Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Rusko – Slovensko

1:2

koniec (0:2)

15.06.2016, 15:00 • Stade Pierre-Mauroy, Villeneuve-d'Ascq, Lille Métropole (49 822) • Skupina B • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 2.4 3.2 3.4

Vyhrali sme nad Ruskom a pripísali sme si na konte prvé víťazstvo na Eure!

Slovensko síce v závere prežívalo horor, ale dokázali sme dokráčať k prvému víťazstvu na európskom šampionáte. Nakoniec nám dva góly z prvého polčasu stačili, aj keď Glušakov v 80. minúte znížil a následne sme mali aj potrebnú dávku šťastia či obetavosť. Každý jeden člen nášho tímu si siahol na dno síl a postaral sa o jeden z najdôležitejších víťazných zápasov v histórií nášho futbalu. (16:53:26)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Rohový kop sme poľahky dostali preč a pripisujeme si tri extrémne dôležité body!

90+3

Ignaševič to skúsil strelou z diaľky, ale Marek Hamšík zráža na rohový kop. Sme blízko, ale musíme byť pozorní.

90+3

Škrtel po výkope Akinfejeva síce vyhral hlavičku s Dzjubom, ale slovenský stopér fauloval a preto prichádza ešte priamy kop pre súpera.

90+2

Po jeho výkope Kucka prehral hlavičku, Pekarík ale odkopol čo najďalej a Nemec sa snaží držať čas.

90+2

Ignaševič nedokázal presne nakopnúť loptu, pretože ju poslal veľmi vysoko a medzi všetkých spoluhráčov. Odkopávať bude Kozáčik.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty, na začiatku ktorých ide do vzduchu Kozáčik a berie ju do rukavíc.

90

Opora našich zadných radov má ešte kŕče, ale ošetrenie nechce, aby nemusel opustiť čo i len na malý kus ihrisko.

90

Tomáš Hubočan hrá nenormálne skvelý zápas! Tentoraz zastavil Dzjubu, ktorý dlho kľučkoval, až obišiel hneď niekoľko hráčov, ale ranu mu zrazil práve tento obranca, ktorý v proti Walesu nehral.

89

Nemec s Kuckom pri rohovej zástavke podržali loptu iba chvíľu, tá sa následne od našich hráčov odráža do autu a dopredu ide opäť Rusko.

88

Po dlhom čase sme vpredu a naťahujeme čas. Peter Pekarík síce stratil loptu, ale súper mu ju vypichol len do autu, s ktorým sa krajný bek nebude ponáhľať.

87

Opäť sme loptu veľmi rýchlo stratili, ale Martin Škrtel aspoň faulom v strede poľa zastavil akciu súpera. No len na chvíľu, Berezuckij ide dopredu po pravej strane.

86

Otvorený priestor na pravej ruskej ofenzívnej strane znamená center do našej šestnástky, ktorý je síce zrazený, ale lopta sa ocitá pri Glušakovovi. Prudká strela striedajúceho hráča končí tesne vedľa.

86

Matúš Kozáčik podbehol center z rohového kopu, ale všetko včas zachránil Ďurica, ktorý v poslednej chvíli vyhral hlavičkový súboj s kapitánom súpera Berezuckim.

85

Ďalšia nebezpečná lopta do našej šestnástky. Vzadu nám to horí, pretože ruský tlak sa stupňuje. Ďurica odpálil iba dopredu, čo najďalej.

84

Pečovský síce získal loptu, ale následne zle prihral k postrannej čiare Hubočanovi, ktorý bol pokrytý a odobrali mu loptu. Smolov sa následne snažil vykľučkovať našich obrancov, čo sa mu nepodarilo.

83

Kozáčik boxoval a naši sa na chvíľu oslobodili. Rusko sa však tlačí do našej brány a predvádza veľký tlak. Ešte to bude tvrdý záver.

82

Pekarík odkopáva pred Smolovom, zaujímavý center našťastie zlú krv nenarobil. Náš súper následne získal roh.

81

Rusko sa okamžite valí dopredu. Najprv po zaseknutí spoza šestnástky prichádza nebezpečná strela zrazená Škrtelom a následne prišlo k ťažkému súboju práve medzi Martinom, Matúšom Kozáčikom a Dzjubom. Síce tak kadejako, ale ubránili sme sa.

80

80. Denis Glušakov (RUS) - 1:2

80

Rusko dalo gól!

