Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Rusko – Wales

0:3

koniec (0:2)

20.06.2016, 21:00 • Stadium de Toulouse, Toulouse (33 100) • Skupina B • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 2.64 3.13 3.06

Dnes to bola v Toulouse jednoznačná dominancia "Drakov", ktorí nedali Rusku takmer nič. S obrovskou ľahkosťou hrali vpredu najmä Aaron Ramsey s Garethom Baleom a perfektné bránenie s rýchlymi smrteľnými kontrami slávilo úspech. Tri góly si podelili traja hráči a síce Ramsey, Taylor a Bale. (22:55:30)
Takto sa píše história vážení! Tím Chrisa Colemana to dokázal a ako nováčik v ťažkej konkurencii vyhral skupinu B! Wales bude oslavovať. Ešte asi nikdy nešiel trojmiliónový národ s takou radosťou do roboty, ako to bude zajtra. Samozrejme, ak sa to s tými oslavami nepreženie.

90+2

Koniec zápasu.

90+2

Dzjuba sa ako tank presadil cez kapitána Walesu Ashleyho Williamsa, lenže svoj pokus zvnútra šestnástky nasmeroval nad bránu Hennesseyho.

90+1

Smolnikov ešte získal rohový kop po tom, ako sa jeho center od Taylora odrazil za bránkovú čiaru.

90+1

Nadstavujú sa 2 minúty.

90

Beží nám už posledná minúta riadneho hracieho času. Nadstavovať sa asi bude, ale už to v podstate nič neovplyvní.

89

Ashley Williams sa dostal k zakončeniu hlavou, no v záklone nedokázal poriadne nasmerovať loptu a preto to bola pre Akinfejeva malina.

88

King dobehol loptu na autovej čiare a poslal ju do krídla spoluhráčovi, lenže ten sa k prihrávke nedostal. Wales napriek tomu ostal v ofenzíve a s neuveriteľnou ľahkosťou dnes hrajúci Aaron Ramsey vypálil spoza Ignaševiča len do neho. Bude to roh.

87

Samedov ho aj poslal, ale priamo do rukavíc pripraveného brankára Hennesseyho, zatiaľ čo štadiónom opäť znie waleská hymna.

86

Na nálade to Walesanom neubralo, aj keď prichádza ďalšia chyba a faul Kinga na vlastnej polovici. Tentoraz by to už naozaj center do šestnástky mal byť.

85

85.

85

Z ničoho nič ale Gunter zle prihral na svojho spoluhráča v defenzíve a Rusko malo najväčšiu šancu v zápase! Dzjuba dostal center tesne nad zemou medzi Williamsa a Hennesseyho, lenže v páde ho poslal nad bránu.

84

Wales pokračuje vo svojej hre z posledných minút. Drží loptu, núti Rusov bežať a tí to robia už len preto, že musia. Najradšej by sa videli v kabíne, niektorí možno aj doma v Rusku.

83

Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Gareth Bale, prichádza Simon Church.

82

Ramsey mohol ísť zo stredu poľa rýchlo dopredu, avšak lopta mu mierne ušla a preto radšej zastal a prihral naspäť na obrancov. Aj on vie, že tento zápase je už vybavený.

81

Wales bez problémov drží loptu v strede poľa, prihráva si a fanúšikovia každú prihrávku ocenia mohutným zvolaním "HEY!". Tí sa bavia futbalom, ruská "zborná" smúti.

80

Posledných desať minút, zápas sa bude len dohrávať, čo sa ale nedá povedať o dueli Slovenska s Ruskom. Ján Kozák chce udržať aspoň bod, pretože do hry z lavičky poslal aj tretieho obrancu a síce Milana Škriniara.

79

Tak nakoniec z toho bola strela v podaní stopéra Ignaševiča, lenže od dobrého pokusu to malo ďaleko. Ruská opora netrafila bránu ani omylom.

78

Chester však asi zbytočne fauloval v strede poľa a tak ruskí hráči pošlú pred Hennesseyho možno aj zaujímavý center.

77

Snaha Ruska po ľavom krídle opäť k ničomu neviedla, pretože center odtiaľ sa dostal až osamotenému Taylorovi a ten situáciu vyriešil.

76

Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Joe Ledley, prichádza Andy King.

