Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Anglicko – Wales

2:1

koniec (0:1)

16.06.2016, 15:00 • Stade Bollaert-Delelis, Lens Agglo (38223) • Skupina B • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 1.63 4.0 6.0

V prvom zápase Anglicko prišlo o víťazstvo v druhej nadstavenej minúte, dnes ho v tej istej získalo! Daniel Sturridge sa stal hrdinom národu po tom, ako prišiel z lavičky na začiatku druhého polčasu. Roy Hodgson teda poslal do hry oboch strelcov len na druhé dejstvo a spomínaný Sturridge s Jamiem Vardym dokázali odpovedať na úvodný gól Garetha Balea z prvého polčasu. (16:54:43)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Wales sa ešte určite pokúsi o vyrovnanie, ale nezdá sa, že Anglicko si toto dokáže pustiť, aj keď vysoký nákop z krídla hlavou posiela tesne vedľa brány Gareth Bale.

90+2

90+2. Daniel Sturridge (ENG) - 2:1

90+2

Anglicko dalo gól!

Albion vo vytržení, Hodgson poslal do hry cez polčas najlepších žolíkov, akých mohol! DANIEL STURRIDGE prestrčil loptu do šestnástky na Alliho, od neho sa dostala k Rashfordovi. Útočník Liverpoolu ju dobehol pred Hennesseym a bez problémov prekonal. Anglicko si uchmatlo tri body v samom závere.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

K zakončeniu po ňom sa dostal jediný zástupca Chelsea vo výbere Anglicka Gary Cahill, lenže hlavou nenamieril presne. Bránu o niečo málo prehodil.

89

V mikrosúboji dvoch obrancov Tottenhamu sa opäť prejavuje obetavosť Walesanov, pretože poriadnu šupu z kopačky Kylea Walkera Ben Davies bez okolkov a veľmi obetavo poslal hlavou na rohový kop.

89

Chester zle vystúpil a Rashford tak okolo neho vnikol až do šestnástky, kde si už však neporadil s Williamsom. Ten mu čistým sklzom loptu odobral.

88

Dierov center Williams preč zo šestnástky nedostal, to sa podarilo až Taylorovi, no opäť. Wales len odkopol smerom dopredu a ostáva so všetkými hráčmi na vlastnej polovici čakať ďalšiu snahu súpera, aby ju mohol prerušiť odkopom.

87

Angličania svojim útokom vôbec nič nevymysleli a je zaujímavé, že hráči Walesu tiež ani, ale oni skôr preto, že nechcú, ako nevedia. Po zisku lopty ju len odkopli k Hartovi.

86

Hennessey poslal výkop do stredu poľa, odkiaľ ešte Neil Taylor hľadal niektorého zo spoluhráčov za defenzívou súpera, avšak od krajného beka Walesu prišiel veľmi vysoký a nepresný center.

85

Po tom, ako vysoký pas nedokázal spracovať Bale, sa dopredu vydal na vlastnú päsť po krídle Wayne Rooney, ktorý síce obišiel zo dvoch hráčov, ale ten tretí ho veľmi dobre sklzom zastavil.

84

Rashford fantasticky prehodil loptu okolo súpera na malom priestore pre Delleho Alliho, lenže ten neprepálil prvú inštanciu pred sebou. Následne navyše fauluje Vardy.

83

Center od Rooneyho nebezpečenstvo nenarobil. Najprv Gunter poslal len pred seba, odkiaľ odokopol čo najďalej, ako bol otočený, Joe Allen.

83

Rooney uvoľnil na krídle Walkera, ktorý poslal zrazený center, o čo sa postaral Taylor a ani Hennessey nezabránil tomu, že sa bude kopať rohový kop.

82

Alli s Rashfordom zakombinovali na krídle, no po prihrávke najmladšieho hráča šampionátu ešte viac doľava na Rosea "Albion" o loptu kvôli nepresnosti prišiel.

81

Kyle Walker dostal loptu a utekal s ňou priamo dopredu popri autovej čiare, lenže perfektne sa mu do cesty postavil pracovitý Joe Allen a krajný bek z Tottenhamu sa dopustil faulu.

