Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Bayer Leverkusen – Hertha BSC

2:1

koniec (2:1)

30.04.2016, 18:30 • BayArena, Leverkusen • 32. kolo • Tomáš Pajerský

V druhom polčase gól nepadol a tak sa s konštatovaním, že Bayer Leverkusen doma zdolal Herthu 2:1 s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok víkendu. (20:23:54)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Veľmi nepríjemný stret sme videli na pravom krídle útočnej polovice hostí, kde Weiser fauloval Topraka a dostáva za to žltú kartu.

90+3

Žltú kartu dostáva Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen).

90+2

Domáci sa pokúsili o zvýšenie svojho náskoku, ale ich snaha bola zastavená pre postavenie mimo hry.

90+1

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Hakan Çalhanoğlu, prichádza Robbie Kruse.

90+1

K riadnej hracej dobe sa nadstavujú tri minúty, Plattenhardt faulovaný na vlastnej polovici Bellarabim.

90

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Javier Hernández, prichádza Ömer Toprak.

89

Dnešné stretnutie sleduje 30210 divákov.

88

Žltú kartu dostáva za protesty proti verdiktu arbitra Fabian Lustenberger (Hertha BSC).

88

Baumjohann sa dostal k lopte na ľavom krídle a vyskúšal pozornosť gólmana tvrdou strelou spoza šestnástky, ale minul domácu bránu.

87

Nepresnosti na oboch stranách, oba celky sa striedajú v držaní lopty v strede pola.

85

Hostia zahrávali štandardnú situáciu zo strednej vzdialenosti, po ktorej si hráči Herthy vybojovali ešte možnosť rohového kopu, ale nevyťažili z toho nič. Vo vápne domácich zostal po súboji so Starkom otrasený Bender.

83

Ibiševič vysunul Baumjohanna na pravom krídle, ten bol však odzbrojený Aránguizom a hostia o loptu prišli. Krátko potom na druhej strane ihriska fauloval Bellarabiho Plattenhardt a domáci zahrávali priamy kop z ľavej strany, po ktorom sa síce dostal do dobrej šance Çalhanoğlu, ale jednak ho skvele Jarstein vychytal a jednak bol Çalhanoğlu v ofsajde.

81

81. Karim Bellarabi (LEV)

81

Chicharito spracoval vysoký center v strede pola a vysunul na pravom krídle Bellarabiho, ktorý sa dokázal dostať do zakončenia, ale skvelý Jarstein predviedol výborný zákrok a vytlačil loptu na rohový kop. Po ňom ju domáci stratili a zmocnila sa jej na vlastnej polovic Hertha.

79

Haraguči predviedol už poniekoľkýkrát v tomto stretnutí skvelý šprint po pravom krídle, ale nedokázal následne odcentrovať do vápna a o loptu prišiel.

78

Plattenhardt fauloval na vlastnej polovici prenikajúceho Chicharita a dostáva za to žltú kartu. Z následnej štandardnej situácie domácich nebolo nič.

77

Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Per Ciljan Skjelbred, prichádza Alexander Baumjohann.

76

Plattenhardt v hlavičkovom súboji v strede pola fauloval Bellarabiho a domáci zahrávali voľný kop, ale Chicharito bol krátko na to v ofsajde. Krátko potom to domáci skúšali opäť, ale tentokrát sa útočného faulu dopustil Bellarabi.

75

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Julian Brandt, prichádza Stefan Kießling.

73

Haraguči je veľmi aktívny dnes, tentokrát sa však na pravom krídle nepresadil a k lopte sa po vhodení spoza autovej čiary dostanú domáci.

72

Do ideálnej príležitosti sa dostával v domácom vápne Haraguči a zdalo sa , že bude zakončovať sám pred gólmanom, ale napokon zasiahol Bender a odkopol loptu na roh. Po ňom centroval Pekarík pred bránu, ale Leno si loptu postrážil a dlhým odkopom od brány ju poslal do stredu pola.

70

Stark fauloval v strede pola Hernándeza a dostáva za to žltú kartu.

