Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference k Barum Czech Rally Zlín 2016

koniec udalosti

28.06.2016, 11:00 • Magistrát města Zlín • David Šimon (@David_Simon92) cz

Z tiskové konference k Barum Czech Rally Zlín 2016 je to již vše. Děkuji za pozornost. (12:00:48)
Základní program rally:

Čtvrtek 25. srpna
13:00 – 20:00: administrativní přejímka (Krajský úřad, Zlín)
14:00 – 21:00: technická přejímka (servisní areál Continental Barum, Otrokovice)

Pátek 26. srpna
9:15 – 10:10: kvalifikační RZ (Pohořelice)
10:15 – 13:00: testovací RZ (Pohořelice)
16:00: slavnostní start rally
20:52: start do 1. sekce 1. etapy (Zlín, Vodní ulice)
21:30: cíl 1. sekce 1. etapy

Sobota 27. srpna
7:00: start do 2. sekce 1. etapy
22:15: cíl 1. etapy

Neděle 28. srpna
7:30: start do 2. etapy
16:25: cíl rally, vyhlášení (nám. Míru, Zlín)
Ondřej Běták, náměstek primátora města Zlín: "Město má během závodů pozitivní atmosféru. Barumka má významné postavení, a tak se město Zlín dostává do celé Evropy."
Ing. Jan Regner, zástupce ředitele Barum Rally: "Start a cíl městské erzety zůstane stejný. Otočíme ale střední část, že se nejprve pojede přes autobusové nádraží a poté se bude pokračovat do areálu Svitu."

"Máme připraveno 150 startovních čísel, což zvládneme určitě naplnit."
Ing. Jan Regner, zástupce ředitele Barum Rally: "Před dvěma lety jsme byli poprvé v kalendáři juniorského šampionátu. Jsme součástí tří podniků, které mají tuto čest. Byla to belgická rally, čeká nás Estonsko a naše rally. Deset českých juniorských závodníků se může účastnit v této kategorii."
Roman Ordelt, tiskový mluvčí: "Uzavřeli jsme důležitou spolupráci s automobilkou Opel. Pojede deset až dvanáct vozů typu Adam R2 ve značkovém seriálu XTG Opel Adam Cup."
Jaromír Tarabus, jezdec T&T Czech National Team: "Čeká nás ještě Rally Estonia. Místní jezdci jsou hodně rychlý, ale těšíme se. Říká se, že je to takové menší Finsko."
Daniel Trunkát, spolujezdec T&T Czech National Team: "Barum Rally je v Evropě velký pojem. Já se budu účastnit již podesáté."

"Letošní sezona je jako na houpačce, když jsme v Irsku ztratili dobře rozjetý závod, v Řecku nám naopak vyšlo snad úplně vše. V Belgii jsme dojeli sedmý."
Jaromír Tarabus, jezdec T&T Czech National Team: "Barum Rally je pro nás významný podnik. Je to doma a má to být moje 17. účast na této soutěži. Jsme rádi, že můžeme plnit roli ambasadorů."
RNDr. Alexander Černý, kvestor Univerzity Tomáše Bati: "Chtěl bych zdůraznit, že univerzita Tomáše Bati ve Zlíně se snaží zapojit i do aktivit mimo univerzitu. My jako partneři poskytujeme prostory pro tiskové středisko."
Ondřej Běták, náměstek primátora města Zlín: "Musím poděkovat pořadatelům za každoroční snahu a taky zlínské univerzitě Tomáše Bati."
Ing. Jan Regner, zástupce ředitele rally: "V sobotu a neděli budou standardní rychlostní zkoušky. V sobotu se začne rychlostní zkouškou Březová, následovat budou Košíky. V sobotu se pojedou i tradiční erzety jako Hošťáková a Semetín."
Ing. Jan Regner, zástupce ředitele rally: "Jezdci se sejdou v úterý. Stejně jako loni se pojede kvalifikační rychlostní zkouška a shakedown. Vpátek od 15:30 proběhne start na zlínském Náměstí Míru."
Letošní Barum Rally se pojede od 26. do 28. srpna.
Barum Czech Rally Zlín se opět blíží a letos se bude konat již 46. ročník. Rally se i tentokrát pojede jako součást seriálu FIA Mistrovství Evropy jezdců rally a zároveň jako Mistrovství České republiky.

Na tiskové konferenci pořadatelé odtajní časový harmonogram letošního ročníku včetně skladby tratě. Zároveň budou zveřejněna zvláštní ustanovení.
Účastníci TK:
Ing. Jan Regner, zástupce ředitele Barum Rally
Ondřej Běták, náměstek primátora města Zlín
RNDr. Alexander Černý, kvestor Univerzity Tomáše Bati
Jaromír Tarabus, jezdec T&T Czech National Team
Daniel Trunkát, spolujezdec T&T Czech National Team
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

Tisková konference k Barum Czech Rally Zlín 2016

koniec udalosti