Menu

Futbal

Liga majstrov

Manchester City – Paríž Saint-Germain

1:0

koniec (0:0)

12.04.2016, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Štvrťfinále • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 2.98 3.65 2.85

Manchester City ide do semifinále a je tak veľmi blízko, ale predsa tak ďaleko svojmu cieľu, vyhrať Ligu majstrov. PSG naopak štvrtýkrát za sebou končí vo štvrťfinále. (22:40:09)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Spoza šestnástky ešte vystrelil Yaya Touré, ktorý to skúsil technickým obstrelom, ale minul bránu.

90+2

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Kelechi Iheanacho.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Ibrahimovič opäť v ofsajde a tentoraz sa aj zrazil s Hartom a Otamendim. Všetci však budú v poriadku.

89

Joe Hart nemal s centrom do šestnástky najmenší problém a tak ešte počká, podrží čas a až tak rozohrá loptu dopredu.

87

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Fabian Delph.

86

Ibrahimovič ešte dal nádej pre PSG, lenže tá zhasla ešte skôr, ako prišla. Center zľava síce dostal do brány, no z ofsajdového postavenia.

84

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kevin De Bruyne, prichádza Yaya Touré.

83

Po neúspešnej akcii PSG sa dopredu rýchlo dostali hráči domáceho celku, avšak center Navasa na Aguera v poslednej chvíli poslal ďalej Marquinhos.

81

Navas hľadal dlhým pasom do šestnástky Aguera, ktorému lopta ušla, ale pri postrannej čiare ju dobehol a perfektne podržal čas.

80

80. Joe Hart (MAC)

80

Hart musel z brány a perfektne sa roztiahol pred strelou Cavaniho. V dobrej šanci Uruguajčana rukou loptu do brány nepustil.

78

Sergio Aguero mohol zasadiť totálne K.O., ale jeho strela spoza šestnástky, kde mal ohromne veľa priestoru, letela tesne vedľa žrdi.

76

76. Kevin De Bruyne (MAC) - 1:0

76

Manchester City dal gól!
Že by bolo o osude dvojzápasu rozhodnuté? Center z krídla do šestnástky PSG vypadol von, ale po zlom bránení francúzskeho tímu sa do lopty oprel KEVIN DE BRUYNE a trafil to fantasticky k žrdi. PSG ak chce postúpiť, musí dať dva góly.

75

Aguerovi sa nepodarilo dostať sa cez presilu hráčov súpera do šestnástky a tak prihrával pod seba za šestnástku, našiel iba Ibrahimoviča.

74

Navasova lopta hľadajúca Sagnu úplne presná nebola, pretože ľavý bek Maxwell v snahe zabrániť prihrávke poslal loptu na rohový kop.

72

Žltú kartu dostáva Fernandinho (Manchester City).

70

Cavani s van der Wielom perfektne rozobrali pravú stranu zo svojho pohľadu vedľa šestnástky súpera a holandský obranca prudko centroval. Iba k stopérov PSG.

68

Nákop do šestnástky PSG úspechom pre domácich nekončí, do klbka hráčov, kam letel center vletel Trapp a ujal sa lopty.

68

Žltú kartu dostáva Gregory van der Wiel (Paríž Saint-Germain).

66

66. Joe Hart (MAC)

66

A po ňom musel zasahovať Joe Hart, pretože hlavička Thiaga Silvu bola dosť dobrá. Od zeme sa to odrazilo smerom do brány. Angličan dobre zareagoval.

65

Otamendi síce dobre odvrátil center z vlastnej šestnástky, lenže lopta sa od rohovej zástavky odrazila nie na aut, ale na roh.

63

Center do šestnástky PSG smeroval na vzrastom nevýrazného Silvu, takže k ohrozeniu brány Trappa neprišlo.

61

Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Serge Aurier, prichádza Javier Pastore.

59

K rozohrávke sa postavil De Bruyne a aj keď to mieril dobre do skrumáže, najlepšie zareagoval brankár Trapp.

58

Jesús Navas na krídle veľmi pekne po slabom kontakte spadol a preto budú mať domáci dobrú možnosť na center.

56

Fernando dostal loptu od Sagnu z autu pred šestnástku, počkal a poslal prihrávka do vnútra pokutového územia práve pre francúzskeho krajného beka, lenže ten nedokázal presne odcentrovať.

