Menu

Ďalšie

Žrebovanie súťaží

Žrebovanie základných skupín Ligy majstrov

koniec udalosti

25.08.2016, 18:00 • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Týmto náš prenos môžeme ukončiť. S konštatovaním, že v skupinovej fáze Ligy majstrov sa zas máme na čo tešiť a že najlepším futbalistom poslednej sezóny sa stal Cristiano Ronaldo sa s vami lúčim a želám pekný zvyšok večera. (19:13:32)
Otázka na Ronalda: Ako sa cítiš? "Cítim sa šťastne. Bola to neuveriteľná sezóna. Je to ale nefér pre týchto dvoch, ktorí si to zaslúžia taktiež. Griezmanna, ktorý prehral dve finále so mnou, ale aj napriek tomu mal neuveriteľnú sezónu."
Najlepším futbalistom Európy v sezóne 2015/2016 sa stáva podľa očakávaní Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.
Najlepšia sezóna zo všetkých? Ronaldo: "Pravdepodobne. Z hľadiska trofejí áno. Vyhrali sme Ligu majstrov s Realom Madrid a Euro s národným tímom."
Teraz už ale príde na rad tá hlavná kategória. Posledné tipy: Kto z trojice Ronaldo, Griezmann, Bale sa bude najviac tešiť?

Víťazkou sa stáva len 21-ročná nórska útočníčka Ada Hegerberg z francúzskeho tímu Olympique Lyon, s ktorým vyhrala v poslednej sezóny Ligu majstrov.
Pred mužským futbalistom ešte zistíme, ktorá z futbalistiek je najlepšia. Nominované sú Ada Hegerberg, Amandine Henry a Dzesenifer Maroszán.
Žrebovanie ja síce na konci, ale nechoďte preč, pretože sa ešte dozvieme meno najlepšieho hráča Európy za minulú sezónu. Kto z trojice Ronaldo, Bale, Griezmann sa bude tešiť?
Toto je zloženie základných skupín Ligy majstrov 2016/17:

A: PSG, Arsenal, FC Basel, Razgrad
B: Benfica Lisabon, SSC Neapol, Dynamo Kyjev, Besiktas
C: FC Barcelona, Manchester City, Monchengladbach, Celtic
D: Bayern Mníchov, Atlético Madrid, PSV Eindhoven, Rostov
E: CSKA Moskva, Leverkusen, Tottenham, AS Monaco
F: Real Madrid, Borussia Dortmund, Sporting, Legia
G: Leicester City, FC Porto, Club Brugge, FC Kodaň
H: Juventus, Sevilla, Lyon, Dinamo Záhreb
Do extrémne zaujímavej skupiny C sa pridáva aj Celtic Glasgow. Je tam už Barcelona, Manchester City a Monchengladbach.
Predposledným vyžrebovaným je majster Turecka a jediný zástupca tejto krajiny Besiktas Istanbul. Bude to skupina B za účasti Benficy, Neapolu s Marekom a Dynamom Kyjev.
Ďalšie prekvapenie skupinovej fázy. Ruský klub FK Rostov si zahrá v D-éčku s Bayernom, Atléticom a PSV.
Dinamo Záhreb prišlo práve dnes o brankára Eduarda, ktorý sa upísal Chelsea, no aj bez neho bude zápasiť s Juventusom, Sevillou a Lyonom v H-áčku.
V Monaku sa z rúk Roberta Carlosa vyžrebovalo AS Monaco. Putuje do skupiny E k CSKA Moskve, Leverkusenu a Spurs. Veľmi vyrovnaná skupina.
Tentoraz tu máme Legiu Varšavu, teda tím, ktorý prešiel cez AS Trenčín. Poľský zástupca bude súčasťou skupiny F, takže si zahrá proti Realu Madrid, BVB a Sporting.
Ján Greguš zbystril pozornosť. FC Kodaň môže skončiť hocikde, okrem áčka a končí... Chvíľa napätia... V skupine G! Čaká ho Leicester, Porto a Club Brugge.
Roberto Carlos vytiahol prvý tím a je ním premožiteľ Viktorie Plzeň z posledného predkola Ludogorec Razgrad. Zahrá si v skupine... Ian Rush má zas problémy... A... s PSG, Arsenalom a Baselom.
Posledným mužom, ktorý sa postaví za pult a bude žrebovať sa stane brazílsky bývalý obranca a v súčastnosti tréner Roberto Carlos. Legenda hlavne Realu Madrid prichádza na scénu.
Takto to vyzerá po troch kolách žrebu. Skupinou smrti môžeme označiť C-éčko, ale rovnako sú zaujímavé aj A, D, F či H.

