Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Taliansko – Švédsko

1:0

koniec (0:0)

17.06.2016, 15:00 • Stadium de Toulouse, Toulouse, Francúzsko • Skupina E • Marek Farkaš

Tipsport: 2.05 3.05 4.8

Tak a je dobojované. Nakoniec sme sa dočkali presného zásahu z kopačky Édera, ktorý rozhodol o zisku troch bodov pre Taliansko. Squadra Azzurra sa po zápase nachádza na 1.mieste, Švédsko na 3.priečke.

To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný deň. (16:51:51)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Žltú kartu videl aj Martin Olsson (Švédsko) za predchádzajúci faul v strede poľa, keď úplne zbytočne dohral protihráča.

90+2

Gianluigi Buffon (Taliansko) sa vôbec neponáhľal s rozohrávkou priameho kopu a zaslúžene videl žltú kartu.

90+1

Nadstavený čas v 2.polčase sú 3 minúty!

90

Stretnutie sa už iba dohráva. Uvidíme koľko minút nadstaví hlavný rozhodca.

88

88. Éder (ITA) - 1:0

88

Taliansko dalo gól!
Tak predsa sme sa dočkali presného zásahu, aj keď trvalo to skutočne veľmi dlho. ÉDER sa zmocnil lopty po vhadzovaní svojho tímu, keď mu ju sklepol spoluhráč Zaza. Následne sa preštrikoval cez troch švédskych obrancov a strelou na zadnú žrď prekonal brankára Andreasa Isakssona! Taliani sa dostávajú do jednogólového vedenia!

87

Pokiaľ by sa tento zápas skončil bezgólovou remízou, tak by si Taliansko udržalo prvú priečku v skupine E a Švédsku by patrilo druhé miesto.

86

Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza John Guidetti, prichádza Marcus Berg.

85

Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Alessandro Florenzi, prichádza Stefano Sturaro.

84

Švédsko vybojovalo rohový kop. Ten už rozohral Kim Källström, ale opäť tam bol útočný faul jedného zo Švédov.

83

Obrovská šanca Talianska! Najväčšia príležitosť stretnutia sa takmer skončila gólom, keď sme videli ako lopta skončila na brvne švédskej brány. Marco Parolo si nabehol na center do pokutového územia a jeho hlavička skončila na brvne! Gól z toho však nebol, a tak sa stav skóre stále nemenil!

82

82. Marco Parolo (ITA)

82

Záver stretnutia sa nesie v duchu pozorného bránenia. Tentoraz si však defenzívne úlohy musia plniť Švédi, ktorých Taliani tlačia čoraz hlbšie.

81

K strele zo strednej vzdialenosti sa dostal čerstvý Jimmy Durmaz, ale jeho pokus bol nepresný. Kop od Buffonovej brány.

79

Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Albin Ekdal, prichádza Oscar Lewicki.

78

Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Emil Forsberg, prichádza Jimmy Durmaz.

77

Švédi sa už chystajú na dvojité striedanie, ale to uvidíme až pri najbližšom prerušení hry. Loptu majú na svojich kopačkách Taliani, ktorí sa krátkymi prihrávkami pomaly posúvajú dopredu.

76

Sebastian Larsson nepríjemne dohral stopéra Giorgia Chielliniho, ktorý má výrazné zdravotné problémy a musí byť ošetrený. Snáď to nebude nič vážne a bude môcť pokračovať v zápase.

75

Taliani si prihrávajú loptu v strede poľa a nikam sa neponáhľajú. Vyzerá to tak, že ani jedno z mužstiev vôbec nechce zvíťaziť.

74

Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Daniele De Rossi, prichádza Thiago Motta.

73

Rozhodca videl útočný faul Talianov v pokutovom území súpera. Lopta pre Švédov.