Nepodaril sa nám odkop od brány a tak sa ruskí hráči dostali do šestnástky, kde im vyšla narážačka a následná hlavička DENISA GLUŠAKOVA končí v sieti.

80

Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Róbert Mak, prichádza Michal Ďuriš.

79

Pečovský síce zastavil loptu, ktorá smerovala smerom na našu šestnástku, ale k strele sa Mamajev aj tak dostal. Našťastie bránu minul a Matúš Kozáčik opäť zasahovať nemusel.

78

Rusom to nejde. Loptu majú momentálne stopéri Ruska, všetci naši pod loptou a na polovici súpera je len brankár. Hráme to veľmi dobre!

77

Pokračujeme vo veľmi dobrej defenzíve, pretože ruských hráčov nepúšťame do šancí a až do týchto chvíľ musel Matúš Kozáčik čeliť jednej jedinej priamej strele na našu bránu.

76

Center Rusom ale nevyšiel, pretože lopta našla iba hlavu Mareka Hamšíka a do bezpečia následne odpálil bez pozretia Peter Pekarík.

75

Striedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Alexandr Kokorin, prichádza Roman Širokov.

75

Róbert Mak neprestrčil loptu na Nemca a tak prešli dopredu naši súperi. Pečovský navyše na krídle fauluje Smolova, ale o tomto by sa dalo polemizovať. Nič to však nemení na tom, že sa budeme musieť brániť.

74

Dušan Švento v prvej defenzívnej práci, ale teraz si so Smolnikovom poradil bez problémov. Opäť bude odkopávať Kozáčik.

73

Ščennikov sa síce zľava dostal k centru okolo pravého beka Slovenska Petra Pekaríka, lenže namieril veľmi nízko nad zemou a presne do rukavíc Matúša Kozáčika.

72

Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Vladimír Weiss, prichádza Dušan Švento.

71

Weiss s Hamšíkom získali loptu na našej polovici a aj keď akciu pokazil Nemec, ani prihrávka súpera nebola presná. Odkopávať bude Kozáčik.

70

Veľmi dobre držíme loptu v strede poľa, čas ubúda, Rusi nervóznejú a nám sa hrá čím ďalej, tým ľahšie. Momentálne prichádza nepatrný, ale predsa faul na Juraja Kucku.

69

Postupne sme prešli hlavne vďaka Weissovi dopredu, lenže tam prichádza strata na pravej strane práve od hráča katarskej Al Gharafy.

68

Smolnikovov ďalší center tentoraz chytá na pevno Kozáčik, ktorý rýchlo rozohral a na druhej strane prichádza k strele Hamšíka. Tá prvá bola zrazená a okamžite aj druhá. Hneď pri ňom stála trojica protihráčov.

67

Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Ondrej Duda, prichádza Adam Nemec.

66

66. Fjodor Smolov (RUS)

66

Smolnikov poslal veľmi dobrý center do našej šestnástky, lopta sa odrazila k Smolovovi a ten mal ohromnú šancu, ale svojou ranou trafil priamo do obetavého Jána Ďuricu. Následne vypálil vedľa Glušakov. Klobúk dole pred Jánom za tento zákrok.

65

Kokorin mal veľmi veľa priestoru pred našou šestnástkou, ktorý využil na strelu, ale tá prišla z jedného kroku a navyše bola zrazená. Kozáčik ju nepustil na roh.

64

Juraj Kucka spôsobil slovenským fanúšikom malý infarkt, keď nevidel protihráča a priháral smerom na našu bránu. Našťastie všetko dobre dopadlo.

64

Po prvom rohu prichádza aj ďalší, pretože Matúš Kozáčik vyráža za svoju čiaru. Následne to už ale rieši s väčšou istotou, chytá na pevno.

63

Dzjuba dostal loptu na hrot, prihral na krídlo Kokorinovi, ktorý mu ju chcel z prvej vzduchom vrátiť, ale prišla nepresnosť a Pekarík následne odvrátil aspoň na roh.

62

Po centri do našej šestnástky lopta veľmi nebezpečne skočila a odrazila sa tak, že zmiatla našich hráčov, takže sme nedokázali odkopnúť. Všetky naše problémy nakoniec vyriešil hlavný arbiter, ktorý odpískal ofenzívny faul.

61

Kozáčikov výkop nepresný, odráža sa od zeme iba za čiaru a tak budú môcť vhadzovať ruskí hráči.