69

Po rýchlej kontre domácich sa po Bellarabiho pase dostal k strele z tesnej blízkosti brány Çalhanoğlu, ale jeho pokus nebol razantný a Jarsteinovu svätyňu minul.

68

Hráči Leverkusenu si vybojovali rohový kop z pravej strany, po ktorom sa dostal k strele spoza šestnástky Aránguiz, ale jeho volej tesne minul vzdialenejšiu tyč hosťujúcej brány.

67

Stark pri svojom individuálnom kľučkovaní na útočnej polovici stratil loptu a do prečíslenia sa dostali domáci, kedy Henrichs hľadal vo vápne Bellarabiho, toho si však jeden z bekov Herthy dobre postrážil.

66

Na vysoký center si pekne vyskočil vo vápne Bellarabi, na ktorého hosťujúca obrana trošku prizabudla, ale jeho hlavička smerovala len do stredu brány, kde bol pripravený Jarstein.

65

Po faule hostí v strede pola bola ponechaná výhoda pre domácich hráčov, ale tí z toho nevyťažili žiadnu akciu, pri lopte však ostávajú naďalej.

63

Pekarík vysunul na pravom krídle Haragučiho, ktorý následne šprintoval, aby loptu stihol a dokázal to, aby pekným centrom našiel vo vápne Ibiševiča, ten najskôr nedokázal vystreliť, ale po sérii prihrávok na hranici vápna už áno. Jeho pokusu však chýbala potrebná razancia a gólman Leno si s ním bez problémov poradil.

61

Haraguči pekným čistým sklzom zastavil Brandta na ľavej strane, ale domáci zostali pri lopte, ich kombinácia sa však nútene presunula až do stredu pola. Tam bol Kampl faulovaný Weiserom a krátko na to sa na hranici hosťujúcej šestnástky pokúsil o strelu z voleja z prvej Bellarabi, ale netrafil lotpu ideálne a tá skončila mimo hracej plochy.

59

Hertha trošku zaváhala na ľavej strane obrannej polovice a nechala veľa priestoru Aránguizovi, ktorý to využil a posielal pekný nadýchaný center do vápna hostí, ale tí si s vysokou loptu bez problémov poradili.

58

Ibiševič pekne spracoval center pred domácou šestnástkou a vysunul Starka do dobrej príležitosti, ten ale z ľavej strany vápna zoči-voči gólmanovi minul bránu.

57

Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Genki Haraguči.

56

Hostai zahrávali rohový kop z pravej strany na krátko, následne však prišiel vysoký center do vápna, po ktorom sa k strele v ideálnej príležitosti dostal Stark, ale loptu poslal vysoko vysoko nad brvno domácej brány.

55

Momentálne domáci kombinujú na útočnej polovici, ale v bezpečnej vzdialenosti od Jarsteinovej brány, tempo hry je v druhom polčase o niečo vyššie ako v tom prvom.

53

53. Karim Bellarabi (LEV)

53

Za tvrdý zákrok do tváre jedného z domácich hráčov v strede pola dostal žlté napomenutie Ibiševič.

52

Do šance sa dostával Chicharito, ale neuspel, podobne tak na druhej strane Pekarík. Krátko potom na ľavom krídle útočnej polovice hostí stratil loptu Ciğerci a do brejku sa dostali domáci, konkrétne Bellarabi, ktorý na pravej strane predbehol Plattenhardta a pekne vystrelil, ale Jarstein končekmi prstov vytlačil jeho pokus mimo hracej plochy. Potom zahrávali domáci roh, ale krátko na to sa hra presunula do stredu pola.

50

Weiser sa predieral po ľavom krídle, ale dvojica domácích zadákov mu zabránila v odcentrovaní a lopta skončila za postrannou čiarou, odkiaľ ju späť do hry vrátia vhodením domáci.

49

Exekúcie štandardnej situácie sa ujal Çalhanoğlu, ale jeho center neznamenal nebezpečenstvo, ale Langkamp ho zblokoval na rohový kop, po ktorom sa síce dostal do zakončenia Bellarabi, lenže nemieril presne a loptu späť do hry vráti odkopom od brány Jarstein.

48

Chicharito faulovaný Starkom a Leverkusen bude zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti.

