Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Slovensko – Anglicko

0:0

koniec (0:0)

20.06.2016, 21:00 • Stade Geoffroy-Guichard • Skupina B • Dávid Lech

Tipsport: 5.5 3.15 1.9

Náš online prenos sa končí. Ďakujeme za pozornosť. Lúčime sa s konštatovaním, že Slovensko odolalo ohromnému tlaku anglického národného tímu, udržalo remízový súboj s favorizovanou reprezentáciou Anglicka a získalo mimoriadne dôležitý jeden bod do tabuľky, ktorý by nám mal zabezpečiť postup zo základnej skupiny.

KONEČNÁ TABUĽKA SKUPINY B:
1. Wales 6 bodov
2. Anglicko 5 bodov
3. Slovensko 4 body
4. Rusko 1 bod

Aktuálna tabuľka tretích tímov na ME:
1. Slovensko 3 zápasy, 4 body
2. Severné Írsko 2 zápasy, 3 body
3. Albánsko 3 zápasy, 3 body
4. Portugalsko 2 zápasy, 2 body
5. Česko 2 zápasy, 1 bod
6. Švédsko 2 zápasy, 1 bod (22:59:11)
Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:8. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:12.

90+5

Koniec zápasu.

90+5

Anglicko sa dostalo k lopte, no nestihne už nič vymyslieť. Po uplynutí piatich minút rozhodca Carlos Velasco Carballo ukončuje záverečným hvizdom dnešný súboj Slovenska s Anglickom, ktoré skončilo nerozhodným výsledkom.

90+5

Anglicko to skúšalo dlhou loptou do šestnástky z pravej strany. Vysoký center končí v moci brankára Kozáčika.

90+5

Zápas vstupuje do svojej poslednej minúty. Angličania sú pri lopte a budú zakladať jednu z posledných akcií stretnutia.

90+4

Po ľavej strane sa Rooney snažil vymyslieť prvú gólovú akciu dnešného stretnutia, no strieľaná prihrávka pred slovenskú bránu končí v náručí Kozáčika, ktorý upokojuje vypätú situáciu na ihrisku.

90+4

Matúš Kozáčik si dlho predlho pripravuje loptu na odkop od brány, na ihrisku sa navyše ocitla aj druhá lopta, náš brankár ju pomaly odchádza odniesť z ihriska.

90+3

Dele Alli sa teraz odhodlal k strele, no jeho ďalekonosný pokus skončil vysoko nad bránou.

90+3

Štadiónom sa ozýva mohutný piskot, Anglicko je pri lopte a kombinuje pred slovenskou šestnástkou.

90+2

Škriniar teraz po Kaneovom priťuknutí tvrdo vypálil z hranice šestnástky, Škriniar vynikajúco zblokoval strelu.

90+2

Peter Pekarík teraz v strede poľa fauloval v šprintérskom súboji protihráča. Angličania sú pri lopte.

90+1

Zápas vstupuje do päťminútového nadstaveného času.

90+1

V závere zápasu sa bude nadstavovať 5 minút.

90

Martin Škrteľ odvrátil loptu ďaleko od našej brány na aut. Po jeho odkope ale padol na zem, zdravotníci majú v rukách nosidlá, no náš kapitán vstáva a chce pokračovať v hre. Musí však odísť za autovú čiaru.

89

Angličania sú pri lopte a z vlastnej polovice zakladajú ďalší útok.

89

Držanie lopty v druhom polčase: 38% – 62%

89

Juraj Kucka si vo vzdušnom súboji vypýtal faul od Smallinga, Slovensko sa dostáva k lopte.

88

Henderson teraz našiel centrom z pravej strany Harryho Kanea, ktorý sa síce dostal k zakončeniu, no zakončoval z nevýhodnej pozície a jeho pokus tak skončil ďaleko od brány.

87

Nasledovať bude odkop od brány v podaní Matúša Kozáčika, ktorý krátko predtým vyboxoval loptu priamo do hlavy nabiehajúceho Harryho Kanea.

87

Na trávnik sa vrátil krivajúci Róbert Mak, Wayne Rooney medzitým rozohral rohový kop, no ani teraz sa Angličanom nepodarilo ohroziť slovenskú bránu.

86

Hubočan teraz odvrátil Hendersonov center na roh.