60

Marek Hamšík sa ocitol pred šestnástkou súpera a keďže nemal naľavo nikoho a na pravo bol pokrytý Duda, skúsil kolmicu na Maka za obranu, ale tá bola nepresná.

59

Naša akcia už veľmi dlho nepokračovala, pretože Dudovi lopta ušla za čiaru a prihrávka aj keď bola presná nemohla platiť.

58

Weiss sa dostal cez Smolnikova až pred šestnástku súpera a veril si aj na stopérov, lenže tí mu loptu iba odkopli a tá skončila na nohách Hubočana.

57

Prvá strela Ruska v druhom polčase ide nad bránu, Kozáčik teda pokus Šatova spoza šestnástky nemusel chytať.

56

Marek Hamšík videl voľné miesto na šestnástke súpera a tak tam nabehol. Dokonca do rovnakých miest smeroval prihrávku aj Juraj Kucka, ale nepresne.

55

Opäť smer rýchlo rozohrali, ale tentoraz sme nedokázali nič vymyslieť. Rusko tak prešlo dopredu, ale center do šestnástky predĺžil Šatov nepresne.

54

54. Róbert Mak (SVK)

54

Fantasticky sme sa dostali dopredu cez Kucku, ktorý prešiel cez stred poľa a našiel Róberta Maka v šestnástke. Aj keď z uhlu, náš šikovný záložník vypálil prudko pod brvno a Akinfejev vyráža len na roh.

53

Ondrej Duda padá v strede poľa a tak môže rozohrávať náš kapitán Martin Škrtel smerom dopredu. Róbert Mak však nič nevymyslel a tak musíme ísť dozadu.

52

V posledných minútach sa hrá veľmi pokojný futbal, kde nevidíme náznaky a už vôbec nie šance.

51

Ščennikov sa z pozície obrancu ocitol veľmi vysoko, ale nedokázal ju spracovať a tak mu ušla za čiaru.

50

Rusko s loptou na našej polovici, ale ďaleko od brány. Pomalá kombinácia nie je pre našich hráčov nič, čo by nedokázali kontrolovať.

49

Makov center na bližšej žrdi okolo Glušakova posiela smerom tesne nad bránu vzrastom malý Ondrej Duda a to hlavou.

48

Róbert Mak sa veľmi dobre dostal cez dvojicu protihráčov až k bránkovej čiare, ale Ščennikov nakoniec v poslednej chvíli dokázal poslať aspoň na roh.

47

Kokorin sa snažil prestrčiť loptu cez Škrtela na Dzjubu do šestnástky, včas do toho položil hlavu náš kapitán a tak žiadne nebezpečenstvo nehrozí.

46

46. Ján Ďurica (SVK)

46

Ján Ďurica išiel tvrdo na zem do súboja s Dzjubom, ale loptu netrafil. Útočníka súpera však hej a tak vidí šiestu žltú kartu Slovenska na šampionáte.

46

Striedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Roman Neustädter, prichádza Denis Glušakov.
Striedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Alexandr Golovin, prichádza Pavel Mamajev.

46

Začal sa druhý polčas.
Do druhého polčasu sa menia jedenástky. Tréner Ruska Leonid Slutskij striedal hneď dvakrát, náš Ján Kozák nie.

Rusko: Akinfejev – Smolnikov, Ignaševič, V. Berezuckij (C), Ščennikov – Neustädter (46.Glušakov), Golovin (46.Mamajev) – Smolov, Šatov, Kokorin – Dzjuba

Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Hubočan – Kucka, Pečovský – Mak, Hamšík, Weiss – Duda
Slovensko prežilo najlepší polčas na európskom šampionáte, aj keď bol len tretí. Z počiatku sa veľa neútočilo, ale následne začali vystrkávať rožky ruskí futbalisti. Ich tlaku sme však odolali a tak prišlo na naše chvíle. Najprv poslal Marek Hamšík fantastický pas na Vladimíra Weissa, ktorý si zasekol dvoch súperov a otvoril skóre. Samotný Hamšík sa následne aj sám presadil a to fantastickým spôsobom po rohovom kope, kedy trafil nechytateľne do rohu brány. Do druhého polčasu, v ktorom nás čaká ešte tuhý boj, sme si vytvorili skvelú pozíciu.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

45. Marek Hamšík (SVK) - 0:2

45

Slovensko dalo gól!

