří kombinují na vlastní polovině.

4

Na druhé straně se do útoku hnal Aleksandr Kokorin, při svém průniku byl faulován a volný přímý kop Rusů rozehraje Alan Dzagojev.

4

Francouzi rychle přenesli hru na levou stranu, Anthony Martial ale ve spolupráci s Evrou neuspěli.

3

Hosté se snažili kombinovat na polovině hřiště, Alexej Berezuckij ovšem poslal míč jen do zázemí.

2

Zápas začal velmi opatrně, míč na kopačkách mají zatím více ruští hráči.

1

Utkání právě začalo.
Před utkáním ještě proběhne minuta ticha za nedávný teroristický útok v Bruselu.
Hráči obou týmů už jsou na hrací ploše, právě zní státní hymna Ruska, po níž zazní ještě ta francouzská.
Úvodní sestavy:

Francie: Lloris – Sagna, Varane, Sakho, Evra – Diarra – Griezmann, Kanté, Pogba, Martial – Gignac
Náhradníci: Costil, Mandanda – Matuidi, Jallet, Mathieu, Coman, Digne, Koscielny, Sissoko, Cabaye, Payet, Giroud. Trenér: Didier Deschamps.

Rusko: Akinfejev – Kuzmin, V. Berezuckij, A. Berezuckij, Žirkov – Golovin, Dzagojev – Kokorin, Širokov, Šatov – Dzjuba
Náhradníci: Lodygin – Smolnikov, Ignaševič, Jonov, Keržakov, Samedov, Glušakov, Kombarov, Tarasov, Smolov, Ivanov, Mamajev. Trenér: Leonid Sluckij.

Rozhodčí: Thompson – McGeachie, Mather (všichni Skotsko).
VZÁJEMNÉ ZÁPASY

17. 4. 2002 (přátelský zápas): Francie – Rusko 0:0
5. 6. 1999 (kvalifikace – Euro): Francie – Rusko 2:3
10. 10. 1998 (kvalifikace – Euro): Rusko – Francie 2:3
RUSKO

Rusové měli co dělat, aby se na evropský šampionát kvalifikovali. Ve skupině G dlouho bojovali se Švédskem o druhé postupové místo za suverénním Rakouskem. Důležitý domácí duel v září loňského roku Rusko nakonec zvládlo a o dva body skončilo před Švédy.

Arťom Dzjuba se stal jedním z nejlepších střelců celé kvalifikace, s 8 góly skončil třetí za Robertem Lewandowskim (13 gólů) a Thomasem Müllerem (9).

V sobotu Rusové porazili v přátelském utkání na domácím hřišti Litvu jednoznačně 3:0, postupně se trefili Smolov, Golovin a Glušakov.

Rusové se na mistrovství Evropy utkají ve skupině B s Anglií, Slovenskem a Walesem.
FRANCIE

Francie se samozřejmě jako pořadatel turnaje na evropský šampionát nemusel kvalifikovat, a tak dvouleté období strávili reprezentanti galského kohouta jen přípravnými zápasy.

V listopadu Francouzi překvapili domácím vítězstvím nad Německem 2:0. Toto utkání poznamenaly teroristické útoky, které se právě v době zápasu odehrávaly v Paříži. O čtyři dny později podlehli Francouzi na hřišti Anglie 0:2.

Minulý pátek Francie zvítězila na hřišti Nizozemska 3:2. Domácí tým s výrazně omlazeným kádrem absolutně nezvládl začátek duelu, když už ve 13. minutě prohrávali Holanďané po brankách Griezmanna a Girouda 0:2.

Poté se však Nizozemsku podařilo vyrovnat, na 2:2 dával v 86. minutě Afellay, o další minutu později ale rozhodl o výhře Francouzů Matuidi. Francie si tak opět zlepšila sebevědomí před domácím Eurem a v dnešním zápase budou chtít na dobré výsledky navázat.

Francouzi se na mistrovství Evropy utkají ve skupině A s Rumunskem, Švýcarskem a Albánií.
Zdravím všechny fanynky a fanoušky toho nejlepšího mezinárodního fotbalu! Poslední reprezentační pauza před nadcházejícím mistrovství Evropy přinese velmi zajímavý souboj pořadatele Eura domácí Francie s Ruskem, utkání na Stade de France začíná v 21 hodin!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Francúzsko – Rusko

4:2

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 9. Kanté (Griezmann), 38. Gignac (Griezmann), 64. Payet, 76. Coman (Payet) – 56. Kokorin (Dzagojev), 69. Žirkov (Šatov)

Karty:   36. Kokorin (RUS), 47. Kuzmin (RUS), 63. A. Berezuckij (RUS)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 9:16.

Francúzsko: Lloris (C) – Sagna, Varane, Sakho, Evra (46. Mathieu, 54. Digne) – Diarra – Griezmann (62. Payet), Kanté, Pogba (70. Sissoko), Martial (46. Coman) – Gignac (79. Giroud)
Náhradníci: Costil, Mandanda – Matuidi, Jallet, Mathieu, Coman, Digne, Koscielny, Sissoko, Cabaye, Payet, Giroud. Trenér: Didier Deschamps.

Rusko: Akinfejev (46. Lodygin) – Kuzmin, V. Berezuckij, A. Berezuckij, Žirkov (70. Smolnikov) – Golovin (79. Glušakov), Dzagojev – Kokorin (79. Smolov), Širokov (C) (70. Mamajev), Šatov (88. Samedov) – Dzjuba
Náhradníci: Lodygin – Smolnikov, Ignaševič, Jonov, Keržakov, Samedov, Glušakov, Kombarov, Tarasov, Smolov, Ivanov, Mamajev. Trenér: Leonid Sluckij.

Rozhodca: Thompson – McGeachie, Mather (všichni Skotsko)