54

54. Edinson Cavani (PSG)

54

Hráči PSG dostali loptu do siete, ale po tom, ako bol odpískaný ofsajd. Dostal sa do neho Maxwell, ktorý si nabehol na kolmicu za obranu.

53

Fernando skúsil svoje šťastie z pozície za šestnástkou PSG, ale napálil len pred sebou stojaceho spoluhráča Sergia Aguera.

52

Rabiot poslal loptu na šestnástke síce Ibrahimovičovi na päty, ale Lucas Moura ešte na pravej strane vyslal k centru van der Wiela. Holandský obranca to napálil do Harta.

51

Vyzeralo to, že Manchester City sa dostane do rýchleho protiútoku po ľavej strane, lenže ten sa nepodaril, keďže hostia zhustili práve tento priestor.

48

48. Zlatan Ibrahimović (PSG)

48

Ibrahimovič to tentoraz napálil veľmi prudko okolo múru smerom priamo do brány, ale Hart dokázal jeho ranu vyraziť na rohový kop.

47

Cavani sa prebíjal okolo Fernanda a po kontakte s ním padá na trávnik, za čo sa píska faul. Ibrahimovič bude mať podobnú pozíciu, ako pri svojej strele v prvom polčase.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas sa niesol zväčša v strede poľa, kde hlavne PSG držal často loptu. Najväčšia šanca prišla v 30. minúte, kedy Sergio Aguero po faule brankára Trappa nedal penaltu. Druhý polčas nám môže priniesť ešte všeličo, takže sa tešme, čo sa stane.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+1

PSG získal za dobrej práci Rabiota loptu pred vlastnou šestnástkou a veľmi rýchlo prišlo k protiútoku. Na ľavej strane sa dobre rozbiehal Cavani, ktorý aj mal dostať loptu, lenže cez Sagnu neprešla.

45+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

45

De Bruyne faulovaný Rabiotom v strede poľa. Chcel pre Francúza vypýtať žltú kartu, no nepochodil.

44

Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Thiago Motta, prichádza Lucas Moura.

43

Nejde to! Thiago Motta opäť na zemi, zápas určite nedohrá...

42

Laurent Blanc svojmu zverencovi pravdepodobne povedal, aby to skúsil, keďže Motta sa vracia do hry, aj keď s veľmi kyslou grimasou.

41

Hra sa prerušuje, s Thiagom Mottom to nevyzerá dobre, pretože brazílsko-taliansky záložník sa dlží za zadný stehenný sval.

40

Thiago Silva síce veľmi dobre zastavil akciu súpera, lenže následne sa lopta podrážala všetkými smermi až pred šestnástku, čo využil na strelu Navas, no nezamieril presne.

37

Tak napokon je späť v hre, našťastie to nie je až tak vážne, ako to v prvom momente vyzeralo.

36

Po dlhšom ošetrovaní odchádza bez pomoci nosidiel, ale nevyzerá stále dobre. Uvidíme, čo s ním bude.

35

Sergio Aguero nedal penaltu a lepia sa neho ďalšie problémy. Po dopade z hlavičkového súboja sa mu nepríjemne "ohla" noha a asi nebude môcť pokračovať.

35

Ibrahimovič vyhral ťažký súboj s Otamendom, posunul loptu k Di Maríovi a ten bol okamžite faulovaný.

34

Thiago Motta na chvíľu prestal hrať, mysliac si, že sa odpíska faul súpera, lenže to sa nestalo a Rabiotovi následne ušla lopta do autu.

33

Cavani nechtiac zozadu zasiahol do nohy kopačkou Davida Silvu a okamžite sa píska faul. Španiel bude po tomto nechcenom zákroku v poriadku.

32

Fernando sa v strede poľa zamotal do zbytočného súboja a v snahe zachrániť situáciu prihrával doľava, Clichy stál inde.

30

30. Sergio Agüero (MAC)

30

K exekúcií sa postavil samotný faulovaný Sergio Aguero a čuduj sa svetu... Argentínčan minul strelou po zemi bránu!

29

29. Kevin Trapp (PSG)

29

Z ničoho nič prišla kolmica za obranu PSG, na ktorú si výborne nabehol Aguera a dostal sa do kontaktu s Kevinom Trappom, ktorý chcel sklzom loptu vypichnúť. Bude to penalta pre domácich a žltá karta pre Nemca.