47

V úvode duelu kombinovali domáci na vlastnej polovici, ale do prvej šance druhého dejstva sa dostali hostia, keď pekne z ľavej strany centroval pred bránu Plattenhardt, ale len do náruče Lena.

46

Začal sa druhý polčas.
V prvom polčase sme nevideli veľmi dynamický zápas, ťažiskom hry je prevažne stred pola, ale padli už tri góly, z toho dva na domácej strane, takže po prvom polčase vyhráva Leverkusen nad Herthou zaslúžene 2:1 po góloch Brandta a Bendera, za hostí korigoval výsledok Ibiševič.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Žltú kartu dostáva Sebastian Langkamp za tvrdý sklz na vlastnej obrannej polovici, ktorým poslal k zemi Bellarabiho. Z následného priameho kopu Leverkusenu nebolo nič, Çalhanoğlu svoj strelecký pokus nasmeroval len do rukavíc Jarsteina.

45

Hráči Herthy to skúšali po pravom krídle, ale center smerujúci do vápna bol odvrátený a domácim sa podarilo presunúť hru do stredu pola.

44

Domáci kombinovali na vlastnej polovici, ale po pokuse o vysoký center do hosťujúcej šestnástky sa lopty zmocnili hostia.

43

Bellarabi sa predieral k bráne po pravej strane vápna, kde aj padol po súboji s Plattenhardtom a hosťujúci bek môže byť rád, že z toho nebola penalta v prospech Leverkusenu, ale len rohový kop. Po ňom sa dostal k hlavičke Bender, ale nemieril presne, krátko potom však opäť vo vlastnej šestnástke tvrdo poslal Plattenhardt k zemi Ramalha, ale ani tentokrát to hlavný arbiter neposúdil ako nedovolený zákrok.

40

Exekúcie priameho kopu sa ujal Çalhanoğlu, ale svoju peknú prudkú strelu poslal len do náruče pripraveného gólmana Herthy Jarsteina. Krátko potom zahrávali štandardku z takmer rovnakej vzdialenosti hostia, ale domáca obrana si s centrom smerujúcim do vápna poradila a odvrátila loptu od bezpečia.

39

Pekarík fauloval Chicharita na ľavej strane útočnej polovice a domáci budú zahrávať štandardku z podobnej vzdialensoti, z akej vsietili v 16.minúte svoj druhý gól.

37

Nepresnosti na oboch stranách, lopta sa pohybuje stále iba v blízkosti stredového kruhu a oba celky sa striedajú v jej držaní.

35

Po chybe a zbytočnej strate lopty v podaní domácej defenzívy sa k lopte dostala Hertha, ale jej kombinovanie na pravom krídle neprinieslo výraznejšie nebezpečenstvo a ťažiskom hry sa opäť stáva stred pola.

33

Ofenzívnu snahu predviedli domáci, ale tá nemala dlhé trvanie, pretože Chicharito bol v ofsajde.

32

Bender v hlavičkovom súboji v strede pola fauloval jedného z hosťujúcich hráčov a Hertha sa tak dostala k lopte. Hostia si ju prihrávajú na vlastnej polovici.

30

Henrichs sa snažil odcentrovať z ľavého krídla do vápna, keď sa konečne Leverkusenu podarilo prekonať stred pola, ale jeho center bol zblokovaný. K lopte sa následne dostal Çalhanoğlu, ktorý ju posunul na Aránguiza a ten vyslal krásnu strelu na hosťujúcu bránu spoza šestnástky, ale jeho pokus Jarstein pekne vyboxoval.

29

Hertha už bráni oveľa dôraznejšie ako v úvode duelu a domácim robí problém dostať sa cez prehustený stred pola. V oblasti stredového kruhu fauloval Stark Aránguiza.

28

Weiser a Pekarík si krásne vymenili loptu na pravom krídle, ale Pekarík nedokázal posunúť následne loptu do vápna, vybojoval však aspoň roh pre Herthu, po ktorom sa k strele hlavou takmer dostal Ibiševič.

26

Opäť sa hra trošku ukľudnila a oba celky sa striedajú v držaní lopty v strede pola.