Naši rozohrali roh veľmi rýchlo a MAREK HAMŠÍK dokázal svoju genialitu! Fantasticky si zasekol jedného protihráča, cez druhého vystrelil a trafil to ako z učebnice. Toto sa nedalo chytať!

45

Náš prechod dopredu vyzeral dobre, kým Duda nezahnal Hamšíka, ale jeho center skončil na hlave Kucku, ktorý sklepával pre Weissa, ale ten jeho úmysel nezachytil. Získal aspoň roh.

44

Škrtel poľahky zastavil Smolova a následne odkopol bez rozmýšľania dopredu Pekarík. Síce dokonca našiel Maka, ale v ofsajde.

43

Síce má loptu na kopačkách náš súper, ale pre veľmi dobré bránenie slovenských futbalistov sa nevedia nikam dostať. Všetko navyše dokonal nepresnou prihrávkou naturalizovaný záložník Neustädter.

42

Marek Hamšík opäť dokázal svoju vyspelosť a technickú kvalitu. Fantasticky obišiel Ignaševiča a ocitol sa vo veľmi dobrej pozícií na strelu, ale pokus kapitána SSC Neapol mieri tesne vedľa brány.

41

Nízky center od Šatova skončil iba na hlave jedného z našich futbalistov a to isté sa stalo aj pri reparáte. Následne Smolnikov neodcentroval cez Hubočana.

40

Juraj Kucka dobehol mohutného Dzjubu, ale fauluje ho a tak uvidíme priamy kop spred hranice našej šestnástky. Pred Kozáčika príde prudký center.

39

Slovensko mohlo ísť rýchlo dopredu, ale dostatočne dobrý návrat našich súperov pokus o tento jav zhatil a tak sme ostali na určitý čas aspoň v držaní guľatého nezmyslu.

38

Pečovský veľmi dôrazne, ale čisto vybojoval loptu v strede poľa, všetko pokazil nepresný pas na Maka vzduchom, ktorým nemal náš krídelník šancu spracovať.

37

Pekarík mohol ísť z krídla s loptou na nohe do šestnástky súpera, lenže všetko prekazil ofsajdový verdikt, keďže prihrávku ešte predĺžil Mak stojaci naozaj v ňom. Samotný pravý bek mimo hry nebol.

36

Rusko má loptu na kopačkách v strede poľa a opticky sa zdá, ako keby sa nikam neponáhľalo. Je to skôr ale preto, že naši hráči sú veľmi dobre sformovaní pod loptou.

35

Kucka zachytil loptu v strede poľa, lenže po tom, ako sa vybral s Makom na krídlo sa všetko zabrzdilo a súper sa vrátil s dostatočným počtom hráčov pod loptu.

34

Pas z polovice Ruska na Dzjubu sa neujal, pretože obaja stopéri Slovenska si ho zobrali do merku a bez problémov si vzájomnou pomocou poradili.

33

Odolali sme ruskému tlaku a sami sme sa dostali do vedenia. Neskutočne dôležitý gól pre náš tím, ale to neznamená, že môžeme poľaviť.

32

32. Vladimír Weiss (SVK) - 0:1

32

Slovensko dalo gól!

Marek Hamšík poslal famózny center zo stredu poľa až do šestnástky Ruska, ktorým presne našiel VLADIMÍRA WEISSA. Ten si zasekol hneď dvojicu protihráčov a nechytateľne trafil okolo Akinfejeva k žrdi.

31

Kozáčík sa veľmi dobre vrhol pod nohy súpera a zobral loptu, takže Rusi sa do šance nedokázali prepracovať.

30

Po našej nepresnosti v ofenzíve prichádza rýchla kontra Ruska, ale aj keď to vyzeralo na veľmi dobrú možnosť, Šatovovu prihrávku Dzjubu pustil za seba, čo Smolov nečakal a nezakončil. Súpera sa sám pripravil o možnosť.

29

Ján Ďurica síce dokázal zakončiť hlavou nad bránu, no spoločne so svojim stopérskym parťákom nabiehali z ofsajdu, takže sa hra prerušuje.

29

Ondrej Duda padá na trávnik pred šestnástkou súpera a Damir Skomina píska faul. Centrovať do ohňa bude Róbert Mak.