27

A pas od rohovej zástavky už drží Kevin Trapp, ktorý situáciu aspoň na chvíľu upokojí.

26

De Bruyne však dokázal poslať rýchlu kolmicu späť, Silvov zrazený center končí rohom.

26

Center do šestnástky našiel Mangalu, ktorý poslal loptu do ohňa, no hostia odkopli.

25

25. Sergio Agüero (MAC)

25

Aguero dostal na ľavom krídle narážačku veľmi zle, k postrannej čiare a na päty, no zachránil ho van der Wiel, ktorý Argentínčana zbytočne fauloval.

23

Aguero to skúsil opäť, tentoraz spoza šestnástky, odkiaľ vyslal peknú a nečakanú strelu. Mieril to tesne nad zemou k žrdi, bránu tesne minul.

23

23. Sergio Agüero (MAC)

23

Sergio Aguero dostal peknú kolmicu od Silvu do šestnástky súpera, avšak ocitol sa dosť z uhlu a jeho strela po zemi netrafila ani bočnú sieť.

22

Rabiot sa snažil zobrať to na seba a zo stredu preniknúť čo najďalej. Pomerne sa mu to podarilo, pretože mohol prihrávať k pokutovému územiu, jeho pas ale neprišiel.

20

Po strate hostí prichádza kontakt pred šestnástkou PSG, kde domáci chceli odpískať faul Silvu na Aguera, čo sa napokon nedeje.

20

PSG má veľké držanie lopty, ale všetko to hrá staticky v strede poľa, čiže ďaleko od brány súpera.

18

Opäť hra pri postrannej čiare na stlačenom priestore, preto Rabiot posiela loptu na stopérov, od ktorých sa hra presúva na pravú stranu.

17

Švédsky kanonier to kopol síce do miest, kde bol Hart, ale na druhej strane fantasticky pod brvno s perfektnou rotáciou. Anglický gólman mal čo robiť.

16

16. Joe Hart (MAC)

16

Ibrahimovič s Cavanim udržali loptu v náročných súbojoch a Uruguajčan následne posunul loptu Rabiotovi, ktorý si ju posunul a Fernandinho ho následne prakticky odkopol k zemi. Dobrá parketa pre Ibrahimoviča.

14

Niekoľko náročných súbojov pri postrannej čiare končia ziskom lopty v prospech PSG, aj keď sa možno mohol pískať aj ich faul. Bolo to však veľmi diskutabilné.

13

Jeden z mála faulov prichádza zo strany domáceho celku v strede poľa, PSG opäť kombinuje ďaleko od Hartovej brány.

12

PSG sa proste nevie dostať dopredu. Aspoň to tak vyzerá, keďže každé ich priblíženie sa k šestnástke súpera znamená stratu lopty.

11

Už sa zdalo, že tentoraz to bude konečne rýchly prechod hráčov PSG cez stred až dopredu, no opäť sa celá akcia v strede poľa zastavila.

10

Aguero našiel prihrávkou okolo dvoch súperov Silvu v šestnástke a ten dostal kus priestoru, takže okamžite hľadal pod sebou nejakého spoluhráča. Nebol presný.

8

Teraz to už bolo zo strany hostí o niečo málo lepšie, pretože Di María dostal dosť času na to, aby posunul loptu do šestnástky okolo stopérov, avšak Hart bol pri lopte skôr, ako Cavani.

7

Van der Wiel skúsil preniesť hru sprava doľava, čo sa mu nepodarilo, pretože pre Maxwellom poslal Sagna na aut a francúzsky tím sa vracia dozadu.

6

Hráči "Citizens" sú všetci veľmi dobre postavení a nedávajú tak súperovi takmer žiadny priestor na nejakú presnú kombináciu smerom dopredu.

5

PSG veľmi pekne a presne zakombinovali v strede poľa, čo ich dostalo až pred šestnástku súpera, kde ale prišli nepresnosti. Najprv zlá prihrávka Di Maríu na Cavaniho a následne, pri druhej šanci hostí, ani Rabiot neposlal dobrý pas do krídla Maxwellovi.

4

Center z ľavej strany do šestnástky parížskeho tímu sa dostal až na druhú stranu, odkiaľ centroval Navas, ale len na nohu Thiaga Silvu.

