Menu

Futbal

Prípravný zápas

Spartak Myjava – FC Zlín

2:0

koniec (1:0)

22.06.2016, 17:00 • Lukáš Pancurák

: 2.6 4.15 5.0

Prípravné stretnutie medzi Spartakom Myjava a FC Fastavom Zlín sa skončilo, po výsledku 2:0 sa z výhry teší domáci celok zo Slovenska.

S týmto konštatovaním a prianím pekného zvyšku dňa sa už s vami lúčim. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:51:27)

90

Koniec zápasu.

90

Prebieha posledná minúta zápasu.

89

Napokon z toho ale nebolo nič zaujímavé, sledovali sme len odvrátený center z pravej strany, pričom lopta následne zapadla až na obrannú polovicu Spartaka Myjavy.

88

Ešte jeden roh pre Myjavu.

87

Posledné 3 minúty zápasu, pri lopte bol gólman Holý, ktorý sa takmer dopustil fatálnej chyby, keď loptu poslal len niekoľko centimetrov od domácich futbalistov.

86

Pasivita Zlína umožňuje Myjave skúšať si rôzne herné situácie, momentálne skutočne môžeme vravieť o hre mačky s myšou. Aj keď sa zdá, že po myši už lenivie aj mačka.

85

Do konca zápasu ostáva ešte približne 5 minút, pochopiteľne za predpokladu, že sa nebude nadstavovať ani sekunda. To je samozrejme na posúdení rozhodcu, aj keď veľa dôvodov, zdá sa, na to nemá.

84

Prehnanú snahu neprejavuje ani Zlín, ktorý sa už zrejme s faktom, že zo Slovenska si dnes výhru neodnesie, zmieril.

83

Hra teraz poriadne stratila na svojom tempe, pri lopte je Myjava, ktorá už ale nemá záujem útočiť. Zdá sa tak, že v závere budeme sledovať už len vyčkávanie na hvizd.

81

Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Daniel, prichádza Copko.

80

Striedanie v tíme FC Fastav Zlín: z ihriska odchádza Červenka, prichádza Motal.

79

Táto štandardka ale nepriniesla nič zaujímavé, hoci sa Zlín dostal k zakončeniu hlavou, to bolo len veľmi nepresné.

78

Sledovali sme viacero nepresností na oboch stranách, hra sa teraz sústreďovala na polovici Myjavy, kde sa hosťom podarilo vyslať zaujímavý strelecký pokus, ktorý bol ale včas zblokovaný na rohový kop.

77

Nuž, Zlín po dnešku rozhodne nebude môcť byť spokojný ako s výsledkom, tak ani s predvedenou hrou. Od tímu spoza rieky Moravy očakávali nepochybne viac aj domáci priaznivci, ktorí sa ale tešia z dvojgólového vedenia.

76

76. Peter SLÁDEK - 2:0

76

Myjava dala gól!
Tak konečne prišlo nejaké oživenie v podobe druhého gólu Myjavy, ktorej už teraz víťazstvo unikne len veľmi ťažko. Do listiny strelcov sa zapísal aj PETER SLÁDEK.

75

Zápas sa pomaly chýli ku svojmu koncu, ostáva odohrať ešte približne 15 minút. Uvidíme, či sa hlavný arbiter rozhodne k tomuto času niečo nadstaviť, veľa dôvodov na to totiž nemá.

73

Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Kukoľ, prichádza Abrahám.

72

V zápase môžeme opäť pokračovať.

71

Nasleduje druhá občerstvovacia prestávka.

70

Tak teraz to Myjava nemyslela vôbec zle, tvrdá rana medzi tri žrde pristála na rukaviciach Holého, odkiaľ sa lopta odrazila opäť k domácim, avšak tí už doraziť nedokázali.

69

Jeden z hostí ešte potreboval predýchať predošlý vzdušný súboj na zemi, našťastie ale nešlo o nič vážne a v zápase budeme pokračovať bez vynúteného striedania.

68

V pokutovom území teraz padol jeden z domácich, ktorý si ešte pýtal penaltu. Nič také sa ale nedialo, loptu do svojej moci získal Holý, ktorý bude rozohrávať.