72

72. Zlatan Ibrahimović (SWE)

72

Vzrušenie bolo zbytočné, ale toto bola obrovská šanca pre Zlatana Ihrahimovića! Ten si nabehol na center od spoluhráča na zadnú žrď, kde sa nestihol premiestniť brankár Gianluigi Buffon. Nakoniec z dvoch metrov netrafil prázdnu bránu Talianska, lenže aj tak sa v momente prihrávky ocitol v ofsajde.

71

Do konca zápasu ostáva približne 20 minút aj s nadstaveným časom. Podarí sa niektorému z tímov streliť ešte gól alebo budeme svedkami bezgólovej remízy?

69

Daniele De Rossi (Taliansko) poriadnym šlapákom dohral súboj v strede poľa a hlavný rozhodca už ťahal do vrecka pre žltú kartu.

68

Tak toto bolo veľmi nepresné od Andrea Barzagliho, ktorého dlhý center nenašiel skutočne nikoho. Nasledovať bude kop od Isakssonovej svätyne.

67

Blíži sa čas striedaní, no zatiaľ sme boli svedkami iba jednej výmeny. Urobil ju taliansky tréner, keď v 60.minúte poslal do útoku čerstvého Zazu.

66

Agilný Victor Lindelöf vybojoval pre svoje mužstvo rohový kop. Lopta po centri od Kima Källströma bola brankárom Gianluigim Buffonom vyrazená do bezpečia.

65

Squadra Azzurra si dáva veľký pozor na Zlatana Ibrahimovića, ktorý sa aj teraz ocitol v tesnom ofsajde. Lopta pre Taliansko.

64

64. Antonio Candreva (ITA)

64

Cez ľavú stranu sa do pokutového územia predral Alessandro Florenzi, ale našiel iba Antonia Candrevu, ktorého prihrávka z prvej pred bránu našla iba gólmana Andreasa Isakssona.

63

DRŽANIE LOPTY: 41% – 59%

Miernu územnú prevahu majú Švédi, ale zatiaľ im to nie je nič platné.

62

V poslednej minúte sme mohli vidieť hneď niekoľko tvrdých súbojov na oboch stranách, ale všetky boli čisté.

61

Už máme za sebou hodinu hry a stav skóre sa stále nemenil. Stále je to taký medzišestnástkový futbal bez nejakých vážnejších šancí.

60

Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Graziano Pellè, prichádza Simone Zaza.

58

Stretnutie sa stále hrá bez žltej karty, keď Viktor Kassai ani nemal poriadny dôvod ju udeliť.

57

John Guidetti si nedovolene pomáhal rukami v súboji s Leonardom Bonuccim, čo hlavný rozhodca videl a aj odpískal útočný faul.

56

Švédsko úspešne kombinuje na útočnej polovici ihriska. Čaká sa na finálnu prihrávku, tá však zatiaľ neprichádza.

55

Antonio Candreva povyzvŕtal na pravej strane Martina Olssona, ale jeho center do vápna našiel iba brankára Andreasa Isakssona.

54

Útočníci Švédska sa nevedia presadiť cez pozornú obranu Talianov, ktorá hrá skutočne veľmi organizovane a robí málo chýb.

53

Victor Lindelöf sa snažil poslať nadýchaný center pred bránu Talianska, ale svoju nohu k lopte vôbec dobre nepriložil, a tak prihrávka skončila až za bránou.

52

Nedovolený zákrok Giorgia Chielliniho na Albina Ekdala v strede poľa. Lopta už je v hre na kopačkách švédskych hráčov.

51

Tentoraz center našiel rukavice brankára Andresa Isakssona, ktorý loptu bez problémov chytil a navyše bol aj faulovaný. Voľný kop pre Švédsko.

50

Taliani teraz vybojovali rohový kop. Ten rozohral Alessandro Florenzi a našiel Édera, ale jeho strela v páde bol iba tečovaná a uvidíme ďalší roh.

49

49. Graziano Pellè (ITA)

49

Éder sa predral do pokutového územia Švédov, kde našiel ešte lepšie postaveného Graziana Pellèho. Ten sa oprel do strely, ale bránu netrafil. Kop od brány.