80

Striedajúci Jonathan Williams vyslal prvú strelu po svojom príchode na trávnik. Obrancovia Anglicka na neho zabudli a tak si futbalista z druhej anglickej ligy naviezol loptu na šestnástku a vypálil tesne nad bránu.

79

Chester zastavil na krídle pas pre Rosea, ktorý mu poslal kapitán Rooney a aspoň na nejaký čas sa teda bude chcieť Wales vymaniť spod tlaku svojho súpera.

78

Rashford sa krásne pohral s Gunterom, okolo ktorého obišiel, ale neodcentroval presne. Následne Sturridge uvoľnil do situácie pred šestnástkou Rooneyho, ktorého do tvrdej rany spadli hneď dvaja obrancovia Walesu. Obrovská "dračia" obetavosť na strane outsidera zápasu.

77

Opäť súboj Alli – Ramsey. Tentoraz to bolo pred šestnástkou Walesu, kde Angličan dostal loptu, no poslal si ju trochu ďalej od nohy a tak mu ju záložník Arsenalu riskantne, no čisto sklzom odobral.

76

Rose sa síce pri nákope na Vardyho pošmykol, ale aj tak sa dá situácia klasifikovať ako dobrá, pretože po zákroku jedného zo súperov nasleduje aut pre Anglicko.

75

Gareth Bale sa dostal k hlavičke po centri zľava, ale dostal sa do veľmi ťažkej pozície, pretože situáciu mu veľmi znepríjemňoval stopér Cahill, takže útočník Realu Madrid namieril iba vedľa brány Joea Harta.

75

Na hracej ploche už máme aj najmladšieho hráča na súpiskách všetkých 24 tímov na tomto Eure. Marcus Rashford z Manchestru United strelil gól pri svojom klubovom debute v lige, v Európskej lige a dokonca aj pri reprezentačnom debute. Podarí sa mu to aj dnes?

74

Williams sa dostal aj so šťastím k lopte medzi dvomi stopérmi súpera na hranici šestnástky, no šmykol sa a spadol na zem, takže do zakončenia sa akcia nedostala. A nebol to ani faul, ako by niektorí zástupcovia Walesu chceli.

73

Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Adam Lallana, prichádza Marcus Rashford.

73

Sturridge sa pokúsil poslať kolmicu na Alliho do šestnástky, čo sa mu aj podarilo, lenže Williams postavil telo medzi loptu a hráča Spurs, takže to bude len odkop od brány.

72

Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Hal Robson-Kanu, prichádza Jonathan Williams.

71

Sturridge sa pokúsil naraziť si pred šestnástkou súpera s Allim, čo sa mu aj podarilo, no prihrávku do šestnástky od záložníka Tottenhamu už na hracej plochy nedobehol.

70

Eric Dier ešte získal loptu a pokúsil sa poslať center do pokutového územia, avšak ten bol veľmi nepresný a nikoho v ňom nenašiel.

69

Lallana síce prišiel o loptu pred šestnástkou súpera, no Allen prihrával veľmi zle a tak Anglicko ostáva v nápore. Strela Sturridgea ide iba do prvej prekážky pred ním, do Daviesa.

68

Gareth Bale v strede poľa prišiel o loptu, ktorú mu zobral Alli, lenže ten tiež ďaleko neprešiel. Vynikajúco vystúpil Chester a odstavil ho.

67

Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Joe Ledley, prichádza David Edwards.

66

Prechod Anglicka dopredu končí strelou Sturridgea spoza šestnástky, ten bránu aj svojím druhým pokusom míňa.

66

Ledley odchádza za čiaru a Ramsey zahral rohový kop. Center záložníka Arsenalu je však veľmi dlhý. Williams na neho nemal nárok dočiahnuť.

65

Na zemi ale ostáva Joe Ledley, ktorý má ešte nejaké zranenie zo súboja so Sturridgeom. Už sú pri ňom lekári a tým pádom potrebuje ošetrenie.

64

Jamie Vardy vypomohol svojim obrancom a odvrátil na ďalší rohový kop tesne pred tým, ako sa k zakončeniu chystal Williams.