A: PSG, Arsenal, FC Basel
B: Benfica Lisabon, SSC Neapol, Dynamo Kyjev
C: FC Barcelona, Manchester City, Monchengladbach
D: Bayern Mníchov, Atlético Madrid, PSV Eindhoven
E: CSKA Moskva, Leverkusen, Tottenham
F: Real Madrid, Borussia Dortmund, Sporting
G: Leicester City, FC Porto, Club Brugge
H: Juventus, Sevilla, Lyon
Splní sa sen mladého Lászla Bénesa? Jeho Borussia Monchengladbach sa dostala do skupiny s Barcelonou a Manchestrom City. Zahrať si na jednom z týchto štadiónov by bol neskutočný zážitok. Navyše, Borussia vyzerá, že v tejto sezóne by mohla byť prekvapením celého ročníka.
Švajčiarsky celok Bazilej, alebo FC Basel je majster svojej krajiny, no skupina s Arsenalom a PSG bude neskutočne náročná.
Club Brugge ako jediný belgický zástupca môže len prekvapiť, no v konkurencii Leicesteru a Porta to bude veľmi náročné.
Práve teraz Ruud van Nisterloy vytiahol PSV Eindhoven a Ian Rush ho naozaj poslal do "jamy levovej" k Bayernu a Atléticu.
Marek Hamšík si pocestuje po Európe. Na západe bude hrať s Benficou a na východe zas Dynamom Kyjev.
Tottenham Hotspur pri svojom návrate schytal pomerne hrateľnú skupinu E s CSKA Moskva a Leverkusenom.
Sporting Lisabon si zahrá na Bernábeu aj Westfálskom štadióne. Bude súčasťou skupiny s Realom a BVB v e-F-ku.
Ako prvý však vybral francúzskeho zástupcu Olympique Lyon. Ian Rush ho zas poslal k Juventusu a Seville do H-áčka.
Ruud je už za stolom. V treťom koši je aj jeho bývalý klub PSV Eindhoven, takže uvidíme, či ho pošle do nejakej "jamy levovej."
Tretím mužom, ktorý bude pomáhať pri žrebovaní je holandský snajper rokov minulých. Ruud Van Nisterloy je jedným z najlepších útočníkov histórie. Preslávil sa predovšetkým ako hráč Manchestru United a neskôr napríklad aj Realu Madrid.
po vyžrebovaní druhého koša tu máme už dvojice a začína sa to poriadne zamotávať. Môžeme sa tešiť hlavne na duely Barcelony s Citizens, ale aj Realu proti BVB či Bayernu s Atléticom.

A: PSG, Arsenal
B: Benfica Lisabon, SSC Neapol
C: FC Barcelona, Manchester City
D: Bayern Mníchov, Atlético Madrid
E: CSKA Moskva, Leverkusen
F: Real Madrid, Borussia Dortmund
G: Leicester City, FC Porto
H: Juventus, Sevilla
A aby toho nebolo málo, Pep Guardiola sa vráti domov! Pravdepodobne najsledovanejší duel skupinovej fázy, pretože Manchester City sa predstaví aj na Nou Campe!
Ale pozor! Máme tu ešte zaujímavejšiu dvojicu, pretože Atlético Madrid putuje do D skupiny k Bayernu Mníchov. Spomínate si na semifinále z minulej sezóny?
Bayer Leverkusen vie prekvapiť, možno sa im to podarí aj v Rusku. S CSKA Moskva v skupine E to budú zaujímavé duely.
Prvýkrát je vytiahnutý tím so slovenským zástupcom. SSC Neapol a Marek Hamšík sa okre iného predstavia aj v Portugalsku. V B-éčku už totižto je Benfica.
Tím, kde sa Henry preslávil v jeho rukách na kartičke. Arsenal Londýn ide k PSG do skupiny A, čo francúzsky útočník okomentoval slovami: "Not bad!"
Borussia Dortmund môže putovať len do skupín E alebo F. Nakoniec je to F, čo určil Ian Rush. To znamená, že bude čeliť Realu Madrid a určite si spomeniete na ich zápasy, ešte z éry Josého Mourinha, kedy strieľal góly Lewandowski. Portugalčan mal dosť vrások.
Druhým vyžrebovaným tímom v podaní Henryho je posledný víťaz Európskej ligy FC Sevilla. Andalúzania budú súčasťou H-áčka s Juventusom Turín. Rovnako, ako minulý ročník.
Henry už zamiešal loptičku, chvíľka napätia a ťahá FC Porto. To pripadlo do skupiny G, kde je Leicester.
Thiery Henry hovorí o tom, ako je vďačný, že sa mu podarilo vyhrať Ligu majstrov. Bolo to v jeho poslednej sezóne v drese európskeho tímu. Počas ročníka, kedy vyhral LM sa mu navyše narodila dcéra.
Vymení ho iná legenda. Francúzskeho útočníka menom Thiery Henry netreba fanúšikom predstavovať. Počas jeho aktívnych rokov bol hviezdou najväčšieho kalibru.
Clarence Seedorf pódium opúšťa. Súčasný kouč čínskeho tímu Shenzen vyžreboval tímy z prvého koša nasledovne:

A: PSG
B: Benfica Lisabon
C: FC Barcelona
D: Bayern Mníchov
E: CSKA Moskva
F: Real Madrid
G: Leicester City
H: Juventus
Posledným do partie je Juventus, ktorý vyhral titul v Serii A v posledných piatich sezónach. Putuje do H-áčka.
PSG, alebo Paris Saint-Germain, bude určite patriť k favoritom na zisk titulu. Začínať bude grupy A.
Celým PFC CSKA Moskva môže putovať do troch skupín, ktoré ostali k dispozícií. Po vytiahnutí loptičky Ianom Rushom to je E.
Benfica Lisabon je jedným z tých "slabších" tímov v prvom koši. Legendárny Eusébio bude z neba pozerať na svojich miláčikov, ako brázdia trávniky v skupine B.
Samotný Ian Rush má však problém s otváraním loptičiek, čo prináša vtipné situácie.
Bayern Mníchov ako štvrtý vyžrebovaný. Carlo Ancelotti a jeho zverenci budú v skupine D.
Do tretice je vytiahnutý Real Madrid CF, nie FC, ako povedal jeho bývalý hráč Clarence Seedorf. Obhajca titulu putuje do F-ka.
Anglický majster Leicester City bude účastníkom skupiny G.
Clarence Seedorf vytiahol prvý tím z 1. koša. Je ním FC Barcelona, ktorá smeruje do skupiny C, čo zaistil Ian Rush aj s problémami pri otváraní.
Od roku 2014 zároveň platí, že v jednej skupine nemôžu byť tímy z Ruska a Ukrajiny.
Giorgio Marchetti ozrejmil pravidlá žrebu, pripomenul niečo z minulej sezóny a teraz prebieha ďalšie, grafickou podobou znázornené, ako sa bude žrebovať. Nič náročné, všetko po starom.
Ian Rush i Clarence Seedorf budú pomáhať so žrebovaním, ktoré povedie ako vždy Giorgio Marchetti.
Otázka na Holanďana. Aké je tvoje tajomstvo úspechu? "Byť v správnom čase na pravom mieste," hovorí Seedorf.
Na pódium príde aj Clarence Seedorf. Bývalý zálžník AC Milána, Realu Madrid, Ajaxu Amsterdam či Interu Miláno je jediným mužom, ktorý vyhral Ligu majstrov v troch rozdielnych kluboch.
Waleský bývalý útočník zároveň pri príchode na pódium priniesol trofej pre víťaza naprestížnejšej klubovej súťaže.
Finále sa túto sezónu bude hrať v Cardiffe. Jeho ambasádorom bude legenda Liverpoolu a Walesu, držiteľ Zlatej kopačky, Ian Rush.
Kým sa dostaneme k samotnému žrebu, čaká nás množstvo klasických omáčok. Najprv moderátor večera všetkých pozdravili a teraz na obrazovke beží pripomienky víťazstvu Realu Madrid v minulej sezóne.
V Monaku bude zároveň vyhlásený aj najlepší hráč Európy za sezónu 2015/16. Do finálovej trojky sa tentoraz nezmestil Lionel Messi.

