Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Portugalsko – Wales

2:0

koniec (0:0)

06.07.2016, 21:00 • Stade de Lyon, Lyon (58 000) • Semifinále • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 2.45 3.4 4.333

Zajtra sa dozvieme, kto doplní Portugalsko vo finále v Paríži. Bude to Nemecko, alebo domáce Francúzsko? (22:59:39)
Poznáme prvého finalistu Eura 2016, ktorým sa stalo Portugalsko. Áno, to Portugalsko, ktoré doteraz nevyhralo ani jeden zápas po 90 minútach. Po troch remízach v skupine prišli dve vo vyraďovačke. Postup cez Chorvátsko sa konal po predlžení, cez Poľsko dokonca po penaltách. Teraz prišla prvá výhra na úkor najväčšieho prekvapenie šampionátu. Wales si siahol na dno síl a prekonal sám seba. Už toto je niečo cez očakávania, takže Wales touto prehrou nesklamal. Skôr prekvapil, že sa dostal až sem.

V mikrosúboji hviezd Realu Madrid najmä vďaka víťaznému gólu kraľoval Cristiano Ronaldo, ale ani Gareth Bale sa nenachal zahanbiť.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Wales sa ešte pokúša o akciu, no vyzerá to tak, že sa už nič nestane a po víťazstve 2:0 postúpi do finále Portugalsko.

90+2

Tentoraz to Ronaldo tak dobre, ako pred pár minútami, nekopol. Trafil len do múru a asi do Balea, takže nasledovať bude aut.

90+2

Veľmi zaujímavá kontra Portugalska vyzerala ako taká, z akej padajú góly, lenže mnoho nepresností ju pokazilo. Nakoniec prišiel faul tesne pred šestnástkou na Quaresmu. Ronaldo má šancu na druhý gól.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Quaresma roh aj rozohral, ale poslal pas, nenaťahoval pas. Ronaldo sa snažil zakončiť cez svojho strážcu, lenže loptu dokázal poslať priamo do rukavíc Hennesseyho.

89

Ronaldo sa ocitol v šestnástke súpera, avšak sám a preto podržal loptu, počkal na spoluhráčov a až potom prihral. Quaresma získal následne rohový kop, takže Portugalsko bude opäť naťahovať čas.

88

Bruno Alves veľmi zle rozohral, našiel iba Guntera a po jeho centri sa lopta odráža do súboja Balea so Soaresom. Hviezda Realu Madrid trafila kopačkou do tváre pravého beka Southamptonu.

87

Vhadzoval síce Cédric Soares, avšak lopta okamžite putuje k hráčom Walesu. Tí sa však nevedia dostať smerom dopredu, keďže narážajú na perfektne sformovanú defenzívu Portugalska.

86

Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Nani, prichádza Ricardo Quaresma.

86

Kapitán portugalského tímu loptu za obranu aj dostal, prešiel okolo Hennesseyho a vytlačil sa do uhlu, takže trafil len bočnú sieť.

85

Guerreiro si parádne postrážil pas na jeho krídlo a rozohral akciu dopredu. Tá vyzerá sľubne, pretože dopredu nabieha Ronaldo.

84

Joe Allen stihol loptu na krídle, odcentroval do šestnástky k Andymu Kingovi a ten sa snažil poslať do ohňa, čo sa mu však cez les tiel súpera nepodarilo.

83

Gareth Bale však trafil len múr a aj keď loptu následne získal, odstavil ho od nej Nani. Tentoraz sa už faul nepíska, čo sa Baleovi nepáči.

Portugalsko – Wales

2:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 50. Ronaldo, 53. Nani

Karty:   71. Alves (POR), 72. Ronaldo (POR) – 8. Allen (WAL), 57. Taylor (WAL), 62. Chester (WAL), 88. Bale (WAL)

Portugalsko: Patrício – Soares, Alves, Fonte, Guerreiro – Mário, D. Pereira, A. Silva (79. Moutinho) – Sanches (74. A. Gomes) – Nani (86. Quaresma), Ronaldo.
Náhradníci: Eduardo, A. Lopes – R. Carvalho, Moutinho, Éder, Vieirinha, A. Gomes, R. Silva, Eliseu, Quaresma.

Wales: Hennessey – Gunter, Chester, Collins (66. Jonathan Williams), A. Williams, Taylor – Allen, Ledley (58. Vokes), A. King – Robson-Kanu (63. Church), Bale.
Náhradníci: Fôn Williams, D. Ward – G. Williams, D. Edwards, J. Richards, Cotterill, Vokes, Jonathan Williams, Vaughan, Church.

Rozhodca: Jonas Eriksson (SWE) – Mathias Klasenius (SWE), Daniel Wärnmark (SWE) – Szymon Marciniak (POL) – Stefan Johannesson (SWE), Markus Strömbergsson (SWE)