64

Robson-Kanu po nejakom čase dal zabrať defenzíve súpera, ale jeho center cez Walkera neprešiel. Získal aspoň rohový kop.

63

Center zľava našiel Sturridgea, avšak útočník Liverpoolu loptu pri brániacom obrancu súpera zľuftoval a Williams následne odkopol. Navyše prišiel faul na Ledleyho.

62

Centrovaná lopta Rooneyho narobila veľké problémy v šestnástke Walesu, pretože tá tam skákala a odrážala sa všetkými možnými smermi. Nakoniec prišlo zrazené zakončenie a "Draci" sa aspoň na chvíľu ubránili.

61

Žltú kartu dostáva Ben Davies (Wales).

61

Angličania z rohovým kopom naložili veľmi zle a dopredu sa vydali hráči Walesu. Bale ale zle prihrával na Ramseyho a preto smeruje späť pred Hennesseyho.

60

Adam Lallana získava siedmy roh pre svoj tím. Strelu spoza šestnástky namieril do ruky Daviesa, ktorá sa nepíska. Roh áno.

59

Anglicko gólom ako keby ožilo. Center Walkera sprava smeroval do malého pokutového územia, kde pred Vardym v poslednej chvíli vyráža skokom dopredu Hennessey.

58

Jamie Vardy sa opäť triafa do čierneho pri svojom debute. Tentoraz ide o ten na európskom šampionáte. Rozprávkový ročník hráča Leicesteru City pokračuje.

57

Wales po inkasovanom góle získal loptu a snaží sa teraz ísť dopredu on, no zatiaľ naráža na obranné línie súpera.

56

56. Jamie Vardy (ENG) - 1:1

56

Anglicko dalo gól!

Rohový kop ešte hráč Walesu odvrátili, ale Robson-Kanu fauloval a tak sa lopta vrátila späť do ohňa. Center Sturridgea prepadol cez Williamsa až k JAMIEMU VARDYMU, ktorý stál pred Hennesseym asi dva metre, ak nie viac, v ofsajde a nemal problém brankára súpera prekonať.

55

Aj na druhej strane zakončenie do priestoru brány. Wayne Rooney to skúsil technicky po zemi k žrdi. Hennessey tam stihol doletieť a vyraziť aspoň na roh.

55

55. Wayne Rooney (ENG)

55

Aaron Ramsey trochu nečakane z diaľky vyskúšal pozornosť Joea Harta, ten bol pripravený. Na tribúnach to ale len tak zahučalo.

54

Vardy nedobehol dlhý pas za defenzívu Walesu od štítového záložníka Erica Diera, pretože prihrávka bola veľmi dlhá a nedostihnuteľná.

53

Danny Rose poslal prudký center zľava, kde konečne dostal dostatok priestoru, lenže nenašiel žiadny biely dres, iba Taylora dobre postaveného pred Vardym.

52

Daniel Sturridge sa dostal do prvého svojho zakončenia v tomto zápase, lenže nenamieril presne a preto svätyňu Waynea Hennesseyho minul.

52

Felix Brych prerušuje hru po strete Williamsa s Vardym v strede poľa, faul je pískaný útočníkovi, ktorý zažil perfektnú sezónu s Leicesterom City.

51

Delle Alli sa vymanil z náročnej situácie vedľa šestnástky súpera až pred ňu. Prihral na Diera, ten ešte posunul na druhú stranu, no po kľučkách Walkera to bude len odkop od brány.

50

Aj tento roh zahral kapitán Wayne Rooney. Tentoraz našiel hlavu stopéra Garyho Cahilla, ale obranca Chelsea nenamieril presne, iba vedľa Henneseyho brány.

50

Kyle Walker sa vedľa šestnástky dostal okolo Neila Taylora až k centru, lenže jeho prudký pas zráža práve spomínaný obranca Walesu na rohový kop.

49

Bale získal loptu vedľa šestnástky súpera. Okamžite ju prihrával pred ňu na Ramseyho, avšak záložník Arsenalu sa k zakončeniu nedostal, pretože mu lopta skĺzla.

48

Gareth Bale sa snažil svojou rýchlosťou dostať po krídle okolo Kylea Walkera, ale obranca Tottenhamu sa do hviezdy Realu Madrid telom oprel a tak Walesan spadol na zem. Faul sa nepíska.