86

Bude sa pokračovať v hre. Róbert Mak je stále za autovou čiarou, v záverečnej päťminútovke sa tak budeme brániť s desiatimi hráčmi.

85

Na ihrisku je ošetrovaný Róbert Mak, ktorého podľa všetkého trápi kŕč v nohe. Náš hráč bude ošetrovaný za autovou čiarou. Ján Kozák si vyčerpal všetky tri striedania, hoci náš lekár ukazuje smerom k našej striedačke, že je potrebné striedanie nášho hráča.

84

Smalling teraz v osobnom súboji fauloval Kucku, Slováci by mali rozohrávať loptu.

83

O slovo sa prihlásil kapitán Wayne Rooney. Jeho prízemná strela ale skončila mimo slovenskej brány.

83

Harry Kane sa k lopte nedostal, Škrteľ posiela loptu čo najďalej od našej šestnástky.

82

Rooney rozohral loptu len nakrátko, Slováci odvracajú následný center do autu.

82

Rooney teraz narobil v šestnástke Slovenska obrovský vietor. Slovenská obrana ale teraz zvládla náročnú a neprehľadnú situáciu, Angličania budú zahrávať rohový kop po strele Alliho.

81

Angličania si vymieňajú loptu v strede poľa na útočnej polovici.

81

Slováci budú zahrávať autové vhadzovanie, Hamšík zakombinoval s Pekaríkom, ktorý sa snažil pretlačiť loptu na nabiehajúceho Róberta Maka. Anglická obrana ostala pozorná.

80

Lopta je v moci anglických reprezentantov, Slováci sa už pripravujú na ďalší ofenzívny nátlak svojho súpera. Držanie lopty: 44% – 56%.

79

Rooney rozohral rohový kop z pravej strany. Slováci dokázali odvrátiť loptu zo šestnástky, následne centroval Alli, no po jeho prihrávke bude nasledovať odkop od brány v podaní slovenského brankára Matúša Kozáčika.

79

Angličania budú zahrávať svoj deviaty rohový kop v zápase.

78

A je tu posledné striedanie Slovákov v dnešnom zápase. Z ihriska odchádza Vladimír Weiss. Šancu v záverečných minútach zápasu dostane Milan Škriniar, ktorý by mal Slovákom pomôcť odolať anglickému náporu v závere zápasu.

77

Po rohovom kope Angličanov sa Cahill dostal k zakončeniu hlavou, lopta končí bezpečne v rukách brankára Kozáčika.

76

A do poslednej pätnásťminútovky nastúpi Harry Kane. Stane sa anglickým žolíkom v dnešnom zápase? Z ihriska odchádza Daniel Sturridge.

76

Peter Pekarík teraz nezasahoval do lopty, tá skončila za bránkovou čiarou, no rozhodca Velasco Carballo nariaďuje rohový kop, čo sa slovenskému obrancovi nepáči a dáva to najavo aj španielskemu rozhodcovi.

75

K strele sa dostal Wayne Rooney. Jeho strela bola zblokovaná. Kapitán Anglicka okamžite berie loptu do rúk a smeruje s ňou k rohovej zástavke.

74

Akcia slovenského celku je teraz prerušená. Dušan Švento sa ocitol v ofsajdovom postavení.

73

A Anglicko to opäť skúša po pravej strane. Sturridge si zbehol za trojicu slovenských obrancov po vynikajúcej prihrávke Erica Diera. Sturridge ale nedokázal dobre zakončiť a Kozáčik situáciu napokon zvládol. Angličania ale teraz znenazdajky výrazne ohrozili našu bránu.

73

Hart sa dostal k dlhej nakopávanej lopte.

72

Dier bude pokračovať v hre. Lopta je v moci slovenského mančaftu.

72

Na ihrisku ostal ležať Eric Dier, ktorý je ošetrovaný priamo na hracej ploche.

71

Po dlhom čase môžeme zaútočiť. Naši hráči sa snažia podržať loptu na svojich kopačkách a po ubránení niekoľkých anglických ofenzívnych akcií si zverenci Jána Kozáka potrebujú vydýchnuť.

70

Lopta je stále v moci Albiónu. Hubočan a Švento sa teraz postarali o to, aby lopta opustila slovenskú šestnástku, no k odrazenej lopte sa dostal Dier.

