Menu

Hokej

Majstrovstvá sveta

Rusko – Nórsko

3:0

koniec (0:0, 2:0, 1:0)

16.05.2016, 15:15 • Skupina A • Dávid Lech

Tipsport: 1.06 17.0 30.0

Ďakujeme za pozornosť. Náš prenos zo zápasu Rusko – Nórsko sa končí. Lúčime sa s konštatovaním, že ruská zborná vďaka dobrému výkonu zdolala severský celok 3:0 a Severania tak stratili šancu na postup medzi najlepšiu osmičku. O štvrťfinálovú účasť sa tak v skupine A pobijú Dánsko, Švajčiarsko a Lotyšsko. Rusko sa vďaka dnešnému trojbodovému zisku posunulo na druhú priečku pred Švédsko. Lídrom tabuľky je česká reprezentácia so ziskom 15 bodov, ktorá je pred Ruskom vďaka lepšiemu vzájomnému zápasu. (17:22:23)
Najlepším hráčom na nórskej strane vyhlásený nórsky brankár Steffen Soberg, ktorý si na konto pripísal 25 úspešných zákrokov. Na ruskej strane si ocenenie prevezme obranca Alexej Jemelin.
Je dobojované. Rusko si ustrážilo v závere stretnutia trojgólové vedenie, v posledných dvoch minútach udržalo puk na svojich hokejkách, Telegin navyše nastrelil tyčku a Ilja Sorokin tak aj s pomocou svojich spoluhráčov vychytal vo svojom prvom vystúpení na tohtoročných MS 2016 čisté konto. Rusko bolo jednoznačne lepším celkom a zaslúžene zvíťazilo. Nórom opäť zlyhala koncovka, keď s desiatimi gólmi majú spoločne s Maďarmi najhorší útok na svetovom šampionáte.

Koniec zápasu.

59:38

Telegin sa teraz ocitol osamotený pred nórskou bránou, dostal sa k puku, no jeho pokus skončil len na pravej žŕdke brankára Soberga.

59:08

Rusi ako keby uspali svojho súpera, následne sa Telegin vrútil po ľavej strane do útočného pásma, no napokon nedokázal dopraviť puk za chrbát Soberga.

58:32

Rusi pohodlne kontrolujú záver stretnutia, majú puk na svojich hokejkách, prihrávajú si puk po celej ľadovej ploche a zbierajú cenné sekundy.

58:27

Nóri sa teraz spod ruského tlaku oslobodili len za pomoci zakázaného uvoľnenia. Hra sa sťahuje pred brankára Soberga.

58:08

Rusi prečkali presilovú hru Nórov a do konca zápasu ostávajú necelé dve minúty.

57:14

Mathis Olimb s veľkými ťažkosťami dostal puk do útočného pásma, Nóri sa už rozložili pred Sorokinom. Olimb zakombinoval s Zuccarellom, no akciu Nórov prerušuje ďalší istý zákrok Sorokina.

56:44

Trygg pálil z prvej, no strela mu vôbec nevyšla. Rusi zaviezli puk do útočného pásma a pozbierali ďalšie cenné sekundy.

56:19

A Nóri zakladajú útočnú akciu opäť až od brankára Soberga. Rusi sa zatiaľ veľmi dobre bránia a prečkali prvú polovicu početnej nevýhody.

56:00

Rusi teraz dokázali poslať puk až za nórsku bránu.

55:34

Nórsko vyhralo buly a usadilo sa v útočnom pásme. Od modrej pálil Trygg, k dorážke sa dostal Martinsen, no ruský brankár Sorokin vyšiel z mikrosúboja s nórskym útočníkom ako víťaz a prerušil hru.

55:31

A Nóri teraz majú skvelú príležitosť na strelenie čestného úspechu v dnešnom zápase. Artemi Panarin si za sekanie na lavici hanby odpyká dvojminútový trest. Vhadzovať sa bude po pravici ruského gólmana Sorokina.

54:40

V obrovskej tutovke sa ocitol jeden z bratov Olimbovcov, ktorý nepochopiteľne namiesto strely zvolil prihrávku medzi kruhy, ktorú si Rusi ustrážili.

54:19

Odegaard teraz našiel Kena Andreho Olimba, no nórsky útočník si puk dlho neužil, zmocnili sa ho Rusi a zaviezli ho do útočného pásma.

53:33

O puk sa bojuje v rohu klziska v ruskom útočnom pásme. Práve takáto situáciu Rusom vyhovuje, v boji o puk získavajú cenné sekundy a každou sekundou sa približujú víťazstvu.

Rusko – Nórsko

3:0

koniec (0:0, 2:0, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 23. Telegin (Orlov, Kalinin), 38. Panarin (Šipačov), 43. Ljubimov (Jemelin, Orlov)

Rusko: Sorokin (Šesťorkin) – Vojnov, Jemelin, Ovečkin (A), Kuznecov, Burmistrov – Antipin, Čudinov, Dacjuk (C), Sannikov, Širokov – Zajcev, Marčenko, Panarin, Dadonov, Šipačjov (A) – Orlov, Telegin, Plotnikov, Ljubimov, Kalinin.

Nórsko: Soberg (Volden) – Holos, Norstebo, Haga, Martinsen, Zuccarello – Johannesen, Tollefsen (C), K. A. Olimb, M. Olimb, Rosseli Olsen – Trygg (A), Odegaard, Bastiansen (A), Roymark, Forsberg – Trettenes, Stene, Ask, Roest, Dahlstrom.

Rozhodca: Bjork, Piechaczek – Nieminen, Pihlbad

Priebeh zápasu
1. tretina
04:45 NOR 2 Haga, príliš veľa hráčov na ľade
12:59 NOR 2 Trygg, hákovanie
18:27 NOR 2 Norstebo, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
22:09 RUS 1:0 Telegin (Orlov, Kalinin)
23:10 RUS 2 Vojnov, hákovanie
28:33 RUS 2 Orlov, sekanie
37:52 RUS 2:0 Panarin (Šipačov)
Po 2.tretine
3. tretina
42:31 RUS 3:0 Ljubimov (Jemelin, Orlov)
43:47 NOR 2 Trygg, podrazenie
55:31 RUS 2 Panarin, sekanie
Koniec