67

Ani jeden z celkov si teraz nedokázal vypracovať súvislejší tlak, tobôž nie lepšiu streleckú pozíciu. Zdá sa preto, že stav 1:0 sa dlhší čas meniť nebude.

66

Teplota klesla v Myjave oproti prvému polčasu len o jeden stupeň, stále tak máme 29 °C. Aj preto čakáme na druhú, poslednú občerstvovaciu prestávku zápasu.

65

Do konca druhého polčasu ostáva približne ešte 25 minút. Niet pochýb o tom, že v takomto čase sa pred zápasom predpokladal diametrálne odlišný výsledok.

64

FC Fastav sa s loptou presunul na polovicu svojho súpera, kde sa malý moment snažil aj kombinovať. Hostia ale pochopili, že v prehustenom priestore to nemá zmysel a opäť sa vrátili cez stredovú čiaru.

62

Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Duga, prichádza Pekár.

61

Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Kolár, prichádza Sládek.

61

Zo zápasu ubehli už dve tretiny, stále platí stav z 32. minúty, kedy sa dobre mierenou strelou presadil Ľuboš Kolár. Myjava tak vedie pomerom 1:0 a na tomto fakte nebude chcieť nič zmeniť.

60

Po hodine hry ostal na trávniku ležať Ivan Ostojić, svojho času tiež obranca vtedajšieho MFK, dnes už FC VSS Košice. Ivan sa držal za hlavu, našťastie ale bude v poriadku.

59

Nuž, podstatne zaujímavejšia! Na loptu si teraz musel dať pozor aj Holý, ktorý medzi tromi žrďami nezaváhal a nebezpečne vyzerajúci projektil ukryl vo svojich rukaviciach.

58

Snaha Zlína o vyrovnanie stavu zápasu sa skončila neslávne, hostia sa pomerne jednoducho vzdali lopty a poslali ju na kopačky svojho súpera. Uvidíme, aká bude odpoveď zo strany Myjavy.

57

Zdá sa, že potrený vietor do plachiet Myjavy neprinesie ani striedajúci Marček, ktorý je už na trávniku cez 10 minút, avšak do tejto chvíle sa mu nepodarilo založiť zaujímavejšiu útočnú akciu.

56

Zlín si teraz niekoľkokrát pomohol až s Holým, ktorý sa s rozohrávkou smerom dopredu ponáhľať nebude. Najskôr si totiž musí usmerniť svoj tím.

55

Z druhého polčasu ubehlo 10 minút, diváci prítomní na štadióne stále čakajú na nejaký zaujímavejší moment. Kde-tu sa dokonca ozve aj náznak piskotu u divákov, ktorí by sa radi dočkali gólovej akcie.

53

Tak teraz sa to horšie zahrať snáď ani nedalo. Hosťom to na útočnej polovici dnes absolútne nejde, čo sa potvrdilo aj v tejto chvíli, kedy sa Zlín zbytočným predkopnutím si lopty sám pripravil o center.

52

Rohový kop v prospech Zlína.

51

Navyše, neďaleko stredového kruhu sme sledovali viacero nedovolených zákrokov ako zo strany Spartaka, tak aj zo strany Zlína. Aj preto sa tempo hry na malý moment spomalilo.

50

Vráťme sa ale k dianiu na trávniku, tam totiž iniciatívu na svoju stranu prebrala Myjava, ktorá sa ale s loptou smerom dopredu absolútne neponáhľa.

49

Leto už dorazilo aj do Myjavy. Aktuálne sa tu ručička teplomera zastavila na hodnote 30 stupňov, čo rozhodne nie je teplota ideálna na futbal. Hráčom zrejme nepomáha ani slabý vánok o rýchlosti 10 km/h, ktorý prúdi zo severozápadu.

48

Aj preto sa teraz lopta voľne presúva zo strany na stranu a len sporadicky ostáva na dlhší čas v moci ktoréhokoľvek z celkov. Zdá sa, že pokračujeme v hre z prvého polčasu.

47

Úvod druhej časti hry sa nesie v pokojnom duchu, hostia sa pokúsili o prechod s loptou stredom poľa, veľmi rýchlo ale narazili na prekážku v podobe stredopoliarov Myjavy.