69

Anglicko oblieha slovenskú šestnástku, no zatiaľ sa im nedarí dostať na dostrel brankára Kozáčika, ktorý má na svojom konte už tri mimoriadne dôležité zákroky a dnes je na ihrisku rozdielovým hráčom.

68

Eric Dier sa teraz odhodlal k prekvapujúcej strele, ktorá skončila mimo brány. Brankár Kozáčik vyčíta spoluhráčom, že mu zacláňajú vo výhľade na loptu a ak by to anglický reprezentant trafil presnejšie, lopta by skončila v bráne.

67

Wales už víťazí nad Ruskom 3:0. O rozdiel triedy sa postaral Gareth Bale. Slováci tak s určitosťou obsadia v skupine B najhoršie tretie miesto.

66

Ján Kozák posiela do hry druhého hráča zo striedačky. Viktora Pečovského vystrieda Nórbert Gyömbér.

66

Hamšík sa teraz pred našou šestnástkou prezentoval peknou individuálnou akciou, no podobným situáciám by sa mal vyvarovať. Prípadná strata lopty by nás mohla pripraviť o remízový výsledok.

66

Rooney sa už už dostával k strele, no vynikajúco k nemu dostúpil Hubočan, ktorý mu nedovolil ohroziť slovenskú bránu.

65

Slovenskí reprezentanti majú stále loptu vo svojej moci, no nedokážu sa dostať na dostrel anglickej brány.

64

Slováci sa po dlhom čase majú možnosť dlhší čas "vyhrať" s loptou. Angličania dávajú Slovákom dostatok priestoru v strede poľa, no ďalej sa dostať nedokážeme.

63

Anglicko má v posledných minútach územnú prevahu, Rooney sa presunul po príchode Alliho na ofenzívnejšiu pozíciu na ihrisku, čo je hneď badať.

62

Rohový kop Waynea Rooneyho ale skončil mimo svojich spoluhráčov, slovenskí reprezentanti si môžu na malú chvíľu vydýchnuť. Lopta je v bezpečnej vzdialenosti od brány Matúša Kozáčika.

61

61. Martin Škrtel zabránil míči v cestě do prázdné brány.

61

A Dele Alli sa po necelej minúte na ihrisku dostal do stopercentnej gólovej príležitosti. Jordan Henderson z pravej strany centrom našiel na vzdialenejšej žrdi Alliho, no strela anglického hráča skončila na dobiehajúcom Martinovi Škrteľovi, ktorý jeho strelu odvrátil na roh.

60

A je tu druhé striedanie v podaní anglického trénera Roya Hodgsona. Do hry sa dostane Dele Alli. Z ihriska odchádza Adam Lallana.

59

Pri lopte sú stále Angličania, no slovenská defenzíva teraz pracuje na sto percent a súperovi nedovoľuje vypracovať si žiadnu streleckú príležitosť.

58

Hra sa po šanciach na oboch stranách trochu ukľudnila. Angličania majú loptu vo svojej moci, no nedokážu sa dostať na dostrel slovenskej brány.

57

Anglicko je pri lopte a snaží sa dostať na dostrel brankára Kozáčika.

56

A krátko po anglickom striedaní prichádza aj prvé slovenské striedanie. Z ihriska sa porúča Ondrej Duda, do hry sa dostane Dušan Švento.

56

A na ihrisko sa dostane najlepší strelec v histórii anglickej reprezentácie Wayne Rooney. Zápas zo striedačky dopozerá Jack Wilshere.

55

A ďalšia veľká šanca Slovákov! Vladimír Weiss sa po ľavej strane dostal do šestnástky súpera, opäť to skúsil rovnako ako proti Rusku zasekávačkou, vypálil medzi nohy Clynea, no Hart si s jeho pokusom poradil.

54

54. Nathaniel Clyne (ENG)

54

Angličania rozohrali roh na vzdialenejšiu žrď, kde ale nebol žiadny z hráčov Albiónu. Slováci sa dostávajú k lopte.

53

Na druhej strane sa o slovo prihlásili Angličania. Clyne sa dostal k lopte za slovenskou obranou, okamžite vystrelil, no Kozáčik si na konto pripísal ďalší vynikajúci zákrok a ramenom vyrazil loptu nad bránu.