25

Ibiševič fauloval v strede pola a domáci zahrávali voľný kop, po ktorom sa snažili prejsť do útoku cez ľavé krídlo, čo im nevyšlo a následne sa im to nepodarilo ani po pravej strane útočnej polovice a k lopte sa dostal hosťujúci gólman Jarstein.

23

Gól hostí zrejme pridá zápasu potrebné tempo, ale v úvodných minútkach po inkasovanom góle držia loptu vo svojej moci domáci, ktorí kombinujú v strede pola a ukľudňujú hru.

21

21. Vedad Ibišević (HER) - 2:1

21

Hertha dala gól!
Hertha sa predsa len prebrala a podarilo sa jej aj znížiť skóre potom, čo VEDAD IBIŠEVIĆ umiestnil loptu hlavou do siete po Pekaríkovom centri z pravej strany.

20

Plattenhardt sa snažil vysunúť Kaloua na ľavom krídle, ale toho pekne odzbrojil Bender, ale Hertha v ofenzíve výrazne pridala po druhom inkasovanom góle!

19

Hertha si vybojovala rohový kop z pravej strany, ale po centri od rohovej zástavky nehlavičkoval presne Skjelbred.

18

Hertha podala v minulom kole proti Bayernu najmä v prvom polčase výborný výkon, ale v dnešnom stretnutí na to zatiaľ hostia nenadväzujú, práve naopak. V ofenzíve sú bezzubí a v defenzíve nedôrazní, o čom svedčí aj skóre duelu. Nič na tom nezmenila ani Weiserova snaha na pravom krídle, pretože sa síce dokázal zbaviť brániaceho hráča, ale potom neprihrával presne do vápna.

16

16. Lars Bender (LEV) - 2:0

16

Bayer Leverkusen dal gól!
Plattenhardt fauloval Bendera pred vlastným pokutovým územím a domáci zahrávali nebezpečnú štandardku v blízkosti hosťujúcej šestnástky, po ktorej Hertha opäť predviedla nedôrazné bránenie a LARSOVI BENDEROVI sa tak podarilo dostať loptu do siete.

14

Na pravom krídle sa dostal k lopte Peter Pekarík, ktorý sa snažil centrovať, ale trafil len jedného z domácich brániacich hráčov. Krátko po vhodení lopty spoza autovej čiary sa k nej dostali domáci, ktorí ju držia na svojich kopačkách v strede pola.

13

Leverkusen nebezpečne kombinuje v blízkosti pokutového územia, ale do vyloženej šance sa domáci nedostali.

11

Chicharito posunul loptu Bellarabimu na pravom krídle, ale ten múr tiel pred hosťujúcou šetnástkou neprestrelil.

10

Hertha si prihrávala na vlastnej polovici, lopta sa dostala až ku gólmanovi Jarsteinovi, ktorý ju odkopom poslal do stredu pola, kde sa jej zmocnili hráči Leverkusenu.

9

Opäť séria nepresnosti na oboch stranách, Brandt padol po súboji v strede pola, ale faul sa nepískal, krátko na to sa naopak faulu dopustil domáci kapitán Bender, taktiež v strede pola. Po súboji v strede pola ostali otrasení na trávniku Skjelbred aj Brandt.

7

Ibiševič hľadal pekným lobom pred šestnástkou Weisera, ale jeho pokus o center bol odvrátený domácou defenzívou.

6

Po úvodnom góle tempo zápasu nie je veľmi vysoké, oba celky to skúšajú opatrnými ďalekonosnými centrami, ale ani na jednej strane to zatiaľ neprinieslo úspech. V strede pola fauloval Kaloua Aránguiz.

5

Nepresnosti na oboch stranách, lopta sa dostala až ku gólmanovi Lenovi.

4

Hertha kombinuje na vlastnej polovici, ale domáci jej nedovoľujú dostať sa ďalej ako do stredu pola.