48

Tak teraz John Guidetti dostal poriadny strom od Giorgia Chielliniho, ktorý mu úplne mimo diania hry zatarasil cestu svojim telom a pomerne nešportovo ho poslal k zemi. Hlavný rozhodca bol však otočený na druhú stranu a túto situáciu nevidel.

47

Aj druhé dejstvo sa začalo vo vlažnom tempe. Hráči oboch mužstiev sa nikam nehrnú a snažia sa hrať zozadu.

46

Začal sa druhý polčas.
ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

Držanie lopty: 40% – 60%
Strely (celkom): 2-2
Strely (na bránu): 1-0
Rohové kopy: 0-2
Fauly: 6-7
Žlté karty: 0-0
Červené karty: 0-0
Máme za sebou prvý polčas. V ňom diváci nevideli žiaden gól, pretože obe mužstvá hrali takticky, nepúšťali sa do nejakých akcií jeden na jedného a nerobili veľa chýb v defenzíve. Podarí sa niektorému z nich streliť gól alebo budeme svedkami bezgólovej remízy? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

2.polčas sa začne približne o 16:00.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca.

43

Lopta opäť našla Zlatana Ibrahimovića, ale ten bol aj s pomocou rúk bránený Giorgiom Chiellinim. Jeho hlavička už bola v záklone, a tak skončila mimo brány.

42

42. Zlatan Ibrahimović (SWE)

42

Švédsko sa ešte snaží urobiť niečo so skóre, keď vybojovalo rohový kop. Ten už beží rozohrať Kim Källström.

41

Pekná kombinácia Švédov, ale zakončenie nebolo práve najlepšie. Na jej začiatku bol Zlatan Ibrahimović, ktorý dlhým centrom našiel Sebastiana Larssona. Ten sklepol loptu lepšie postavenému Johnovi Guidettimu, lenže jeho strela z prvej bola poriadne nepresná. Kop od brány.

40

Do konca prvého polčasu ostáva približne päť minút. Podarí sa niektorému z tímov streliť klasický gól do šatne?

38

Ďalší faul od Švédov. Tentoraz sa previnil Sebastian Larsson, ktorý si v súboji pomohol rukami. Počet nedovolených zákrokov začína pribúdať.

37

Švéd Martin Olsson fauloval Antonia Candrevu a hnevá sa na rozhodcu, ktorý mu však razantne vysvetľuje, že takéto správanie nebude tolerovať.

36

10 prihrávok, center, zmocnenie lopty súpera a stále dookola. Tieto situácie sa opakujú približne 15 minút a neprichádza k žiadnej zmene.

35

Švédi sa to snažia zmeniť, ale Taliani sa zatiahli do bloku a nepúšťajú ich cez stred.

34

Pretaktizovaný duel začína strácať na tempe hry a diváci sa určite musia nudiť. Žiadna šanca, či strela alebo nejaká situácia, ktorá by ich zodvihla zo sedadiel.

33

Dlhý center aj na druhej strane od Leonarda Bonucciho, lenže ani táto prihrávka nenašla svojho príjemcu.

32

Kim Källström teraz hľadal dlhým centrom dosiaľ nevýrazného Johna Guidettiho, ale ten dlhú prihrávku nedobehol. Ako prvý bol pri nej Gianluigi Buffon, ktorý ju bez problémov chytil a rozohral.

30

Máme za sebou už polhodinu hry a stav skóre sa stále nemenil. Diváci v Toulouse ešte nevideli žiadnu veľkú gólovú príležitosť, pretože všetky akcie sa končia prevažne pred vápnami oboch mužstiev.

29

Na center si nabehol pred chvíľou sám faulovaný Zlatan Ibrahimović, ale bol v tesnom ofsajde, čo správne posúdil asistent rozhodcu Vencel Tóth. Loptu do hry už poslal brankár Gianluigi Buffon.