53

53. Róbert Mak (SVK)

53

A Slováci sa teraz dostali do svojej najväčšej a zatiaľ jedinej príležitosti v zápase. Róbert Mak nezastaviteľne vtrhol do šestnástky, predbehol Smallinga, no nedokázal usmerniť loptu za brankára Harta.

52

Slováci rozohrali štandardnú situáciu, no Hart vyrazil loptu až do autu.

52

Peter Pekarík sa pekne zbavil Bertranda pri autovej čiare na pravej strane, anglický obranca strhol na zem slovenského hráča, za čo vidí žltú kartu.

51

Dlhá lopta nasmerovaná za slovenskú obranu skončila v náručí brankára Matúša Kozáčika. Peter Pekarík sa pri pravej strane krásne uvoľnil, no bol faulovaný.

51

Wilshere nedokázal nájsť prihrávkou Sturridgea, Slováci sa dostali k lopte.

50

Clyne sa prezentoval krásnou akciou, predral sa popri dvojici slovenských hráčov až pred šestnástku Kozáčika, kde následne o loptu prišiel.

49

Lopta sa dostala k brankárovi Hartovi, ktorý dlhou loptou doslova vyhnal svojich spoluhráčov dopredu.

49

V útočnom snažení ale opäť sledujeme Slovákov. Tí ale boli vytlačení za vlastnú polovicu. Pečovský bol síce zozadu atakovaný anglickým hráčom, no dokázal poslať loptu na Škrteľa.

48

Angličania ale zrušili slovenskú akciu hneď v zárodku a snažia sa o vytvorenie si prvej šance v druhom polčase.

48

Slováci ale zatiaľ výborne vstúpili do druhého polčasu. Opäť sa dostali k lopte a prostredníctvom Weissa sa po ľavej strane derú dopredu.

47

Róbert Mak to na pravej strane skúšal individuálne proti Bertrandovi, no v súboji jeden na jedného úspešný nebol.

47

Aut rozohral Pekarík a vhadzovanie si po zásahu Angličanov zopakuje.

47

Anglicko ale zvládli osobný súboj. Dostalo sa k lopte a Bertrand akrobaticky poslal loptu do autu na slovenskej polovici.

46

Kozáčik bude odkopávať loptu z našej polovice, Slováci sa presťahovali pred šestnástku nášho súpera.

46

A pokračuje sa v hre. Výkop v úvode druhého polčasu patril Slovákom. Angličania na štadióne spievajú kráľovskú hymnu, lopta je v moci Slovákov.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 22:01.
Po prvých polčasoch duelov Slovensko – Anglicko (0:0) a Wales – Rusko (2:0) aktuálna tabuľka skupiny B vyzerá takto:
1. Wales 6 bodov
2. Anglicko 5 bodov
3. Slovensko 4 bodov
4. Rusko 1 bodov
A je za nami prvý polčas zápasu medzi Slovenskom a Anglickom. Angličania sú podľa očakávania zatiaľ omnoho aktívnejším tímom, dokázali si vypracovať hneď niekoľko šancí. Azda najväčšiu tutovku spálil v sedemnástej minúte Jamie Vardy, ktorý sa ocitol sám pred brankárom Kozáčikom, no jeho pokus dokázal slovenský brankár zneškodniť. Slovenských fanúšikov vystrašila aj strela Lallanu z 33. minúty, no jeho pokus taktiež skončil na vynikajúcom Kozáčikovi.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

A Slováci si aut na ľavej strane zopakujú. No napokon k nemu nedôjde, hlavný rozhodca Carlos Velasco Carballo hvizdom ukončuje prvý polčas.

45+1

Slováci ale hrajú na istotu, lopta sa dostala ku Škrteľovi, ktorý sa nikam neponáhľa.

45+1

Lopta je v moci Slovákov, ktorí zahrávajú autové vhadzovanie na útočnej polovici.

45+1

V prvom polčase sa bude nadstavovať jedna minúta.

45

Weiss sa teraz dostal k lopte. V závere prvej 45-minútovky sa tak môžeme posnažiť o jednu z posledných útočných akcií prvého polčasu.

45

Slováci teraz nepresne rozohrali a Anglicko sa teraz opäť dostalo k lopte a oblieha slovenskú šestnástku.

44

A teraz sme videli obetavosť Jána Ďuricu, ktorý doslova vložil hlavu do strely Angličanov a zabránil tak prípadnému ohrozeniu slovenskej brány.