75

Slovensko s Anglickom hrá stále bez gólov 0:0. Na oboch stranách sme videli už aj niekoľko striedaní. V hre sú Gyombér, Švento, Rooney a Alli.

74

Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Joe Allen, prichádza David Edwards.

73

Zaváhanie pri prechode hráčov Walesu dopredu Rusi využili a získali loptu na svoje kopačky, lenže to dlho netrvalo. Wales si ju dosť rýchlo privlastnil.

72

Aaron Ramsey získal loptu na krídle od chybujúceho Kombarova, ktorý ho okamžite stiahol k zemi za dres. Zákrok na kartu Eriksson žltou neocenil, asi sa nad Rusmi už tak trochu zľutoval.

71

Gareth Bale dostal veľmi ťažký pas do krídla a neskutočným spôsobom sa pokúsil udržať loptu v hre. Obrovský výskok mu ale nestačil, prihral len do autu.

70

Vokes zatlačil na stopérov Ruska pri ich snahe poslať malú domov a takmer sa dostal pred Akinfejeva do obrovskej šance, lenže lopta mu ušla za čiaru, takže nedokázal zakončiť.

70

Striedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Fjodor Smolov, prichádza Alexandr Samedov.

69

Nepresnosť však prichádza aj na strane Walesu, Allen poslal prihrávku zo stredu poľa smerom na Guntera do autu.

68

Zdá sa, že toto bude klinec do ruskej rakvy, pretože nedá sa očakávať, že "zborná" dokáže zvíťaziť a to jediné by ju udržalo v hre o postup.

67

Wales dáva gól!
GARETH BALE sa dočkal! Hviezda národa i Realu Madrid strieľa svoj tretí gól v treťom zápase na Eure! Gunter potiahol loptu po krídle, prihral na Ramseyho, ktorý ju dostal k šestnástky a prestrčil za obranu. Vokes vedel, že je v ofsajde a tak nehral, no Bale určite nebol. Ocitol sa pred Akinfejevom a skóroval.

Gareth Bale (WAL) - 0:3

66

Nákop Ruska dopredu sa neujal, lopta po nepresnosti končí v aute a Wales v pokoji rozohráva ďalšiu akciu.

65

Mamajev dostáva po zbytočnej strkanici s Allenom, ktorý hral tvrdo, ale čisto žltú kartu a Wales priamy kop. Bolo to dosť ďaleko na strelu, ale predsa tam stál Bale a preto Rusi čakali strelu. Nakoniec prišiel center, ktorý Williams sklepol pre spoluhráčov na druhej žrdi, Vokes sa k zakončeniu nedostal.

64

Žltú kartu dostáva Pavel Mamajev (Rusko).

63

Komarovov center dokázal Williams hlavou odvrátiť len pred šestnástku, odkiaľ napriahol Glušakov, lenže bránu prestrelil.

62

Gareth Bale získal loptu v strede poľa po zlej rozohrávke súpera a ako tieň sa prešmykol okolo niekoľkých hráčov Ruska, až narazil na poslednú inštanciu a tá ho zastavila. Bale hrá skvelý zápas, ale vo finálnej fáze mu nepraje šťastie.

61

Stále hráme s Anglickom bez gólov, aj keď po polčase sa šance len tak sypú. Na našej strane mali dobré príležitosti Mak či Weiss, na opačnej zas Alli aj Clyne.

60

Rusko upokojilo hru, keďže prešlo k hre v strede poľa. Tá je ale skôr vynútená, ako chcená, pretože Wales naozaj fantasticky bráni.

59

Mamajev hľadal oblúčikom za defenzívu súpera niekoho zo spoluhráčov v šestnástke, avšak aj keď prihral na Dzjubu, ten sklepol len do územia červených dresov.

58

Do tretice zatiaľ gól z priameho kopu pre hviezdu Realu Madrid neprichádza. Jeho strela preletela povedľa, alebo ponad múr, no zatočila sa mimo priestor troch žrdí.

58

Allen teraz dostal poriadnu ranu lakťom do krku a tak tu bude priamy kop pre Wales. Bale is ready!

57

Hennessey poslal fantastický výkop do pravého krídla na Ramseyho, ktorý si prichystal center a hľadal ním za Berezuckim Balea, toho ubránil práve striedajúci obranca.

