Menu

Ďalšie

ME U18 v ragby - konferencia 2

Bosna a Hercegovina - Slovensko

5:0 (5:0)

koniec udalosti

30.03.2016, 15:40

S konštatovaním, že Slovensko podľahlo Bosne a Hercegovine 0:5, sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (16:30:16)
Slovensko tak prehráva aj vo svojom druhom vystúpení na ME do 18 rokov v Andorre. Naši chlapci nestačili na Bosnu a Hercegovinu, podľahli 0:5. Bosniaci triumfovali vďaka úspešnej "päťke" z prvého dejstva. Slováci boli v druhom dejstve lepší, na zisk bodov im to ale napokon nestačilo.

44

Zápas sa skončil.

44

Už sa zrejme nič nestane, Bosna odkopla loptu a mužstvá si podávajú ruky. Je koniec, Bosna porazila Slovensko 5:0!

43

Šišku získali v mlyne Bosniaci a okamžite ju poslali dopredu.

43

Hrá sa predposledná minúta zápasu. Čas plynie, tímy sa chystajú na rozohrávku v strede ihriska. Naše bodové nádeje blednú, avšak stále ešte žijú.

42

Slováci sa naozaj mocne snažia minimálne vyrovnať, momentálne sa im ale nedarí prepracovať cez obranný val Bosny. Znovu tu bola akcia po ľavej strane, žiaľ, bez úspechu.

41

Už sa hrá, šišku držia vo svojej moci Slováci. Snažia sa opäť ísť dopredu cez krídla, kade im to dnes pomerne často vychádza. Vstupujeme do záverečnej časti stretnutia.

40

40

Hra však prerušená, jeden z hráčov Bosny otrasený na trávniku. Po rozohrávke by malo hrať Slovensko, čas plynúci do konca zápasu však neúprosne ubieha.

39

Mlyn na našej obrannej polovici, získali sme šišku a ideme dopredu! Pôjde už možno o záverečný nápor našich chlapcov, ktorí v druhom polčase hrajú lepšie a rozhodne môžu pomýšľať na bodový zisk.

38

Bosna už môže hrať aj takticky a snaží sa najmä nestratiť šišku zo svojej moci. Do konca ostáva šesť minút, prehrávame a momentálne sa žiaľ bránime.

37

Neinkasovali sme, hra sa však presunula nepríjemne blízko k nášmu obrannému územiu. Do konca ostáva sedem minút a Slováci majú pred sebou celé ihrisko.

36

Bohužiaľ, teraz sme stratili šišku a dopredu ide Bosna. Naši súperi to skúsili dlhým nákopom a obrancovia mali čo robiť, aby zabránili skórovaniu päťky v podaní Bosny.

35

Pokračujeme rozohrávkou v strede poľa, Slovensko okamžite získalo šišku. Vyrovnanie by sme si určite zaslúžili, sme aktívnejší a útočíme!

34

34

Takmer bolo vyrovnané! Jeden z našich hráčov parádne prešiel po pravej strane a len milimetre ho delili od položenia päťky. Naši už sa tešili, napokon z toho ale body pre Slovákov nie sú.

33

Naši chlapci sú blízko k hranici skórovania. Sme stále bližšie a bližšie, prípadná päťka by bola skvelá. Treba však ešte prejsť cez obranný val Bosny.

32

Slováci sú v týchto fázach aktívnejší a častejšie útočia. Dostávajú sa na polovicu súpera a snažia sa roztiahnuť hru prihrávkami na krídla.

31

Teraz sa dobrú minútku nehralo, zdá sa, akoby už naši súperi aj trochu naťahovali čas. Napokon je z toho rozohrávka pre Slovensko, ktoré môže ísť dopredu!

30

30

Je za nami polhodinka stretnutia, stav 5:0 v prospech Bosny sa stále nemení. Momentálne sledujeme osobné súboje o šišku, úspešnejšie z nich vychádzajú zatiaľ reprezentanti z balkánskej krajiny.