46

Druhý polčas sa začal, o úvodný výkop sa postarali hráči Zlína. Tí budú chcieť nepochybne aspoň vyrovnať, avšak na svojej statickej a nepresvedčivej hre musia rozhodne niečo zmeniť.

46

Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Kóňa, prichádza Marček.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas sa skončil, po 45 minútach hry vedie Myjava 1:0. Postaral sa o to Ľuboš Kolár, ktorý prepálil Holého v bráne Zlína.

Druhý polčas sa začne približne o 18:04.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Sledovali sme ešte jeden nepresvedčivý roh Zlína. Zdá sa, že už sa nič podstatné neudeje.

44

44. Druhý gól Myjavy neplatil pro ofsajd

44

A zdalo sa, že sa aj vypomstí! Myjava totiž pridala aj druhý gól, v tomto prípade ale platiť nemohol. Padol totiž len z ofsajdovej pozície.

43

Pri lopte je Zlín, ten ale kombinuje len v rámci svojich obranných radoch. Český celok má pred svojím súperom až príliš veľký rešpekt, čo sa mu ešte môže vypomstiť.

42

Holý sa následne s rozohrávkou smerom dopredu absolútne neponáhľal, zdá sa, že oba celky už budú chcieť počkať na koniec prvého polčasu.

41

Kóňa s Dugom teraz o loptu neúnavne bojovali pred pokutovým územím svojho súpera, aby ju napokon predsa len získali a poslali spoluhráčom. Tí ale boli veľmi nepresní a trafili len ochrannú sieť za Holého bránou.

40

Od konca prvého polčasu nás delí už len 5 minút.

39

FC Fastav si teraz pýtal rohový kop, postranný arbiter ale dobre videl, od koho sa lopta za bránkovú čiaru v skutočnosti odrazila. Aj preto budeme pokračovať odkopom Hrušku.

38

Predovšetkým od Zlína sa dnes čakalo podstatne viac. Faktom ale ostáva, že celok z Českej republiky v 38. minúte prehráva s Myjavou 0:1 a my musíme jedným dychom dodať, že celkom zaslúžene.

37

Nebyť gólu Kolára, fanúšikovia na štadióne v Myjave by dnes snáď aj zaspali. Nám ostáva len veriť, že sa futbal v druhom polčase zlepší, pretože toto je z oboch strán veľmi slabý výkon.

36

Opäť bola pri rohovej zástavke dvojica futbalistov Zlína a ten to chcel zahrať opäť nacvičeným signálom. Finálny center bol ale napokon včas zblokovaný a k ničomu vážnemu preto neprišlo.

35

Rohový kop pre Zlín.

35

Do konca prvého polčasu ostáva 10 minút.

34

Myjava bola teraz veľmi blízko k streleniu druhého gólu, obrana Zlína zaspala na vavrínoch a v strede pokutového územia ponúkla súperovi dostatok priestoru, našťastie pre hostí Spartak tento fakt nevyužil.

33

Hosťujúci Zlín tak bude musieť dobiehať jednogólovú stratu. Nuž, budeme zvedaví, ako sa český tím s neľahkou situáciou popasuje, obzvlášť za predpokladu, že bude FC Fastav aj naďalej pokračovať v bezzubom výkone.

32

Myjava dala gól!
Povestné nedáš-dostaneš platilo v tomto prípade dokonalo a Myjava tak vedie! Domáci celok sa postaral o rýchly prechod stredom poľa, na konci celej akcie napokon stál ĽUBOŠ KOLÁR, ktorý sa už nemýlil.

32

Tak túto situáciu teraz Myjava poriadne podcenila. Loptu totiž posunula priamo súperovi, ktorý s ňou prešprintoval polovicu ihriska, napokon ale napálil len do pozorného Hrušku.

31

Vráťme sa ale k výkonu, aký momentálne oba celky predvádzajú. Zdá sa, že futbalisti Zlína na svojho súpera vytrvalostne nestačia, Myjave sa ale zatiaľ hostí nedarí „ubehať“, tak, ako by si to možno predstavovala.