28

Talian Daniele De Rossi si teraz vyšliapol na Zlatana Ibrahimovića, keď bol neskoro v súboji a poslal ho k zemi. Hlavný rozhodca Viktor Kassai to vyriešil iba dohovorom a nariadil priamy kop v prospech Švédska.

27

Súboj dvoch šestiek lepšie zvládol Antonio Candreva, ktorý o loptu odzbrojil Emila Forsberga, a ten ho navyše nedovolene poslal k zemi. Lopta pre Taliansko.

26

Taliansky reprezentant Éder sa prezentoval ďalším faulom, ale tentoraz to nebolo nič vážne. Voľný kop pre súpera.

25

Taliansko sa teraz veľmi dobre nevysporiadalo s aktívnym napádaním súpera, keď stopér Giorgio Chiellini radšej odkopol loptu za postrannú čiaru, aby nevzniklo nejaké nebezpečenstvo. Vhadzovanie pre Švédsko.

24

Center do ohňa našiel iba Graziana Pellèho, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány. Ostanú pri nej Švédi, ktorí kombinujú na útočnej polovici ihriska.

23

Albin Ekdal sa predieral dopredu cez pravú stranu, ale jeho následný center pred bránu zblokoval na roh Giorgio Chiellini. Ten už beží rozohrať Kim Källström.

22

Squadra Azzurra hrá priamočiaro a veľmi sa nesnaží špekulovať v prechodovej fáze. Rýchle dve prihrávky a zrazu sa ocitnú pred pokutovým územím Švédom, ale tí sú veľmi pozorní a zatiaľ bránia ukážkovo.

21

Alessandro Florenzi sa predieral do pokutového územia cez ľavú stranu, ale bol o loptu pripravený. Nakoniec sa k nej Taliansko opäť dostalo a môže pokračovať vo svojej útočnej akcii.

20

Máme za sebou úvodných 20 minút a stav skóre sa stále nemenil. Zatiaľ sledujeme vyrovnané stretnutie s minimum šancami.

19

Akciu po ľavom krídle potiahol Martin Olsson, ale jeho následná strela k bližšej žrdi minula taliansku svätyňu. Kop od brány.

18

Švéd Kim Källström jemným oblúčikom hľadal svojich spoluhráčov v pokutovom území, ale nakoniec sa lopta dostala iba k brankárovi Gianluigimu Buffonovi, ktorý ju bez problémov chytil.

17

STRELY CELKOM: 1-0
STRELY NA BRÁNU: 1-0

Strelecky sú na tom lepšie Taliani, ale zápas je len na začiatku a všetci veríme, že streleckých pokusov bude len pribúdať.

15

DRŽANIE LOPTY: 52% – 48%

Územnú prevahu nemá ani jedno z mužstiev, pretože sa hrá skutočne veľmi vyrovnane.

14

Maďarský rozhodca Viktor Kassai správne posúdil pád Zlatana Ibrahimovića vo vápne, ktorý tesne predtým fauloval protihráča. Lopta pre Taliansko.

13

Šlapákom sa prezentoval Éder, ktorý dohral súboj v súperovom pokutovom území. Zranenému hráčovi športovo pomohol vstať a ani sa hráči príliš nerozčuľovali nad intenzitou zákroku v prípade udelenia kartového trestu.

12

Na Stadium de Toulouse zatiaľ panuje skvelá atmosféra, keď fanúšikovia obi dvoch mužstiev neustále podporujú svojich miláčikov.

11

O prvý strelecký pokus sa postaral Alessandro Florenzi, ktorého tečovaná strela nemohla brankára Andreasa Isakssona zaskočiť.

10

Squadra Azzurra úspešne kombinuje na útočnej polovici ihriska, ale Švédi vytvorili hustý obranný blok, ktorý je veľmi pozorný a koncentrovaný.

9

V tesnom ofsajde sa ocitol Zlatan Ibrahimović, ktorý si nedal pozor na fakt, že Taliani ho doň vystavili veľmi šikovne a najmä rýchlo. Lopta pre Taliansko.