47

Gary Cahil síce stiahol na zem na hranici šestnástky Robsona-Kanuho po nákope Walesu dopredu, ale skôr sa píska ofsajd útočníka "Drakov."

46

Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Jamie Vardy.
Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Harry Kane, prichádza Daniel Sturridge.

46

Začal sa druhý polčas.
Veľký boj medzi dvomi rivalmi z Britských ostrovov má po polčase možno prekvapivého víťaza. Anglicko sa nevie prebiť cez perfektný obranný val Walesu, ktorý z minima vyťažil maximum. Zbytočný faul Rooneyho znamenal priamy kop a strela najväčšej hviezdy tímu, Garetha Balea, z neho znamenala otvorenie skóre a zatiaľ jediný presný zásah duelu.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Ako posledný sa lopty dotkol Gareth Bale a hráči po hvizde Felixa Brycha odchádzajú do kabín.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Dlhý nákop na krídlo smeroval presne na Kylea Walkera, avšak ten len podčiarkol mizériu Anglicka po inkasovanom góle. Lopta mu preskočila nohu.

44

"Albion" však ostáva ako obarený a nedarí sa mu založiť súvislú akciu. Hráči Walesu opäť pod loptou a veľmi dobre vykrývajú všetok priestor.

43

Do vedenia ide asi prekvapivo Wales, ktorý teraz môže čakať na ďalší ťah Anglicka. Zároveň nakročili do osemfinále, ktoré by si zaistili dnešným víťazstvom.

42

42. Gareth Bale (WAL) - 0:1

42

Wales dáva gól!
Najväčšia hviezda Walesu sa postavila k priamemu kopu z nejakých tridsiatich metrov a GARETH BALE dokázal svoju genialitu. Prudko vypálil ponad múr a lopta padla takmer presne na čiaru. Joe Hart nedokázal zasiahnuť a Bale si pripisuje druhý gól na šampionáte. Oba strelil z priamych kopov. Najprv nášmu Matúšovi Kozáčikovi a teraz tento.

41

Rooney si sám znepríjemnil situáciu v strede poľa, čo vycítila dvojica hráčov súpera, konkrétne Robson-Kanu s Allenom a zobrala mu loptu. Kapitán Anglicka sa dopustil tým pádom faulu.

40

Gunter zastavil prihrávku pred vlastnou šestnástkou, avšak hneď pri ňom bola dvojica Angličanov. Aj napriek tomu zadák z Readingu vybojoval autové vhadzovanie.

39

Dier sa pokúsil o kolmicu na šestnástku súpera, ktorú ešte prepustil Alli, no Lallana bol strážený a k prihrávke sa nedostal. Mohla to byť zaujímavá možnosť.

38

Opäť to bol Walker, kto dostal loptu k šestnástke súpera. Keď to nešlo po zemi, krajný bek skúsil center, no našiel iba hlavu Williamsa a ten odvrátil na aut.

37

Po strete sklzmi medzi Ledleym a Rooneym sa faul nepíska a ďalej pokračuje akcia Anglicka. Walker sprava poslal pas smerom do šestnástky vzduchom, čo Lallana nechcel a preto nedokázal loptu spracovať. S obrancom Tottenhamu si to ešte vysvetlili.

36

36. Chris Smalling (ENG)

36

Až teraz prichádza zakončenie Anglicka po rohovom kope. Ak sa nemýlil, bol to pre Albion už štvrtý a všetky rozohrával Rooney rovnako, centroval na zadnú tyč, odkiaľ teraz poslal nepresnú hlavičku Chris Smalling. Tá išla tesne vedľa brány.

35

Lallana váhal a nevedel čo s loptou pred šestnástkou súpera, až si všimol nabehnutie Alliho a tak mu adresoval prihrávku. Mladík sa zvrtol, odcentroval a získal aspoň roh.

34

Walker nemal v strede ihriska komu hodiť aut a tak sa pokúsil poslať loptu smerom čo najviac dopredu. Kane súboj prehral, ale Walesania opäť len odvrátili na polovicu Anglicka.