30

Vo všeobecnosti ale platí, že trojica arbitrov dnes do stretnutia nechce zbytočne vstupovať, čo je napokon vzhľadom na minimálnu váhu prípravného stretnutia pochopiteľné.

29

FC Fastav sa s loptou dostal až pred Hrušku, finálny center ale zasiahol len ruku hráča, ktorý okrem iného stál aj v ofsajde. V tomto prípade sa pískať jednoducho muselo.

28

V zápase môžeme pokračovať, loptu má na svojich kopačkách celok zo Zlína.

26

Nasleduje prestávka na občerstvenie. Nečudo, na Slovensku je dnes mimoriadne teplo a takéto podmienky futbalistom príliš nevyhovujú.

26

Pokračujeme v divácky neatraktívnom futbale, ktorý je skôr o akomsi taktickom vyčkávaní na chybu súpera, ako o bezhlavom útočení. Na trávniku sa nedeje skutočne nič zaujímavé.

25

Do konca prvého polčasu ostáva ešte približne 20 minút.

24

Každopádne, Myjava sa opäť nadýchla k tlaku, ktorý si vytvorila v úvodných minútach zápasu a teraz sa tak bude Zlínu presadzovať len veľmi ťažko.

23

Ľuboš Kolár sa prezentoval peknou individuálnou akciou, ktorú napokon ukončil zasekávačkou v pokutovom území a následným centrom odtiaľ, avšak lopta prepadla Kolárovmu spoluhráčovi popod nohu a gól tak nepadol.

22

Stav 0:0 platí aj po následnom brejku na opačnej strane ihriska, kam sa Myjava ponáhľala s dvojicou futbalistov, napokon ale bola lopta zavezená len priamo do náruče Holého.

21

Ani z tohto centra ale nebolo nič zaujímavé, nízku nakopávanú loptu si totiž obrana Myjavy v spolupráci s Hruškom dokázala postrážiť.

20

Myjava loptu odvrátila, celá situácia sa zopakuje ešte raz.

20

Druhý rohový kop pre Zlín.

19

A ak aj nejaké strelecké zakončenie príde, tak je mimoriadne nepresné. Platilo to aj v tomto prípade, kedy strieľaný center Myjavy Holý vytlačil mimo priestor troch žrdí len očami.

18

V Myjave sledujeme opatrný futbal, oba celky si chcú vyskúšať tú svoju taktiku, avšak najlepšie to pre ne bude bez inkasovaného gólu. Aj preto sme veľa striel nevideli.

17

Kóňa teraz čakal spätnú prihrávku z kopačky svojho spoluhráča, tá ale neprišla. Kóňa medzičasom vbehol do ofsajdovej pasce, čo si ale veľmi rýchlo uvedomil a šikovne sa odtiaľ dostal.

16

Myjava situáciu vyhodnotila ako rizikovú, preto loptu poslala aspoň na útočnú polovicu. Tam už bude chcieť opäť operovať Zlín.

15

Táto štandardná situácia priniesla zaujímavý obraz hry, kedy sa pri rohovej zástavke stretli dvaja futbalisti Zlínu. Jeden z nich následne vyslal prízemný center do stredu vápna, odkiaľ lopta prepadla až k autovej čiare. Zrejme išlo o nacvičený signál, avšak veľmi nevydarený.

14

Prvý rohový kop zápasu bude zahrávať Zlín.

13

Zo zápasu ubehlo už 13 minút hry, gól sme ale zatiaľ nevideli. Na šance vedie Myjava, ktorá už niekoľkokrát zaujímavo pálila, respektíve centrovala, vždy ale tieto pokusy skončili v náručí pozorného Holého.

12

Možno trochu zbytočne to teraz chcela Myjava zahrať popred svoju šestnástku, stačil jediný nesprávny pohyb a hrotový útočník českého celku sa mohol rútiť sám na Hrušku.

11

Loptu do svojich rúk uchopil Lukáš Pazdera, ktorý zahrával autové vhadzovanie svojho celku. Následne si ale futbalisti Zlínu nerozumeli a o loptu opätovne prišli.