29

Hre akoby oproti prvému polčasu chýbalo trochu lepšie tempo. Bosna sa možno trochu po prvom päťbodovom zásahu uspokojila a nám chýba väčšia invencia v ofenzíve.

28

Bohužiaľ, v spleti hráčov si našli šišku ruky hráčov Bosny. Prvýkrát v druhom polčase sa tak Bosna dostáva do držania šišky a sami dobre vieme, aké dlhé útoky naši súperi v prvom dejstve podnikali.

27

Berger pošle šišku do hry z autu. Už sme na polovici Bosny, to by sa patrilo využiť na zaujímavý útok a samozrejme aj na skórovanie!

26

26

Snaha o slovenskú akciu na pravej strane, dokázali sme sa tam prebiť cez obranný val Bosny. Je to ale príliš ďaleko od nebezpečného územia, budeme pokračovať rozohrávkou.

25

Hra sa v druhom dejstve zatiaľ prakticky nepresunula z poliacej čiary. Stále tam tímy zvádzajú ostré osobné súboje. Ako som už spomínal, dnes sa skutočne veľmi často bodovať nebude.

24

Boj o šišku v mlyne v strede ihriska, úspešnejšie z toho vyšli Slováci. Z našej striedačky počujeme povzbudzovanie našich chlapcov. Nič nie je stratené, na Bosnu strácame jedinú "päťku."

23

Slovenským výkopom z polovice ihriska začal druhý polčas duelu. Tímy si vymenili strany, naši chlapci tak útočia zľava – doprava.

23

Druhý polčas sa začal.
Skončil sa prvý polčas stretnutia. Slovensko dlho odrážalo útoky Bosny a Hercegoviny, napokon sme však inkasovali v závere prvého dejstva. Stav teda 5:0 pre Bosnu, po prestávke pokračujeme o malú chvíľu druhým polčasom.

22

Prvý polčas sa skončil.

22

Hráč Bosny našťastie nepotvrdil päťku úspešným kopom do "h-čka." Namieril mimo a preto stav 5:0 pre Bosnu zostáva v platnosti.

21

Tak napokon to Bosne vyšlo! Prienik po ľavej strane prináša prvú "päťku" pre tím Bosny a Hercegoviny. Stav je teda 5:0.

21

Bosna opäť v útoku, tentoraz to naši súperi skúšajú po ľavej strane.

20

Výborná práca Slovákov, získali šišku a odkopli až na polovicu súpera. Získavame cenné metre územia a môžeme si v defenzíve trochu odpočinúť.

19

Rozohrávalo sa pri našej bráne, v mlyne tam Slováci dokázali udržať šišku v bezpečnej vzdialenosti. Teraz sa rozohráva znovu, o niečo ďalej od našej brány, než v prvom prípade.

18

Držíme to tam silou – mocou, už to boli len milimetre, ale šiška ostala pred čiarou! Bosna napriek obrovskému tlaku teda ešte stále neskórovala.

18

Slováci vhadzovali aut a odkopom sa vymanili zo zovretia. Avšak len na krátky čas, Bosna získala šišku a opäť veľmi nepríjemne dobiedza do nášho obranného územia!

17

Momentálne sa ale opäť nehrá, keď zdravotníci opäť ošetrujú jedného z našich hráčov. Pri pohľade na to, ako si hráči v mlyne doslova stúpajú na hlavy, sa veru nečudujem, že lekári sú v plnej permanencii...

16

Hrá sa nepríjemne blízko hranice, odkiaľ by Bosna mohla skórovať päťku. Naši tam usilovne vytláčajú hráčov Bosny, uvidíme, dokedy sa im bude dariť držať čisté konto.

15

Nepríjemný okamih na našej polovici, jeden zo Slovákov tam takmer prihral hráčovi Bosny do dobrého úniku. Ubránili sme sa, Bosna však má viac z hry.

14

Jeden z našich hráčov tam teraz dokonca potrebuje lekárske ošetrenie, okamžite pribiehajú členovia nášho realizačného tímu. Čas beží naďalej, hra je však prerušená.