33

Aaron Ramsey dostal loptu na dlhú nohu a tak nedovolene sklzom fauluje Delleho Alliho Títo dvaja sa dnes stretávajú veľmi často. Center Rooneyho do šestnástky však končí v rukaviciach Hennesseyho.

32

32. Ben Davies (WAL)

32

Bale sa dnes veľmi dobre vracia a pomáha svojim obrancom. Teraz však ale ani toto nepomohlo, pretože Anglicko ostalo vpredu. Najprv prišiel odvrátený center Walkera a následne pas aj z druhej strany, ktorý Kane hlavou poslal do ruky Guntera. Penalta sa nepíska.

31

Wales ešte vysunul svoje napádanie, loptu ale nezískal, no donútil Angličanov loptu iba odkopom odovzdať.

31

Rooney sa snažil preniesť hru, čo sa mu aj podarilo, lenže zahnal Rosea a ten musel prihrávať úplne dozadu, takmer až k Hartovi.

30

Wayne Rooney poslal nízky center na stopéra Smallinga, avšak ten sa do zakončenia cez Guntera nedostal. Obranca Walesu odkopol aspoň na aut.

30

Harry Kane si jedným dotykom posunul loptu okolo Bena Daviesa a snažil sa okolo svojho spoluhráča z Tottenhamu aj sám obísť, no to mu obranca nedovolil len za cenu faulu.

29

Bale predĺžil dlhý výkop Hennesseyho až do šestnástky súpera, kde Robson-Kanu získal takmer stratenú loptu. Prihral ju síce na krídlo, ale center odtiaľ nie je vôbec presný.

28

Alli naskakoval na centrovaný pas od rohovej zástavky v podaní Rooneyho, no v súboji s Allenom si pomohol útočným faulom. Svojho rivala z Liverpoolu nedovolene postrčil.

27

Wales sa držal určitý časový úsek pred šestnástkou Anglicka, kde sa snažil kombinovať, no narážal na svoje nepresnosti. To ho stálo šancu, čiže "Albion" prešiel rýchlo dopredu. Walker ju potiahol až k šestnástke a zrazeným centrom získal roh.

26

26. Gary Cahill (ENG)

26

Naozaj to bol útočník Manchestru United, lenže centroval. Našiel však hlavu Garyho Cahilla, ktorý sa uvoľnil cez Williamsa a v záklone smerom dozadu ohrozil Hennesseyho. ale namieril presne do jeho náručia.

25

Záložník Crystal Palace Joe Ledley opäť nedovolene fauluje pred vlastnou šestnástkou, tentoraz Dannyho Rosea a na druhej strane. Vyzerá to tak, že rozohrávať teraz bude kapitán Wayne Rooney.

25

Walker našiel kolmicou do šestnástky Lallanu a záložník Liverpoolu okamžite vtipne pätou chcel prestrčiť loptu do šance Kaneovi, lenže zadáci Walesu prihrávku zastavili.

24

Ramseyho dlhý nákop do šestnástky súpera smeroval priamo na Joea Harta. Tomu neznepríjemnil život ani nabiehjaúci Bale, ktorého odstavil Smalling.

23

Wales sa k odpovedi tentoraz nedostane, pretože Gareth Bale fauloval v súboji na polovici Anglicka. Menšia ostrovná krajina však loptu veľmi rýchlo získava späť a pomaly sa posúva k bráne Harta. Navyše, zbytočne fauluje Lallana.

22

Útočník Tottenhamu Harry Kane to skúsil vypáliť priamo na bránu Hennesseyho, avšak tú minul. Lopte dal až príliš veľkú výšku a prudkosť.

22

Ashley Williams nepresne rozohral a celá situácia Anglicka síce nevygradovala do rýchleho útoku, ale Ledley zbytočne fauluje niekoľko metrov pred šestnástkou Walesu Alliho, takže bude nasledovať priamy kop.

21

Gareth Bale síce vyhral hlavičkový súboj s ľavým bekom Anglicka Dannym Roseom, no loptu iba posunul za seba kde nik zo spoluhráčov nebol. Od brány bude vykopávať Hart.