56

Rohový kop dostali ruskí hráči iba k Neilovi Taylorovi za šestnástky. Ľavý obranca sa pokúsil o ranu z prvej, bránu o niekoľko metrov minul.

55

55.

55

Protiútok Walesu opäť končí obrovskou šancou. Ramsey si počkal na nábeh Balea, ktorému následne poslal loptu za obranu pred Akinfejeva, lenže brankár najväčšiu hviezdu krajiny tentoraz vychytal.

54

Rusko drží loptu pred šestnástkou Walesu, kde sa ale nevie dostať, pretože defenzíva britského celku je proste skvelá. Aj tak prišla strela, ktorá trafila len Williamsa a následne nepresný center.

53

Glušakov to prehnal v súboji pri postrannej čiare a prudkým sklzom zostrelil Aarona Ramseyho. Hviezda Arsenalu však bude v poriadku a pokračuje bez ošetrenia.

52

Kapitán Širokov odišiel z ihriska a následne si nik nechce zobrať kapitánsku pásku. Odmietol ju Ignaševič, ktorý si ju asi mal zobrať a radšej ju zaniesol Akinfejevovi.

52

Striedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Roman Širokov, prichádza Alexandr Golovin.

51

Center Aarona Ramseyho sa neujal, ruskí hráči dostali loptu odkopom až k brankárovi Walesu Hennesseymu.

50

Fantastická kolmica od Ramseyho na hranicu šestnástky súpera našla Guntera, ktorý poslal center pred bránu, lenže Berezuckij pred dvomi hráčmi Walesu zrazil na roh.

49

Komarov tak dlho avizoval prihrávku na Dzjubu, že Williams nemal najmenší problém včas zareagovať a útočníka Ruska predskočiť, čím mu odobral loptu.

48

Už sa zdalo, že ruskí hráči budú môcť ísť po tom, ako zobrali loptu Gunterovi dopredu, lenže proti zadákovi z Readingu si pomohli nedovoleným spôsobom.

47

Gareth Bale sa postaral o prvé zakončenie v druhom polčase, keď vyskúšal pozornosť Igora Akinfejeva strelou z mierneho uhlu asi z hranice šestnástky, lenže brankár Ruska bol pozorný.

46

Ramsey však rozohral s Baleom na krátko a center neprišiel. Následný dlhý aut Balea Rusi odvrátili.

46

Prvý dotyk Alexeja Berezuckeho končí rohovým kopom pre Wales, takže Akinfejev musí byť hneď v pohotovosti.

46

Striedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Vasilij Berezuckij, prichádza Alexej Berezuckij.

46

Začal sa druhý polčas.
Cez prestávku tu máme jedno striedanie a obzvlášť zaujímavé, pretože brat strieda brata. Jeden z dvojičiek dole, druhý hore.
Po prvých polčasoch duelov Slovensko – Anglicko (0:0) a Wales – Rusko (2:0) aktuálna tabuľka skupiny B vyzerá takto:
1. Wales 6 bodov
2. Anglicko 5 bodov
3. Slovensko 4 bodov
4. Rusko 1 bodov
Tu v Toulouse sledujeme fantastický výkon waleského tímu, ktorý vedie po polčase 2:0. Perfektná defenzíva a rýchle kontry slávia úspech. Gareth Bale ich väčšinou začína a končia iní. Prvý gól strelil v 11.minúte Aaron Ramsey a druhý pridal o deväť minúť Neil Taylor. Rusku to zatiaľ nejde, aj keď Dzjuba jednu dobrú šancu mal.
V súbežne hranom zápase medzi Slovenskom a Anglickom je po polčase 0:0. Naši hráči prežili aj tretiu obrovskú šancu, tentoraz ju Adam Lallana, lenže Matúš Kozáčik opäť fantasticky podržal náš tím.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Bale opäť preukázal fantastický ťah na bránu. Dostal loptu až k šestnástke, prihral na Ramseyho, ktorý si ešte zasekol súpera, lenže cez ďalšieho neprihral. Dopredu prešli ešte aj Rusi, strela Smolova ide priamo do Hennesseyho.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Neil Taylor sa dostal k centru z ľavého krídla na malé vápno, kde ale Vokes nepresadil svoje fyzické parametre cez obrancu Berezuckeho.