43

Mak teraz dokázal odkopnúť loptu spred našej brány. Lopta sa ale sťahuje na kopačky Bertranda, ktorý zakladá ďalšiu útočnú akciu po ľavej strane.

43

Juraj Kucka teraz fauloval Jamieho Vardyho a za cenu faulu dokázal zastaviť úradujúceho majstra Anglicka.

42

Mak teraz odviedol vynikajúcu defenzívnu prácu a vystihol prihrávku smerujúcu na Jacka Wilshere.

42

Anglicko sa nebezpečne približuje k našej šestnástke, brániace sa Slovensko zatiaľ odoláva.

41

Pri lopte opäť Angličania, ktorí kombinujú v strede poľa a postupným útokom sa snažia dostať na dostrel brány Matúša Kozáčika.

41

Prvý polčas vstupuje do svojej poslednej päťminútovky. Angličania opäť obliehajú slovenskú šestnástku, no naša obrana situáciu zvládla. Na Vladimíra Weissa smeroval vysoký center, no náš krídelník sa k lopte nedostal.

40

Slováci sa snažili o rýchly protiútok. Pekarík sa zmocnil lopty, zaviedol loptu na anglickú polovicu, no Angličania sa dokázali vrátiť a Slovákom nedovolili vypracovať žiadnu vážnejšiu šancu.

39

Hendersonov rohový kop ale nebol najpresnejší, hráč Anglicka sa ale opäť dostal k lopte, jeho druhý center v rýchlom slede úspešný nebol.

38

Lopta sa dostala až na anglickú polovicu. Dier teraz dlhou loptou cez polovicu ihriska do slovenskej šestnástky našiel Sturridge, vynikajúco zakročil Ďurica. Nasledovať bude rohový kop v podaní Anglicka.

38

Pekarík teraz mal problémy s rozohrávkou, Vardy jeho prihrávku zrazil za autovú čiaru.

37

Ján Ďurica teraz v strede poľa fauloval jedného zo svojich protihráčov, rozhodca ho kartou trestať nebude, no zavolal si ho na menší "pohovor."

36

Sturridge sa prezentoval peknou individuálnou akciou, prihrávkou vyzval do kombinácie Lallanu, zbehol si za obranu, no hráč Liverpoolu zvolil strelu, ktorá bola zblokovaná. Lopta sa následne dostala k Sturridgeovi, no ten stál v ofsajde.

35

Anglicko sa k strele napokon nedostalo, no lopta je stále na kopačkách hráčov Roya Hodgsona.

35

Anglicko predviedlo ďalší bleskurýchly prechod po krídle do útoku. Tentoraz loptu pred šestnástku Slovenska zaviedol po ľavej strany Jamie Vardy.

34

Slováci sa po dlhej chvíli dokázali dostať spod tlaku Angličanov, no obrana Albiónu zatiaľ pracuje bezchybne a zverencov Jána Kozáka nepúšťa na dostrel brány Joea Harta.

34

Angličania budú zahrávať rohový kop. Slováci ale túto situáciu zvládli a následný center pred bránu Kozáčika z kopačky Hendersona skončila mimo brány.

33

33. Matúš Kozáčik (SVK)

33

A je to ďalšia obrovská šanca v podaní Angličanov. K lopte sa v šestnástke dostal Adam Lallana, ktorý po prihrávke Clynea z pravej strany vôbec neotáľal, pálil bez prípravy, no Kozáčik vytiahol ďalší skvelý zákrok.

32

Anglicko kombinuje v strede poľa a čaká na prípadnú chybu slovenskej obrany.

32

Sturridge to teraz skúšal z diaľky, no jeho strela skončila len na pozornom Ďuricovi. Lopta je stále v moci anglických reprezentantov.

31

Za nami je prvá polhodina hry. Slovensko zatiaľ márne čaká na svoju prvú gólovú príležitosť, zatiaľ čo Angličania našej defenzívy už neraz nebezpečne "podkúrili." Najväčšiu šancu mal Jamie Vardy v 17. minúte, ktorého parádnym zákrokom vychytal Kozáčik.

30

K centru sa teraz dostal Jordan Henderson, no lopta končí za slovenskou bránou. Nasledovať bude odkop v podaní Matúša Kozáčika.