Finalisti

Cristiano Ronaldo (Real Madrid CF)
Gareth Bale (Real Madrid CF)
Antoine Griezmann (Atlético Madrid)
Finále Ligy majstrov 2016/17 sa bude hrať 3.6. na Národnom štadióne v Cardiffe.
Slováci v skupinovej fáze: Marek Hamšík (SSC Neapol), Lászlo Bénes (Borussia Mönchengladbach), Jakub Greguš (FC Kodaň)
1. kôš: Real Madrid, FC Barcelona, Leicester City, Bayern Mníchov, Juventus, Benfica, Paris Saint-Germain, CSKA Moskva

2. kôš: Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Arsenal, Manchester City, Sevilla FC, FC Porto, Neapol, Bayer Leverkusen

3. kôš: FC Basel, Tottenham Hotspur, Dynamo Kyjev, Olympique Lyon, PSV Eindhoven, Sporting Lisabon, Club Brugge, Mönchengladbach

4. kôš: Celtic Glasgow, AS Monaco, Beşiktaş, Legia Varšava, Dinamo Záhreb, Ludogorec Razgrad, FC Kodaň, Rostov
Obhajcom titulu je Real Madrid, ktorý v sezóne 2015/16 porazil vo finále mestského rivala Atlético Madrid po penaltách a získal rekordný jedenásty titul z najprestížnejšej klubovej súťaže sveta.

Ako každý rok, tak aj teraz budú k najväčším favoritom spoločne s "Bielym baletom" patriť aj španielsky majster FC Barcelona, nemecký Bayern Mníchov. Ďalej nie je vylúčená účasť v čo najneskorších fázach ani od Manchestru City, PSG či finalistu poslednej edície Atlética Madrid.

Veľkou neznámou a tímom, od ktorého neviem čo čakať bude určite prekvapivý anglický majster Leicester City. Pre fanúšikov je veľkou neznámou aj FK Rostov, ktorý takmer napodobnil Leicester v Rusku, ale titul stratil o dva body pred CSKA Moskva.

Okrem už klasických účastníkov je prekvapivé zloženie štvorice z Premier League. Okrem spomínaného Leicesteru bude skupinovú fázu hrať aj Tottenham, nie častý účastník. Arsenal s Manchestrom City, ktorý potreboval 4. predkolo na postup, sú už stálicami. Naopak, pre zlé výsledky v sezóne neuvidíme také silné kluby ako Chelsea, Manchester United a Liverpool.

Zaujímavé bude sledovať osud Sevilly. Tá je víťazom posledných troch ročníkov Európskej ligy, takže by bolo na čase pokúsiť sa presadiť čo najďalej v Lige majstrov.

Do skupinovej fázy sa vracajú v minulosti stáli účastníci ako Olympique Lyon, Besiktas, Dynamo Kyjev či Sporting Lisabon.

Len druhá účasť to bude pre Legiu Varšava, no už bez Ondreja Dudu.
V predposlednú augustovú stredu sme spoznali posledných posledných piatich účastníkov skupinovej fázy Ligy majstrov a tak sa nám konečná "tridsaťdvojka" pekne uzavrela.

Ako vždy, aj teraz sú kluby nasadené do štyroch košov.

Už tradične v Monaku sa dozvieme rozdelenie tímov od 18:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.

Žrebovanie základných skupín Ligy majstrov

koniec udalosti


Štatistiky:
Najlepší futbalista/ futbalistka Európy za sezónu 2015/16

Muži: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Ženy: Ada Hegerberg (Olympique Lyon)
Zloženie základných skupín Ligy majstrov 2016/17

A: PSG, Arsenal, FC Basel, Razgrad
B: Benfica Lisabon, SSC Neapol, Dynamo Kyjev, Besiktas
C: FC Barcelona, Manchester City, Monchengladbach, Celtic
D: Bayern Mníchov, Atlético Madrid, PSV Eindhoven, Rostov
E: CSKA Moskva, Leverkusen, Tottenham, AS Monaco
F: Real Madrid, Borussia Dortmund, Sporting, Legia
G: Leicester City, FC Porto, Club Brugge, FC Kodaň
H: Juventus, Sevilla, Lyon, Dinamo Záhreb
Nasadenie do košov

1. kôš: Real Madrid, FC Barcelona, Leicester City, Bayern Mníchov, Juventus, Benfica, Paris Saint-Germain, CSKA Moskva

2. kôš: Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Arsenal, Manchester City, Sevilla FC, FC Porto, Neapol, Bayer Leverkusen

3. kôš: FC Basel, Tottenham Hotspur, Dynamo Kyjev, Olympique Lyon, PSV Eindhoven, Sporting Lisabon, Club Brugge, Mönchengladbach

4. kôš: Celtic Glasgow, AS Monaco, Beşiktaş, Legia Varšava, Dinamo Záhreb, Ludogorec Razgrad, FC Kodaň, Rostov