44

Gareth Bale nevyhral hlavičkový súboj pri postrannej čiare, pretože po nákope Taylora ho odstrčil Ignaševič a preto pri lopte ostane Wales.

43

Waleskí fanúšikovia sa celý čas bavia futbalom a momentálne sa rozhodli spievať svoju národnú hymnu. Pre ľudí na štadióne to musí byť obrovský zážitok.

42

Rusi vyzerajú, že sa prebrali, ale stále je to len o centroch, ktoré buď sami nepresne zakončia, alebo ich zväčša posadia na hlavy či nohy waleských futbalistov.

41

Asi prvú kontru máme aj na ruskej strane. Center Smolnikova do ohňa len pohladil hlavu Smolova. Následne sa lopta vrátila, ale ani po ďalších dvoch centroch sa ruskí futbalisti k zakončeniu nedostali.

40

Gareth Bale opäť v ďalšom útoku, tentoraz je na to sám, lenže poradil si s dvomi obrancami a cez toho posledného už vytlačený do uhlu vypálil. Trafil len stred brány a Akinfejeva.

39

Rusi dostali loptu zľava až na pravú stranu svojej ofenzívy, odkiaľ centroval Smolnikov priamo na nohu Chestera. Ten poslal do autu a Wales následne vytláča súpera až k Akinfejevovi.

38

Gareth Bale potiahol loptu dopredu po krídle, pozrel sa smerom na bránu a od postrannej čiare prekvapivo vystrelil. Akinfejev zasiahol, ale tiež zakončenie určite nečakal.

38

Kombarovov prvý center z krídla odkopol Chester síce presne na nohu spomínaného Rusa a ten odcentroval znova, druhý pokus našiel rukavice Hennesseyho.

37

Rusi idú rýchlo naspäť. Dostali sa na dostrel, odkiaľ prišiel center do šestnástky, priamo do ofsajdu na útočníka Dzjubu.

36

Nebola to najlepšia zahraná štandardka, pretože Wales loptu odpratal a vyráža s ňou dopredu. Rýchla kontra sa síce nepodarila, ale tím z Britských ostrovov dostal na polovicu súpera.

35

Kokorin opäť pripomenul, že na ihrisku sú aj ofenzívni hráči ruského tímu, keď vystrelil spoza šestnástky. Jeho pokus tesne nad zemou jeden z Walesanov poslal tečom na rohový kop.

34

Eriksson ešte upokojil vášne v šestnástke a Ramsey zahral rohový kop. Center od zástavky v rohu ihriska posadil na hlavu Sama Vokesa, ktorý nezakončil presne.

33

Ramsey vypálil spoza šestnástky, pretože mal až neuveriteľne veľa priestoru. Ak to niekto meral, akou rýchlosťou rana letela, musí len pleštiť oči, pretože to bola poriadna šupa. Akinfejev musí byť rád, že išla priamo na neho a vyrazil ju na roh.

32

Dzjuba si telom odstavil jedného z waleských stopérov a chcel si loptu telom k bráne spracovať a následne niečo vymyslieť. Nevyšiel mu prvý dotyk, bude to odkop.

31

A opäť Bale. Teraz si chcel hodiť loptu okolo Ignaševiča v šestnástke Ruska, no pri tom spadol na trávnik a stratil ju. Penalta sa nepíska, aj keď mnohí diváci by si ju želali.

30

Už to mohlo byť 3:0! Gareth Bale prihral na šestnástky úplne voľnému Vokesovi pred Akinfejeva, avšak útočník "Drakov" trafil padajúceho gólmana Ruska. Následne hlavičkoval práve Bale tesne nad bránu.

30

30.

30

V súbežne hranom zápase Slovenska s Anglickom je to stále 0:0, ale videli sme obrovskú šancu, pretože Vardy predbehol Škrtela a rútil sa sám na Kozáčika. Ten fantasticky zasiahol. Prvú žltú kartu duelu dostal Viktor Pečovský.

29

Rusi sa však v posledných minútach osmeľujú a získavajú lopty v strede poľa aj vďaka nepresnostiam súpera. Finálna fáza ešte viazne.