28

28. Fjodor Smolov (RUS)

28

Lenže po strate sme prepadli vzadu, Dzjuba dostal loptu cez niekoľkých hráčov prihrávkou na Smolova pred šestnástku a jeho strela po zemi bránu iba tesne minula. Mali sme veľké šťastie.

27

Po ňom ostávame vpredu, pretože ruskí hráči dokázali dostať loptu iba von z ihriska, čiže budeme vhadzovať.

26

Kokorin sa snažil jedným-dvomi rýchlymi krokmi oklamať a ujsť k čiare Hubočanovi, odkiaľ by centroval, lenže náš krajný bek súpera telom veľmi dobre odstavil a získal odkop od Kozáčikovej brány.

25

Weiss prešiel cez jedného súpera na krídle, no druhý Neustädter ho už zastavil, avšak zle rozohral a tak sme sa dostali na dostrel. Namiesto pokusu prišla prihrávka Dudu za obranu, Róbert Mak sa ocitol v ofsajde.

24

Rusko v posledných minútach prebralo opraty zápasu do svojich rúk a faul Viktora Pečovského v strede poľa im v tom len pomáha, aby sa veľmi rýchlo a bez námahy dostali k lopte.

23

23. Arťom Dzjuba (RUS)

23

Kokorin sa fantasticky dostal po pravom krídle cez dvoch hráčov až do našej šestnástky, prenechal Smolnikovi a jeho pas našiel hlavu Dzjubu. Mohutný útočník bol našťastie v záklone a preto hlavičku nasmeroval tak, že Kozáčik stihol zakročiť.

22

Šatov našiel na pravej otvorenej strane Smolnikova. Ten stihol loptu presne na bránkovej čiare a odcentroval smerom do rukavíc Kozáčika, avšak pred ním zbytočne na aut odvrátil Ďurica.

21

Smolov sa takmer dostal do obrovskej šanci v našej šestnástke. Teraz môžeme byť veľmi radi, že ruský futbalista loptu nedokázal trafiť a tým pádom nemohol ohroziť svätyňu Matúša Kozáčika.

20

Dzjuba prešiel cez Ďuricu do šestnástky, následne obišiel aj Hubočana, ale stopér Ján Ďurica mu fantasticky padol pod nohy a čistým sklzom odvrátil aspoň na roh.

20

Po nepresnosti Maka nemáme už ani to, dopredu ide Dzjubu, ktorý sa presadil cez dvoch našich hráčov a za pomoci spoluhráčov otáča hru na pravú ruskú stranu.

19

Vladimír Weiss síce na chvíľu stratil v strede poľa loptu, no spoločne so spoluhráčmi ju získal späť a prešiel pred šestnástku. Prihrávka končí len ziskom autu.

18

Martin Škrtel prepadol v hlavičkovom súboji a tak sa dostal náš súper pred šestnástkou do situácie dvoch na dvoch, no záložník Fedor Smolov sa rozhodol vypáliť z diaľky. Bránu minul.

17

Ani Rusi sa nikam nedostali, pretože Smolnikova na krídle veľmi dobre zastavil Weiss. Aj keď sa zdalo, že to mal byť roh, nakoniec sa píska odkop od brány.

16

Prechod dopredu Slovensku nevyšiel podľa predstáv, pretože po prihrávke Pekaríka na Kucku vystúpil Neustädter a odkopol na autové vhadzovanie.

16

Priamy kop na vysokých ruských hráčov pred Matúša Kozáčika nakoniec neprešiel, odvrátila ho už prvá inštancia, ktorou bol Ondrej Duda.

15

Rusi sa nikam neponáhľajú a držia loptu v strede poľa, kde nehrozí nebezpečenstvo. Weiss následne zbytočne pri čiare fauluje.

14

Dlhý center nebezpečenstvo neznamenal, ale Ďurica ešte vracal loptu do ohňa, no tam sa jej ujal iba brankár Igor Akinfejev.

14

Duda fantasticky posunul loptu cez dvoch protihráčov na Maka, ktorý vnikol do šestnástky a keďže nemal podporu, skúsil to sám. Cez Berezuckeho získal aspoň roh.

13

K priamemu kopu sa postavil Ján Ďurica, ktorému mal loptu zastaviť po prihrávke Maka Weiss, lenže guľatý nezmysel úplne nestál, čo nášho stopéra rozhodilo a namieril vedľa brány.