13

Tvrdý hit od jedného z našich obrancov na útočiaceho hráča Bosny. Stále sledujeme množstvo súbojov, dnes to je hlavne o tvrdom boji o každý centimeter trávnika.

12

Nepríjemný prienik bosnianskeho hráča popri pravej postrannej čiare. Dvaja naši obrancovia ho tam zozadu zastavili. Bosna ale stále útočí.

11

Dobrá akcia v podaní Slováka Urbáneka. Získali sme šišku a Urbánek vysielal prihrávku nohou dopredu, škoda, že tam naši chlapci nedobehli skôr. Šišku stihli upratať obrancovia Bosny.

10

Šiška v mlyne, boli tam snáď tri poriadne ostré súboje, pri ktorých naši chlapci aj silou zastavili postup súpera. Rozhodca prerušoval hru, pokračujeme ďalším mlynom, kde ten silnejší získa šišku.

9

Pozitívom je, že okrem jedného trestného kopu zatiaľ držíme Bosnu na dištanc. Stav sa stále nemení, čakáme na prvý bod z jednej či druhej strany.

8

Slovensko vydolovalo šišku z mlyna, dozadu tam rozohrával Nemec. Následne sme však boli zastavení v strede ihriska. Dnes zrejme veľa bodov padať nebude.

7

Momentálne hre chýba lepšie tempo, sledovali sme dva auty. Mužstvá stále v množstve fyzických súbojov, rugby je tvrdý šport a potvrdzuje sa to aj dnes.

6

Po nedovolenom zákroku v strede ihriska budú opäť rozohrávať Slováci. Naši reprezentanti sa zatiaľ len ťažko dostávajú na polovicu súpera, uvidíme, či sa to teraz podarí zmeniť.

5

Toto však v podaní strelca Bosny nebolo úspešné. Šišku nezasiahol dobre a tá doputovala nízko k ľavej žrdi brány. Skóre sa teda nemení, hrať budú naši.

4

Trestný kop pre Bosnu, približne na osi ihriska z výhodnej vzdialenosti! Otvoria naši súpera skóre a trafia do "h-čka?"

3

Slováci v týchto chvíľach hrajú na vlastnej polovici, snažia sa preľstiť obranu súpera. Zatiaľ je to ako v rugby tradične mimoriadne fyzicky náročný duel z oboch strán.

2

Hráči Bosny sa už-už dostávali k hranici, kde by mohli položiť päťku. Výborne však zapracovala slovenská obrana, dostávame sa do držania šišky a môžeme ísť dopredu.

1

Výkop mala Bosna. Šiška okamžite v mylne na našej polovici, hráči Bosny sa tam snažia predrať dopredu. Zatiaľ sa bránime dobre.

1

Zápas sa začal.
Slováci nastúpia v pásikavých bielo-modro-červených dresoch. Bosna bude hrať v modro-žltom. Pred stretnutím si ešte vypočujeme hymny oboch krajín.
Príjemné dobré popoludnie prajem všetkým priaznivcom rugby. O malú chvíľu začne duel medzi Bosnou a Hercegovinou a Slovenskom. V Andorre vládne pekné slnečné počasie, naši chlapci práve absolvovali rozcvičku. Začíname o pár minút, prajem príjemný športový zážitok.
Vážení športoví fanúšikovia, prajem vám príjemné popoludnie pri pokračovaní ME do 18 rokov v rugby. Slováci dnes vyzvú Bosnu a Hercegovinu.

Naša juniorská reprezentácia do turnaja v Andorre vstúpila už včera duelom s Bulharskom. Naši chlapci statočne bojovali, napokon ale podľahli 3:7. Dnes bude mať slovenská reprezentácia do 18 rokov príležitosť na nápravu.

Uvidíme, ako to dnes dopadne a či zaknihujeme na ME premiérové víťazstvo. Pri sledovaní zápasu sa na vás teším od 15:40.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 15:40.

Bosna a Hercegovina - Slovensko

5:0 (5:0)

koniec udalosti

Späť na online