28

Po následnom rohu mu síce vypadla lopta z rukavíc, lenže len k Ramseymu, ktorý odkopol do bezpečia, takže Rusko sa k žiadnemu nebezpečenstvu nedostalo.

27

Ruský gólman okamžite vykopol a poslal výkop za defenzívu Walesu. Tá dnes prepadla vôbec prvýkrát a okamžite z toho bola obrovská šanca. Dzjuba sa ocitol sám pred Hennesseym, ten fantasticky zachránil!

26

Rusko bolo asi prvýkrát trochu dlhšie pred šestnástkou súpera, lenže Mamajev poslal hroznú prihrávku priamo na Ledleyho a tak dopredu zavelil Bale. Ten bol síce faulovaný, lenže Eriksson nechal výhodu, po ktorej prišiel center a hlavička Vokesa priamo do rukavíc Akinfejeva.

25

25.

25

Smolnikov zrazený center sa odráža na prvý rohový kop pre ruský tím. Center od rohovej zástavky nestojí za reč, končí priamo v rukaviciach Hennesseyho.

24

Rýchly Gunter dostal skvelý pas priamo na nohu do pravého krídla, dobre si ho prebral, lenže center na zadnú tyč už bol horší. Ramsey ho síce spracoval, avšak lopta mu ušla za bránkovú čiaru.

23

Ďalší zisk lopty hráčmi Walesu v strede poľa, no tentoraz z toho šanca nebola, pretože Bale padá bez faulu po prihrávke Ramseyho a následne Ledley nepresne odcentroval do šestnástky.

22

Ramsey takmer v ďalšej obrovskej šanci, pretože si dokázal spracovať loptu za obranu súpera. Zastavil ho však ofsajdový verdikt.

21

Rusko v rozklade, dnes ešte nič neukázalo, zatiaľ čo Wales hrá svoj futbal a sledujeme od neho možno jeden z najlepších výkonov.

20

20. Neil Taylor (WAL) - 0:2

20

Wales dáva gól!
Rusko sa nevie dostať cez perfektne pracujúcich hráčov súpera v defenzíve, pretože tí skvele vystupujú a berú lopty. To sa stalo aj teraz. Ramsey ju získal, posunul na Balea, ktorý aj so šťastím prihral do šestnástky voľnému NEILOVI TAYLOROVI a ten sám pred Akinfejevom najprv trafil do brankára, ale následne už nemal problém aj rozvlniť sieť.

19

Wales chcel vyraziť do rýchlej kontry, lenže to by musela kombinácia Balea s Ramseym na krídle vyzerať lepšie. Aj tak však "Draci" ostali po chybe súpera aspoň na chvíľu pri lopte.

18

Smolov sa po prihrávke na šestnástku sám vytlačil až k postrannej čiare, kde sa rýchlo zvrtol a poslal center smerom do pokutového územia, lenže nízky a preto až na miesto určenia neprešiel.

17

Žltú kartu dostáva Sam Vokes (Wales).

16

Vysoký výkop Hennesseyho padal medzi Berezuckeho s Vokesom. Obaja vyskočili a išli do hlavičkového súboja rukami, ale útočník Walesu to asi prehnal, keďže vidí žltú kartu a kapitán "zbornej" potrebuje ošetrenie.

15

V súbežne hranom zápase Slovenska s Anglickom je stav zatiaľ bezgólový. Najväčšiu šancu mal Daniel Sturridge, ktorého strelu do náruče Kozáčika zrazil Peter Pekarík.

14

Smolnikovovi opäť nevyšiel center, ktorý odvrátil Williams, avšak tentoraz sa neujal pas ani na druhej strane, pretože lopta do krídla na Ramseyho bola veľmi nepresná.

13

Na tribúnach to ešte viac ožilo a počuť koho iného, ako waleských fanúšikov. Tí vytvárajú fantastickú atmosféru.

12

Na druhej strane sa okamžite snažil odpovedať Kokorin, ale jeho pokus z voleja spoza šestnástky končí tesne vedľa žrdi brány Walesu.

11

11. Aaron Ramsey (WAL) - 0:1

11

Wales dáva gól!
Hviezda z Arsenalu si to však následne kompenzuje, pretože po famóznej prihrávke Allena z hĺbky poľa poslal AARONA RAMSEYHO do nájazdu na Akinfejeva a "mazácky" ruského gólmana prehodil. Všetkému predchádzala zastavená kontra Ruska.