20

Gunterovi ušla lopta pri postrannej čiare, lenže Lallana ju nezískal a tým pádom Wales ostáva pri jej držaní, aj keď to je len na defenzívnej polovici.

19

Bale sa vrátil vypomôcť defenzíve, získal loptu, prihral ju na svojich obrancov a už sa vydáva smerom dopredu. Pas na neho neprešiel, nasledovať bude aut pre Wales.

18

Rooneyho pas išiel do diery, v ktorej Angličania chýbali, ale Dier loptu hlavou tesne pred ňou len tesne minul. Gunter odkopol smerom dopredu, až na polovicu.

18

Ramsey stratil loptu pri postrannej čiare v súboji s dvomi protihráčmi a tak sa Sterling rýchlo dostal k centru. Našiel iba hlavu Williamsu. Nasledovať bude rohový kop.

17

Joe Allen v strede poľa získal loptu, obišiel dvojicu protihráčov, no jeho pokus o prihrávku do uličky neprešiel. Následne sa chcel ešte do pokračovania akcie dostať Ramsey, no fauloval vracajúceho sa Diera.

16

Delle Alli vyhral ťažký súboj s dvomi defenzívnymi hráčmi Walesu a keďže sa následne dostal do ešte ťažkej pozície tak fakt, že získal aut, je pre Anglicko veľmi dobrý.

15

Výkop Hennesseyho síce na šestnástke súperaveľmi dobre spracoval Robson-Kanu, no okamžite pri ňom bol stopér Smalling a odpálil mu ju kade ľahšie.

14

Anglickí hráči držia loptu na svojich kopačkách, ale veľmi ďaleko od brány Walesu, pretože jeho hráči sa veľmi dobre hýbu a tlačia súperov smerom k ich bráne. "Draci" bránia ako draci.

13

Wayne Rooney dostal kus miesta asi 25 metrov od brány a tak si ešte loptu posunul okolo Allena a až tak zakončil. Namieril veľmi zle, až príliš vysoko nad bránu Hennesseyho.

12

Kyle Walker sa snažil prejsť po pravom krídle okolo Aarona Ramseyho, no ten to spravil tak dobre, že loptu odkopol do autu a navyše bude vhadzovať Wales, čomu sa pravý bek z Tottenhamu dosť čuduje.

11

Joe Hart spravil chybu, pretože neudržal loptu v rukaviciach a tá vypadla pred neho. Našťastie pre Anglicko boli bližšie hráč Anglicka a odkopli do bezpečia.

10

Robson-Kanu využil zaváhanie v zadných radoch súpera a prihral na nabiehajúceho Balea do šestnástky. Hviezda Realu Madrid si loptu ešte posunula a tvrdo vypálila. Cahill zrazil na roh.

9

Walesania veľmi dobre zastavili protiútok Anglicka. Aj keď to bolo za cenu faulu, znamenalo to, že Albion sa nedostal do bleskovej šance a iba sa musel vrátiť späť.

8

Bale fantasticky vysunul do otvoreného priestoru na pravom krídle Ramseyho, ktorý odcentroval, lenže Wales sa do zakončenia, ktoré by išlo do brány pre dobré bránenie súpera nedostal.

7

7. Raheem Sterling (ENG)

7

Obrovská šanca Albionu gólom nekončí! Harry Kane fantasticky telom odstavil protihráča a poslal loptu Lallanovi do otvoreného priestoru, ktorý s ňou dobehol do šestnástky a prihrával na biely bod pre Sterlinga. Záložník Manchestru City trestuhodne prestrelil!

6

Angličania neprešli do šance dlhým výkopom od Harta, no ostali pri držaní lopty. Dier to skúsil oblúčikom za obranu na Alliho, nepresnosť znamená odkop od Henneseyho brány.

5

Ramsey to ale kopol veľmi nízko a Ledley sa do zakončenia nedostal. Následne Hart zasahovať musel, lenže hlavička Chestera nebola dôrazná.

5

Aaron Ramsey sa stretol s ďalším hráčom Arsenalu a ten ho opäť fauluje. Tentoraz to bol Kyle Walker, ktorý ho strčil pri autovej čiare vedľa šestnástky Joea Harta, pred ktorého príde center práve od Ramseyho.