12

Juraj Kucka získava pre naše farby priamy kop. Veľmi dobre ho našiel Hamšík a stredný záložník z AC Milána spadol po kontakte s Golovinom.

11

Ignaševič to myslel dobre, pretože chcel poslať kolmicu medzi defenzívnych záložníkov na Smolnikova, avšak nepresnosť znamená, že Škrtel nechal loptu prejsť ku Kozáčikovi.

10

10. Marek Hamšík (SVK)

10

Juraj Kucka vystihol zlú rozohrávku súpera v stredovom kruhu, prihral Dudovi a ten našiel Mareka Hamšíka, ktorý sa dostal zľava do šestnástky. Síce sa ocitol mierne z uhlu a loptu mal na slabšiu ľavačku, prudko vypálil, no tesne nad bránu.

9

Šatov s ním však naložil veľmi zle a tak sa pred našou bránou žiadne nebezpečenstvo nezrodilo. Odkopávať bude Kozáčik.

8

Po faule na Golovina prichádza nákop Ignaševiča a následne aj snaha Dzjubu. Ten cez Škrtela až do šestnástky neprešiel, no otvorený priestor chcel využiť ešte Golovin. Strela mladíka je zrazená na roh.

7

Lopta sa odrazila k Makovi medzi dvoch obrancov Ruska, avšak krídlo zo Solúna nedokázalo ťažký pas spracovať, čiže dopredu sa nedostal.

6

Kozáčikov výkop získal v strede poľa Juraj Kucka, ktorý loptu rýchlo potiahol až pred šestnástku, lenže do nej jeho kolmica na Ondreja Dudu cez Ignaševiča neprešla.

5

Náš tím získal v strede poľa loptu veľmi poľahky a tak začína veľmi pomaly a opatrne s rozohrávkou od kapitána Martina Škrtela.

4

Z rohového kopu sme súpera neohrozili, pretože prišla rozohrávka na krátko a lopta sa zrazu ocitla ďaleko od brány Igora Akinfejeva na kopačke Pečovského. Kucka sa pokúsil dostať prihrávku späť do šestnástky, prišla nepresnosť.

3

Centrovaný pas mieril na Jána Ďuricu, ale pred ním odvrátil na roh záložník Kokorin.

3

Róbert Mak padá na krídle pri postrannej čiare a to znamená prvú štandardku pre náš tím. Práve Mak bude centrovať do šestnástky.

2

Pravý obranca Ruska je za čiarou ošetrovaný, zatiaľ čo Hubočan rozohráva vzduchom do stredu ihriska. Akciu zakladá Škrtel.

1

Prvá snaha nášho súpera o prechod dopredu končí na Tomášovi Hubočanovi, ktorý zastavil Kokorina po tom, ako prešiel cez Ďuricu. Následne sa ale náš novic v zostave zrazil so Smolnikovom.

1

Lopta sa po rozohrávke dostáva až k brankárovi Akinfejevovi, ktorý nakopol dopredu, no o chvíľu ju má opäť. Pomaly cez stopérov tak môže založiť rozohrávku.

1

Stretnutie sa práve začalo.

-2

Kapitáni si podali ruky s rozhodcami. Damir Skomina hodil mincou a tá určila, že v prvom polčase budú rozohrávať hráči Ruska.

-4

Na rade je aj ruská hymna, ktorá znie práve teraz.

-5

Znie naša hymna. Slovenskí futbalisti sú pochytaní za plecia a svorne spievajú!

-6

Hráči vychádzajú z tunela na trávnik, za chvíľu nám zápas vypukne! Ešte pred tým ale budeme počuť štátne hymny.

Štadión sa postupne zapĺňa

Zatiaľ čo ruský tréner Leonid Slutskij nespravil ani jednu zmenu v základnej zostave oproti zápasu s Anglickom, Ján Kozák ich dopredu avizoval a svoje slovo dodržal.