3

Di Maríova akcia a vlastne prvá ofenzívna snaha PSG končí len autom, pretože Argentínčanovi odkopol loptu Sagna.

2

Neujala sa ani snaha Fernandinha, ktorého prihrávka z prvej hľadajúca De Bruyneho presná nebola.

2

Domáci získali loptu na svoje kopačky takmer okamžite a Jesús Navas už upaľoval po krídle. Odcentroval iba do Maxwella.

1

Manchester City začal aktívne a od začiatku sa tlačí do šestnástky súpera, kam centroval De Bruyne a hľadal Aguera, čo sa mu tak úplne nepodarilo. Navyše následne fauloval Fernando.

1

Stretnutie sa práve začalo.

-2

Väčšine fanúšikov hymna Ligy majstrov robí minimálne zimomriavky, v Manchestri sa na ňu bučí...
Úvodné zostavy:

Manchester City: Hart (C) – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernando, Fernandinho – Navas, De Bruyne, Silva – Agüero.
Náhradníci: Caballero – Iheanacho, Bony, Y. Touré, Delph, Kolarov, Zabaleta.

Paríž Saint-Germain: Trapp – Aurier, Silva (C), Marquinhos – van der Wiel, Rabiot, Motta, Di María, Maxwell – Ibrahimović, Cavani.
Náhradníci: Sirigu – Kimpembe, Stambouli, Moura, Kurzawa, Pastore, Ongenda..
Paríž Saint-Germain

Posledných päť duelov


Guingamp – Paríž Saint-Germain 0-2
Paríž Saint-Germain – Manch. City 2-2
Paríž Saint-Germain – Nice 4-1
Paríž Saint-Germain – Monaco 0-2
Troyes – Paríž Saint-Germain 0-9

Najlepší strelci v LM

1. Ibrahimovič 5
2. Di María, Rabiot 3
3. Cavani, Lucas Moura 2
Manchester City

Posledných päť duelov

Manchester City – WBA 2-1
PSG – Manchester City 2-2 (LM)
Bournemouth – Manchester City 0-4
Manchester City – Manchester Utd. 0-1
Manchester City – Dynamo Kyjev 0-0 (LM)

Najlepší strelci v LM

1. Sterling 3
2. Aguero, Fernandinho, Silva, De Bruyne, Bony 2
Prvý zápas

Streda 06.04.2016, 20:45 • Park Princov, Paríž • Liga majstrov • Štvrťfinále

Paríž Saint-Germain 2-2 Manchester City

Góly: 41. Ibrahimović, 59. Rabiot – 38. De Bruyne, 72. Fernandinho

Žlté Karty: 1. Luiz (PSG), 48. Matuidi (PSG) – 11. Clichy (MAC), 35. Fernando (MAC), 83. Mangala (MAC), 86. Navas (MAC)

Nepremenená penalta: 14. Ibrahimović (PSG), brankár Hart zneškodnil

Paríž Saint-Germain: Trapp – Aurier (78. van der Wiel), Silva, Luiz, Maxwell – Rabiot (78. Moura), Motta, Matuidi – Di María, Ibrahimović, Cavani

Manchester City: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Navas, Fernandinho, De Bruyne (77. Delph), Fernando, Silva (88. Bony) – Agüero (90+2. Kolarov)

Rozhodca: Mažić – Ristić, Djurdjević (všetci Srbsko)
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Manchester City – Paríž Saint-Germain

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 76. De Bruyne

Karty:   72. Fernandinho (MAC) – 29. Trapp (PSG), 68. van der Wiel (PSG)

Nepremenená penalta: 30. Agüero (MAC), mimo

Manchester City: Hart (C) – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernando, Fernandinho – Navas, De Bruyne (84. Y. Touré), Silva (87. Delph) – Agüero (90+2. Iheanacho).
Náhradníci: Caballero – Iheanacho, Bony, Y. Touré, Delph, Kolarov, Zabaleta.

Paríž Saint-Germain: Trapp – Aurier (61. Pastore), Silva (C), Marquinhos – van der Wiel, Rabiot, Motta (44. Moura), Di María, Maxwell – Ibrahimović, Cavani.
Náhradníci: Sirigu – Kimpembe, Stambouli, Moura, Kurzawa, Pastore, Ongenda.

Prvý zápas: Paríž - Manchester City 2:2