29

A videli sme ďalší nebezpečný center Angličanov smerujúci pred slovenskú bránu, Kozáčik ale s pomocou svojich spoluhráčov situáciu zvládol. Lopta končí v aute.

29

A ďalšia akcia anglických futbalistov. Clyne sa teraz dostal do dobrej príležitosti, keď sa dostal k prihrávke za obranu, no na jeho center nedosiahol ani jeden z jeho spoluhráčov.

28

Angličania boli v strede poľa faulovaní, loptu bude rozohrávať Wilshere.

28

Center Jordana Hendersona ale skončil len na Marekovi Hamšíkovi, ktorý okamžite poslal loptu do bezpečia.

28

Clyne sa teraz snažil centrovať z pravej strany. Dobre zasiahol Hamšík, Anglicko bude zahrávať rohový kop.

27

Anglicko sa po úspešnom vzdušnom súboji o loptu dostalo do hry. Po pravej strane pekne zakombinoval Sturridge s Hendersonom a Anglicko sa dostáva do blízkosti našej šestnástky.

26

Slováci majú naďalej loptu n svojich kopačkách, no vysoký pressing Angličanov zatiaľ spĺňa svoju úlohu a nedovoľuje nám dostať sa rýchlym prechodom do útoku.

26

Štadiónom sa ozýva mohutný pokrik "My chceme gól!" Hamšík bol teraz v strede poľa tvrdo atakovaný Bertrandom a budeme tak rozohrávať loptu v strede ihriska.

25

Po štandardnej situácii Anglicka lopta smerovala na Cahilla, no Kozáčik ostal pozorný, dobre prečítal hru a dostal sa k lopte.

24

A žltú kartu teraz vidí Viktor Pečovský, ktorý zozadu fauloval Jamieho Vardyho.

23

Anglicko sa teraz dostalo k lopte a zakladá ďalšiu útočnú akciu. V strede poľa ale stratili loptu. Pečovský po získaní lopty okamžite poslal do akcie dvojicu slovenských hráčov, no lopta po centri z pravej strany sa k Hamšíkovi nedostala. Dobrú defenzívnu prácu odviedol Gary Cahill.

23

Na poste pravého obrancu hrá zatiaľ Róbert Mak, Peter Pekarík sa už pýta naspäť do hry.

22

V druhom zápase skupiny B Wales vedie po góle Taylora už 2:0. Slovensko zatiaľ stále hrá s desiatimi hráčmi a má loptu na svojich kopačkách.

21

Peter Pekarík je naďalej ošetrovaný a Slováci tak hrajú zatiaľ s desiatimi hráčmi. Popri ihrisku sa rozcvičuje Norbert Gyömbér.

20

Peter Pekarík odchádza na lavičku, bude potrebovať nový dres, ktorý je celý od krvi, tímoví lekári taktiež budú potrebovať zastaviť silné krvácanie slovenského obrancu.

19

Tvár Petra Pekaríka po súboji s Bertrandom teraz zaliala krv a náš hráč bude ošetrovaný za autovou čiarou. Na trávniku ostal ležať taktiež kapitán Anglicka Gary Cahill.

18

Slováci to zatiaľ skúšajú centrovanými loptami za obranu. Hra je prerušená.

18

Slovensko má loptu na svojich kopačkách a snaží sa upokojiť situáciu na ihrisku bo obrovskej príležitosti kanoniera Jamieho Vardyho.

17

17. Jamie Vardy (ENG)

17

A teraz sme boli svedkami najväčšej gólovej šance zápasu. Jamie Vardy vyhral šprintérsky súboj s Martinom Škrteľom, ocitol sa zoči-voči brankárovi Kozáčikovi, no ten predviedol fantastický zákrok a podržal náš tím!

16

Z rohového kopu Angličania nedokázali ohroziť slovenskú bránu, následná akcia nášho súpera sa končí útočným faulom. Loptu bude posiela do hry náš brankár Matúš Kozáčik z hranice šestnástky.

16

Lallana sa teraz predral po ľavej strane k centru, k lopte sa dostal Lallana, no Hubočan teraz loptu odvrátil na roh a zažehnal hroziace nebezpečenstvo. Nasledovať bude rohový kop.

15

Mak teraz dobre zapracoval v strede poľa a vytlačil Bertranda pri pokuse o únik na ľavej strane.

