Menu

Futbal

Anglická Premier League

Middlesbrough FC – Stoke City FC

1:1

koniec (1:0)

13.08.2016, 16:00 • 1. kolo • Miroslav Kováčik

FC Middlesbrough sa po siedmich rokoch vracia do najvyššej anglickej súťaže ziskom bodu. V zápase prvého kola síce viedlo po polčase nad Stoke City 1:0, no svoje vedenie neudržalo až do konca. Krásnym priamym kopom sa v 67. minúte zaskvel Xherdan Shaqiri, ktorý zaskočil Victora Valdésa a uzavrel gólový film dnešného duelu. Myslím si, že remíza je zaslúžená a oba tímy môžu byť spokojné. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný deň. (18:00:34)

90+5

Koniec zápasu.

90+5

Priamy kop Xherdana Shaqiriho nepriniesol rozhodnutie, a tak je jasné, že sa dnešný zápas skončí spravodlivou deľbou bodov.

90+4

Marko Arnautović bol jasne faulovaný a vybojoval ešte priamy kop z nádejnej pozície. Následne si ale Rakúšan neodpustil zbytočnú reakciu a dostal za ňu kartu.

90+3

Glenn Whelan sa snažil prekvapujúco rozohrať priamy kop kolmou prihrávkou na Marka Arnautovića, no tento úmysel zostal nepochopený.

90+2

Oba tímy si strážia cenný bod. Ani Middlesbrough ani Stoke City sa príliš do útoku nehrnú a hlavne sa strážia remízu.

90+1

V prvej zo štyroch nadstavených minút vidíme ďalšiu žltú kartu. Tentokrát ju hlavný arbiter udeľuje domácemu Adamovi Forshawovi.

90

Middlesbrough mohlo streliť rozhodujúci gól. Z pravej strany pekným centrom našiel Albert Adomah rýchleho Stewarta Downinga, no jeho hlavička mierila len do stredu brány.

89

V predposlednej minúte riadneho hracieho času bol tvrdo odzbrojený od lopty Joe Allen. Domáci budú vhadzovať loptu späť do hry.

88

Striedanie v tíme Middlesbrough FC: z ihriska odchádza Álvaro Negredo, prichádza David Nugent.

87

Po centri z ľavej strany sa dostal do zakončenia Albert Adomah. Ten predskočil nič netušiaceho Erika Pietersa a hostia môžu byť radi, že sa to neskončilo gólom.

86

Victor Valdés si postrážil situáciu pred svojou bránou a dlhý pas na Xherdana Shaqiho chytil do svojho náručia. Španiel rýchlo rozohráva akciu domácich.

85

Akcia hostí nemôže pokračovať, pretože v postavení mimo hru sa ocitol Marko Arnautovć. Aktivitu mu nemožno uprieť, no dnes to nie je jeho zápas.

84

Gastón Ramiréz dokonca musí byť ošetrovaný, a tak sa na ihrisku už približne minútu nehrá. Zrejme budeme svedkami bohatšieho nadstaveného času.

83

Po rozohraní priameho kopu sa obranca Philipp Wollscheid dopustil nedovoleného zákroku a dokonca od Kevina Frienda vidí aj žltú kartu.

82

A ďalší priamy kop pre hostí. Tentokrát fauloval Antonio Barragán a loptu si už opäť stavia švajčiarsky strelec vyrovnávacieho gólu.

81

Joe Allen bol pri svojej prvej akcií faulovaný, a tak sa naskytá šanca pre Stoke City v podobe priameho kopu. Ten zahrá nik iný ako Xherdan Shaqiri.

80

Xherdan Shaqiri sa po pravej strane dostal do pokutového územia, no následne sa k centru už neprepracoval. Nasleduje len odkop od brány.

79

Tempo hry nám mierne opadlo, akoby oba tímy boli spokojné s aktuálnym stavom. Dokonca o niečo aktívnejší sú Hrnčiari, ktorých nabudil strelený gól.

Middlesbrough FC – Stoke City FC

1:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 11. Negredo – 67. Shaqiri

Karty:   29. Downing (MDD), 31. G. Ramírez (MDD), 90+1. Forshaw (MDD) – 22. Shawcross (STK), 30. Given (STK), 48. Bardsley (STK), 83. Wollscheid (STK), 90+4. Arnautović (STK)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 6:9. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:14.

Middlesbrough FC: Valdés – Nsue, Barragán, B. Gibson, Friend (C) – Clayton, de Roon (22. Forshaw) – Adomah, G. Ramírez, Downing – Negredo (88. Nugent).
Náhradníci: Konstantopoulos – Rhodes, Fischer, Baptiste, Stuani, Forshaw, Nugent.

Stoke City FC: Given – Bardsley, Shawcross (C), Wollscheid, Pieters – Imbula Wanga, Whelan, Shaqiri, Krkić (78. Allen) – Arnautović, Diouf (69. Walters).
Náhradníci: Haugaard – Allen, Muniesa, Adam, Walters, Cameron, Crouch.

Rozhodca: Kevin Friend