11

Tak napokon nie, pretože Aaron Ramsey nastrelil veľmi tvrdo a ešte presnejšie rovno do hlavy jediného hráča Ruska v múre.

10

Vasilij Berezuckij fauluje v krídelnom priestore nejakých 25 metrov od vlastnej brány Joea Allena, takže pred Akinfejeva priletí asi nebezpečný center od Ramseyho.

9

Smolnikovi lopta na krídle nesadla a preto poslal center priamo na kopačky hráčov súpera. Wales prešiel dopredu a zdalo sa, že to bude veľmi sľubná kontra, avšak Ramsey to zobral na seba, neprihral a pokazil akciu. Bale sa následne odhodlal k strele spoza šestnástky. Tá je zrazená a končí len v aute.

8

Wales drží loptu na svojich kopačkách na polovici súpera, kde si ju posúva z kopačky na kopačku, ale chvíľu na to o ňu prichádza. Dokonca z toho mohla byť obrovská príležitosť, lenže to by Taylor nemohol zastaviť prihrávka za obranu do nájazdu pre Dzjubu.

7

Neil Taylor poslal prihrávku do šestnástky Ruska z krídla po zemi hľadajúc nabiehajúceho Ramseyho, pred ním včas do bezpečia odkopol stopér Ignaševič.

7

Bale sa hnevá ležiac na trávniku po kontakte s protihráčom. Dožaduje sa faulu, podobne to skúšajú aj waleskí fanúšikovia. Švéd Eriksson ostáva neoblomný.

6

Hennessey sa pokúsil o ďalší rýchly pas dopredu na svojich spoluhráčov v útoku, lenže ten končí iba pri Akinfejevovi, ktorý skúsil niečo podobné, no podobne aj dopadol.

5

Prihrávka zo zadných radov ruskej defenzívy za obranu Walesu síce prešla, lenže žiadny biely dres za loptou nebežal. Akcia britského tímu končí Vokesovým predĺžením na Ramseyho do autu.

4

Neil Taylor si hodil loptu okolo svojho súpera len do autu a po kontakte s ním spadol na zem. Na počudovanie Walesa sa faul pri postrannej čiare nepíska.

3

Ignaševič po dlhej rozohrávke v zadných ruských radoch skúsil nakopnúť loptu dlhým pasom do krídla, lenže poslal ju veľmi nepresne, len do autu.

2

2.

2

Sam Vokes prehral súboj po výkope svojho brankára Hennesseyho, lenže ruskí hráči iba vracajú loptu súperovi a tak Wales zakladá ďalšiu akciu.

1

Po ruskom náznaku šance sa dopredu vydal po krídle Gareth Bale, potiahol si loptu do ihriska a spoza obrancu vypálil. Akinfejev sa musel činiť! Následná dorážka išla z ofsajdu.

1

Tak to bol fantastický úvod s ruskou rozohrávkou. Celý štadión po anglicky odpočítaval od desať po nulu a vtedy hlavný arbiter Jonas Eriksson zapískal začiatok zápasu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Rusko: Akinfejev – D. Kombarov, Ignaševič, V. Berezuckij, Smolnikov – Glušakov, Mamajev – Kokorin, Širokov (C), Smolov – Dzjuba.
Náhradníci: Guilherme, Lodygin – Ščennikov, A. Berezuckij, Šiškin, Golovin, Ivanov, Jusupov, Neustädter, Samedov, Šatov, Torbinskij.

Wales: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams (C), Davies, Taylor – Allen, Ledley, Ramsey – Vokes, Bale.
Náhradníci: Fôn Williams, D. Ward – Collins, J. Richards, Cotterill, D. Edwards, A. King, Robson-Kanu, Vaughan, Jonathan Williams, Church, G. Williams.