14

Marek Hamšík teraz zvládol osobný súboj s Garym Cahillom na ľavej strane, dostal sa k centru, loptu nasmeroval na vzdialenejšiu žrď, kde ale chýbali jeho spoluhráči. Lopta končí za bránou.

13

K strele sa po peknej kombinácii Angličanov dostal Lallana, no jeho pokus ľavačkou spred šestnástky skončil ďaleko od slovenskej brány.

12

Kozáčik teraz nepresne rozohrával na Hubočana. Anglicko sa dostalo k lopte.

11

Medzitým v druhom zápase Aaron Ramsey otvára skóre zápasu medzi Walesom a Ruskom. Aktuálna tabuľka tak vyzerá nasledovne: 1. Wales 6b, 2. Anglicko 5b, 3. Slovensko 4b, 4. Rusko 1

11

A Slovensko je stále pri lopte. Škrteľ to opäť skúšal dlhou nakopávanou loptou, ktorá končí v aute.

10

Zápas vstupuje do svojej desiatej minúty. Lopta sa ocitla v aute, rozohrávať ju budú slovenskí reprezentanti. Štadiónom Geoffro-Guichard sa ozýva mohutné povzbudzovanie "Slovensko! Slovensko!"

9

A Anglicko si vypracovala najväčšiu šancu dnešného zápasu. Poskakujúca lopta v našej šestnástke sa dostala až k Sturridgeovi na päťke, no Peter Pekarík v hodine dvanástej vložil nohy do jeho strely a lopta napokon končí v náručí Matúša Kozáčika.

9

Wilshere teraz nádherným pasom do šestnástky Slovenska našiel Vardyho, no ten sa k zakončeniu nedostal.

8

Anglicko je pri lopte a posúva si ju na svojej vlastnej polovici.

8

A sledujeme ďalšiu rodiacu sa akciu Slovákov. Hamšík vyzval do osobného súboja v šestnástke Róberta Maka, ktorý bol ale zdvojený brániacou dvojicou súpera a loptu tak nedokázal spracovať.

7

Škrteľ teraz dlhým pasom našiel Weissa. Prienik slovenskému hráčovi nevyšiel, no k lopte sa dostal Viktor Pečovský, ktorý chcel vyskúšať pozornosť brankára Joea Harta, no jeho pokus skončil nad anglickou bránou.

6

A lopta je po odkope Kozáčika od brány v moci Slovákov, tí sa snažia dopredu dostať postupným útokom. Lopta je na kopačke Škrteľa.

5

Z pravej strany vletel do šestnástky Slovenska center. K zakončeniu sa dostal Jamie Vardy, ktorého projektil skončil nad bránou Kozáčika. Štadiónom sa ozvalo mohutné odfuknutie fanúšikov, ktorí fandia "sokolom."

5

5. Jamie Vardy (ENG)

5

Slováci sa nikam neponáhľajú a vyčkávajú s rozohrávkou. V strede poľa ale našu akciu zrýchlil Hamšík, ktorý sa šikovne zbavil dvoch protihráčov, no na Hendersona bol už prikrátky.

4

V strede poľa sa faulu dopustil Henderson. Slovensko sa opäť dostane k lopte.

3

Vladimír Weiss teraz bleskovo rozohral aut, no vhadzovať mali Angličania, fanúšikovia Albiónu sa dožadujú žltej karty pre slovenského hráča, no rozhodca Carlos Velasoc Carballo nášho hráča trestať nebude.

3

A opäť ďalšia akcia v podaní Angličanov, no lopta napokon končí v aute. Rozohrávať ju bude Peter Pekarík.

3

Lopta je v strede poľa v moci Angličanov a tribúnou sa ozýva mohutný piskot.

2

Lopta je v moci Angličanov. Z ľavej strany centroval Lallana, no jeho prihrávka nasmerovaná do šestnástky Slovenska bola odvrátená.

1

A je to tu. Zápas roka sa začal. Angličania rozohrali loptu v stredovom kruhu, no lopta prakticky okamžite po rozohrávke končí za bránkovou čiarou, nasledovať bude odkop od brány v podaní Kozáčika.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Zaspávajú naši hráči po zápase s pomocou lekárov?