4

Rooneyho roh mal nájsť Smallinga, avšak pred ním zakročil Gunter, ktorý dostal loptu preč. Alli následne zbytočne pri postrannej čiare fauluje Ramseyho. Súboj hráčov z tímov, ktoré sa nemajú radi ešte vygradoval záložník Arsenalu strčením súpera.

3

Ďalší nákop dopredu, tentoraz od Rooneyho a aj presnejšie. Walker však loptu aj tak nezachytil, pretože na roh ju upratal Taylor.

2

Smalling sa pokúšal o nákop do šestnástky Walesu, čo sa mu aj podarilo, avšak Lallana nepochopil jeho myšlienku.

2

Anglicko vyletelo na svojho súpera, ale aj keď je momentálne pri lopte, drží ju v strede poľa a tá koluje z kopačky na kopačku medi obrancami na čele so stopérskou dvojicou Cahill-Smalling.

1

Ashley Williams však robí chybu pri rozohrávke a loptu získal Harry Kane, ktorý radšej prihral do druhej vlny na Rooneyho. Ten nestrieľal, ale prihral na Sterlinga na šestnástku, ktorý loptu stratil.

1

Stretnutie sa práve začalo.

-1

Kapitáni Wayne Rooney a Ashley Williams sa pozdravili s rozhodcami a hod mincou rozhodol, že ako prví budú mať výkop hráči Walesu. Konkrétne jeho dve najväčšie hviezdy – Bale a Ramsey.

-1

Už predzápasové povinnosti naladili divákov na fantastickú vlnu a dá sa očakávať perfektná kulisa na tribúnach, ktorá vyhecuje hráčov k perfektným výkonom. Určite budeme sledovať jeden z najlepších zápasov minimálne základných skupín na tomto európskom šampionáte.

-2

Už sa štadiónom v malom meste Lens nesú aj tóny anglickej hymny, ani oni sa spevom nedali zahanbiť.

-3

Najprv hrá tá waleská, všetci hráči tejto menšej ostrovnej krajiny spievajú a spoločne s divákmi vytvorili veľmi dobrú melódiu.

-4

Hráči už vyšli na hraciu plochu, za chvíľočku budeme počuť štátne hymny oboch krajín.

-5

Joe Hart burcuje spoluhráčov rôznymi pokrikmi, z jeho úst sa dá vyčítať aj vetu: "C´mon guys!"

-6

Ako hráči Anglicka, tak aj futbalisti Walesu prišli do tunelu, z ktorého všetci vedení rozhodcami výjdu na hraciu plochu. Veľký zápas tohtoročného Eura sa začína už o chvíľu. Na všetkých je vidieť obrovské sústredenie, ani jeden hráč sa nepozdravil s nikým zo súperovho celku.
Úvodné zostavy:

Anglicko: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney (C) – Lallana, Kane, Sterling.
Náhradníci: Heaton, Forster – Bertrand, Clyne, Stones, Barkley, Henderson, Milner, Wilshere, Rashford, Sturridge, Vardy.

Wales: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams (C), Davies, Taylor – Ramsey, Ledley, Allen – Robson-Kanu, Bale.
Náhradníci: Fôn Williams, D. Ward – Collins, J. Richards, Cotterill, D. Edwards, A. King, Vaughan, Jonathan Williams, Church, Vokes, G. Williams.

Rozhodca: Felix Brych (GER) – Mark Borsch (GER), Stefan Lupp (GER) – Matej Jug (SVN) – Bastian Dankert (GER), Marco Fritz (GER).
Doteraz sa medzi týmito dvomi súpermi odohralo devätnásť duelov a oveľa lepšiu štatistiku z nich má Anglicko.

Až trinásťkrát dokázal "Albion" zvíťaziť. Trikrát sa zrodila remíza a trikrát zvíťazil Wales.