Na rozdiel od duelu s Walesom nenastúpia od začiatku Dušan Švento, Patrik Hrošovský a Michal Ďuriš. Ich miesta zastúpi trojica Tomáš Hubočan, Viktor Pečovský a Ondrej Duda, ktorý strelil náš prvý a zatiaľ jediný gól na Eure.
Úvodné zostavy:

Rusko: Akinfejev – Smolnikov, Ignaševič, V. Berezuckij (C), Ščennikov – Neustädter, Golovin – Smolov, Šatov, Kokorin – Dzjuba
Náhradníci: Guilherme, Lodygin – Šiškin, A. Berezuckij, Jusupov, Glušakov, Mamajev, Ivanov, Širokov, Samedov, D. Kombarov, Torbinskij

Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Hubočan – Kucka, Pečovský – Mak, Hamšík, Weiss – Duda
Náhradníci: Mucha, Novota – Gyömbér, Greguš, Šesták, Stoch, Nemec, Škriniar, Švento, Saláta, Hrošovský, Ďuriš

Rozhodca: Damir Skomina (SVN) – Jure Praprotnik (SVN), Robert Vukan (SVN) – Jonas Eriksson (SWE) – Matej Jug (SVN), Slavko Vinčić (SVN).

Naša základná jedenástka!

Rusko je podmienečne vylúčené z turnaja!

Dôvodom je násilné správanie ruských fanúšikov, ktorí skončili za mrežami a spôsobili veľké škody na zdraví iných, ale aj na okolitých budovách.

Navyše, Rusko dostalo pokutu vo výške 150 000 eur, ktorú samotná federácia prijala.

Definitívne Rusko vyhodia z turnaja, ak sa podobné činy budú opakovať. Hrozba trvá až do konca tohto týždňa.
Tabuľka skupiny B po prvom hracom kole

1. Wales 1 1 0 0 2:1 3
2. Anglicko 1 0 1 0 1:1 1
2. Rusko 1 0 1 0 1:1 1
4. Slovensko 1 0 0 1 1:2 0

Naša reprezentácia na ceste do Lille.

Na strane Ruska nefiguruje žiadny zranený hráč, čo znamená, že tréner Leonid Slutski môže využiť všetkých 23 nominovaných hráčov.

Na našej strane je to takmer rovnaké, ale menší otáznik visí nad obrancom Tomášom Hubočan, no všetko nasvedčuje tomu, že do duelu bude môcť zasiahnuť.

Na tréningoch panuje dobrá nálada.

Na štadióne Stade Pierre-Mauroy, kde svoje domáce zápasy hráva účastník Ligue 1 OSC Lille pôjde o piaty vzájomný zápas medzi našou reprezentáciou a tou Ruskou.

Lepšiu bilanciu má zatiaľ náš súper, ale prípadným víťazstvom ju môžeme vyrovnať. Naše jediné víťazstvo prišlo v neúspešnej kvalifikácií na EURO 2012. 7.9.2010 v Moskve sme zvíťazili najtesnejším výsledkom 1:0 a určite si spomeniete, ako Miroslav Stoch trafil nechytateľne do rohu brány Igora Akinfejeva po jeho zlej rozohrávke.

O niečo menej radostne budeme spomínať na dve remízy 0:0 a 1:1 z kvalifikácie o MS 2006 a ešte menej na posledné dve stretnutia. Tie sa totižto skončili našimi prehrami, oba pomerom 0:1 pre Rusko.

Najskôr 7.10.2011 v odvete v kvalifikácií na EURO 2012, kedy sa presadil Alan Dzagojev a naposledy to bolo 26.5.2014, no tento výsledok bol zo všetkých najmenej podstatný, pretože išlo len o priateľský duel. Víťazstvo súpera zariadil Keržakov.
Rusi môžu byť na rozdiel od nás s výsledkom z prvého zápasu spokojný. Hneď na úvod dostali papierovo najsilnejší z kvarteta tímov a toto stretnutie zvládli pomerne dobre.

Na prvý gól duelu diváci čakali až do 73. minúty. Dovtedy "zborná" odolávala šanciam "Albionu", no na strelu Erica Diera z priameho kopu, ktorý zamierila zo šestnástkového poloblúka do rohu brány, nemal gólman CSKA Moskva Igor Akinfejev najmenší nárok.

Vykúpenie Ruska prišlo v úplnom závere a postaral sa o neho kapitán Vasilij Berezuckij. Práve lopta z jeho hlavy sa dostala za bránkovú čiaru a preto sa body po remíze 1:1 delili.