Nastal deň D. Dnes o 21:00 hod na futbalistov Slovenska čaká zápas roka. Sily si v Saint-Étienne na štadióne Stade Geoffroy-Guichard zmerajú s favoritom B skupiny z Anglicka.

Karty sú rozdané jasne. Slovenskí reprezentanti majú všetko vo svojich rukách. Pred zápasom s Albiónom to v tabuľke vyzerá tak, že Slováci sa môžu stať lídrom skupiny B, no taktiež môžu napokon obsadiť až poslednú štvrtú priečku.

Situácia v tabuľke je poriadne zamotaná. Súčasne s týmto zápasom sa totiž bude hrať aj súboj medzi konkurentmi "sokolov" v podobe Walesu a Ruska. Oba tímy taktiež živia nádej na postup zo základnej skupiny.

Súčasná situácia v tabuľkách jednotlivých skupín nasvedčuje tomu, že Slovákom bude stačiť na postup medzi najlepšiu šestnástku klubov na ME 2016 aj bod za remízu, no na remízový rezultát sa proti hviezdami nabitému Anglicku spoliehať jednoznačne nedá.

Celkových alternatív ako by mohla vyzerať tabuľka skupiny B po večerných dueloch je až deväť. Ak Slovensko zvíťazí nad Anglickom, s určitosťou postúpi do osemfinále z druhého alebo prvého miesta.
Omnoho zamotanejšia situácia v tabuľke nastane, ak duel zverencov Jána Kozáka proti Angličanom skončí nerozhodným výsledkom. Ak Slovensko remizuje a:
- Rusko remizuje s Walesom, v tabuľke obsadíme tretiu priečku
- Rusko zdolá Wales, v tabuľke obsadíme druhú priečku
- Rusko prehrá s Walesom, v tabuľke skončíme tretí

Veľmi zaujímavo sa tabuľka zamotá aj v prípade slovenskej prehry. Slováci skončia po prehre s Anglickom v tabuľke s tromi bodmi:
- tretí, ak Rusi remizujú s Walesom
- štvrtí, ak Rusko porazí Wales
- tretí, ak Rusko prehrá s Walesom

Anglicko je momentálne lídrom skupiny B so ziskom 4 bodov, keď v úvode turnaja najprv remizovalo s Ruskom 1:1, aby si vo svojom druhom vystúpení vo Francúzsku pripísalo na konto cenné víťazstvo v derby s Walesom, ktorý po vynikajúcom obrate zdolalo 2:1.

Slováci vstúpili do turnaja nešťastnou prehrou s Walesom v pomere 1:2. Celok Jána Kozáka ale strata bodov ešte viac stmelila, v súboji s Ruskom podala družina okolo kapitána Škrteľa vynikajúci výkon a radovala sa z cenného víťazstva v pomere 2:1. S tromi bodmi zatiaľ hráčom Slovenska patrí v tabuľke tretia priečka za trojbodovým Walesom, ktorý je pred našou reprezentáciou v tabuľke vďaka lepšiemu vzájomnému zápasu.

V prípade rovnosti bodov v tabuľke rozhoduje:
1. Vzájomný zápas
2. Skóre
3. Vyšší počet strelených gólov
4. Rebríček fair-play
5. koeficient UEFA

Súboj o všetko začína o 21:00 hod a sprevádzať ním Vás budeme aj prostredníctvom nášho online prenosu, ktorý odštartuje zhruba 10 minút pred začiatkom dlho očakávaného stretnutia.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Slovensko – Anglicko

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   24. Pečovský (SVK) – 52. Bertrand (ENG)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:8. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:12.

Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan – Kucka, Pečovský (66. Gyömbér) – Mak, Hamšík, Weiss (78. Škriniar) – Duda (56. Švento).
Náhradníci: Mucha, Novota – Gyömbér, Saláta, Greguš, Hrošovský, Stoch, Šesták, Škriniar, Švento, Ďuriš, Nemec.

Anglicko: Hart – Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand – Henderson, Dier, Wilshere (56. Rooney) – Lallana (60. Alli), Vardy, Sturridge (76. Kane).
Náhradníci: Forster, Heaton – Rose, Stones, Walker, Alli, Barkley, Milner, Sterling, Kane, Rashford, Rooney.

Rozhodca: Carlos Velasco Carballo – Roberto Alonso, Juan Yuste