Angličania navyše vedú aj bilanciu strelených gólov. Dali ich až 35, zatiaľ čo súper iba jedenásť.
Na strane Anglicka je k dispozícií každý z 23 nominovaných hráčov. Na opačnej je otázny štart brankára z Crystal Palace menom Wayne Hennessey.
Prvoradý bude samozrejme futbal a umiestnenie v tabuľke. Pred začiatkom zápasu je po prvom kole na čele trojbodový Wales. Ten si poradil s našimi futbalistami pomerom 2:1. Skóre otvoril už v desiatej minúte z priameho Gareth Bale, čím sa postaral o prvý gól svojej krajiny v histórií Eura, nakoľko je to pre "Drakov" premiéra. Ondrej Duda síce vyrovnal, ale hrdinom národu sa stal striedajúci žolík Hal Robson-Kanu a jeho strela po skvelej práci Aarona Ramseyho.

Sobota 11.06.2016, 18:00 • Stade de Bordeaux, Bordeau • Majstrovstvá Európy • Skupina B

Wales 2-1 Slovensko (0:0)

Góly: 10. Bale, 81. Robson-Kanu – 61. Duda
ŽK: 31. Hrošovský (SVK), 78. Mak (SVK), 80. Weiss (SVK), 83. Kucka (SVK), 90+2. Škrtel (SVK)

Wales: D. Ward – Chester, A. Williams (C), Davies – Gunter, Allen, D. Edwards (69. Ledley), Ramsey (88. J. Richards), Taylor – Jonathan Williams (71. Robson-Kanu), Bale

Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Švento – Mak, Kucka, Hrošovský (60. Duda), Hamšík, Weiss (84. Stoch) – Ďuriš (59. Nemec)

Rozhodca: Moen – Haglund, Andås (všetci NOR) – Kulbakov (BEL)

Na druhej strane Anglicko odišlo z prvého súboja veľmi sklamané. Aj napriek niekoľkým šanciam sa ujala až strela Erica Diera z priameho kopu, čo by teoreticky za daných okolností na víťazstvo mohlo stačiť, lenže v úplnom závere defenzíva neustrážila kapitána "zbornej" Vasilia Berezuckeho a jeho hlavička skončila za bránkovou čiarou.

Sobota 11.06.2016, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Majstrovstvá Európy • Skupina B

Anglicko 1-1 Rusko (0:0)

Góly: 73. Dier – 90+2. V. Berezuckij

ŽK: 62. Cahill (ENG) – 72. Ščennikov (RUS)

Anglicko: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney (C) (78. Wilshere) – Lallana, Kane, Sterling (87. Milner)

Rusko: Akinfejev – Smolnikov, Ignaševič, V. Berezuckij (C), Ščennikov – Neustädter (80. Glušakov), Golovin (77. Širokov) – Smolov (85. Mamajev), Šatov, Kokorin – Dzjuba

Rozhodca: Nicola Rizzoli – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (všetci Taliansko)
Bratovražedný súboj na Eure sľubuje fantastické divadlo plné emócií, skvelého futbalu a typického ostrovného futbalu s poriadnou dávkou tvrdosti a možno aj slabej zákernosti.

Je totižto všeobecne známe, že hráči a najmä diváci sa medzi sebou absolútne nemusia. Dúfajme tak, že najmä na tribúnach nepríde k ďalším krvavým konfliktom, aké sme už počas šampionátu vo Francúzsku videli.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

Anglicko – Wales

2:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 56. Vardy, 90+2. Sturridge – 42. Bale

Karty:   61. Davies (WAL)

Anglicko: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney (C) – Lallana (73. Rashford), Kane (46. Sturridge), Sterling (46. Vardy).
Náhradníci: Heaton, Forster – Bertrand, Clyne, Stones, Barkley, Henderson, Milner, Wilshere, Rashford, Sturridge, Vardy.

Wales: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams (C), Davies, Taylor – Ramsey, Ledley (67. D. Edwards), Allen – Robson-Kanu (72. Jonathan Williams), Bale.
Náhradníci: Fôn Williams, D. Ward – Collins, J. Richards, Cotterill, D. Edwards, A. King, Vaughan, Jonathan Williams, Church, Vokes, G. Williams.

Rozhodca: Felix Brych (GER) – Mark Borsch (GER), Stefan Lupp (GER) – Matej Jug (SVN) – Bastian Dankert (GER), Marco Fritz (GER)