Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference FC Zbrojovka Brno

koniec udalosti

26.05.2016, 11:30 • Jakub Sabol cz

Na závěr se vyjádřil majitel Bartoněk, který uzavřel tiskovku s tím, že by si v následujících pěti letech přál, aby byl brněnský fotbal daleko atraktivnější. Pět tisíc diváků v průměru je podle něj na Zbrojovku Brno málo. Proto tedy popřál jak Honzovi Polákovi, tak panu Habancovi v novém působišti hodně štěstí a ukončil konferenci. (12:09:40)
Habanec: Fanoušci se mohou těšit na na formaci 4-3-3, kterou jsem asi známý. Jestli se ptáte na posily ze Slovácka, můžu říci, že jsou tam zajímaví hráči, jenomže jsou pod smlouvou. Všechno je zatím v jednání. Hlavně se těším domů, protože Zbrojovka je mou srdeční záležitostí. I táta má radost, že se vracím domů. Ještě bych si přál, abychom v dohledné době hráli za Lužánkami.
Habanec: Vašek Kotal odvedl výbornou práci. Já sám jsem s ním absolvoval skvělý rozhovor a vím, co mám čekat. Václav vyznává trošičku defenzivnější tým, což bych rád změnil. Libor Došek se stane vedoucím mužstva a Martin Doležal se chopí role trenéra gólmanů. Vytvořili jsme určitou mapu pro tento klub a věřím, že to bude ku prospěchu. Například Libor Došek bude také fungovat v roli skauta.
Svatopluk Habanec: Nepřicházím s tím, že se zde mění trenér za trenéra. Dochází ke kompletní výměně realizačního týmu. Moje vize je, aby se Zbrojovka pevně usadila v první pětce, ale hlavně aby získala svoji tvář. Co se týče Honzy Poláka, počítám s ním na post klasického defenzivního štítu. O roli vůdce kabiny se jistě bude dělit s kapitánem Zavadilem, ale také s Liborem Doškem, který by měl obsadit místo v realizačním týmu.
Vracím se do známého prostředí. Do Brna jsem jezdil, když byl čas. Pamatuji paní Doškovou, která tu pracuje už hodně dlouho. Na kluky se těším. Rád bych jim předal zkušenosti, které mám a pokusím se jim také ukázat, jak to funguje v zahraničí. Navíc jsem zcela fit a věřím, že se budu přínosem.
Jan Polák: Přestup jsme projednávali delší dobu. Brněnská delegace za mnou přijela v prosinci, což mne velice potěšilo. Návrat do Zbrojovky jsem měl v hlavě už dříve, ale nebylo to úplně reálné. Situace vyvinula tak, že mi už se mi na jaře v Norimberku nedostávalo tolik příležitostí. Pak už jsem měl jasno.
Václav Bartoněk: Na tento okamžik všichni fanoušci netrpělivě čekali. Nastal den D. Dovolte mi představit nového trenéra Habance, ale také našeho odchovance Honzu Poláka, kterému bych rád předal dres s číslem 8.
Tisková konference právě začala. Uvedl jí tiskový mluvčí Martin Lísal, který ihned předal slovo panu Bartoňkovi.
Netradičně zaplněné tiskové středisko již netrpělivě vyčkává na příchod hlavních aktérů dnešní tiskovky. Všichni přítomní byli právě informováni, že dnes dojde ke slavnostnímu představení nového kouče, ale také bude v Brně přivítána zvučná posila.
Dobré poledne z brněnského stadionu. Na dnešní den klub FC Zbrojovka Brno svolal mimořádnou tiskovou konferenci. Jaké změny čekají klub? Kdo vystřídá kouče Kotala? Kdo nahradí odcházející opory Košťála a Zoubeleho? To se zřejmě brzy dozvíme.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.

Tisková konference FC Zbrojovka Brno

koniec udalosti