Rozhodca: Jonas Eriksson (SWE) – Mathias Klasenius (SWE), Daniel Wärnmark (SWE) – Daniele Orsato (ITA) – Stefan Johannesson (SWE), Markus Strömbergsson (SWE).
Tabuľka B-skupiny pred posledným hracím kolom

1. Anglicko 2 1 1 0 3:2 4
2. Wales 2 1 0 1 3:3 3
3. Slovensko 2 1 0 1 3:3 3
4. Rusko 2 0 1 1 2:3 1
Vzájomné zápasy

Doposiaľ sa tieto dva celky stretli deväťkrát. Jednoznačne lepšiu bilanciu majú ruskí hráči, ktorí triumfovali až päťkrát, zatiaľ čo Wales iba raz. Tri razy sa zrodila remíza.
Wales

Wales bol prvým slovenským súperom na Majstrovstvách Európy. Už v desiatej minúte perfektným priamym kopom Gareth Bale prekvapil a Matúša Kozáčika "Draci" šli do vedenia 1:0. V druhom dejstve síce Ondrej Duda vyrovnal, avšak desať minút pred koncom sa hrdinom národu stal Hal Robson-Kanu.

Dobre naladený bojovný tím šiel do derby s Anglickom v lepšej nálade, ako súper, avšak prehral. Napriek tomu, že perfektne pracujúca defenzíva nepúšťala "Albion" do mnohých šancí. Skóre opäť z priameho kopu otvoril Gareth Bale, no Royovi Hodgsonovi skvele vyšli striedania. Na druhé dejstvo poslal do hry Vardyho so Sturridgeom a práve táto dvojica otočila skóre. Najprv to bol útočník Leicesteru, ktorý sa presadil asi z ofsajdu a v nadstavenom čase aj so šťastím Škrtelov spoluhráč pečatil na 2:1.
Rusko

Rusko sa na úvod stretlo s papierovo najťažším súperom z našej skupiny, ale dokázalo ho prekvapiť. Anglicko bolo vo vzájomnom dueli lepším celkom, lenže strelilo iba jeden gól, o ktorý sa postaral defenzívny záložník Eric Dier z priameho kopu. Šťastie sa v závere obrátilo k "zbornej" čelom a na konečných 1:1 hlavou v nadstavenom čase vyrovnal kapitán Vasilij Berezuckyj.

Druhý duel však nedopadol dobre, aspoň nie pre Rusko. My, Slováci, si môžeme hovoriť niečo iné. Man of the match Marek Hamšík najprv famózne prihral Vladkovi Weissovi a sám ešte krajšie zvýšil v závere polčasu na 2:0. Nechytateľná strela sa len tak zatrepotala po odraze od žrde za Akinfejeovom. V druhom polčase síce Rusko znížilo a v závere si vytvorilo ohromný tlak, lenže na vyrovnanie sa nezmohlo.
Zároveň so zápasom Slovenska proti Anglicku sa bude hrať aj druhý duel skupiny B, ktorý minimálne rovnakou mierou, ako ten náš, rozhodne o tom, kto postúpi do osemfinále. Situácia je tak zamotaná, že postúpiť, ale i vypadnúť môže každý jeden tím s výnimkou Anglicka. To by malo ísť ďalej minimálne z tretej priečky.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Rusko – Wales

0:3

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 11. Ramsey, 20. Taylor, 67. Bale

Karty:   64. Mamajev (RUS) – 17. Vokes (WAL)

Rusko: Akinfejev – D. Kombarov, Ignaševič, V. Berezuckij (46. A. Berezuckij), Smolnikov – Glušakov, Mamajev – Kokorin, Širokov (C) (52. Golovin), Smolov (70. Samedov) – Dzjuba.
Náhradníci: Guilherme, Lodygin – Ščennikov, A. Berezuckij, Šiškin, Golovin, Ivanov, Jusupov, Neustädter, Samedov, Šatov, Torbinskij.

Wales: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams (C), Davies, Taylor – Allen (74. D. Edwards), Ledley (76. A. King), Ramsey – Vokes, Bale (83. Church).
Náhradníci: Fôn Williams, D. Ward – Collins, J. Richards, Cotterill, D. Edwards, A. King, Robson-Kanu, Vaughan, Jonathan Williams, Church, G. Williams.

Rozhodca: Jonas Eriksson (SWE) – Mathias Klasenius (SWE), Daniel Wärnmark (SWE) – Daniele Orsato (ITA) – Stefan Johannesson (SWE), Markus Strömbergsson (SWE)