8

Zatiaľ je to len také úvodné oťukávanie. Oba tímy sa ešte len zahrievajú a dosiaľ sme ešte nevideli žiaden strelecký pokus.

7

Antonio Candreva posielal center v strednej výške pred bránu Švédov, ale tam kraľoval gólman Andreas Isaksson, ktorý si vybehol pre loptu a bez problémov ju chytil.

6

Exekútorom priameho kopu bol Kim Källström, ktorého prihrávka do ohňa nenašla žiadneho hráča v žltom. Lopty sa zmocnili Taliani, ktorí vyrážajú do rýchleho protiútoku.

5

Nedovolenou hrou rukou sa prezentoval Leonardo Bonucci a hlavný rozhodca všetko videl. Švédsko bude zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície.

4

Alessandro Florenzi s centrom na druhej strane, ale jeho prihrávka bola pretiahnutá a lopta nakoniec skončila mimo brány za bránkovou čiarou. Nasledovať bude kop od Isakssonovej svätyne.

3

Švédi sa zmocnili lopty a prišiel aj nebezpečný center do pokutového územia, kde bol prvý pri lopte Giorgio Chiellini, ktorý ju odvrátil do bezpečia. Navyše ho nedovolene atakoval Zlatan Ibrahimović, a tak budú Taliani zahrávať voľný kop.

2

V úvode majú loptu v moci Taliani. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.

1

Stretnutie sa práve začalo.

-1

O výkop sa v prvom polčase sa postará Švédsko. Prajem Vám príjemný športový zážitok.

-5

Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Taliani sa predstavia v modrých dresoch a Švédi v žltých farbách.

-40

Úvodné zostavy:

Taliansko: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Candreva – Pellè, Éder.
Náhradníci: Marchetti, Sirigu – Darmian, De Sciglio, Ogbonna, Motta, Sturaro, Bernardeschi, El Shaarawy, Immobile, L. Insigne, Zaza.

Švédsko: Isaksson – E. Johansson, Lindelöf, Granqvist, M. Olsson – Seb Larsson, Ekdal, Källström, Forsberg – Guidetti, Ibrahimović (C).
Náhradníci: Carlgren, Olsen – Augustinsson, P. Jansson, Lewicki, Lustig, Durmaz, Hiljemark, Wernbloom, Zengin, Berg, Kujović.

Rozhodca: Viktor Kassai – György Ring, Vencel Tóth – Tamás Bognar, Ádám Farkas (Všetci Maďarsko) – Clément Turpin (Francúzsko).
Vítam Vás pri sledovaní zápasu medzi Talianskom a Švédskom. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
TALIANSKO
Zverenci Antonia Conteho patria medzi najväčších favoritov európskeho šampionátu a svoju rolu potvrdili aj v prvom zápase, keď Belgicko porazili 2:0. Skóre zápasu otvoril v 32.minúte Giaccherini, ktorý si spracoval krásnu prihrávku za obranu od Bonucciho a druhým dotykom prekonal gólmana Courtoisa. Počas zvyšku stretnutia bol priebeh hry vyrovnaný, ale v záverečnej desaťminútovke mali enormný tlak Belgičania, ktorí museli otvoriť obranu. Risk im nevyšiel a navyše v 93.minúte zakončil protiútok Pellé, ktorý uzavrel na konečných 2:0. Taliani zvíťazili a pripísali si do tabuľky tri body.