10

To Myjava sa môže popýšiť omnoho krajším futbalom, tentokrát to domáci skúšali zaujímavým centrom do vápna, avšak v tomto priestore sa najlepšie zorientoval Holý, ktorý loptu ukryl vo svojich rukaviciach.

9

Súčasné minúty prinášajú obraz hry, ktorý sa funkcionárom zo Zlína páčiť rozhodne nemôže. Ich zverenci totiž pôsobia ustráchaným dojmom a len s problémami sa dostávajú cez stredový kruh.

8

Tak domáci sa napokon zmohli len na nepresvedčivé zakončenie po trávniku, ktoré navyše smerovalo priamo na brankára. Aj preto nemohol mať Holý s takouto loptou žiaden problém.

7

Na trávniku momentálne sledujeme len jeden tím – tím Myjavy. Domáci celok si v tejto chvíli dokázal vypracovať zaujímavý tlak, z ktorého ale napokon gólová strela neprišla.

6

Nízky center v podaní Kóňu bol odvrátený obranou Zlína do priestoru, kde už nestál nik z domácich futbalistov. Napriek tomu sa Myjava k lopte dostane. skončila totiž za postrannou čiarou.

5

Tak našťastie to Hruška predýchal, a to aj s výraznou podporou domácich lekárov, ktorí ku skúsenému brankárovi rýchlo pribehli. V hre tak budeme pokračovať bezo zmien.

4

Tak toto je mimoriadne nepríjemné! Gólman Hruška sa v súboji pred malým vápnom zrazil so súperom, ktorý mu nešťastne trafil nohu v oblasti členka. Toto nevyzerá vôbec dobre!

3

Navyše, Zlín svojho súpera pomerne často vytláča až pred pokutové územie bránené Hruškom, ktorý zatiaľ nemal dôvod zakročiť.

2

V hĺbke myjavskej defenzívy ale nastali mierne komplikácie, ktoré domácim nedovolili loptu presnejšie rozohrať smerom dopredu. Aj preto teraz Myjava kombinuje len pri stredovom kruhu.

1

Zápas začali svojím výkopom futbalisti Myjavy, ktorí sa s loptou okamžite stiahli na vlastnú polovicu. Odtiaľ sa domáci celok pokúsi založiť prvú útočnú akciu zápasu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
V Myjave ešte odznejú hymny oboch krajín. Následne už úvodnému výkopu nebude stáť nič v ceste.
Hráči oboch celkov už stoja nastúpení na hracej ploche, Zlín si do Myjavy priniesol žlto-modrú sadu dresov, zatiaľ čo Myjava nastúpi v tradičnej bielo-čiernej kombinácii.
Úvodné zostavy:

Spartak Myjava: Hruška – Mehremić, Ostojić, Machovec. Kóňa, Beňo, Kolár, Duga, Bílovský, Daniel, Kukoľ
Náhradníci: Solnička – Pekár, Černáček, Ferenčič, Marček, Copko, Abrahám, Sládek

FC Fastav Zlín: Holý – Malý, Hubáček, Glowicki, Karas, Poznar, Živulič, Pazdera, Vukadinovič, Hájek, Jordan
Náhradníci: Dostál – Hnaníček, Červenka, Holík, Kučera, Janíček, Matějov, Chwaszcz, Kopečný, Jugas, Bartolomeu, Motal, Bačo.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

Spartak Myjava – FC Zlín

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 32. Kolár, 76. Sládek

Spartak Myjava: Hruška – Mehremić, Ostojić, Machovec. Kóňa (46. Marček), Beňo, Kolár (61. Sládek), Duga (62. Pekár), Bílovský, Daniel (81. Copko), Kukoľ (C) (73. Abrahám)
Náhradníci: Solnička – Pekár, Černáček, Ferenčič, Marček, Copko, Abrahám, Sládek

FC Zlín: Holý – Malý, Hubáček, Glowicki, Karas, Poznar, Živulič, Pazdera, Vukadinovič, Hájek, Jordan, Červenka (80. Motal)
Náhradníci: Dostál – Hnaníček, Holík, Kučera, Janíček, Matějov, Chwaszcz, Kopečný, Jugas, Bartolomeu, Motal, Bačo