2

2. Julian Brandt (LEV) - 1:0

2

Bayer Leverkusen dal gól!
Po dvoch centroch na jeden dotyk sa vo vápne dostal k lopte JULIAN BRANDT, ktorý sa dokázal zbaviť Pekaríka a z ľavej strany vápna strelou do protipohybu gólmana otvoril skóre dnešného duelu. Vsietil tak svoj 9. gól v tejto sezóne a skóroval už v šiestom po sebe idúcom zápase!

1

O úvodný výkop stretnutia sa postarali hostia, ale do prvej šance zápasu sa rútili domáci hráči, keď Bellarabi vysúval na hranici šestnástky Chicharita, ale napokon hosťujúca defenzíva situáciu zvládla a lopty sa zmocnil gólman Jarstein.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba celky sú už nastúpené na hracej ploche, Hertha v základnej zostave aj so slovenským obrancom Petrom Pekaríkom.
Úvodné zostavy:

Bayer Leverkusen: Leno – Bellarabi, Ramalho, Kramer, Henrichs – L. Bender, Aránguiz – Çalhanoğlu, Kampl, Brandt – J. Hernández.
Náhradníci: Krešić – Toprak, Jedvaj, Frey, Kießling, Mehmedi, R. Kruse.

Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Stark, Plattenhardt – Lustenberger – Weiser, Skjelbred, Tolga Ciğerci, Kalou – Ibišević.
Náhradníci: Kraft – Mittelstädt, Hegeler, Baumjohann, Stocker, Haraguči, Schieber.

Rozhodca: T. Stieler – R. Schröder, S. Thielert.
Vzájomné zápasy
Z posledných piatich vzájomných duelov vyhral Leverkusen štyrikrát a Hertha len raz, ale tím z Berlína vyhral práve v tom poslednom meraní síl, keď si v decembri 2015 v rámci 15.kola Bundesligy poradil s Bayerom 2:1. Možno aj preto, že hráči Leverkusenu hrali už od 17.minúty v oslabení po červenej karte Boenischa.
Hertha BSC
Hosťom patrí za 49 bodov štvrtá priečka, pričom ako už bolo spomenuté, strácajú 5 bodov na svojho dnešného súpera. Naopak z piateho miesta Herthe "dýcha na chrbát" Borrusia Mönchengladbach, ktorá má len o bod menej. Naposledy hráči Herthy nestačili na Bayern Mníchov, ktorému doma podľahli 0:2.
Bayer Leverkusen
Dnešný súboj bude priamym bojom o tretie miesto tabuľky! Na ňom sú momentálne domáci s počtom 54 bodov a s päťbodovým náskokom pred svojím dnešným súperom. Naopak na druhú Borussiu Dortmund strácajú hráči Leverkusenu nedostihnuteľných 20 bodov. Naposledy si Bayer poradil pomerom 2:3 so Schalke 04.
Vítame Vás pri on-line prenose z 32.kola nemeckej Bundesligy, v ktorom sa v Bay Aréne proti sebe postavia domáci Bayer Leverkusen a hosťujúca Hertha BSC. Zápas sa začne o 18:30.

Bayer Leverkusen – Hertha BSC

2:1

koniec (2:1)

Späť na online

Góly: 2. Brandt, 16. L. Bender – 21. Ibišević

Karty:   90+3. Bellarabi (LEV) – 45+1. Langkamp (HER), 53. Ibišević (HER), 70. Stark (HER), 78. Plattenhardt (HER), 88. Lustenberger (HER), 90+4. Weiser (HER)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 13:20.

Bayer Leverkusen: Leno – Bellarabi, Ramalho, Kramer, Henrichs – L. Bender (C), Aránguiz – Çalhanoğlu (90+1. R. Kruse), Kampl, Brandt (75. Kießling) – J. Hernández (90. Toprak).
Náhradníci: Krešić – Toprak, Jedvaj, Frey, Kießling, Mehmedi, R. Kruse.

Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Stark, Plattenhardt – Lustenberger (C) – Weiser, Skjelbred (77. Baumjohann), Tolga Ciğerci, Kalou (57. Haraguči) – Ibišević.
Náhradníci: Kraft – Mittelstädt, Hegeler, Baumjohann, Stocker, Haraguči, Schieber.

Rozhodca: T. Stieler – R. Schröder, S. Thielert

Diváci: 30210