Posledné zápasy
13.06.2016 Belgicko – Taliansko 0:2 (EURO)
06.06.2016 Taliansko – Fínsko 2:0
29.05.2016 Taliansko – Škótsko 1:0
29.03.2016 Nemecko – Taliansko 4:1
24.03.2016 Taliansko – Španielsko 1:1

Predpokladaná zostava: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Bernardeschi, Motta, Parolo, Sciglio – Immobile, Zaza
Absencie: Pellé (neisté)
Najlepší strelec: Graziano Pellè/Emanuele Giaccherini – 1 gól
ŠVÉDSKO
Tím okolo Erika Hamréna má aktuálne najžiadanejšieho voľného hráča, ktorý môže byť kľúčovým faktorom v zápasoch Švédska. Zlatan Ibrahimović sa predstavil aj v úvodnom dueli proti Írsku, kde sa síce gólovo nepresadil, ale zabezpečil presný zásah svojho mužstva iným spôsobom. Skóre zápasu otvoril v 48.minúte Hoolaham, ktorý krásnym volejom poslal Írov do vedenia. V 71.minúte Ibrahimović hľadal prudkou prihrávkou svojich spoluhráčov pred bránou gólmana Isakssona, ale Clark si hlavičkou nešťastne strelil vlastný gól. Keďže už gól do konca stretnutia nepadol, tak si oba tímy po nerozhodnom výsledku 1:1 pripísali do tabuľky po jednom bode.

Posledné zápasy
13.06.2016 Írsko – Švédsko 1:1 (EURO)
05.06.2016 Švédsko – Wales 3:0
30.05.2016 Švédsko – Slovinsko 0:0
29.03.2016 Švédsko – Česko 1:1
24.03.2016 Turecko – Švédsko 2:1

Predpokladaná zostava: Isaksson – Johansson, Lindelöf, Granqvist, Olsson – Larsson, Källström, Ekdal, Forsberg – Ibrahimović, Guidetti
Absencie: Lustig (neisté)
Najlepší strelec: nikto
VZÁJOMNÉ ZÁPASY
18.11.2009 Taliansko – Švédsko 1:0
18.06.2004 Taliansko – Švédsko 1:1
19.06.2000 Taliansko – Švédsko 2:1
23.02.2000 Taliansko – Švédsko 1:0
14.11.1987 Taliansko – Švédsko 2:1

SKUPINA E
1. Taliansko 1-0-0 2:0 3
2. Švédsko 0-1-0 1:1 1
3. Írsko 0-1-0 1:1 1
4. Belgicko 0-0-1 0:2 0

STÁVKOVÉ KANCELÁRIE
Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 1,80, na remízu okolo 3,40 a na výhru hostí približne 5,00.

ROZHODCOVIA
Dnešné stretnutie bude viesť maďarský rozhodca Viktor Kassai, ktorému na čiarach budú asistovať jeho krajania György Ring a Vencel Tóth. Bránkovými rozhodcami budú taktiež Maďari Tamás Bognar, Ádám Farkas a štvrtým rozhodcom bude Francúz Clément Turpin.

ZHODNOTENIE
Favoritom je jednoznačne Taliansko, ale Švédi na čele so Zlatanom Ibrahimovićom môžu prekvapiť. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 1:1.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

Taliansko – Švédsko

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 88. Éder

Karty:   69. De Rossi (ITA), 90+2. Buffon (ITA) – 90+3. M. Olsson (SWE)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 2:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 16:13.

Taliansko: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi (85. Sturaro), Parolo, De Rossi (74. Motta), Giaccherini, Candreva – Pellè (60. Zaza), Éder.
Náhradníci: Marchetti, Sirigu – Darmian, De Sciglio, Ogbonna, Motta, Sturaro, Bernardeschi, El Shaarawy, Immobile, L. Insigne, Zaza.

Švédsko: Isaksson – E. Johansson, Lindelöf, Granqvist, M. Olsson – Seb. Larsson, Ekdal (79. Lewicki), Källström, Forsberg (78. Durmaz) – Guidetti (86. Berg), Ibrahimović (C).
Náhradníci: Carlgren, Olsen – Augustinsson, P. Jansson, Lewicki, Lustig, Durmaz, Hiljemark, Wernbloom, Zengin, Berg, Kujović.

Rozhodca: Viktor Kassai – György Ring, Vencel Tóth – Tamás Bognar, Ádám Farkas (Všetci Maďarsko) – Clément Turpin (Francúzsko)