Sobota 11.06.2016, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Majstrovstvá Európy • Skupina B

Anglicko 1-1 Rusko (0:0)

Góly: 73. Dier – 90+2. V. Berezuckij

ŽK: 62. Cahill (ENG) – 72. Ščennikov (RUS)

Anglicko: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney (C) (78. Wilshere) – Lallana, Kane, Sterling (87. Milner)

Rusko: Akinfejev – Smolnikov, Ignaševič, V. Berezuckij (C), Ščennikov – Neustädter (80. Glušakov), Golovin (77. Širokov) – Smolov (85. Mamajev), Šatov, Kokorin – Dzjuba

Rozhodca: Nicola Rizzoli – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (všetci Taliansko)
Našich chlapcov čaká druhý zápas na európskom šampionáte a proti silnému Rusku sa budú snažiť odčiniť prehru v úvodnom stretnutí s Walesom.

Tá sa zrodila v sobotu, 11.6.2016, na štadióne Stade de Bordeaux. Už v desiatej minúte otvorila skóre najväčšia hviezda krajiny a opora Realu Madrid Gareth Bale, ktorý sa oprel do lopty z priameho kopu a trafil do protipohybu brankára Matúša Kozáčika. Stal sa vôbec prvým futbalistom v národnom drese Walesu, ktorý strelil na Eure gól, nakoľko je to pre túto ostrovnú krajinu premiéra.

Slováci však dokázali odpovedať a to v druhom polčase. Aj na našej strane to bol vôbec prvý gól v ére samostatnosti na európskom šampionáte, keďže aj pre nás je to prvá účasť. V 61.minúte sa oň postaral mladý záložník z Legie Varšava Ondrej Duda. Ten dostal prihrávku na stred šestnástky súpera, kus miesta aj času a využil to na presnú strelu povedľa brankára Warda presne k tyči.

Posledné slovo mal však nanešťastie náš súper. Striedajúci Hal Robson-Kanu využil prácu Aarona Ramseyho. Na toho slovenskí zadáci pred šestnástkou zabudli a tak záložník Arsenalu Londýn posunul loptu okolo Škrtela do nej na spomínaného Robsona-Kanuho, ktorý ju síce netrafil ideálne, no aj tak sa pomedzi nohy Jána Ďurici a povedľa Matúša Kozáčika dostala až do siete.

Úvod nám tým pádom nevyšiel podľa predstáv a po prehre sme sa ocitli na poslednom mieste tabuľky B. Nutno ale poznamenať, že sme predviedli výkon, za ktorý sa hanbiť nemusíme a nejaký ten bodík sme si určite zaslúžili.

Sobota 11.06.2016, 18:00 • Stade de Bordeaux, Bordeau • Majstrovstvá Európy • Skupina B

Wales 2-1 Slovensko (0:0)

Góly: 10. Bale, 81. Robson-Kanu – 61. Duda
ŽK: 31. Hrošovský (SVK), 78. Mak (SVK), 80. Weiss (SVK), 83. Kucka (SVK), 90+2. Škrtel (SVK)

Wales: D. Ward – Chester, A. Williams (C), Davies – Gunter, Allen, D. Edwards (69. Ledley), Ramsey (88. J. Richards), Taylor – Jonathan Williams (71. Robson-Kanu), Bale

Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Švento – Mak, Kucka, Hrošovský (60. Duda), Hamšík, Weiss (84. Stoch) – Ďuriš (59. Nemec)

Rozhodca: Moen – Haglund, Andås (všetci NOR) – Kulbakov (BEL)
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

Rusko – Slovensko

1:2

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 80. Glušakov – 32. Weiss, 45. Hamšík

Karty:   46. Ďurica (SVK)

Rusko: Akinfejev – Smolnikov, V. Berezuckij (C), Ignaševič, Ščennikov – Golovin (46. Mamajev), Neustädter (46. Glušakov) – Kokorin (75. Širokov), Šatov, Smolov – Dzjuba.
Náhradníci: Guilherme, Lodygin – Šiškin, A. Berezuckij, Jusupov, Glušakov, Mamajev, Ivanov, Širokov, Samedov, D. Kombarov, Torbinskij

Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Hubočan – Kucka, Pečovský, Hamšík – Mak (80. Ďuriš), Weiss (72. Švento) – Duda (67. Nemec).
Náhradníci: Mucha, Novota – Gyömbér, Greguš, Šesták, Stoch, Nemec, Škriniar, Švento, Saláta, Hrošovský, Ďuriš

Rozhodca: Damir Skomina (SVN) – Jure Praprotnik (SVN), Robert Vukan (SVN) – Jonas Eriksson (SWE) – Matej Jug (SVN), Slavko Vinčić (SVN)